Stockarna på Kuhs

2013-05-31 @ 21:56:39 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har inte ridit Kuhs på helt galet länge, kan inte ens minnas senast. Min fina lilla gamla tävlingsponny! Fick alltså honom idag när det stod stockar på schemat för dagens hoppspecial-lektion.
 
Gick verkligen inte alls bra i början, han bara sprang och lyssnade varken fram eller tillbaka. Därför blev det halvbra när vi hoppade några stockar på linje. Sedan blev det bättre när han taggade till lite och jag hittade knapparna på honom igen, har liksom glömt av dem lite sedan sist. Men sedan blev det bättre och sista slingan är jag nöjd med. Hoppade bara lite småstockar men det var mysigt värre! :)
 

Freeedag

2013-05-31 @ 08:42:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag gör jag mitt sista prov för denna terminen, helt galet skönt. I nästa vecka ska jag ha en redovisning och sedan är det ännu en kort uppsats som ska in men sen hörrni, då är det över för i år! Känns helt galet att det bara är två veckor kvar till sommarlov, taggad till tusen!
 
Nu kickar vi denna fredagen som avslutas med lite stockhoppning med ridgruppen på ridskolan! :)
 
 
Vad ska ni göra en fredag som denna?

Thursday

2013-05-30 @ 21:13:17 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Är en aning seg idag eftersom jag satt uppe i natt och skrev på en inlämning. Har finslipet kvar på den samt att plugga till ett prov imorgon så det är vad jag kommer ägna kvällen till!
 
Annars har dagen varit lugnt och precis som vanligt. Först en vanlig skoldag med ganska chill lektioner och sedan upp till Bull såklart. Red ut idag och galopperade ganska mycket. I början fick han bara lulla på i ett lugnt tempo men sista sträckan fick han sträcka ut ordentligt, vilket han verkligen älskar! Imorgon blir det vila för honom då han ska få nya skor och sedan i helgen blir det hoppning en av dagarna och antingen klättring eller trim på banan den andra!
 

#skickavidarenätkärlek

2013-05-30 @ 11:46:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Näthatet har blivit ett stort samtalsämne på det senaste vilket självklart är bra. Det är bra att det tas upp och pratas om så att det inte bara göms, glöms och ignoreras. Problemet är att alla de vuxna människor som borde ta tag i att bekämpa näthatet inte har varit där själva. De har inte blivit utsatta för det, de förstår inte i vilken utsträckning det är och hur illa det faktiskt tar på folk som utsätts för det. Därför blir det mycket snack och lite verkstad när det talas om näthat. Många pratar om det men ingen gör något åt det!
 
Därför är det nu vår tur att ta tag i saken. Vi unga som faktiskt även skapar näthat måste nu istället bekämpa det och sprida nätkärlek. Då behöver de som har den största makten bland oss bloggare ta tag i det, vilket också duktiga lilla Nellie Berntsson gjorde. Hon har Sveriges största hästblogg och har en ofantlig stor påverkan på många unga människor och nu när hon utnyttjade sin makt på rätt sätt kan hon också skapa nätkärlek på nätet. Hon skapade "#skickavidarenätkärlek" och det sprids just nu genom bloggar, instagram och facebook med rekordfart - så himla bra!
 
Jag är med på detta, det är en helgrym idé och ett projekt jag tror på och jag kommer absolut vara med och hjälpa till. Ingen mer ska behöva känna sig kränkt och rädd på nätet. Ingen ska behöva må dåligt av elaka kommentarer och det ska aldrig mer behöva gå så långt för någon att de vill ta självmord - det som hände för några månader sedan. Jag är med och jag vill dra mitt strå till stacken! Skicka nu vidare nätkärlek, på facebook, på bloggarna, på instagram och på alla andra sociala medier ni kan hitta. Skicka iväg den där kommentaren som gör någons dag och sprid glädje! 1, 2, 3 GO!
 
 
Kopiera bilden ovan och sprid vidare på era bloggar, det är inte enbart storbloggarna som kan göra skillnad. Nu måste alla hjälpa till och det är dags att få en förändring!

Stall och plugg

2013-05-29 @ 19:05:26 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Kom nyligen hem från stallet och ska strax plugga gärnet eftersom jag har en stor uppsats som ska in imorgon samt ett prov på fredag. Därav den usla uppdateringen, men stanna kvar för från och med i helgen lägger jag i en växel till för bloggen och då blir det uppdatering av kvalité igen!
 
Igår fick Bull en uteritt tillsammans med bästa Hanna och Bonny och idag blev det en timmes svettigt dressyrpass på banan. Började med lite serpentinbågar och stora volter i skritt och trav innan jag la upp stigbyglarna och jobbade med skänkelvikningar på diagonalen. Han blev lite mjukare i sidorna av skänkelvikningarna men jag fick kämpa ihjäl mig för att få med de där bakbenen. Sedan kom Hanna och hjälpte mig i trav och galopp och han blev riktigt fin i traven stundtals (när jag red med ben och sits och mage, vilket var satans jobbigt) och faktiskt ganska bra i galopperna också med Hannas tips och tillsägelser. Det är skitbra att kunna få den hjälpen verkligen och när jag red ordentligt så blev han jättefin och även låg i formen då och då. Är jättenöjd med passet!
 
Nu ska jag skriva en landanalys på tio sidor med träningsvärk som redan börjar komma. Ha en fin kväll allesammans, vi hörs imorgon!
 
Känner att jag behöver lite nya ridbilder snart, får fixa det nästa vecka eller i helgen! :)

Läsarfråga

2013-05-28 @ 12:54:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
 

Vecka 22

2013-05-28 @ 08:36:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Hela denna veckan kommer se i princip likadan ut och innehålla exakt samma grejer som vanligt nämligen skolan och Bull. I skolan är det slutspurten nu och den sista redovisningen, inlämningen och provet och Bull ska ha en ganska lugn vecka. Blev ju vila igår och det blir det även på fredag då han ska få nya dojjor. Blir lite blandning av uteritter och trim men ganska lugnt. Hoppning i helgen inför tävlingen nästa vecka!
 
Är ni också på slutspurten i skolan? Eller har ni mycket kvar? :)
 

Sommaren 2013

2013-05-27 @ 20:23:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Om bara 17 dagar är det dags att säga hejdå till andra året på gymnasiet, helt underbart men samtidigt skrämmande. Detta sommarlovet blir mitt sista någonsin, tiden går så fruktansvärt fort. Tredje året på gymnasiet ligger efter sommaren och sedan ligger hela livet framför mig - både otroligt kul, härligt och väldigt läskigt. Jag är inte den som nöjer mig med ett "8 till 4 jobb, villa, volvo och vovve"-liv. Nej, jag vill göra skillnad. Jag vill att folk ska komma ihåg mitt namn och att jag ska ha nått något av mina stora mål. Skrämmande!
 
 
Nu ska vi koncentrera oss på en period lite närmare i tiden nämligen sommarlovet 2013. Vi slutar den 13e juni, min 17-års dag. Då fyller jag min drömålder och det året ska jag ta vara på. Då har jag i alla fall en vecka att landa lite efter skolåret och ta det lugnt, tillbringa massa tid i stallet. Sedan börjar det, på riktigt!
 
 
20 juni - 29 juni
Dagarna jag tillbringar på Vedbände, mitt sjunde år där. 10 dagar tillbringas på en helt underbar gård med förhoppningsvis underbara människor. Vet inte vilka som ska på mitt läger då jag åker själv i år men jag känner i alla fall personalen sedan tidigare så jag tror det kommer bli super. Har Bull med mig dit och det blir hårdträning för honom med två pass om dagen, ett på banan och ett i skogen.

2 juli - 25 juli
Dessa veckor blir ett riktigt äventyr. Tillsammans med en av de killarna jag var i USA med i vintras ska jag till Mexiko på ännu ett läger. Kommer blir så fruktansvärt kul och verkligen en upplevelse för livet. Är helt galet taggad men samtidigt lite läskigt. Waaaah!! :D
 
 
Det var de stora händelserna för denna sommaren men efter Mexiko ska jag förmodligen jobba på JFK i några veckor innan skolan börjar igen. Medan jag är i Mexiko ska Bull vara hos en tjej utanför Jönköping. Han kommer gå på bete tillsammans med ett gäng andra hästar men samtidigt ridas. Tror det kommer bli superbra! Sedan är det lite osäkert ännu när han kommer hem igen men det får vi se!
 
Bilder från Öland i somras, tyvärr kommer jag nog inte hinna med att åka dit i år! :(

Denna måndag

2013-05-27 @ 17:26:02 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Blir en vilodag för Bull idag och åker inte upp förrän ikväll och pluggar fram tills dess istället då jag har några moment kvar i skolan denna veckan. Så ser denna måndag ut, trist men sant!
 
Kom på att jag glömde fixa inlägget om sommaren i helgen så det kommer ikväll istället. Blir en helt sjukt nice sommar, och kommer inte vara ledig en minut känns det som. Högt tempo - that's what I like!
 

Make a change

2013-05-27 @ 08:42:00 | Rebecka • Inspiration | © DailyHorses 2013
 
Varför vänta till ett nytt år för att skapa nya löften och göra nya förändringar? Varför inte starta om denna veckan och våga göra det du inte vågat tidigare? Varför inte våga sätta upp lite högre mål och kämpa lite hårdare? Vad har vi att förlora guys, nu kör vi!

Film från dagens tävling

2013-05-26 @ 19:47:56 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Egentligen red jag till Åke-låten (Mr. Saxobeat haha), jag ropar "BRAAAA" någon gång mitt i banan precis som vanligt och så sa jag "fan" rätt högt efter rivningen så stängde av ljudet och la på en gammal goding som låt istället, haha! Det är så typiskt mig på tävlingar!

Svarttorp 26/5

2013-05-26 @ 18:41:01 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Red alltså bara en LC idag precis som de senaste tävlingarna och precis som då var mitt mål bara att komma runt banan. Försökte ha samma tänk som i Grankärr och det fungerade ju utmärkt! Gick in med en "nu j*vlar" inställning och bara bestämde mig helt enkelt. Gjorde exakt samma fel som förra tävlingen, nämligen att rida iväg honom till ett hinder vilket gjorde att han rev det, helt mitt fel och det tar jag på mig.
 
Jag hade en himla tur då det bara var en i klassen som var felfri i grunden och eftersom jag var snabbast i grunden ledde min ritt till en andraplacering. Bulls galopp täcker rätt mycket mark och jag red på honom i ett ordentligt tempo hela banan för att inte få ett stopp så det var väl kanske inte så konstigt, och jag är verkligen jättenöjd! Efter alla våra motgångar känner jag att detta kanske är en liten skymt av vad som kommas skall. Hoppas kan man ju, men jag vet att jag måste rida ordentligt och ha rätt tänk för att det ska fungera.
 
Nästa tävling är om lite mindre än två veckor och då hoppar vi både en LD och en LC igen. Då måste jag vara ännu starkare både fysiskt och mentalt men det ska gå det också. Nu börjar jag vittra framgång! :D
 
Dagens. Scapa schabrak, Eskadron huva och benskydd, Charles Owen hjälm, Hööks tröja, Roeckl handskar, Mountainhorse stövlar. Orkade inte ta med kavajen, kanske får bli premiär med den nästa gång!
 
Film från idag ska laddas upp, den kommer senare ikväll!

Vi är back in business!

2013-05-26 @ 14:38:44 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013


Tävlingsdag

2013-05-26 @ 07:21:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Yesbox, tidigt uppe och har först morgonfodrat i stallet och sedan blir det tävling i Svarttorp. Startar bara en LC precis som förra gången och tidigare i veckan har jag inte varit speciellt taggad men nu känns det ändå helt okej. Hoppas bara på att få en bra runda och att komma runt utan stopp. Rivningar spelar ingen roll för oss, bara vi kommer över! Det är målet idag!
 
Vi hörs senare om resultat, såklart :)
 

Gårdagens och dagens ridning

2013-05-25 @ 21:47:40 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Bull fredag:
Red ut igår och bestämde mig för att bara lägga fokus på att han skulle få livsglädje. Han har varit lite loj och seg det senaste, även ute i skogen så valde att rida ut och busa lite. Hoppade lite stockar eftersom han verkligen älskar det och jag måste säga att jag lyckades med mitt uppdrag - han blev taggad och levnadsglad till 100%!
 
Sune fredag:
Fick mitt hjärta på hopplektionen i fredags och han var så duktig. Gick inte något vidare på framridningen för han bara stretade emot och ville inte jobba i form men hoppningen gick prima ballerina. Jag känner liksom sekunden innan han tvekar att han kommer göra det och då är det bara att lägga till lite extra ben så skutta han över finfint. Hoppade lite studs och trekombination och det gick utan problem!
 
Bull lördag:
Trimmade lite på banan med gramanen och det gick faktiskt rätt bra. Det märktes att gårdagens uteritt hade hjälpt för han hade bättre framåtbjudning idag och jobbade på bra. Fina skänkelvikningar gjorde han också och ett par helt okej galoppombyten även om det verkligen inte är vår starka sida. Släppte inte riktigt i galoppen men den var finare än vanligt på grund av gramanen. Släppte på den på slutet i traven och då behöll han formen bra. Ganska nöjd med passet och lite mer taggad för morgondagens tävling!
 

Jobb och stall hela dagen lång

2013-05-25 @ 11:10:39 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Jag vet att det är väldigt lidande med uppdatering nu och jag ursäktar för detta. Hoppas ni har överseende med att jag har väldigt mycket proppat in i vardagen just nu!
 
Idag är det jobb i ridskolestallet och har redan varit där sedan halv sju i morse. Nu har jag hunnit en sväng förbi Bull och fixat stallet och strax ska jag till ridskolan igen för att lunchfodra. Sedan upp till Bull igen för att  mocka hagar med stallet gänget och rida. När jag är klar där är det nog lagom att åka till ridskolan igen för att kvällsfodra och stänga igen. Snacka om att vara igång hela dagen!
 
Utvärderingen om hoppningen på Sune igår kommer ikväll när jag är hemma igen, internet strulade igår igen så kunde inte fixa något vettigt inlägg tyvärr. Vi hörs då helt enkelt, kram!
 

Tjugofjärde maj

2013-05-24 @ 16:39:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fredag innebär ju ridning på ridskolan på kvällen och idag slutade vi tidigare på grund av matteprovet (det enda som är positivt med att ha över 4 timmars prov) så hinner med att rida Bull idag också. Blir en uteritt och är underlaget bra så blir det mycket galopp. Imorgon är det ju trim för hans del innan tävlingen på söndag!
 
På ridskolan får vi se vilken hästapålle jag ska rida på idag, men hoppas as always på hjärtat Sune. Kommer utvärdering från det passet ikväll! Vi hörs då! :)
 
Mina hjärtegull! ♥

Back to normal

2013-05-24 @ 14:11:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Pust, matteprovet är nu skrivet och det känns faktiskt jättebra. Det kändes som om jag hade koll på det mesta och svarade på nästan allt. Typ första gången någonsin det känns bra efter ett matteprov! ;)
 
Nu kan jag andas ut lite i alla fall. Har fortfarande en hel del till nästa vecka också men nu känns det som om jag har lite mer koll på allt till skillnad från för några dagar sedan. Trot detta är första gången denna veckan som jag verkligen satte mig ner och andades ut. Så skönt!
 
Ska bättra på min uppdatering nu i alla fall. Efter nästa vecka kommer det dessutom bli top noche för då har jag i princip ingenting kvar i skolan och andra året på gymnasiet är snart slut. Helt galet vad fort tiden går, men det är underbart. Denna sommaren kommer bli helt amazing! :D Ska tidsinställa ett inlägg om det till senare i helgen! Vi hörs senare idag!
 
Bild från i vinter!

Skitponny

2013-05-23 @ 18:32:05 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Bull är väldigt snäll i hantering och så, väldigt sällan något problem, utom när man ska hämta honom från hagen. För det mesta går det bra och har man godis med sig brukar det aldrig vara några problem. Men idag var jag klantig och släppte ut honom utan både grimma och krubbitarrem och ska man få tag i honom igen då är det omöjligt. Så jagade i trekvart innan jag gav upp, höll dessutom på att missa den buss jag skulle med. Skitponnyn, det är tur att jag älskar honom ändå!

Hade i alla fall inne honom en stund och borstade och betade lite, mer hann jag inte idag. Nu sitter jag i alla fall på bussen och ska iväg till nästa stall. Sen ska jag hem och råplugga till matte nationella imorgon. Vi hörs mer när det är skrivet!


Ridning x 2

2013-05-22 @ 22:07:13 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Efter nästan fem timmars plugg och lite lunch begav jag mig till stall nummer ett för att rida på skäckponny nummer ett. Det är en tjej som vill ha lite hjälp med honom ibland då han gärna vill slippa ifrån arbetet och då kör upp huvudet och biter sig fast eller "lägger sig" i handen. Så den trimmade jag lite på idag, i dressyrsadel dessutom - första gången i mitt liv haha. I alla fall så gick det helt okej efter ett tag. Fick jobba in höger bakben precis som på Bull och flyttade därför endel både på volt och på diagonalerna. Galoppen orkar han inte riktigt hålla ihop men mot slutet var jag nöjd även där. Helt okej gick det ändå och egentligen är det en väldigt trevlig ponny, om han bara hade varit lite mer villig till arbete.
 
Sedan var det stall nummer två och skäckponny nummer två, nämligen min egna fining Bull. Hoppade som sagt lite idag och till en början gick det superdåligt. Jag hade huvudet någon annan stans och satt inte upp ordentligt och red honom fram till hindret. Mot slutet skärpte jag mig lite och fick några riktigt fina språng på ca. 90-100. Är långt ifrån nöjd men fick ändå en helt ok känsla på slutet. Han var lite loj idag så jag hoppas han taggar till lite mer på söndag då det är tävling!
 
Bild från Svarttorp där jag ska tävla på söndag!
 
Det var min studiedag det, imorgon är det skola som vanligt igen. På kvällen ska jag till två stall då med, först Bulls och sedan ett till. Mer om det berättar jag i helgen nu måste jag plugga ännu mer!

Nästa inköp

2013-05-22 @ 12:16:36 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Just nu försöker jag spara mina pengar så gott jag kan och det är egentligen ingenting nytt jag verkligen behöver köpa. Det är i alla fall två grejer jag planerat att köpa just nu i hästväg, och det är ett hackamor och ett nytt pannband i brunt läder. Hackamor kommer jag leta efter ett begagnat för det är rätt dyrt i affär och jag känner inte att jag behöver ha det nyaste och snyggaste, bara det är i användbart skick liksom. Pannbandet funderar jag lite på vad jag ska ha för något. Har alltid suktat efter ett silvrigt med bara två rader och med ganska stora stenar, tycker det är väldigt snyggt men det är också dyrare än de vanliga från till exempel Charlies eller Hööks, med fyra rader. Får suga lite på den karamellen!
 

Onsdag & studiedag

2013-05-22 @ 08:22:43 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Godmorgon! Sitter just nu med matteboken uppslagen och ska strax börja plugga men skriver ett kort inlägg först hade jag tänkt. Dock strular internet fortfarande här hemma och på datorn fungerar det knappast alls, så nu blir det mobiluppdatering tills det löst sig. Egentligen gillar jag inte att uppdatera via mobilen så därför blir det kanske inte samma mängd som tidigare, men ni ska ändå få hänga med lite i vardagen!

Idag när det är studiedag så är det plugg som gäller. På eftermiddagen ska jag iväg och rida en annan ponny och sedan till Bull och skutta hinder på banan inför tävlingen på söndag. Om det regnar tar vi det lite lugnare men hoppning blir det i alla fall, och om SMHI har rätt så ska det bli lite finare väder ikväll!

Så såg min onsdag ut, vad ska ni göra idag? :)


Varför rida inne när det regnar?

2013-05-21 @ 19:12:16 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

I och för sig har jag inte den möjligheten då vi inte har nått ridhus här men de flesta som har stannar nog inne där idag, tyvärr. Själv gav jag mig ut i skogen på en något skeptisk Bull, barbacka i regnbrallor! Mysigt och framför allt en stilren outfit! ;)

Stannar ni inne när det regnar när ni egentligen planerat en uteritt? Eller trotsar ni regnet och ger er ut ändå?


Tuff period

2013-05-21 @ 10:06:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Vi har helt galet mycket i skolan just nu eftersom lärarna fortfarande inte kan sprida ut arbetet under terminen utan envisas med att alltid ha allt på en och samma gång. Just nu är en sådan period och mitt liv kommer bestå av mestadels häst och plugg om vart annat. Ska i alla fall försöka hålla igång bloggen som vanligt men kan bli lite ont om tid och ork vissa dagar, bara så att ni är medvetna om detta! :)
 
Idag är det tisdag alltså och har precis varit hos tandläkaren. Nu är det nästan två timmar innan jag börjar så sitter i skolan och ska få lite skolarbete gjort. I eftermiddag blir det en välförtjänt uteritt för Bull och sedan plugg för min del. Låter det som en kul tisdag? Njaaa.. ;) Imorgon blir det bättre för då har jag studiedag och mycket häst på schemat!
 
Vi hörs förmodligen senare idag. Ha en bra tisdag! :)
 

Godnatt

2013-05-20 @ 22:24:45 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Internet har varit segt ikväll också så har tillbringat kvällen med en foto-uppgift samt lite mattetal. Därav uppdateringen med andra ord. Kan ju dra lite kort om dagen nu i alla fall! :)
 
Först skola så klart, inget märkvärdigt med det. Efter skolan cyklade jag upp till ridskolan i ösregnet och hade träning för Tindra och Charlie. De skuttade lite hinder och skötte sig prima. Tycker det är otroligt roligt att ha träningar och dessutom nyttigt även för mig då jag hela tiden påminns om saker som även jag behöver förbättra i min ridning.
 
Regnet avtog sedan och jag cyklade mot Bull där Hanna hade varit snäll och fixat alla stallsysslor, tack bästa du! Så det som fanns kvar att göra var att rida så red ett dressyrpass i paddocken (ville inte ge mig ut i skogen ifall det skulle börja åska igen). Gick faktiskt riktigt bra, jag koncentrerade mig på att ha en stilla och stadig hand och på att han skulle hålla sina bogar och bakben på plats och efter ett tag in i passet blev han ganska mjuk. Jobbade mycket lösgörande skänkelvikningar och att rakrikta på långsidorna, varvat med volter. När jag travade av mot slutet blev han riktigt fin, hyffsat lång och låg och man kände verkligen att ryggen jobbade. Så roligt! :)
 
Det var min måndag, imorgon har jag sovmorgon i skolan men med en tidig tandläkartid - yippie...
 

Måndagspepp

2013-05-20 @ 07:43:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Tänkte bjuda på någon inspirerande bild eller inlägg eller liknande varje måndag morgon från och med nu. Man är inte alltid speciellt peppad på måndagar med ännu en seg skolvecka framför sig eller kanske något annat som tynger ner. Men egentligen är det då man ska ta nya tag och ändra på det man vill ändra på. Så nu blir det måndagspepp varje måndag!

Så kan det gå

2013-05-19 @ 21:48:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Inget har riktigt gått min väg idag. Internet har inte funkat ordentligt här hemma och vädret var inte på min sida för det jag planerat för Bull idag. Skulle hoppat lite och dessutom vårbadat honom men istället fick han vila och var lerigare än någonsin när han kom in från hagen. Kul.
 
Jaja får börja med att ursäkta mig för uppdateringen men som sagt har internet krånglat och jag ville inte slänga iväg ett onödigt mobilinlägg bara för att få uppdatering. Vill att det ska vara lite kvalité på det hela liksom! Men nu medan det funkar ska jag försöka fixa lite inlägg inför veckan medan jag kollar på hockey-vm finalen!
 
Förresten vad tyckte ni om Eurovision igår? Själv tycker jag att Sverige borde fått en bättre placering, Robin gjorde väldigt bra ifrån sig. Annars gillade jag Frankrike, Ungern, Norge och Nederländerna mest även om de flesta faktiskt var riktigt bra i år. Och showen var bra, stolt över att det var i Sverige! :)
 

Kvällen

2013-05-18 @ 19:04:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Tror inte jag behöver påminna er om vad jag ska hitta på ikväll, haha! Eurovision såklaaaart! Snart får jag finbesök i form av tre goa klasskompisar, gött. Ska sluta tjata om det nu, vet att ni tröttnat! ;)
 
Imorgon blir det en lugn morgon och förmiddag. Plugg är det som står på schemat då, börjar bli lite tight med tid innan slutprov och inlämningar så det måste verkligen göras. Sedan ska jag iväg och ha träning för en tjej och sen ska jag till Bull och skutta lite hinder hade jag tänkt. Fin söndag också!
 

#barbackatur

2013-05-18 @ 17:20:21 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Jag och Hanna skrittade ut på Bull och Bonny i över en timma idag. Strålande sol och bästa sällskapet - mycket bättre än så blir det inte!


Dressyrpass - Sune 17/5

2013-05-18 @ 13:46:00 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
Hade som sagt min älskade Sune på markarbetes lektionen igår och han var så himla fin redan från början. Jag trodde han skulle vara stel och stum i handen men han tog ganska snabbt ett mjukt stöd och formade sig lätt runt mina skänklar. Första övningen i trav kunde jag i princip bara sitta och glassa runt, han gick i en stadig form och gjorde allt jag bad honom om. Han var verkligen så villig att arbeta!
 
Han blev svettig och trött rätt snabbt då det var varmt och då blev han lite tung i handen när vi jobbade lite skänkelvikningar och så strax innan vi skulle galoppera. Fick istället sitta upp bättre då och försöka få honom upp bättre på bakbenen men han var riktigt fin då också. I galoppen ville han inte riktigt ta galoppskänkel och släppa efter men efter några fattningar och lite lösgörande släppte han ganska fint där med, superponnyn! Sedan var han lätt och fin i handen igen när jag skulle trava av. Hjärtat! ♥
 
Här är en liten kort film från traven i början av passet. Bästa Tindra filmade!
 

Hej lördag

2013-05-18 @ 12:14:41 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Godmorgon, sovit gott? ;) Själv har jag inte sovit speciellt länge i natt då jag var uppe och bakade bullar alldeles för länge och sedan skulle jag upp tidigt för att sälja dem på torget. Var nere i stan redan vid sju och kom nyss hem så är ganska trött just nu! Ska vila ut mig lite hemma, städa och äta lite innan jag ska till Bull och efter det hem för eurovision-mys! Bra lördag helt klart!
 
Hade förresten Sune på markarbetet igår och det gick sååå himla bra. Utvärdering och film kommer senare idag! Är så nöjd med världens finaste ponny! ♥
 
Tänk att detta var nästan två år sedan... Tiden går för fort!

Bull 16/5

2013-05-17 @ 16:02:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Red på banan igår på en ganska motvillig Bull. Till en början ville han inte alls, men jobbade lite med att få in höger bakben som han alltid envisas med att sticka ut. När jag väl fick in det var han faktiskt ganska fin i höger i både trav och galopp (!) men sen sa han att det räckte och så började han streta emot igen. Hanna kom och hjälpte mig lite i traven i båda varven mot slutet och påminde mig om saker som jag lätt glömmer själv (stilla i handen, sträcka på mig osv.). Var superbra verkligen och vissa stunder släppte han pyttelite men sen stretade han emot igen och ville inte bli så låg och fin som jag vill ha honom. Skrittade av honom länge tillsammans med Hanna och Bonny till sjön som ligger i närheten. Mysigt!
 
Är inte jättenöjd med passet precis, jag red inte så bra förrän Hanna skällde lite på mig (hehe) och han ville inte släppa igenom. Får nog snart bli ett pass med gramanen faktiskt även om jag inte tycker om det. Jag vet i alla fall att jag kämpade på bra igår för idag har jag träningsvärk i hela ryggen och magen. ;)
 
Visst var han fin i sitt remontträns förresten. Tycker det är himla fint och underskattat! :)

Fredag

2013-05-17 @ 13:01:46 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Hej alla barn!
 
Har håltimma så sitter ute i solen och chillar. Slutar inte förrän fem idag och sedan är det snabba puckar upp till ridskolan och rida lektion innan det blir en lugn hemmakväll. Hanna var snäll och erbjöd sig att ta Bull idag så jag slapp åka upp vid halv sju i morse, tack! :) Så ser min dag ut i alla fall! Vad ska ni hitta på idag?
 

Dagens

2013-05-16 @ 22:07:49 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Pike - Hv Polo // Ridbyxor - John Whitaker // Hjälm - Lamicell // Ridstövlar - Mountain Horse
Schabrak - Gold Medal Hööks // Benskydd - Eskadron // Nya tränset - Charlies
 
Berättar mer om passet imorgon, nu är det ESC!

Schabrak from heaven

2013-05-16 @ 16:03:25 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Någon får väldigt gärna sponsra mig med dessa schabrak.. Jag skulle inte klaga precis! :D
Ett från Schockemöhle i korallblått eller kornblått eller turqouise eller vad man nu ska kalla det. Så snyggt till den matchande huvan eller till en vanlig enkel marinblå huva. Sedan schabraket längst ner från Hv Polo är också inte helt fel. Gillar både det i marinblått och det i kornblått - mumma!

Bästa rundan någonsin

2013-05-16 @ 10:46:22 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Här är filmen från senaste tävlingen i Grankärr den 1 maj. Bästa Frida var med och hjälpte till och hon fick mig verkligen att bestämma mig för att "nej nu fan ska jag över". Det var verkligen det jag behövde, att noga gå banan och bestämma varje sväng i förväg och tagga till ordentligt. Gick in på banan och bara bestämde mig och vi gjorde den bästa rundan vi någonsin gjort. Jag red iväg honom lite till 6an istället för att lugnt sitta kvar och vänta så det petade vi men annars en felfri runda. För oss var det ett stort steg och jag är sååå nöjd med både min och Bulls insats! Skitbra! :D

Planeringen i helgen

2013-05-16 @ 08:22:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Räknar helgen från idag eftersom vi är lediga idag så blir nästan en långhelg igen (jaja har skola imorgon men det är ju fredag så det kompenserar upp haha). Lugn men rolig helg denna helgen och nu ska det läggas tid på både bloggen och plugget - I PROMISE! ;)
 
Torsdag
Idag är jag som sagt hemma från skolan. Ska dock ner till skolan nu på morgonen för att låsa upp mitt skåp med extranyckeln eftersom jag lyckades låsa in min vanliga nyckel igår, haha. Sen blir det fokus på bloggen, plugget och städning. Självklart en sväng till Bull också med lite ridning på banan.
 
Fredag
Får gå upp tidigt för att fixa hos Bull innan skolan. Sedan är det skola enda till fem och sedan ridskole-lektion i hoppspecialen. Får se vilken ponny jag får men hoppas ju självklart på den underbaraste av de alla... ♥ Kvällen blir en lugn hemmakväll.
 
Lördag
Upp tidigt denna dagen också för ska iväg med en klasskompis och sälja bullar mm. på torget för att bidra lite till klasskassan. Mitt på dagen någon gång ska jag till Bull och rida och sedan på kvällen blir det häng med mina tre favvisar från klassen. Taco-mys och Eurovision - blir nog inte så mycket bättre än så! :)
 
Söndag
Ännu ganska oplanerat men ska se till att få lite plugg gjort och självklart ska jag rida Bullen. Lugn dag med andra ord!
 
My soulmate! ♥

Har landat i soffan

2013-05-15 @ 21:38:43 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Köpte ett finfint remontträns till Bull på Charlies och det var dagens enda inköp även om jag gärna hade haft med mig halva butiken hem. Det finns en himla massa fint, men alldeles för dyrt, där inne!
 
Sedan var det andra tandläkartiden för idag och därefter upp till bästa ponnyskrutten. Nu är jag hemma igen och har landat i soffan med datorn i knät. Borde egentligen plugga matte då vi har nationella provet nästa vecka så får väl ta att göra det nu. Skulle bara in här och lämna ett livstecken hehe. Idag har det varit segt med uppdatering men imorgon blir det både bättre kvalité och kvantitet då jag är ledig från skolan imorgon. Härligt!
 
Kram till alla er som kikar in här. Glöm inte att skicka iväg lite kommentarer också för att få en riktigt levande blogg och en bättre kontakt mellan mig och er. :)
 

15 maj

2013-05-15 @ 14:06:49 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Tjenare allihopa! Skoldagen är slut för min del för idag och ska snart iväg till Charlies och kika på lite grejer. Senare ska jag till tandläkaren innan jag ska upp till ponnyn min. Ikväll blir det plugg och det var kortfattat om hur min eftermiddag kommer se ut!
 
Förresten såg ni eurovision igår? Galet vad mäktig inledning säger jag bara. Har varit orolig att jag skulle behöva skämmas för att vara svensk under eurovision men det här är faktiskt riktigt bra. Åh så härligt, jag älskar verkligen detta! Ska försöka att inte tjata hål i huvudet på er om eurovision så om ni vill höra min eurovision-eufori (haha) så följ mig på Twitter (@rebeckuz). Det är en bra uppfinning det där! ;)
 
Nu ska jag iväg till bussen, vi ses och hörs och allt det där!
 

Upp och ner, fram och tillbaka

2013-05-14 @ 20:54:54 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Snurrig kväll och mycket tankar. Alldeles för mycket tankar. Jag är rätt bra på det, att tänka alldeles för mycket. Skrittade ut på Bull i över en timme och bara rensade tankarna och sedan pratade jag ut med en av mina allra bästa vänner så nu känns det faktiskt rätt bra igen. Snurrigt men bra! Vill tacka Hanna, Frida och Linda som alltid finns där. De är verkligen bäst och så ärliga vilket jag älskar! Love!

Nu blir det semifinal i ESC för att avsluta denna uppochner-vända kvällen. Återkommer imorgon as always!


Hiss men inte diss

2013-05-14 @ 18:01:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Har fått önskemål om att göra hiss och diss här på bloggen men efter att ha klurat lite på det så har jag bestämt mig för att skippa diss-delen. Det är framförallt produkter jag inte gillar att dissa dels för att jag inte vill att någon ska ta åt sig i fall en bloggläsare själv äger den produkten och gillar den och dels för att jag inte vill vara något typ av riktmärke och anse att jag har rätt och fel angående vad andra ska få använda. Alla får köpa vad de vill och vad de själva tycker är snyggt och ska inte behöva ändra åsikt på grund av en bloggare som tycker annorlunda.
 
Sedan vet jag att inte alla påverkas jättemycket av vad bloggare skriver om en produkt men jag kan intyga att det känns lite när man precis köpt t.ex en ny tröja som man tycker supermycket om och så några dagar senare är det en bloggare som dissar den totalt på sin blogg. Nej, sådan dålig stämning vill jag inte sprida här och därför undviker jag det! Självklart ska man få tycka olika men vill inte att läsare ska gå in här för att gå härifrån med hängande mungipor!
 
Hissa däremot kommer förekomma, där är det lättare och roligare att hitta saker att skriva om - både produkter och annat i vardagen. Ska försöka skriva ihop några sådana inlägg att lägga på tidsinställt till senare!
 
Vad har ni för åsikt? Skulle vara kul att höra vad ni har att säga! :)
 

Seg tisdag

2013-05-14 @ 16:09:47 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Började dagen med nationellt prov i engelska och senare på dagen även den muntliga delen av det nationella provet i matte. Minst sagt segt, ni kanske känner igen den där tröttheten man får efter ett långt och viktigt prov och nu två på samma dag. Inte min favvodag denna veckan precis...
 
Dags att slänga tröttheten i sopporna och bege sig till stallet för första gången sedan i torsdags. Har ju varit borta i helgen och sedan har Sanna ridit honom så jag har fått en lugn och stallfri tid nu några dagar. Har varit lite skönt att ta en paus i några dagar, även om jag tycker fruktansvärt mycket om det. Kan vara bra för att samla lite extra motivation! Nu ska jag i alla fall upp till min älskade och saknade ponny igen - det räddar denna tisdagen! :)
 

Härliga sommarminnen

2013-05-13 @ 20:25:24 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Nedräkning

2013-05-13 @ 17:11:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
5 dagar till Eurovision Song Contest (ja, måste räkna ner haha!).
13 dagar till nästa tävling, som är i Svarttorp.
31 dagar till skolavslutningen samt min 17-års dag.
38 dagar till Vedbände ridläger
och om 49 dagar... Då händer det spännande grejer och det samlas minnen för livet. Wohooo!
 
Två bilder från en uppgift vi hade på fotot för ett tag sedan, om våren. Insåg tidigare att vi i princip inte haft någon vår i år. Det gick över på en vecka och nu är det typ sommar. Härligt!

Ny vecka

2013-05-13 @ 15:19:53 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Internet har legat nere i skolan idag så jag kunde inte komma in via datorn för att skriva något inlägg nu på morgonen, sorry sorry!
 
Idag är det måndag och ny vecka. Ännu en vecka närmare skolavslutningen och viktigast av allt: DET ÄR EUROVISION-VECKAN! För er som inte visste detta så är jag eurovision-fan haha, tycker om det väldigt mycket även om det sällan är speciellt bra låtar. Så på lördag inhandlas det godis och tas hem vänner för att hänga framför denna sångtävling resten av kvällen. Myyys!
 
Annars är denna veckan full med grejer i skolan, två tandläkarbesök och så självklart Bull. Idag tar Sanna hand om Bull, supersnällt, och resten av veckan är det ännu oklart vad jag gör med honom. Lite varierat trim och uteritter såklart!
 
Nu behöver jag slå upp skolböckerna och nöta in lite matte eller skriva på en geografi-uppsats. På med hög musik så ska det också gå att ta sig igenom!
 

Jag är hemma och lever

2013-05-12 @ 21:27:31 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fy vilken grym helg! Min hjärna är pumpad med inspiration och jag har lärt känna så himla många underbara personer. Jag behövde verkligen denna helgen, få komma iväg och släppa allt här hemma och tänka på något helt annat. Det blir som en fantasi-värld fast på riktigt, och i sommar blir det ännu mer. U-n-d-e-r-b-a-r-t!
 
Nu blir det en lugn kväll framför TVn för har verkligen gjort av med all min energi i helgen. Trött som stryk, men det var det verkligen värt! Hoppas ni har en mysig söndag - vi hörs mer imorgon!
 

Första tävlingen med Bull

2013-05-12 @ 15:18:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Vi har utvecklats en hel del sedan dess kan man lugnt säga. När jag kommer hem ska jag ladda upp filmen från den senaste tävlingen så ska ni få se skillnaden. På denna tiden var han dock väldigt snäll och hoppade även om jag inte red ordentligt, nu är det skillnad och man får ingenting gratis precis.. ;)

Du ♥

2013-05-12 @ 10:14:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Jag är lyckligt lottad som har dig, mitt hjärta!

Klubbhoppning på Aspe

2013-05-11 @ 19:11:00 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
 
Här är filmen jag lovade er, på mig och Aspe senaste klubbhoppningen där vi hoppade 80 cm (LD). Jag var galet trött och otaggad på framhoppningen men såfort jag fick upp tempot inne på banan så skötte hon allting galant! Jag tabbade mig några gånger men hon räddade mig och hoppade super. Så himla nöjd med henne den dagen även om jag inte red lika bra. Slutade med en första plats som ponnyn var så himla värd. Toppen-ponny det där! :)

Jag vet en ponny som behöver banta

2013-05-11 @ 12:27:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Bilder på mig och Aspe på en klubbhoppning för några veckor sedan!
 
Hon är rätt ordentligt rund om magen och ja hon är d-ponny och jag ser miniliten ut, haha. Hoppa kunde hon dock och jag är väldigt nöjd över henne den dagen. Film på det kommer senare idag!

Bilder på bästisponnyn

2013-05-11 @ 09:47:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Fler saker som hänt sedan sist..

2013-05-10 @ 20:05:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
  • Jag har bytt sadel på Bull. Den förra låg inte bra på honom så med hjälp av en sadelmakare har jag nu skaffat mig en ny som ligger mycket bättre på honom. Tumme upp!
  • Har varit på Göteborg Horseshow såklart. Att se världscupfinalen var bland det häftigaste någonsin!
  • Fått mig en såndär räls-jäkel i käften. I början skavde det men det är faktiskt inte så farligt. Taggar dock om sådär två år när jag blir av med den och har raka tänder!
  • Rider numera i hoppspecialen på ponny igen, tillsammans med Frida. Bytte ju till storhäst men där var jag bara en halv termin eller något innan vi kunde byta tillbaka igen, härligt.
  • Ridit Sune igen, älskade älskade ponny! ♥
Två bilder från Instagram, @beckus

My heart

2013-05-10 @ 16:21:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Med Lindas och Hannas hjälp fick vi endel riktigt fina bilder, fler kommer i helgen! :)

Packning och bloggning

2013-05-10 @ 11:54:36 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Packar och fixar inför helgens läger samtidigt som jag redigerar bilder att visa er i helgen. Kommer bli en hel del bilder men också filmer - gamla som nya. Får se om jag hinner skriva ihop något klurigt också! Uppdateringen kommer inte stå still i helgen med andra ord.
 
Är det något speciellt ni vill läsa så skicka iväg en kommentar lite kvickt! :)
 


Bull 9/5

2013-05-09 @ 22:03:10 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Red lite på banan i skritt och trav idag med gramanen. Han var lite motvillig i traven i början men slappnade av bättre mot slutet. Nöjde mig då, han skulle ju bara gå lugnt idag!
 
Bästa Linda hängde med och tog bilder så har ännu fler att bjuda på. De får ni i tidsinställda medan jag är borta i helgen! :)

Sprid gärna bloggen...

2013-05-09 @ 14:17:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är roligt att en hel del av er faktiskt hittat tillbaka hit men det har garanterat inte alla som varit trogna läsare tidigare, gjort. Därför får ni gärna sprida bloggen vidare så att både gamla och nya läsare kan hitta hit! Vad sägs om att alla som gör ett inlägg om vår blogg får en länkning här sen? Länka ert inlägg i kommentarsfältet i så fall. Deal! :)
 

Svar // Ni är ju för söta

2013-05-09 @ 10:34:00 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
Svar: Visst är han! Jag och Hanna fotade både Bull och Bonny i dörröppningen till stallet när solen låg på. Då ställer man in exponeringen så den är lagom på hästen och då blir det som är i skugga bakom (dvs. stallet) svart. Helt svart blir det inte överallt men det får man redigera i Photoshop efteråt. Det blev många riktigt fina och coola bilder, har fler att bjuda på men de ska också redigeras först! :)
 
Svar: Åh vad gullig du är, tack! Min systemkamera används som filmkamera då det blir bättre kvalité med den än med mobilen. Sedan redigerar jag filmen i Windows Movie Maker och alltså ingen app på telefonen. Movie Maker finns nog på de flesta PC-datorer och på Mac fungerar iMovie väldigt bra. Kram! :)
 

Seg minst sagt

2013-05-08 @ 21:58:07 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
När jag kom hem från skolan vände humöret kvickt då jag blev ordentligt illamående och helt galet trött. Sov från och till från att jag kom hem tills mamma kom hem så åkte vi till stallet tillsammans lite senare istället. Det var verkligen skönt att få sova en stund, men känner mig fortfarande inte 100%. Bull fick skritta en sväng idag!
 
Nu på bättre tankar, för det är ju trots allt långhelg! Fredag till söndag är jag iväg på läger i Skåne som jag nämt tidigare och alla andra dagar är det bara Bull och plugg som gäller. Lugnt och skönt med andra ord! Ska också försöka uppdatera er bra och lite mer vettigt i helgen, låter väl bra? ;)
 
Härlig bild från nu i vinter!

Sockertoppen ♥

2013-05-08 @ 14:27:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

NTR 20 april

2013-05-08 @ 08:07:01 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Här är filmen från när jag och Bull tävlade på Norrahammar-Tabergs ridklubb den 20 april. Hoppade bara en LC eftersom vi alltid brukar vägra ut oss i LCn när det är andra klassen. Lite taktiskt planerat sådär haha! ;)
 
Hade en riktigt bra känsla på framhoppningen och även till första och andra hindret men sen sket det sig som vanligt. Han bjöd på hindret och jag slutade rida och då nitade han två gånger om på trean. Tredje gången la jag till spöt så då kom vi lite nära hindret och hindret efter som var på linje så vi rev de två. Totalt 24 fel men är faktiskt ganska nöjd ändå eftersom vi inte tagit oss runt en LC på jag vet inte hur länge.
 
Vad tycker ni då? :)

Snabba ryck

2013-05-07 @ 20:59:33 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Veterinären ringde och sa att han hade tid att komma förbi och vaccinera Bull tidigare i eftermiddags så fick pallra mig upp snabbt efter skolan. Men nu är det också avklarat för året, prima ballerina! Blev med andra ord ingen ridning idag och nu i några dagar framåt blir det lite lugnare för hans del.
 
Så himla underbart väder har det varit idag, varmt och skönt och solsken. Dock kommer jag fortsätta vara vit som snö medan alla klasskompisar blir brunare och brunare då jag tar på mig ridkläder det första jag gör när jag kommer från skolan, medan de ligger på altanen och solar. Om jag får någon bränna kommer det vara en fin bonna-bränna haha. Men så fort sommarlovet börjar, då är det även min tur att få bli kräfta! ;)
 
Tja, det var nog allt för mig! Imorgon bjuds det på bilder och film här på bloggen. Se till att kika in!
 

Här finns vi...

2013-05-07 @ 14:28:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
- Följ oss på bloglovin HÄR!
 
- På instagram heter vi @bergmanhanna och @beckus
 

Tisdag och Bull

2013-05-07 @ 09:08:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Min Bulle fick en uteritt igår i det underbara vädret med endel galopp. Svampades av med lini-schampo sedan innan han fick gå in och äta. Tror han var rätt nöjd faktiskt! Idag blir det istället lite trim på banan, hoppas på att kunna rida i t-shirt. Sommarkänsla!
 
Först är det ju skola såklart men inget speciellt med det. Ingen stress och ingen press, precis vad jag behöver!
 
Bild från i sommar. Galet taggad inför denna sommaren, kommer bli underbart!

Tävlingar

2013-05-06 @ 19:41:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Försökte fundera på vad som hänt sedan sist, som är viktigt att ta upp och kom fram till att det i princip bara är de tävlingar jag varit med på. Första för terminen (om jag inte minns helt fel) var på JFK och gick väl inget vidare. Första klassen (LD) studsade vi över utan problem men han var helt galet pigg och jag hade inte speciellt mycket kontroll. Kommer ihåg att jag skrattade hela vägen ut från banan, haha. Andra klassen (LD+5) var han, om möjligt, ännu mer taggad och jag fick kunde inte riktigt rama in honom. Fick ett stopp på femman och sen två till på sista så då var vi uteslutna som vanligt i andra klassen. Just då kändes det ändå ganska okej faktiskt.. :)
 
Den tävlingen har jag ingen film ifrån men de två tävlingar jag varit med på efter det har jag film ifrån. Berättar mer om de tävlingarna i samband med filmerna senare i veckan!
 
 
Någon önskade också att få veta vilka tävlingar som är inplanerade nu framöver också. Den närmaste är i Svarttorp den 26 maj. Då blir det bara en LC precis som jag startat de senaste två tävlingarna. Jag gillar Svarttorp som tävlingsplats och har varit där både med Bull och Kuhs tidigare. Sedan blir det ännu en innan sommaren, i Vaggeryd-Skillingaryd den 6 juni. Där har jag aldrig varit tidigare men det var den dag som passade bäst för mig. Där testar vi nog på att hoppa både LD och LC igen beroende på hur det gick i Svarttorp. Känns som en bra planering och lite lagom innan sommarlovet börjar! :)

Chill vecka

2013-05-06 @ 15:25:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Har ingenting i skolan denna veckan och sedan ledigt torsdag och fredag som alla andra, grymt skönt. Då kanske min hjärna också kan sluta spinna på högvarv så jag kan sluta bli stressad för minsta lilla grej haha. I helgen ska jag iväg på läger nere i Skåne så mamma får ta hand om Bull då, annars händer verkligen inget speciellt denna veckan!
 
Nu är det bäst att jag drar mig mot Bull strax, ska bara få lite mat i magen. Har ingen direkt plan för honom denna veckan, tar det dag för dag helt enkelt. Vi får se vad vi hittar på idag! :)
 
Mitt hjärta när jag ganska nyligen fått hem honom. Det känns som igår men det var ju mer än ett år sedan nu. Galet vad tiden går!

Monday morning

2013-05-06 @ 07:33:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013

Alldeles för lugn dag

2013-05-05 @ 21:30:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vaknade upp både i morse och igår morse med en panikkänsla av att jag hade något att göra som jag hade glömt. Har haft galet mycket planerat från morgon till kväll de senaste veckorna och nu dessa två dagar när jag haft det galet lugnt har det varit en alldeles för stor omställning för hjärnan, usch. Föredrar nog att ha mycket att göra och överplanerade dagar faktiskt!
 
Bull fick klättra en sväng idag men han var så övertaggad så tog en liten galoppsträcka också. Söthästen taktade hela tiden i princip, förstår inte riktigt varför han var så taggad idag men galet var det. Galet men kul! :)
 
Tack för era tips på inlägg förresten, jättebra verkligen. Ni får väldigt gärna skicka iväg en kommentar om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om. Alltid bra nu när "blogghjärnan" inte riktigt kommit igång ännu!
 
Jag har en hel del nya bilder också men de måste redigeras och lite sådär så de bjuder jag på senare! Många fina på mitt hjärta!

Söndag

2013-05-05 @ 09:52:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Känns rätt konstigt att vara igång igen, vet ännu inte om det känns bra eller dåligt men känner att det alltid är värt att testa lite igen. Förhoppningsvis kommer motivationen och idétänkandet tillbaka igen, det får tiden utvisa!
 
Idag händer det inte speciellt mycket utan en ganska vanlig söndag där plugget är undanlagt då jag använt mina sista krafter för det tidigare i veckan. Ska iväg nu på förmiddagen och träna en tjej med hennes lille b-ponny och senare blir det också uteritt tillsammans med Hanna, mysigt! Mer än så händer inte idag men sådana dagar behöver man också.
 
När jag kommer hem ikväll ska jag försöka skriva ihop lite om vad som hänt medan bloggen stått tom, svårt att greppa nu när jag inte uppdaterat dagligen men ska försöka leta i bakhuvudet och försöka återge det viktigaste i alla fall. Hoppas det duger.. ;)
 

Så här kommer det bli

2013-05-04 @ 21:29:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hejsan allihopa, här sitter Rebecka bakom datorskärmen igen, inloggad på dailyhorses.blogg.se. Blev precis klar med den nya designen så om ni inte kan se den än så får ni uppdatera sidan. Nu drar det igång lite smått igen men tänkte dra lite om hur det kommer se ut här!
 
Jag kommer försöka blogga på regelbundet varje dag. Kanske inte i samma mängd som tidigare men ska i alla fall försöka hålla kvalitén igång. Denna sidan väcker mycket känslor och det känns både bra och dåligt att vara här och skriva igen så ni får ha överseénde med det, jag tror ni förstår.
 
Hanna kommer skriva när hon vill och känner för det. Vill hon skriva en gång i veckan får hon det, vill hon inte skriva nått på en månad så får hon det också - allt efter vad hon vill. Även detta tror jag ni förstår, det var mer jag som inte ville att denna bloggen bara skulle vara min för det känns ännu mer fel. Det är liksom min och Hannas blogg från start och det är så det ska vara. Så jag fick henne att gå med på detta! :)
 
Hoppas ni hänger kvar här så sätter jag bollen i rullning igen!