Mitt schema

2013-01-15 @ 14:15:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Fick önskemål om att skriva lite hur jag går i skolan och hur schemat ser ut för mig. Så här kommer ett skolinlägg ;)
 
För er som inte har koll på det så går jag på en skola som heter Realgymnaiset. Jag läser där hästhållning för att göra skolan lite roligare och för att förbereda mig så mycket jag bara kan då jag senare vill jobba med hästar på heltid. Jag läser alla de vanliga ämnena som svenska, engelska och matte. Men även ridning, basmaskinkörning och massa andra roliga lite mer praktiska kurser. För att få detta att gå ihop så behövs det naturligtvis en hel del praktiskt arbete, det är en sak att läsa om att rida eller köra traktor och en helt annan sak att faktiskt göra det ;)
Så ungefär såhär ser mitt skolchema ut varje vecka:
 
Måndag: Praktik för att prova på hur det är att jobba i stall. Få erfarenheter och knyta kontakter.
Tisdag: I stallet med skolan. Vi har då både praktiska ämnen som ridningen men även teoretiskt t.ex. om hur hästen fungerar. Slut målet för dessa kursen är hästskötarexamen i Maj.
Onsdag: Vanlig skoldag inne i skolan med teoretiska ämnen.
Torsdag: Vanlig skoldag inne i skolan med teoretiska ämnen.
Fredag: Vanlig skoldag inne i skolan med teoretiska ämnen.
 
Detta är någonting som passar mig väldigt bra då jag gillar att göra saker praktiskt och har väldigt svårt för att sitta still bakom en skolbänk hela dagarna. Vi har också helt okej tider vilket är väldigt skönt så man hinner hem i god tid för att hinna med massa saker på eftermiddagen också. Plus att vi inte har några läxor vilket för att när jag är i skolan får jag jobba på för att hinna med men när jag sedan kommer hem kan jag släppa allt det och hinna ha ett liv utanför skolan också vilket är väldigt välsigt skönt!
 
Det var lite snabbt om mitt skolschema och hur jag har det på dagarna. Och jag är skoltrött på detta, jag hade sprungit rakt in i väggen för länge sen om jag läste en mer krävade plugglinje :P
 
Det är inte alla som får rida såhär fina hästar på skoltid! Det gjorde jag en dag i veckan i lite över ett år! ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback