Fleche Gallant - vila i frid ♥

2013-01-31 @ 10:45:00 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013

Jag saknar dig..

2013-01-31 @ 09:54:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Utan dig finns det ingen mening med livet.. Varför ska jag gå upp på morgonen när inte du finns där? Varför ska jag äta när inte du kan? Varför ska jag sova när du aldrig kommer vakna igen? Varför ska jag vara i stallet när du inte längre finns där? Varför ska jag rida när jag aldrig mer får sitta på din rygg? Varför ska jag älska en häst igen när det inte kan vara du? Jag saknar dig så jävla mycket, mer och mer för varje dag som går.
 
Var i stallet igår men såg ingen mening med det, det gjorde bara så fruktansvärt ont.. Vad jag än gör finns han alltid i mina tankar och jag klarar inte att hålla tillbaka tårarna. Jag saknar dig min älskade vän, jag ser ingen mening med någonting när inte du finns här med mig..
 
Men jag ska försöka, för hans skull. Jag ska försöka att ge hästarna och stallet en chans till. Trots att jag verkligen inte vill.. Men han förtjänar det, så jag ska göra det för hans skull. Inte nu, inte imorgon men så småning om måste jag tvinga mig själv att försöka. Men i dagsläget vet jag inte ens varför jag sitter här i skolan, eller varför jag gick upp imorse..
 
Ingenting är sig likt utan dig, jag saknar dig av hela mitt hjärta. Du kommer alltid att vara min allra bästa vän..♥
 

Dagbok

2013-01-29 @ 23:59:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Bloggen har varit som en dagbok för mig i nästan två år. Därför har jag inget annat ställe att skriva ner alla mina tankar. Om jag kommer publicera det här eller inte, det har jag ingen aning om. Men bara att få dela med sig till sig själv genom att skriva ner det lättar lite på tyngden, hoppas jag iallafall..
 
För det gör så jävla ont, jag har aldrig tidigare upplevt en sån här smärta, det gör ont i hela kroppen. Det känns som om jag inte kan få luft. Så fort jag tänker på honom, min allra bästa vän, kommer paniken tillbaka. Jag upplever olyckan om och om igen både när jag är vaken och när jag sover. Smärtan bara växer inom mig, blir större hela tiden. Jag hoppas fortfarande på att jag ska vakna upp från den här mardrömmen, att allt är som vanligt och att den där dagen aldrig hände. Men jag börjar mer och mer inse att det inte kommer att hända, att detta faktiskt är verkligenheten, hur gärna jag än vill att det ska vara en värdelös dröm..
 
Livet känns meningslöst utan honom. Varför ska jag ta tag i dagen och dra mig upp ur sängen när jag ändå inte kan träffa honom. Dra fingrarna genom hans man eller pussa hans mule.. Ser ingen mening med någonting just nu. Ligger hemma, under täcket och känner mig minst i världen. Helt utan kraft eller viljan att göra någonting över huvudtaget.
 
Folk tycker att det är dags att gå upp ur sängen, göra någonting. Åka till stallet för att det varit det jag brunnit för i 12 år. Men jag vill aldrig mer åka till stallet. En del av mig kommer alltid att älska det, älska den tid jag haft med Flechen. Den underbaraste tiden i mitt liv. Men utan honom ser jag ingen mening med att fortsätta. Jag tror inte jag klarar av att se en häst just nu, det gör för ont och jag vill faktiskt inte.
 
Han var min bästa vän, den enda jag litade på till 200% no matter what! Han fanns alltid där för mig, fjäskade för en godisbit, låtsades vara rädd för allt, men han fanns alltid där. Han har hjälpt mig så otroligt mycket och jag vet inte hur jag ska klara mig utan honom.. Han var verkligen mitt allt och jag vet inte hur vardagen någonsin kommer att bli vardag igen, när jag inte har honom vid min sida. Jag saknar honom så jävla mycket. Det går inte en sekund utan att jag saknar honom ännu lite mer. Jag trodde inte det var möjligt att känna såhär, som om en del av mig själv försvunnit, dött.. Det är ett tomrum i mitt bröst där hjärtat brukat sitta. jag känner mig så trasig och tom utan honom här...
 
 

When words can't describe

2013-01-28 @ 09:50:40 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag känner att jag måste säga någonting även om det inte finns någonting att säga. Allt är så fruktansvärt tragiskt och så fruktansvärt orättvist och det värsta av allt är att det inte finns någonting jag kan göra för att göra det bättre. Alla tankar går till Hanna och Sanna med familjer - ni är värda att ha det så otroligt mycket bättre, det är så orättvist att detta hände er och att detta hände Fleche. Fina, fina Fleche med det största hjärtat en häst jag någonsin mött haft. Livet är så fruktansvärt jävla orättvist!
 
Det känns fortfarande ibland som om jag ska vakna upp ur denna mardröm och att ingenting har hänt. Att Fleche fortfarande står där i stallet när man kommer dit. Men långsamt börjar det gå in och det gör så ont, så ont att det är svårt att bära. Scenen från olycksplatsen spelas om och om i huvudet och tårarna bara rinner. Jag kan inte ens föreställa mig hur ont det måste göra för Hanna och Sanna men jag vet att alla inblandade och alla som hade någon som helst kontakt med Fleche har ont och är berörda av det som hänt. För ingen av oss kommer någonsin glömma denna underbara häst och hans personlighet! Nu får han galoppera på Trapalandas evigt gröna ängar och nu mår han bra!
 
Idag är det exakt ett år sedan jag fick hem Bull, och han är den absolut största trösten för mig just nu. Han förstår så himla mycket mer än vad man tror och när man kommer in i hans box gråtandes så vilar han alltid huvudet mot axeln och låter en pussa och krama på honom hur mycket man vill - trots att han inte tycker om att gosa så mycket egentligen. Det är riktigt jobbigt att åka till stallet där Fleche borde gå i hagen bredvid men med Bulls hjälp kommer jag klara detta och kunna vara stark för de som behöver det mest. Nu ska jag vara stark och stå rakt för att kunna hjälpa så mycket jag kan - det är lättande att kunna göra någonting. För Hanna du vet, jag är bara ett nummer bort vilken tid på dygnet det än är. ♥
 
Som ni förmodligen förstår så kommer denna blogg nu stå tom. Jag kommer inte logga in här någonting mer, om inte Hanna väljer att komma tillbaka någon gång i framtiden. Men jag vill tacka för tiden här, för allt positivt vi fått från er här och framförallt tack till alla stöttande ord som ni gett Hanna de två senaste dagarna. Det värmer mig också, att folk stöttar en av mina allra närmsta vänner. Många kramar.
 

Tomhet

2013-01-27 @ 21:51:10 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Det är allt jag känner just nu, tomhet. Fleche var min bästa vän. Han var den som alltid fanns där för mig när ingen annan gjorde det. Den som gjorde skillnaden i mitt liv. Han som fick mig att orka gå upp på morgonen och ta tag i dagen för jag visste att jag skulle få åka till honom senare på eftermiddagen. Att veta att han alltid fanns där gjorde livet värt alla besvär.
 
Men nu när han så hastigt rycktes ifrån oss är allt jag kan känna tomhet. Det känns som om någon slitit ut mitt hjärta och lämnat ett tomrum kvar. Jag kan inte sova, då jag upplever olyckan om och om igen. Orkar inte prata med någon annan än mina allra närmaste vänner och knappt det.
 
Som ni säkert förstår ligger bloggen längst ner på alla listor just nu. Jag försöker bara att klara mig igenom nuet, och det är svårare än jag någonsin kunnat föreställa mig. Just nu vill jag aldrig så mycket som se en häst igen, om det inte kan vara han. Vet inte om jag nånsin kommer ta upp hästarna igen efter det här, det känns iaf inte så..
Har inget mer att säga, än att denna blogg kommer att eka tom från mig.
 
Vila i frid min älskade vän
 
Fleche Gallant
1997 27/3 - 2013 26/1Vila i frid

2013-01-26 @ 16:31:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013

Jag älskar dig mer av vad som går beskriva med ord. Du kommer alltid att ha den största platsen i mitt hjärta. Tack för alla underbara stunder jag fått ha med dig. Du är den finaste mest underbara häst som någonsin har vandrat på denna jord. Jag älskar dig mer än allt. Livet är så jävla orättvis, du förtjänade bättre, du förtjänade det allra bästa..

Vila i frid min underbara vän, jag kommer aldrig någonsin glömma dig eller våra minnen ihop. Du kommer alltid att betyda allt för mig! ❤


Min dag

2013-01-25 @ 19:48:26 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Fullt upp från morgon till kväll, precis som vanligt, inte en lugn stund trots att man är ledig :P
 
Började dagen med att åka till charlies rean. Hittade faktiskt lite som gärna hade fått följa med hem men en hjälm blev det iallafall och ett par nya ridskor! Det som var mest välbehövligt helt enkelt. Vi käkade även lite, jag Frida och Becka innan vi åkte hemmåt för en mysig eftermiddag i soffan. Nej riktigt så blev det väl inte..
 
Är ännu krassligare idag och tappar rösten från och till och eftersom träningskursen börjar imorgon så vill jag vara piggare tills dess så att jag kan vara med hela helgen! Som tur var så var bästa Frida med i stallet idag så hon fick rida Flechen idag medans jag tog en tur på Whitan. Båda var mer eller mindre vilda idag. Whitan stack med mig några gånger, världens fart, trodde hon skulle snubbla och bryta sina gamla ben :P Men det gick fint. Flechen däremot var stel som en pinne och ville verkligen inte trots att Frida försökte så gott hon bara kunde. Till slut hoppade jag upp en stund för att känna på honom och han var verkligen stel och sty. Jobbade på en stund i trav och galopp och mot slutet släppte han igenom lite bättre iallafall så då nöjde jag mig för dagen.
Hoppas bara dagens arbet idag ger resultat inför imorgon ;)
 
Var iväg och hämtade transporten som vi ska ha imorgon också så vi slipper det då. Nu ska jag bädda ner mig, knappra alvedon, dricka te och bli frisk!!
 
Ha en bra kväll allihopa så hörs vi imon om jag lever då ;)
 
 

Ge aldrig upp

2013-01-25 @ 12:44:00 | Hanna • Åsikter | © DailyHorses 2013
Jag tror att ett utav de allra största stegen mot framgång är att verkligen aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, ge upp! Enligt egna erfarenheter vet jag att med en riktigt grym envishet så kan man komma så grymt mycket längre än vad man trodde från början!
 
Jag som person är väldigt envis och jag ger mig näst intill aldrig när jag väl har bestämt mig för någonting. Det kan vara både i vardagen som med en uppgift i skolan eller en övning när jag rider. Lika så kan det vara drömmar och visioner inför framtiden. Jag ger mig inte förens det är perfekt och exakt så som jag tänkt mig från början. Vissa saker kommer att ta hela livet men jag kommer heller aldrig att ge upp dem utan fortsätta att jobba mot dem så länge jag bara kan och på så sätt hela tiden komma lite närmare slutmålet.
 
Många anser att detta ibland kan vara en dålig egenskap, att man gör sig själv  besviken när man inte lyckas eller att man istället blir tjurskallig när det inte går som an tänkt sig. Men jag tycker verkligen inte att detta hänger ihop över huvudtaget! Jag tror på att om man vill en viss sak tillräckligt mycket och siktar högt som sjutton så kommer man alltid att komma lite längre än vad någon tidigare trott. Jag tycker inte heller att tjurskalligheten har någonting med envisheten och målmedvetenheten att göra, det är en helt annan fråga om hur man är som person om man blir tjurskallig eller inte. Och det kanske man kan bli på vägen, men fortsätter man att jobba sig igenom det, vilket jag tror alla kan, så kommer man tillslut att komma ut med bättre resultat än man räknat med.
 
När jag skrev mitt personliga brev till min värdfamilj på Irland tyckte många att jag skulle ta bort meningen där jag beskrev mig själv som en envis person som inte gav upp förens jag lyckats med mina uppgifter. Det slutade i en hel del långa disskusioner där de tyckte att det lät och kunde uppfattas negativt. Men jag själv kan faktiskt inte se någonting negativt alls med det om jag ska bara helt ärlig. Jag ser det som en bra egenskap, inte en negativ.
 
Detta tror jag är någonting som många faktiskt borde tänka igenom. För jag vet att många som sitter och rider som säger att "det här går inte" eller " jag klarar inte det här". Men jag tror verkligen inte på det. Jag tror att alla kan om dom bara vill tillräckligt mycket och är tillrävkligt envisa istället för att ge sig.
 
"Sikta mot Stjärnorna så når du alltid minst till trädtopparna"
 
Detta citat har jag alltid med mig i bakhuvudet, även om jag inte säger mina mål och visioner högt eller inför andra så har jag dem alltid själv med mig. Med högsta sannorlighet kommer jag aldrig att komma så långt. Men genom att ha satt målet, och kämpa mot det varje dag, vara envis och aldrig ge upp, så kanske det en dag kan bli vekrlighet!
 
Såg denna bilden på facebook häromdagen och tyckte att den var så himla bra. Fast man tillbörjan tror att det är helt omöjligt, men när man väl är en bit på vägen upptäcker man att det kanske kan gå. Och när man väl har bestämt sig så tror jag att det bara är envisheten och viljan som sätter stopp!
 
 

Studiedag

2013-01-25 @ 09:37:52 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Även jag har studiedag idag vilket är uuuunderbart skönt! Ska strax bege mig till Charliesrean som är denna helgen men jag tippar på att halva stan kommer vara där tidigt idag eftersom de flesta har studiedag. Hoppas på att hitta något fint till antingen mig eller Bull, kanske ska införskaffa mig ett nytt bett... Vi får se vad jag kommer hem med, det brukar aldrig bli det man tänkt sig! ;)
 
I eftermiddag ska Bull trimmas på men annars har jag inga planer för idag. Ta det lugnt, plugga (surprised?) och njuta av att vara ledig en fredag där jag i vanliga fall har skoldag till fem. Bra dag! :)
 

Halsont

2013-01-24 @ 23:02:17 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vaknade redan igår med halsont och rethosta men idag har  det bara blivit sämre och jag har flera gånnger under dagen tappat rösten helt.. Jag hinner verkligen inte med att bli sjuk just nu, inte med träningshelgen som väntar! Tur att jag är ledig från skolan imorgon, studiedagar in my heart, så jag har en dag att hinna kurrera mig på!
 
Just nu sitter jag nerbäddad i sängen och tittar på film med en kopp med vaniljte och lite honung i, det gör susen för halsen! (hoppas kan man ju alltid, right?)
 

Barbacka 24/01/13

2013-01-24 @ 20:38:02 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Slängde på ett termotäcke och gav mig ut i sommarhagen och red barbacka idag. Försökte mig på att trimma lite men kan erkänna att det gick halvbra. Stel och spänd ponny som gick och kollade på allt annat för det mesta vilket resulterar i en väääldigt studsig trav när man rider barbacka på Bull, haha. Dessutom har han ingen vidare skön rygg att sitta på... ;) Jag måste verkligen arbeta upp min balans och mina magmuskler, för idag fick jag kramp i magen efter bara några minuter i trav. Dessutom blir det lite obalanserat så när skjuter ut bogar och bakben hit och dit så har jag inte så lätt för att sätta de på plats igen. Träning träning!
 
Imorgon blir det lite seriösare trim med sadel då jag vill att han ska vara lösgjord och fin inför helgens kurs, precis som Hanna sa. På lördagen blir det markarbete och bommar på kursen så det känns skönt att kunna få hjälp med dressyren där, det behövs verkligen. Snart måste jag ta tag i att börja träna för Veronica med, svårt att hitta tid till det bara. Vill gärna komma igång med alla träningar nu, ska bli så roligt! :)
 

Helt okej ändå

2013-01-24 @ 19:58:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Jag och en klasskompis till mig satt i skolan häromdagen och tittade på lite gamla klipp på videofyme när jag hoppar. Min kompis påpekade att jag skulle kolla på mitt skänkelläge och hur stilla jag höll skänkeln i sprången. Har aldrig tänkt på det innan men det har hon ju faktiskt väldigt rätt i. Kollade på fler klipp efter det, även när jag hoppar barbacka och skänkeln ligger på plats intill hästen hela tiden. Jag vet att det är tabu på att säga så här i landet lagom men jag måste faktiskt säga att det är väldigt bra! Genom att faktiskt ha en så stilla skänkel stör man hästen så lite som möjligt i sprången och det är ju rätt önskvärt ändå. ;)
 
Kolla på klippen nedan och säg vad ni tycker!
 
 
 
 

Iskall

2013-01-24 @ 18:32:14 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Kom precis hem för första gången idag. Åkte direkt till Sjövik och Erica efter skolan för att åka med när Bonny skulle till kiropraktorn. Svinkallt men väldigt intressant att se hur de arbetar och och hur man ser skillnader direkt. Rätt coolt att man kan se hur ryggmuskulaturen ändrar sig när en muskel i benet dras ut. Väldigt lärorikt för att se hur hästen egentligen sitter ihop och väldigt intressant! Han knäckte och masserade en hel del och även om det var lite jobbigt under tiden så verkade det som om Bonnsan var nöjd när han var klar med henne.
 
Åkte sen direkt till Flechen och fixade stallet. Han fick vila idag och imorgon tänker jag att vi trimmar lite på vanligt bett och lösgör så mycket det går inför helgens träningar! :D
 
Gammal suddig galoppbild på monstret och med världens fulaste sits på ryttaren, tur att den har förbättrats!!
 

Pust!

2013-01-24 @ 14:00:11 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Provet är äntligen (en väldans massa äntligen) över, kan inte beskriva hur skönt det är! Sedan att vi har mängder med skolarbete till nästa vecka med det struntar jag i för stunden!
 
Ska strax traska mot Bull och rida i det fina vädret. Får se vad vi hittar på idag, men det blir ett lite kortare och lugnare pass i alla fall. Är otroligt trött så det ska bli skönt att ta det lite lugnare. Man blir alltid så fruktansvärt trött efter så långa och viktiga prov. 4 timmar fysik och full koncentration - fy!
 
Sluttjatat om det nu, dags att njuta av det fina vintervädret och av att ha den finaste lilla ponnyn att rida på!
 

Underbar uteritt

2013-01-23 @ 21:06:22 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Idag körde vi på en uteritt tillsammans med Hanna & Fleche och det var hur härligt som helst! Busred massor i skogen och både hästar och ryttare var rätt nöjda kan jag lova, så himla underbart var det! Tillsammans med en av sina bästa vänner på sin alldeles egna ponny - det kan inte bli bättre!
 
Det är så skönt att Bull sköter sig när man rider ut tillsammans nu. Det gjorde han inte i början, då var de full fräs och helst försöka sticka om Fleche i galoppen. Självklart är han fortfarande jättepigg och taggad men han håller sig snällt bakom Fleche som han ska. Det gör ju uteritterna ännu bättre! :)
 

Ni bestämmer ämne!

2013-01-23 @ 17:05:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Haft lite dåligt med idéer sista tiden och har svårt att komma på inlägg som jag verkligen velat skriva och haft åsikter om. Men om jag ska vara den sanna jag så har jag åsikter om precis allting. Men jag tänkte göra er mer delaktiga i bloggen nu ett tag.
 
Om ni skriver rubriker så skriver jag inlägg om dem allihopa! Alltså, ni väljer en rubrik som ni vill att jag ska skriva om och jag skriver inlägget samt länkar er i det inlägget ni valt rubik till. Så skriv nu en hel massa med intressanta rubriker så ska jag skriva så´att tangentbordet glöder! :D
 
 

Buhu!

2013-01-23 @ 15:30:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Träningen idag blev inställd så nu sitter jag här och funderar på om jag ta mig upp och rida Flechen en stund eller om jag ska låta honom få sin vilodag. Dagens dilemma! Men solen skiner, det är riktigt svinkallt och världens mysigaste ridväder! Japp jag är inte som alla ni andra som klagar över kylan hit och dit. De absolut bästa minnerna jag har på hästryggen är när det är riktigt riktigt svinkallt så att hår och manar fryst till is. Kalla mig knäpp men jag kan inte komma på något mysigare hästminne än jag och min vän Rebecca (inte becka på bloggen) red ut på våra hästar och nästan frös till is, det var tider det!
 
Så jag tror nog inte jag kan hålla mig om jag ska vara ärlig, det blir nog en liten tur skulle jag tippa på ;) Sedan får han en skrittdag imorgon och lite lätt trim och lösgörande på fredag inför helgens träningskurs! :D
 
Men först, musik på högst volym och datan i högsta hugg. Här ska det skrivat mejl och annat spännande, även lite blogginlägg såklart! :D
 
Monster hästen ♥
 

Likheter

2013-01-23 @ 12:53:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har faktiskt tänkt på detta innan men fick en kommentar om det också, nämligen att Bull och Daira är lite lika. Det som skiljer är typ att Daira är kraftigare (och framför allt väldigt mycket tjockare haha), högre och mörkare i färgen. Gulligt tycker jag! ;)
 
 
Ser ni någon likhet?

Dagens låt

2013-01-23 @ 11:19:44 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
 
 

Today

2013-01-23 @ 10:30:54 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Just nu har jag håltimma så passar på att kika in en sväng här via mobilen!

Idag blir det äntligen stallet och ridning igen, känns som om det var jättelänge sedan även om det bara var i helgen senast. Har inte någon plan för dagens ridning, det får bli vad det blir och vad jag känner för helt enkelt. Vissa dagar är det skönare så! Sedan är det ju självklart stallsysslorna och sedan hem och skolarbetet - som vanligt. Men imorgon är det där fysikprovet över, ska bli galet skönt!

Jag har lite idéer till inlägg i huvudet men det får bli till helgen då jag har tid! Ha en bra onsdag allihopa! :)

/ Rebecka


Zlatan - 16 september 2012

2013-01-22 @ 18:19:00 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
Hade helt glömt att jag hade den här filmen men när jag kollade igenom lite mappar med tävlingsfilmer häromdagen så hittade jag denna. Det är på mig och ridskolans tuffa c-ponny Zlatan som hoppar en LD under en klubbhoppning. Han krånglar lite med barnen på tävling ibland och jag tycker han är himla rolig att hoppa så jag passade på att hoppa honom en liten runda där. Kommer ihåg att han var väldigt seg men han skötte sig ju bra som ni kan se och tror jag fick med mig en blågul rosett hem också.
 
Tycker att Zlatan är en så himla cool och klockren ponny. Kan bli superfin i dressyren, gillar att hoppa och gör det utan problem och är hur snäll som helst i skogen. En toppenponny rakt igenom!
 
 

Stallfri dag nr. 2

2013-01-22 @ 17:18:36 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Hej! Ganska tom på ord (och tid) idag, därav updaten. Känns konstigt när det till och med tar tid att få ur sig ord till ett vanligt vardagsinlägg. Det bättrar sig nog snart!
 
Tisdag betyder vilodag för Bull (varierar lite mellan tisdag och fredag beroende på vad jag har att göra under veckan) och mamma tar hand om honom. Så här sitter jag igen för andra dagen i rad med högen av skolarbeten bredvid mig och det är bara att sätta igång. Har tidsinställt till er medan jag sitter och trycker in fysik-formler i huvudet - låter en aningens orättvist haha. ;) Missa inte det i alla fall!
 
 

Just nu!

2013-01-22 @ 15:49:17 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013


Klar i skolan

2013-01-22 @ 14:47:25 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Sådär ja då var den här skoldagen över! Väldigt chill dag men har ändå fått en el del gjort! :) Nu på eftermiddagen var det ridning på schemat och jag fick rida den finaste av dom alla, nämnligen Picasso! Himla trevlig häst som när man själv gör rätt är riktigt riktigt trevlig att rida på! Gick faktiskt helt okej idag och jag är jätte nöjd!

Men nu ska jag försöka övertala min klasskompis att köra mig till Flechen så jag hinner rida innan det blir kolsvart ute! :D

Ha de gött så hörs vi under kvällen! :)

/Hanna


Godmorgon!

2013-01-22 @ 09:27:23 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Vaknade imorse med huvudvärk igen.. Låg hemma med migrän hela dagen igår, det var därför uppdateringen var så kass. Men idag har det gått över från migrän till vanlig huvudvärk så jag tog mig i kragen och gick till skolan!

Nu sitter jag i skolatallet och skriver om lite olika sjukdomar som jag senare ska ha en kort presentation om. Helt okej skoldag faktiskt och om huvudvärken går över tills efter lunchen, vilket jag verkligen hoppas, så blir det lite ridning i em innan jag åker mot Flechen för en mysig uteritt! :)

/Hanna


Taggad för tävling

2013-01-21 @ 17:28:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Vill så himla gärna komma igång och tävla nu, är så taggad inför tävlingsterminen. Har bara kollat runt lite bland tävlingar men inte bestämt någonting speciellt då jag vill känna på hur det går på den första innan jag bestämmer mig för mer. Känns bättre just nu att ta det lite som det kommer och beroende på känslan men senare kommer jag nog planera in lite för framtiden också.
 
Första blir i alla fall en liten klubbhoppning på JFK som är den 17e februari om jag inte minns fel. Ska hoppa LD och LC som vanlig och bara hitta känslan utan att det ska behöva vara på tävlingshinder. Bara som en träning helt enkelt och för att få runt honom runt en LC-bana utan några stopp.
 
Sedan har jag bara planerat in en till och det är den lokala på JFK den 2a mars. Samma där, LD+5 (JFK har typ aldrig några LDer på lokal) och LC och försöka hitta rätt känsla. Sedan får vi se vart vi hamnar och hur det känns och utifrån det bestämmer jag sedan när nästa tävling blir.
 

Finaste ponnyn

2013-01-21 @ 12:51:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Fina ponnyn min! ♥
Dessa bilder är tagna när jag red lite seriösare men har ett bra gäng bilder när det var racergalopp genom snön som gällde. Visar dem senare i veckan!

Vecka 4

2013-01-21 @ 09:10:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Kommer ha fullt upp hela denna veckan också men jag klagar inte för jag ska göra så grymt mycket roliga saker att jag at glad ändå ;) Tyvärr så tar skolan lite tid just nu, (hehe jag som är van vid att aldrig ha prov eller läxor..) så jag måste lägga lite tid på den och även resan till Irland som måste planeras lite till. Men annars kommer veckan att bli skit bra tror jag. Såhär ser schemat ut än så länge:
 
Måndag: Praktik, lugn hemma dag. Börjar veckan med en mjukstart ;)
Tisdag: Skolstallet, Flechen
Onsdag: Hoppträning för Erica (ej med flechen)
Torsdag: Flechen, Sjövik? Jfk? fortfarande en del frågetecken här!
Fredag: Flechen, kompisar
Lördag: Tränings kurs för Erica
Södag: Träningskurs för Erica
 
Lite frågetecken här och där och massa saker som kommer att läggas till men i stort sätt så kommer det att se ut ungefär såhär! :)
 
Ska bli så sjukt kul att komma igång och hoppa lite med Flechen nu igen! ♥
 

A day off

2013-01-21 @ 07:57:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har mängder med plugg idag eftersom jag tagit lite paus från det i helgen (skönt men verkligen inte bra) och eftersom det är min stallfria dag så kommer jag tillbringa hela dagen med näsan i skolböckerna, först i skolan och sedan hemma. Därför har jag bestämt mig för att ta en dag från bloggen och inte logga in här en enda gång idag - önska mig lycka till. ;) Dels för att jag inte har något live att berätta och dels för att jag verkligen måste koncentrera mig på plugget.
 
Men tro inte att ni inte får uppdatering! Har fixat tidsinställda så uppdateringen kommer bli precis som vanligt, bara inget live eftersom det inte finns något att berätta där. Bara skönt för er att inte få höra mitt eviga tjat om hur galet mycket skolarbete jag har, haha. Ha en bra måndag, om det är möjligt! :)
 

Förtydligande

2013-01-20 @ 23:32:28 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
I förra inlägget nämnde jag att alla mina tankar idag går till en nära vän, Rebecca.
 
Det är inte Rebecka som alla ni känner igen här på bloggen utan en annan vän till mig som jag känt under en längre tid nu. Exakt vad som hänt är oviktigt för er att veta, det jag ville ha ut av inlägget var att ännu en gång tala om för min vän att jag tänker på henne. ♥
 
Förstår att det blev lite rörigt med två Rebeccor, så för er som trodde det hade hänt Becka här på bloggen något så sorry till er ;)
 

Söndag 20 Januari

2013-01-20 @ 18:01:37 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Tjohej på er allesammans!
 
Har haft fullt upp även idag och sätter mig först nu vid datan för dagen. Hade lite släktingar som bodde över här inatt och idag har mamma fyllt år så har firat och käkat lite tårta och sånt på förmiddagen innan jag begav mig till stallet. Möttes dock av väldigt tråkiga nyheter när jag kom dit, alla tankar ligger idag hos min underbara vän Rebecca!♥
 
Red bort barbacka till stubben för att rensa tankarna lite och bara leva i nuet för en liten stund vilket var helt underbart. Till en början skötte sig Flechen riktigt bra och var så himla fin. Snön där låg helt orörd så han fick ta i ordentligt och fick världens härligaste galopp! Sen fick han lite snespel och dampade en bra stund och efter det slutade bromsen helt att fungera :P Men just idag kunde jag inte annat än att skratta åt honom när han slängde sig fram och tillbaka, stack med mig och var allmänt dryg. För han var så himla lycklig och efter omständigheterna så var jag bara så extremt lycklig över att han mådde bra och vad glad att jag inte kunde bli det minsta sur på honom! ♥
 
Bild från igår när han fortfarande var en snäll häst istället för en vildhäst som han var idag :P
 

Smakprov

2013-01-20 @ 14:26:10 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Han har rätt bra med power min ponny om jag får säga det själv. Jag måste bara lära mig att omvandla det till en bra form också, och skaffa mig lite magrutor haha.
Fler bilder är påväg, de ska bara få sig en omgång i Photoshop först!

Daira - 19 januari

2013-01-20 @ 11:06:00 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
 
Det ser ut som om vi bara hoppade i samma varv men det gjorde vi faktiskt inte, haha. Hoppade hela banan också och lite så men det blev tyvärr inga filmer på det!
 
Inser nu i efterhand hur sjukt långsamt det går. Komiskt nog eftersom hon var så himla pigg på framridningen och nu ser hon nästan seg ut. Men jag var för feg helt enkelt och red säkert (det var inte precis några höjder så det gjorde ju inte så mycket att vi inte hade så bra galopp). Det är det som är så himla bra med att se ridpass på film efter, då vet vad man måste öva på och tänka på nästa gång, awesome. Och förresten, ja det är mina skänklar som slutar där strax under sadeln haha. Och ja detta är ridskolans minsta storhäst. Slutsats: jag har extremt korta ben! ;)
 
Tack Malinda som filmade!

Winter wonderland

2013-01-20 @ 09:55:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
 
Haha älgen Fleche på sista bilden!
 

Min prins ♥

2013-01-19 @ 20:30:57 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Här kommer några av dagens favoritbilder!
 
Vad tycker ni visst är han underbar?
 
 

För er att se fram emot

2013-01-19 @ 20:01:40 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blev en heldel bilder idag och många väldigt härliga också trots att min kamera inte riktigt ville samarbeta (vi konstaterade att den nog inte gillade kyla). De behöver sig en liten sväng i Photoshop innan de kan publiceras här så ska ta tag i det nu ikväll hade jag tänkt så bjuder på första gänget imorgon skulle jag tippa på. Kan också säga att det var galet härligt att galoppera i djupsnön på en väldigt pigg Bull. Båda var nog lika glada! :D
 
Fick filmerna från hoppningen också så ska bara klippa ihop dem så kan jag bjuda på det imorgon också. Bäst för er att kika in då, med andra ord! ;)
 
Bjuder på ett smakprov, såklart! Giraffponnyn!
 
 

Min dag

2013-01-19 @ 16:35:30 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Uppe relativt tidigt idag för att hinna med att rida och fota innan släkten kom. Därför jag inte uppdaterat någonting då vi haft huset fullt sedan jag kom hem och massor att göra. Gårdagskvällen blev inte riktigt som plannerat då jag kom på vid tio tiden att jag nog skulle dra ut med lite vänner. Så det blev en snabbis ner på stan, riktigt bra kväll med grymma tjejer :)
 
Dagen började idag med en underbar busridning i hagen medans Becka fotade, ska ta tag i att redigera lite bilder nu så fort jag får lite tid över. Bästa möjliga start på dagen, utan tvekan! :)
 
Oredigerat smakprov från dagen! :)
 

Överskottsenergi

2013-01-19 @ 15:27:53 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Ett ord som beskrev Daira väldigt bra idag! Superkallt ute plus att hon vilade igår resulterade i en överpigg häst. Hon höll på mest på framridningen men när jag galopperat av henne och skulle börja hoppa så gick det faktiskt bättre. Jag gav henne inte chansen utan direkt när jag kände att hon skulle hitta på något hyss så höjde jag handen. Jag blev lite passiv och vågade inte riktigt rida på henne ordentligt ifall hon skulle få för sig att bocka av mig men annars är jag nöjd med dagens hoppning.
 
Kände att hoppningen blev bättre idag trots att hon var så pigg. Blev inte riktigt lika mycket stela språng där hon inte vågade ta för sig utan det flöt på bra. Hindren var lika låga som förut tyvärr men fick hoppa någon oxer på 70/80 på slutet i alla fall. Det språnget är jag nöjd med även om jag var lite för passiv innan. Det var roligt att hon var glad i alla fall, och ännu roligare att jag slapp ligga på backen! ;)
 
 
Det kanske finns lite filmer från idag men det är inte säkert. De är så stora filer att det kan vara svårt att skicka nämligen men om vi löser det så bjuder jag såklart!

Den närmsta framtiden

2013-01-19 @ 12:39:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Jag kan redan nu säga att de närmsta månaderna i princip bara kommer innehålla häst och plugg, men tänkte att det kunde vara bra att dra lite av mina planer i alla fall!
 
Denna helgen blir en chillhelg men nästa helg blir det full fräs men väldigt roligt. Då är det nämligen kurs för Erica och första hoppningen för året (hade velat hoppa någon gång innan det men det går inte att hoppa på banan och jag har inte ridhuskort någonstans) och jag är supertaggad. Skolveckan nästa vecka blir seg men det är skönt att ha helgen att se fram emot. Sedan fortsätter plugget i skolan i 190, vi har inte en lugn vecka fram till sportlovet. Prov blandat med inlämningar och redovisningar. Tur att jag har ponnyn att åka till och trösta mig hos!
 
Med Bull kommer jag starta de första tävlingarna i år snart. Börjar med en klubbhoppning och sedan får det rulla på med lokala efter hur det känns. Har skrivit ett inlägg med lite tankar om tävlingsterminen så det har ni att se fram emot. Ska bli såhäääär roligt att komma igång igen!
 
Känner att jag verkligen måste strukturera upp allting nu för att mitt liv ska gå ihop. Helst hade jag velat ha några fler timmar på dygnet men när det tyvärr inte går att lösa (om någon uppfinner det så snälla säg till mig) så måste jag istället planera vardagen och följa den till punkt och pricka. Som jag sagt innan - planering och prioritering är det viktigaste. Då löser sig allt i slutändan tror jag. Sedan måste man ju ha de där små lockbetena att se fram emot, som träningskursen, sportlovet eller kanske bara den där fikan mitt i veckan med någon man tycker om. Det går inte bara att stressa igenom dagarna utan att stanna upp och njuta ibland, tro mig. Been there, done that. Ingen bra lösning på problemen! ;)
 
Sluttjatat.
 

Hoppning och fotografering

2013-01-19 @ 08:28:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Börjar dagen tidigt med hoppning på ridskolan, så som mina lördagsmornar ser ut numera. Förmodligen får jag Daira igen och det kommer bli roligt. Hoppas på att hon är på lika glatt humör som förra veckan, fast hon kan ju få hålla sig lite bättre på mattan faktiskt. ;) Annars hade jag väldigt (väääääldigt) gärna haft finaste Aspe. Saknar henne faktiskt, gosebjörnen! ♥
 
Efter ridskolan drar jag direkt till Bull och då blir det fotografering med Hanna. Ni har härliga bilder att vänta på både mig & Bull och Hanna & Fleche - inte illa. Härligt med massa nya bilder och härligt att rida på ett snötäckt fält. Tycker synd om er som inte har den möjligheten! Nej, nu måste jag dra. Vi hörs med utvärdering och bilder senare men också med tidsinställt. Update på hög nivå! :)
 

Bull idag

2013-01-18 @ 18:50:50 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

De två sista lektionerna var inställda så istället för att sluta klockan fem så kunde jag åka till stallet redan halv två. Då hann jag ju också rida innan det blev mörkt, superbra!

Blev en liten blandning av trim och busridning idag, perfekt! Red lugnt till stockarna och jobbade honom lite där tills han släppte efter och blev fin och sedan begav jag mig hemåt och tog några härliga galopper i snön. Den sitter inte fel en fredagseftermiddag! :)

/ Rebecka


Trötter

2013-01-18 @ 16:00:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Haft världens lamaste skoldag idag och verkligen inte gjort någonting. Det finns verklige ingenting man kan bli tröttare av än att sitta i en skolbänk men inte göra någonting. Riktigt lam skoldag faktiskt måste jag säga, men men.
 
Planerna för kvällen var att jag skulle umgås med lite goa människor och ha de allmänt kul men det sket sig lite så nu får jag se hur det blir. För tillfället ser det ut som en lugn hemma kväll och gå och lägga sig tidigt för att ta igen lite förlorad sömn :P
 
Vad har ni för planer en fredagkväll som denna?
 
Bästa Bonny får stå för bilden! ♥
 

Ett gott skratt

2013-01-18 @ 11:53:00 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
 
Denna video som jossanamigo.blogg.se har gjort gav mig ett riktigt gott skratt, fruktansvärt rolig. Värt att kolla på men kom ihåg att ta den med en nypa salt. Hahaha! ;)

Bloggar jag läser

2013-01-18 @ 11:12:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som bloggare tycker jag det är jätte roligt att läsa andras bloggar och inspireras av de andra. Jag läser både toppbloggar men även en hel del småbloggar som enligt min mening är bra och inspirerande. Framför allt är det hästbloggar men även några "vanliga" bloggar så att säga.
De jag följer dagligen är:
 
Linnolsson.se
Helt klart min favoritblogg som jag skrivit innan. Den tjejen har verkligen allt. Hon är stark och självsäker i sig själv och har den magiska egenskapen att verkligen nå ut och inspirera så himla många mer än bara mig. Allt hon skriver är så genomtänkt och klockrent. Hont ar upp ämnen som man själv funderat på med aldrig klarat av att sätta ord på. En stjärna på blogghimeln som jag ser upp till och inspireras av.
 
Kristinawarg.se
Ännu en grym bloggare från Horsespot. Hon tar inte upp samma åsikter och power som t.ex. Linn. Men hon har någonting helt annat, nämnligen en verksamhet med tävling och tillridningshästar och tävlar upp till svår hoppning på sina fina hästar. Att följa hennes vardag med hästarna på träningar och tävlingar är riktigt inspirerande och får mig själv att bara vilja åka till stallet och bli minst lika duktig som hon och kunna tävla de klasserna, träna för duktiga elittränare och ja, leva det livet även om det ibland kan vara slitsamt.
 
Nellieberntsson.se
Jag måste först erkänna att jag för ca 4 månader sedan verkligen ogillade hennes blogg. Mesta dels för att jag tyckte att hon spelade så mycket och ville verka att hon var äldre än vad hon faktiskt är. Men när jag väl började läsa hennes inlägg insåg jag hur mycket skit hon blivit utsatt för från framförallt vuxna människor. Jag ville inte vara en utav dem som drog ner en 12 åring bara för att jag ogillade hennes attityd. Så nu kikar jag in ca en gång i veckan och jag måste säga att vissa inlägg som hon skriver är riktigt bra. Även om de gramatiska felen gör mig lite smått galen så är tankarna bakom bloggen bra. Ingen blogg jag lusläser varje dag men vissa inlägg som sagt och jag tror att tjejen bakom fasaderna är som vilken 12/13 åring som helst bara att det inte är den sidan hon visar utåt.
 
Darios.se
Började läsa bloggen för att det var självaste Tyra som drev den. Men den hålls levande då hon hela tiden jobbar som sjutton för att nå sina mål och man ser hur hon och hästarna utvecklas i vardagen. Sen har hon ju så sjukt fina hästar också! Men saknar att få se mer av hästarna på bloggen om jag ska vara krass.
 
Pontuslidsell.se
En blogg som nog inte så många känner till, men en av de bloggar jag läser dagligen. Pontus är en satsande ryttare som driver eget företag med inridningar, tillridningar och tävlingshästar. Riktigt duktig kille som verkligen satsar och denna blogg läser jag i samma syfte som Kristina Wargs blogg. Jag vill också komma så långt, tävla dom klasserna, åka på dom träningarn. Inspoboots på hög nivå! ;)
 
Showgroomjf.blogg.se
Detta är en av de lite mindre bloggarna som jag läser så fort den uppdateras. Den innehåller inte speciellt mycket tankar och åsikter men den ger dig en chans att hänga med bakom kuliserna på de stora världstävlingarna då det är självaste Jens Fredrikssons hästskötare som driver bloggen :)
 
Sedan följer jag naturligtvis lite vänners bloggar och kikar in på era bloggar så fort jag har tid för det.
Om du länkar din blogg i en kommentar så lovar jag att titta in och lämna en kommentar! :)
 
Girl power till 100%!!
 
 

Finally Fredag

2013-01-18 @ 08:03:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dags att bege sig mot en lång skoldag med mycket lektioner och deadlines, men det är ju fredag så vad gör det? Kommer bli så otroligt skönt med helg verkligen, känns riktigt välbehövligt. Att ladda batterierna inför ännu en skolvecka med hårt plugg och press - dags att slappna av lite.
 
Idag händer inte speciellt mycket då jag slutar sent och sedan ska till Bull. Kommer vara mörkt när jag kommer dit så får se hur mycket jag rider. Självklart går det att rida ändå med pannlampa och reflexer men om han ska hålla på och krångla på vägen som han gjort det senaste så vet jag inte riktigt om jag orkar med det då. Vi får se, vi får se. Han dör inte av att vila heller! ;)
 
Dags att bege sig mot veckans värsta lektion - tyska. Ha en fin fredag! ♥
 

Random

2013-01-17 @ 21:44:57 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Varför ska jag få så mycket motivation till bloggen när jag har berg av plugg?
Det går inte ihop då förstår du, Rebecka. Suck! Fick i alla fall något inlägg skrivet och lite andra ideér har lagts till i listan. Nu är det skolböckerna som tar upp resten av kvällen, vilket de borde ha gjort sedan länge. Självdisciplin heter det och det har jag väldigt lite av! ;)
 
Tänkte bara dra ett litet koncentrationstips, bra till skolarbetet och vissa tycker om att ha det när man rider också. Nämligen att sätta på din favoritlåt eller favoritlista med bra musik i hörlurarna. Inget svårt, inget nytt men otroligt effektivt och ger ny energi. Det är vad jag ska göra nu! Kram, vi hörs imorgon!
 

17 januari

2013-01-17 @ 20:37:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Äntligen är det där kemiprovet över och jag kan i alla fall nästan slappna av. Ingen mer kemi, otroligt lättande. Det måste vara det absolut tråkigaste ämnet som finns!
 
Efter skolan var det dags för Bull att bli motionerad. Kände mig för trött och seg för att trimma så drog ut i skogen och busred/intervalltränade. Han var piggare än piggast men skötte sig ändå bra! Bästa ponnyn som förgyller dagarna! ♥
 
Förresten så är det himla roligt att fler och fler hittar hit, ni sköter er bra och då ska vi se till att sköta vårt jobb bakom bloggen ännu bättre. I helgen blir det mängder med nya snöbilder också, missa inte det! :)
 

Äntligen vanlig torsdag

2013-01-17 @ 19:06:34 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Kom precis hem och är helt lycklig och sprallig! Har haft en grymt bra dag eller iallafall eftermiddag och kväll. Som ni vet sedan innan så har jag spenderat mina torsdagseftermiddagar ute hos Erica och jobbat på mitt projektarbete men nu det senaste har det varit så himla mycket med Irlandspraktiken att vi har varit tvugna att använda torsdagarna för att det är ända tiden som alla kan tyvärr. Men nu när allt nästan är färdigt för resan så kunde jag äntligen få en vanlig torsdag igen. Så vid halv tre snåret hoppade jag på bussen mot Sjövik och Erica för att tillbringa eftermiddagen där! :D
 
Red två hästar åt Erica då hon var lite krasslig plus att hon hade massa bokföring att göra så hon han inte riktigt med stallet idag. Trimmade båda i ridhuset, två väldigt olika hästar. Den ena är rätt loj och måste ha mycket ben och framåt anda för att komma upp så mycket som möjligt i formen. Och den andra var super duper pigg och är jätte känslig så då måste man verkligen använda så små hjälper som möjligt för att hon inte skulle flyga i luften.
Men jag tyckte att båda gick helt okej idag faktiskt, i slutet släppte båda två och dom är väldigt trevliga att rida (det är alla Ericas hästar då dom är så sjukt välridna) när dom släpper igenom. Helt okej nöjd med dom ridpassen :)
 
Sist men inte minst var ju lilla Flechen som också ville ha motion för dagen! Vi har en gammal sommarhage som vi får rida i på vintern men det är ingen som gjort det innan mig idag så det låg 50cm orörd pudersnö där. Blev massa bus barbacka på termotäcke, precis som vi vill ha det jag och min prins ♥ Bästa på länge!
 
 

Profil på tävlingsdatabasen

2013-01-17 @ 11:43:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
För er som inte visste det så kan man lägga in en bild på hästens profil på tävlingsdatabasen och jag var bara tvungen att göra det häromdagen, haha. Har väl inte jättemånga bra bilder på Bull och mig i hoppningen och jag ville ha en hoppbild så tog denna från Svarttorp (som ni kan se i profilen nedan) som jag tycker om. Hoppas på att det blir många fler bilder på oss senare under utomhustävlingarna i vår och sommar!
 
Som ni ser så finns det inte jättemycket information om Bull överhuvudtaget. Antar att de inte hade så bra koll på det nere i Holland utan han skickades bara hit med passet och okänd härstamning. Frågan är om hans ålder ens är korrekt eftersom hans födelsedatum i passet är 01/01/01... En fråga vi aldrig kommer få svar på! ;)

Idétorka?

2013-01-17 @ 11:10:00 | Hanna • Åsikter | © DailyHorses 2013
Många skriver ofta på sina bloggar att de inte kommer på någonting att skriva om och att de inte vet vad som uppskattas att man tar upp. Jag tror inte det är idéerna som är problemen i mitt fall. Utan snarare att jag ska kunna sätta ord på mina tankar och känslor som är det jobbigaste. Men nu när vi haft bloggen i nästan två år så har man hittat sina små knep för att få fingrarna att flyga över tangentbordet.
 
Jag kom på när jag satt i skolan på rasterna grymma idéer att skriva om och satt då i skolan och skrev så fort jag fick rast. Men det var inte riktigt ett vinnande koncept men för min del så tror jag att jag behövde verkligen sitta på en stol med datan framför mig för att kunna skriva de bästa inläggen. Hemma sitter jag allt som oftast i sängen men en film på samtidigt eller som är pausad under tiden jag bloggar vilket gör att jag stressar iväg med inläggen utan egentligen lägga ordentligt med tid på dem.
 
Så numera sitter jag iofs fortfarande i sängen eftersom jag inte har något skrivbord på mitt rum. Men istället så kryssar jag ner allt annat på datorn och lägger all fokus på det jag skriver till bloggen. Gärna med riktigt bra musik strömmande ut ur högtalarna samtidigt. Det är då jag verkligen kan skriva som bäst och koncentrera mig på mina egna tankar och känslor för att få ner det på bästa sätt med ord.
 
Någonting som även får mig att få motivationen att ha så mycket nya och fräscha bilder och filmer som möjligt hela tiden. Inte bara den klassiska öronbilden när man rider utan riktiga bilder eller filmer när man rider. Det gör för min egen skull bloggen mer levande och roligare att återvända till varje dag. Nu har det blivit väldigt dåligt med det den sista tiden, men till helgen ska jag försöka få till en photoshoot så att det änligen kan bli lite liv här igen! :)
 
Vad har ni för knep för att få idéerna att komma och hur skriver ni era bästa inlägg?
 
En av de abslout bästa bilderna jag har på mig och monster Flechen ♥
 

Onsdag

2013-01-16 @ 19:40:33 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nej men heeej! Här är jag igen och jag kan säga att jag inte haft en ledig stund utan plugg på väldigt länge, därav uppdateringen idag. Tar mig en snabb sväng in här för jag vet att så snart jag stänger ner så måste jag sätta mig med plugget igen. Inte så peppande men behövligt, tyvärr.
 
Var ute på en härlig uteritt med bästa Hanna & Fleche innan, trimmade lite vid stockarna och sedan busgalopp på vägen hem. Så sjukt härligt! :D Jag tycker om att rida ut själv men det blir ändå tusen gånger roligare när man har Hanna med sig! Kände att jag verkligen behövde detta för att släppa skolan, plugget och pressen för ett tag. Det stavas u-n-d-e-r-b-a-r-t!
 
Som vanligt mycket ideér men ingen tid, och så kommer det se ut både idag och imorgon tyvärr. Men i helgen blir det bättre, då blir det update och nya bilder. Awesome!
 
Försökte hitta en bild som passade till inlägget men det har jag nog ingen, så fick bli en finbild på Bull istället. Han ser ut som en liten bebis på denna bilden, sockersöt!

High on life ♥

2013-01-16 @ 18:52:06 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Hur jobbiga dagar jag än må ha vissa dagar så finns det alltid en sak som kan få mig på bättre humör. En snögalopp på världens bästa häst med härligt sällskap. Det finns nog faktiskt ingenting som går upp mot det!
 
Fleche Gallant, min prins ♥
 
 

Tjenare!

2013-01-16 @ 15:25:56 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Äntligen hemma efter något som känns som den längsta skoldagen ever, fast det egentligen inte varit det alls. Men för tillfället har vi så grymt tråkiga uppgifter i alla ämnen att jag helst bara vill somna på lektionerna. Haft engelska disskusion idag om ett ämne som jag faktiskt inte bryr mig ett skit om vilket gör det såå himla svårt att prata om! Fick som tur var titta på massa filmer resten av dagen så det löste sig helt okej mot slutet av dagen. Även om det var de tråkigaste filmerna om väder, på engelska naturligtvis, så var det helt klart bättre än att skriva om vädret :P
 
Kom precis hem och satte på musik på högsta volym så det ekar i huset, man får passa på när ingen annan är hemma och klagar, eller hur? ;) Så fort pappa kommer hem och kan köra mig så bär det av mot Flechen som ska få komma ut och galoppera i snön, det bästa han vet om man bortser från hoppningen ;)
 
Annars är det en ganska lugn dag faktiskt, ska passa på att njuta så mycket jag bara kan av att rida i denna underbara snö för nu är det verkligen helt perfekt när det är så kallt att det är pudersnö överallt och rätt djupt på vissa ställen. BIG like!
 
Men nu svamlar jag mest precis som vanligt, dags att höja musiken och njuta en stund av värmen innan det bär ut i kylan :)
 

Höjdpunkter framöver

2013-01-16 @ 11:52:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är så mycket som jag ser fram emot nu inom kort! Ska bli sjukt roligt att komma igång nu efter vintern och alla roliga grejer som händer! Höjdpunkterna jag ser fram emot just nu är:
 
 • Träningshelgen för Erica
 • Photoshoot med Becka
 • Irlands resan
 • Jag fyller 19
 • De första tävlingarna med Flechen
 • Tävlingarna med Erica där jag är hästskötare
 • Studenten!
Och massa massa mer såklart men detta är de punkterna som jag tycker ska bli allra roligast! Att få åka utomlands utan att betala en krona, att äntligen komma igång med Flechen igen och alla tävlingar både för egen del men även där jag är med och hjälper andra. Åh önskar att det kunde börja nu direkt! :D
 
 

Kall och trött

2013-01-15 @ 17:37:17 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter att ha spenderat hela skoldagen i ett iskallt stall känner jag nu knappt mina tår och är iskall överlag så nu tänkte jag gå och göra mig en varm kopp med choklad och krypa ner och titta på någon bra film!
 
Men först drar jag lite kort om min dag. Började med att min klasskompis som jag alltid åker med till stallet på tisdagar hade problem att ta sig fram pga all snön vilket gjorde att hon blev försenad så jag bestämde mig att ta mig i kragen och gå till stallet. Det är ju ändå bara ungefär 3km. Tänkte dock inte på att det var blixt halka så när jag var nästan ända framme gjorde jag världens vurpa och vred till mitt redan sabbade högerknä, bra jobbat!
 
Men jag bet ihop och red faktiskt på skoltid, gick väl inte bra precis men heller inte dåligt. Red en häst som absolut inte är min typ av häst. Hatar när man inte har något stöd i handen och till råga på det också en skänkeldöv häst. Nja inte min favorit men gjorde det bästa utav situationen iallafall. Insåg först när jag satt av att det kanske inte var sådär jättesmart att rida då knät gjorde ännu ondare efter.
Så tog mitt förnuft till fånga och valde helt enkelt att inte rida Flechen idag trots att det var första dagen jag har hand om honom igen sen jullovet.. Riktigt surt då jag verkligen ville rida ut i all snö men men, ibland måste mitt eget välbefinnande gå före, men bara ibland ;)
 
Hoppas ni haft en betydligt bättre dag än jag!
 
Så underbart, ska försöka få med nån som fan fota på fältet nån dag! :D
 

Tisdag, pluggdag

2013-01-15 @ 16:24:14 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hejsan! Nyligen hemkommen från en helt okej dag i skolan faktiskt. Koncentrerar man sig på lektionerna och slutar tänka på hur fruktansvärt tråkigt det är så flyter dagen på ganska lätt. Testa det! ;)

Som jag sagt tidigare så ska jag inte till stallet idag eftersom jag verkligen måste vara hemma och plugga och det är också därför jag gör detta inlägg via mobilen för jag vet att om jag startar datorn och internet så kommer jag fastna där. Och så mycket som jag måste plugga så hinner jag inte det. Loggar in en snabbis ikväll igen, nu är det plugg i några timmar som gäller!

Och angående bilden, det kan ju vara både motivation till plugg och annat i livet. Sparar sådana små bilder på mobilen ibland för att kunna kolla tillbaka och "stay strong"!

/ Rebecka


Mitt schema

2013-01-15 @ 14:15:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Fick önskemål om att skriva lite hur jag går i skolan och hur schemat ser ut för mig. Så här kommer ett skolinlägg ;)
 
För er som inte har koll på det så går jag på en skola som heter Realgymnaiset. Jag läser där hästhållning för att göra skolan lite roligare och för att förbereda mig så mycket jag bara kan då jag senare vill jobba med hästar på heltid. Jag läser alla de vanliga ämnena som svenska, engelska och matte. Men även ridning, basmaskinkörning och massa andra roliga lite mer praktiska kurser. För att få detta att gå ihop så behövs det naturligtvis en hel del praktiskt arbete, det är en sak att läsa om att rida eller köra traktor och en helt annan sak att faktiskt göra det ;)
Så ungefär såhär ser mitt skolchema ut varje vecka:
 
Måndag: Praktik för att prova på hur det är att jobba i stall. Få erfarenheter och knyta kontakter.
Tisdag: I stallet med skolan. Vi har då både praktiska ämnen som ridningen men även teoretiskt t.ex. om hur hästen fungerar. Slut målet för dessa kursen är hästskötarexamen i Maj.
Onsdag: Vanlig skoldag inne i skolan med teoretiska ämnen.
Torsdag: Vanlig skoldag inne i skolan med teoretiska ämnen.
Fredag: Vanlig skoldag inne i skolan med teoretiska ämnen.
 
Detta är någonting som passar mig väldigt bra då jag gillar att göra saker praktiskt och har väldigt svårt för att sitta still bakom en skolbänk hela dagarna. Vi har också helt okej tider vilket är väldigt skönt så man hinner hem i god tid för att hinna med massa saker på eftermiddagen också. Plus att vi inte har några läxor vilket för att när jag är i skolan får jag jobba på för att hinna med men när jag sedan kommer hem kan jag släppa allt det och hinna ha ett liv utanför skolan också vilket är väldigt välsigt skönt!
 
Det var lite snabbt om mitt skolschema och hur jag har det på dagarna. Och jag är skoltrött på detta, jag hade sprungit rakt in i väggen för länge sen om jag läste en mer krävade plugglinje :P
 
Det är inte alla som får rida såhär fina hästar på skoltid! Det gjorde jag en dag i veckan i lite över ett år! ♥
 

Don't do this

2013-01-15 @ 11:14:00 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
Många bloggare ger ju ofta tips på hur man ska göra för att få fler läsare men jag tänkte tipsa om en sak som man inte ska göra, i alla fall inte om man ska få mig som läsare...
 
Det är jättebra att kommentera på andras bloggar för att själv få läsare till sin, det är ett jättebra tips verkligen. Det felet många gör dock är att skicka runt reklam i kommentarsfälten på andra bloggar och det är fruktansvärt irriterande. Att tipsa om en bloggtävling är okej men all annan reklam som skickas runt hit och dit är bara irriterande och ger inte bloggen ett bra rykte. Jag har i alla fall inte lust att börja läsa en blogg för att jag fått en oengagerad kommentar i stil med "Hej, kolla in min blogg!" som bloggaren klipper och klistrar in i varendra kommentarsfält som kan hittas. Nej, glöm det!
 
Något jag tycker är bra dock är när folk verkligen läser inläggen och kommenterar utefter det. Att få en lite längre eller i alla fall genomtänkt kommentar om inlägget man skrivit då blir man glad och då vill man gärna kika in på den bloggen och veta vem som står bakom kommentaren, och kanske fastnar man. Det är ett mycket hetare tips från mig!
 

En stor förebild

2013-01-15 @ 09:57:00 | Hanna • Åsikter | © DailyHorses 2013
Jag har tidigare skrivit om olika förebilder som jag har i min vardag. Jag valde då medvetet att ta med de förebilder som jag själv har ett band till och känner, så som mina underbara tränare och folk som dagligen inspirerar mig.Även stjärnorna inom ridsporten så som Roffe och Marcus Ehning har nämnts otaliga gånger. Men när jag igårkväll satt och tittade på idrottsgalan kom jag på mig själv med en tanke som jag vet alltid har funnits där men som aldrig tidigare har kommit ut i ord.
 
Om jag ska vara helt ärlig mot er så kan jag faktiskt här idag erkänna att min allra största förebild, är en tjej som håller på med en helt annan sport än den jag utövar dagligen. Men hon har alltid varit, genom alla år, en enorm förebild för mig och kommer antagligen alltid att vara det. Jag pratar naturligtvis om Anja Pärson!
 
Det är någonting visst hos den tjejen som är svårt att sätta ord på. Men det jag ser upp till hos henne som person är att hon aldrig någonsin ger upp. Det spelar ingen roll hur hårt hon faller, för nästa dag står hon upp på dom där skidorna igen hur blå hon är kan tänkas vara. Jag kommer aldrig att glömma den där hemska krachen när hon flög nästan 100m för att sedan krashlanda. Alla höll andan tills snömolnet lagt sig. Jag själv var övertygad om att hon var död. Men två dagar senare stod hon där igen, i startbåset, redo för ännu en kamp mot klockan. Och trots skador och smärta gjorde hon ett fantastiskt åk och tog sig upp på pallen! Det är helt sjukt hur beundransvärd den kvinnan är!
 
När hon väl har satt upp sitt mål så går hon in för det till 310% och jag tror också att det var det som gjorde att hon kunde prestera alla dessa tävlingar. Jag beundrar verkligen den envishet hon visade upp så fort hon ställde sig på ett par skidor visste hon att om hon satte åket så som hon plannerat så skulle hon ta hem det.
 
Jag har även själv träffat Anja, och trots alla sina bragder och segrar var hon så extremt ödmjuk och trevlig. Trots att laget väntade tog hon sig tiden att stanna skriva autografer och prata med en 14 årig tjej. Sedan dess har hon utan tvekan varit mitt allra största förebild.
 
Hon besitter alla de kreterier som jag tycker är viktigast och själv vill uppnå, ödmjukheten, snällheten, beslutsamheten, jordnära, men framför allt det som har tagit henne så långt, viljan att lyckas!
 
She will always be in the hall of fame in my book.
 

Idrottsgalan

2013-01-14 @ 20:44:41 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Dags att sätta på tvn på SVT1 och rösta på Sara Algotsson! Nu är det dags för idrottsgalan 2013. Hejja Sara!

/ Rebecka


Vecka 3

2013-01-14 @ 19:32:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vad händer denna tredje veckan på 2013 då? För mig händer inte jättemycket och planen ser ganska lika ut dag för dag så skriver inte upp ett helt schema. Det blir mycket plugg hela veckan då jag har kemi-slutprov på torsdag och fysik-slutprov (igen, orkar inte dra hela den storyn) nästa vecka. Idag rider Frida Bull och imorgon får han vila (inte för att han behöver det utan för att jag behöver mer tid att plugga på) och mamma tar honom så jag har två dagar med massa tid för plugg.
 
Resten av dagarna denna veckan ska Bull bara få komma ut i skogen och det ska blandas trim med busridning och intervallträning. På lördag kommer sadelmakaren och vi ska kolla på ny sadel till skruttponnyn då den han har nu inte ligger helt okej. Kanske har lite andra planer för helgen men vi får se hur det blir! :)
 
Det blir en seg vecka att ta sig igenom, mycket skolarbete och lite häst - inte riktigt så jag vill att min vardag ska se ut. Men det ska nog gå med lite självdisciplin! ;)
 
Åh vad jag längtar till sommaren!!

Ponnyakuten 4

2013-01-14 @ 16:41:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Igår var ju första programmet för denna säsongens Ponnyakuten och det har ju varit mycket snack och kritik inför årets problem. För er som inte vet om problemen kan ni läsa om dem här (länk). Folk tycker att alla problem är lika och att de inte är några "roliga problem" i år som någon skrev i kommentarsfältet hos ponnysanning.
 
Något jag tyckte var väldigt bra sagt i början av programmet av Tobbe var att de inte kan ta med sådanna problem som de inte kan lösa på två veckor. Att vissa av problemen går att lösa redan på castingen men att vissa tar alldeles för lång tid att lösa för att kunna ha med på lägret och kunna se någon skillnad. Många klagar men det är ju faktiskt inte så lätt att hitta de där problemen där det faktiskt kan hjälpa med två veckors ridläger hos Tobbe Larsson. Som Tobbe sa: "Vi måste välja de som vi kan hjälpa mest". Bra sagt!
 
 
Men framförallt tyckte jag programmet igår var otroligt skrattretande. Tv-snubbarna gjorde narr av barnen som stod där utan svar och med otroligt töntiga "problem". Som den jättelilla killen med en supersöt liten ponny som inte ville hoppa om mamman inte sprang framför. Hela situationen bara förlöjligades av tv och jag tyckte uppriktigt sagt synd om killen. Nej allt var bara... fruktansvärt skrattretande och töntig. Allt från problemen till tv-teamets arbete och alla dessa onödiga klipp på blommor som flyger i vinden, kom till saken liksom! Säger som Josefine Pehrson: #cut4pa4
 
Ett litet bytheway innan jag avslutar detta inlägg, är det bara jag eller är det ooootroligt irriterande när Tobbe står där med sina solbrillor och ska försöka se cool ut? Det är så himla nonchalant och oschysst mot barnen, i min mening. Jag hade inte velat bli bemött så hur soligt det än är ute. Jag vill kunna se personen i ögonen och jag tycker bara det ser brat-igt och överlägset ut. Usch!
 

Mitt 2013

2013-01-14 @ 15:05:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom på igår kväll att jag helt glömt bort att dela med mig utan mina planer och visioner inför 2013! Men det är bättre sent än aldrig eller hur? Så nu när ni har återhämtat er efter att ha blivit uttråkade med att läsa alla andras så får ni nu mina, perfekt helt enkelt ;)
 
Ska jag vara helt ärligt mot er så kan jag faktiskt bara dela med mig av mina mål och visioner fram till sommaren, för efter det får livet en helt ny vändning och vi får se hur det blir efter det och utgå därifrån. Så till sommaren får ni ett nytt inlägg inför nästa halvår!
 
 • Ta STUDENTEN! Japp, det är mitt allra största mål 2013!
 • Ta tag i skolan, se till att verkligen göra mitt allra bästa den här sista terminen!
 • Bygga upp mitt självförtroende. Jag måste våga tro att jag kan lyckas för att kunna utvecklas!
 • Flechen ska bli i bättre trim än någonsin detta året!
 • Vi ska debutera 110cm ihop!
 • Starta en dressyr ihop..
Jag har inte jättemånga mål men det som står här ovan ska jag verkligen klara av. Jag vet att alla är fullt möjliga utan speciella svårigheter så nu är det bara att ge sig fan på det så vet jag att jag klarar det. (Hörde ni självförtroendet är på gång ;) )
 
Sanna och Flechen 110cm 2010.
 

Plus och minus - right now

2013-01-14 @ 13:42:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
+ Att Bull strax är igång och kan börja tränas ordentligt. Känner att jag har mycket att jobba på med honom men är taggad att sätta igång. 2013 är ju vårt år!
 
+ Hoppkursen för Erica om några veckor, kommer bli så roligt!
 
+ Jag fick B i Matte 2-kursen. Har varit orolig för att få ett dåligt resultat eftersom jag gärna vill ha bra i matte, som är ett av mina starka ämnen. Men detta visade att allt plugg inför provet var värt det.
 
+ Snön, någon gång i veckan blir det race över fältet - galet roligt!
 
+ Att det snart är dags att börja tävla. Är dötaggad!
 
 
 
- Sätter snön på minus också... Jag vill ha vår NU så man kan rida ordentligt på banan och slippa oroa sig när man ska ut och köra med transport. Jag tycker att vintern få ta och vara över nu!
 
- Har mängder i skolan som ska göras, som ni vet. Känner mig stressad men har inte orken eller självdisciplinen att verkligen ta tag i det. Suck.
 
- Bulls vänstersida, haha. Känner redan nu att den kommer vara galet jobbig att ta sig igenom. Stel och stark!
 
- Har inte tid med alla projekt jag vill dra igång. Suger att behöva göra allt sådant roligt när gymnasiet är slut...
 
Min fina pärla!

Älskade underbara du ❤️

2013-01-14 @ 12:31:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Varje gång jag ser dig växer du i mina ögon. För varje gång jag får klappa dig växer min kärlek till dig. Du är den absolut bästa vän jag någonsin kommer att få och jag älskar dig mer än själva livet. Underbara älskade, Sunshine Sandy Hill ❤

/Hanna


True shit

2013-01-14 @ 10:30:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
 

Måndag morgon

2013-01-14 @ 07:48:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Favoritdagen på hela veckan... Eller inte! Går från åtta till fem, har tyska, ska inte till Bull (vilket i och för sig kan vara lite skönt ibland) och vet att hela dagen måste gå åt att plugga. Det är aldrig speciellt lätt att gå upp ur sängen på morgonen en måndag.

Får försöka göra denna måndagen till någonting bra i alla fall. Sitta framför brasan med en varm choklad samtidigt som jag pluggar kanske? Låter som en bra plan inför eftermiddagen. Dessutom har jag ju fotolektion nu på morgonen och det är alltid roligt. Det finns positiva saker i allt, även i måndagar! ;)
 
Gammal bild!

Lekdag

2013-01-13 @ 18:18:11 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Haha ja men det är faktiskt det jag har haft idag och därför jag inte kunnat uppdatera er någonting alls. Jag har varit lektant på min kusins femårskalas till 15 små tjejer. Fullt hus kan jag lova och inte en lugn stund men kusinen var nöjd och glad iallafall så det gjorde det hela värt det. Fast dom som känner mig vet att barn verkligen inte är mina favoriter på jorden. Min egen släkt och nära vänner är inga problem alls men när det blir väldigt många barn som oftast blir väldigt jobbiga så blir det allt som oftast för mycket för mig. Men idag gick det helt okej, jag och min andra kusin som också var med och hjälpte till gjorde succé med världens bästa utklädnad, det var ju trots allt maskerad ;) hehe
 
Valde efter kalaset att fortsätta lekdagen, bort från alla måsten och krav som annars hänger över en vad man än gör och lät det lilla barnet komma fram igen. Vi spelade nått spel till Xboxen när man skulle använda sin egen kropp för att utföra olika sporter och liknande. Riktigt roligt faktiskt så vi blev kvar ganska länge och spelade allt från amerikans fotboll till dart, man måste få vara lite barnslig ibland, right? ;)
 
Riktigt rolig dag faktiskt och precis vad jag behövde för att återfå lite krafter (det lät bra att skriva så men sanningen är att jag är skit slut och somnar när som helst :P ) inför ännu en skolvecka.
 
På Tisdag får jag även tillbaka min prins igen, då ska det bli uteritter i snön och massa galopp kan jag lova! ♥
 
 
 

Och där sprack min planering

2013-01-13 @ 15:33:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Jag hade inte någon riktig plan inför dagens ridning utan mest att jag skulle ut i skogen och skritta och trava lite samt försöka jobba lite med formen och ställningen. Det blev att jag red till stockarna (det tog sin lilla tid att komma dit då han var sjukt töntig och snurrade runt och stegrade så jag fick hoppa av och leda honom en bra bit) och trimmade lite där. Det var helt snötäckt så han fick lyfta ordentligt på benen och han var så himla fin!
 
Först stretade han bara men sedan släppte han allt på en gång och blev mjuk i handen, tog ett lagom stöd och höjde ryggen. Han var som en dröm att rida i både skritten och traven (inte för att jag fick det gratis, fick kämpa i varje steg) så jag bestämde mig för att ta lite galopp också. Tänkte att antingen exploderar han eller så är han jättefin, och vet ni vad? Han var superduperfin! Jobbade bra med ryggen och bakbenen och var inte tung i handen över huvud taget. Dessutom var det så maffigt eftersom han var tvungen att lyfta mycket på benen och verkligen ta i i varje steg. Fick en riktig wow-känsla! Visst, han släppte inte helt i sidorna men vad ska man begära liksom. Det är, som jag sagt tidigare, mycket trevligare att jobba med det när hästen släpper efter i formen!
 
Skulle ju egentligen inte galoppera förrän nästa vecka men det sprack ju (vilket jag inte ångrar). Trimmade bara i typ 10 minuter och det blev han rätt svettig och flåsig av så lite har han ju tappat, men nu är det bara att få igång det igen och om han är sådan här varje dag så har jag inga problem att jobba med honom precis.. ;)
 
Min fina ponny! ♥

Personlighet och vardagssnack

2013-01-13 @ 14:11:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag känner själv att jag är väldigt personlig på bloggen, kanske lite för mycket ibland. Att bara lämna ut sitt liv så rakt ut för vem som helst att läsa är riskabelt men bevisligen (av alla storbloggare) också ett sätt att kunna synas och bli framgångsrik. I och för sig delar jag inte med mig av allt som händer i mitt liv men mycket av det och mycket av mina tankar skriver jag här och delar med mig av till er.
 
Något jag tänkt på är att jag - speciellt på senaste tiden - skriver väldigt mycket "vardagssnack" och detta ska jag eller har jag gjort idag. Små inlägg så ni hänger med lite om hur min dag ser ut liksom, men är det något som uppskattas? Är det för mycket sådant, tycker ni om det eller är det bara skitinlägg som ni hoppar över? Tell me, jag vill ju inte tråka ut er om det är något ni inte gillar! :)
 

Full rulle

2013-01-13 @ 11:11:05 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Åker till Bull nu och sedan har jag saker att stå i hela dagen. Endel utomhus men också endel datorarbete och pluggande, så ser min söndag ut! Tidsinställer något inlägg så att det inte står tomt från mig och sedan hörs vi ikväll! Vad ska ni göra idag? :)
 

Två bloggdesigner

2013-01-12 @ 16:41:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte visa er två bloggdesigner jag blivit klar med det senaste, en i slutet av förra året och en igårkväll! Den sistnämda är jag till och med lite avundsjuk på... ;) Vad tycker ni?
 
Och ni har väl inte glömt att ni kan beställa bloggdesigner HÄR? :)
 
*Klicka på bilderna för att komma till bloggarna och se hela designen!*
 

I am alive

2013-01-12 @ 15:04:38 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Kände att jag var tvungen att förklara lite snabbt varför jag inte uppdaterat här sedan i torsdags kväll. Vaknade i fredags morse och mådde så sjukt illa att jag gick upp drack ett glas vatten och gick sen raka vägen och la mig igen. Sov bort hela den dagen och lämnade inte huset mer än för att åka och hämta stallnyckeln då jag var tvungen att jobba idag eftersom jag inte kunde hitta någon ersättare.
 
Så idag var jag i stallet vid 6 och fodrade, släppte ut hästar, mockade, fodrade lunch, lagade staket, släppte in hästar och tillslut gick på us årsmöte innan jag drog mig hemåt. Men det gick snabbt och enkelt att jobba idag och jag och Tea var grymt snabba så det var knappt jobbigt alls som tur var.
 
Men dagen höjdpunkt (förutom att fylla i lönelapp som alltid är det bästa med att jobba ;) ) var us årsmöte. För nu är jag fri från us för alltid. Nu har jag gjort min del i typ 5 år eller vad det nu är så nu är jag klar och aldrig mer. Riktigt skönt att slippa ett av alla måsten och istället bara kunna koppla av och andas imellan åt!
 
Nu ska jag spendera resten av Lördagen i sängen, känner mig fortfarande inte helt kry så ska försöka ändra på det tills imorgon tänkte jag ;)
 
Pussade naturligtvis massor på världens bästa ponny också ♥♥
 

Eftermiddag

2013-01-12 @ 14:36:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Just varit på Charlies och hämtat ut min älskade Spookskavaj, åh! Ska se till att få lite bilder på den någon dag! Snygg och skön, vad mer kan man begära?
 
Nu är jag påväg till Bull för att rida lite, kanske skrittar ända bort till stockarna och tillbaka. Inte jättelångt egentligen men det tar sin lilla tid om man bara skrittar. Han behöver verkligen trimmas på - och egentligen galopperas av mängder med energi som Hanna sa till mig tidigare - men jag har bestämt mig för att ta det lugnt och nu ska jag följa den planen. Han ska i alla fall vara 110% igång den 26/27 januari för då är det hoppkurs för Erica. Är taggad till tusen och Bull kommer vara som en kanonkula, haha! :)
 
Uppdaterar hemma sedan ikväll. Då ska det också pluggas, göras bloggdesigner och skriva inlägg inför kommande vecka. Måste bli bättre på att fixa tidsinställda så att själva bloggningen inte tar så lång tid på vardagar. Bättre förbered = mer uppdatering!
 
Vill komma igång och tävla nuuu!

Dagens hoppning

2013-01-12 @ 12:30:49 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Hade Daira igen idag och är mycket mer nöjd än förra gången. Framridningen gick väldigt mycket bättre då hon sökte sig mot bettet och längde lite på steget bara jag jobbade på bra med skänkeln. Sedan är hon väldigt stel i sidorna men det är trevligare att jobba med när hon är såhär samarbetsvillig. Galoppen var lite si och så med då hon stretade emot och med skuttade runt med sin spända galopp, hade svårt att få till en rund och fin galopp helt enkelt.
 
Hoppningen gick hejbaberiba rakt igenom, haha. Kände redan på framhoppningen att hon var pigg och jag fick verkligen sitta emot med magen redan då. När det sedan var dags för "banhoppning" blev hon överlycklig och skuttade runt i små bocksprång och jag vet inte vad hon höll på med. Men jag höll mig kvar och fick jobba med sitsen och då gick hoppningen fint. Hon studsade runt lite mellan hindren men fick lägga en volt här och var för att hon skulle lugna ner sig. Det är så himla kul när hon tycker det är så roligt och jag skrattade för mig själv i varenda bockning hon gjorde, sötnosen! :)
 
Nöjd och glad efter dagens hoppning även om vi inte hade några höjder denna gången heller. Känns sådär att hoppa LD för b-ponny när man rider storhäst men förhoppningsvis blir det bättre. Daira tyckte ju det var väldigt kul ändå... ;)
 
Supergammal bild på när Hanna rider Daira. Hade önskat att jag fick film på dagens galna runda, det hade varit så roligt att se på!

Lördagsmorgon

2013-01-12 @ 08:36:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Var uppe ganska sent igår och lyssnade på härlig musik, bland det mysigaste som finns på kvällar/nätter. Men det får jag ångra nu när jag måste slita mig upp tidigt.
 
För nu är det ju ridning på ridskolan för min del. Suger lite att det är så tidigt men det är bara att bita ihop och kliva upp ur sängen. Ska bli roligt att hoppa lite i alla fall och så hoppas jag på att det blir lite mer hoppning än förra gången. Utvärderar när jag är hemma igen, men förmodligen åker jag till Bull först.
 
Så godmorgon alla morgonpigga, nu är det stallet som gäller. Tjoflöjt!
 

Tjena

2013-01-11 @ 18:33:19 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Egentligen behöver jag börja plugga på momangen men kikar in här först för att säga hej och för att läsa lite andra bloggar först, livet som bloggare.. ;)
 
Dagen har rullat på ganska bra (förutom tyskan i morse då vi fick mängder av glosor, starka verb, en text och en uppsats till nästa vecka) och jag har varit helt speedad haha. Magmusklerna har fått jobba bra av alla skrattanfall idag, fy vad jag älskar min klass!
 
Som jag sa så var mamma supersnäll och tog hand om Bull idag eftersom jag slutade vid fem. Så nu sitter jag har och har massa plugg och bloggdesigner att göra, och dessutom en blogg att uppdatera vilket jag inte klagar på. Mycket ideér, halvbra med flow och ingen tid - så ser det ut just nu! Vi får se vart det leder!
 
Ha en bra fredagkväll varesig om du är hemma eller på äventyr, kram!
 

Just a short reminder

2013-01-11 @ 12:51:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Har publicerat detta citatet förut men gör det igen eftersom jag tycker det är superbra. Jag har behövt tänka så många gånger för att kunna släppa saker och se saker från ett annat perspektiv!
 

Fredag

2013-01-11 @ 08:34:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade varit glad över att det var fredag om jag inte vetat att dagen börjar med en tyskalektion, för ni anar inte hur mycket jag avskyr tyskalektionerna. Och jag läser denna kursen frivilligt, vad tänker jag med?
 
Efter den lektionen kan jag i alla fall andas ut lite. Resten av lektionerna på dagen går liksom att stå ut med när det är fredag och sedan en efterlängtad helg. Ikväll händer absolut ingenting, jag slutar sent så mamma erbjöd sig att ta Bull. Jag kommer antagligen sitta hemma och plugga, good girl såhär på en fredag. Nej men jag känner verkligen att jag behöver plugga, så det kommer jag tillbringa hela helgen med att göra...
 
Bäst att dra sig, vi hörs folks!
 
Längtar tillbaka!!!

Godnatt

2013-01-10 @ 21:39:16 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har jag kommit någonstans med plugget? Nej. Har jag någon som helst självdisciplin? Nej. Suck!
 
Ger upp för idag och drar mig snart mot sängen. Måste verkligen träna på min självdisciplin och på att följa mina planeringar. Som jag sagt tidigare så är jag grym på att göra planeringar men usel på att följa dem, skärpning! Någon som har några tips? ;)
 
Kram och godnatt till alla er därute, vi ses och hörs och allt det där imorgon!
 
Bara för att jag saknar sommaren så jag spricker!

Vilket väder

2013-01-10 @ 19:40:11 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Hagel imorse, snö resten av dagen och plötsligt hade vi ett tjockt vitt täcke över marken igen. Mysigt men hade gärna sett att våren kommit nu istället, känner att vintern kan få vara slut för i år!
 
Skrittade inte speciellt långt idag på grund av vädret men han var P-I-G-G så in i bomben! Studsade och hoppade på stället av iver så fort jag vände hem och fick jobba honom på volter hela vägen tillbaka för att det skulle gå att skritta. Dessutom hängde han sig i vänstertygeln och tog inget stöd i höger så fick ta några extra volter på slutet just för att han skulle släppa. När han insåg vad jag ville suckade han och gav efter, haha. Man måste bara ha lite tålamod med denna lilla ponny... ;)
 
När jag har ätit ska jag bädda ner mig i soffan med kemiplugget och en kopp varmchoklad, mysigt värre när snön yr utanför. Så ser min torsdagskväll ut!
 
Första snön som kom denna vintern!

Igångsättning

2013-01-10 @ 11:54:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Som jag sagt så sätts Bull igång just nu efter vilan och just nu har jag bara skrittat några gånger. Ska ta det väldigt lugnt denna igångsättning, något jag bestämde utan eftertanke sådär haha. Men jag tänkte att det kunde vara bra för honom och bra för mig att kunna börja jobba med honom i skritten så han verkligen kan släppa efter och bli mjuk i sidorna innan vi börjar jobba med traven. Förhoppningsvis håller sig underlaget bra och i så fall börjar jag trava i nästa vecka och jag tänkte att han skulle vara igång bra att galoppera och börja hoppa lite smått om lite mer än två veckor. Sedan kör vi på som vanligt igen med fullt schema och träningar!
 
Är taggad till tusen att komma igång igen verkligen. Har till och med saknat att trimma på honom (vilket verkligen inte alltid är roligt när han har sina jag-är-jättestark-och-pigg-och-jag-tänker-inte-lyssna-alls-dagar, haha) och hoppas på att denna vilan gjort susen så han har lite lust att ställa upp och jobba. Sedan saknar jag självklart hoppningen och är jättetaggad att komma igång med den också. Denna terminen ska jag börja träna hos Erica varje vecka istället för varannan som det varit tidigare och det kommer bli superbra. Skönt att ha regelbundna träningar varje vecka då det ofta varit lite si och så med hoppningen hemma.
 
Nu ser jag verkligen fram emot denna terminen, kommer ha svårt med tålamodet och att sätta igång honom långsamt. Längtar! :)
 
Världens bästa! ♥

Hoppträning

2013-01-10 @ 11:52:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Åh vad jag har längtat efter att få träna på riktigt och hoppa igen, det senaste så har jag mestadels lösgjort extremt stela och motvilliga ridskolehästar så jag kan lova att det har kliat i hela kroppen efter att få rida ordentligt och framförallt hoppa igen. För vad jag faktiskt tycker är allra roligast är hoppningen!
 
Men eftersom Flechen inte har hoppat på länge eftersom underlaget är rätt kasst ute och vi saknar vinterdäck till transporten så kunde jag inte åka och träna med honom hos Erica idag som jag vanligtvis gör på Onsdagar. Men tackvare världens bästa Erica så fick jag idag låna en utav hennes hästar så att jag kunde vara med och träna iallafall! Mycket glad Hanna!
 
Jag red Calle som kan kallas, en 5 årig valack som jag måste säga tar sig extremt bra! Han är väldigt trevlig att rida och ger en härlig känsla både på marken och i hoppningen. Har hoppat honom några gånger innan så jag hade lite koll på hur jag trodde han skulle vara. Men fel av mig ;)
 
Han hade inte hoppat på ett tag sa han och var mycket glad för att det äntligen var dags. Han var riktigt allert och hoppade som sjutton. Det enda problemen var att jag inte riktigt fick med mig honom i svängarna ibland och att han blev lite väl glad och drog efter hindren. Men med tanke på att han varit lite åt det latare hållet innan så var det bara roligt att han var glad. Fick ändra min ridning ganska rejält för att det skulle gå ihop sig men mot slutet tycker jag att det gick helt okej.
 
Framför allt var det väldigt roligt tyckte både Calle och jag och i slutändan så är det ju det som räknas eller hur? Det är ju trots allt därför jag håller på med hästar över huvudtaget ;)
 
Har tyvärr ingen bild på Calle så istället får ni en bild på mig och Bonny, an av de lyckligaste dagarna i mitt liv ♥
 

En månad kvar!

2013-01-10 @ 09:34:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag är det exakt en månad kvar innan flyget lyfter mot Dublin, Irland!
 
Åh det ska bli så himla roligt och spännande att åka iväg till ett helt främmande land och jobba där i fyra veckor. Se hur de har det på just Irland, deras hästhållning lär ju knappast vara lik den vi har i Sverige, men vem vet? Allt sånt kommer jag att få reda på när jag väl är där och jag kan knappt bärga mig!!
 
Resan är som sagt bokad och klar och vi kommer att åka upp till Stockholm den 9 februari och bo på vandrarhem en natt innan flygresan mot Irland på morgonen den 10! Kan säga att det är tur att jag flög från Arlanda i somras när jag skulle till Egypten annars hade vi nog virrat bort oss totalt :P
 
Det ska bli så himla roligt att komma dit, har verkligen alltid velat åka men aldrig fått chansen och nu jäklar ska det bli av! Är det någon av er som varit på Irland nångång? Något speciellt man ska se eller uppleva? Dela väldigt gärna med er om ni vet någonting! :D
 
Underbart landskap, ska bli så himla spännande!
 


Walking dead

2013-01-10 @ 07:47:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Det är precis så jag känner mig just nu, tack vare min lilla tupplur igår efter skolan kunde jag naturligtvis inte somna i tid på kvällen vilket resulterar med en galet trött Hanna idag.. Hade gett vad som helst för att få ligga kvar i sängen idag kan jag lova men det var bara att släpa sig upp och se glad ut..

Planerna för dagen är väldigt små, hålla mig vaken till nio och sen sova är väl mina planer :P usch jag hatar verkligen att gå omkring och va såhär grymt trött!

/Hanna


Så fail!

2013-01-09 @ 20:55:47 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Haha jag bara måste berätta detta för er för det är rätt roligt ändå.
 
Ca 15 minuter efter att jag skrev mitt förra inlägg tänkte jag titta på ett avsnitt i en serie innan jag skulle ta tag o bloggen och skriva massa inlägg. Men tror ni inte att jag sten somnade och vaknade 2 timmar senare av att mamma väckte mig? Haha bara för att jag sa att jag verkligen skulle bara vaken och hålla igång så sten somnade jag.. SÅ Hanna..
 
Fick iallafall en redig powernapp innan jag åkte ut och hopptränade en sväng. Hur det kommer sig och på vem får ni veta imorgon för nu ska jag käka, titta på lite serier och antaglige stensomna inom en snar framtid ;)
 
Bara för att jag redan saknar honom och vår tid ihop så himla mycket..♥
 

Onsdag

2013-01-09 @ 20:40:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Har varit ute på en skrittur på en mycket pigg och spänd Bull i regnet idag. Han kollade på allt och på ett ställe fick jag hoppa av och leda för han bara snurrade runt på stället och på bakbenen. På vägen hem var han inte ens rädd vid det stället, skitponnyn. ;) Han blir lätt sådan när han är pigg och har vilat, det blir liksom lite för mycket för hans lilla hjärna. Men nu ska han ju igång ordentligt så när han går på fullt schema så skärper han till sig!
 
Hjärtat innan skritturen! ♥
 
Kvällen tillbringas med näsan i kemiboken, ytterst intressant. Och morgondagen ser i princip lika dan ut också, det är så dagarna kommer rulla på nu - skola, stall, plugg, mat, sömn, skola... osv. Inte så intressanta dagar, speciellt nu när Bull inte går som vanligt. Får kämpa på, blir roligare sedan när jag ska börja träna igen!

nemen tjenare!

2013-01-09 @ 15:19:37 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Känn er inte bortglömda, jag har bara helt enkelt inte riktigt haft tid eller jo snarare ork till att skriva något här idag/igår kväll.
 
Förstår inte varför men jag är så sjukt trött för tillfället. Kan sova hur många timmar som helst på dagarna och ändå inte bli piggare. Men när det börjar bli mörkt och det snart är dags att gå och lägga sig är jag skit pigg och kan inte somna. HELT meningslöst.. Har verkligen lyckats att vända på dygnet de senaste dagarna utan att veta om det..
Så nu är planen att hålla igång som satan idag så att jag kan somna tidigt ikväll och sova ut!
 
Funderar också helt ärligt på om jag lider av järnbrist eller något liknande för jag är vekrligen trött hela tiden, värdelöst! Kanske kan vara värt att kolla upp det, fast läkare och shit är inte min favorit, brukar faktiskt hålla mig långt därifrån så ofta jag bara kan ;P
 
 

Time for 2013

2013-01-09 @ 13:21:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade redan förra året bestämt mig för att detta skulle bli mitt år. Det började väl inte jättebra då jag under nyårsafton låg och sov med 42 graders feber men som en klasskompis sa så kan det ju bara bli bättre då! ;)
 
I år ska jag lägga krut på Bull, all in. I år är året för att debutera LB (på riktigt) och kanske även LA beroende på hur det flyter på. Vi behöver bara komma över det trixiga med att han stannar på tävling och höjden på träning, för han kan hoppa 110 utan problem - vi måste bara börja tro på oss själva! Men ett av målen för i år är också att ha roligt. Det ska inte bli någon stress och det ska inte vara ett tvång att åka till stallet. Anledningen till att man (i alla fall jag) har häst är inte för att plocka rosetter utan det är för att ha roligt och för min hobby. Jag älskar att ha häst och det får inte glömmas under de där mörkaste tiderna när allt känns så stressigt.
 
Skolan ska jag också lägga krut på men får inte låta den ta överhanden. Jag är inte den som behöver ha A i alla ämnen och jag måste släppa de kraven jag har på mig själv för annars blir det för stressigt. Jag får inte låta skolan gå ut över stallet, och inte tvärt om heller för den delen. Det är en balansgång men i år ska jag klara det och i år ska jag plugga i en lagom mängd. Inte för att jag någonsin haft tid att plugga för mycket, jag ligger långt ner på den listan i min klass, men jag måste verkligen ta tag i allting i tid i år så att det inte blir så mycket press och tårar som det blivit tidigare under min gymnasietid. Ibland har jag lite för mycket press på mig själv och det klarar jag inte alltid av att ta, så måste släppa lite på dem även om jag egentligen inte är nöjd med nått annat än B eller A.
 
I år fyller jag 17. Jag har berättat detta förut men tar det igen - det är min drömålder. Jag vill vara 17 forever, till skillnad från många andra. Jag ska ta vara på det och verkligen leva mitt liv som JAG och ingen annan vill. Måste rensa bort det som får mig att må dåligt och hålla hårt i det jag mår bra av. I år ska jag släppa på trådarna, göra de saker jag tidigare inte vågat och visa att "hej, här är jag och jag kan också".
 
2013, come at me bro! ;)
 

Godmorgon

2013-01-09 @ 08:18:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Dags för onsdag alltså, lugn skoldag men som (tyvärr) slutar med prov. Ska endå bli skönt att kunna kryssa detta provet från "att-göra"-listan, och så ska jag försöka tänka inför alla prov. Fatta vad skönt när de är över och det är lov! Tagga sportlov vecka 7! ;)
 
Idag kommer ett inlägg som innehåller lite tankar inför i år, 2013. Tänkte skriva ett inlägg om 2012 men kände att jag i princip bara hade saker att säga om januari och juni+juli så skippade årsresumén. Allt spännande som hänt 2012 har ju varit om Bull och ett inlägg med tema "Bull" kommer senare i januari, ni kommer märka när. På en viss speciell dag, favoritdagen 2012... :)
 
Dags att bege sig, ha en fin onsdag!
 

För ett år sedan...

2013-01-08 @ 20:37:48 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kikade tillbaka i arkiven och läste om vad som hände i januari 2012. Det var självklart mycket om Bull som var påväg hem till mig då men också en massa om Sune. Åh älskade Sune, vad jag saknar honom! ♥ Tävlade klubbhoppning på honom och klubbdressyr på Kuhs och herregud vad jag saknar allt det. Dessa ponnyer har gjort så himla mycket för mig, gör ont att veta att den tiden mycket väl är förbi.
 
Bloggen flöt på, jag skrev något åsiktsinlägg ibland och vi visade filmer från tävlingar med mera. Vi fick vår första fanbild och bra med respons. Det känns som om ett år är jättelänge men sakerna som hände då känns som om de hände nyss. Detta är verkligen bland det bästa som finns med att blogga, att kunna kolla tillbaka. Läsa om livet då, vad man gjorde, vad man tyckte och hur man utvecklats sedan dess. Dessutom kan man hämta ny inspiration därifrån. Bra tips för er som har bloggtorka! :)
 
Får se hur saker rullar på nu, det känns så himla olikt tiden då. I och för sig har mycket ändrats sedan dess men samtidigt känns det som om jag är precis samma person då. Nej nu svamlar jag bara på, som det blir när jag bara låter fingrarna flyga. Dags att avsluta! ;)
 
Bild från Januari 2012, det jag saknar mest av allt! ♥

Ny termin

2013-01-08 @ 18:30:37 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Skoldag nummer ett denna terminen är klar, och herre gud vad mycket jag har att plugga fram till nästa lov. Det finns inte en vecka utan minst ett prov fram till sportlovet och det börjar fyllas på efter lovet också, sjuktsjuktsjukt! Det Hanna sa i förra inlägget stämmer så bra - hur orkar man plugga natur? Jag vet fan inte hur jag gör, eller om jag kommer klara det. Fuck school!
 
Nej nu tar jag i lite för mycket... För att se det från den ljusa sidan, tänk mina möjligheter när jag gått ut gymnasiet. Även om jag ångrar mig och faktiskt vill gå på högskolan så har jag dessa kurser jag inte hade fått annars och även om jag inte kommer gå högskola så är det en bra sak att kunna skriva på CVt. Att hej du, jag gick natur och det krävs engagemang och kämparglöd. Anställ mig för sjutton, det kommer du inte ångra! Haha, något i den stilen! ;)
 
Efter skolan har jag ju varit och tagit hand om min favoritbulle och kom ganska nyligen hem. Nu behöver jag plugga inför mitt närmaste prov - samhällsprov imorgon. Kul... :(
 
Hur har er skolstart varit?
 
Saknar sommaren!

Första skoldagen

2013-01-08 @ 15:52:36 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Jahapp då var första skoldagen på sista teminen i skolan avklarad och det känns.. blä!
Haha ja men det är faktiskt så jag känner, jag har ingen ork eller lust alls till att sätta mig i en skolbänk och skriva långa tråkiga uppgifter om träd eller liknande skit som vi gjorde i slutet av förra terminen, helt meningslöst! Jag kan sätta hela mitt liv på att jag aldrig någonsin kommer ha minst lilla användning för all skit dom proppar in i huvudet på mig under dessa kurser.. Jag är hur taggad som helst på att komma ut i arbetslivet och jobba häcken av mig!
 
Många tycker att det är väldigt tufft och krävande att jobba i stall och självklart det är det. I ett visst läge kommer det att ta emot att gå upp på morgonen och ställa sig och mocka dom där satans boxarna. Men jag har valt vad jag vet att jag vill jobba med. Och jag vet att hästarna alltid kommer att vara någonting jag brinner för och vill till 110%. Så allt slit kommer att vara värt det, utan tvekan. För jag tycker att det är så otroligt roligt!
 
Helst hade jag bara slutat skolan nu för att kunna börja jobba och göra det jag vekrligen älskar om dagarna istället för att sitta instängd bakom en skolbänk med rapporter hit och inlämningar dit. Jag är så himla trött på skiten, och då går jag ändå på en soft linje med mycket utrymme för mitt intresse. Jag förstår verkligen inte hur vissa orkar plugga natur eller ekonomi, var sjutton hämtar ni inspirationen? Jag hade behövt låna lite..
 
Men jag ska verkligen försöka den här sista terminen, det är bara den kvar sedan slipper jag det, alltihopa! Och om jag tänker efter så borde det inte vara så himla svårt, det är mycket roligt denna terminen med utomlandspraktiken på Irland, hästskötarexamen och studenten med allt vad det innebär! Jag ska se till att göra detta till den bästa terminen nånsin och spendera all min fritid med underbara vänner och hästar!
 
Allting går om man bara vill det tillräcklig mycket.
 
Ändå soft att få göra det här på skoltid, för det är detta jag drömmer om och älskar! ♥
 

Min och Boys resa

2013-01-08 @ 12:43:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Då vår tid nu är slut ihop efter att vi hållt ihop i 6 år skriver jag nu en sammanfattning den. Kanske kan det få er att förstå lite mer hur vi faktiskt har vuxit ihop och skapat ett band mellan oss som jag aldrig kommer bryta helt.
 
Det hela började när vår ridlärare på ridskolan tyckte att det var dags för oss i hoppspecialen att komma ut på lite lokalhoppningar för att kunna utveklas mer. Jag hade då inget som helst band till Boy utan red nästan alltid Sanni. Men eftersom hon inte var redo för det på långa vägar så bestämdes det att jag skulle ta Boy istället för att få bästa förutsättningarna då han redan hade tävlat lite lokalt.
 
 
Första starterna var ingen hit och vi hade en hel del bommar med oss ner då vi helt enkelt inte sammarbetade. Han gjorde det jag bad honom om men han hade ingen egen vilja och la inte ner sitt hjärta i uppgiften. Men vi nollade några LD på hemmaplan men hade allt som oftast minst ett ner i LC klasserna. Men jag fortsatte att kämpa på¨och började att ha honom allt mer i hoppspecialen för att lära mig honom mer och utvecklas ihop. 
 
Det gick bättre och bättre men det var inte förens för ca 2 år sedan när vi kom ut på våra första lokala tävlingar på bortaplan som vårt band sattes på riktigt prov. Vi nollade faktiskt vår absolut första start på borstaplan och var strax utanför placering i andra klassen. Jag minns att jag var så otroligt stolt, att lilla jag kunde åstakomma det med en ridskoleponny, det var stort för mig.
 
Åren gick och under tiden växte vi oss allt starkare tillsammans, han och jag, vi blev ett team som inte längre kämpade för sig själva. Vi kämpade nu ihop och gjorde det som ett riktigt team. Vi var med i division 2 i hoppningen med väldigt blandade resultat allt ifrån uteslutning på första tävlingen till placeringar i förklasser och riktigt bra rundor i lagklassen. Vi började lita på varandra och det kändes att han ville det här lika mycket som jag.
 
Mot slutet blev det färre och färre starter lokalt men det vi gjorde gjorde vi väldigt bra ihop. När allt väl stämmer med honom är det som om världen försvinner och det ända som finns i tankarna är han jag och banan. Vår sista start på bortaplan gjorde vi i Svarttorp där vi åkte hem med en andra placering. Jag var så otroligt stolt över min lilla underbara fuxponny. Tänk att min ridskoleponny kunde slå alla utom en privatponny och dessutom göra det med stil? Jag var så otroligt stolt ♥
 
Vi startade även en del dressyrtävlingar ihop under de senaste året. Vår första dressyrtävling var KM och allt klaffade verkligen och vi gick hem med gått självförtroende och titeln klubbmästare. Jag fick upp ögonen för dressyren och tillsammans med Boy var det otroligt roligt. Jag ville satsa mer och komma ut på någon lokal men det blev tyvärr aldrig så. Men vi startade LB på hemmaplan och red som bäst på 75,5% med fina omdömmen av flera olika domare. Även om vi inte tyckte det var alls lika roligt som hoppnigen så njöt vi av varje minut inne på banan där vi vekrligen fick visa vad vi gick för!
 
 
Sista starten vi gjorde ihop debuterade vi LB, det kändes så sjukt enkelt. Jag kände hur han litade på alla mina beslut och när det inte gick hela vägen räddade han upp mig. Han visade kämparglöden och viljan och den var starkare än någonsin. Vi gick verkligen ut med flaggan itopp ihop och det är jag så himla lycklig för.
 
Genom åren har vi byggt ett så otroligt starkt band ihop och jag kan faktiskt inte med ord beskriva hur mycket han betyder för mig. Han har lärt mig allting jag kan om hoppning och tävling. Tack vare hans goda hjärta har han hjälpt mig att utvecklas enormt och vi har haft väldigt många fina underbara stunder ihop som jag aldrig någonsin kommer att glömma bort! Vad som än händer i framtiden kommer jag aldrig att glömma den underbara fuxponnyn där allting började ♥
 
 
 
 

Inlägg på G

2013-01-07 @ 21:08:02 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Just nu har jag den där irriterande känslan av att ha många bloggideér men inget flow i fingrarna. Har endel tankar och ideér men det måste bara omvandlas från tankar till skrift, vilket går halvbra för tillfället. Har i alla fall planer på att visa och skriva om mina höjdpunkter 2012 samt lite upplägg inför 2013, men det får komma när flowet gör!
 
Idag skämde jag bort Bull så det räcker och blir över - med en ordentlig rykt, nytt spån i boxen och en massa godis och pussar. Nu ska han ju börja sättas igång efter vinterns vila så nu blir det skritt ett tag framöver. Är faktiskt taggad att börja jobba med honom igen, jag tror att en vila har gjort susen för honom!
 
Nej dags att ta tag i livet och förbereda sig för skoldagen imorgon. Hoppas ni haft en bra måndag! :)
 

Påväg hem

2013-01-07 @ 17:24:03 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Lång dag i Skåne men nu rullar lastbilen hemåt igen!

/Hanna


Denver 2012/2013

2013-01-07 @ 13:56:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Lägret blev inte riktigt som jag hoppats eftersom jag får feber andra dagen på lägret och den 31 december vaknar jag med 42 graders feber och influensa. Så nyårsaftons förmiddag tillbringas på ett sjukhus och resten av dagen och natten att sova. Kommer ihåg att jag väcktes för att ta min medicin när de räknar ner inför nyåret i New York (som är två timmar innan nyåret i Denver) men jag sov mig igenom både nyår i Sverige och nyår i Denver. Lagom bra start på 2013... ;) Den 1 januari sov jag mest och umgicks med en kille från Guatemala som också var sjuk men gick i princip inte upp ur sängen en ända gång.
 
Lägret slutade den tredje januari så den andra kände jag att jag var tvungen att vara med på lite aktiviteter igen eftersom jag inte ville missa allt för mycket. Dessutom var jag tvungen att äta efter att inte ha ätit på två dagar även om jag inte var ett dugg hungrig. Men de aktiviteter jag var med på innan jag blev sjuk var riktigt roliga och intressanta och även om jag inte hann lära känna alla jätteväl så har jag några nya vänner världen över. Så jag ångrar verkligen inte att jag åkte men det hade ju varit roligare om jag slapp bli sjuk! :)
 
Tog inte heller jättemycket bilder och var bara ute någon gång, vilket jag verkligen ångrar då det var underbar natur och utsikt. Men jag kunde hänga med och "klättra" upp för ett av bergen en gång i alla fall innan jag blev sjuk och det var bland det bästa. Utsikten var helt sjuk eftersom vi var mitt i klippiga bergen, svårt att beskriva verkligen men sjukt coolt. Bjuder på en bild på utsikten från berget, själva stugan vi bodde i låg lite längre ner!
 

Love matters most.

2013-01-07 @ 13:14:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
More than my own life ♥
 

Måndag

2013-01-07 @ 11:49:12 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har dragit på mig en förkylning så idag ligger jag på soffan och tycker synd om mig själv, haha. Min skolstart är inte förrän imorgon vilket är väldigt skönt men har massa plugg som jag borde gjort över lovet men som jag inte hunnit med eftersom jag varit iväg. Ska skriva ihop ett inlägg om resan så fort jag orkar, promise!

Lite snabbt bara om vad som snurrar i min hjärna såhär en måndag. Nu blir det plugg, bloggdesignande och inläggsskrivning. Be right back! ;)

/ Rebecka


Ute på vägarna

2013-01-07 @ 08:47:28 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

On My way to Skåne, dags för en tupplur skulle jag tro ;)

/Hanna


"Hoppning" på Daira

2013-01-06 @ 16:34:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Även om jag ska rida ponny i gruppen på storhäst så fick jag Daira på hoppningen igår. Fast det är i och för sig inte jättestor skillnad då hon i princip är en övervuxen ponny, haha.
 
I alla fall så gick framridningen helt okej. Jag har aldrig ridit speciellt seriöst på Daira förut och jag hade inte heller de bästa förutsättningarna då tiden för mig (som just kommit hem från USA) var ungefär ett på natten. Jag hade svårt att få henne att ta stöd på ytter och hon ville helst bara trycka sig mot min innerskänkel så det var det vi kämpade med mest.
 
Själva hoppningen, som inte var jättemycket till hoppning då hindren låg på 50 cm och hästarna typ kunde kliva över det, gick bra efter ett tag. Hon trippade mest på stället i början och vågade inte släppa på då hon var rädd att någon skulle dra henne i munnen, men när hon insåg att jag inte skulle göra det blev hon superlycklig och taggade till. Fick dra upp huvudet på henne någon gång då hon ville dra på en brall men annars skötte hon sig och studsade glatt över hindren. Om hon väl får lite utmaning så tror jag att hon kan hoppa hus för hoppa kan hon (gärna staketet i hagen, haha). Antagligen får jag henne nästa vecka också och då vill jag har lite utmaning också.
 
Extremt tjock Daira för två somrar sedan med ett av barnen på ridlägret. Riktigt så tjock är hon inte nu även om hon är väldigt rund om magen nu också.

Utveckling?

2013-01-06 @ 15:45:11 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Haha hittade denna gamla filmen på mig och Sanni för typ 2-3 år sen som jag helt hade glömt bort! Måste säga att vi båda utvecklats till det bättre sedan dess eller vad tycker ni? ;)
 
 
 

Det där stället jag aldrig släpper

2013-01-06 @ 14:21:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag måste själv erkänna att det hade varit ett smartare val av mig att inte fortsätta på JFK utan istället satsa det på fler träningar med Bull istället. Men ibland behöver man inte göra de smartaste valen utan istället gör man de val man mår bäst av, vilket jag verkligen gjorde i detta fallet. Nu när vår hoppspecial på ponny splittrats så har jag istället börjat i hoppspecialen på storhäst. Egentligen ville jag rida kvar på ponny men eftersom det inte fanns någon grupp där jag hade kunnat utvecklats så fick jag istället börja i en storhästgrupp. Tanken är att jag ska rida ponny i den gruppen, så det kommer inte släppa ponnysidan eftersom det är den jag vill behålla.
 
Jag vet inte riktigt hur detta blir ännu. Jag red första gången i lördags och... om det fortsätter så kommer jag inte utvecklas i den gruppen. Men förhoppningsvis blir det bättre och jag har både Frida och Malene som jag känner i denna gruppen. Ska berätta mer om lördagens lektion i ett senare inlägg, men nu vet ni hur det ligger till. Varje lördagsmorgon (alldeles för tidigt -.-) kommer jag tillbringa på JFK ett tag framöver!
 

Inställd hoppning

2013-01-06 @ 13:11:50 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Jag som sätt fram så mycket emot att få hoppa Flechen igen fick en otrevlig överaskning när jag vaknade igår och det var minusgrader och banan hade frusit till is.. Så hoppa gick verkligen inte göra så vi ändrade planerna lite och lekte en del istället. Flechen tyckte det var roligt att få göra någonting annat för en gångsskull sa han! ;)
 
Släppte honom på lilla ridbanan och drygade oss lite, tränade lite spankskritt och puss och hälsa osv. Sen spårade det lite och jag testade om det gick att rida utan utrustning och det gick fin fint. Han är bara för snäll vår underbara häst ♥
 
Hoppningen får vi ta en annan dag istället, för galet vad hopp sugen jag är!
 
 
Haha så fula men kul hade vi iallafall ;)
 

För att sätta ord på saken

2013-01-06 @ 11:50:59 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Många av er har säkert redan läst dessa inlägg men jag vill ändå visa dem eftersom jag tycker de har otroligt viktig punkt och sätter rätt ord på saker som folk bara tror de kan någonting om. Det första är från Timmie som ni kan läsa här. Han beskriver en typ av mobbning som inte inte INTE är tillåten. Att folk inte ska kunna gå till skolan av rädsla, att man ska få ångest på morgonen av att behöva ta sig till skolan eftersom man är rädd att man ska bli mobbad eller till och med slagen. Där har det gått över gränsen waaay over och ingen ska behöva stå ut med det. Jag kan verkligen inte förstå hur mobbare har mage att trycka ner någon på det sättet. Att se någon må dåligt, och slå på någon som redan ligger. Oacceptabelt!
 
Det andra inlägget är från Nellie Berntsson och ni kan läsa det här. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta inlägg då jag tycker att det sätter ord på det mesta. Att ingen typ av mobbning är ok. Det går inte att tänka att detta är ju bara en av många kommentarer på instagram eller hon är ju ändå så känd, det gör inget om jag trycker ner henne lite till. Det är så... fruktansvärt hur vissa av oss människor tänker. Hur vi reagerar utav avundsjuka utan att tänka efter först. Att bara skicka iväg den där spydiga kommentaren som kan såra så mycket, eftersom "hon har den där fina ponnyn" och "hon har alla de där nya fina kläderna"Hur har folk mage att trycka ner någon för att sedan tro att man ska få uppmärksamhet och status? Det är fel, fel, fel, fel!!!
 
Var tvungen att avreagera mig lite kände jag, för jag blev så fruktansvärt arg på att folk måste stå ut med att bli behandlade så. Att en tolvårig tjej ska behöva stå ut med dessa kommentarer varje dag från nära och "kära" eller att en kille ska behöva vara rädd att bli slagen i skolan för att han gillar hästar. Plötsligt känns de blickar och skratt jag själv fick mot mig som liten, som ingenting. Att världen är så elak, fyfan!
 
Låt oss bara vara snälla mot varandra, agreed?
 

Jag är tillbaka

2013-01-06 @ 11:20:21 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Heeeej! Jag lever, tro det eller ej! Jag landade i Sthlm i förrgår kväll men var inte hemma i Jönköping förrän mitt i natten och då var jag mer död än levande efter nästan 20 timmars flygresa. Igår började dagen tidigt med ridning av två hästar och sedan hem och träffa gäster så jag var rätt trött efter det också och somnade snabbt.
 
Men nu är jag här efter en både underbar och jobbig vecka i USA - jag ska berätta allt i ett senare inlägg. Det är mycket jag behöver berätta och visa så de inläggen kommer. Så länge kan jag önska er ett gott nytt 2013 även om mitt år inte riktigt startade på bästa sätt. Mer om det senare!
 
Hur har er vecka varit? Har ni tyckt om mina tidsinställda? :)
 
Bild från igår när jag äntligen fick träffa min underbara ponny igen!

Sämst update

2013-01-05 @ 21:37:16 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Uppfaren blev inget vidare då jag åkte direkt till barnkalas efter stallet och sen ut med ett gott gäng!

Så nu blir det party hela kvällen, vi hörs imorgon istället och då får ni mycket bättre update!

Ha det bäst för det ska jag kan jag liva! ;)

/Hanna


Mot bästa!

2013-01-05 @ 09:07:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Nu åker jag alldeles strax upp till världens bästa Flechen som jag saknar så enormt mycket! Hopping står på schemat och Sanna är med som hinderpersonal så tänkte att jag kan ju sätta henne antingen med kameran i handen eller att filma så att vi får lite nytt fräsht här till bloggen också!
 
Vad vill ni helst ha, bilder eller film? :)
 
Väldigt gammal bild på mig och plutten ♥
 

Ändrade planer

2013-01-04 @ 22:39:43 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Blev ingen utekväll då jag var så extremt trött när jag kom hem från sjövik idag. Har sovit väldigt dåligt det senaste och inte kunnat somna förens det nästan varit dags att vakna igen. Så när jag kom hem idag somnade jag och stensov i 4 timmar innan kusinerna ramlade in och väckte mig, tur var väl det annars hade jag garanterat inte kunnat sova inatt. Men bestämde mig för att stanna hemma ikväll för att återhämta mig lite och umgås med kusinerna och familjen istället för att parta med tjejerna.
 
Tur var väl det för fick ett sms av Flechens ägare och vi ska hoppa imorgonbitti så det kan ju vara bra att vara pigg och allert då kanske ;) Ska bli så sjukt kul att få träffa och hoppa min lilla prins imorgon, jag behöver verkligen det just nu! ♥
 
min favorit kille ♥
 

Min prins

2013-01-04 @ 15:10:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Säga vad man vill men han har verkligen ett hjärta av renaste guld vår underbara häst. Det finns inte mycket han inte skulle göra för mig om jag bad honom om det♥
 
Säger jag hopp så kan jag alltid lita på att han gör det, utan tvekan.
 
Jag är så lyklig att jag har dig min ängel! ♥

Fleche

2013-01-04 @ 12:27:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Som ni märkt så har jag inte tagit hand om eller ridit Flechen på flera veckor nu. Detta beror på att hans ägare är hemma under jul och nyår och då har hon tagit hand om honom som inte hinner med att göra det annars eftersom hon bor på annan ort. Men nu har jag fått nog ;)
Jag klarar inte en dag till utan att få träffa min prins och skämma bort honom lite, inte för att det finns någon risk att hans andra matte inte redan gör det men ändå! ♥ Så imorgon har jag paxat honom, det var alldeles för länge sedan jag träffade, pussade, red och hoppade honom nu så det står på schemat imorgon! Ska bli så underbart att få sitta på hans rygg igen, det är verkligen hemma för mig.
 
 
Älskade killen min ♥
 

På bussen

2013-01-04 @ 09:29:49 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Shit vad jag tröttnat på att åka buss hela jävla tiden för att kunna ta mig någonstans! Nu tex. Så måste jag först ta bussen ner till stan för att sedan byta och ta nästa buss till Sjövik. Enkel resa tar det ca 40 minuter med buss men endast tio med bil, så fett ovärt! Får se till att ta tag i det där körkortet snart så jag slipper bussåkandet!

Vad dagen har att bjuda på vet jag inte riktigt ännu. Är påväg till Sjövik nu som sagt men vad som händer där vet jag inte riktigt, det märker vi ;)

Ikväll blir det antagligen party med underbara vänner som det ser ut just nu :)

/Hanna

Bästaste Bonny får stå för bilden ❤️


Tjena mittbena!

2013-01-03 @ 18:05:52 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Trött och sliten är jag nu hemkommen från en dag på Sjövik med bästa Erica.
 
Största delen av dagen har jag servat Erica med hästar och hjälpt till på backen när hon har hoppat men även när hon visade en hel rad med hästar för spekulant. Jag tycker det är jätteroligt att kunna hjälpa till när man verkligen märker att det uppskattas och behövs! Att hjälpa andra är någonting jag verkligen tycker att fler hästmänniskor borde tänka lite mer på. Allting kretsar inte runt en själv alltid och om man kan hjälpas åt och glädjas åt andra kommer det arbete vi lägger ner dagarna i ända blir mycket trevligare, roligare och mycket bättre tror jag!
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad som står på schemat men några av hästarna ska vila helt vet jag då de gick ganska hårt under dagen. Men jag åker ut iallafall och hjälper till, finns alltid lite skit att mocka eller hästar att pyssla om för att hjälpa till lite :) Har jag tid över ska jag även pyssla om bästa Bonny lite och mata henne mes massor av godis!
 
Finaste Bonny i hagen idag! ♥
 

Min ridning

2013-01-03 @ 11:33:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Häromdagen tog jag ju upp mina styrkor och svagheter rent generellt men tänkte att det kanske kunde vara intressant om jag tog upp några inom ridningen också såhär på en hästblogg som detta faktiskt är.
 
Svagheter:
- Har svårt att sträcka på mig och bli rak i ryggen och samtidigt ha en bra balans och lagom mjuk hand. Sådant med att koordinera sig är inte riktigt min grej! ;) Men jag tränar på det och nu under 2013 så ska min sits bli snyggare än någonsin. Yesbox, det är ett nyårslöfte!
- Jag spänner mig ibland när någon kollar på eller i alla fall såfort det kommer upp en filmkamera när jag rider dressyr. I hoppningen är det lugnt men i dressyren, usch. Det har väl lite att göra med mitt dåliga självförtroende tror jag.
 
Styrkor:
- Jag tar lätt åt mig vad tränaren säger, lyssnar och försöker göra allting så som de säger. Det gör att såfort jag har någon som säger åt mig vad jag ska göra så går det grymt mycket bättre.
- Jag har ganska lätt för att anpassa mig efter nya hästar, vilket jag har fått från att ha ridit så länge på ridskola. Det tycker jag är en jättebra egenskap och det är något jag ska ta tillvara på.
 

Morgonrush!

2013-01-03 @ 09:32:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Finns det nått bättre sätt att starta dagen än att kuta allt vad man kan till bussen och inse att man har sämst kondition i världen?

Det är nämligen min alldeles egna specialité, att ligga kvar i sängen så länge som jag bara kan innan jag till slut måste stressa som en dåre för att hinna med bussen :P

Men nu är jag iallafall påväg till sjövik igen, vad som händer idag får ni veta först när jag kommer hem :)

/Hanna


Dagen

2013-01-02 @ 19:56:57 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Full fart precis som vanligt när man är ute på Sjövik. Men jag ska inte klaga för jag älskar det, underbara människor, hästar och ja det är grymt helt enkelt ;) 
 
Idag blev det lite markarbete på två hästar, Irma och Aragon. Båda får 1.40 hoppning och är grymma med Erica på ryggen! Dock är dom inte lättridna när man själv ska få dem till arbete men det är väldigt lärorikt och nyttigt! Vi löshoppade även alla unghästarna idag vilket gick bra. Dom skötte sig riktigt bra allihopa och hoppar som satan! ;)
 
Imorgon står det hoppning på schemat för de flesta av hästarna så då aggerar jag hinderpersonal när Erica hoppar. Sjukt nyttigt att titta på när så duktiga ryttare rider, lär mig alltid något nytt :)
På tal om hoppning så tror jag allt att vi får lasta Flechen och åka till ridhuset någon dag för nu är både han och jag hoppsugna, så Sanna när kör du? ;)
 
Hur som helst, nu ska jag glo på film tills det är dags att sova, ha det gött!
 
Irma överst och under det Aragon.
 
 

Sista gången..

2013-01-02 @ 13:17:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Nyårsafton var sista gången jag red mina älskade ponnysar, nu är jag officielt för gammal för att få tävla dom och eftersom jag valt att inte längre rida kvar på jfk, (vill inte börja rida i storhästgrupp där) så var det absolut sista gången jag satt på både Sanni och Boy..
 
Det gör ondare än någon kan föreställa sig att behöva lämna dem båda då de betyder så extremt mycket för mig. Men tiden går och vår tid är tyvärr förbi nu, men jag kommer aldrig att glömma dessa två underbara hästar. Dom kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Då, nu och föralltid ♥
 
 
 
 

Do not forget

2013-01-02 @ 11:53:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Min instagram uppdateras titt som tätt med bilder, även med sådant som inte hamnar här. Ni får gärna följa mig där såklart @beckus! Vad heter ni på instagram? Kanske kan jag kika in en sväng på era också när jag kommer hem! Dela med er! :)
 

Back to business

2013-01-02 @ 09:32:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Efter en dag av återhämtning efter nyårsafton är jag nu tillbaka på banan igen. Skönt att vakna imorse och vara pigg och allert igen så att jag kan göra lite nytta under dagen ;)
 
Åker ut till Sjövik nu och stannar där hela dagen och hjälper till med allt som kan tänkas behövas göras där ute. Var länge sedan jag var och hjälpte Erica nu så det ska bli riktigt roligt att komma dit igen! Kommer antagligen att spendera mina sista lovdagar där ute nu när jag inte behöver vara uppe på jfk hela dagarna. Det har varit roligt att vara där men att åka ut till Sjövik och Erica är rätt mycket bättre faktiskt ;)
 
Har nått tidsinställt till er som kommer att dyka upp under dagen. Men förutom det kommer updaten att ligga rätt lågt under dagen, tar upp det när jag kommer hem senare i eftermiddag igen.
 
Snyggaste Wiran får stå för bilden ♥
 

Före och efter

2013-01-01 @ 16:58:51 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Sådär ja, tog tag i livet och redigerade den här bilden för att verkligen få ut det mesta utav den då jag tycker den är så himla fin! ♥
 
Före:
 
Efter:
 
Inte helt nöjd men helt klart bättre iallafall, vad tycker ni? :)
 

Bonte Peter, 12 år

2013-01-01 @ 14:53:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Bull har inte något speciellt datum som födelsedag utan det står bara 01/01/01 i passet. Så nu räknas han som 12-åring - min lilla ponny! Lite lagom ålder om jag får säga det själv, inte för ung och outbildad och inte för gammal för att kunna rida fullt ut. Han kommer nog vara tiptop i många år till! :)
 
När han var 5 flyttade han till Sverige från Holland och bodde då på visingsö i någon vecka innan han flyttade till samma stall som han bor i nu. Ett halvår där ungefär och sedan till nästa ägare som hade honom i 5 år och nu är han hos mig och har varit i nästan ett år snart. Det är lite sjukt att han har stått i detta stallet förut för många år sedan och att han till och med verkade känna igen sig när jag flyttade honom hit. Roligt också att ägaren som hade honom ett halvår kommer hit ibland (hon känner de som bor och har stallet) och kan se honom. Ska bli roligt att prata med henne någongång, om hur han var då! Där kanske man kan få lite tips!
 

Godmorgon

2013-01-01 @ 14:15:27 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Hej på er alla glada!
 
Upptäckte precis efter att jag skrivit rubriken att det kanske är lite sent att säga godmorgon efter 14 men jaja ;) Jag vaknade just så för mig är det morgon ett tag till iallafall.Hade en riktigt bra nyårskväll igår iallafall med underbara vänner och mat och party, precis som man vill fira in det nya året. Men att jag vaknade först nu kanske säger en del om hur kul vi hade tänker jag ;)
 
Nu ska jag nog sätta på en bra film och sedan stanna i sängen resten av dagen, jag och hälften av Sveriges befolkning ;) Ha det bäst så hörs vi!
 
Hur var er nyår förresten? :)
 
Jag och Sara igår ♥