OLALA

2011-01-31 @ 23:01:22 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fick i uppgift av anläggningschefen på jfk att jag skulle sätta igång två hästar som har varit skadade. Dock drog vårat US möte över på tiden ganska så rejält så jag han bara rida en så Becka fick ta den andra! Jag red Olala som är en storhäst, ja en ganska så stor storhäst till och med. Som tur är så är han inte så jätte stor att rida! Iallafall, Ola som han kallas har haft hovbölder och har därför vilat ett tag, men nu är det dags för honom att komma igång igen! Idag var första gången han reds sen hans hovbölder så han var ganska så pigg, men han skötte sig bra ändå! Vi skrittade och travade lite och han var väldigt stel men det släppte lite mot slutet! Jag och Becka ska rida dom på onsdag också, då ska vi även rycka manarna på de hästar som vi ska tävla på till helgen!


Här har ni honom, Olala.

Paddy

2011-01-31 @ 22:17:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Lovade att jag skulle berätta om hur det gick på tävlingen igår men filmerna tar VÄLDIGT lång tid på sig att ladda upp så jag hinner tyvärr inte det idag.

Red som sagt en d-ponny som heter Paddy igår.
När man rider så måste man ha helt långa tyglar för om man kortar dem springer han så fort han vill, och det är fort. Om man försöker driva eller styra med skänklarna springer han också, så när man ska svänga är det enbart vikthjälper som gäller. När man ska bromsa så måste man luta sig bakåt och spänna magen.
Ibland börjar han trava eller galoppera utan förvarning, bara för att han vill och det är svårt att få stopp på honom i och med att han bara springer snabbare om man drar i tyglarna. Dessutom har han hackamor och det blir då ännu svårare.
Det blev ett eller två ryck där han galopperade iväg och bockade, men båda hans trav och galopp är väldigt mjuk så det är inga problem att sitta kvar.
Jag var väldigt nöjd när jag bara kunde skritta runt på långa tyglar (man var i och för sig tvungen att ha långa tyglar hela tiden annars sprang han).

Ni kan ju bara tänka er hur det var att rida, en riktig utmaning. Men det var faktiskt ganska roligt och jag lärde mig en hel del. Jag får rida Paddy lite när jag vill, så det kommer nog fler gånger med skritt på långa tyglar runt runt i hagen. Det kommer bli ett äventyr om jag ska galoppera, det kan jag lova.

Hur hade ni tyckt om att rida en sådan häst?

Ursäkta för att det blir nästan samma bild som igår, men för er som inte sett den så är den vita Paddy, en mycket söt och mysig häst (om man bortser från ridningen kanske :p)Igår

2011-01-31 @ 12:01:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter tävlingen igår var jag även ute hos Flechen, Becka var med och meningen var att hon skulle fota oss.
Men som vanligt så håller inte våra planer och de blir istället så att Rebecka ska rida en annan häst i stallet som heter Paddy, en väldigt speciell häst, men mer om det får becka berätta sen!
Vi red iallafall i hagen och Flechen var mega pigg, han traskade på bra och fick ett bra skjut i sina bakben, dock fick det lite för fort i vissa lägen. Vi jobbade mycket med galoppfattningar från skritt och även temoväxlingar i alla gångarter. Jag plågade även mig själv med att sitta ner på honom lite i traven då och då. (För er som inte visste det så har han ett sådant steg som gör det nästintill omöjligt att sitta ner i den. Och jag är ju ingen dressyr ryttare precis och rider därför hellre lätt, men vi jobbar på det och det går framåt iallafall!


Flechen i sommras efter lyckad tävlingsdag


Imorgon..

2011-01-30 @ 21:18:57 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
.. får ni veta mitt resultat på klubbhoppningen och ni får även se filmer från mina två ritter och en av Hannas.
Så kom tillbaka i morgon igen, så blir vi glada! :)

Förlåt för kort inlägg men mamma vill ha datorn och filmerna tog för lång tid på sig att ladda upp för att jag skulle hinna det idag.
Men kan ju faktiskt påminna er om att följa oss med bloglovin'! Bara tryck på ikonen längst upp i menyn och följ instruktionerna. Gratis är det självklart och dessutom hittar ni ju tillbaka hit i morgon så att ni får se videorna!

Red den vita hästen på bilden idag, och även det berättar jag om i morgon!
Hm.. mycket speciell häst.
Klubbhoppning

2011-01-30 @ 20:33:07 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det alltså klubbhoppning och jag hoppade Sanni ofc! När jag började rida fram var hon jätte seg och inte alls taggad som hon brukar, fick driva massor och hon reagerade knappt på spöet. Men väl inne på banan i första klassen taggade hon till lite och hoppade riktigt fint på vissa hinder, inte alls sina "framstupa hopp" som hon brukar göra. Vi nollade första klassen men jag var inte helt nöjd eftersom hon inte hade allt för bra framåt bjudning mot hindren.
Nästa klass var hon ännu segare på framhoppninen och ville inte alls vara med, jag tror det beror på att hon inte har speciellt bra kondition just nu och är inte van vid att gå så mycket. Med iallafall så hoppade hon fint på 1-3. Efter trean tappade hon lite fart och rytm men hoppade ändå 4an och 5an bra. Sen tog krafterna tyvärr slut och hon rev 6an. Jag blev lite irriterad på henne så jag latill spöet framför sadeln och då blev min kära ponny jätte arg och vi fick ett stopp på sista, sen hoppade hon den dock fint. Är inte speciellt nöjd med andra rundan eftersom jag vet at jag kunde ridit bättre, men Sanni var duktig, hon har ju trotts allt inte tävlat på många månader nu. Hade jag bara ridit bättre hade hon nollat, men men.
Becka lägger antagligen upp en film sedan på mig och Sanni i första klassen.


Förlåt för samma bild igen men hade ingen annan på denna datorn


Inköp

2011-01-29 @ 22:56:19 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var även jag på Charlies i och med att det var rea. Dock är jag väldigt snål (jag skulle betala allt jag ville köpa) och därför köpte jag inte så mycket även om det fanns mycket jag var intresserad av att köpa. Men mamma har faktiskt köpt begagnade ridsaker till mig för ganska mycket pengar nyss så jag får klara mig.

Men jag köpte i alla fall tre spön:

Dressyrspöt och det vanliga spöt kostade 79 kronor och hoppspöt 49.
Lugn tur

2011-01-29 @ 16:01:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag när jag väknade kände jag mig inte alls frisk och jätte hängig. Därför fick det även bli en lugn dag för lilla Flechen. Vi skrittade en sväng barbacka med Rebecka och Bisse.
Mycket mysigt!


Finaste idag innan ridningen

Igår när Flechen skulle få gå ut i hagen höll han på att dö i en hjärtinfarkt. Det visade sig att det låg ett vildsvin i hans halmbal ute i hagen och Flechen som är rädd för allt höll på och dö, den fjanten.
Man misstänker nu att det än en mamma med massa kulltingar som springer omkring i området så jag kan lova att JAG inte tänker rida ut själv något mer!!


P.S. Nu ligger bilden på schabraket uppe!

skrutt ponny

2011-01-28 @ 23:08:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red Sanni idag på samma lektion som Becka och Sune. Vet inte vad som hände men det gick verkligen inte alls bra. Sanni var stel och ovillig att arbeta och ville inte alls hålla sin vanliga fina form utan fick mest och hängde på bettet. Det var så mesta delen av framridningen såg ut. När vi väl skulle hoppa blev det lite bättre och hon taggade till och tyckte det var roligt. Hoppade dock inte alls speciellt högt eller mycket men vi fick till några bra språng där man verkligen kände att hon hoppade med ryggen. När vi travade av kändes hon mer som vanligt och var mjukare och sökte ett stöd på bettet, så vi avslutade iallafall på ett bra sätt. Jag vet inte riktigt varför hon var så jobbig i början av lektionen, hon har inte varit sån på väldigt väldigt länge. Det kan bero på att hon hade gått en lektion tidigare på eftermiddagen, vilket hon inte brukar göra eller så beror det helt enkelt på min ridning som inte heller har fungerat speciellt bra på sista tiden. Men men bara fortsätta träna och komma igen senare. På Söndag blir det iallafall en lite Klubbhoppning på min damp ponny så jag hoppas att hon sköter sig! Hon har ju faktiskt inte tävlat på mer än ett halvår på grund av skada och långt sommarlov. Ska hoppa 70 och om det går bra så hoppar vi en 80 också!


Finaste ponnyn efter sin första Clear round på hennes första tävling


Världens finaste

2011-01-28 @ 22:35:27 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag hade jag Sune på hopplektionen.
Vi började med att rida fram i skritt, trav och galopp och Sune stretade emot mycket i början i både skritt och trav, men i galoppen började han slappna av och tugga på bettet. Efter galoppen var han ganska fin i både trav och skritt.
Vi hade bara ett hinder eftersom många av hästarna som var med ska tävla klubbhoppning på söndag, men vi hoppade 85 cm (ungefär den höjden vi hoppade förra terminen men som vi inte gjort denna terminen) som högt på en oxer. Jag skulle tycka det var lite lågt på D-ponny men för Sune tycker jag det passar alldeles utmärkt.
Han vägrade en gång, men det var mitt fel för han var inte riktig medveten om att han skulle hoppa, men annars gick hoppningen rätt så bra.

På söndag är det som sagt klubbhoppning och jag ska vara med på Sune.
Eftersom han är kinkig och rädd för mycket så hoppar jag bara en klass på 50 och en på 70. Jag hoppas på att han snart ska sluta fjanta sig så att jag kan testa på 80 någon gång.

Nästa söndag är det Lokal Hoppning som gäller. Då har jag, som ni kanske kan förstå, inte Sune utan då ska jag ha Kuhs. Är väldigt taggad nu!

Och så en bild på världens finaste:
Sune, jag älskar dig! ♥


Charlies

2011-01-28 @ 16:20:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag och mamma på Charlies Häst & Hund efter skolan.
Jag hade tänkt att köpa ett par John Whitaker ridbyxor, de blå. Men istället upptäckte jag att de hade rea så det blev min älskade Kingsland tröja och ett Kingslad schabrak som jag ska ha när jag tävla med Boy.
Här kommer bilder på de jag köpte:Bilden på schabraket kommer senare ikväll!
Sådär nu ligger den bilden också uppe!
boy

2011-01-27 @ 17:46:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
I början av veckan red jag även ridskole ponnyn boy som jag brukar tävla med i hopnning.
Det var teori för ponny barnen så jag fick rida för dem och visa dem väldigt simpla saker så som framdelsvändning halvhalter och ställning och böjning.
Boy var väldigt stel och omedgörlig till en början så Angelica (änläggningschefen) tyckte att jag skulle trimma lite på honom efter det med så det gjorde jag. Vi jobbade med lite skänkelvikningar som gick kanon i både skritt och trav, har svårt att förstå hur vissa inte kan få honom att flytta sig ett steg..
Iallafall, sedan jobbade vi lite på galoppfattningar från skritt för att få honom mer allert på mina hjälper och även det gick kanon efter ett tag. Det är verkligen en toppen fin ponny, även om han är väldigt stel allt som oftast, men vad kan man förvänta sig av en ridskoleponny egentligen?
Jag är iallafall nöjd med ridturen och han blev väldigt fin och avslappnad när vi travade av.


Jag och Boy, efter en clear ronud i en LC.
Ursäkta alla mina kläder med det var svin kallt!
Mini Ponny

2011-01-26 @ 22:09:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ja, Skrållan är liten men tuff! :)
Red henne idag, i vårt nya ridhus, och det gick super. Inget bus men ändå var hon inte lat utan med på noterna. Roligt och skönt tycker jag.
Det är roligast att rida ut eller hoppa på Skrållan.
Ute är hon närmast galen ibland, och går knappast att få stopp på i galoppen utan att rida in i hästen framför. Ibland går det över styr och jag har också trillat av på henne i skogen, men för det mesta är det bara roligt att känna hennes små ponnyben smattra under sig.
Hoppningen är hon klockren i. Hon älskar att hoppa och är alltid mycket taggad. När hon börjar bli trött är det enda felet hon gör, att landa i fel galopp efter hindret eftersom hon inte orkar justera, men annars vill hon hålla på hur länge som hellst.

Mamma tog lite kort med mobilen när jag red men när jag kollade på dem efteråt så var de jätte suddiga.
Min mamma är inte världens mest tekniska människa om man säger så...
Så det får bli ett bildlöst inlägg så lovar jag fler bilder på Skrållan en annan gång!

Förlåt

2011-01-26 @ 21:53:16 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har varit dålig uppdatering från min sida eftersom jag inte fått tillgång till datorn på länge (vi har bara 1 laptop som hela familjen ska dela på) men jag ska bättra mig. Dock blir det inte bättre när mamma åker till Stockholm i morgon bitti och har datorn med sig. Får lösa detta på något sätt...

I måndags tog jag hand om Mio, lite för att vänja mig och så. Han är unghäst och därför ganska svår att rida, och jag behöver komma in lite i det innan jag ska ha honom hela sportlovet.
Ridningen gick hyffsat. Han var lite stressad i början eftersom det var väldigt många inne i ridhuset, men lugnade sig efter ett tag. Han är väldigt vinglig och knäcker gärna av nacken och man måste verkligen anstränga sig varje sekund man rider. Jag fokuserade mest på att han inte skulle knäcka av och att han skulle lugna sig och mot slutet började han slappna av.
Jag känner att jag kommer lära mig mycket på honom under sportlovet!

Jag tog en bild med min mobilkamera men den blev inge bra (min mobilkamera är jättedålig) så jag snor en från Emma igen..
Så söta!Pigg heest

2011-01-26 @ 18:49:02 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag uppe hos Flechen och tanken var att jag skulle hinna rida innan den blev mörkt, men som vanligt spricker mina tidsplaner och jag fick rida i mörker.
Flechen som har vilat sen förra måndagen om man inte räknar med min skritt runda i söndags, var sjukt pigg och ville inte alls sammarbeta.
Vi jobbade lite med öppna och skänkelvikningar i skritten och i traven blev det mest jobba med att försöka få honom lugn och sedan lång och låg i formen. Det gick väl sådär, han var massa pigg och ville bara springa iväg när jag då sa stopp blev han arg och lörde upp huvudet. Men han lugnande ner sig mot slutet och och blev då fin i både skritt och trav.
Blev dock inga bilder idag så ni får en gammal!


Jag och Flechen i sommrasPraktik

2011-01-25 @ 20:29:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag på min praktik igen, Stall sjövik.
Idag fick jag rida en av Ericas finaste hopphästar som går 1.40 hoppningar. Hon var sjukt fin men dock lite stel.
Erica hjälpte mig jätte mycket och hon är så otroligt duktig på att lära ut! Iallafall, vi jobbade mycket med tempoväxlingar för att få igång henne lite så hon började jobba med sina bakben och höjja ryggen.
Det blev även en hel del lösgörande arbete så som skänkelvikningar i alla gångarter och mycket jobb med ställning och böjning på volter och raktspår. Mot slutet var hon jätte fin och Erica var nöjd med oss!
Senare mot eftermiddagen red jag och en tjej som heter jonna ut i snöstormen och även det gick bra!
Mycket nöjd med dagen och jag har världens bästa praktikplats!


Hästen Bornyr och Erica, Länk till Stall Sjövik klicka härHoppning

2011-01-24 @ 20:49:54 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag som alltid i stallet med skolan hela dagen, vilket jag är varje måndag.
Dagens ridpass var hoppning vilket passar mig väldigt bra! Jag fick en häst som heter Daira och egentligen är en förvuxen ponny. men hoppa kan hon, om hon vill vill säga.
Vi skulle iallafall hoppa en övning med ett hinder på medellinjen och två hinder på var sitt snett igenom, försökte rita banan i paint men blogg.se dampar lite.
Iallafall så jobbade vi mycket med rätt avstånd fram till hindret och hade därför galoppbommar framför hindren.
Daira skötte sig bra och hoppade ganska bra men hade dock lite problem vid ett av hindret då hon vägrade att länga på sina galoppsprång och kom därför ganska nära galoppbommen. Vi jobbade på det ett tag men det slutade med att jag istället fick korta galoppsprången så att vi sedan kom rätt.
Iövrigt så skötte hon sig bra och jag är ganska nöjd men jag kunde ha ridit bättre.

Hade även med mig kameran så här kommer lite bilder som min klasskompis tog när jag red!


Ursäkta min sits -.-'

Förlåt för de dåliga bilderna men ljuset i ridhuset är inget vidare och min klasskompis fotade.Fler bilder

2011-01-23 @ 21:37:34 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har fått önskemål om att lägga upp fler bilder från dagen så här kommer dem !

Fick även frågan om vilken ras Flechen är så jag skriver väl lite om honom igen.
Fleche är en föredetta travare och är alltså en varmblodstravare. Har än nu 14 år och har varit ridhäst i ca 9 år. Hoppar 1.10 banor och har kapacitet för mer men det har inte blivit av. Jätte fin i markarbetet med och gör nästan alla dressyrövningar så som skänkelvikng, öppna, sluta, galoppombyten, fram och bakdels vändningar!
En jätte mysig häst är han men har dock lite hjärnspöken och är rädd för det mesta, annars är han väldigt trevilig att ha och göra med.


Världens finaste häst♥♥

Ignorera mig på bildernaFleche

2011-01-23 @ 17:45:55 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom min klantiga häst har lyckats att dra av sig en sko igår så går han ju bara med tre skor.
Men han har vilat alldeles för mycket denna veckan pågrund av det dåliga underlaget, så idag bestämde jag mig för att trimma lite i skritt i hagen iallafall.
Valde och rida barbacka eftersom jag då har lite bättre inverkan på honom i skritten.
Han var väldigt stel och motvillig idag och ville inte alls vara med, med efter en stund när jag börjat få koll på hans bogar och fick honom under mig bättre så blev han fin och då nöjde jag mig där. Man ska ju sluta när det går som bäst!
Becka var även med och fotograferade så vi tog lite bilder efter också. Så laddar upp några av dem här !


Jag och Flechen, haha inte så vackert med xP


Jag och Fleche


Jag och finaste♥

Har massor av fler bilder från dagen så säg till om ni vill se fler!


Ryttarlicensen för 2011

2011-01-23 @ 11:31:25 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår blev äntligen min ryttarlicens för 2011 betalad.
Vi skulle ha betalat den i fredags kväll men mamma hittade självklart inte sin dosa så det fick bli i gårkväll istället.
Egentligen spelar det ingen roll för de arbetar ändå inte på helgen, utan de kommer få den på måndag hur som hellst. Dock hoppas jag att jag kan få den godkänd till på måndag så att jag hinner anmäla mig till den Lokala Ponnyhoppningen på våran ridskola i tid. Anmälningsdatumet går ut på tisdag.

Jag kollade även vilka som skulle vara med på denna lokala och såg att en häst som har hyrts ut från Vedbände, det ridläger jag åker till varje år, ska vara med. Han heter Tuborg och är en superfin hopphäst.

Jag ska tävla Kuhs, som är en ridskoleponny på min ridskola.

Ridkoleponnyerna i hagen

Nu måste jag skynda mig och byta om för jag ska följa med Hanna upp till Fleche!
Bilder blir det såklart!

Dagen

2011-01-22 @ 20:19:42 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Min dag har inte varit jätte intressant men jag har inte mycket annat att skriva om så ni får klara er.

Kom upp till stallet vid halv tolv för att min kompis Emma skulle visa mig allt jag behöver veta när jag ska ta hand om hennes häst. Jag ska nämligen ha hand om honom under sportlovet när Emma är i Thailand, och behöver därför veta var allt finns i stallet och hur jag ska göra allting.
Dessutom bestämde vi att jag skulle ta hand om honom själv på måndag för att känna på hur det är att ha honom själv, så inte allt kommer på en gång om man säger så.

Sedan var det US årsmöte som det inte finns så mycket att skriva om, förutom att jag numera är webbansvarig där i US.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik, fastän jag borde plugga.
Det skjuter jag upp till i morgon istället.

Emma och MioKlanthäst!

2011-01-22 @ 16:15:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag hade jag och Rebecca tänkt att vi skulle se om det gick att rida ut med våra galna hästar, men vi konstaterade ganska fort att det var en bättre idé att vara i hagen eftersom hennes pappa hade plogat och räfflat bort all is.
Så vi tog in våra hästar och började gör iordning dem. När jag skulle kratsa hovarna dock så såg jag att hans högra framsko satt väldigt snett. När jag lyfte hoven för att kolla lite närmre såg jag att skon hade vridit sig och att tåkappan så något konstigt sätt hade satt sig i hoven istället för framför där den ska sitta..
Ringde Fleches ägare och vi kom fram till att det bästa var att dra av skon helt! Jag fic hjälp av en annan tjej i stallet som har lite mer koll på sådant än vad jag har och hon fick bort den.
Helt otroligt var det men han varken ömmade där tåkappan suttit inklämd och var inte varm i varken hov eller ben!
En verklig lättnad! Men med tanke på omständigheterna så fick han faktiskt vila idag också! Imorgon ska vi försöka oss på att skritta en sväng och förhoppningsvis så kommer hovslagaren på Måndag så han kan få påsig skon igen!


Fleche, finaste hästen ♥Markarbete

2011-01-21 @ 22:49:57 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom Hanna redan berättat vad dagens ridlektion såg ut tänkte jag bara säga hur det gick för mig.
Jag hade så klart Sune idag och han har på senare tid börjat knäcka av nacken (bara böjer på nacken ganska mycket men inte trampar under sig överhuvudtaget). Det gör att det är jobbigt för både ben och mage att få honom att jobba ordentligt och jag är säker på att jag kommer få träningsvärk i morgon.
I skänkelvikningen gick det riktigt bra i skritten efter några gånger men i traven var det värre. Sune har en tendens att trava fortare och fortare så fort det blir jobbigt och han ville verkligen inte lugna ner sig.
Galoppen gick fin fint och han flöt på bra. Ibland har han en ganska hackig och seg galopp, men idag var han pigg och glad.
I slutet började han tugga lite på bettet och jobba lite mer under sig än vad han gjorde i början.

Det var nog allt från idag.

En gammal bild på mig och världens finaste, underbaraste och bästa ponny Sune. ♥
Fotograf: Hanna.Sanni !

2011-01-21 @ 22:36:08 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag hade vi markarbete på ridningen och jag hade så klart sanni som jag har nästan varje gång!
Vi jobbade mycket med skänkelvikningar i både skritt och trav och hon var kanon fin! Verkligen jätte nöjd för en gångsskull!
Vi är en grupp på 8 personer som rider på fredagar vilket gör att vi övar på saker som vissa behöver träna på för dom har inte ridit så länge som vi andra, detta gör att gruppen är ganska så ojämn men eftersom vi har en så himla bra ridlärare så gör hon övningar som man kan göra svårare om kapaciteten hos ryttaren finns, vilket jag tycker är valdigt bra! På det sättet lär man sig även om gruppen ibland kan vara mer eller mindre ojämn.
Så idag fick vi rida med ett spö som man håller diagonalt över hästens mankam och man klämmer fast det med tummarna. Detta gör att man inte kan sänka handen eller få handen för brett isär, en väldigt bra övning som jag verkligen rekomenderar alla att göra någon gång ibland bara för att kolla så att man verkligen har en mjuk och stilla hand.
För övrigt så var sanni mycket fin i sin form idag och man kände verkligen hur kraften kom bakifrån och hur hon jobbade med sin rygg, jättekul! Hon gjorde även några kanon galoppfattningar från skritt då hon behöll formen in i fattningen och sedan galopperade i en lugn och samlad galopp!

Jag är jätte nöjd med dagens ridning och min ponny är verkligen Bäst!! ♥♥


Jag och Sanni i sommras, påväg till sommarbetetmode?

2011-01-20 @ 22:50:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sorry att jag inte skrivit förens nu men har suttit fast vid Tv:n och kollar handbolls VM!

Kollade in på Hööks hemsida tidigare i veckan och hittade en del grejer som jag verkligen inte gillade alls! Saker som jag aldrig skulle sätta på mig eller min häst och som jag inte förstår varför dom ens lägger in sådana förslag i en så stor häst kedja som Hööks ändå är. Här kommer två bilder på de jag reagerade mest på:


Hur kan man göra en reflexjacka så gräslig?
En vanlig reflexjacka kan vara väligt användbar och bra att använda.
Men hur kan kan designa en såhär sjukt ful?Detta inte allt för snygga täcke finns i både termo och fleece.
Själv skulle jag ALDRIG sätta på min häst något sådant.

P.S. jag vet redan om att det är fler än jag som reagerat så på detta täcke så det behöver ni inte berätta!


Hästens hörsel

2011-01-20 @ 22:12:25 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Visste ni att hästens hörsel är så bra att de kan höra en katt jama på 2 kilometers avstånd?
Så säger i alla fall myterna.

Men hästens hörsel är mycket bättre än vad man tror.
De hör både högre och lägre toner än vi människor och även fler ljud än vi, därför är det viktigt att inte bli arg på hästen när den blir rädd eftersom den kanske hörde något ljud som den uppfattade som farligt och då reagerade instinktivt, och dina öron kanske inte uppfattade ljudet.
Eftersom hästar kan vrida sina öron åt många olika håll och inte heller behöver koordinera båda öronen så att de rör sig åt samma håll, kan hästar uppfatta ljud från många olika ställen. Det är också väldigt lätt för dem att höra varifrån ett ljud kommer.

De tonlägen vi människor använder oss av när vi pratar med hästen kan ju vara både arga och glada. Hästen hör (självklart) inte orden vi säger utan de analyserar vilket tonläge vi pratar i och kan därför veta om vi är arga eller glada. Det kan också vara därför vissa ridskolehästar börjar galoppera självmant när ridläraren säger galopp, för att de känner igen tonläget som ridläraren brukar använda innan de får fatta galopp.

Jag vet inte hur sant det där med att hästar hör en katt på 2 kilometers avstånd är men jag tycker att alla ska tänka på det när de är i stallet för att inte prata för högt och absolut inte skrika eftersom hästarnas öron är så känsliga.


Dagens ridning

2011-01-19 @ 22:09:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag red jag Skrållan, och enligt mig gick det ganska bra.
I skritten var hon duktig även i skänkelvikningen. Det är dock värre i traven, där hon inte alls vill flytta sig, men efter några minuter då hon bara stretade emot gick det faktiskt ganska bra i traven också. Hon vill inte ställa sig alls i traven utan skjuter bara in inner bogen men även det släppte efter ett tag.
Galoppen gick först väldigt trögt och hon tyngde sig bara framåt och försökte bryta av hela tiden men efter något varv i lätt sits började hon komma igång. I slutet blev det några fina fattningar från skritt också, det är hon faktiskt ganska duktig på och det var på henne jag lärde mig det, för flera år sedan.
Vid en av kortsidorna i ridhuset finns en läktare som Skrållan låtsas vara rädd för. Hon har alltid varit kinkig där men idag gick det riktigt bra och hon gjorde ingenting. Ibland sätter hon bakbenen under sig och bara skjuter iväg men inte idag. Visst, hon spände sig lite i början när vi skulle gå förbi, men annars var det helt lugnt!

En gammal, dålig bild på Skrållan.r.i.p

2011-01-19 @ 18:32:34 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det exakt ett år sedan det ofattbara hände...
L hästen i allas hjärtan ! ♥

R.I.P♥


Bilderna är lånade av Elsa!L
1993
e. Fair Play- Bravour
19/1-10
Hästen i allas hjärtan♥
Hannas vill ha!!

2011-01-18 @ 21:08:30 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har kollat runt på lite rid och stallkläder som jag vill ha!
Kingslandväst 1500:-


Mountain Horse ridbyxa, 799:-


Mountain Horse tröjja, 349:-


Kingsland tröja, 779:-

Vad tycker ni? Något att ha?Thumbelina

2011-01-18 @ 20:42:12 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Thumbelina, världens minsta häst, bredvid en normalstor schäfer.

Världens minsta häst lever idag och hon heter Thumbelina.
Vid slutmätningen var hon 43 centimeter i mankhöjd och vägde enbart 26 kilo. Hon är född den 1 maj 2001 i USA, och vid födseln var hon bara 25 centimeter hög och vägde 4 kilo.
Thumbelina är fux och av rasen Amerikans Miniatyrhäst men hon har även dvärggener och det är anledningen till att hon blev så pass liten. På grund av denna dvärggen har hon fått typiska dvärgegenskaper, till exempel korta ben, stort huvud i kontrast med kroppen och underbett.
2010 föddes det ännu ett miniatyrföl som heter Einstein. Han var 35 centimeter hög och vägde 5 kilo vid födseln men man vet ännu inte om han kommer slå Thumbelina eftersom han inte blir slutmätt förrän vid cirka 5 års ålder.

Här kan man se de typiska dvärgegenskaperna på Thumbelina.

Einstein.Uppdaterat

2011-01-18 @ 19:55:05 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu är ytterligare lite ändrat, bland annat headern.
Vi kommer även ha våra namn under varje inlägg så att ni enkelt kan se vem som skrivit inlägget för jag har förstått att detta kan vara ett problem.

Så här kommer det se ut:
Lite snabbt gjort bara men det är ju någonting.


Och så till hästsnacket...
Igår red jag Zlatan igen, inget märkvärdigt förutom att han börjar bli ganska mjuk igen. Jag red i vårt nyaste ridhus på ridskolan och han blir faktiskt ganska avslappnad där inne trots att han inte är där så ofta, även när han är själv.

I morgon ska jag rida Skrållan också. Det var länge sedan jag red dressyr på henne för det brukar oftast bli att jag rider henne i hoppspecialen eller ut i skogen. Roligt ska det bli i alla fall trots att hon inte är en sådan ponny som går super fint, hon är mer en ponny som pinnar på med sina små lurviga ben.

Och så på fredag då.
Det är markarbete, som vi har ungefär 3 gånger per termin, och då ska jag ha Sune! Det kommer bli jättekul för jag har inte ridit honom på väldigt länge eftersom jag har haft Skrållan.


Ny praktikplats

2011-01-18 @ 17:43:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag har jag varit på min nya praktikplats hela dagen.
Eftersom jag går på ett gymnasium som heter realgymnasiet och går linjen hästhållning, har jag två dagar i veckan då jag är ute på antingen praktik eller i stallet med skolan.
Denna terminen har jag en ny praktikplats, stall sjövik som drivs av en tjej som själv tävlar hoppnig och även rider många unghästar i de olika championaten. Hon är jätte duktig och mycket trevlig!
Idag fick jag först longera två hästar och lära mig nya metoder och hjälptyglar för longering. Hästarna var välidigt fina och välutbildade. Efter lunch så fick jag rida en 6 åring som var väldigt fin men ganska grön vid ridningen. Jag fick bra hjälp av tjejen som driver stallet och det gick verkligen kanon bra!
Sedan bytte hon och jag hästar så hon red 6 årningen och jag red en häst som heter Bonnie. En mycket fin och välutbildad häst som har gått ca 1.30 hoppning. Mycket välutbildad och snäll men något het och hård i munnen.
Efter de så tog jag in lite hästar och fodrade och sådant som måste göras i ett stall innan man kan åka hem.
Jag är verkligen jätte nöjd men min nya praktikplats och tror att jag kan lära mig massor där!


Tömköring

2011-01-17 @ 23:04:26 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte spinna vidare lite på det jag började skriva om i förra inläggen, Tömkörning.

Nu mera är det väldigt många kuskar, ryttare och häst folk i allmänhet som underskattar tömkörningen.
Tömkörning är från grunden till för att få hästen att arbeta naturligt i en bra form utan att behöva ha tygnden av ryttare eller vagn efter sig. Arbetet från marken stärker hästens balans och muskulatur.
Av vad man hör nu för tiden så är det många som "hoppar över" steget med att börja tömköra unghästarna innan man rider in dem. På det sätt så missar man väldigt mycket. Om man redan har lagt på hästen en tömkörningsgjord och lärt den de olika kommandon som man använder sig av när kan tömkör en häst så får man väldigt mycket på köpet när man sedan ska börja sadelvänja den och rida in den. Men just den delen av inridningen är det många som inte använder längre, tyvärr.
Tömkörningen minskar även chansen till belastningsskador framför allt på frambenen på unga hästar.
Man kan andvända sig av tömkörningen i många olika syften, inte bara för att förbereda hästen för inridning eller inkörning. Utan även för att ge hästen en chans att musklas och arbeta igenom hela sin kropp och många unga hästar andvänder då ryggen mer än de gör med ryttare. Det är även bra för att träna in t.ex. nya dressyr rörelser, då hästen har lättare och lära sig med ryttaren på marken som kan ge tydligare signaler över vad han/hon vill få hästen att göra.
Tömkörningen är bra för alla hästar, unga som gamla. Och desutom är det en bra omväxling både för häst och ryttare. Plus att det ger ryttaren lite extra träning ;)


Vad tycker ni om tömkörningen ? är det något ni använder er av?


Tömkörningsfilm, Här ser man tydligt hur hästen inte vill ta ett stöd men efter ett tag slappnar den av och söker sig framåt och neråt


Häst på schemat

2011-01-17 @ 20:02:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag, precis som alla mina måndagar spenderade jag i stallet. Börjar skolan vid halv 9 på morgonen med stalltjänst. Efter de har vi alltid ett teoripass och idag tittade vi på en film om tömköring, mycket intressant faktiskt. Jag tycker att många i hästvärlden har glömt bort tömköringen mycket, men det är faktiskt ett jättebra sätt att få hästar att slappna av och jobba i en bra och stadig form utan att behöva ha en ryttare på ryggen.

Vad tycker ni om tömköring? Är det något ni andvänder er av?


Anders Ericsson, en mycket duktig man när det gäller tömkörning!


Efter lunchen var det sedan dags för ridning. Jag fick rida en häst som heter Tristan och är himla fin att titta på och har ett mycket fint steg. Dock har jag aldrig ridit honom förut så det blev något nytt.
Tristans största svårighet är att gå i en lägre form istället för den höga som han själv föredrar. Detta märktes väldigt tydligt redan när man kortade tyglarna och det var även det som jag jobbade mest med i skritten och traven, att få honom lång och låg i sin form.
Jag tycker att de funkade bra och vi kom överens på ett mycket bra sätt. Sedan när vi skulle börja galoppera blev han genast piggare och ville helst springa på i ett ganska friskt tempo, så där blev det mycket träning på förhållningar och att sätta honom mer på sina bakben. Men även det gick bra efter en stund och mycket lösgörande arbete.
Vi avslutade sedan med att göra lite skänkelvikningar i trav längst långsidorna. Eftersom Tristan har en så fin trav så är den ganska svår att sitta ner i, men efter ett tag hittade vi knapparna tillsammans och det gick sedan bättre och själva skänkelvikningarna var inga som helst problem!
Överlag är jag ganska nöjd med dagens ridning, kände att det gav mycket till både mig och hästen och samtidigt var det väldigt roligt att prova på något nytt!


Tristan, en mycket fin lektionshäst


Dåligt väder

2011-01-16 @ 19:33:26 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var tanken att jag skulle Flechen en stund i hagen och bara mysrida lite. Men när jag vaknade imorse så såg jag att det hade börjat töa ute och att det var mest is överallt. Bestämde därför att Fleche lika väl kunde vila idag eftersom han hatar regn och rusk mer än jag själv gör. Så jag åkte bara upp till stallet för att mocka och fixa maten och det. Sedan hade vi även stallmöte med alla i stallet och disskuterade lite om hur vi ska göra i vår när i förhoppningsvis får två friska och fina föl!


Jag och Flechen ett år sedanIdag började även Ponnyakuten igen med en ny säsong!
Tycker verkligen att det är ett jättemysigt program att sitta och titta på, det kan även vara lärorikt ibland om man känner igen sig i de problem som de olika ryttarna har med sina hästar.
Jag tycker verkligen det är ett program som är värt och följa!

Vad tycker ni ? :)

Något att tänka igenom

2011-01-16 @ 17:45:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Denna filmen borde de flesta hästmänniskor se!

Jag tycker att det är okej att tävla hoppnig på den höjd hästen är nöjd med och sålänge hästen är lycklig.
Men annars har filmen helt rätt och jag vill föra vidare dess budskap.
Vad tycker ni om detta?

Ny bakgrund

2011-01-16 @ 17:12:49 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag har jag en hästfri dag, och fixar istället till lite nya saker här på bloggen.
Ny bakgrund, eftersom den andra var vit och ljusgrå och hela bloggen då blev vit och trist. Nu har vi en mörkgrå som jag tycker passar väldigt bra men VAD TYCKER NI?

Dessutom har jag lagt till en bloglovin' ikon i menyn så klicka på den och följ oss.
Lite fler förbättringar kommer med tiden, så kom tillbaka!

Nu ska jag fortsätta trixa lite.
Vi ses!


Ridstövlar

2011-01-16 @ 00:37:26 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har börjat fundera lite på om jag kanske borde skaffa mig ett par ridstövlar att ha när jag tävlar och tränar framför allt. Är inte jätte förtjust i att rida med stövlar egentligen, tycker att det går lika bra att rida i ett par snygga chaps. Huvudsaken är att de är bekväma! Men det finns så sjukt snygga ridstövlar nu att jag har börjat fundera på att köpa ett par. Har kollat runt lite och har hittat ett par skit snygga stövlar från Mountain Horse.
Mountain Horse Supreme High Rider, 3799 kr


Sen finns det ju sjukt fula ridstövlar också, som jag absolut inte skulle vilja visa mig i. Många säger att Tretorn stövlarna är stövlar för hoppryttare och att nästan alla hoppryttare vill ha sådana för att de är sköna o.s.v.
men vad gör det när de är så sjukt fula?
Jag tycker verkligen inte om dom är snygga och tycker bara att det ser dumt ut när folk kommer ridande i röda, turkosa eller blåa stövlar, håller ni inte med mig?
Enligt mig är alltid stiliga och tradionella ridstövlar att föredra.


Tretorn ridstövel Advance, 2999 kr
Tycker verkligen inte att detta stövlar är något att hoppa högt för, tycker rent ut sagt att de är fula.

Vad tycker ni ?

Igång ridning

2011-01-15 @ 22:19:27 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
En ridskoleponny som heter Zlatan har varit halt och eftersom han är ganska liten (liten c-ponny) och oftast ganska pigg så är det jag som får rida igång honom. Har ridit honom i 2 veckor nu och började trava lite smått i måndags. Idag fick det bli en snabb ritt på ungefär 20 minuter eftersom ridskolan skulle stänga.
I början var Zlatan mer spänd än vanligt, men det kan bero på att han var själv i ridhuset och att 2 dörrar ut var öppna. Sedan kom dock en tjej som skulle longera sin häst där och framåt slutet började han slappna av igen. I vanliga fall brukar han vara väldigt mjuk i båda sidorna och gärna jobba bara man sitter emot med magen. Nu är det lite jobbigare än så och han är väldigt stel och seg. Efter någon mer veckas ridning bör det släppa hoppas jag.

Zlatan (bild tagen av Emma)

Dagens ridtur

2011-01-15 @ 19:13:57 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det var ju meningen att jag idag skulle åka upp till stallet och fota vinterbilder på Fleche och hans ägare, dock blev det ändrade planer.
En av tjejerna i stallet var sjuk och undrade därför om jag kunde rida hennes häst eftersom han hade vilat i nästan en vecka. Så jag och Sanna(som fleches ägare heter) bestämde oss för att rida i en av hagarna där man har plöjt ett fyrkantspår. Bisse som jag red var väldigt pigg och ville mest springa iväg hela tiden, men efter ett tag lugnade han ner sig och började arbeta så smått. Det blev väldigt soft ridning idag med tanke på att det har snöat och det blir tungt för hästarna att pulsa i mycket snö.
Hon som äger Bisse(och även bor på gården där vi har Flechen) bestämde sig för att gå ut och ta lite bilder på oss när vi red i snöovädret.
I galoppen var Bisse väldigt pigg och galopperade i skänkelvikningar mest hela tiden. (vet inte varför han gör så men han brukar göra det när han inte får springa så fort som han vill.)
Efter att vi ridit färdigt i hagen bestämde vi oss för att ta lite fin bilder bl.a. när vi galopperade i allén på gårdspalnen.
Det blev en hel del fina bilder så tänkte lägga upp några av dem här! Hoppas ni gillar dem!


Jag och Bisse


Jag och Bisse


Sanna och Fleche


Sanna och FlecheAlla bilder är fotograferade av Bisses ägare Rebecka och redigerade av mig.


Skrållan

2011-01-15 @ 16:57:09 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red Skrållan igår på hopplektionen.
Hon var faktiskt mer hyper än vanligt men det är alltid lika kul att hoppa henne.
Hon landade i fel galopp någon gång men annars är jag riktigt nöjd med henne, och trots att hon är en b-ponny på 18 år klarar hon av samma avstånd (3 galoppsprång) som d-ponnyerna som var med på lektionen. Hon har heller inga problem att hoppa 80 med ryttare.


Jag och Skrållan (ungefär en två år gammal bild).

Hopplektion

2011-01-14 @ 23:01:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013Sanni och Jag

Idag red jag en hopplektion på ridskoleponnyn Sanni som jag brukar ha när jag rider där. Under framridningen var hon väldigt het och ville busa mest hela tiden, men hon lugnade ner sig lite efter att jag ridit på volten och jobbat ihop henne i galoppen. Efter det var det dags att börja hoppa! Sanni har ju inte alltid den bästa tekniken som jag har berättat innan, hon slänger sig gärna över hindret och "dyker" med benen rakt bakåt och hoppar då inte med ryggen alls. Vi fick några sådanna språng på framhoppningen innan jag fick under hennes bakben helt.
När vi skulle hoppa en linje med tre hinder på ena långsidan med 3 galoppsprång i mellan blev hon väligt taggad och ville hoppa mest på farten, men efter att ha hoppat den två gånger så tog hon den sedan perfekt och samlade upp sig bra mellan hindern så hon kom rätt på nästa. Verkligen ett jätte framsteg mot hur hon var i början när jag började rida henne!
Ett av hindren var ett plank som många hästar tycker är ganska otäckt, men efter all träning vi har haft på de olika hindren så kollar hon nästan inte alls på det längre. (till skillnad mot i början när hon hoppade så sjukt högt att hon höll på att hoppa mig ur sadeln varje gång.) Nu mera är hon inte så fjantig längre men är dock väligt noga med att inte slå i planket alls och tar därför i lite extra över de hindret.
Jag är faktiskt väldigt nöjd med dagens ridning, hon skötte sig bra och hoppade finare än jag hade väntat mig.
Även när vi travade av var hon sjukt fin och bar upp sig själv i en helt korrekt form med bra undertramp och höjde ryggen. Verkligen en häftig känsla när hon äntligen vill sammarbeta igen!

Det var allt för dagen, imorgon ska jag antagligen upp och fotografera vinterbilder på Fleche och hans ägare! Mer om det kommer imorgon.Lite fakta om oss

2011-01-13 @ 21:58:02 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hej!
Vi är två tjejer som bor i Jönköping och vårt största intresse är naturligtvis hästar!
Vi tänkte börja med att presentera oss och berätta lite kort om oss själva och våra intressen.


Mitt namn är Rebecka, jag är 14 år gammal och går andra terminen i 9:an.
Mina intressen är hästar (såklart!), fotografering och bildredigering.
Jag fotar med en Nikon D5000 och redigerar i Gimp 2, som är ett gratisprogram som är lika bra som Photoshop, enligt mig.
Det är jag som har gjort designen och headern här på bloggen, så kommerntera gärna vad ni tycker om dem.
Och så till hästarna. Jag rider en gång i veckan på ridskola och en eller två gånger i veckan på en privatponny.
Privatponnyn jag rider är en b-ponny som heter Skrållan. Hon är en korsning mellan Welsh, russ och shettis och är helt svart, med en vit kota (höger bak) och en stjärn. Hon är 18 år gammal men väldigt pigg och älskar att hoppa.
En ponny på ridskolan som jag gillar heter Sune, han är en c-ponny och en korsningsponny. Han är mörkbrun med bläs och en halvstrupma (höger bak), och åldern är jag inte riktigt säker på. Innan var han hopprädd och han letar fortfarande efter "spöken" för det mesta när man rider. det är inte ovanligt att han sticker iväg minst en gång per lektion. Jag brukar tävla lite små klubbtävlingar på honom för hans psykes skull. Jag tävlar också lite på lokal nivå, då tävlar jag en annan c-ponny från ridskolan som heter Kuhs. Han är brun och är ganska lugn på tävlingar även om han älskar att hoppa och är en höjdare på det.RebeckaMitt namn är Hanna och det är jag som driver denna bloggen med Becka.
Jag är en tjej på snart 17 år och går andra terminen i ettan på gymnasiet, jag går på realgymnasiet och går där linjen hästhållning, vilket betyder att jag har väligt mycket hästar med mig in i skolvärlden! Jag har bara tre vanliga skoldagar, resten är jag i stallet eller ute på praktik.
Mina intressen är ju framförallt hästar såklart, men även fotografering, handboll och djur i övrigt, speciellt tycker jag om hundar.
Jag har en Canon EOS 1000D som jag fotograferar nästan alla mina hästbilder med. Jag har många olika program som jag sedan redigerar bilderna i, bl.a. Photoshop, Photoscape och GIMP 2.
Men nog om mig, nu till hästarna!
Jag rider en häst som heter Fleche Gallant ungefär 4 gånger i veckan. Fleche är en föredetta travhäst som nu har omskolats till rid- och hopphäst. Han är nu 14 år och har varit ridhäst i 10 år. Han hoppar banor på 1.10 utan problem och tycker att det är det roligaste som finns, han har kapaciteten att gå ännu högre men det har inte blivit av. Han är min kompis häst men eftersom hon numera bor och studerar i Lund så har jag honom som min egen.
I övrigt är Fleche en väligt trevlig häst att ha och göra med, fin o både form och steg och det är inte många som tror att han har varit travare om man ser honom nu!
Jag rider även på ridskolan en dag i veckan tillsammans med Rebecka, vi rider i en hoppspecial vilket betyder att vi hoppar nästan varje gång.
Min favorit ponny är ett renrasigt 10 årigt apalosasto som heter Sunshine Sandy Hill men kallas för Sanni.
När hon först kom till ridskolan var hon nästan oridbar, men efter några månader i hårdtrim blev hon genast en av ridskolans finaste hästar. Hennes hopptalang har utvecklats och blivit mycket bättre, dock har hon varit skadad nyligen så vi har varit tvugna att börja om en del på tekniken. Mina förhoppnignar med henne är att vi så småning kommer att klättra upp i klasserna och tävla lite lokalt. Än så länge har vi bara tävlat Klubbhoppningar.
Även jag rider en del lokalhoppningar precis som Rebecka, jag rider då en ridskoleponny som heter Boy och är en korsningsponny på 14 år som är D-ponny.
Han älskar att hoppa och är som en dröm att rida. Vi har tävlat upp till L:C tillsammans, dock orkar inte hans ben med att hoppa de högre klasserna eftersom han fortfarande går lektioner under veckorna. Nu i vår så ska vi ut på lite lokala tävlingar runt Jönköping och hoppa lite.


Hanna


Det var väl det viktigaste ni behöver veta om oss, och om ni har några frågor så är det bara att kommentera så ska vi svara på dem så fort vi kan!