Fleche Gallant

2011-02-28 @ 21:36:53 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter skolan åkte jag till Flechen och skulle rida. Jag hade tänkt att rida ut först men när vi bara hade skrittat en bit hade han totaldamp och vände och skulle inte alls gå ut i skogen.. Så jag bestämde mig för att skritta en bit till och sedan vända och rida i hagen istället.
I hagen var han välidigt fin i skritten och traven när jag red fram men när jag sedan skulle galoppera blev han sjukt pigg och ville bara springa iväg, jag fick jobba väldigt mycket på att få honom att sätta tillbaka sig och verkligen lugna ner sig men efter en hel del jobb lyssnade han och höll en lugn och fin galopp. Som avslutning jobbade jag även lite på att sitta ner i traven på honom och flytta honom lite för skänklarna! Flechen mycket fin och lyssnade kanon!
Så även om han hade lite damp och stressade upp sig så gick helheten helt okej!

Jag ska även rida Bisse lite denna veckan hans ägare ramlade av i tisdags efter att sadeln hade börjat glida och slog i huvudet rätt rejält så hon ska vila ett tag. Så under tiden har jag lovat att rida Bisse lite för att hålla igång honom tills Rebecca är bra igen!


Bistro


Skolan

2011-02-28 @ 21:20:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
På ridlektionen i skolan idag så fick jag rida på min lilla favorit ponny, Sanni.
Jag kände redan när jag satt upp att hon inte alls var medgörlig och inte alls var lösgjord utan mycket stel.
Det var några veckor sedan jag red henne sist nu så hon har inte blivit ordentligt trimmad på ett tag. Och det märktes väldigt tydligt redan från början. I höger varvet var hon ganska okej eftersom det är heller lätta sida, medans i vänstervarvet fungerade ingenting och hon var hur stel som helst.
Vi jobbade mycket med volter och övergångar men jag upptäckte ganska fort att jag behövde jobba en hel del med skänkelvikningar för att lösgöra henne på bästa sätt. Så det gjorde vi en hel del och hon var duktig! I galoppen i väntervarvet dock gick det inget vidare då jag inte riktigt fick ihop hennes höger sida och hon villa inte alls sätta under sig sitt högra bakben. Efter det jobbade vi väldigt mycket med att just korta höger sidan ordentligt för att få henne att lyssa mer på mig och lossna och slappna av mer. Mot slutet blev hon fin och där fick vi nöja oss!

Överlag så gick det inte så bra men eftersom hon släppte lite mot slutet så får man vara nöjd ändå!Sunshine Sandy Hill
Taro af Borupslund - Prins
Imp Holland


Redan sagts

2011-02-27 @ 21:28:07 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har inte jätte mycket att tillägga från det Hanna redan har skrivit men jag bestämde mig för att göra ett inlägg ändå.

Gårdagen var super rolig med en massa skratt och prat.
Jag och Hanna umgicks hela dagen och vi pratade nästan konstant så jag kan säga att min hals inte mår så jätte bra ;).
Jag letade efter ett nytt tävlingsschabrak och ett par ridbyxor på mässan igår men jag hittade inget av det. Vi sprang runt och kollade på VARENDA schabrak på hela mässan men det var inget som var snyggt och passade Kuhs i rätt prisklass för mig. Ridbyxor kollade jag inte jätte mycket på men jag ville bara ha ett par enkla som inte kostade en förmögenhet och det fanns mest märkesvaror om man ville hitta ett par snygga.

Istället köpte både jag och Hanna en likadan tröja som ni ser på mig här:
"Man får vá som man é. När man inte blev som man skulle."

Det är en tradition för mig att köpa sånna tröjor på Göteborg Horse Show och jag har dessa; "Liten men tuff" "Söt men livsfarlig" och "Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker."
Alla är köpta olika år på Göteborg Horse Show.

Som sagt hade jag en sjukt rolig dag och det var intressant och peppande att få se både de unga ryttarna och de mer erfarna för man blev riktigt taggad att själv försöka gå samma väg.
Eftersom jag har långt ifrån samma bra zoom som Hannas kamera blev det inga bra bilder utan jag ger er bara en på banan som GP-ponny ryttarna hoppade.
Nu känns våra hinder här hemma väldigt tråkiga trots att vi nyss fått nya.Flechen

2011-02-27 @ 21:23:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag uppe hos Flechen igen, men trött som jag var sedan igår eftersom vi kom hem vid 01.00 så hade jag bara tänkt att skritta en sväng. Men när jag kom upp såg jag i hans pärm, där vi skriver vad vi har gjort när vi ridit, att han bara hade skrittat i fredags och sedan vilat igår, så jag fick ändra min planer lite men det gjorde inte så mycket.
Jag valde att rida barbacka i hagen en sväng! Det blev lite skritt trav och galopp och Flechen var mycket fin och jobbade på mycket bra. Han brukar vara väldigt spänd och jobbigt när vi rider i hagen med idag var han väldigt avslappnad och lyssnade kanon! Inte ens i galoppen blev han tittig och jobbig vilket han vanligtvis blir var man än är och rider någonstans.
Och eftersom han inte hade gått spaciellt hårt de senaste dagarna trodde jag att han skulle vara pigg och jobbig men han väntade verkligen på mig och det var super skönt att slippa att sitta och hålla in honom hela tiden!
Även i galoppen höll han en mycket lugn och fin galopp och smyg ökade inte alls som han brukar göra!

Jag är mycket nöjd med honom och både han och jag tyckte det var skönt att få komma ut och röra lite lagom på oss idag, inget jätte ansträngande utan bara en lugn tur!


Har inga nya bilder från idag men ungefär såhär såg vi ut idag iallafall


Ny inköpt

2011-02-27 @ 20:53:33 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Självklart så gick vi ju även en hel del på mässan också när vi var på Skandinavium!
Jag letade efter ett nytt tävlings schabrak till Sanna och Flechen eftersom deras är så sjukt fult! Jag letade även efter ett ofodrat regntäcke med omlott spänning så han inte får bog skav, ett hoppa spö, och ett par ridbyxor!

Jag hittade tyvärr inte allt som var meningen att jag skulle hitta men lite blev det iallafall!
Jag hittade det perfekta tävlings schabraket till Sanna och Flechen, marinblått med äppelgrön kant!
Ett par bruna benlindor till Flechen, och ett hoppspö till mig.
Jag kollade även runt på ridbyxor och kom fram till att jag ville ha ett par JW byxor eftersom de är så sjukt snygga och bekväma! Dock var de nästan slutsålt på dem överallt i min storlek men jag ska köpa ett par här hemms istället!
Jag hittade heller inget regntäcke som passade Flechen eftersom alla var med enkel spänning framtill och han behöver omlott spänning för att inte få skav.

Men jag är nöjd med de inköp som blev iallafall!Skandinavium

2011-02-27 @ 20:40:43 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hej allihopa, förlåt för att vi inte bloggat förens nu men har haft fullt upp som vanligt.
Igår var vi iallafall på Skandinavium och tittade på väldigt mycket roligt!
Det första vi såg var en young rider hoppning på 1.40 mycket roligt och intressant att se de lite yngre ryttarna.
Efter det var det GP ponny cup finalen! Alla ryttare var mycket duktiga och det var inte alls det drag och slit i hästarna som man ofta ser på ponny tävlingar nu förtiden. Vinnaren var den yngsta ryttaren i startfältet, endast 12 år gammal och går in och vinner en stilhoppning i skandinavium, inte dåligt jobbat alls!
Vi såg även två hoppningar med seniorerna, det vill säga de duktiga världsryttarna. Första klassen var en poäng hoppning där ekipagen fick poäng för antal hinder de kom över, en mycket rolig och underhållande klass!
Nästa klass var 1.50 hoppningen där det blev en stor svensk skräll! En av Sveriges mest oerfarna och gröna ryttare red mycket fint och bra och kom 2a! Angelica Augustsson, en verklig talang som nu börjar visa vad hon går för! Även doglas Linderlöv visade framfötterna i denna tävling och kom 4a, en mycket lyckad tävling för svenskarna!

Vi fick även se Gymkanan som alltid är lika underhållande! Fullfart med massa duktig killar och tjejer som verkligen vet vad de gör! Sverige var duktiga och hamnade på en andra plats efter de segrande lagen Wales.
Det allra sista vi tittade på var Världscupen i dressyr! Väldigt fina hästar och mycket duktiga ryttare visade upp vad det kunde och det var bara att njuta av det underbart fina hästarna!

Det var lite av vad vi kollade på underdagen! Vi hade jätteroligt och jag ska definitivt åka dit nästa år också!

Tänkte ladda upp en liten bild bomb med bilder från tävlingarna, hoppas ni gillar bilderna även om vissa blev suddiga pga avståndet.


GP finalen, Nicholai och Bilbo

Gymkanan

Gymkanan

Gymkanan

Gymkanalaget

Rolf Göran Bengtsson

Peder Fredriksson

Perder Fredriksson

Lisen Bratt fredriksson

Rolf Göran Bengtsson

Ludger Berbaum med en häst som är pappa till min kompis häst

Angelica Augutsson

Dressyren

Dressyren

Patrik Kittel

Dressyren

Det var lite biler från igår det ! Hoppas ni gillar det.


Fördröjning

2011-02-26 @ 11:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi har fått lite frågor om när filmen från ridlektionen då Hanna red bing kommer upp här på bloggen. Och svaret är att de kommer upp så fort som möjligt men vi har haft lite problem med att dels få in filmen på en dator och sedan vill inte redigeringen av filmen fungera. Eftersom filmen Becka filmade var ca 20 minuter måste vi klippa till den innan den kommer upp här. Men den kommer så fort som möjligt och vi jobbar så gott vi kan på att få den uppe inom nästa vecka!


Tidsinställt inlägg

2011-02-26 @ 07:47:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Just nu sitter vi på bussen till Göteborg för att kolla på tävlingarna i Göteborg Horse Show under dagen.
Eftersom vi kommer att vara borta hela dagen till någon gång i natt så kommer det inte vara någon uppdatering på bloggen idag. Självklart kommer bilder och mycket uppdatering när vi är igång igen på söndag så glöm inte kika in igen då.

Vi hoppas att ni också kommer ha en super bra lördag!

En klockren bild Rebecka tog förra Göteborg Horse Show, checka in hans skänkel!

Teori lektion

2011-02-25 @ 22:27:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag hade vi ingen ridlektion utan hade istället en teorilektion vilket vi har en gång per termin. Meningen var att vi skulle titta på en film om sadling och lära oss mer om hur en sadel ska ligga för att ligga så bra som möjligt på hästen. Jag själv har ganska bra koll på detta redan innan eftersom jag ofta har varit med och provat ut olika sadlar till nya hästar på ridskolan. Men alla i gruppen har som sagt inte den kunskapen. Men eftersom det var en massa strul med elektroniken (som det alltid är på jfk -.-) Jag och Elsa kom då på idén att vi ville tömköra! Så vi pratade med vår ridlärare och hon tyckte det var en bra idé eftersom alla i gruppen inte har någon koll på det heller. Vi tog iallafall ut tre ponnysar, Gemet, Miro och Kuhs som vi skulle tömköra. Miro har varit med om detta innan och ganska van eftersom han ganska ofta får gå lite tömkörning eftersom han slappnar av så fullständigt då och blir jätte fin! Kuhs är även han tömkörd lite innan och kan grunderna och har inte en jätte respekt för tömmarna när det ligger emot kroppen vilket är bra. Medans Gemet aldrig har blivit tömkörd innan och hade då väldigt respekt för tömmarna och tyckte de var väldigt obehagligt att de de mot kroppen till en början. Jag började med att tömköra Gemet och fick lära honom lite grunder om bland annat hur han skulle sväng när jag förflyttade min position. Efter ett tag gick det bättre och han mjuknade så småning om blev fin i både skritten och lite i traven i ena varvet. Sedan fick Becka ta över och även hon jobbade mycket med att försöka få honom att mjukna och inte reagera så mycket när tömmarna vidrörde honom. Jag fick även tömköra Kuhs lite och han var kanon fin! Vi travade på en liten åttvolt och han var fin och lyssnade bra bara genom att jag förflyttade min position bakom honom och behövde därför inte ta alls mycket i honom vilket jag gillar! Jag är nöjd med lektionen och de båda hästar jag tömkörde var jätte fina! Även om Kuhs var finare så gjorde Gemet större framsteg efersom han aldrig blivit tömkörd innan. Jag är nöjd och hästarna skötte sig fin fint! Det var allt från idag imorgon blir det Göteborg horseshow!


Kuhs

Miro

Gemet, svettfuxen närmast i bilden. (bilden är tagen på betessläppet)


Påminnande

2011-02-25 @ 17:39:58 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Den 3:de februari startade vi våran tävling som heter "Månadens läsare".
Nu har det snart gått en månad och som ni kanske förstår avslutas tävlingen, och en vinnare utses, den 3:de mars alltså på torsdag nästa vecka.

Ni som inte har anmält er kan SJÄLVKLART fortfarande anmäla sig
och länken till det inlägget finns HÄR!
Priset är för er som inte vet en supersnygg header som är skräddarsydd för just din blogg och dessutom en länk här på vår blogg som resulterar många fler läsare till er egen blogg.

Ridskoleponnyn Filur står och sover i boxen.Ridövning

2011-02-24 @ 22:22:03 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte tipsa er läsare på en bra ridövning som jag gillar och som är bra lösgörande arbete för hästen.

Denna är för de lite mindre vana ryttarna och den kallas av vissa "Tvättsvampen". Den är förberedande till både skänkelvikning och framdelsvändning och den får ryttaren att bli mer uppmärksam på hur viktigt det är att förbereda hästen med en halvhalt innan man ber den att göra en ny uppgift.
Rid på en av volterna i ridhuset, antingen A-volten eller C-volten. Gör volten till en fyrkant där du rakriktar hästen alla raksidor. I hörnet av fyrkanten samlar du ihop hästen, gör en halvhalt och gör sedan en halv framdelsvändning så att du sedan kommer till nästa raksida där du rakriktar igen. Du upprepar detta i varje hörn av fyrkanten och var mycket noggrann med att rakrikta ordentligt så att hästen är helt rakt och inte ställd i kroppen. När det går bra i ena varvet byter du varv genom att göra en hel framdelsvändning och fortsätter sedan med övningen i detta varvet också.
Det du bör tänka på i denna övningen är att hålla yttertygeln ordentligt sträckt och att ha en bra framåtdrivning (hästen får inte backa i framdelsvändningen).
Du måste också se till att alltid ha ett känsligt samband mellan ytterhanden (som hela tiden håller kontakt med hästen och ser till att den inte förböjer sig), innerhanden (som är vägvisande och lösgörande), ytterskänkeln (som är mothållande och ser till att hästen inte skjuter ut bogen) och innerskänkeln (som flyttar hästen och håller den motiverad).

Lycka till!

Kuhs på den Lokala Hopptävlingen!Två ryttare, en häst

2011-02-24 @ 21:09:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade Flechen idag också och eftersom en av mina bästa vänner Elsa var hemma för en gångs skull så tyckte jag att det var dags för henne att få träffa världens finaste häst och rida lite på honom igen! Elsa går nämnligen på gymnasiet nere på Flyinge och är därför inte hemma jätte ofta, så det var verkligen läge att haffa henne nu så hon fick rida på en fin häst!
Vi valde att vara i hagen idag igen eftersom vi var två stycken som skulle rida. Jag började med att rida och jobbade lite med öppnor, slutor och lite skänkelvikningar i skritten och lite i traven. Efter ett tag slappnade han av och blev jätte fin stundtals. Han blev dock något framtung imellan åt så vi jobbade en del med att han skulle sätta sig mer på sina bakben och bära sig själv på ett bättre sätt, det släppte efter ett tag och han var fin! När jag skulle galoppera blev han dock sjukt spänd och tittig på allt och ingenting. Men efter att verkligen ha jobbat ihop honom lite i båda varven blev det bättre och han var fin när han koncentrerade sig på mig och inte på allt runt om.

Sedan var det dags för Elsa att rida lite. Hon hade dock lite otur eftersom vi fick sällskap i hagen precis då av dels min handledare från min praktikplats som har en ponny hos våra grannar.
Efterom Flechen är lite smp störd ibland så blev han naturligtvis hel knäpp när dom kom och stressade upp sig massor. Men elsa redde ut det bra och även hon skrittade, trravade och galopperade lite på honom. Tyvärr gick det ju inte göra speciellt mycket mer eftersom han fick hjärnsläpp, men när han lugnade ner sig, typ 5 meter åt gången var han fin och jobbade bra, innan han hittade något nytt att bli rädd för...
Jaja han är ju som han är det är ju bara att inse det för eller senare.

Tänkte filma när Elsa red först, men det blev mörkt så fort så att det tyvärr inte var någon idé.
Dock hoppas jag att filmerna från igår kommer in någon gång under kvällen, så fort Becka lagt in dem på datan. Så håll utkik!


Gammal bild på finaste ♥


Problem

2011-02-24 @ 18:08:25 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har märkt att man på vissa datorer inte kan se någon bakgrund bakom headern och bakom rutan med inlägg och meny. Den borde vara grå-blommig och den syns på både min och Hannas dator, men på till exempel Lindas dator så är det helt vitt, vilket är lite tråkigt eftersom hela bloggen då är vit!

Såhär ser bakgrunden ut!

Om den INTE gör det på er dator så skicka gärna iväg en liten kommentar så att vi vet och så att vi kanske kan ändra på det.

Tack!

Igenridning

2011-02-23 @ 21:57:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom jag var i fjällen förra fredagen så kunde jag ju inte vara med på lektionen då. Så isället red jag igen idag i en annan grupp. Jag visste inte om jag skulle kunna rida med först det berodde på ifall någon annan i gruppen inte kom, och som tur var var det en tjej som inte kom så jag fick ha den hästen som hon skulle haft. Hästen ifråga heter Bing och är en skimmel valack på 13 år. Han har rycktet om sig att vara ganska så lat och inte göra mer än man begär av honom, men vem gör egentligen det av alla ridskoleponnysar i sverige?
Idag var han iallafall pigg och glad och trampade på bra tycker jag. Vi hade markarbete och jobbade därför en del med skänkelvikningar, bakdelsvändningar och galoppfattningar. Bing var duktig men tyckte det var väldigt jobbigt eftersom han inte är van vid att jobba i en stadig form och behöva anstränga sig utan brukar ofta vara med på nybörjarlektioner. Till en början var han lite arg på mig och ville inte alls sätta under sig något av sina bakben, med efter att ha jobbat igång ordentligt i traven kom det också och han blev jätte fin stundtals!
Efter att ha jobbat med lite skänkelviknigar och bakdelsvändningar mjuknade han ännu mer och höll sig i en bra och stadig form nästan hela tiden!
I galoppen var han dock inte alls speciellt sammarbetsvillig utan stretade mest emot. Eftersom han inte är van vid att bära upp sig själv så pass som han faktiskt gjorde idag så har han inte riktigt de musklerna för att kunna hålla en fin form i galoppen. Men jag tycker det gick bra stundtals och det får man vara nöjd med eftersom han som sagt inte brukar gå så hårt.
Mot slutet gjorde vi även några så kallade "tagen bakdel" det vill säga påbörjan till sluta. Bing tyckte det var jobbigt till en början men skötte sig sedan utmärkt och gjorde några riktig fina!

Det var det mesta från dagens ridpass. Jag är nöjd och hästen var fin!

Becka satt även på läktaren och filmade en hel del från lektionen så filmer kommer senare när de har laddats upp! (Programmet som jag klipper filmerna i verkar inte vilja samarbeta med mig just nu men jag kämpar på och försöker få filmen klar så fort jag bara kan / Rebecka).
Så länge får ni en gammal bild på Sanni och Bing i hagen.

Längtar till sommaren

2011-02-22 @ 21:04:57 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu tycker jag att vintern ska vara över!
Snön har stannat kvar alldeles för länge och det är superkallt ute. Jag vill ha sommar eller åtminstone vår så att det blir lite varmare, ingen snö och mycket sol.

Dessutom behöver man inte ha klumpiga jackor, mössor som man inte kan ha uppsatt hår under och tjocka vantar som man ändå måste ta av sig när man ska göra någonting. Så är det när det är vinter men när det är sommar behöver man inte frysa ens i sina vanliga tunna ridbyxor.

Kollade runt på lite sommarmode bara för att jag längtar så mycket men det fanns inte så mycket än.
Dock hittade jag ett par snygga ridbyxor jag gärna vill ha..
Dessa finns också i beige.

När jag ändå var inne på mode så kom jag på att jag inte visat hurdana ridstövlar jag har.
Mountain Horse självklart! Fick dem 2009 (tror jag) i födelsedagspresent så jag har inte koll på vad de kostade.
Självklart ska det vara svarta läder stövlar. Det är supersnyggt och det ser bara töntigt ut med andra, till exempel tretorn eller sådana med "ormskinn".

Vad föredrar ni inom stallmodet?Praktik dag

2011-02-22 @ 17:37:57 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag på min praktik som alla andra Tisdagar.
Idag fick jag hjälpa till att löshoppa en mycket fin och trevlig 3 åring. Den hoppade som satan men vi ville inte höja allt för mycket eftersom hon har fått vila över julen för att inte överanstränga sig. Men hon hoppade runt 110 och var jätte duktig! Eftersom hon bara är löshoppad ungefär 3 ggr innan idag så skötte hon sig kanon bra!
Sedan fick jag även longera en annan unghäst som hetr Shagii och är 4 år, jag longerade henne med en hjälptygel som kallas pessoa. Hon var ganska arg till en början och sparkade bakut en massa och bockade, med efter ett tag lugnade hon ner sig och jobbade på bra och blev fin!

Även idag red jag på Ericas tävlings häst Bonnie eller Bonyr som hon egentligen heter. Idag var hon ganska så lat och ville inte gå fram helt. Vi jobbade därför mycket med tempo växlingar för att få igång hennes bakben mer så hon trampade på bättre. Vi gjorde även lite galoppfattningar från skritt och några galoppombuten som hon gör kanon bra!
Jag red inte speciellt länge eller hårt idag eftersom hon har gått ganska hårt i helgen.

Pga en gammal skada har hon varit borta från tävlingsbanorna men nu i helgen gjorde hon tävlingspremiär igen!
Det hade gått väldigt bra och hon kom tvåa i både 1,15 och 1,20, Väldigt duktigt och hon hade tydlingen hoppat som satan! Mycket roligt att det få chansen att rida sådanna fina hästar!


Sorry för samma gammla dåliga bild men hade ingen annan på henne.


Flechen

2011-02-21 @ 19:39:32 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag red även finaste Flechen idag vilket känns som en evighet sen sist! Med tanke på det dåliga underlaget som varit så är det väl i och flr sig inte så konstigt, det var ju faktiskt väldigt länge sedan som jag red ordentligt nu.
Hur som helst så var hagen väldigt fin idag så vi bestämde oss för att rida där en sväng!
Eftersom han har vilat i två dagar nu valde jag även att rida på Pelhammet (ett starkare bett ) för att slippa dra massa i munnen på honom.
Han var verkligen jätte fin idag och det var helt underbart att det äntligen går att rida normalt igen. Vi jobbade lite med tempo växlingar i traven och galoppen och en del skänkelvikningar i både skritt och lite trav. Fleche var jätte fin och jobbade på kanon. I galoppen blev han dock lite het och ville hälst bara busa så det blev mycket jobb med samling och att han inte skulle smyg öka vilket han väldigt gärna gör!
I övrigt var han jätte fin och som en dröm att rida på, verkligen en underbar känsla.


Bild från i sommras på Fleche och hans ägare Sanna


Skolan

2011-02-21 @ 19:30:16 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom lovet är slut nu så är det dags att börja skolan igen! Jag var som vanligt på ridskolan och hade stalltjänst, teori och ridning. Vi hade prov på hästens färger och tecken och även lite om dess hårrem och liknande. Det var inte speciellt svårt men jag vet att jag har lite småmissar.
På ridschemat idag stod det dressyr, och jag skulle ha en ganska ny häst på ridskolan som heter Franz. Han är vanligtvis väldigt snäll att rida men dock lite pigg. Jag har aldrig ridit honom men jag har varit med massa gånger när Sanna har ridit(Ägaren till Fleche). När vi började rida var han väldigt på tårna och villa gärna spring på, men efter at ha jobbat väldigt mycket med över gångar mellan skritt och trav mjuknade han och var jätte fin!
Men när det var dags för galoppen var det något som inte stämde, En av ridlärarna sa i efterhand att hon tyckte att det såg ut som någon form av sadeltvång.. I vänster varv var han bara ganska så pigg till en början så vi gick in på volten och då började han studsa och försöka bocka, bytte galopp och traslade en väldigt massa. Han vägrade bryta av och ville inte alls. Min ridlärare som aldrig sett honom bete sig så innan blev lite undrande och sa att vi skulle testa i andra varvet istället och se om det var bättre. Men det kan jag säga att det var det verkligen inte!
Efter jag fattar galopp var han fin i typ 2 galoppsprång, eller fin och fin men han gick nästan i normal tempo. Sen var det något som hände jag vet inte vad men han for iväg och började bocka, och den hästen kan verkligen bocka vill jag lova er! Fy vad de gick. Jag satt kvar i ca 10-12 bocksprång men hade inga stigbyglar eller speciellt bra koll på tyglarna. Först då insåg jag att han var påväg mot tunnorna, som delar ridhuset på mitten. Jag kände att han tänkte hoppa och som tur var fick jag tag i högertygeln så jag lyckades styra in honom i väggen, där lugnade han sig lite men han små studsade fortfarande och jag kände att det var min enda chans att kunna hoppa av. Franz var helt låst i huvudet och han reagerade inte på någonting. Precis när jag skulle hoppa av så bockade han vilket resulterade i en inte så lyckad avsittning men men.
Min ridlärare och jag bestämde oss för att kolla om det fanns ågot under sadeln han kanske reagerat på men vi hittade inget. Jag tog upp honom till ett annat ridhus för att longera och han gjorde likadant där när han skulle fatta höger galopp...
Något var alltså inte som det skulle och vi tror att han antagligen kan ha haft ont.
Det blev alltså ingen mer ridning utan han fick gå in i stallet och äta sin eftermiddagsmat istället.
Väldigt konstigt det som hände eftersom han var så himla snäll och fin i skritten och traven, men reagerade så sjukt i galoppen. Vi vet fortfarande inte var felet var men jag lovar att uppdatera er om vad orsaken var när vi fått reda på detta!


Franz, i vanliga fall en mycket trevlig häst


Sista dagen

2011-02-20 @ 20:28:38 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det sista dagen för mig att ta hand om Mio.
Lite sorgligt eftersom det har varit en grymt rolig vecka och jag har verkligen lärt mig super mycket på denna fina ponny. Nästa vecka har en tjej som heter Frida honom och på lördag kommer Emma tillbaka.

För att avsluta veckan bestämde jag mig för att hoppa idag.
Matilda var med och hon ville hoppa en kombination på tre hinder så det ställde vi upp. Vi travade först travbommar, Mio behöver öva lite mer på att se sig för så jag kom några extra gånger, och sedan galoppbommar innan vi ställde upp en liten oxer på det sista i kombinationen och behöll galoppbommarna innan.
Första gången jag kom på tvekade Mio och stannade trots att det bara låg på 60 cm. Det var lite komiskt men det var ju trots allt första gången jag hoppade honom och han är inte jätte lätt.
Sedan hoppade jag det tre gånger till och då gick det bättre även om han tvekade endel de två första av dem.
Efter det hoppade jag ett litet räcke på 70 cm för att öva mer på att komma rätt in så att han inte hoppar av för tidigt eller för sent. Det blev endel dåliga skutt men efter ett tag med hoppning på räcket i båda hållen flöt han på ganska bra.
Som avslutning hoppade jag oxern utan galoppbommar innan och sedan direkt svängde jag runt på räcket. Båda låg på ungefär 70 cm men jag kände att jag inte ville hoppa högre eftersom det var första gången.
Jag koncentrerade mig mest på att han inte skulle rusa mot hindrena och jag är nöjd med dagens hoppning även om det inte blev så högt.

Tyvärr glömde vi att vi skulle ta kort när vi hoppade och vi kom på det först när vi hade hoppat klart så det blev inga kort men i stället får ni se två stycken som Linda tog någon annan dag när jag red dressyr i mellanridhuset.Göteborg Horse Show

2011-02-20 @ 18:14:51 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
På Lördag bär det av mot Göteborg och Göteborg Horse Show!
Jag själv tycker att det är en mycket trevligt häst arangemang och är där varje år och har varit där i 4 år tillbaka nu.
Vi åker alltid en hel buss ner dit varje år från våran ridklubb och det blir alltid ett härligt gäng! I år ska jag ju naturligtvis åka med Becka, men även några andra tjejer i stallet, det ska bli så himla roligt!
Det som står på schemat under lördagens show är bland annat Världscupen i Dressyr, Grand Prix hoppning, GP ponny finalen, Young rider hoppning, show och massa mer, så det lär bli en rolig och spännande dag nere på
Skandinavium.För er som aldrig varit på Göteborg Horse Show så har de en väldigt stor och bra mässa där man kan hitta mängder med bra saker till ett bra pris. Det jag ska försöka hitta iår är bland annat ett par nya ridbyxor, ett nytt tävlings schabrak till Flechen som Sanna kan ha när dom tävlar(eftersom hennes e så grymt fult :P) och lite småsaker så som nytt ridspö m.m.

Bild från förra årets världshoppning, Helena Lundbäck

För en som aldrig besökt Göteborg Horse Show rekomenderar jag er starkt till att göra det!Hemma igen!

2011-02-19 @ 20:42:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sådär då var man hemma igen efter en mycket kall men rolig vecka i fjällen! Jag tänkte bara säga att från och med imorgon kommer jag att vara aktiv här på bloggen igen och förhoppningsvis skriva om en del intressanta saker som ni vill läsa om! Vi hörs imorgon så glöm inte att titta in igen!


Vinterbild på mig och världens finaste Flechen!


Markarbete

2011-02-19 @ 19:19:35 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår red jag i hoppspecialen med Mio, men det var markarbete eftersom de andra grupperna hade hoppning.
Vi red lite skänkelvikning i skritt och det var första gången jag gjorde seriösa skänkelvikningar med Mio. Det gick riktigt bra i höger varv men lite sämre i vänster, eftersom han är svagare i vänster sida.
Som galopparbete skulle vi rida snett i genom och vid X bryta av till trav och sedan fatta den andra galoppen. Inte så komplicerat direkt men det var bra arbete för Mio eftersom han gärna springer och inte vill gå rakt utan vinglar ganska mycket.
Jag kände att jag fick mycket ut av lektionen igår och jag är riktigt nöjd över hur han kunde slappna av ordentligt på slutet.

Tea tog kort med min kamera igår så här har ni lite bilder!


Här är några på de andra i hoppspecialen (Hanna är ju och åker skidor så hon är tyvärr inte med).
Linda och DotCom

Frida och Boy

Elvira och Aspe

Sofie och Miro
(hittade ingen annan men bra kvalité på dem)
Idag red jag ut tillsammans med Matilda på Fantasy, en ponny som hon och hennes andra kompis hyr tillsammans.
Vi hade tänkt oss att bara skritta eftersom vi trodde att det skulle vara dåligt underlag men det var jätte fint underlag så det blev både trav och endel galopp. Både Mio och Fantasy var superglada över att få komma ut och galoppera och det gick inte långsamt om man säger så.. ;)


Gymnasieval

2011-02-17 @ 14:24:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
I år ska jag välja till gymnasiet och jag är helt säker på att jag vill gå en hästlinje.
Dock vet jag inte vilken skola jag vill gå på och det är det jag håller på att leta efter nu.

Därför tänkte jag fråga er läsare om ni vet om några bra skolor som har häst som en av sina utbildningar. Det spelar ingen roll var det ligger (bara det ligger i Sverige) jag vill bara få reda på vilka som finns och vad de har för hemsidor så att jag kan leta lite mer.

Vor väldigt snällt om ni kunde hjälpa mig!


(Bilden har ingenting med texten att göra)
Linda tömkör ridskolans lilla ponny Teddy.


BLOGLOVIN'

2011-02-17 @ 11:53:12 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu har jag skapat en ny skylt för er som vill följa oss med bloglovin'.
Ni ser den överst i menyn så ni kan ju inviga den genom att klicka på den och sedan börja följa oss.

Följ min blogg med bloglovin
Ni kan också klicka på länken ovan om ni vill!

Jag har även gjort nya namnskyltar som kommer finnas efter våra inlägg!
De ser ut såhär:
Det är roligt med lite förändringar och nu ska jag fortsätta pilla lite med bloggen.
Kom gärna tillbaka senare om det kommer upp någonting mer nytt.

Kram!

Gummibett

2011-02-16 @ 21:40:08 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Mio har två olika träns, ett med vanligt tredelat bett och ett med gummibett eftersom han gärna tuggar på bettet.
Hittills har jag bara ridit på det tredelade men idag bestämde jag mig för att testa gummibettet.
Han ville inte alls ställa sig åt vänster, och tyckte det var jätte jobbigt att arbeta i det varvet. Han stretade emot och ställde sig bara åt höger hela tiden, och jag fick inget stöd alls i ytter tygel. I höger varv var han jätte fin men i vänster tryckte han bara ut vänster bakben hela tiden. Jag jobbade med detta i skritt och trav mycket och efter en lång stund släppte det liiiiite. Dock var det lika stelt igen så fort jag hade galopperat. Han var också jätte stark och mycket pigg i galoppen. Lite beror nog på att han vilade igår men den störta anledningen var nog gummibettet.
Nu i efterhand kan jag säga att jag föredrar det tredelade, i alla fall på Mio, och jag tänker rida med det resten av veckan.

Linda var med idag igen men denna gången hade jag inte med min kamera. Istället filmade hon med min mobilkamera, och filmen får ni se här även om det är dålig kvalité. Ni kommer att se tydligt att han stretar emot i vänster sida, i alla gångarterna.

Vad tycker ni?
Kommentera gärna både min ridning och vad ni tycker om hästen!Vilodag

2011-02-15 @ 20:44:57 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Mio fick vila idag, så det var inte så mycket att göra uppe i stallet förutom maten och mocka.
Passade på att putsa båda tränsen, martingalen och sadeln trots att jag inte använt ett av tränsen eller martingalen. Bytte också schabrak eftersom det var ganska smutsigt och jag tänkte ta hem och tvätta ett eller två av schabraken någon dag eftersom alla var lite smutsiga (Emma, dags att bli bättre på att tvätta dina schabrak :p).

Jag och Matilda höll i sportlovsaktiviteten rykttävling idag också. Det var fem personer som var med, och Hannas tävlingsponny Boy var bäst borstad i slutet. Det är gulligt när barnen verkligen går in för det, även om de helst vill pynta hästarna istället för att borsta dem.

Jag släppte fem av de piggaste ridskoleponnyerna innan ridskolan började för att de inte skulle vara lika pigga på lektionerna sedan. De jag släppte var Bronx, Sune, Miro, Filur och Sanni. De blev glada över att få springa av sig och de galopperade ikapp runt några varv utan att jag behövde smacka på dem.

Det var lite små sammanfattningar om min dag i stallet.

Gammal bild på sötaste Sune.Mio ridning

2011-02-14 @ 21:57:34 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag och igår red jag Mio, precis som jag ska göra resten av veckan, och både i går och idag var han väldigt pigg.
Igår var han pigg för att han vilat och han var mycket glad över att få galoppera av sig på långsidorna i ridhuset och han kunde riktigt sträcka ut eftersom vi var i det nya, ganska långa ridhuset och att vi dessutom var själva där.
Idag var han mest pigg för att han var lite stressad. Vi red i det största ridhuset (som är delat på mitten, med ridskola på ena sidan och privat ryttare på andra) och det var ungefär fyra hästar på privatryttare sidan. En tjej hoppade och det gjorde honom ganska trippig. Det gick ändå ganska bra och i slutet fick jag till några fina galoppfattningar där han var lugn. Han springer gärna mycket i galoppen men nu kunde han, efter ett tag, fatta lugnt.

Igår tog Linda lite bilder när jag red, och här har ni några.


Jag ser jätteliten ut på Mio ;)


Ridskolecupen

2011-02-13 @ 23:46:36 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det dags för tävling igen men denna gången var det inte jag som skulle tävla utan jag skulle vara med och anordna tävlingen.
Det är nämligen ridskolecupen där 3 klubbar, bland dem vår klubb JFK, som åker till varandra och tävlar på varandras ridskolehästar i både hoppning och dressyr. Idag var det alltså dags hos oss och vi träffades i stallet klockan 14.00 för att samla ihop alla och berätta vilka hästar alla skulle rida. De ponnyer som var med i dressyren var Kuhs, Sunni, Boy, Bing och Gemet och det var även med en storhäst som heter Charles Dickens, och som kallas CD. JFK's ryttare var Anna och Malin och de red Sunni och Bing. Resultatet i dressyren för vår del var en delad andra plats för Anna och en tredje plats för Malin.

Sedan var det hoppning och de ponnyer som var med var Miro, DotCom, Lucky och Stampe tillsammans med två storhästar som heter Jantar och Foxy. Våra tävlande var Elvira och Tindra som red Stampe och Lucky. Vi hade bara en liten lätt bana och de tävlade LD - 10 och även här gick det hyffsat för oss. En tredjeplats för Tindra och en fjärdeplats för Elvira.

Örks ridklubb vann denna omgången av Ridskolecupen eftersom de kom etta i både hoppning och dressyr men JFK vann förra omgången så det blir spännande sista omgången som går på Vissmålen.

Linda på marken, Malin på Bing och Anna på Sanni, taggade inför dressyren.

Elvira på Stampe och Tindra på Lucky efter bådas fina hopprundor.


Svar på kommentar

2011-02-12 @ 17:40:30 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Anonym om Pigg ponny:
Nemen, är inte det Moas gamla häst? :D

Svar: Jo, det är Moas gamla häst Ihaila, som jag var skötare på för många år sedan. Vad roligt att du visste vem det var!

Bjuder på denna mycket gamla bilden!
Pigg ponny

2011-02-11 @ 21:59:43 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom Hanna redan har berättat om vad vi gjorde på lektionen idag så skriver jag bara om min ridning.
Som sagt bytte alla hästar, men detta var inget som gjorde mig någonting för jag red privatponnyn Skrållan. Hon har inte mått så bra på senaste tiden, inte ätit som hon ska och lite så, så hon har vilat några dagar och när hon gjort det så blir hon JÄTTEPIGG! Hon var jättetaggad idag och hoppade riktigt bra enligt mig. Det kändes till en början lite segt i traven men efter första galoppen var hon superpigg hela lektionen igenom vilket jag gillar starkt.
Jag kunde nog ha gjort bättre ifrån mig men jag var lite för trött för att anstränga mig mer (två nationella prov i veckan och sovit dåligt).
Är allmänt ganska nöjd med dagens lektion och det var roligt att hoppa Skrållan igen.

Det blev inga bilder tagna idag men bjuder på en mycket gammal på mig och min dåvarande sköthäst Ihaila istället.
Hon var en maxad D-ponny arab på 20 år och en hur bra nybörjarponny som helst!


Fjällen

2011-02-11 @ 21:18:28 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu i natt åker jag till fjällen! Därför kommer jag vara ganska så oaktiv här på bloggen eftersom det mesta dels kommer att vara skidor och snowboard i en vecka för min del nu. Men jag ska försöka att skriva iallafall något inlägg medans jag är borta! Är det något speciellt ni vill läsa om så bara kommentera! Annars hörs vi om ca en vecka och då blir det väldigt mycket hästar igen!


Vinter bild på mig och Bistro!


Hopplektion

2011-02-11 @ 20:30:13 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag på våran lektion så hade vår ridlärare fått för sig att vi skulle byta hästar, ingen fick alltså den häst som man brukar ha eller är van vid att rida. Jag fick en häst som heter Miro, han är ganska så fin när man jobbar honom från marken, när han väl slappnar av, vilket han inte gör så ofta..
Men han älskar iaf och hoppa och blir ganska pigg vilket är roligt. Men Miro är verkligen inte min typ av häst! Vi kommade iallafall en liten bana med bland annat snett igenom hinder och även 3 stycken i en serie på ena långsidan.
Till en början gick det inte alls bra för mig då jag var väldigt ovan att rida den hästen! Efter ett tag när man börjat förstå mer hur hästen fungerade blev det bättre och han hoppade vissa linjer ganska bra.
När vi travade av sedan hade han mjuknat rätt bra och var fin i formen.
Jag är dock inte jätte nöjd med lektionen då jag vet att jag kunde ha ridit mycket bättre! Men men det kommer fler chanser.


Miro


Miro

Jag var även den som ren till Miro när han kom till ridskolan. Jag red honom väldigt mycket i nästan 1 år. Vi gjorde allt tillsammans och väldigt mycket ut och busa i skogen vilket han gillade skarpt! Till en början galopperade han bara på stället och studsade och höll på, men jag gav mig inte och efter några månader lugnade han sig och nu är han en riktig skogsmulle! En väldigt fin och trevlig häst egentligen men vi passar inte riktigt ihop, eller så är det bara att det var så länge sen jag red honom nu att jag glömt av lite hur han fungerar.


Utveckling

2011-02-10 @ 18:39:43 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Jag har gillat Sune väldigt länge, rättare sagt i 2 år.
Jag red honom en gång i veckan i en termin på mina ridlektioner då jag alltid tjatade mig till honom och sedan har han varit den jag ridit mest i hoppspecialen när jag inte haft Kuhs eller Skrållan. I början var han hopprädd men började sedan dra väldigt mycket mot hindren. Han stannade ändå väldigt ofta och det var en bedrift om han "bara" stannade tre gånger på en lektion. Jag har kämpat på och inte gett mig utan har fortsatt rida och hoppa honom, och på senaste klubbtävlingen kände jag äntligen resultat för allt slit. (Det är självklart inte bara jag som ridit honom, så att ni vet det).
Vi har tävlat klubbhoppningar i lite mer än 1 år och han har utvecklats väldigt mycket.
Det syns tydligt på denna videon som är från ungefär ett år sedan i jämförelse med videon som jag lagt under som är från senaste klubbhoppningen.


Vad tycker ni?
Ser ni någon skillnad? Var det värt allt jobb?

Vad tycker ni?

2011-02-09 @ 21:00:05 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte kolla lite med er läsare vad det är som intresserar er?
Är det något speciellt som ni vill att vi ska skriva mer eller mindre om?
Är det intressant och veta vad vi gör varje dag med hästarna och lägga in bilder från dagen?
Eller hur vill ni ha det?

Nu när läsarsiffrorna är höga undrar vi vad ni tycker och vi hoppas att ni vill hjälpa oss att göra vår blogg bättre.
Tack på förhand.

En bild jag redigerade ihop lite snabbt när jag hade tråkigt (Rebecka)!


Och glöm inte TÄVLINGEN!

Hej igen

2011-02-09 @ 20:37:27 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har varit väldigt oaktiv här denna veckan och jag är jätte ledsen över det.
Det ska det dock bli ändring på nu!

Egentligen skulle jag ha ridit Skrållan idag men hon mådde inte så bra sa ägaren så hon skulle vila. Istället ska jag rida henne på hoppspecialen på fredag. Kanske kan hitta någon som tar kort eller filmar då, så att ni får se lite, eftersom ni inte har sett alls mycket av Skrållan och absolut inte när hon hoppar.
Har bara en bra bild på Skrållan, och den har ni redan sett så det kan jag inte heller bjuda på.


Nästa vecka, eller rättare sagt från söndag vecka 6 till söndag vecka 7, så ska jag ta hand om min kompis Emmas ponny Mr Mohers Dancer, eller Mio som han kallas. Så det kommer bli MYCKET uppdatering om det eftersom vi dessutom har sportlov då.
Jag hoppas att det blir någon video och många bilder. Jag ska ta med kameran så ofta jag kan och annars får det kanske bli lite sämre mobilbilder, som ni överlever med.
Jag ska ha med honom på hoppspecialen nästa vecka också, men då har vi markarbete så jag får väl hoppa med honom någon annan gång.


Som sagt så ska jag bli bättre på uppdatering, nu när besökarsiffrorna inte längre är låga.

Bara för att jag inte hittade en hästbild..
Förlåt

2011-02-08 @ 23:17:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för den sjukt dåliga updaten idag, men efter att jag kom hem från praktiken kände jag mig sjuk så valde att gå och lägga mig en stund istället!
Jag var iallafall på min praktik idag som alltid på tisdagar. Idag var det inte jätte många hästar som skulle ridas men en hel del som skulle hanteras från marken! Jag fick börja med att longera en unghäst på Pesoatygel, vilket var en upplevelse! Snön rasade från ridhuset och hästen var galen, ganska roligt om man säger så.
Sedan skulle den ena tävlingshästen också longeras så det gjorde jag det med. En mycket fin och trevlig häst alltså, lite små kär i honom också!
Efter lunchen var det sedan dags för lite ridning iallafall! Jag fick rida en av tävlingshästarna som heter Bonyr och är en mycket trevlig och snäll häst även om hon är lite piggelin ibland! Vi jobbade en del med ställning och böjning i traven tills hon mjuknade och blev fin och stadig i formen. I galoppen blev det väldigt mycket samlingsarbete i början eftersom hon helst ville springa iväg. Men när hon mjuknade och blev fin även där blev det lite galoppombyten och en del längningar, vilket är det bästa hon vet, efter mat då förstås!


Bonyr i hagen, ursäkta den sjukt dåliga kvallen på bilderna men mobilkameran är inget vidare.

Ruben, tälvingshästen jag longerade

Det var det mesta jag har hunnit med idag. Imorgon ska jag försöka komma ut i skogen med Fleche!


Stressig dag

2011-02-07 @ 22:26:54 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Min dag idag har varit ganska stressig, men det brukar ju mina måndagar vara nu förtiden.
Jag var ju i stallet med skolan idag precis som vanligt, idag fick vi tömköra två hästar och köra vår shettis som heter Teddy. Vi tömkörde Sanni, min favorit ponny. Hon har inte blivit tömkörd speciellt mycket innan så hon hade ganska svårt för det till en början, men i slutet mjuknade och var jätte fin!
Teddy som vi körde är en liten svart shettis som är på ridskolan tillfällogt, han är inkörd och det bästa han vet är att få dra omkring på sin vagn! Han blev överlycklig när vi spände för honom idag och han trampade på med glatt steg och ören rakt fram hela tiden. Han är verkligen så sjukt söt!
Efter det så skulle vi ju även rida, jag fick Tristan idag igen och, ja det gick inte alls bra så de behöver vi ju inte prata mer om.
Efter ridningen hade vi lite dö tid medans den andra gruppen red så då undrade anläggningschefen om jag ville skritta Rosa. Rosa är en liten storhäst som är väldigt pigg och glad. Hon har haft någon form av inflamation, kommer inte ihåg om det var kotleds eller karledsinflamation men något av det iaf. Så hon har vilat väldigt länge! Men idag var det dags att äntligen börja rida lite på henne igen! Hon var pigg men snäll och gjorde ingenting med än och tackta ibland!
Efter skolan slut så blev det att åka till Flechen, men när jag kom dit så började det snöa och blåsa massa och det blev typ en snöstorm. Så det fick bli en lugn skritt tur barbacka. Vi jobbade lite med att flytta sig i öppnor och skänkelvikning och har var fin! Dock hade han lite små Flechedamp flr sig då han tvärvände och slängde sig och började småstegra vid ett antal tillfällen, men man har ju börjat vänja sig vid hans dumheter nu.

Det var väl allt för idag tror jag, Imorgon ska jag ut till min praktikplats igen och förhoppningsvis rida på fina hästar!


Mycket gammal bild på fjanthästen♥


Bilder

2011-02-07 @ 21:39:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi fick önskemål om att lägga upp fler bilder från den lokala så vi tänkte lägga upp några till.
Eftersom vi filmade våra rundor iställer för att fota så blev det inte så många kort inne på banan, nästan inga rättare sagt. Men vi har en del andra fina biler som kommer här nedanför!


Hanna och Boy rider fram

Hanna och Boy rider fram

Hanna och Boy

Hanna och Boy

Hanna och Boy i LCn

Hanna och Boy efter sina starter
Rebecka och Kuhs (ursäkta sitsen -.-)
Rebecka och Kuhs på banan.
Rebecka och Kuhs
(Rebecka: Jag hade inga bra bilder på mig, men ni får stå ut. Det var ingen som tog kort när jag red fram så jag har inga därifrån heller.)

Glöm inte kolla filmerna på alla våra rundor som ligger uppladdade HÄR!


Jfk som tävlingsplats

2011-02-06 @ 21:31:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Även idag har jag varit uppe på Jönköpingsfältrittklubb, det var regionala tävlingar där idag. Jag åkte upp ganska tidigt för att träffa en kompis som hade åkt ända från Högsby för att få tävla denna helgen.
Eftermiddagen spenderades senare inne på banan där jag hjälpte till som funktionär för att tjäna in gratis starter i senare tävlingar. Jag stod på banan i en klass och sedan blev jag omplacerad och fick istället gå och ställa mig vid framhoppningen för att ha koll på vilka som fick vara på framhoppningen och inte.

Jag har underdagen fått många goda komentarer om vilken bra tävlingsplats vi har och hur bra allting var annordnat och så vidare. Sådant är ju alltid jätte kul att höra, att folk uppskattar det som vi alla hjälps åt med att göra så bra vi bara kan!
På Jfk så har vi ju tre ridhus, vilket är väldigt bra när det anordnas stora tävlingar. Då används det ena till att rida fram i, det andra till att hoppa fram i, och det sista och största ridhuset är själva tävlingbanan! Man har alltså gott om plats på sig att både rida och hoppa fram, vilket jag själv uppskattar väldigt mycket när jag tävlar!
Vi har även alltid många frivilliga funktionärer som alltid är trevliga och glada och alltid gör sitt bästa! Tillsammans kan vi göra bra tävlingar som brukar uppskattas bland många ekipage!

Har du tävlar på Jfk någon gång? Vad tycker du om vår anläggning och om våra tävlingar?


Bild från igår!

Vill ni se fler bilder från gårdagens tävling? Tjoa bara till


Trafik till din blogg

2011-02-06 @ 19:57:19 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har du dåligt med läsare? Hittar ingen till din blogg?
Här finns den enkla lösningen!

Bli medlem på dessa sidor och dina läsarsiffror kommer stiga märkbart, vi lovar.
Klicka på bilderna för att komma till respektive sida. Självklart är båda gratis!Och så vill vi påminna ännu en gång om våran TÄVLING!

Sveriges ända hästras

2011-02-06 @ 19:32:13 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det finns väldigt många olika hästraser, över 120 stycken, men det finns bara en ras som ursprungligen kommer från Sverige.
Det är Gotlandsrusset.
Som man hör på namnet så kommer rasen från Gotland och den är mycket gammal. Ordet russ är det gotländska ordet för häst. Gotlandsruss är oftast bruna men kan även vara fux, isabell eller svart.
De är väldigt snabba och tävlas ofta i ponnytrav.
Förr levde rasen i de Gotländska skogarna, vilda, och människorna fångade in dem när de behövde dem till lantbruk med mera. Endel såldes till andra länder för att jobba i gruvor.
Nu finns det bara en flock kvar av vilda Gotlandsruss, och staten ger stöd för att kunna bevara rasen.

En flock Gotlandsruss. Söta, eller hur?

Vill du veta mer om Gotlandsruss? Klicka här! (Tryck på Lång så får du en längre artikel).
Det verkar som om många har glömt att vi har en TÄVLING här på bloggen!
Om ni vill vara med så klicka här och läs inlägget för att veta vad ni behöver göra.

Våra ritter

2011-02-05 @ 20:08:13 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Här kommer videorna från dagens Lokala Hopptävling:

Rebecka & Kuhs, LD + 5

Hanna & Boy, LD + 5


Rebecka & Kuhs, LC


Hanna & Boy, LC

Så såg det alltså ut!

Mitt tävlingsresultat

2011-02-05 @ 18:23:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ja, precis som Hanna sa så har vi inte hunnit blogga tidigare idag på grund av att vi har varit och tävlat.
Jag tävlade Kuhs, en brun C-Ponny som är ridskolehäst.

Jag var också med i LD+5 och LC, alltså 75 centimeter och 80 centimeter för C-ponny.
Första klassen var både jag och Kuhs väldigt taggade inför. Han hoppade superfint och jag kunde ta hyffsat snäva svängar i omhoppningen. När jag gick i mål låg jag på en andra plats, men jag förväntade mig inte att bli placerad eftersom det var många bättre privathästar där och tävlade. Jag bestämde mig ändå för att vänta och se, så jag ledde Kuhs runt stallet tills någon ropade att jag skulle in på ärevarv eftersom jag kommit 4:a. Jag var överraskad men glad och Kuhs var väldigt hyper på ärevarvet.

Andra klassen gick precis lika bra förutom på det 10:de hindret som han petade, precis som Boy och Hanna. Detta var mitt fel för jag tog en alldeles för snäv sväng till hindret men jag är VÄLDIGT nöjd med resultatet ändå.
Jag kom dock på 14:de plats och hade inte blivit placerad ens om jag inte rivit hindret.

Jag är otroligt nöjd över min tävlingsdag och jag är redan taggad inför att vi ska åka ut och tävla mer.


Kuhs, i stallet efter ritterna!

Filmerna kommer i ett nytt inlägg senare när alla har laddats upp.


Dagens tävling!!

2011-02-05 @ 17:59:30 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag har vi vart och tävlat hela dagen så ni får ursäkta den dåliga uppdateringen!
Iallafall, jag hoppade som sagt LD+5 och LC på Boy, en d ponny. I första klasssen så var han väldigt framåt och det kändes ganska så bra. Jag tycker att vi fick ett bra flyt och det gick fort som satan, kunde inte bromsa min pigga lilla häst. Vi nollade grunden men rev dock första hindret i omhoppningen, då han inte orkade lyffta upp sina framben vilket han faktiskt borde ha gjort! Med sen hoppade han bra och vi fick en bra tid. Vi slutade efter placering vilket ja är nöjd med, hade han inte petat så hade vi blivit placerade men jaja, sånt händer.
Nästa klass var han inte alls lika allert och ganska så seg, fick rida ordeltligt med mina ben, väl inne på banan när han hade kommit igång lite bättre så gick de fint! han hoppade som satan och vi fick ett jätte bra flyt! Kändes kanon efter grunden så jag gasade på rätt rejält till omhoppningen. Han hoppade kanon tills hinder nummer 10 där vi kom ganska rejält fel, jag ville att han skulle hoppa av tidigt men den ville inte han så det blev lite fel i komunikationen just då så då petade han, men det var helt mitt fel, han var snäll som hoppade över huvudtaget! Sedan gick han felfritt resten av banan så jag var jätte nöjd med honom! Han var kanon fin och jag hade faktiskt inga större förhoppningar på honom eftersom det var första tävlingen för året! Jag är nöjd och hästen var jätte fin!

Becka kommer ladda upp filmer senare när hon hinner och bilder kommer även också att komma upp så fort jag har fått dem skickade av en kompis!


Helt oredigerad bild på finaste <3

Finaste hästen <3

Finaste efter sista starten! kolla på hesten o inte mig bara


Ridningen

2011-02-04 @ 21:47:13 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som Becka redan har skrivit så hoppade vi ju de hästar som vi ska ha imorgon på dagens lektion, så jag hoppade alltså Boy. Han var väldigt mjuk och fin idag och hade en mycket trevlig form i både skritt trav och galopp.
Vi hoppade ju som sagt inte så mycket idag heller eftersom hästarna ska gå rätt hårt imorgon. Men vi som ska tävla fick hoppa högre än de som är nya i gruppen och bara tävlar klubbhoppningar. Så jag hoppade alltså några gånger på 90 cm i kombinationen och Boy hoppade jätte fint och tog verkligen i man kände hur roligt han tyckte att det var.
Jag hoppas verkligen att han har kvar den glädjen och det tagget som han hade idag tills imorgon så det blir en bra tävlingdag!
Som sagt bilder och filmer är att vänta så håll utkik!


Mycket suddig och ful bild men hittade inget bättre på mig och boy som ni inte redan sett.


Förberedelser

2011-02-04 @ 21:36:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag när jag kom till stallet så var det dags för ännu lite fler förberedelser inför morgondagens tävling!
Jag började med att toffsa ner Boys man igen eftersom den stod rakt upp efter två dagar ute i hagen. Efter det så kom Frida, en tjej som rider i min ridgrupp och som också ska tävla imorgon. Och jag har lovat att hjälpa henne att rycka manen på hästen hon ska tävla eftersom han hatar det till och med ännu mer än var Boy gör. Så det tog ett ganska bra tag och det var ganska bråkigt ett tag eftersom hästen inte reagerar något allt på om man bremsar honom. Dock använde vi oss av en ryckkniv idag vilket gjorde det hela lite lättare!
Efter det att han var klar så bestämde vi oss för att tvätta svansarna och benen/hovarna på våra hästar.
Vi började med Boy och tvättade hans svans med vanlig grönsopa, vilket jag tycker funderar alldeles utmärkt! sedan sprejade vi den med massa pälsglans och flätade den för att den skulle hålla dig så fin och ren som möjligt tills imon.
Sedan gjorde vi samma sak med både Fridas häst, Rebeckas häst och Elviras, alltså på alla de ponnier som ska vara med och tävla imorgon. Vi klippte även öron, hovskägg, svansarna och bakom öronen på dem så det ser med prydliga ut!


Sry för samma bild igen, men ungefär såhär kommer Boy att se ut imorgon!


Hoppningen idag

2011-02-04 @ 21:25:41 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom vi ska tävla Lokal hoppning i morgon så red vi de hästar vi ska tävla, idag.
Vi började med lite skänkelvikning i skritt och trav och det gick ganska bra för mig och Kuhs. Sedan var det lite framridning i galopp innan vi började hoppa. Kuhs ville absolut inte böja sig till vänster, men sådan är han nästan alltid. Han var dessutom väldigt pigg och ville springa iväg.

Vi hoppade bara en liten kombination på ena långsidan, men vi som skulle tävla i gruppen (Jag, Hanna, Elvira och Frida) fick hoppa den höjd vi ska tävla, alltså jag 80 eftersom jag har C-ponny och de andra 90 eftersom de har D-ponny.
Kuhs var väldigt pigg i hoppningen också men det var bara bra, jag vill att han ska vara taggad tills i morgon. Jag gjorde lite missar här och där men Kuhs skötte sig finfint!

Nu är det bara att fixa i ordning det som ska fixas till i morgon, putsa mina ridstövlar, leta efter mitt gröna kort och min ryttarlicens, tvätta schabraket och de vita ridbyxorna, packa ner allt jag ska ha i morgon, ladda kameran och lite annat fix. Blir nog både lite bilder och filmer i morgon.

Jag och Kuhs.
(Jag såg fruktansvärd ut så jag var bara tvungen att täcka över :o)Tävling

2011-02-03 @ 22:12:01 | Gemensamt • Bloggtävlingar | © DailyHorses 2013
Nu när läsar siffrorna stiger har vi bestämt oss för att starta en liten tävling! Tävlingen kommer att kallas "Månadens läsare" och kommer att väljas ut utav oss.
För att vara med och delta i tävlingen gäller det att först och främst kommentera detta inlägg för att änmäla sig.
Nästa steg är att länka våran blogg i er egen, har ni bilddagboken så länka oss där också. Vi har en egen bilddagbok som heter dailyhorses, bli vän med oss där så att vi kan se att ni har länkat oss!
Om du intehar en egen blogg så går det bra att vara med ändå genom Bilddagboken istället! Men hur du än väljer och göra så glöm inte att kommerntera detta inlägget och skriv även ert bildagboken namn så vi kan kolla det.

Vi kommer sedan utse en vinnare, vinnaren är den person som har besökt oss ofta och kommenterat många snälla kommentarer. Vi kommer tillsammans kolla över alla deltagare för att fatta ett så rättvist beslut som möjligt!

Vinnaren kommer att vinna en header specialgjord till just dig som vinnare! Headern kommer att göras av Rebecka, vi kommer även ta konakt med vinnaren för att få bilder m.m. som kan behövas användas för att göra en så passande header som möjligt! Men det är inte allt!
Den som vinner kommer även att få en länkling här på vår blogg vilket kan leda till en hel del nya läsare på sin egen!

Så anmäl dig tävlingen så fort som möjligt om du är intresserad!
Vi kommer presentera vinnaren i slutet av varje månad!


Flechen bland höstlöv!

Snyggt till din häst

2011-02-03 @ 19:29:17 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kollade runt lite på Hööks hemsida och hittade dessa:
Detta supersnygga schabraket går att få i denna svart/rosa men också i mörkbrun/ljusbrun och blå/röd!

Jag gillar verkligen färgerna ljusgrå och turkos/blå tillsammans.

Vad tycker ni?


inte idag heller..

2011-02-03 @ 19:14:11 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det blev ingen ridning idag Jag och Becca i stallet skulle ju rida till Jfk idag så vi kunde rida i ridhuset. Men när jag kom till stallet så sa stallägaren att jägarna skulle komma lite senare och ligga vakt på vildsvinen. Och jag vet ju själv att om jag hade mött enn vildsvin när jag satt på Flechen så hade varken han eller jag överlevt, han är ju lite fjantig av sig. Och om han bara hade hört ett skott så hade det inte varit jätte kul att sitta på honom. Så vi fick tyvärr skjuta upp trippen till jfk tills på söndag eftermiddag.
Det gick inte rida någon annanstans heller tyvärr, det var verkligen rena skriskobanan vart man än gick. Så det blev massa pyssel och mys istallet istället. Det var faktiskt rätt länge sedan jag borstade Flechen riktigt ren så det ägnade jag mig åt i kanske en halvtimme idag, och han som inte brukar tycka om o bli rycktad i vanliga fall, men idag såg det ut som om han tyckte det var riktigt skönt! Bestämde mig även för att försöka få hans man att ligga mer ner, just nu står den rakt upp längt uppe vid öronen på honom, vilket inte är speciellt snyggt. Så jag flätade ner hans man och hoppas att den lägger sig lite mer nu iallafall!


Flechen i hagen härom dagen, käkar på vår gamla julgran.
sry för den dåliga bildkvaliten, sämst mobilkameratävlings förberedelser

2011-02-02 @ 21:19:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag först och hos flechen en snabbis, men eftersom det har töat här och sedan fryst på igen så är det rena isbanan överallt så det gick tyvärr inte att rida någonstans.. Men imorgon ska vi ta oss till ridhuset så att vi kan rida på riktigt, det var ju faktiskt ett tag sedan nu!
Sen åkte jag till Jfk och red Olala igen. Han var väldigt seg idag och ville inte alls gå framåt, men jaja nog om det!

Jag och Becka hjälptes även åt att göra iordning hästarna vi ska tävla på lördag lite så att de ser respektabla ut.
Vi började med att rycka manen på Boy, ponnyn jag tävlar! Eftersom han är väldigt känslig och inte allt tycker om när man ska rycka manen så måste vi alltid vara två, en som rycker och en som bremsar honom. Så vi hjälptes åt och han blev jätte fin! Men hans man har en tendens till att inte vilja ligga ner utan står istället rakt upp, så jag valde även att "toffsa" ner den för att få den så fin som möjligt inför lördag. Sedan ryckte vi även manen på Kuhs, ponnyn som Becka ska tävla. Han är väldigt mycket snällare och därför gick det mycket fortare och även hans man blev jätte bra!
På Fredag ska jag "toffsa" ner Boys man på nytt och kanske fläta den om jag hinner och orkar, eftersom han ska ha knoppar på lördag. Jag ska även tvätta av hans ben och hovar på fredag så att han ser så bra ut som möjligt på tävlingsdagen!


Bild på mig och Boy innan en Lokaltävling på hemma plan! Ursäkta min klädsel men de var väldigt kallt.


Videos från klubbhoppningen

2011-02-01 @ 20:11:15 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Nu är de äntligen här (det blev en på Hanna och en på mig) men ni får ursäkta att min pappa inte kan min kamera och därför är de lite suddiga då och då när han försöker ställa in skärpan. -.-

Hanna och Sanni

Rebecka och Sune

I första klassen jag var med i (50 centimeter) brukar Sune stanna på nästan varje hinder, men i söndags var det inga problem. Han var självklart tveksam men det är han alltid.
Där blev det en Clear Round rosett (eftersom det var så lågt så var det en Clear Round klass) men det var ju inte någon jätte stor bedrift.
På 70 centimeter var det omhoppning (för min del, inte för Hannas eftersom hon hade D-ponny) och där ser ni ju hur det gick på filmen. Jag kom på 4:de plats, 10 sekunder efter 1:an. Lång tid, jag vet, men Sune var bästa ridskolehäst och det var dessutom hans första dubbel nolla.
Jag är verkligen jätte glad över mitt resultat och hur mycket Sune har utvecklats. Jag hoppas också att jag snart kan börja tävla 80 centimeter.


Praktik

2011-02-01 @ 16:57:16 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var jag på min praktik igen! Och Erica som är min handledare tyckte det var dags att jag skulle hoppa lite! Så vi tog var sin häst som vi skulle hoppa, jag fick en häst som heter Callista. Callista är en jätte stor häst men väldigt väldigt snäll, dock blev det väldigt mycket häst att rida ihop. Erica hade byggt upp serier som vi skulle hoppa, två stycken olika. Callista var lite okoncentrerad i början och lyfte inte på benen så bra som hon kunde gjort. Men efter några språng kom hon igång och vi fick upp farten lite bättre. Hon hoppade som bara den och det var bara att hålla i sig och följa med! Verkligen jätte roligt att få det chansen att hoppa en så fin häst och att få så mycket hjälp som jag får av Ercia varje gång jag rider! Erica var nöjd och sa att bättre än så kan den hästen inte hoppa, så jag var också väldigt nöjd och glad!

På eftermiddagen fick jag även rida en häst som hetet Lexie och är ca 6år. Hon är inte så jätte mycket riden och därför fortfarande ganska så grön vid ridning. Men det är en sjukt fin häst att rida och ha att göra med.
I början var hon ganska så fjantig och ville inte alls lyssna, hon började småbocka och småstegra när det blev jobbigt. Men efter att jag fått igång henne ordentligt så travade hon på med friskt tempo och var jätte fin! Jobbade en del på att hon skulle samla sig och flytta sig för hjälperna, mycket duktig häst måste jag säga!
Hon var välidigt fin nästan hela ridturen (om man bortser från i början) och jag är jätte nöjd! Det är verkligen en drömhäst att rida, lite komplicerad och svår riden men väldigt väldigt fin när man väl kommer på hur hon fungerar!


Rubens, hästen som Erica hoppade idag. Hade inga biler på nån av de andra.

Länk till Ericas hemsida hittar du här! Även därifrån bilden kommer ifrån