Och där sprack min planering

2013-01-13 @ 15:33:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Jag hade inte någon riktig plan inför dagens ridning utan mest att jag skulle ut i skogen och skritta och trava lite samt försöka jobba lite med formen och ställningen. Det blev att jag red till stockarna (det tog sin lilla tid att komma dit då han var sjukt töntig och snurrade runt och stegrade så jag fick hoppa av och leda honom en bra bit) och trimmade lite där. Det var helt snötäckt så han fick lyfta ordentligt på benen och han var så himla fin!
 
Först stretade han bara men sedan släppte han allt på en gång och blev mjuk i handen, tog ett lagom stöd och höjde ryggen. Han var som en dröm att rida i både skritten och traven (inte för att jag fick det gratis, fick kämpa i varje steg) så jag bestämde mig för att ta lite galopp också. Tänkte att antingen exploderar han eller så är han jättefin, och vet ni vad? Han var superduperfin! Jobbade bra med ryggen och bakbenen och var inte tung i handen över huvud taget. Dessutom var det så maffigt eftersom han var tvungen att lyfta mycket på benen och verkligen ta i i varje steg. Fick en riktig wow-känsla! Visst, han släppte inte helt i sidorna men vad ska man begära liksom. Det är, som jag sagt tidigare, mycket trevligare att jobba med det när hästen släpper efter i formen!
 
Skulle ju egentligen inte galoppera förrän nästa vecka men det sprack ju (vilket jag inte ångrar). Trimmade bara i typ 10 minuter och det blev han rätt svettig och flåsig av så lite har han ju tappat, men nu är det bara att få igång det igen och om han är sådan här varje dag så har jag inga problem att jobba med honom precis.. ;)
 
Min fina ponny! ♥

Kommentarer
Postat av: Tavlingsryttarinnor

Hej =) om ni gillar hästhoppning, kika gärna in på vår blogg då! Kram

2013-01-13 @ 16:09:00
URL: http://tavlingsryttarinnor.blogg.se
Postat av: Marta

Jätte fin design och header. Var gärna med i veckans blogg på min blogg. Det ända man behöver göra är att kommentera "Jag är med". Kram! :)

2013-01-13 @ 16:41:57
URL: http://www.nattstad.se/stalltjej
Postat av: Elin

Åh vad mysigt det låter!:D

2013-01-13 @ 17:50:23
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback