Trim en lördagsmorgon

2013-09-28 @ 09:00:33 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013Ett stycke hoppning

2013-09-27 @ 22:17:02 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Hade Kuhs idag eftersom det är han som ska med på tävling nästa helg och det gick faktiskt riktigt bra. Han finare på framridningen, i och för sig ganska stel i vänstersidan och bet sig fast ordentligt där men formen satt där den skulle. Hade lite problem med galoppen då han gärna "välter" inåt och inte riktigt lyssnar på innerskänkeln då men man kan inte få allt på samma gång!
 
Hoppningen gick så mycket bättre idag än tidigare. Idag tog han skänkeln framåt och även om vi fortfarande hade lite problem med att han välte åt vänster så är jag nöjd med honom. Tvekade ingenting och tog både framåtdrivande och förhållande (även om framåtdrivande är det som behövs mest, haha). Sist hoppade vi den lilla banan på ca. 80/85 vilket är det vi ska tävla nästa helg. Kändes super och är riktigt taggad nu! :)
 

Kaos

2013-09-27 @ 13:09:31 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Trodde det skulle vara den lugnaste tiden att åka till Charlies-rean innan skolan idag men det var kaos rent ut sagt. Förstår inte hur folk kan tycka att det är så galet roligt att åka och trängas med mängder med människor på en rea för att köpa saker som man egentligen inte har någon användning för... Själv klarade jag bara av att vara där tio minuter innan jag fick panik, hatar verkligen att trängas med folk.
 
Fick med mig ett tävlingsschabrak och ett par benskydd under den korta tiden jag var där, men är inte helt säker på storlekarna så ska kolla det och åka dit nästa vecka och byta om det inte passar. Har mycket andra smågrejer att köpa men inget som var på rea så jag kände att jag hellre åker dit nästa vecka och kunna andas och ta mig fram i butiken som vanligt. Förstår inte all den där hysterin och besattheten av att vara där på rean, för mig är det bara ett enormt stressmoment!
 
Var i alla fall dessa benskydd (de bruna) och detta schabrak jag köpte. Som sagt är jag osäker på storleken men hoppas på att det passar!

Friday

2013-09-27 @ 08:01:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Har inte så mycket att skriva om dagarna nu, känner att det alltid ser likadant ut och då blir det lite trist att skriva om det. Vad jag än försöker skriva så känns det som om jag inte har något vettigt att berätta för er. Hoppas skrivlusten kommer tillbaka snart!
 
Idag är det i alla fall fredag vilket är toppen. Dock ser denna fredag precis ut som alla andra (asså åh vad tråkigt det låter) men jag gillar det. Skola, Bull en snabbis och sedan ridskolan där det är hoppning. Om ni inte får annan uppdatering idag så får ni i alla fall utvärdering från ikväll, såklart!
 
Nu taggar vi denna helgen som kommer bli toppenbra!
 

Rolig helg

2013-09-26 @ 10:44:43 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Efter lite snabb planering igår kväll blev denna helgen ännu roligare för på lördag drar jag och Frida till Göteborg, möter upp Hanna och tillbringar en dag på Liseberg. Åker till Bull på morgonen och fixar inför tävlingen och sen åker vi innan lunch, blir toppen! Sedan är det ju tävling på söndag, kommer bli den bästa helgen på länge! :D

Nu ska jag fortsätta koncentrera mig på skolan, slutar sent idag och sedan ska ju Bull tas hand om. Vi hörs ikväll!
Hoppträning 25/9

2013-09-25 @ 21:05:43 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Det gick så himla bra på hoppträningen idag. Visst han var lite stark och lite väl pigg ibland så jag hade mycket att sitta upp men han bjöd bra på allt och tvekade inget. Blev några bommar ner men som Erica sa så är det bättre att han löser situationerna så än att han börjar stå emot och stanna. Nu går ju banor på en meter lätt som en plätt och det känns så bra och så kul!

Är riktigt taggad inför söndag nu, känner att det kommer gå lekande lätt. Bara jag rider ordentligt så studsar vi lätt över 85 och 90. Ska bli riktigt roligt att tävla! :D
Den stora frågan

2013-09-24 @ 14:59:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Varför köpte du inte Sune istället för Bull?
 
Jag vet inte hur många gånger jag har fått den frågan och det verkar vara "the big question", speciellt här på bloggen. Jag har nog svarat olika varje gång jag fått den för ärligt talat så har jag inte själv svaret på den frågan.
 
Självklart hade jag den diskussionen, att jag skulle köpa Sune, och det kändes som en självklarhet när jag först fick reda på att jag skulle få en egen ponny. Jag blev tvingad (eller nej det är fel ord, uppmuntrad snarare) att provrida andra hästar innan jag bestämde mig och det kändes rimligt. Det var nog inte förrän jag väl började provrida andra som jag insåg vad jag skulle gå miste om ifall jag skulle köpt Sune.
 
 
Jag älskar Sune och det skulle vara underbart att få kalla honom min på riktigt. Men samtidigt, hur mycket mer skulle jag utvecklas genom att rida honom? Hur långt hade jag kunnat komma i klasserna om jag hade honom? Hur mycket mer hade vi kunnat göra än vad vi redan gjorde? Det hade legat på ungefär den nivån vi redan var på. Vi hade redan gått igenom vår svåraste tid och vi hade redan nått det vi så länge kämpat för. Jättemycket längre hade vi inte kunnat gå.
 
Det hade varit helt fantastiskt att få rida på mitt hjärta varenda dag. Att det skulle vara han som stod i hagen och väntade när jag kom till stallet. Men jag ville utvecklas mycket och efter att ha provridit ett par hästar såg jag framför mig vad jag kunde ha med en annan ponny och vad jag inte skulle få med Sune. Jag vet inte svaret på varför jag inte köpte Sune istället och vem vet, hade jag inte hittat just Bull som jag verkligen kände att jag hörde ihop med så hade jag kanske haft min lurviga C-ponny hemma istället.
 
 
Jag är så glad att jag har Bull och jag är så glad för den resa vi gjort och kommer fortsätta på ett bra tag till. Jag ångrar verkligen inte att jag köpte Bull, jag älskar Bull och jag kände redan på provridningen att detta var en ponny jag trivdes med. Jag skulle aldrig välja att köpa Sune istället för Bull om jag fick gå tillbaka och göra om valet, jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan Bull - lika lite som jag skulle kunna tänka mig ett liv utan Sune. Det är där det blir knivigt. Släppa taget om Sune känns som enda utvägen just nu men klarar jag det? Jag är tveksam...
 
Okej, långt och ärligt inlägg på en fråga jag inte ens kunde svara på. Hoppas ni är nöjda ändå och att jag slipper denna frågan på ett tag nu. Den förföljer mig!

Tisdag

2013-09-24 @ 10:49:06 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Godmorgon! Börjar sent idag (som alla andra dagar i och för sig) och har just ätit frukost. Ska strax ta bussen till skolan för att ha tre lektioner och sedan ska jag till Bull och rida ut. Inget speciellt som händer idag alltså. Låter väldigt trist när man skriver det så här på bloggen, att varje dag ser likadan ut och att det inte är någonting positivt. Men jag tycker det är rätt skönt. Bara ha de där timmarna i skolan, de där timmarna i stallet och resten av dagen kunna andas ut hemma - det är rätt långt ifrån hur jag hade det förra året då det var fullbokat dag efter dag! Visst, jag gillar att ha mycket att göra och nya grejer som händer varje dag men det får vara i lagom mängd och utan att man ska behöva stressa liksom. Om ett tag kommer jag tröttna på detta lugna tempo och önska att jag hade det fullbokat igen, haha!
 
Bäst att ge sig av, tidsinställt finns och sedan hörs vi ju av ikväll. Kram!
 
Mycket gammal bild på stjärnan, måste ta lite nya snart!

Jag kunde inte motstå...

2013-09-23 @ 21:48:00 | Rebecka • Inspiration | © DailyHorses 2013
Bara lyssna, han är väl bara helt underbar!
 

Bra måndag

2013-09-23 @ 20:28:19 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Hade en halv lektion i skolan idag, det var film- och tvproduktion och jag var klar med planeringen för projektet vi ska göra nu så jag fick gå tidigare. Inget mig emot! ;)
 
Upp ganska tidigt till Bull och red ett pass på banan barbacka. Han skötte sig jättebra tycker jag, kom inte riktigt fram till bettet i början men efter lite jobb i alla gångarter blev det väldigt mycket bättre. Han blir lite seg (!) i galoppen stundtals så måste verkligen rida fram honom så han engagerar bakbenen - men när jag gör det blir han jättefin. Ett bra pass på en timme som gjorde både mig och Bull rätt möra i kroppen!
 
Svängde förbi JFK en stund för att äntligen få träffa bästa Hanna igen! Vi har inte träffats sedan... I början av sommaren någongång - det var helt klart på tiden! :)
 

Week 39

2013-09-23 @ 15:31:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
För mig blir veckan inte så mycket annorlunda än vanligt, förutom tävlingen på söndag. Skolan ska skötas och Bull ska ridas och förberedas inför tävlingen. I helgen är det även Charlies-rea vilket betyder att hela Jönköping och lite till kommer befinna sig där. Hade verkligen behövt åka dit för har en liten lista med grejer som behöver införskaffas, men det faktum att jag hatar att trängas med mängder med folk gör att det inte är jättelockande. Får se om jag tar mig dit någon gång i helgen och hur länge jag i så fall står ut, haha.
 
Bulls vecka kommer se ut så här:
Måndag - Dressyr, jobba öppna och mkt galopp
Tisdag - Uteritt
Onsdag - Hoppträning
Torsdag - Ridning på banan med annan ryttare.
Fredag - Lugn uteritt
Lördag - Dressyr, lösgöra inför tävlingen. Tvättas ben och svans och borstas skinande ren.
Söndag - Tävling på JFK, LD+5 och LC
 

T.G.I.M

2013-09-23 @ 12:04:43 | Rebecka • Inspiration | © DailyHorses 2013

Goda nyheter

2013-09-22 @ 17:46:34 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Den 6 oktober går sista omgången i division 2 och jag trodde inte jag skulle kunna åka dit eftersom ingen av mina föräldrar kunde skjutsa då. Som tur var så fick jag plats med en häst i Veronicas transport, så nu kommer vi dit ändå! Hoppar LC och LC+5 (som är lagklassen) med Kuhs. Skulle självklart vara kul att ha med Sune igen men han skulle aldrig orka gå två klasser så det får bli min pärla Kuhs istället!

Jag är så glad att jag får den här möjligheten att tävla på mina skruttponnyer från ridskolan. Är alltid lika roligt att vara iväg med dem och jag är tacksam för att Veronica kunde skjutsa mig och Kuhs till denna omgången! :)
Seg, segare, segast

2013-09-22 @ 13:17:04 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jobb på JFK sedan kl. 6 i morse och en sen kväll igår med mängder att göra där hemma. Måste jag nämna att jag är rätt trött och seg vid det här laget? Det har i alla fall gått bra och smidigt med jobbet så det är skönt!

Bull ska få nya dojor idag så får se hur jag gör med ridningen. Just nu känner jag mig alldeles för trött men vi får se när jag kommit hem och fått vila mig en stund. Det blir min dag med! Vi hörs senare!
Full fräs

2013-09-21 @ 18:17:44 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Har inte hunnit logga in på bloggen förrän nu, det är fullt ös med matlagning och annat. Full fräs var det också i skogen idag med Bull, tog sadeln idag för första gången på mer än en vecka eftersom jag ville kunna gasa på och ändå kunna få stopp på honom sedan. Släppte på tyglarna och la till skänkeln och han bara sköt iväg. Var hur härligt som helst verkligen och Bull var ännu gladare än vanligt! :)
 
Nu ska jag återgå till arbetet, får se om jag hinner kika in senare för att fixa tidsinställda till imorgon då det är jobb på ridskolan som gäller!
 

Vi har hittat tillbaka

2013-09-20 @ 22:29:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Det gick så himla bra på hoppningen med Sune idag! Är så så så himla glad efter dagens pass, allt kändes som gamla tider! Mitt fina hjärta! ♥
 
Framridningen var väl inget att hänga i julgranen då jag spänner mig i handen när han spänner sig = ingen bra kombo. Det måste jag verkligen träna på och när jag lyckades med mina svåra bitar idag så gick det bra. Hoppningen gick desto bättre! Han hade så bra framåtbjudning idag, lyssnade på skänkel och på förhållande hjälper. Vi hoppade lite linjer och bågar med relaterat avstånd och det gick lätt att reglera tempot för att få in ett visst antal galoppsprång. Han hoppade så bra, löste situationerna när jag klantade mig lite och kunde även ta framåtläge trots att han är en sådan som gärna lägger in ett extra istället.
 
Jag hade ett stort leende på läpparna hela lektionen. Finns nog inget jag älskar mer än när jag rider på den där lurviga ridskoleponnyn vid namn Sune. Ingen kommer någonsin förstå hur mycket jag älskar honom. Känslan när vi två blir ett ekipage som samarbetar och när allt bara fungerar. När allt känns som det gjorde förr när vi hade vår absolut bästa tid. Det finns ingenting bättre och det finns ingen eller inget som betyder mer för mig än den ponnyn. Jag kommer aldrig släppa taget! ♥
 

Svenska underbara musiker

2013-09-20 @ 13:23:24 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Jag har aldrig riktigt gillat svenskproducerade grejer, eller det som är på svenska. Varken film eller musik egentligen, men speciellt inte film. Inom musiken har jag ju alltid tyckt om Håkan Hellström men annars har det varit engelsk musik som gällt. Detta har ändrats endel på senaste tid dock och favoriterna just nu är Melissa Horn och självklart fortfarande kära Håkan.
 
Gillar också Veronica Maggios nyaste, Sergels torg men annars brukar jag inte gilla hennes musik så jättemycket. Tänkte i alla fall bjuda på mina tre favoritlåtar inom svenskproducerat just nu. Egentligen ligger väl hälften av Håkans låtar före de andra två men tänkte inte bomba er med en mil långt inlägg med hans låtar, hehe!
 

Hektisk fredag

2013-09-20 @ 11:05:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Äntligen fredag eller vad säger ni? Min fredag ser ut som de flesta andra fredagar, nämligen skola, Bull och hoppning på ridskolan. Finfint!
 
Imorgon ska pappa ha lite födelsedagsfest hemma med massa släktingar och jag ska hjälpa till med maten. Där gick hela min lördag åt! Söndag jobbar jag helgarbete på JFK och någon gång både på lördag och söndag ska ju Bull komma in i den ekvationen. Ännu en helg fullproppad och ännu en helg som kommer gå fort!
 
Vad har ni för planer i helgen? Tell me! :)

Dagens motionering

2013-09-19 @ 21:24:14 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Började med att rida ut i regnet ikväll, blev ett varv runt galoppbanan i mycket lugn galopp då jag inte riktigt litade på det något geggiga underlaget. Var hemma redan efter 40 minuter så tog en sväng på banan också med lite trim i trav och galopp samt lite små skutt på sockerbitshinderna som stod framme. Jobbade på att få ett lugnt språng, inget spring före eller efter och behålla formen och det fungerade utmärkt idag. Han var toppenfin trots att jag inte hade det bettet han går bäst med på banan. Nöjd ponnyägare!
 
Imorgon blir det ett snabbt pass på banan mellan skolan och ridskolan!
 
Snyggingen idag!

Höstmörker

2013-09-19 @ 13:45:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det börjar bli riktigt mörkt och mysigt tidigt på kvällarna nu och började använda reflexer redan i helgen. Gillar egentligen att vara i stallet ganska sent på kvällen, så man sedan kan ge hästarna sin kvällsmat och pussa godnatt. Gillar att kunna göra plugget direkt efter skolan innan stallet men nu kommer jag få ändra på det. Blir alldeles för mörkt att rida om jag åker dit sent varje dag. Självklart går det alltid med pannlampa och reflexer eller strålkastarna på ridbanan men ibland vill man ju kunna rida medan det fortfarande är ljust också.
 
Tycker det ska bli riktigt mysigt med höst. Har alltid varit negativ till hösten och det har alltid varit den årstid jag tyckt minst om. Men nu med nya ögon (inte bokstavligt haha) och nytt tänk, jag är taggad på precis allt. Jag är taggad på kalla uteritter i regnet, jag är taggad på långa och mörka kvällar i stallet och att plocka fram en tjockare jacka. Känner mig sprudlande glad och taggad till allt, allt är nästan lite för bra. Haha! ;)
 
Snabb påminnelse till alla er där ute, glöm inte att fortsätta rida ut i höst för hästarnas variation och motivation. Men kom också ihåg att plocka på er reflexer, det är inte kul om olyckan är framme!
 

Torsdag

2013-09-19 @ 09:14:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Godmorgon på er alla! Idag händer ungefär lika mycket som igår, och i förrgår och i förrförrgår... Det vill säga inget över det vanliga, intressant huh?
 
Nej, men skolan ska jag ju till en sväng först såklart. Slutar sent och sedan ska jag upp till Bull och hitta på något typ av ridpass till honom. Ingen klar plan för honom denna veckan faktiskt, mer än att han ska röra på sig ordentligt varje dag - tjockismagen ska ju bort! Sist men inte minst hem och plugga och blogga och annat kul! Mycket intressant att berätta om varje dag som ser likadan ut, men ni får stå ut. Längtar tills varje dag blir ett nytt äventyr, men får vänta i minst 268 dagar till på det (antalet dagar kvar till studenten). Kram på er! :)
 

Krångel

2013-09-18 @ 21:20:28 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Vårt internet hemma har inte fungerat sedan igårkväll så skyller den dåliga uppdateringen på det! En bloggares värsta mardröm, haha. ;)
 
Bull fick i alla fall en snabb uteritt ikväll, då det började mörkna. Hade självklart på reflextäcket men glömde pannlampan så såg inte många meter framför mig kan jag säga, haha. Mysigt var det i alla fall och kul tyckte Bull! Resten av dagen har varit en vanlig lugn skoldag, där jag bland annat fått tillbaka ett prov med betydligt bättre betyg än vad jag trott, gillar sådanna positiva överraskningar! Nu blir det mat och lite plugg, hoppas ni haft en bra onsdag!
 

Äntligen anmäld

2013-09-18 @ 11:39:30 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Har varit lite hit och dit med hur tävlingarna med Bull ska bli denna terminen eftersom både jag och mina föräldrar har haft tight om tid på helgerna, och aldrig kunnat samtidigt. Skulle ju ha varit med på en tävling i Aneby för några veckor sedan men blev ingenting med det eftersom vi var hos kiropraktorn samma vecka.
 
Men nu äntligen är jag anmäld till en tävling med min stjärna. Blir på JFK den 29 september och där skuttar vi runt en LD+5 och en LC. Gillar egentligen inte att tävla där men vet inte riktigt varför. Har aldrig gått speciellt bra för mig och Bull på hemmaplan men antar att det mest sitter i hjärnan på mig. Föredrar dock att tävla utomhus, det är så mycket roligare! I alla fall så ska jag vara med denna tävlingen som första tävling för terminen och ska bli kul ändå. Känner att denna terminen är vår termin och nu ska jag inte låta honom stanna något mer! :)
 

Bra avslut

2013-09-17 @ 22:23:21 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Trots en mindre bra start på dagen så blev den bara bättre och bättre. Efter skolan var det nämligen dags att prova studentmössor! Så himla häftigt, snart är det min tur att rusa ut ur den stora porten på skolan, med vit klänning, snygg mössa och underbara vänner. Bara skrika sig hes och festa hela natten och aldrig gå till skolan igen!
 
Sedan på kvällen hade jag ju tänkt rida ut på Bull men när jag såg att de hade ställt upp hinder på banan så kunde jag inte motstå, det fick helt enkelt bli ett litet hopp-pass på banan. Bara busa runt och skutta småhinder och ha roligt, vilket jag kan garantera att både jag och Bull hade! Höjde upp ett hinder på slutet och tillslut slog jag mitt barbacka-höjdrekord, som numera är 110 cm. Idag hade vi roligt och jag hade ett leende på läpparna hela passet! :D
 
Gammal bild på när vi hoppar barbacka!

Det var ett tag sen sist!

2013-09-17 @ 18:58:11 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hej på er allihopa! 

Det var verkligen länge sedan jag var inne här nu och uppdaterade er om mitt liv och vad som händer i min vardag. Men jag är fortfarande kvar hos Emma Emanuelsson och jobbar, jobbar, jobbar och jobbar. Den som tror att det är lätt att jobba med hästar när man måste börja på botten har ingen aning om vad dom snackar om för det är tufft, riktigt tufft! Framförallt har det varit jobbigt nu i helgen då killen som normalt sätt jobbar här och har hand om alla fordringar och mockning har varit ledig så vi varit tvungna att göra även hans jobb. Kort om tid och massor att göra! Men det har  löst sig rätt bra iallafall men det känns i både kropp och knopp nu, tur att helgen är över och att det är tillbaka till de vanliga rutinerna! 

Överlag trivs jag fortfarande helt okej men jag hade ljugit om jag sa att jag inte längtar hem till min familj och mina vänner. Det är jobbigt att inte kunna träffa alla varje dag och kunna prata ut med någon när man mår dåligt eller känner sig nere. Just nu känner jag mig dessutom jävligt nere och trött på det mesta vilket gör jobbet väldigt mycket tuffare att ta sig igenom varje dag men det är väl bara att bita ihop antar jag.. 

Hoppas alla ni mår bra iaf! 


Jag och min absoluta favorithäst här, han gör allt mycket lättare! ❤

/ Hanna Det här med varierad ridning

2013-09-17 @ 16:08:09 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Att rida varierat är något det alltid talas mycket om, både på olika underlag och olika typ av pass. Det är viktigt för att hålla hästen frisk och kry, och det höjer även din egen motivation.
 
Hur ser jag på saken och hur gör jag?
Jag rider aldrig på banan två dagar i rad så länge inte ett av passen är hoppning och det andra dressyr (som denna veckan med dressyrpass och sedan hoppträning). Jag säger inte att det är fel att göra det, det är bara det är jag gör så både för min egen skull och för Bulls. Bull blir lätt uttråkad på banan (när det inte är hoppning då) då han inte tycker det är speciellt kul att jobba. Han är expert på att hitta sätt att smita undan arbetet och det gäller att hålla hans motivation igång för att det ska fungera att rida ett bra pass på banan. Uteritter däremot är superkul enligt Bull och därför är det jättebra att variera med för att få honom nöjd och glad.
 
Därför rider jag ungefär lika mycket på banan/hoppning som jag rider i skogen under en vecka. Varierar kanske lite från vecka till vecka men annars är det så det ser ut. Ute rider jag också med olika tänk, vissa dagar är det lite trim och skänkelvikning på vägen, samlad galopp och många övergångar. Andra dagar är det full fräs och någon stock på vägen bara för att ha roligt och göra det vi tycker är så himla roligt. Man märker ganska tydligt på Bull när det är ett sådant "rida för att ha roligt"-pass behövs och det går ofta mycket bättre på banan efter det.
 
 
Jag tycker det är synd om vissa hästar som bara stängs inne inom fyra väggar i ett ridhus varje dag. Att den enda varierade ridning de får är att ena dagen träna galoppombyten och andra dagen träna skänkelvikning. Jag är väldigt glad över att jag inte har något ridhus, även om man kanske vissa dagar på vintern hade tyckt det varit skönt. Då kan man omöjligt fastna där och det spelar ingen roll om man rider på banan eller i skogen när det regnar - man blir lika blöt ändå. Dessutom blir det inget varierande av underlag heller om man bara rider i samma ridhus vecka in och vecka ut. Visst om man vill trimma mycket att man varierar olika ridhus med uteridbana osv. om man har möjlighet till det - men glöm aldrig uteritterna som är så viktiga för både häst och ryttare!
 
Nu spårade det ut lite som det brukar göra när jag bara låter fingrarna rusa över tangentbordet. Hoppas ni uppskattade det ändå! :)

Mysig öron-bild från en uteritt med min stjärna!


"God"morgon

2013-09-17 @ 11:41:19 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
En stressig morgon med inställd buss och ingen frukost - inte någon vidare bra start på dagen precis. Sedan är det bara att ta sig igenom en skoldag med tre jobbiga lektioner, tjoho här är vi positiva...

Nej, dags att skärpa sig! Efter skolan ska jag såklart till Bull och vi ska ut i skogen. Mer behövs inte för att förgylla dagen. Annars händer inte så mycket idag faktiskt, ska ta tag i lite plugg bland annat men inget intressant! Hoppas ni får en bättre dag än jag, haha! Kram :)

Sötaste Bullen!


Kvällens ridpass

2013-09-16 @ 21:47:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Bull fick sig ett pass på banan idag (barbacka såklart), inte jättelångt men mycket nyttigt. Gick inte jättebra i början, visst han var helt okej fin men det fanns ingen motivation i det och han var loj. Han stretade emot lite i galoppen och fick inte någon bra rytm eller energi. Skrittade på långa tyglar en stund och försökte sedan igen.

Då gick det mycket bättre och jag fick ett bättre svar på mina hjälper. Efter endel arbete i galoppen med att hitta en bra balans och ett bra tempo på volt, raktspår och bågar i förvänd så släppte han efter mycket bättre. Kände att när jag höjde handen och verkligen red med sätet så jobbade han så mycket bättre. När jag travade efter galoppen så kände jag ryggen höjas märkbart och steget blev mycket luftigare, härlig känsla! Jag fick jobba mycket för att orka behålla det men han var så fin. Tog lite galopp igen och där satt känslan kvar, superhärligt. Travade av och nöjde mig där. Fina ponnyskrutt! :')


Kommentar hos Linn Olsson:

2013-09-16 @ 12:13:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Jag har en tendens att skriva väldigt långa och invecklade kommentarer efter folks åsiktsinlägg. Jag har starka åsikter om mycket men har ofta svårt att uttrycka mig, speciellt när jag ska försöka skriva ett eget inlägg här på bloggen. En bloggare som dock alltid lyckas få mig att vilja skriva en hel uppsats till svar på ett åsiktsinlägg är duktiga Linn Olsson, vars blogg är en av mina absoluta favoriter.
 
För några dagar sedan skrev hon detta inlägget och fingrarna började direkt smattra ner en lång kommentar i kommentarsfältet. Tänkte att jag kunde bjuda på kommentaren här då jag har så mycket lättare att uttrycka åsikter i kommentarsfält än i inlägg! Här är den:
 

 
Det där med pikar, skitsnack och falskhet finns överallt tyvärr. Speciellt när man var nybliven tonåring och allt man gjorde, ägde och sa blev dömt av alla andra. Allt var tvunget att vara så perfekt, man var tvungen att ha den där nyaste jackan och fick absolut inte säga hej till nörden med glasögon i parallellklassen.
Jag var aldrig accepterad och "populär" under dessa år just för att jag inte ville tvingas att vara som alla andra. Jag åt hellre lunch med den trevliga tjejen med låg status än med det populära gänget som snackade skit om alla. Då var det hemskt tyckte jag då jag inte kände att jag passade in någonstans men nu är jag nästan lite stolt över mig själv, för även om jag inte passade in så ändrade jag inte på mig för att någon annan skulle bli nöjd.

Nu när man är äldre så ser jag detta beteende allt mer sällan vilket är jätteskönt. Nu är de flesta, i alla fall i min omgivning, mycket mer öppna och jag märker inte alls av samma mängd av skitsnack bakom ryggen. Den existerar fortfarande hos de som ännu inte blivit tillräckligt mogna för att inse att livet blir bättre om man är trevlig mot varandra men nu när de ynka stycken är så få, så går de att ignorera och jag hoppas på att de snart skärper till sig.

Vad jag har märkt så finns denna konkurrens och detta skitsnack mest kvar i hästvärlden. Har man billig utrustning till sin häst är man fattig och har man dyr så är man snobbig, har man en häst som hoppar allt så är man bortskämd och har man en häst som bara stannar så rider man dåligt. Det kommer alltid finnas någon som stör sig på något man gör och det finns alltid massa fel och brister att peka ut, speciellt inom tävlingsverksamheten.

Allt detta över kan jag för det mesta bara vifta bort numera, det är man så van vid och så skyddad mot att man inte bryr sig längre (det borde inte få vara så dock). Falskhet däremot tål jag verkligen inte. När någon snackar skit om någon annan ena sekunden för att nästa vara best friends igen. Nej, på den fronten hoppas jag snart att folk tar sig i kragen och inser att man kommer mycket längre på ärlighet!
 


Självklart har jag också snackat skit om andra, vem har inte? Men jag har tvingat mig själv under de senaste året/åren att verkligen tänka på vad jag säger. Blir jag och mitt liv bättre om jag snackar skit om någon annan? Defenitivt inte! Så varför hålla på med det när man kan sprida massa positiv energi istället? :)
 
 
 
Säg gärna vad ni tycker, om falskhet och skitsnack, om konkurrens och avundsjuka. Skulle vara jättekul att höra lite andras åsikter också!

Monday

2013-09-16 @ 07:23:00 | Rebecka • Inspiration | © DailyHorses 2013

Grå söndag

2013-09-15 @ 21:47:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Tråkig, grå och seg söndag har det varit idag. Sov ut länge efter den långa gårdagen och sedan var jag iväg och jobbade någon timma. På kvällen har jag varit uppe hos Bull och vi red ut i en timma med mycket skritt. Det var den enda riktiga ljusglimten denna dag, alltid lika mysigt att umgås med min stjärna!

Är sjukt nöjd över gårdagens tävling i alla fall, den ger mig fortfarande ett leende på läpparna när jag tänker på den! Filmerna vill dock inte samarbeta men förhoppningsvis löser det sig till imorgon, det suger att de alltid blir försenade på bloggen men tekniken vill aldrig det jag vill... Nej, dags att fixa inför skoldagen imorgon. See you then!


Och tävlingen på Kuhs

2013-09-15 @ 13:51:00 | Rebecka • Tävling | © DailyHorses 2013
Kuhs kändes väldigt mycket mer framåt igår än vad han var senaste tävlingen, han lyssnade mer för skänkeln och var mer på hugget helt enkelt. Första klassen (LD) kändes jättebra trots att det blev lite stressigt med framhoppningen. Självklart blev det därför ingen film på denna klassen, det blir alltid så... Han var i alla fall allert och hoppade bra utan att tveka. Det flöt på helt enkelt.
 
I andra klassen (LC, lagklass) ville han inte riktigt lika mycket. Det märktes redan på framhoppningen att han var trött och seg i benen och han lyssnade inte alls lika bra fram. Inne på banan ville han mest dra mot utgången hela tiden men han lyssnade ändå helt okej. Han tog inte riktigt skänkeln mot ett hinder som var från utgången och jag släppte ut ytterbogen och då stannade han där. Red bara på igen och då lyssnade han bättre och hoppade. Resten av banan hoppade han också fint och jag är nöjd även med denna rundan. Min duktiga pärla! :)
 

Tävlingen på Sune

2013-09-15 @ 12:16:02 | Rebecka • Tävling | © DailyHorses 2013
Vi börjar med den rundan som jag är mest stolt över, nämligen min tävlingsdebut utanför klubben på Sune. Framridning och framhoppning kändes bra, visst han var ju lite extra spänd men han lyssnade på mig så länge jag höll mig lugn. Det är så kul att känna den där konversationen som inte innebär några ord, när Sune tvekar så är det som att han säger "mamma, vågar vi verkligen det här?" och då är det bara bestämt att svara "klart vi gör, lita på mig". Känslan när han faktiskt gör det är oslagbar!
 
Visst var väl många språng inne på banan inte de bästa, han bjuder inte fram till hindret själv och då är det svårt att få de där bra sprången, men han hoppar i alla lägen vilket är underbart. Det blev en ryttarmiss där jag inte red svängen till trean ordentligt och då hann vi inte komma rakt på det så han hann inte se det i tid. Där fick vi ett stopp men det var bara en klapp på halsen, ett förlåt från mig och "nu tar vi det igen". Resten av banan gick super och jag är så himla stolt över mitt hjärta! ♥ Vi fick ett tidsfel på grund av stoppet så totalt 5 fel och med det resultatet är jag så himla nöjd!
 
Tidigare denna och förra terminen har jag liksom inte riktigt hittat tillbaka till den ridning man behöver ha på Sune som jag kände till så bra för ett par år sedan. Det har liksom inte riktigt fungerat som det brukar, varken i dressyren eller i hoppningen. Men både igår och i fredags kände jag att den var där igen, den där känslan av att vi är ett och att han litar på mig, och jag är så glad att vi äntligen fick tillbaka den!
 
Snyggingen under gårdagens tävling. Världens finaste! ♥

Film från gårdagens runda är på väg!

Lång dag

2013-09-14 @ 22:03:45 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Avslutar en väldigt lång men väldigt bra dag med tacos, ben&jerry och film. Skriver utvärdering och visar filmer från dagens tävling imorgon istället, nu är jag så trött att det inte kommer bli någon vettig text i alla fall. Båda pållarna skötte sig över förväntan och jag är så himla nöjd! Tävlingsdagen var lång och efter det var det en uteritt med Bull som gällde. Han skötte sig prima även om han var supertaggad. Behövde bara ha et mjukt stöd i handen hela tiden så var han lugn även om jag satt barbacka. Tog några småstockar bara för att vi tycker det är så roligt!
 
Gammal bild!

Detta visste ni inte om mig...

2013-09-14 @ 11:28:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
- Jag är intresserad av politik och tycker det är väldigt roligt med diskussioner angående olika punkter inom politiken. Dock är jag inte allt för inläst tyvärr (måste läsa in mig inför valet näst år) så diskussionerna brukar spåra ur rätt bra, haha.
 
- Det är mycket möjligt att jag pluggar utomlands om ett år eller två. Det är vad jag hoppas på nu i alla fall men vi får se vart jag kommer in och om jag är redo att lämna mina hjärtan här hemma (det enda som stoppar mig är Bull och Sune).
 
- Jag har blivit så mycket självsäkrare bara under denna sommaren och början av denna hösten. Jag känner knappt igen mig själv från förr, känns underbart rent ut sagt. Allt som hände under sommaren förändrade mig och nu bara de senaste veckorna har självförtroendet höjts minst tio snäpp.
 
- Jag äntligen vet vad jag vill med mitt liv. Vad jag vill vara om tio år och vad jag vill tillbringa hela mitt liv att jobba med. Nyfikna nu? ;)
 
- Jag är helt galet taggad till studenten. Nu vill jag bara sluta skolan så att mitt liv kan börja på riktigt! 272 dagar kvar...

Bild från Mexiko i somras, en oförglömlig resa. Skulle ni vilja se bilder från Mexiko? Hojta till!!

På väg till tävling

2013-09-14 @ 07:39:37 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hann inte uppdatera er igår då det var mycket att fixa inför tävlingen idag. Ridningen gick superbra, är så nöjd. Framridningen gick väl inget vidare direkt men han kändes väldigt mycket mjukare än vanligt ändå. Plockade av sadeln och sedan gick allt som på räls. Han var fin och mjuk, tog hjälperna bra och det var riktigt roligt att sitta på honom då! Galopperade lite galoppbommar (det var bara markarbete, ingen hoppning) och han var taggad men stannade ändå kvar och var mjuk i munnen och i formen! Det finns inte ord för hur mycket jag älskar den där ponnyn!

Nu är vi påväg med båda pållarna där bak i transporten, och vi är taggade för tävling! Startar tidigt och sista klassen är sent så blir en riktigt lång dag. Uppdaterar er om resultat, utvärdering och film när jag kommer hem men innan det ligger det även ett tidsinställt som jag inte tror ni vill missa! Ha en bra lördag, det kommer jag garanterat att ha oberoende av resultatet på tävlingen! :)

Mitt hjärta, vad jag älskar dig!


Freeedag

2013-09-13 @ 09:24:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Tjena alla morgontrötta som har lika lång sovmorgon som jag! Har kunnat sova till 8/9 varje dag denna veckan, inte illa alls faktiskt. Jag är hopplös på morgonen, kan sätta 10 alarm på högsta volym och ändå sova som en stock igenom allt oväsen. Får se hur jag ska lyckas ta mig upp ur sängen till tävlingen imorgon! ;)
 
Idag är det först skola där sista lektionen är inställd och jag därför hinner med att rida Bull innan jag ska till JFK. Han ska få komma ut i skogen en sväng hade jag tänkt. Sedan är det ju hoppning på JFK, antingen på Sune eller Kuhs som båda är mina kära tävlingsponnysar imorgon på andra omgången av division 2. Ska ta med mig ett par sporrar i alla fall för det kommer behövas, de är inte riktigt på humör att hoppa tyvärr...
 
Dags att göra sig i ordning, vi hörs senare. Kram! :)
 

Veckans snackis

2013-09-13 @ 00:06:58 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
 
Denna Miley Cyrus som lyckats provocera halva västvärldens befolkning om inte ännu mer. Det folk inte förstår är att det är just detta hon ville, ha reaktion och publicitet. Tycker allt i hennes utmärkta plan om att få allas blickar vända mot sig är så smart. Smart och modigt. Häftigt tycker jag att se allas stormande reaktioner och kan nästan se hennes nöjda smile när hon fick vad hon ville. Tycker hon är grym som vågar faktiskt!
 
Det jag inte tycker lika mycket om är att kvinnor måste klä av sig för att lyckas få publicitet. Hade det varit en man hade det räckt med ett snett leende och världen hade varit på fall. Det finns smartare sätt att tjäna de pengarna och det är sorgligt att samhället är byggt som det är. Ser upp till de som vågar stå upp för detta, men tyvärr syns de inte heller lika mycket som de som visar dubbelt så mycket skin.
 
Slutdiskuterat om feminism, nu ska jag publicera detta innan jag ångrar mig och sedan sova!
Låten är grym förresten!

Hoppträning - check!

2013-09-12 @ 21:17:37 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Och det gick så himla bra! Testade att hoppa på mitt tredelade D-ringsbett som är betydligt mildare än mitt raka kimblewick och jag vet inte om det var pga. bettet, kiropraktorbesöket eller att jag helt enkelt red bättre som det gick så bra idag. Förmodligen en blandning! ;)

Han bet sig tag i högertygeln (brukar vara vänster) på framridningen men det släppte bättre sedan och jag fick ett jämnare stöd när vi väl skulle hoppa. Han hoppade så fint idag och lyssnade bra på mina hjälper, trodde han skulle bli stark på detta bettet men icke, han lyssnade som aldrig förr. Fick en riktigt bra känsla och det flöt på i ett jämnt tempo utan att han blev springig. Sista rundan låg banan på en meter och det skuttade vi över utan problem, och sista språnget på trippelbarren låg på 115 vilket inte var några problem det heller. Sååå nöjd över mig skäckponny idag! 

Blev ingen film från dagens träning då min mobil inte har nått minne kvar att filma med. Synd, hade så gärna velat se dagens språng själv!


/ Rebecka

Bullen

2013-09-12 @ 15:03:16 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Igår red jag ju på banan med lite bommar framme, de låg tre på en långsida där jag växlade mellan att rida på fyra och fem galoppsprång mellan varje. Är inte jättenöjd med passet precis, visst han var helt okej fin i formen men (speciellt i högergaloppen) kunde jag inte få in höger bakben utan han ville bara gå på snedden både på rakt spår och volter. Han gick lugnt och fint på fem galoppsprång mellan bommarna men när vi skulle öka och ta fyra så fräste han på och det gick inte att hitta det där mellanläget. Det var nog första gången jag kände att jag hade behövt en sadel på denna vecka av barbackaridning för igår kom jag verkligen inte åt honom i galoppen.
 
Idag blir det ju i alla fall sadel på för idag ska vi iväg på hoppträning. Känner mig taggad och det ska bli kul att känna om han beter sig annorlunda i hoppningen nu efter kiropraktorn. :)
 

Dags för ett ridpass

2013-09-11 @ 17:40:57 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Becka - Bull - Barbacka - Banan - Bommar!
Nästa inköp: Hackamore

2013-09-11 @ 16:01:11 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Testade att rida på hackamore på Bull för första gången i somras och det gick mycket bättre än jag förväntat mig (det gick faktiskt att bromsa haha). När det fungerade såpass bra på hack så tänkte jag att jag skulle köpa ett att kunna rida på någon gång ibland mest för att han skulle slippa bettet i munnen varje dag. Det har dock inte blivit av än så snart får jag ta mig i kragen!

Har lite annat på min häst-shoppinglista så får ta mig en sväng förbi Charlies någon dag och se vad jag kan hitta! :)

Bull första och enda gången jag ridit med ett hackamore.

/ Rebecka

Lär känna mig bättre

2013-09-11 @ 09:47:26 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har alltid varit mig själv här på bloggen, det jag har skrivit har varit från mig och det är mina tankar och mina ord. Det jag däremot inte riktigt gjort är att öppna upp för att visa er det mer ärliga jag. Jag har varit ytlig och även om jag aldrig ljugit så har jag heller inte talat om hela sanningen.
 
Jag har en väldig lust att bara öppna på allt, skriva exakt vad jag tänker och tycker, visa mer vem jag är och låta er lära känna den lite djupare och lite ärligare Rebecka. Problemet är att det mesta jag tycker saker om inte handlar om hästar och eftersom detta är en hästblogg vet jag inte riktigt om det passar här. Har inte riktigt bestämt mig än om jag ska strunta i att bloggen ligger inom ramen "hästblogg" och skriva av mig ändå men vi märker hur det blir senare!
 
Så länge tänkte jag ändå att ni kunde få fråga mig vad ni vill, här i detta inlägget. Som en frågestund fast också ett sätt för er att lära känna mig bättre. Så fråga på så ska jag svara så ärligt jag bara kan!
 
 

 

Godkväll

2013-09-10 @ 21:04:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag hade jag första stallfria dagen på väldigt länge, trodde jag skulle tycka det var lite skönt att bara kunna stanna hemma och plugga och andas men icke. Saknade att få pussa på min stjärnas gosiga mule, får göra det extra mycket imorgon istället!
 
Min dag har alltså inte varit speciellt intressant förutom att jag har varit på topphumör till skillnad från igår. Humörsvängningarna på mig är alltid så extrema men jag förvånas fortfarande över det, haha. Ena sekunden är jag hur glad som helst och nästa är jag deppig, det går som en bergodalbana som kan gå upp och ner flera gånger på en dag. Skönt att idag var en bra dag i alla fall! :)
 

Ny app

2013-09-10 @ 19:14:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Äääntligen är blogg.se-appen uppdaterad och lite vettig! Förr var den verkligen usel men nu är den snygg och smidig och framförallt går det att göra bättre och snyggare inlägg med den nu än förr. Blir nästan som att blogga från datorn, stort plus. För er som inte uppdaterat den, gör det! 

Kanske kan bli lite bättre uppdatering på bloggen nu med andra ord, har ju alltid tillgång till min mobil men inte alltid en dator med internet. Kul! :)

Sötaste skäckisponnyn i början av sommaren!


De som hjälper mig att stå ut

2013-09-10 @ 18:16:53 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
 
Jag hatar den dagen jag kommer behöva lämna er.

Vecka 37

2013-09-09 @ 18:36:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Denna veckan ser inte speciellt positiv ut för mig då jag verkligen måste ta tag i mängder med plugg. Ligger redan efter även om det bara gått drygt tre veckor, jag är värdelös... Bull ska gå precis som vanligt, skogen blandat med banan och hoppträning mitt i veckan. Har inte riktigt lagt upp för varje dag ännu utan vi får ta det som det kommer och vad jag har motivation för den dagen. Stallet måste få vara ett ställe att komma till och andas ut och släppa alla tankar och all tyngd på mina axlar, ingen press utan bara positivt!
 
Lördag blir kul däremot, då är det äntligen dags för mig och mitt hjärta att åka iväg och tävla utan för klubben för första gången. Nu pratar jag ju om Sune, vilket ni som håller koll vet, och det ska bli så kul. Jag bryr mig i princip inte om hur det går, ingen förväntar sig någonting av oss och jag blir lycklig av att bara sitta på hans rygg. Kuhs ska ju också med och det blir inte helt fel det heller. Kommer få rida alla mina tre favoriter denna veckan med andra ord, det låter väldigt väldigt bra!
 

Ibland är jag för snäll...

2013-09-09 @ 15:22:51 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har mängder med tankar och åsikter om känsliga saker som många kommer reagera på, positivt eller negativt. Hade så gärna velat skriva ut allt här men vet att endel kommer ta åt sig och är därför alldeles för snäll för att göra det. Här kör vi schysst spel och inga pikar, gillar den trevliga stämningen som alltid funnits här och den ska jag inte förstöra med plötsliga brinnande åsikter i min hjärna! :)
 

Kiropraktorbesök

2013-09-09 @ 11:27:18 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Har tillslut (borde tagit tag i det för länge sedan men har inte blivit av) tagit Bull till en kiropraktor för att han skulle bli behandlad. Var där i onsdags med honom och det kiropraktorn sa var väl egentligen inga nyheter, spänd ponny som inte riktigt släpper efter i ryggen. Han hade mycket låsningar runt länden, ryggen och bakbenen överlag så det jobbade han mest med. Superbra för Bull och han tyckte nog det var rätt skönt även om han "behöver gå en lektion i avslappning" enligt kiropraktorn, haha.
 
Det var ganska häftigt och vääääldigt nyttigt att höra på det han sa. Redan efter att bara slängt en blick på Bull så rabblade han upp några möjliga problem jag har med honom som stämde in bra. Sedan var det väldigt bra när han sa precis vad han gjorde och varför hela tiden och jag försökte suga åt mig all information som en svamp. Fick endel tips på hur jag skulle stretcha, linimenta och rida - det är här barbackaridningen kommer in. Jag måste inte rida barbacka men han sa att det vore väldigt bra för honom att kunna jobba på ett friare sätt med ryggen tills nästa gång vi ska dit. Inte för att sadeln ligger dåligt, men hur man än vänder och vrider på det så kommer sadeln alltid stoppa upp lite i hästens rörelse. Därför rider jag barbacka så mycket som möjligt nu, både på banan och i skogen. I förrgår red jag ut och galopperade i backar (också ett tips) barbacka och igår var det ju ett dressyrpass på banan. Känner att det är win-win på det här med barbackaridningen - både för Bull och för mig och min balans, sits och inverkan.
 
Fanns mycket att säga om ett kort kiropraktorbesök, haha. Men är så fascinerad samt taggad på att jobba vidare med Bull nu!
 

Dagen från morgon till kväll

2013-09-08 @ 20:34:53 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Har fått mycket gjort idag och har haft saker att göra från morgon till kväll, men helt utan stress - så det ska vara! Började dagen tidigt med morgonfodring i stallet och sedan åkte jag hem och sov någon timme till. Därefter var jag en sväng på JFK och red på Tindras nya ponny som hade varit jobbig igår. Idag bråkade han bara lite i början och testade mig men när han insåg att det inte gick så blev han jättetrevlig. Fin ponny det där!
 
Var hemma och åt innan jag åkte iväg till mitt lilla extrajobb, och sedan till Bull för att rida ett pass på banan. Red barbacka (ska berätta mer om varför i ett senare inlägg hade jag tänkt) men det stoppade oss inte från att få ett riktigt bra och svettigt dressyrpass. Jobbade länge i skritten först, öppna och sluta i båda varven samt att rakrikta ordentligt, något man ofta glömmer. Traven var lite idélös och tråkig i början så tog galopp ganska tidigt och där var det desto roligare att jobba honom. Han var riktigt fin när jag fick fram honom ordentligt och nästan allt satt. Jobbade förvänd galopp, galoppombyten och 15 metersvolter i samlad galopp. Tänk att allt detta nu går att göra till och med barbacka trots att vi bara för ett halvår sedan knappt kunde rida i form i galoppen - det är först nu jag verkligen inser vilken utveckling vi gjort. Han var mycket finare i traven efter galoppen så jobbade vidare lite med öppnorna där innan jag nöjde mig efter en timmes långt pass på finaste ponnyn!
 
Nu har jag precis ätit grillat för sista gången i sommar och ska göra klart en bloggdesign och lite skolarbete innan jag går och lägger mig inför en helt ny vecka!
 

Veckans bästa dag

2013-09-08 @ 20:09:02 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013

Veckans bästa dag är helt klart den dagen som jag är ledig, utan tvekan! Igår efter jobbet kom pappa och hämtade mig o så åkte vi till sommarstugan på västkusten. Här har det blivit kräftätning, massage, shopping, sovmorgon, god mat och snart även lite svampplockning, kan inte bli bättre! Älskar verkligen att vara här utan måsten och verkligen hinna andas och ta det lite lugnt! Dock åker jag tillbaka till gården i eftermiddag och imorgon är det jobb som vanligt igen. Men nu ska jag fortsätta att njuta av min lediga dag. Ha de så bra!

/ Hanna


Ge mig motivation

2013-09-07 @ 15:30:54 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som ni märker ligger min bloggmotivation på noll just nu, tyvärr. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig. Ge mig anledningar att fortsätta blogga, ge mig tips på inlägg ni vill ha och fortsätt bara besöka och kommentera. Jag hoppas på att vara tillbaka så snart som motivationen börjar höjas igen!
 

I'm alive

2013-09-05 @ 22:03:13 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013

Lever fortfarande även om det inte märkts här på bloggen tyvärr. Men jag jobbar för fullt och har varken ork eller tid till att blogga, därför blir det såhär..

/Hanna


En ofattbart bra film

2013-09-04 @ 12:41:00 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
I lördags såg jag Mortal Instruments på bio och den var så fantastiskt bra. Hade inga förväntningar alls då jag aldrig hört talas om den innan och vi bokade biobesöket väldigt spontant bara någon dag innan och det var kanske därför den blev sådär extra bra. Just nu känns det som om den ligger högst upp på listan av mina favoritfilmer faktiskt och ska till och med gå och se den ikväll igen.
 
 
Jag blir väldigt väldigt påverkad av film, lever mig in i dem och försvinner verkligen till en annan värld och verklighet. Precis efter en bra film går jag med lyckorus men det rinner snabbt av och jag blir bara alldeles tom. Kan inte riktigt beskriva känslan men lika mycket positiva känslor som jag får av en film lika mycket negativa trycker ner mig bara en stund senare. Alla djupa tankar om vad jag vill med mitt liv, varför jag kliver upp på morgonen och varför livet ser ut som det gör bara bubblar upp på en och samma gång. Det blir lite mycket ibland!
 
Fick en väldigt stark sådan känsla efter denna filmen och det är dels därför och eftersom jag är sjuk som uppdateringen vart låg det senaste. När jag grubblat klart så får vi se hur det blir! Rekommenderar i alla fall denna filmen starkt.
 
Väldigt ärligt och öppet inlägg blev det visst, rakt från hjärnan och hjärtat.

Bull igår och idag

2013-09-03 @ 22:27:23 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Har trotsat förkylningen och ridit ändå vilket kanske inte varit det ultimata för mig just nu. Men Bull har verkligen behövt gå, han är tjock som en tunna och ska han orka över några hinder på lördag behöver kondisen bättras på!
 
Igår (2/8) red jag ut runt galoppbanan + extraslingan och red lite galoppintervaller. Han var väldigt stark trots att jag hade pelhamet (kan mycket möjligt vara så att det var jag som var svagare också) och jag fick kämpa för att han inte skulle springa ifrån mig. Bra kondispass för Bull dock.
 
Idag (3/8) red jag på banan och hade lite bommar och småhinder framme. Kände direkt att jag inte skulle orka jobba honom så bra i formen eftersom jag är helt seg i kroppen så jag koncentrerade mig mer på att han skulle lyssna och ta tempoväxlingar och övergångar bra. Hade bom-räcke-bom på böjt spår precis som på senaste hoppträningen och ett litet sockerbitshinder på mitten av banan. Red mycket åttvolter över hindret på mitten för att byta galopp och vara noga med vägarna och hindret med bommarna på böjt spår studsade vi också över några gånger i varje varv och på olika höjd. Bra träning för Bull att få ta i lite och tänka på vart han sätter tassarna!
 

We are alive

2013-09-02 @ 13:49:45 | Rebecka • Inspiration | © DailyHorses 2013

A day to think things through

2013-09-02 @ 12:33:48 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tog en dag från bloggen igår som ni kanske märkte, hade mycket att tänka på och hade ingen som helst motivation till att blogga. Kände dessutom av början till en förkylning så gårdagen var väl ingen höjdare!
 
Jag hade rätt om förkylningen för nu ligger jag här i soffan och snuvar istället för att sitta i skolbänken. Har mängder med grejer att göra denna veckan så det var verkligen inte rätt tid att bli sjuk. Suck. Jaja, bara att bita ihop och hoppas på att bli bättre senare i veckan!
 
Vi hörs kanske senare idag, om inte annat angående ridningen på Bull. Han måste verkligen ridas nu, inte en enda dag av onödig vila om den där magen ska bort - oavsett om jag är sjuk.