Voltigeträning och fredagkväll

2012-11-30 @ 21:41:01 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Voltigen idag flöt på bra, det är ju så fruktansvärt roligt! Älskar verkligen voltigen och det är faktiskt jobbigare än vad man kan tro. Nu har vi inte lång tid kvar innan det är dags för uppvisning!
 
Såg fram emot att se på Skavlan ikväll som vanligt på fredagkvällar men icke, det var tydligen inget ikväll. Fick nöja mig med att kolla på lite X-Factor även om jag inte tycker speciellt mycket om det. Awa var rätt grym ändå, hoppas hon vinner även om jag inte har följt det så bra precis. Vem tycker ni mest om?
 
Jaja, nu har jag mängder med inlägg att ta tag i. Mer om det imorgon! ;)
 

High on life ♥

2012-11-30 @ 20:41:37 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Eftermiddagen har varit så extremt bra, bästa på riktigt riktigt länge!
 
Flechen och jag red och busade på stubbåkern. Det finns nog faktiskt ingenting som går upp mot att låta honom sträcka ut på en snötäckt stubb och känna kraften och glädjen. Då känns vi verkligen som ett och det enda vi kan tänka på är den iskalla vinden i ansiktet och lyckan som bubblar i kroppen♥
 
För er som aldrig testat, gör det, det är magiskt ♥
 
Bild från förra året ♥
 

Välkommen till familjen Tykon!

2012-11-30 @ 14:42:12 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Haha det går bra just nu, eller? ;)

Mamma hämtade upp mig efter skolan så jag skulle slippa åka buss. Men det hade nog gått snabbare att ta bussen! Vi kom nästan ända hem men sen gick det inte längre med sommardäck på is och snö :P Testade att köra massa andra vägar men bilen levde sitt eget liv och gled åt alla möjliga håll som vi inte ville. Fick parkera en bit ner och gå sista biten som inte var så långt som tur var :P men hur sjutton jag ska ta mig till stallet har jag ingen aning om för där lär det vara ännu värre halka :P

/Hanna


Helgen

2012-11-30 @ 13:57:18 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har mycket som måste jobbas med hemifrån nu i helgen, både roliga och tråkiga saker. Har berg med plugg att ta mig igenom men också bloggdesigner och många inlägg att förbereda. Blir mycket datatid i helgen med andra ord och mycket jag måste sätta mig ner och bara mata igenom.
 
Med Bull får vi se hur det blir. Eftersom han inte har några snösulor så får han snöstyltor efter tre steg ungefär så blir inte så lätt att rida. Hade hoppats på att hovslagaren skulle komma tidigare i veckan men blev lite ändrade planer så nu har jag inte riktig koll på när han kommer. Bull får ta det lite lugnt fram tills dess i alla fall.
 
På söndag ska jag hjälpa till på klubbdressyren på klubben och även hjälpa Tindra med hennes ponny. Annars inga speciella planer utanför arbetet hemma. Egentligen inte en så stressig helg, bara att jag behöver få tummer ur och ta tag i sakerna. Men ni har mycket att förvänta er nu i framtiden, ni får hålla er uppdaterade!
 
 

Fredag

2012-11-30 @ 12:17:36 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hej på er!
Sista skoldagen för denna veckan nu, så himla skönt! Även sista november idag vilket känns himla skönt det också. Jag älskar verkligen vintermånaderna och framförallt julen, det slår nog faktiskt sommaren om jag tänker bort kylan ;) Påtal om kylan, vaknade imorse och det låg 1dm snö på marken, hur underbart är inte det?! Snö är ju det bästa som finns såhär när det blir mörkt snabbt på kvällarna. Mysigt värre!
 
Flechen fick nya skor igår med snösulor och brodd så idag ska jag ge mig ut på en riktigt mysig uteritt. Eller så kanske jag stannar och rider lite på stubben, vi får se hur mörkt det hinner bli. Men ut i snön ska vi iallafall, så himla mysigt! ♥♥
 

Fredag

2012-11-30 @ 09:14:41 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Äntligen fredag och äntligen ordentligt med snö på marken! Hatar att det är så mörkt och blött på hösten, äntligen vinter helt enkelt! :)

Idag är det tyvärr ingen ridning på ridskolan men ska upp till JFK ändå för voltigeträning och hälsa lite på Sune såklart. Annars blir dagen lugn då mamma har Bull och jag inte har några andra planer för kvällen! Helgen sedan kommer bli fullproppad och mycket praktiska saker jag måste göra hemifrån. Men mer om det senare!

Vad har ni för planer denna fredag då? :)

/ Rebecka


Kiropraktor

2012-11-29 @ 21:31:21 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Trots att jag inte hade Flechen idaag så var jag uppe i stallet nu på kvällen för att hjälpa stallägaren när det kom en kiropraktor som skulle kolla på fölungen som är väldigt halt men som man inte hittar något fel på. Då dom redan varit på klinik med honom och kollat och röntgat hela benet men ändå inte hittat någonting trots att fölet nästintill inte vill stödja på benet.
 
Så kiropraktorn skulle alltså kolla om det var någonting muskulärt eller liknande som han kunde fixa till vilket det tyvärr inte var. Men han trodde att det var bockhov och om så är fallet så är det väldigt possitivt då det går att bota utan större problem så det var väldigt skönt att höra. Speciellt eftersom det är en sån himla go, vänlig och fin liten fölunge!
 
Ulissa och Zider endast några timmar gammal♥
 

The Hall Of Fame

2012-11-29 @ 21:30:05 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
 
Sjukt bra och välgjord film, ryser när jag ser den. Den inspirerar mig verkligen, så cool!

Typiska öronbilden

2012-11-29 @ 17:56:29 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Sista lektionen var inställd så kunde ta mig till stallet tidigt och rida ut en sväng innan det blev mörkt. Eller ja, rida och rida... Skritta runt i skogen och hoppa av en gång för att ta bort snöstyltorna, haha. Men mysigt var det!

Har kommit hem nyligen och ska hoppa in i duschen innan jag lagar lite mat! Vi hörs senare, här kör vi all in igen! Härligt! :)

/ Rebecka


Gårdagens hoppträning

2012-11-29 @ 16:22:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Igår var det antagligen den sista onsdagsträningen för Erica för iår. För nu kommer vintern och det dåliga väglaget och det känns inte värt att riskera någonting bara för att jag vill åka och hoppträna. Detssutom får Flechen alltid en lite lugnare period under vinterhalvåret, dels för att det ofta inte finns något bra ställe att rida på när marken fryser eller så är det så himla mycket snö så att det är svårt att rida för det istället. Så nån veckas vila och lite lugnare brukar han alltid få det.
 
Men hur som helst så var vi iallafall och tränade igår. Sist var det lydnads träning som är bland det värsta Flechen vet, men igår var det serier, det absolut värsta Flechen vet! Hahah det bådade gott när jag kom in i ridhuset och såg att det vara var serier uppbyggda :P
Han blir väldigt osäker i serier och vill gärna lägga i bromsen och "backa" lite in i komibationerna och får då det jobbigt att räcka över. Och just eftersom han är så osäker och vill skapa plats för sig själv så måste han lyssna väldigt mycket framåt direkt i landningen, vilket han inte gör.. Så det la vi mycket fokus på igår och islutet gick det faktiskt riktigt bra! När han tänker framåt istället så fungerade det super bra och han hoppade jättefint sista gången över en oxer på ca 110cm.
 
Detta ska vi träna mer på och jag ska bli bättre på att bygga serier hemma och träna på för att han ska få mer självförtroende och börja tänka framåt själv. Men överlag var han faktiskt väldigt duktig igår, så jag är jättenöjd med honom :)
 
Film kommer!
 

Detta är så himla typiskt Flechen och det vi har tränat mest på sista tiden att bli av med! Att få honom att få avsprångspunkten närmare hindret och hoppa på styrka och inte bara fart. När han kommer lite långt ifrån blir han istället flack hon lång och det känns som om han ska riva bakre bommen på oxern mer frambenen. Rätt läskigkänsla måste jag säga :P Men det är så mycket bättre nu så det går åt helt rätt håll! :D
 

Nu kör vi!

2012-11-29 @ 15:08:25 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu lovar jag er att jag faktiskt ska ta tag i det här med bloggandet på riktigt igen! Har varit inne i en svacka både med motivation och tid precis som Becka men det har även hänt lite grejer som jag har velat hålla utanför bloggen och därför har det blivit himla dåligt med uppdatering här.
 
Men nu är det dags för skärpning så från och med idag, eller rättare sagt NU så kan lita på att jag är tillbaka precis som vanligt igen. Har en del inlägg som jag velat skriva ett tag som nu kommer att komma ut till er men även lite utan det ni har missat den senaste tiden då det faktiskt har hänt lite ;)
 

I'm alive

2012-11-29 @ 10:42:42 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tro det eller ej! ;) Nej men som Hanna sa så är vår motivation och tid väldigt knapp för tillfället men vi ska ändå se till att få igång bloggen till den vanliga standarden igen. Får skuldkänslor av att se bloggen stå tom men när jag sätter mig för att skriva ett inlägg så är det som om alla idéer försvinner ur huvudet. Riktigt synd då jag älskar att blogga egentligen.
 
Ni har i alla fall inte missat speciellt mycket då dagarna ser precis lika dana ut dag efter dag - skola, Bull och plugg. Inte så intressant precis då jag inte har något mer med Bull i år. Ska hoppa någon klubbhoppning till men annars har jag ingenting speciellt att träna för vilket gör det lite segt. Och jag antar att ni inte vill höra mer av mitt klagande om stressen i skolan? Nej trodde väl det! ;)
 
Nu får ni hålla bättre koll här igen för ska försöka få igång hjärnan lite så jag kan få ihop lite inlägg, låter det bra? Hoppas ni uppskattar det!
 

Inte orkat

2012-11-27 @ 18:18:14 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ingen vidare update det senaste men jag har verkligen inte orkat. Det har varit så mycket annat som tagit tiden istället och ja, jag har inte haft lust att dela med mig av allt helt enkelt. Men ska försöka bättra mig, kan inget lova men ska iallafall försöka.
 
Det tog en satans tid hos veterinären igår med Bonny och trots det så fick vi inte några svar med oss hem. Vi väntar fortfarande på några prover och svaren på dem. Tråkigt att åka hem utan svar men men, det var bara att sätta sig i lastbilen och åka de 4 timmarna hem, tjoho ;)
 
Orkade inte updatera om det igår, direkt när jag kom hem la jag mig i sängen och glodde på film istället för att göra nått vettigt. Lite det jag vill göra mest hela tiden just nu känner jag -.-
 
 

Tjenare!

2012-11-26 @ 19:05:33 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Nu låter jag nöjd och glad trots att det egentligen är motsatsen, haha. Har börjat förbereda mig inför slutproven i matte och fysik och det är allt annat än roligt. Det och allt annat skolarbete och långa skoldagar gör mig stressad men nu ska jag bannemej klara det här! Snart är det bara halva gymnasietiden kvar, kämpa kämpa!

Helgen har varit bra i alla fall, väldigt skönt att komma bort lite precis som jag trodde. Idag är det pluggdag hemma och imorgon får jag träffa min lilla ponny igen, senast var ju i fredags. Det händer inte så mycket utöver det vanliga denna veckan men det är väl tur det då skolan tar kol på mig snart! Nej nu, slut på deppen och fram med matteboken. Nu får jag släppa måndagsångesten för denna veckan... ;)

/ Rebecka


Hannas this or that

2012-11-26 @ 12:25:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hoppning/Dressyr
Rida på sommaren/rida på vintern
Hackamore/Bett
Aachennosgrimma/remont
Uppsatt hår/utsläppt hår (både till vardags och ridningen)
Bruna ridbyxor/Marinblå ridbyxor
Knoppad häst på tävling/inte knoppad på tävling
barbacka/sadel
- Även om någonting utav det underbaraste som finns är att rida ut ensam, barbacka och galoppera♥
Flechen/Sunny
- Det går inte ens att försöka välja, jag älskar dem båda så otroligt mycket!
Häst/ponny
Unghäst/äldre häst
- För mig just nu, jag vill utvecklas på tävlingsbanorna och behöver då en mer erfaren häst. Men unghästar är jättekul att arbeta med, helt klart!
hv polo/kingsland
hööks/charlies
knoppad man/ponnyfläta
hoppa barbacka/dressyr barbacka
rida i skogen/dressyr
- På senaste tiden har dressyren blivit allt roligare att jobba med, men ännu slår det inte busridning i skogen med underbara vänner och bara ha sjukt kul!
rida på morgonen/rida på kvällen
-Ingen morgonmänniska här inte! Men uppskattar om det ändå är ljust när jag rider :P
sune/kuhs/bull
paddock/ridhus
hoppa naturhinder/vanliga hinder
rida med musik/rida utan
-Finns inget bättre än att rida med musik!
brun utrustning/svart utrustning
sthlm horseshow/gbg horseshow
bada med hästen/voltige
longera/tömköra
hästgodis man köper/äpple,morötter,knäckebröd
-Haha Flechen får allt, tro mig han är den mest bortskämda häst jag träffat!
nellieberntsson.se/linnolsson.se
box/lösdrift
Bonny/Boy
-Jag älskar Boy, han är underbar. Men vår tid är slut nu, jag har blivit för stor och för gammal.. Dags att blicka framåt och det finns ingen annan häst jag hade sett fram emot så mycket att tävla och utvecklas med som bästa Bonny!♥
Ridbana/Ridhus
Vitt schbrack/personlig färg
Räcke/oxer
pigg häst/lat häst
Högstadiet/gymnasiet
-Saknar högstadiet massor, mina gamla lärare, skolan, de låga kraven och hur enkelt allt va.. Men gymnasiet är bra, har underbara vänner och har kul varje dag, så jag antar att det är mest skolan i sig som var sååå mycket bättre då än den är nu.
Rida i grupp/Rida ensam (i hoppning för tränare)
Tävla dressyr/Tävla hoppning
Hoppa enstaka hinder på en högre höjd/hel bana lite lägre
Cola/fanta
-Lite cocacola beroende är jag nog om man ska vara ärlig :P
McDonalds/Chili Thai
Äpple/päron
Choklad/lakrits
Vit/svart
Klänning/kjol
- Haha inget av det ;)
Shorts/jeans
Blondin/brunett
Sommar/vinter
-Älskar båda jättemycket. Sommar och sol, aldrig fel. Men vinter, minusgrader och snö, det har sin charm!
Vår/höst
Skidor/skridskor
Prickar/ränder (På kläder)
Nalle Puh/Mumintrollen
2 and a half men/How I met your mother
Vampire Diaries/One Tree Hill
Justin Bieber/One Direction
Balder/kanonen
Skäck/fux
Ardenner/shire
Frieser/tinker
Stalltäcke/utetäcke
Kingsland/Showmaster (Märken)
Hemmatävling/bortatävling
-Så skönt att kunna ställa in hästen i en riktig box istället för transport mellan klasserna. Plus att man inte behöver gå upp så satans tidigt, hehe ;)
Gymkhana/voltige
 
Bara för att Bonny är bäst ♥
 


Ledig måndag

2012-11-26 @ 07:37:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är ledig från skolan idag. Så istället för att vara på min APU (praktik) så kommer jag att sitta i en hästlastbil nästan hela dagen ner mot skåne. Haha visst låter det kul? ;) Det ska faktiskt bli gött att få lite förändring i vardagen, det behövs nu känner jag, galet trött på skolan!
 
Så vad ska vi göra i skåne? Nu när vintervilan börjar (slut på tävlingssäsongen för terminen) så ska vi åka ner med Bonny plus en till häst till veterinären för att kolla av att dem är lika pigga och fräscha som hon ska vara. Alltid bra att kolla upp hästarna ordentligt en gång om året för att försäkra sig om att dom mår bra och är friska och krya! :D
 
Får se när jag kommer hem idag men om det inte blir allt för sent ska jag nog åka upp och kolla när Sanna tränar med Flechen. Alltid grymt lärorikt men som sagt, det beror på när jag kommer hem och hur trött jag är ;)
 

Uteritt!

2012-11-25 @ 12:22:02 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Ute i skogen och rider med världens bästa vänner. Riktigt mysigt en söndags morgon! Bästa Frida och bull, Sanna och Flechen och själv rider jag på Whitan som vart lite busig det senaste så hon fick följa med grabbarna ut i skogen idag ;)

/Hanna


Rebecka - this or that svar

2012-11-25 @ 12:17:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Cola/fanta
McDonalds/Chili Thai
Äpple/päron
Choklad/lakrits
Vit/svart
Klänning/kjol
Shorts/jeans
Blondin/brunett - beror ju från person till person men på mig, brunett.
Sommar/vinter
Vår/höst
Skidor/skridskor
Prickar/ränder (På kläder)
Nalle Puh/Mumintrollen
2 and a half men/How I met your mother
Vampire Diaries/One Tree Hill - Aldrig sett någon av dem...
Justin Bieber/One Direction
Balder/kanonen
Skäck/fux
Ardenner/shire
Frieser/tinker
Hoppning/dressyr
Paddock/ridhus
Stalltäcke/utetäcke
Kingsland/Showmaster? (Märken)
Barbacka/sadel
Hemmatävling/bortatävling
Gymkhana/voltige
 
Högstadiet/gymnasiet
Ponny/Storhäst
Rida i grupp/Rida ensam (i hoppning för tränare) - så länge det inte är för många.
Tävla dressyr/Tävla hoppning
Hoppa enstaka hinder på en högre höjd/hel bana lite lägre
 
Kuhs/Sune
Ridbana/Ridhus
Vitt schbrack/personlig färg
Räcke/oxer
pigg häst/lat häst
Kingsland/HV Polo - svårt val dock, båda gör väldigt fina grejer!
 
hööks/charlies
knoppad man/ponnyfläta
hoppa barbacka/dressyr barbacka
rida i skogen/dressyr
rida på morgonen/rida på kvällen
boy/sunny/flechen - svårt val då alla är väldigt olika och bra på sitt eget sätt!
paddock/ridhus
hoppa naturhinder/vanliga hinder
rida med musik/rida utan
brun utrustning/svart utrustning
sthlm horseshow/gbg horseshow
bada med hästen/voltige - mest för att jag inte gjort det speciellt mycket.
longera/tömköra
hästgodis man köper/äpple,morötter,knäckebröd
nellieberntsson.se/linnolsson.se
box/lösdrift
 
unghäst/äldre häst - beror på syftet men hade varit roligt att vara med och utbilda en unghäst någon gång!
pigg/lat
 
Rida på sommaren/rida på vintern
Hackamore/Bett
Aachennosgrimma/remont
Uppsatt hår/utsläppt hår (både till vardags och ridningen)
Bruna ridbyxor/Marinblå ridbyxor
Knoppad häst på tävling/inte knoppad på tävling - bara jag som är för lat för att knoppa ;)
 

Godmorgon världen!

2012-11-24 @ 20:25:35 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Inlägget vägrade visst att publicera sig när jag ville... Men bättre sent än aldrig ;)


Hej på er alla goa läsare!
 
Nu har även jag stigit upp och vaknat till lite lagom sådär. Det blev en sen men galet rolig natt men underbara människor! Skönt att kunna släppa häst världen helt ibland och bara ha kul men vänner. Måste bli bättre på att prioritera in det i min vardag faktiskt ;)
 
Men men, som ni märkte så blev det en ganska fin sovmorgon idag, eller jag somnade vid typ halv 5 och var uppe redan vid åtta så somnade om lite vilket typ är det sbsolut bästa som finns! Nu är jag iallafall hemma och smäcker i mig lite godis för att snart bege mig upp till stallet för att hjälpa Sanna när hon ska hoppa Flechen lite ;)
 
Kan filma lite kanske om det är intressant att se?
 
Ha nu en skitbra dag allihopa så hörs vi lite senare när jag kommer hem igen :D
 

Lägesuppdatering - Sune

2012-11-24 @ 13:01:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har fått frågan om hur det är med Sune eftersom han inte syns på bloggen så mycket nu för tiden så tänkte ge en snabb lägesuppdatering - Edit: Det spårade ut lite så "snabb" vore att ljuga... ;)
 
Sune är, som ni kanske vet, halt och har varit sedan slutet av april. Han har en ligament-skada som de trodde skulle läka fortare än vad den gjorde och för två månader sedan (om inte mer) blev han friskförklarad. När jag red honom en vecka efter det kände jag att han inte var ok, riktigt jävla halt rent ut sagt. Så det var bara att ta sig en tripp till veterinären igen och nu har han vilat i många veckor.
 
Nästa vecka ska han tillbaka till kliniken igen (för 7e gången sedan han blev halt i april, om jag inte minns fel) och då hoppas vi självklart på förbättring. Det gör så ont i mig att veta att han har ont och dessutom blir rastlös av att se samma box och samma hage dag ut och dag in utan någon som helst aktivering. Men som sagt så håller vi kvar i hoppet om att han blir frisk snart!
 
Det tog sin lilla tid att skriva ihop det här inlägget och det värker i hjärtat så fort jag tänker på det. Jag saknar honom så otroligt mycket. Alla tävlingar, de som gick åt skogen och de som gick desto bättre. Resan som började med att vägra ut oss på 50 cm på klubbhoppning efter klubbhoppning till att bli placerad på en lokal hopptävling mot alla andra speedade privatponnyer som tävlar och tränar regelbundet. Där slog vi oss in, otippade som sjutton, jag och min tjocka, lurviga och "hopprädda" ridskoleponny och åh vad jag är stolt över honom. Jag vet att det vi hade aldrig kommer tillbaka. Det är förflutet men han är fortfarande min Sune och med eller utan rosett och även om jag kanske aldrig kommer få rida på honom seriöst igen så älskar jag honom och kommer ALDRIG släppa honom! Nu spårade inlägget ut lite, bäst att sluta nu!
 
 
 
Min och Sunes första lokala start som slutade med en placering!

Mot Malmö

2012-11-24 @ 07:34:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Denna helgen tillbringas i Malmö för att fira min syster som fyllt år. Ska bli skönt att få komma iväg lite och hoppas på att det kan pigga upp humöret och motivationen. Börjar bli lite less på det här... ;)
 
Passar på att tacka Hanna och Frida som har hand om min fina lilla brunskäck denna helgen, skönt att veta att han är i trygga händer! Tack, ni är bäst!!
 
Några inlägg ligger på tidsinställt, nu ska jag försöka njuta av helgen!
 

Vårkänslor?

2012-11-23 @ 20:47:06 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Jag har aldrig påstått att Flechen är det allra minsta normal, men att ha vår känslor i slutet av november.. Ja ibland börjar till och med jag undra lite hur sjutton den hästen fungerar! Visst att det har varit ganska varmt och solen sken nästan hela dagen så det kändes lite som vår när man var ute mitt på dagen. Men att Flechen ska bli så satans pigg att det inte gick att stanna var jag inte riktigt beredd på!
 
Skulle rida bort och trimma på galoppbanan ute i skogen för att dels ge honom omväxling vilket jag tycker är otroligt viktigt men samtidigt trimma lite lätt på honom. Blev galet sugen på att hoppa lite stockar när jag kom dit men det sket sig då jag inte ens kunde trava normalt då Fleche mest studsade på stället och ville explodera. Trots att han höll på att krypa ur skinner mest hela tiden så gick han faktiskt mot min förmodan i en väldigt fin och bärig form. Hade en super känsla och hade verkligen bakbenen under honom och hela honom framför mig kändes det som. Dock gick det alldeles för fort! Och det enda som inte fungerade idag var faktiskt bromsen! Så fort jag tog i honom blev ha as lack på mig och studsade iväg istället, inte alls likt honom men det var kul att se honom så himla upplivad och glad iallafall ;)
 

Fem saker vi har gemensamt

2012-11-23 @ 14:29:49 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi har suttit och klurat på detta inlägget länge nu och det har legat halvfärdigt i utkast ett bra tag men nu har vi fått ihop fem punkter där vi är riktigt lika varandra. Känner ni igen er i någon punkt? :)

  • Vi är båda riktiga Harry Potter och Twilight freaks!
  • Vi är mer eller mindre uppfödda på Jönköpings fälrittklubb och kommer nog aldrig riktigt helt kunna släppa det stället.
  • Vi är väldigt envisa båda två
  • Vi är båda extrema vinnarskallar som gör allt för att vinna
  • Vi är riktiga godisgrisar och käkar godis alldeles för ofta ;)
 
Lagom muppig bild som faktiskt var med i en MinHäst-tidning en gång, ni kanske minns? ;)

Fredag!

2012-11-23 @ 10:08:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Den här veckan har verkligen gått extremt fort, kan bero på att jag varit ledig två och en halv dag och spenderat resten av veckan på bästa Sjövik med Erica och Putte, awsomeness!
 
Idag är det iallafall skola som gäller med till 14, rätt soft skoldag ändå så jag ska inte klaga. Efter skolan drar jag mig iväg till Flechen för en uteritt som jag förhoppningsvis hinner innan det blir mörkt ute. Hoppspecialen är inställd idag så det blir istället utgång med härliga människor! :D
 
Fina killen♥
 

Jag och Bornyr

2012-11-22 @ 16:44:00 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Här kommer filmerna på mig och Bonny på den regionala på JFK. Är jättenöjd med grundomgången i båda rundorna men kom lite ut rytm i omhoppningen i sista klassen. Men för att vara våra alldra första starter ihop är jag riktigt nöjd. Underbara hästen♥
 
Visst är hon bara så fin? :D
 
Vet att första filmen är på fel håll men de går inte redigera den -.- Och ja, pappa är skit nervös där han står och filmar så hans kommentarer är lagom roliga att lyssna på! xD 

Twisted

2012-11-22 @ 14:30:47 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Ligger ihopkurad i sängen och försöker få bort huvudvärken och stressen. Ligger lite lågt här nu som ni märker men har inte motivation till någonting, inte skolan, inte bloggen och inte ens stallet ibland vilket är hemskt.

Bilden är från min och Sunes sista klubbhoppning om jag inte minns fel. Åh, vad jag saknar det!

/ Rebecka


Hoppträningen 21/11

2012-11-22 @ 12:41:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Gårdagens hoppträning bestod mestadels av lydnads övningar med hoppninge på små hinder och mycket bågar, linjer, volter och studs. Det är typ det jobbigaste som finns på Flechen. Han tycker det är så meningslöst att hoppa smått så då anstränger han sig ingenting själv och lägger mest in små travsteg innan hinder hela tiden för att slippa att sättasig på baken och faktiskt jobba!
 
Men igår var han faktiskt riktigt riktigt fin! Allt flöt på riktigt bra och det kändes super! Han skötte sig bra, min ridning var helt okej och distanserna och bågarna stämde bra. Och framförallt så travade han intill nästan varje hinder! Det var inte ofta han trampade om med ett travsteg eller drog iväg efter hindren som han ibland kan göra.
Jag är skitnöjd med denna träningen då det är det absolut svåraste du kan göra med Flechen! Mitt lilla monster♥
 
Här är en liten film ihopklippt från träningen. Vad tycker ni?
 

Trötter

2012-11-22 @ 10:33:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Haha ja det är nog jag det ;) Låg och laddade upp film från träningen igårkväll och skulle gå och uppdatera här efter det men det gick inte så bra som ni kanske märkte :P Någon var helt slut och somnade som en stock i soffan! Det var en ännu en lång dag igår trotts att jag egentligen var ledig från skolan men jag hade så sjukt mycket roligare än vad jag har när jag är i skolan så jag klagar inte!
 
Och det bästa av allt är faktiskt att jag är ledig från skolan även idag så jag vaknade nyss. Så¨underbart att få sova tills man vaknar! Men nu ska jag strax slå en signal till Erica och se om hon har lust och komma och hämta mig, annars tar jag bussen ut vill halv ett snåret!
 
Tillbringar resten av dagen där ute med allt som kan tänkas behövas göras. Efter det blir det JFK och antagligen vara med på Ericas teori som vår ridlärare tjatar på oss att gå på och efter det voltige träning!
Awsome dag helt enkelt!
 
Jag och Ericas fina hopphäst Wiran♥
 

Mot onsdagsträningen

2012-11-21 @ 18:22:24 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hästen bak i trailern och hela bilen full med grejer. Ska bli awsome att träna för bästa Erica med Flechen igen! :D

/Hanna


Sorry!

2012-11-21 @ 16:53:22 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Försov mig imorse (som vanligt) och han inte blogga innan jag åkte.
 
Var dock ledig idag så ingen skola, hur underbart är inte det?! Åkte istället ut till Erica och sjövik för att spendera dagen där! Så underbart att få gå upp på morgonen och göra någonting som man verkligen brinner för och vill göra!
Dagen har vekrligen fått min motivation att skjuta i taket och jag är så himla taggad för studenten! Snart är det äntligen slut på skolan och jag kan få börja jobba med det jag verkligen älskar att göra! :D
 
Har hittat på massor av olika saker att göra underdagen. Började med det vanliga stallarbetet med utsläpp och mockning och allt det man gör varje dag ;) Tog mig även an Ericas sadelkammre och städade den ordentligt då det såg ut lite som ett bombnerslag men nu är det rent och snyggt och täcken och snabrak är korrekt vikta och ligger snyggt på rätt ställen :)
 
Resten av dagen gick åt till löshoppning av de små hästarna. Både treårinarna och tvååringarna fick hoppa och skötte det väldigt bra. Duktiga små hästar som kommer bli kanon med Ericas träning, ska bli kul att få följa deras resor! :D
 
Nu är jag hemma och vänder en snabbis, ska strax åka upp till Flechen för att lasta honom och sedan åka tillbaka till sjövik igen för hoppträning. Grym dag, kan inte bli bättre! :D
 
Snygga Bel Canto på 3års testet förra året!
 

Äntligen hemma

2012-11-20 @ 22:19:14 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen blev galet lång, det var inte riktigt tanken men det har varit roligt ändå!
 
Börjde som sagt dagen med att vara i skolan, men var i skolstallet så det var ganska soft ändå! Skulle rida en häst efter lunch men han kändes verkligen inte fräcsh. Var dock tvungen att fortsätta rida en stund.. Men sen var han så halt att jag avbröt, han hade ju jätteont snackarn!
 
Hjälpte även lilla Tindra med sin nya ponny. Han hade tydligen varit lite jobbig igår så jag hjälpte henne från marken när hon red och då var han jättesnäll. Lite stel och motvillig men inte dum. Det gick bra för dom och jag tror verkligen att dom kommer att passa ihop! Satt upp ca fem minuter i slutet för att ta igenom honom lite då han mest tryckte innåt och ville inte riktigt ställa igenom. Riktigt trevlig ponny som kommer passa Tindra perfekt!
 
Åkte sen och trimmade Flechen, intressant ridtur det där... Och sedan till Jfk för usmöte och massa snack och skoj med underbara vänner, kan inte bli bättre♥
 
Måste ta nya bilder nån dag också! :D
 
 

Tisdag och ändrade planer

2012-11-20 @ 15:55:56 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har påbörjat ett inlägg gång på gång under dagen men insett att jag faktiskt inte haft något att säga. Nu har jag det och det är att det inte blir någon hoppträning idag tyvärr så istället blir det vanlig ridning på banan hemma. Ska snart bege mig iväg till stallet och ska försöka vara lite effektiv där för att hinna fixa med allt jag tänkt när jag kommer hem, allt från plugg till bloggdesigner. Och bloggning såklart! ;)

Vi hörs då!

/ Rebecka

Bjuder på en gammal bild från när jag nyss fått hem honom, fatta att det snart är ett år sedan... Sjukt men kul! :D


Hard work

2012-11-20 @ 09:54:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Godmorgon på er! :D

Här sitter jag i skolan och skriver om utevistelse för hästar och hur det skiljer sig i olika länder. Rätt intressant faktiskt då jag tycker att många hästar går ute alldeles för lite och framförallt i alldeles för små hagar. Ska försöka skriva ihop ett inlägg om detta någon dag när jag har tid och motivation, nu måste jag återgå till pluggandet ;)

Blir en ganska lång dag idag också, full fart som alltid. Slutar skolan vid tre och då ska Flechen få skritta ut en sväng och sedan trimmas lite på banan inför hoppträningen imon. Jag har även lovat lilla Tindra att hjälpa henne med hennes bråkiga ponny idag, alltid kul att kunna hjälpa andra! Ska även hinna med ett Usmötet efter det och planera en hel massa. Efter det kan jag äntligen få åka hem efter en heldag i stallet och blogga, äta och sova!

Det kommer min dag att bestå av, ska försöka uppdatera er lite smått under dagen ;)

/Hanna


Min dag

2012-11-19 @ 19:24:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen blev inte alls som jag trodde. Den blev så mycket bättre! :D
 
Åkte till praktiken imorse och mot alla odds så var tåget i tid trotts blixthalkan, inte illa ;) Var där hela förmiddagen iallafall och longerade två hästar och fixade lite allmänt i stallet. Vi var väldigt många så fick allt gjort innan lunchen. Jag fick sluta efter lunch då det inte fanns mer att göra för mig ändå. Så jag ringde min käna vän Elsa och lyckades fjäska till mig skjuts, tusen tack till bästa Elsa!
 
Men istället för att åka hem som jag tänkt från början så hoppade jag istället av ute vid Sjövik! Åh vad jag har saknat att vara där ute på måndagar, det är ju hur underbart som helst! I vilket fall som helst så hjälpte jag Erica med lite unghästar. En inridning som varit lite spooky men som skötte sig utmärkt idag, och en fyraåring som vi påbörjade inhoppningen av. Alltid lika lärorikt att se och hjälpa Erica!
 
Longerade även och borstade och pussade lite extra på finaste Bonny♥
 
Flechen fick skritta ut en sväng barbacka med Bull och Becka och verkade väldigt nöjd med det efter två dressyrpass de senaste dagarna. Men nu måste jag springa och göra mig iordning, snart är det bio dags!!
 
 

Vecka 47

2012-11-19 @ 14:48:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Måndag: Studiedag som jag sa och i eftermiddag ska Bull få komma ut i skogen. Kvällen tillbringas i bio-salongen och förhoppningsvis med en väääldigt bra film!
Tisdag: Har en lugn dag i skolan med någon sorts temadag på förmiddagen. På kvällen blir det hoppträning!
Onsdag: Vanlig skoldag, sedan lätt trim på banan eller uteritt.
Torsdag: Ledig efter lunch men sedan blir det lite oklart vad jag hittar på. Förhoppningsvis går det att lösa så jag kan träna för Veronica innan ridskolan börjar istället för efter men vi får se. Ska i alla fall vara med på en teorilektion på ridskolan, för Erica.
Fredag: Ledig efter lunch igen och sedan utvecklingssamtal. Ingen ridning på ridskolan eftersom ridlärarna är i Globen men Bull ska ridas, får se vad vi hittar på!
Lördag & Söndag: Jag ska till min syster i Skåne och Frida och Hanna rider Bull!
 
Ännu lite oklart hur det blir torsdag och fredag men det tar vi då! Lugn vecka hur som helst men kommer ta den extra tiden och passa på att börja plugga inför slutproven i matte och fysik. Låter inte speciellt lockande men tyvärr ett måste och om jag skriver det här kanske jag inte kan smita undan det genom att "glömma".. ;)
 
Älskade ponny!

Dressyrträning för Angelica

2012-11-19 @ 13:23:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Japp även en dressyrträning har vi hunnit med i veckan. I Lördags släpade jag mig upp alldeles för tidigt för att rida ett dressyrpass för bästa dressyrtränaren Angelica!
Trotts den tidiga timman så gick det faktiskt riktigt bra! Efter lite övertalning de första 10 minuterna så släppte Flechen igenom riktigt bra och blev jättefint. Hade en kanonkänsla på honom och jag kände verkligen att jag red honom dit. (min tränare gnäller alltid på att jag är för lat och inte antränger mig till 110% hela tiden, fast hon kanske har en poäng där? ;) ) Jobbade mycket med att få honom med mig och att jag skulle kunna ändra formen efter hur jag ville att han skulle gå.
 
Red även lite bågar med förvändgalopp på långsidorna och till en början gick det riktigt bra. Tills dess att vi skulle gå lite lite längre och bara ställa utåt istället för innåt, men då lackade mr F ihop och tyckte att vi var grymt jobbiga och han började istället att byta och trassla massor. Så där har vi lite hemläxa tills nästa gång.
 
Men överlag så tyckte jag att det gick super och jag är skitnöjd! Och vet ni vad? Håll i hatten! Det blir bara roligare och roligare att träna dressyr! Haha det där trodde jag aldrig att jag skulle säga xD
 
 
 
 

Studiedag

2012-11-19 @ 11:36:54 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Njöt verkligen av att slippa gå upp tidigt en måndag och är lagom skadeglad för de som måste pallra sig till skolan idag. Jag älskar studiedagar! Men eftersom det verkligen heter studiedag så ska jag ta mig an lite plugg idag i alla fall. Vi har inte speciellt mycket denna veckan vilket är skönt och den kommer bli väldigt lugn. Drar mer om hur veckan kommer se ut senare.
 
Det lilla som händer idag är att i eftermiddag blir det stallet och rida ut med Hanna och sedan ikväll bio och Breaking Dawn - Part 2! Mycket bra dag! :)
 

Träning för Svante Johansson

2012-11-19 @ 10:08:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Skolan anordnar, eller det vore väldigt synd att säga. När jag sökte till gymnasiet lovade dem att vi skulle få träna för proffstränare en gång per termin, varannan hoppning och varannan dressyr. Men höll dom vad dom lovat? nej inte riktigt.. Men efter extremt många om och men och tjatande och initiativ tagande från oss elever så blev det iallafall äntligen av.
 
Vi tränade för duktiga Svante som jag tränat för en gång tidigare fast då med Bornyr, den träningen kan ni läsa om här! Denna gången hade jag iallafall med mig Flechen för att få lite tips och råd om hur jag på bästa sätt ska lösa de problem vi har ihop. Det gick verkligen kanonbra. Är riktigt nöjd. Flechen skötte sig exemplariskt och jag kände att jag gjorde det bästa jag kunde.
 
Fick väldigt bra småknep och råd av Svante om hur jag ska få Flechen mer balanserad i sig själv och även hur jag ska rida honom på hinder för att få det att stämma. Fick beröm över Flechen för att han va så fin för att vara travare men även för hur väl jag klarade av honom och redde ut situationera. Svante tyckte att jag red honom så bra som var möjligt på just den individen. Kul att höra!
 
Han kommer tillbaka om några månader och antingen får Flechen följa med då också eller så kanske Bonny får hänga med. Vi får se helt enkelt, det är ju ett tag kvar så att säga! ;)
 
Kort klipp från träningen:
 
 

Bra dag

2012-11-18 @ 21:20:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Riktigt bra och lugn dag idag, underbart! Började dagen med en sväng på Charlies där jag fick med mig lite nödvändigheter samt ett nytt transporttäcke mest för att jag hittade ett snyggt som inte kostade skjortan. Bull red jag på banan med hjälp från Hanna och fick en riktigt bra känsla. Svårt med vänstergaloppen som vanligt men det blir bättre och bättre verkligen och det är superbra med hjälpen jag får av Hanna!
 
Ikväll har jag varit och sett den sista Bond-filmen, Skyfall, för andra gången men nu med familjen. Den är så hiiimla bra och speciellt för en sådan Bond-nörd som jag... ;) Imorgon blir det bio igen men då med Hanna och för att se sista Twilight-filmen. Kommer bli så bra!!
 
Imorgon ser jag fram emot en skön studiedag, tack och lov ingen söndagsångest idag inte! :)
 

Ni har missat massor

2012-11-18 @ 20:39:32 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Under den tiden som jag inte varit speciellt aktiv här, alltså den senaste veckan, så har det hänt mängder! Alltifrån grymma träningar för grymma tränare till att voltige och massa annat skoj. Ska försöka skriva ihop lite kort om vad ni har missat och det kommer att mestadels publiceras under morgondagen. Så håll koll här! ;)
 
Total älskade detta citatet som Becka publicerade innan idag. Det fick mig verkligen att tänka till, ta in och rycka upp mig. Att det var ett citat av en av karaktärerna i en av de bästa serier som nånsin skapats gjorde det ännu mer, ja mig!
 

Sprider inspiration

2012-11-18 @ 14:47:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013


This or that

2012-11-18 @ 11:45:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Ni vet hur det går till! Skicka iväg en kommentar med dina this or that frågor till oss, antingen till oss båda eller till en av oss, skriv gärna Hanna:/Rebecka: innan om det är specifikt till en av oss. 1, 2, 3 KÖR!

Positiv söndag

2012-11-18 @ 10:35:05 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag behöver jag få upp humöret lite så idag kör vi på en superpositiv söndag. Låter bra i mina öron och ni ska även få lite positiv pepp och inspiration i ett inlägg senare, mest för att jag behöver det själv! ;)
 
Godmorgon förresten! Nu ska jag strax iväg till Charlies en sväng för att se om en beställning har kommit, men får se om jag kommer hem med någonting mer smaskigt också haha. Sedan ska jag vidare till Bull och rida ut en lång sväng, mysigt! Bra och lugn söndag framför mig!
 

Dressyrtävling.....

2012-11-18 @ 10:11:37 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hur sjutton jag hamnade här alldeles för tidigt en söndagsmorgon som denna har jag inte den blekaste aning om! Men här sitter jag iallafall och ska räkna dressyrprotokoll, haha det lär ju inte gå så bra xD framförallt inte nu när Frida är sen så att jag får göra detta själv :O alldeles för krångligt för min blondinhjärna såhär tidigt på morgonen :P

Som tur är sitter jag bara här till 12. Sedan ska jag rida Flechen. Antingen skrittar vi ut en sväng eller så trimmar vi lite på banan och tränar lite till på det vi gjorde för dressyrträningen igår! :) får se hur det blir helt enkelt!

/Hanna


Sänkt pris på bloggdesigner

2012-11-17 @ 21:10:21 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi får mycket positiva kommentarer om att ni gillar våran design och för er som missat det så säljer vi ju bloggdesigner. Nu är det dessutom ännu billigare än tidigare, KIKA IN HÄR!
 

Inför vinterhalvåret

2012-11-17 @ 18:46:06 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Så har jag gärna en någon riktigt tjock och gosig tjocktröja att ha i stallet. På vintern är det supermysigt att vara i stallet sålänge man inte fryser och det tänker jag verkligen inte göra i vinter. Dessa favoriter hade jag gärna haft hemma i garderoben:
 
Supermysig tröja från HvPolo med alldeles för saftigt pris, 989:-. Det får förmodligen fortfarande vara en dröm men ska lätt vara med på önskelistan till jul! Ni hittar den HÄR!
Betydligt bättre pris på denna, just nu 499:- på rea på Charlies. Snygg och mysig tröja helt klart som ni kan hitta HÄR!

Har ni några favoriter ni hade velat ha i vinter? Länka gärna, vill hitta fler mysiga tjocktröjor/mössor/jackor och annat inför vintern! :)

Sorry!

2012-11-17 @ 16:46:29 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har varken verkligen inte haft motivation till bloggen på senaste tiden vilket ni antagligen har märkt. Tycker det blir så trist när alla inlägg är så extremt ytliga, jag vill att bloggen ska spegla mig som den jag är och inte bara något ytligt och opersonligt.
 
Och vårt internet fungerar fortfarande inte trots att dom lovade att de skulle vart igång igen för flera veckor sedan! Helt meningslöst och det är en faktor till att jag uppdaterar så dåligt. Det tar typ 5 minuter att ladda upp en bild och 3 minuter att publicera ett inlägg. Otålig som jag är hinner jag aldrig vänta på det :P
 
Men jag ska verkligen försöka få igång motivationen igen. Har ni önskemål om inlägg eller liknande så tjoa bara till i kommentarsfältet ;)
 
Gillar denna bilden starkt! ♥
 

Hoppningen med Aspe

2012-11-17 @ 12:10:28 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Igår hoppade jag ju med Aspe i hoppspecialen och jag är ganska nöjd faktiskt. Hon var betydligt bättre på framridningen igår, knäckte av nacken lite men mjukare att jobba med och lättare att jobba fram till handen från bakbenen. Inte lätt men lättare än förra gången då hon hade sto-humör... ;)
 
Hoppningen gick helt okej också, fick inte riktigt fram henne för skänkeln och ville inte lyssna på högerskänkeln riktigt men överlag så hoppade hon fint. Vi hoppade två snett igenom och en långsida med en trekombination med två galoppsprång mellan. Helt okej nöjd som sagt men vill egentligen ha henne med upp, ihop och framför mig och fick inte heller det flytet vi hade för några veckor sedan. Det roliga med Aspe är att man verkligen måste kämpa varenda sekund, hon är inte lätt men när det väl sitter så hoppar hon jättefint!
 
Fulbild från igår på Aspe!

Suck!

2012-11-17 @ 11:22:36 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu på morgonen har Frida och Bull tränat för Angelica och tanken var att jag skulle upp och kolla på dem och även fota och kolla på Hanna och Fleche när de tränade men självklart försover jag mig och hinner inte dit! Denna helgen blir verkligen ingen höjdare! :(
 
Idag blir det en "hemma-dag" för att bara ta det lugn, är inte på humör för någonting annat. Men för att ni inte ska behöva stå ut med mitt klagande då verkligen allt är emot mig denna helgen så kör vi på ytliga inlägg idag och imorgon. Men vi hörs ju med annan uppdatering, såklart!
 

Från ett stall till nästa

2012-11-16 @ 20:10:13 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Just hoppat Aspe och nu ska jag vidare till Bull och fixa stallsysslorna. Vi hörs med utvärdering om Aspe senare ikväll nu måste jag sticka om jag inte vill komma hem vid midnatt! ;)

/Rebecka


Vanlig fredag

2012-11-16 @ 13:42:32 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Istället för att nu skynda mig mot tåget får jag istället stanna kvar i skolan och ha de sista två lektionerna också innan jag slutar klockan fem. Åh vad jag hatar det här! Det som är positivt nu är att jag kan vara med i hoppspecialen ikväll och att jag slipper sakna Bull under helgen men annars hade det varit awesome att få åka iväg och släppa allt. Suck, suck, suck!
 
Nej, jag är inte på något vidare humör just nu men det är bara att bita ihop. Två relativt enkla men tråkiga lektioner kvar på dagen innan jag ska vidare till JFK och efter det till Bull också. Han får vila idag så jag hinner hem och kolla på Skavlan. Simple and normal friday!
 
Skuttis! ;)

Flechen 2012-11-14

2012-11-16 @ 13:39:29 | videor | © DailyHorses 2013

Hanna och Flechen hopptränar för Svante Johansson!


Bästa ♥

2012-11-16 @ 11:39:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
 
 

Lugn dag

2012-11-15 @ 22:44:31 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hat inte gjort speciellt mycket idag faktiskt vilket har varit riktigt skönt. Behöver sådana dagar ibland! Efter skolan åkte jag ut till Erica för en liten utvärdering av projektarbetet. Tog lite tid att få ner allt det och sen va jag kvar där ute och snackade lite med allihopa.
 
Åkte med Erica in till jfk efter några timmar då hon skulle ha träning och jag skulle ha us möte. Hjälpte henne lite med att bygga hinder och så först innan jag sprang iväg för att ha us möte. Massa plannering att göra inför den årliga lucia showen men jag tror vi börjar få ordning på det nu iallafall. Sista året jag är med så kan ju anstränga mig lite kanske ;) haha
 
Men nu väntar en fet dejt med kudden, ska bli galet skönt ;)
 

Helgen

2012-11-15 @ 21:55:29 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Såg fram emot en rolig helg där jag kunde få komma bort lite och tänka på annat men icke sa nicke, nu var lägret inställt i sista minuten och det blir en vanlig helg hemma huuur trist som helst! Hade verkligen varit så skönt att komma bort och rensa tankarna och umgås med en massa nya människor och nu hade jag dessutom planerat och anpassat allt inför att kunna åka bort, allt med Bull, med skolan och med resan dit... Blä! Som grädde på moset så har jag lyckats få en spricka i skärmen på min mobil också. Ingen höjdarkväll det här!
 
Bull var i alla fall duktig idag. Duktig men väldigt pigg, haha. Han lyssnade bra på rösten när han väl lugnat ner sig lite. Busponnyn! Tur att han kan förgylla dagarna! :)
 

Longering

2012-11-15 @ 19:40:54 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Måttligt taggad Bull, dags för lite longering med halsförlängare! Skönt för honom att sträcka ut ryggen lite så nu har jag äntligen fått tummen ur röven även om jag funderat på det ett bra tag!

/Rebecka


Sämst update

2012-11-15 @ 14:26:30 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Min uppdatering har verkligen varit riktigt dålig de senaste dagarna men jag har inte haft ork eller lust till att ta tag i det. Har istället valt att lägga mer fokus på mig själv ett par dagar och kommer nog göra det lite mer framöver. Men ska ändå försöka att bättre mig så att ni får bättre update från min sida. Ska även försöka skriva lite mer välskrivna och genomtänka inlägg då det mestadels vart mobilinlägg det senaste.

Men det får jag försöka ta tag i först ikväll. Just nu ska jag åka ut och prata med Erica och utvärdera lite om projektarbetet än så länge!

Åker direkt till Jfk för US möte efter det, inte veckans höjdpunkt direkt men men..

Ha en kanon eftermiddag så hörs vi antagligen senare ikväll, om jag inte somnar framför tvn igen vill säga ;) haha

/Hanna


Godmorgon

2012-11-15 @ 07:55:59 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag kom jag upp en stund tidigare än vanligt för att plugga det sista och även blogga lite såklart. Tänk vad mycket man gör för er egentligen, jag hade kunnat sova en god stund till... ;)
 
Torsdag idag alltså och tyvärr händer det inte så mycket. Egentligen skulle jag ju tränat för Veronica ikväll men min bror har bilen med dragkrok så den är på vift någonstans söderut. Svårt att köra Bull till JFK utan den så vi får vänta till nästa vecka med träningen. Bull fick ju sig en genomkörare igår i alla fall så jag tror inte han klagar!
 
Bäst att sätta igång med mitt "sista minuten"-plugg, ha en väldigt bra torsdag!
 

Vardags mys

2012-11-14 @ 21:13:42 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hemma från en lång stalldag men det har varit kul! Tränat med Flechen för duktiga Svante Johnsson, hjälpt becka med bull och haft voltigeträning. Det mesta har funkat bra måste jag säga men nu ligger jag i soffan framför tvn med mamma och kollar på Greys anathomy. Brasan är tänd, Kinamat på bordet och bra program på tv. Riktigt vardagslyx! :)

/Hanna


Prioritering

2012-11-14 @ 20:39:42 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Måste slänga i mig lite mat och sedan öppna historiaboken då jag har prov imorgon. Det prioriteras ikväll helt enkelt, men tänkte dra lite kort om dagen först!

Som Hanna skrev innan hjälpte hon mig med Bull och till en början gick det superbra. Fick en jättebra känsla och bättre sits och trots att han blev riktigt förbannad på mig ett tag eftersom jag kom åt honom så är jag väldigt nöjd. I galoppen blev han superstark och pigg i vänstervarvet så Hanna satt upp och hjälpte mig lite och mot slutet efter mycket slit blev han riktigt riktigt fin. Man måste bara vinna över honom och hans envishet för han har det i sig egentligen!

Sedan var det ju dags för en efterlängtad voltigeträning som blev med mycket skratt kan jag lova. Jag var lite ringrostig så att säga men det var grymt kul att komma igång igen. Nu behövs det hårdträning för mina muskler och min spänst och smidighet tills nästa träning, det är jobbigare än vad man tror med voltige!

Det var denna dagen och nu står jag inför en dejt med historiaplugget. Lagom roligt men tyvärr ett måste, vi hörs betydligt bättre imorgon! :)

/ Rebecka


Intensiv dag

2012-11-14 @ 17:42:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har fullt upp idag. Berättar mer när jag kommer hem, just nu hjälper jag becka med bull lite från marken. Vi hörs ikväll när jag kommer hem!

/Hanna


Onsdag

2012-11-14 @ 12:53:41 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hade planer att gå upp lite tidigare idag så jag hann fixa lite tidsinställda men det sprack när jag försov mig och fick skynda mig allt jag hade till skolan. Planerna idag förutom skolan är lite trim på banan med Bull och sedan VOLTIGETRÄNING! Åh vad jag har saknat det och det ska bli så roligt att komma igång med lite träning igen.

Nu måste jag återgå till lektionen!

/ Rebecka


Godkväll

2012-11-13 @ 21:13:16 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tog det superlugnt i stallet idag vilket jag egentligen inte hade tid med men skönt var det. Känner mig rätt stressad över allt skolarbete som ligger och biter i bakhuvudet hela tiden så det var skönt med ett litet break och lugn som man bara kan få när man är i stallet och mot världens gosigaste mule. ♥
 
 
Igår red Frida och idag har jag ju ridit ut i mörkret som ni vet. Resten av denna veckan blir lite speciell då jag ska på läger fredag till söndag. Imorgon rider jag lite på banan och på torsdag blir det träning för Veronica som vanligt. Sedan på fredag har jag det lite tight då jag ska iväg söderut redan innan skolan slutat och är borta till söndag kväll. På lördag och söndag rider Frida och Hanna så de får välja lite själva om de ska rida i skogen eller trimma på banan. Jag vet i alla fall att han är i trygga händer! :)

Ute i skogen

2012-11-13 @ 18:52:17 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013


Dags för stallet och uteritt

2012-11-13 @ 15:56:08 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Just kommit hem från en ganska lugn skoldag och ska nu vidare till stallet för en uteritt med bästa Hanna och Fleche! Vi får slänga på oss mängder med reflexer för det lär blir rätt mörkt innan vi hinner tillbaka, men mysfaktorn på det är väldigt hög vill jag lova, testa själva! ;)
 
Berättar mer om hur resten av veckan kommer se ut för mig och Bull, när jag kommer hem igen, nu måste jag skynda mig! Vi hörs och syns gott folk!
 
Snygga som få under senaste uteritten i mörker, eller?

När tankarna snurrar

2012-11-13 @ 13:59:25 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013

 
Det finns ingen som betyder så mycket för mig som denna ponnyn gör. Det är helt sjukt hur jag har fäst mig vid denna tjocka och lurviga c-ponny. Jag vet nog inte själv varför det är så, kanske för att vi är lika. Lika på så sätt att vi är lite udda, lite speciella. Att människor inte alltid förstår sig på oss. Men vad det än är så är det något, det går helt enkelt inte att skilja på oss. Den resan vi gått igenom där vi har växt tillsammans, där har vi också skapat ett band. Ett band som ingen kan bryta. Jag älskar dig! ♥

Ang. Boy

2012-11-13 @ 11:06:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som ni vet så startade jag Boy två klasser under Lördagen, men vad jag inte sa var att det antagligen var våra allra sista starter ihop.. Ville inte säga det innan tävlingen då jag ville njuta och verkligen ta tillvara på våra sista starter ihop. Men nu går det inte att skjuta på längre, jag är för gammal. Från och med årsskiftet får jag inte längre tävla ponny. Det gör ont i hjärtat att tänka på det men om jag tänker tillbaka på alla våra minnen ihop så har vi haft en otrolig tid ihop, en tid jag aldrig nånsin kommer glömma. Och vi kunde faktiskt inte avslutat bättre än att ta hem en 8 placering bland 50 starter. Jag och Boy, vi klarade det och även om vår tid på tävlingsbanorna ihop är slut, så kommer jag aldrig, aldrig någonsin glömma bort den lilla fuxen som gett mig så otroligt mycket! ♥
 
Det är han som tagit mig ut på banorna och hjälpt mig till den ryttare jag är idag. Utan honom hade jag aldrig kommit såhär långt. Han är en fantastisk ponny och jag kan inte annat än att hoppas att det nu är någon annans tur. Någon annan liten tjejs tur att få lära sig av honom, och få en alldeles egen resa med honom♥
Jag kommer alltid att sakna vår tid ihop, han är en riktigt underbar liten ponny som tagit mitt hjärta med storm och kommer alltid att finnas i det. Det gör ont att inse att det nu är slut, men minnerna släpper jag aldrig..
 
Det gör det hela lite lättare att veta att jag har två storhästar att gå vidare med. Som kommer att ta mig längre och längre framåt för varje dag. Bästa Flechen och underbara Bonny, jag kommer att fortsätta att utvecklas med dem och ni har inte sett det sista av mig ute på tävlingsbanorna, det lovar jag!
 
Det enda vi har kvar ihop nu är några klubbtävlingar, sedan är resan slut..
Här är ett gäng med bilder från vår tid ihop.. ♥
 

Lång men underbar helg

2012-11-12 @ 21:53:54 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Min helg har verkligen varit riktigt riktigt bra. Kan knappt beskriva för er med ord hur bra den har varit. Det var riktigt länge sedan jag hade såhär kul, kände mig delaktig och nöjt av varje sekund! Har verkligen tillbringat den här helgen på bästa sätt, med underbara människor, sjukt fina hästar och desutom fått tävla, kan det bli bättre än så?
 
Under Löradagen startade jag två klasser på Boy blandade resultat med jag är super nöjd. Hade en bra känsla men var framförallt lycklig och hade väldigt roligt inne på banan, and that´s what counts. Hjälpte till som funktionär lite efter mina starter också innan jag begav mig av till Sjövik för att fixa inför söndagen.
Trimmade Bonny lite i ridhuset och kände efter så att gas och broms fungerade som de skulle. Putsade av alla grejer till alla sex hästar som skulle med dagen därpå. Jag och Erica hjälptes åt att packa så att det skulle gå snabbt och smidigt morgonen därpå.
 
Igår, söndags, red jag dom två första klasserna med Bonny. Erica hade även hon en start i de både första klasserna. Det var efter det som det blev stressigt ;) I klass 3 hade Erica 5 starter och i klass 4 hade hon 3 starter. Så jag var med och agerade hästskötare och red fram några av hästarna. Lastade av och på hästar, såg på att de fick rätt utrustning osv. Fullt upp och stressigt var det med bara ca 11 starter imellan Ericas. Men vi löste det även om det var ont om tid.
 
Behöver jag säga att jag somnade som en stock igår och låg som en zombie i sängen rätt många timmar? ;) Tror aldrig jag har somnat innan 9 sen jag var typ 12. Men det gjorde jag igår och galet skönt var det.
 
Men jag har haft riktigt riktigt kul i helgen och allt har vekrligen varit värt det! ♥
 
Fina fina Bonny♥
 

Gamla tävlingsbilder

2012-11-12 @ 18:59:09 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
På Bull tillsammans med sin förra ägare! Kolla vad fin han är, världens bästa brunskäck! :)
 

Film från JFK

2012-11-12 @ 12:32:55 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
 
Stoppen i andra klassen på tvåan ser riktigt mesiga ut men jag får verkligen inte fram honom för skänkeln. Allt bara vände liksom från den bra rundan i första klassen som slutade med placering. Vet inte riktigt hur jag ska se på tävlingsdagen ännu, om jag ska vara nöjd eller missnöjd. Något jag vet säkert i alla fall är att jag måste göra någonting åt problemet, dags för honom att hoppa faktiskt!

Ledig måndag

2012-11-12 @ 09:14:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Har ingen skola idag vilket är väldigt skönt, speciellt efter denna fullspäckade helgen. Idag ska jag redigera bilder för fulla muggar från helgen, är ni intresserade av att se några bilder? På Hanna och Bonny kommer jag lägga upp men vill ni se på andra ekipage också? Om det var någon som var och tävlade på ponny i LA och MSV på JFK igår så kanske jag har bilder på er. Skicka iväg en kommentar isåfall eller ett mail till dailyhorses@hotmail.com så kan ni få bilderna! :)
 
Frida har Bull idag som vanligt på måndagar och jag har tid att ta det lugn och plugga lite. Fick förresten en kommentar för ett tag sedan som det kanske är fler som undrar över så jag tar det här:
 
 
Jo anledningen till att jag har en medryttare är inte för att jag behöver hjälp att trimma Bull utan för att jag behöver ha en dag ledigt att plugga, ta det lugnt, träffa vänner osv. som jag inte hinner med när jag är bunden till stallet. Samtidigt vill jag ha någon jag känner och som jag vet rider bra, skulle inte sätta upp någon att rida en gång i veckan om jag inte visste om personen var duktig. Därför passar Frida väldigt bra eftersom jag känner henne väl och vet att hon kan rida. Både när hon rider i vanliga fall och när hon tränar för Angelica så vet jag att det bara är bra för Bull och jag vet att han blir bra trimmad. Så svaret på frågan är både ja och nej, det är inte huvudtanken men självklart är det ett väldigt stort plus! :)
 
 

Tävlingsdebut med Bornyr

2012-11-11 @ 21:07:06 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Ska försöka skriva ihop detta lite snabbt innan jag somnar framför en bra bilm tänkte jag. Känns som om det var förra veckan vi tävlade och inte för 8 timmar sedan.. Men men här har ni en snabbis iallafall!
 
LB 110cm 0+4 fel 12 plac.
 Fick en jättebra känsla på framhoppningen och hade full koll på banan och kände mig säker. Kom in på banan och kände hur sjukt kul Bonny tyckte att det var! På framhoppningen var hon lite framtung i vissa lägen men så kom hon in på banan och det kändes som om hon sa nått i stil med "håll i dig och visa vägen, det här fixar vi!" Haha asså hennes inställning, så sjukt go! Hade iallafall en super runda i grunden, kändes riktigt riktigt bra faktiskt. Sedan släppte underlaget lite för oss precis innn första iomhoppningen så vi tappade lite balans, tempo och ytterbogen vilket resulterade i ett nedslag. Med resten av rundan kändes riktigt kanon och jag var svin nöjd! Hade världens goaste känsla och hade så grymt roligt inne på banan! Det var inte alls många dubbel nollor så jag lyckades knipa åt mig en 12e placering. Grymt kul med en placering i första starten ihop! :D
 
LB+5 115 cm 0+12 fel
Hade inte riktigt samma bra känsla efter framhoppnignen i denna klassen men det kändes ändå bra och som om vi skulle fixa det här jag och Bonny. Grunden flöt på väldigt bra. Fick in rätt antal galoppsprång överallt. Kände att allt verkligen stämde och att jag red bra. Sista hindret i grunden var en komination och jag fick inte riktigt ihop henne helt efter den och hade ett snörpligt pet på den. Fick en riktig blackout och glömde vägen efter det hindret så la en volt för att få en ny anridning. Då gick det kanon och vi fortsatte bra hela vägen till komben som va sista där jag fick lite bråttom och det blev en komunikationsmiss där jag sa hoppa och Bonny ville ha in ett till så petade a hindret.
Men jag är verkligen supernöjd. De felen som kom var ryttarmissar hela vägen och det är sådant jag måste finslipa på och få mer erfaranhet på. Det kommer bara att gå framåt härifrån och det kändes verkligen jättebra!
 
Riktigt nöjd med dagen och med alla dessa debuter som det blev idag! Har ju faktiskt debuterat både LB, LB+5, regionaltävling och på en ny häst ;) Inte illa pinkat ändå måste jag säga. Erica verkade också nöjd med oss för dagen så det var ju skönt ;)
 

Filmtime

2012-11-11 @ 20:39:40 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen har varit lång men väldigt rolig och lärorik. Tycker det är roligt att vara på tävling och vissa ryttare inspirerar en något enormt. Tyvärr får man se vissa rundor, även på denna nivån, som inte är helt efter regelboken (för att uttrycka sig milt) och man blir lite varm i hjärtat av sådana hästar som verkligen ställer upp i alla lägen och räddar ryttaren ur situationen. Det är dock bättre ridning på storhästtävlingar än ponnytävlingar, det har jag slått fast vid efter dessa två dagar.
 
Nu ska jag nog sätta på en film för att avsluta en väldigt bra helg. Självklart syns vi imorgon! :)
 
 
Eftersom jag inte har några bilder på mig och Bull från i lördags så visar jag en liten sneakpeak på vad som kommas skall imorgon, då ni får ett helt inlägg i detta tema... ;)

Trött o sleten

2012-11-11 @ 18:37:52 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Ja så känner jag mig verkligen nu efter en galet lång tävlingsdag uppe på Jfk. Nu ska det bli riktigt skönt att hoppa in i en varm dusch och sedan få i mig lite mat!

Mer om mina rundor imorse får ni senare ikväll som jag inte hinner somna innan dess vill säga..

/Hanna


Dags för 1.40

2012-11-11 @ 17:12:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Står som funktionär på banan nu och sista klassen har precis börjat, 1.40 cm. Finns väldigt många duktiga ryttare som är med och det är bara att kolla och ta in. Självklart hejar vi båda mest på Erica tillsammans med de hästar hon har med i denna klassen! Vi hörs senare ikväll!

Edit: Det var visst 1.30 cm men det är rätt högt det också. ;) Känns helt sjukt att det är det högsta man kan tävla på d-ponny och att SM till och med går i 1.35. Skulle jag kunna hoppa detta på Bull? Haha, känns ganska långt borta om jag får säga det själv! ;)


Bilder

2012-11-11 @ 11:41:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Min sötis! ♥

Debuten avklarad

2012-11-11 @ 09:44:20 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Första starten avslutad, hade ett ner i omhoppningen och jag tabbade mig lite i en sväng men det löste bästa Bonny! 0+4 i debuten och den 12e placering, jättenöjd! :)

/Hanna


Dagen

2012-11-11 @ 08:41:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Godmorgon och dags att pallra sig till JFK! Är väldigt trött och seg idag, så är glad att jag inte ska tävla själv hehe. Börjar alltså dagen med att vara uppe på den regionala storhäst-tävlingen som är på klubben idag eftersom Hanna och Bonny ska vara med. Lovar både bilder och filmer på de två senare!
 
Efter lunch ska jag till Bull och fixa stallsysslorna och rida ut lite lätt i skritt och trav och vid fyra ska jag vara tillbaka på JFK igen för att vara funktionär i några timmar. Kommer vara rätt seg efter idag också kan jag lova! ;) Vad ska ni ha för er idag?
 

Nu kör vi!

2012-11-11 @ 07:17:55 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013


Sjukt trött

2012-11-10 @ 22:10:59 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Drog mig till JFK och kollade på de sista klasserna för dagen och har nyligen kommit hem igen. Nu är jag otroligt trött, efter att ha gått upp innan 6 i morse och varit igång hela dagen i princip. Ska faktiskt dra mig i sängs snart eftersom jag ska upp ganska tidigt imorgon med för att fota+filma Hanna och Bonny. Ska bli roligt att se dem live, jag har ju sett lika mycket av Bonny som ni har! Så där tillbringar jag förmiddagen imorgon! :)
 
Som sagt, dags att dra sig i säng. Vi hörs imorgon!
 

Dagens tävling

2012-11-10 @ 21:02:00 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
Blandade resultat och blandade käslor bjöd denna tävlingsdagen på. Men i slutändan så är jag faktiskt ändå nöjd, och det bästa av allt är att jag har två rundor kvar att hoppa imon, Tagga! :D
 
LD+5 4fel
Han kändes riktigt bra på framhoppningen, fick verkligen igång honom och han bjöd riktigt fint och hoppade superbra. Men stressade ner till banan lite för tidigt och sedan skulle som helt plötsligt sladda banan mitt i allt som dom inte hade gått ut med? Så jag fick skritta jätte länge på en liten volt precis innan starten.. Och eftersom han kan vara lite fjantig ibland så ville jag visa honom de tittigaste hindren så han inte riktigt få igång honom innan vi fick startsignal. Rev ettan och då blev jag riktigt sur på honom då han faktiskt kunde lyft på hovarna och bjudit till lite! Sen hoppade han resten av banan bra. Fick ett ner på fyran också men det tar jag helt på mig då jag la honom alldeles för nära så det fanns inte en chans för honom att hinna upp med frambenen i tid.
Inte nöjd alls med den här rundan, den va orytmisk och han va inte framme, fick driva till jag höll på att dö men det hände inget. Usch nej den lägger vi bakom oss!
 
LC 0+0 fel 8 placering.
Bytte strategi helt här. Lät honom helt fixa allt på egen hand på framhoppningen för att se om han skulle snubbla in i hindret eller ta tag i uppgiften och lösa det på egen hand. Till allas stora förvåning så sög han verkligen tag i hindren när han gav honom handen tre galoppsprång innan hindret. Fick en riktigt riktigt bra känsla på framhoppnigne så jag fortsatte på exakt samma ridning inne på banan. Han fick sköta lite mer själv och jag fokuserade mestadels på att driva och styra. Låter jätte dumt men det fungerade och det verkade som om Boy var nöjdare med det. Fick en kanonkänsla, kändes verkligen som om vi kompleterade varandra jättebra, han lyssnade perfekt på mig och bjödtill själv och tog dom där perfekta framåtlägena. Flytet fortsatte in i omhoppningen om allt kändes så sjukt bra! riktigt riktigt bra känsla hela banan igenom på en helt okej tid i fas två! Det var ca 55 startande i denna klassen så trodde inte att jag hade en chans men fel av mig, det räkte till en 8 placering på underbara älskade ponnyskrutten, kan inte få ett bättre avslut med denna underbara ponnyn♥
 
Gammal bild, togs tyvärr nästan inga bilder alls idag, men det gör ingenting. Känslan från idag kommer jag bära med dig för alltid. Ett riktigt bra avslut på vår antagligen sista lokala hopptävling ihop..♥
 

Sanni igår

2012-11-10 @ 19:59:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Igår var det ju hoppspecial-lektion på ridskolan och jag hade Sanni. Vi tränade mest bommar och la upp ett hinder sedan som vi hoppade några gånger var först som räcke och sedan som oxer, lagom för de andra som skulle tävla på de ponnyerna idag men passade mig väldigt bra också att bara få känna in mig lite på Sanni eftersom jag tycker om är svår. Det var lite omställning från Bull och Aspe som är de ända jag ridit det senaste, men lite samma tänk som på Bull ändå även om de är sjukt olika. Yttersidan med men behålla ställningen, och att få bakbenen under sig.
 
Bommarna i trav i början gick jättebra, där löste hon det jättebra själv och jag behövde bara reglera lite tempo beroende på vilket avstånd det var mellan. I galoppen hade vi fyra bommar med fyra galoppsprång mellan på en volt och det gick inget vidare. Jag fick kämpa som in i tusan för att få med yttersidan och då var det samtidigt svårt att få rätt distanser och få henne att hålla en lagom galopp. Var riktigt trixigt och tog sin lilla tid men fick någon bra volt mot slutet. Hoppningen tyckte jag också gick helt okej, där var det också lite samma som med Bull - upp med handen och fram för skänkeln. Är ganska nöjd med lektionen, jag tycker som sagt att Sanni är riktigt svår men man lär sig något otroligt på den hästen och när allt sitter så kan hon ju bli superfin, det har ni ju sett när det är Hanna som sitter på! :)
 
 
Har bilder på Hanna och Boy också från igår som bästa Linda tog när vi red. Redigerar och lägger upp de imorgon! :)

Lång dag

2012-11-10 @ 19:38:23 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Ni får ursäkta den icke existerande uppdatering från min sida men jag har verkligen inte haft tid. Inte haft en ledig stund förens nu!

Utvärderingen om dagens tävling kommer senare ikväll när jag orkar starta upp datan, men jag är nöjd iallafall. Dock kom jag hem först nu så jag är rätt trött och sliten efter en lååååång dag på tävling och på sjövik och som funktionär. Som sagt lite väl mycket att göra men det har varit en bra dag!

Vidare update kommer ikväll, det är ett löfte! :)
Men nu är det mys med familjen som står på schemat!

/Hanna


Tävling 10/11

2012-11-10 @ 17:53:06 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
LD+5 (85 cm)
Han kändes bra på framridning och framhoppning och jag var taggad inför banan som var en vanlig A:0 A:0 med omhoppning (anledningen till att de lägger till +5 är för att om det bara är LD måste det vara en clear round). Satte upp ett bra tempo från början och Bull tog chansen att öka lite till haha. Men runt banan kom vi och en fjärdeplacering trots att jag totalmissade första omhoppningssvängen. Det var väl inte en jättevacker runda precis men är nöjd och vi hade framför allt väldigt roligt! :)
 
LC (90 cm)
Fick något stopp på framhoppningen men sista språnget på oxern är jag supernöjd med där jag verkligen red honom fram till handen. Inne på banan satte jag tyvärr ett lite för lågt tempo till ettan och fick ett stopp men det tar jag helt på mig själv. Andra gången hoppade han men sedan kom vi inte längre. Tvåan var från utgången och såfort jag vänt därifrån så ville han inte gå fram alls utan stannade av liksom. Hjälpte inte hur mycket jag skänklade utan han sa nej. Fick två stopp där och var uteslutna, och då var jag inte glad på honom. Jag gillar inte att skylla på hästen och för det mesta gör jag inte det men nu var han bara dryg, 90 cm kliver vi över på träning och nu drygade han sig bara. Höjden är ju inga problem, det sitter i huvudet på honom. Denna gången var jag målmedveten och visste vad jag skulle göra men inte hjälpte det. Jaja, nöjd med första klassen och missnöjd med andra så som det brukar se ut med andra ord.. ;)
 
Filmen tar en himla tid så den får ni imorgon, nu ska jag till JFK för att kolla på slutet av tävlingarna och även klicka lite bilder! :)
 

Hemma

2012-11-10 @ 15:56:14 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
När vi kom till stallet igen från tävlingen så kom sadelmakaren och fixade med Bulls sadel direkt. Bull var lite fundersam när vi la på sadeln igen men nu är den iallafall omstoppad och ska ligga bra ett tag till!
 
Ska skriva en utvärderingen om tävlingen alldeles strax, ska bara få i mig lite mat. Sedan får vi se vart kvällen tar vägen, funderar på att åka upp och kolla på de sista klasserna men vet inte än. Det blir totalt 370 starter idag typ så det kommer hålla på i evigheter däruppe! ;)
 
Snyggponnyn häromdagen!

Det här var inte igår

2012-11-10 @ 11:07:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
 
Kolla vad söt han är, min teddybjörn!

Nu kör vi tävling

2012-11-10 @ 07:16:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för den usla uppdateringen igår, när jag är hemma från tävlingen idag så ska jag se till att göra upp för det! Bull var superfin igår så idag kör vi all in, två nollor satsar vi på idag!
 
Förresten, kan ni förstår chocken jag fick när jag insåg att jag kommer få vara inne på banan samtidigt som min absoluta favoritponny inom bloggvärlden, nämligen Winnetoo! Tycker så galet mycket om den ponnyn och nu kommer jag synas för alla kameror och senare bloggläsare inne på banan samtidigt som denna grymma ponny och Alexandra. Tror det kommer gå grymt bra för dem och en grym kick för mig precis innan start, det gillar vi! :D
 
 
NU KÖR VI!

Dags för första hästen

2012-11-09 @ 15:42:18 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013


Skogsvandring

2012-11-09 @ 12:37:56 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Vart ute i skogen hela förmiddagen med skolan. Kollat på olika bergarter och shit. Inte roligt någonstans men det var bara att ta på sig gummistövlarna och hänga på!

Nu är vi äntligen tillbaka och har bara en timme att fördriva i skolan innan det är slut för dagen. Riktigt skönt att det är fredag, helgen kommer bli sjukt nice men jag börjar bli lite små nervös!

/Hanna


Fredag

2012-11-09 @ 11:16:54 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Äntligen fredag!! Denna veckan har varit väldigt upp och ner och ganska jobbig men nu har jag en väldigt rolig helg att se fram emot, så är supertaggad verkligen!

Idag slutar jag vid ett istället för vid fem som jag brukar på fredagar vilket är grymt skönt. Direkt efter skolan ska jag till Bull och trimma lite på banan så han är är mjuk inför imorgon och försöka få bort hans beteende från igår. Ska även fixa det sista inför imorgon och sedan är det ju hoppning på ridskolan som vanligt! Rolig fredag! :)

/ Rebecka


Sen träning

2012-11-08 @ 22:32:07 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013

Gick inget vidare idag, han hade en "jag tänker inte samarbeta alls"-dag och då är det riktigt svårt att komma åt honom. Han ville inte gå fram för skänkeln i skritten, ville springa iväg i traven och sköt ut bogarna. Var svårt att jobba med honom när han inte tog några hjälper liksom... Släppte lite på slutet, men bara ytterst lite men vi fick nöja oss där ändå. Ska trimma honom imorgon igen med det andra bettet så får vi hoppas att han är på bättre humör då!

/ Rebecka


Stjärnan ♥

2012-11-08 @ 21:58:00 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Hoppade världens bästa Bonny idag, sista hoppningen innan helgen och vår tävlingsdebut! Tränade för Erica och fick massa värdefulla tips som jag ska ta med mig tills på Söndag och om jag får till det och rider som jag gjorde i slutet idag kommer jag komma hem med två kanon rundor i bagaget!
 
Vi hoppade en liten kombination på ena långsidan och sedan enkelhinder på diagonalerna samt på andra lågsidan. Inget komplicerat alls, bara komma rätt på hinder och få ett bra flyt. I början gick det lite sådär innan vi började sammarbeta och jag började rida ordentligt och verkligen tro på mina lägen och fullfölja.
 
Hoppade en liten bana ca 3-4 gånger på lite olika höjder. Avslutade med en runda när hindren låg på en blandning mellan 120-135cm. Fick en super runda och det kändes så sjukt enkelt när allt väl stämde! Att flyga över en 130cm oxer och känna att shit det här klarar vi utan problem! Det var så sjukt underbart, går inte beskriva!
 
Det jag ska ha med mig i bakhuvudet är att ha en bra galopp så att jag kan spänna fjädern ordentligt i henne men samtidigt kunna sitta upp mot hindren om vi skulle ligga i ett sådant läge. Men ska hålla kvar den känslan jag fick idag tills på Söndag så grejar vi det här jag och bästa Bonny!
 
Åh bästa Bonny och framförallt bästa Erica som gör detta möjligt, går itne beskriva hur tacksam jag är!♥
 
Klassisk öronbild från idag! :D Haha tänk att vi hoppat detta, underbara hästen!
 
Hoppas på nya fräscha bilder till helgen! :D
 

Lägger det i utkast

2012-11-08 @ 16:26:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har suttit och trummat med fingrarna för att få igång någon inspiration att skriva något riktigt långt och läsvärt inlägg men kan erkänna att det gått sådär. Har däremot några inlägg fulla med bilder som jag lagt i utkast att publicera inom de närmsta dagarna. Tror ni kommer gilla det!
 
Ska ta tag i lite plugg ett tag istället och se om det ploppar upp en idé i huvudet snart!
 
Bjuder på en bild på min och Kuhs första tävling ihop, lokal på hemmaplan!
Söta vi var..! ;)

Hoppträning på gång

2012-11-08 @ 14:19:49 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Skolan är slut för dagen, nästan. Har bara projektarbete kvar och den tiden får jag ju spendera ute på sjövik hos Bonny så det är riktigt fint! Lätt bästa timmarna på skolveckan!

Så nu sitter jag och väntar på bussen som som vanligt är lite lagom sen, Surprice?
När jag kommer ut till sjövik ska jag träna lite hoppning för Erica! Det blir sista hoppträningen innan tävlingsdebuten på söndag. Spännande och lite nervöst men jag ska försöka hålla mig kall. Gör jag det är det inga som helst problem!

Hoppas ni får en kanon eftermiddag för det ska jag se till att ha! ;D

/Hanna


Vår utveckling

2012-11-08 @ 13:18:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Att Flechen kunde allt när jag började rida honom var det inga som helst tvivel om. Men vad jag kunde och vad vi tillsammans kunde var lite mindre självklart. Jag hade ridit på ridskolan i 9 år när jag började rida Flechen och precis börjat tävla lite mer på ponny. Så visst satt jag inne på en del kunskap men känslan för ridning och hästar saknades till stor del.
 
Under dessa tre år som jag nu har ridit Flechen så har vi vuxit ihop. Han har blivit mer stabil och trots att han inte har utvecklats jättemycket egentligen (Hans ägare Sanna har lärt honom allt han kan och har gjort ett extremt stor jobb med honom, hatten av för henne!) så har vi utvecklats ihop och verkligen blivit ett team nu det senaste!
 
När jag började rida honom tränade jag ingenting alls. Jag red mest ut i skogen och busade runt samt hoppade lite småhinder hemma på banan en dag i veckan. Det var inte förens för ca 1 år sedan som jag verkligen började träna ordentligt på honom för tränare. Det är också det senaste året som vi har utvecklats grymt mycket ihop!
 
Ber jag honom om någonting i dagsläget gör han det garanterat, han litar på mig och jag litar på honom. Hur duktig jag än hade varit för tre år sedan så hade han aldrig hoppat 130cm barbacka med mig på ryggen då. Men nu när vi tillsammans är ett team och litar på varandra finns det egentligen inget han inte skulle försöka göra om jag ber honom. Visst protesterar han ibland när de är jobbigt, men han gör det alltid även om det ibland krävs lite övertalning ;)
 
Vår utveckling ihop är väldigt mycket tack vare mina underbara tränare som känner både mig och vet vad Flechen går för. Erica i hoppningen har hjälp oss otroligt mycket, utan henne hade vi fortfarande tragglat småhinder hemma. Och Angelica som jag inte tränat dressyr för jättemycket än så länge men det har hjälpt mig enormt mycket och jag kommer fortsätta att träna för henne för att fortsätta utvecklas!
 
Då:
 
Nu:
 
 Första eller andra hoppträningen för Erica:
 
Förra veckans träning:

Godmorgon

2012-11-08 @ 08:42:57 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Vad står på schemat idag då? Börjar dagen med skola såklart och tyvärr. Slutar tidigt idag så när jag kommer hem blir det lite bloggtid för att få ihop ett gäng bra inlägg men också lite tid till plugg. Sent ikväll som vanligt på torsdagar blir det träning för Veronica. Känns riktigt bra även om jag fortfarande har en grym träningsvärk efter idrotten i tisdags och hoppträningen efter det så ska det nog gå prima.
 
Dressyren går bara uppåt just nu. Det är bra att ha kimblewick-bettet att byta av med för om han verkligen sitter fast någonstans eller biter sig fast i vänster som han gör titt som tätt så är det lättare att jobba igenom med det bettet. För det mesta i dressyren så rider jag ju med mitt vanliga tredelade, det är snällast och eftersom han går bra på det så varför byta liksom. Lite svår att verkligen komma åt honom med det men om han är mjuk sedan innan så går det jättebra att jobba med!
 
Nu: dags för skola!
 

Kvällens träning

2012-11-07 @ 22:16:34 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Det var inte någon klockren träning och det finns massor att finslipa på. Men det märks väldigt tydligt att vi hela tiden gör framsteg ihop! Det vi har haft jobbigast med innan är bommar på marken och småhinder. Men det gick otroligt bra idag måste jag säga.
Istället kom det lite småproblem på lite högre hinder. Framför allt i trekombinationen, den var väldigt jobbig idag. Vi hade en fem och en halva och sedan ett galoppsprång till ett räcke. Det betyder att vi kom in i trav och Flechen hade väldigt svårt att räcka fram till B hindret. Fick vara på honom ganska rejält för att han skulle orka över men fick språngkurvan för tidigt och inte mitt över hindret vilket reulterar i att vi typ landar på bakbommen på oxer. Rätt obehagligt även om Flechen löser det så är det någonting vi ska träna vidare på! Ska bygga upp den serien hemma nästa vecka tänkte jag!
 
Resten hoppade han faktiskt väldigt bra på. Galopperade hela vägen fram och jag la honom medvetet lite nära för att han skulle hoppa upp sig men ändå hålla galoppen hela vägen in utan att lägga in travsteg. Sista rundan på 1m kändes riktigt bra. Han hoppade galet fint på oxrarna, precis så ska han alltid hoppa :P
 
Överlag nöjd med träningen, träningarna för Erica ger verkligen resultat!
 
Hihi söt han är när han hoppar minihinder! :D
 

Sur

2012-11-07 @ 18:44:47 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Matteprovet gick helt åt skogen, hela skoldagen har varit riktigt jobbig. Usch och fy! Nu har jag i alla fall inget mer stort denna veckan så nu kan jag slappna av lite, fram tills vi får resultaten för de tre prov vi hade idag. Då kommer jag vara så besviken, garanterat!

Nu har jag i alla fall precis kommit till Bull men blir ingen ridning idag i regnet och mörkret. Ska pyssla med honom länge istället, mycket mysigare! Blir kvar i stallet sent och fixar inför tävlingen med, skönt att ha gjort det i tid nu istället för stressigt på fredag!

/ Rebecka


Inställt

2012-11-07 @ 16:29:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hästen jag skulle hoppa nu egentligen var visst nyvaccinerad vilket min kompis inte hade en aning om. Så vi får ta hoppningen en annan dag istället. Antagligen blir det nu på fredag. Den som vänat på nått gott väntar aldrig för länge eller vad säger ni? ;)
 
Nu har jag istället tid att hjälpa pappa att koppla in vårt bredband om äntligen kommit (!!!!) efter typ 100 månaders väntan. Så förhoppninsvis så slipper jag att koppla upp mig via iphonen hedan efter ;)
 

Mot första hästen

2012-11-07 @ 15:54:57 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu drar jag mig mot stallet för att hoppa första hästen idag. Lussen har jag bara ridit en gång tidigare så det ska bli kul att hoppa honom. Hoppas jag sitter kvar bara då han är rätt bra på att bralla till det bakom hindren, hehe
 
Men det ska nog gå fint, hoppas jag ;) Drar direkt till Flechen efter det och lastar honom och åker till Erica, intensiv men awsome dag, precis vad jag gillar ;)
 
Vi hörs senare, nu måste jag skynda mig om jag ska hinna!
 

Boy igår

2012-11-07 @ 13:54:46 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Eftersom det var teori och jag hjälpte till att rida massa hästar som behövde ridas fick jag även trimma lite på Boy som varit riktigt stel och motvillig det senaste. Det kan jag lova att jag märkte direkt när jag satt upp på honom efter en ordentlig framskrittning för hand.
 
Han gick emot skänkeln, tog inget riktigt stöd på bettet och knäppte mest av i nacken. Fick jobba riktigt mycket i skritten med att han skulle bjuda framåt själv och ta ett ordentligt stöd i båda tyglarna. Dock fick jag ett väldigt ojämnt stöd i början då han bet sig fast i höger tygeln och släppte vänster helt. Efter mycket lösgörande arbete med både ställning, böjning och sidförande så släppte han igenom riktigt fint. Började trava och fick börja om från ruta ett där också. Men efter liknande arbete där fick jag en riktig WOWkänsla! Tror aldrig jag har suttit på honom när han själv var så villig till arbete, bjöd fram och riktigt trampade på med bak så jag trodde att jag drömde!

Öka, minska avbrott och igångsättningar. Allt fungerade klockrent och jag hade världens bästa känsla. Herregud vad fin den där ponnyn kan bli när han vill! Tog lite galopp i båda varven och även där var han super fin och jättemjuk och fin i kroppen. Ville inte sluta rida när han var så extremt fin och arbetsvillig. Men det är ju som man säger. Man ska sluta när det går som bäst för att han ska ha kvar det där lilla extra som han hade igår ett tag till!
 
Är uppriktigt ledsen att det inte är dressyr vi ska tävla i helgen för då hade han gett de andra ekipagen en riktig match! Alla de gånger jag har ridit honom och tyckt att det känns bra är ingenting, ingenting mot igår. Då har vi ändå ridit LB:1 på 75,5% på klubbis. Vill inte ens veta vad domarna hade sagt om dom sätt honom igår!
 
Det är verkligen en ponny med hjärtat på rätt ställe det där, när man väl får honom på sin sida gör han allt för sin ryttare. Och det fick jag känna på för första gången i dressyren idag. Den kämparglöden ska vi ha även på Lördag!♥
 
 
Underbara fina ponny, han har verkligen ett hjärta av guld och betyder så enormt mycket för mig! Jag är så jävla glad att jag fått chansen att lära känna honom och ännu gladare att jag fick den där magiska känslan igår. Kommer aldrig nånsin glömma vår tid ihop och vår resa♥♥
 

Hoppträning 6/11

2012-11-07 @ 13:05:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Som jag sa igår så är jag ganska nöjd med träningen, det var lite lagom helt enkelt. Testade att träna med kimblewick-bettet så framridningen gick betydligt bättre även om jag fick jobba med att få honom på bakbenen och fram till handen. Men hellre det än att han bara spänner sig och går emot hand och skänkel ständigt. Själva hoppningen gick också bra. Jag börjar hitta knapparna för att få honom fram för skänkeln utan att bli het vilket krävs för att han ska hoppa när det kommer upp över 90 cm numera. Fick något stopp igår men då kom jag i för dåligt tempo ur sväng men annars rullade det på finfint tycker jag. :)
 
Mitt största problem på lördag blir att komma ihåg att jag ska ha ett bra tempo, som vanligt. Jag måste verkligen ligga om med skänkeln ständigt och få honom ordentligt mellan hand och skänkel. Kommer ju inte vara några svåra linjer eller liknande i de klasserna så det är bara att tuta och köra. Om jag mesrider så blir jag riktigt besviken på migsjälv men jag ska försöka tänka på det Erica sa till mig igår, då kommer det gå prima!
 

Dagens planer

2012-11-07 @ 12:06:51 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Har precis käkat lunch i skolan. Helt okej mat idag men ingen höjdare kanske, men men man ska inte klaga, gratis mat är ju alltid fint ;)
 
Efter skolan idag ska jag nog dra upp och hoppa en kompis häst. Riktigt fin häst så det ska bli riktigt skoj! Efter det är det som vanligt hoppträning på Flechen. Kommer bli sjukt nice precis som alltid, as skönt att träna för bästa Erica. Det går verkligen bättre och bättre för varje gång, ska skriva en utverdering åt er någon dag! :)
 
Men nu ska jag återgå till skolarbetet, ska skriva en vetenskaplig uppsats om genvägar till "framgång" inom hästsporten, dvs. barrering av olika former och hur det påverkar hästen. Faktiskt intressant, är det någonting ni vil ta del av? :)
 
Bästa Flechen ♥
 

Berg med plugg

2012-11-07 @ 08:07:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är anledningen till den usla uppdateringen igår! Det ska inte få ske på ett bra tag igen. Idag har jag tre prov som jag satt och råpluggade till från att jag kom hem från träningen igår till över midnatt, inget att rekommendera men kände att jag var tvungen. Jag mår så dåligt av att få ett dåligt resultat på prov när jag vet att jag kunnat få bättre, helst hade jag velat ha A i allt men då hade jag garanterat gått in i väggen på köpet...
 
Idag blir det bättre update här i alla fall. De värsta grejerna i skolan för denna veckan kommer vara över så nu kan jag slappna av och ta mig tid åt bloggen och att släppa fingrarna lösa. Först måste jag bara ta mig igenom denna jävliga skoldag. Vi hörs om jag överlever! ;)
 
 
Vet inte riktigt hur det blir med Bull idag, om jag hinner rida ut innan det blir mörkt. Sista provet är nämligen efter den vanliga skoltiden (vilket suger) så jag slutar inte så tidigt som jag brukar på onsdagar. Ska i alla fall skynda mig upp till stallet och se hur det ser ut då, i värsta fall skrittar jag bara en sväng!

Nästan som gamla vanliga tiden

2012-11-06 @ 21:28:14 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Har tillbringat exakt hela min dag uppe på Jfk, det har nog faktiskt inte hänt sedan Sanna slutade jobba där för många år sedan. Lite mysigt och fick lite flashbacks från den gamla goda tiden när jag levde där uppe. Hade verkligen hela mitt liv där uppe, åh vad mysigt det var! Dock inte alls samma känsla där längre dock, av flertalet anledningar. Riktigt synd att det inte är som förr, det stället var mitt andra hem väldigt länge, typ sådär 12 år...
 
Jaja hur som helst. Var på jfk med skolan idag och hade teori på morgonen och ridning efter lunch. Red Franz och vi hade massa bomövningar. Fick rida som en idiot för att få honom att stanna hos mig och inte bli stark eller gå iväg. Men efter ett jäkla slitande och efter att ha fått testa mig fram på egen hand för att se vad som fungerade bäst lyckades jag efter en timme få honom riktigt fin. Så jag är nöjd, även om vi hade kunnat komma till det stadiet väldigt mycket tidigare..
 
Hade lite tur med att det var teori idag, och Sanni behövde röra lite på sig så jag tog henne på en barbacka sväng ute i skogen. Hon tyckte det var jätte skönt att få komma ut och bara promenera utan krav och bara vara glad. Åh vad hon betyder mycket, ingen kommer nånsin ha lika stor del av mitt hjärta som den ponnyn har ♥
 
Även Elisa behövde röra lite på sig idag för hennes lymfangit så blev att trimma lite på henne i ridhuset en kortis. Hon var faktiskt väldigt trevlig och fin idag, knappt så jag vill erkänna det men hade nästan saknat att rida henne lite när jag väl red. Har ju inte ridit henne på jättelänge :P
 
Red även Boy men han ska få ett alldeles eget inlägg, det förtjänar han efter idag! ♥
 
Eliza och bästa Richmond ♥
 

Dåligt humör

2012-11-06 @ 21:09:55 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blä på allt just nu känner jag. Är allmänt sur och trött på det mesta just nu så lär inte få ner några vettiga inlägg just nu.. Och blogg appen har inte fungerat på hela dagen trots att jag försöka typ sådär 100000 gånger så vägrar den att ladda upp mina inlägg...
 
Ja ni märker ju hur pigg och glad jag är.. Tror jag ska bädda ner mig i sängen och kolla på Twilight som går på tv, för den har jag ju aldrig sett innan, right?
 
Ska försöka knåpa ihop ett inlägg om dagen också, om jag orkar.
 
Dagens stjärna♥♥
 

Hoppträning, check!

2012-11-06 @ 19:33:05 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Påväg hem nu med Bull bak i transporten efter en bra hoppträning. Vi höjde inte speciellt mycket idag men det tyckte jag bara var bra uppladdning inför söndag, allt ska flyta på helt enkelt!

Utvärderar när jag är hemma sedan! :)

/Rebecka


I skolan

2012-11-06 @ 10:32:20 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Började dagen med idrott och fick känna på min träningsvärk från barbackahoppningen i söndags. Skönt ändå att få komma igång lite på morgonen innan man har lektionerna i skolan!

Idag är det ju hoppträning efter skolan och är grymt taggad. Känner mig väldigt motiverad till allt som har med hästar att göra just nu vilket är superskönt oh roligt såklart. Så idag lägger vi all energi på att prestera så bra som möjligt på träningen! :)

Mer händer inte denna tisdag, vanligt med lektioner och plugg utöver träningen. Vad ska ni hitta på idag?

/Rebecka


Tekniskt obegåvad

2012-11-06 @ 00:01:42 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Teknik och jag går verkligen inteihop alltså. Eller jag och Itunes kommer aldrig vidare bra överens. Började uppdatera min Iphone nu ikväll så alla klagar på att jag inte har den uppdaterad. Men självklart somnar jag innan det är klar så när mamma väkte mig för ca 30 minuter sedan och sa att jag skulla stänga ner datan eftersom jag ändå sov så hade hela processen stannat och jag behöver nu återställa hela telefonen! -.-
 
Och eftersom jag inte har nått internet måste jag vara uppkoplad på mammas Iphone samtidigt för att det ska gå och allt är bara allmänt jobbigt! :o Jag ska verklgien inte hålla på med eloktronik, nu när jag få sitta här hela natten och försöka få igång min satans telefon :( Buhuu!
 

Videofy.me

2012-11-05 @ 20:33:21 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Videofy.me är den videospelare vi använder för våra filmer och ni kan gå in och klicka här för att komma till vår sida där och kunna se filmerna direkt när de publiceras. Vi har också märkt att några av er haft lite problem att se våra filmer på bloggen men testa att gå in här istället och se om det fungerar! :)
 

Fråga

2012-11-05 @ 16:19:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Julia:
Har du hoppat barbacka på någon annan än Bull? :)
 
Svar:
Ohja, mängder! Har hoppat barbacka på Sune massa gånger och även enheldel på Kuhs. Skrållan får vi ju inte heller missa och vissa andra ponnyer på ridskolan också bland annat Boy och en gammal ponny som heter Robin som inte står kvar på ridskolan längre. Vi i hoppspecialen har haft våra galna tider med mycket barbackaridning och mycket skratt och ett tag red jag sällan Sune med sadel på lektionerna, det var så mycket mysigare att rida barbacka! Saknar den tiden! ♥
 

Nej, vi var aldrig speciellt normala i hoppspecialen. Här jag på den "alltid så rädda" ponnyn Sune, ja men varför inte. Han kunde ju lika gärna fått ett ryck och stuckit. Älskade älskade ponny! ♥

Hanna & Fleche - barbackahoppning

2012-11-05 @ 14:56:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013

Barbacka bilder

2012-11-05 @ 12:07:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Han tyvärr inte redigera bilderna igårkväll så ni får dem oredigerade!
 
Här är han iallafall, stjärnan♥
 
 

Vecka 45

2012-11-05 @ 10:05:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Måndag: Idag har jag ju inte Bull utan Frida ska träna för Angelica. Jag ska plugga och fixa lite allmänt som jag inte hinner när jag ska till stallet. Lung måndag helt enkelt!
 
Tisdag: Hoppträning för Erica, vilket ska bli grymt roligt. Ska testa att träna med kimblewick-bettet för det hoppade jag med igår barbacka och det verkade super. Om det fungerar så har jag även det på tävlingen på lördag. Annars blir det en lugn tisdag också, med plugg också som vanligt.
 
Onsdag: Ska rida ut en sväng hade jag tänkt och även fixa inför tävlingen, fläta ner manen och frissera.
 
Torsdag: Dressyrträning för Veronica vilket också kommer bli roligt. Just nu går dressyren ganska bra, bara jag orkar sätta honom på bakbenen ordentligt. Hoppas att han är hyffsat samarbetsvillig, då är han betydligt roligare att jobba med än när han... har sina dagar haha!
 
Fredag: För mig blir det ridning i hoppspecialen och Bull vilar. Egentligen vill jag rida dagen innan tävling men jag hinner verkligen inte på fredagar, det är allt för tight med tid. Slutar väldigt sent och sedan är det bara att skynda sig till ridskolan. Hoppas förresten på att få Aspe, det trodde jag inte jag skulle göra någonsin men förra gången gick själva hoppningen så himla bra så det var superroligt!
 
Lördag: Tävling då, på JFK. Ska rida en LD+5 och en LC vilket egentligen känns ganska lågt men jag tänker inte starta någon LB igen förrän 90 går 100 %. Så LB tar vi inte förrän nästa år! Kul i alla fall att tävla och vi får hoppas på att det flyter på lika bra som förra tävlingen i Vetlanda.
 
Söndag: Inga specifika planer men Bull ska ridas ut lite lugn och coola ner efter tävlingen.
 

Måndag morgon

2012-11-05 @ 08:49:13 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Då var det dags för skolan att dra igång igen och allt att börja rulla som vanligt, lite skönt faktiskt att komma igång med en vanlig vardag igen. Skolan är det bara att stå ut med och jag satt och skrev klart min sista stora uppgift jag haft detta lovet igårkväll. Skönt att få det överstökat och nu är det mest det där stora matteprovet att oroa sig för.
 
Nu är det bara 6 veckor kvar till jullovet så det ska nog gå att överleva också. Har mycket roligt för mig dessa veckor att se fram emot så även om skolan kommer vara motig tror jag slutet av detta året kommer bli prima. Nu måste jag koncentrera mig i fotolektionen, vi hörs senare! :)
 

Sämst kondition!

2012-11-05 @ 07:59:38 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Tidsoptimist som jag är så gick jag upp 10 minuter innan bussen gick idag och fick kuta som en dåre för att hinna med bussen. Det kan inte vara nyttigt att ta ut sig det första man gör på morgonen! Framförallt inte första morgonen efter ett grymt lov!

Men jag han, det var dock precis! Så nu sitter jag på tåget vidare mot min praktik. Åh vad jag önskar att vi hade haft lov minst en vecka till!!

Hoppas ni får en bra skolstart nu efter lovet iallafall, jag ska ut till ett stall o frysa ihjäl, ingen höjdpunkt med praktik såhär när det börjar bli kallt måste jag säga...

/Hanna


Barbackahoppningen

2012-11-04 @ 21:18:06 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Var första gången jag hoppade Bull barbacka idag, även första gången jag red på banan barbacka om jag minns rätt. Trodde verkligen jag skulle åka i backen minst en gång men det gick faktiskt förvånandsvärt bra. Han höll sig ganska lugn (eller ja, så lugn Bull kan bara när det är hoppning som gäller) och vi hoppade faktiskt 1,05m som högst. Kändes inte särskillt högt faktiskt och speciellt inte efter att vi just sänkt från 130, hehe. ;)
 
Så vårt barbackarekord är 1,05 vilket vi slår lätt nästa gång. Hannas rekord med Fleche kan jag garantera att jag inte kommer vara i närheten av någon gång men jag är väldigt nöjd i alla fall! :)
 
Min duktiga ponny idag!

Bästa hästen♥

2012-11-04 @ 19:05:31 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Sa ju att jag skulle slå mitt höjdhoppsrekord barbacka med Flechen idag. Men inte trodde jag att jag skulle hoppa 130cm barbacka på min lilla ridtravare! Men det gick alldeles utmärkt!
 
Han är ju bara världens bästa häst, han gör vekrligen allt för sin ryttare, underbara älskade vän♥
 
 

Visste du att... [7]

2012-11-04 @ 18:17:19 | videor | © DailyHorses 2013

Kommer ångra mig när jag laddat upp den så bäst för er att kolla på den snabbt innan jag överväger att radera den igen, haha! ;) Det är ganska hackigt, ljudet är inget vidare och jag är jag inget proffs och detta är den ända "svåra" låt jag kan!

/Rebecka


Kollar tv

2012-11-04 @ 17:46:21 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Sitter och kollar på sammandraget från världscuphoppningen i Lyon. Skriver mer om dagen när det är slut ;)

/Hanna


Porträttbilderna

2012-11-04 @ 13:05:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
 
Vi tog även några uppställda bilder när jag och Hanna fotade senast som jag inte hunnit redigera ännu, ska ta tag i det snart så ni får dem i början av nästa vecka! Bull är supersöt på dem verkligen! :)

Barabacka höjdhoppning!

2012-11-04 @ 11:21:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Idag är det dags för den årliga barbacka höjdhoppningen! Började med den för två eller tre år sedan och just nu ligger rekordet på 110cm! Men det ska vi allt slå idag jag och Flechen ;)

För första gången ska vi få lite motstånd också, ska bli kul att ha nån att vinna över (à) hahahah
Film och bilder kommer senare i eftermiddag!
Nu ska jag käka middag med mormor och morfar, mys!

/Hanna


Min trullis igår

2012-11-04 @ 10:59:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Red lite på banan igårkväll och ville få loss vänstersidan som han var så envis i för några dagar sedan. Gick faktiskt helt okej även om han var lite framtung och inte ville sätta sig på bakbenen och samtidigt bli lång och låg, som man kanske kan se på filmen jag la upp här igår. Det går sällan såhär bra när jag rider hemma så är supernöjd, även om det självklart går bättre på träningarna! ;)
 
 
Idag blir det barbackahoppning, kul! Räkna med att jag kommer vara mer död än levande sedan, men ni får film på det med haha!

Visste du att... [6]

2012-11-03 @ 21:46:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
... jag har tränat mycket friidrott när jag var mindre.
Jag slog alla på 60 meter och sprang som sjutton, men var inte speciellt bra i några andra grenar. Längdhopp gjorde ont i knäna, höjdhopp hade jag inte tillräckligt med spänst för och var inte tillräckligt stark för några kastgrenar. Men springa kort och snabbt det var min grej och jag älskade det!
 
Om jag inte haft hästarna hade jag garanterat fortsatt länge på friidrott, det är galet roligt. Tycker fortfarande om att spurta allt jag har en kort sträcka medan långdistanslöpning inte alls passar mig så min kondition är bland det sämsta. Funderar ibland på hur långt jag hade kunnat ta mig inom friidrotten om jag fortsatte träna när jag var i 12 års-åldern. Och ibland ångrar jag att jag slutade, väldigt mycket!

Bull 3/11

2012-11-03 @ 19:38:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Gimptips

2012-11-03 @ 18:03:00 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
 
Det var någon som undrade hur man gjorde detta, så jag slängde ihop en liten snabb film. Varsågoda!
 

Hoppspecialen igår

2012-11-03 @ 15:59:25 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Som jag tippat på tidigare så fick jag Aspe på hoppningen igår som jag haft de senaste gångerna. Framridningen gick inte bra alls, hon var envis och stannade när jag började kräva någonting av henne. Så framridningen var ingen hit precis.. När vi började hoppa sedan gick det mycket bättre, fick ett bra flyt tycker jag även om det var svårt att ställa om från Bull.
 
När vi hoppade hela banan mot slutet så kändes det superbra verkligen. Vi fick ett bra flyt och fina språng (även om hon tar i lite mer än nödvändigt ibland) och den rundan är jag supernöjd med, både över mig själv och henne. Sedan hoppade vi två språng till på slutet men då hade batteriet gått ut sa hon och orkade inte riktigt med. Behåller känslan från sista rundan på 80/90 för där kändes hon super!
 
Har inga fler bilder på Aspe tyvärr!

Gårdagen

2012-11-03 @ 15:19:04 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Shit vad dålig update det blev igår, förlåt för det!
 
Jag var iallafall på Sjövik nästan hela dagen. Hoppade en fyraåring för Erica, väldigt ovant men när jag väl hittade lite knappar så tyckte jag att det gick riktigt fint! Han är så himla härlig den där lilla (läs stora) hästen! ♥
 
Efter det hjälpte jag Erica när hon hoppade två av sina andra hästar. Riktigt kul och nyttigt att titta på henne när hon rider. Hon är så grymt duktig, mjuk och följsam, sitsen är helt stilla i sprången och ja, det finns massor att lära där!
Trimmade även finaste Bonny som alltid är lika rolig att rida på! :)
 
Sen blev det hoppspecialen på Sanni. Hon var inte alls som vanligt. Kändes hel konstigt så vi bestämde oss för att stryka henne från den lokala nästa helg och fortsätta att träna istället och få bra rundor på sista klubbisen. Vill inte gå in för tidigt i en tävling hon inte är redo för, det förstör bara.
 
Men efter riktigt mycket övertalning hoppade hon väldigt fint över en oxer på 95cm igår. Personligt rekord skulle jag tro. Hon är ju så sjukt underbar den där illa prickiga ponnyn♥
 
Avslutade min dag på bästa möjliga sätt. Var ute med underbara vänner och hade grymt kul! Riktigt bra avslutning på lov veckan! ;)
 
Min allra bästa vän ♥
 

Trött tjej

2012-11-03 @ 12:48:22 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Blev en sen kväll igår men riktigt kul med härlig vänner! Idag står slappa på schemat, mer än så ska jag nog inte göra idag faktiskt.

Skönt med en hemma dag nu innan skolan drar igång snart igen ;)

/Hanna


Godmorgon

2012-11-03 @ 10:24:14 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eller ja, jag har varit vaken ett tag redan och hunnit äta frukost och ta mig igenom några tal i matten. Och resten av förmiddagen kommer se ut så också, plugg, plugg, plugg. Men bättre att göra det nu när jag har tid än sedan när skolan drar igång igen och allt rullar i 190.
 
Efter lunch följer jag med lilla Tindra och provrider en ponny och sedan ska jag vidare till Bull såklart. Fortsätter njuta av höstlovet och att kunna ta det lugnt hela dagarna för på måndag drar det ju igång igen med skola och allt plugg som det innebär. Nu är det dags att sluta snacka, men vi hörs ju senare vad annars? ;)
 
Min fining!

Full fart

2012-11-02 @ 21:32:13 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har inte haft tid att uppdatera någonting alls under dagen. Och det har jag egentligen inte nu heller ;P

Sjövik idag va nivellör som alltid. Hoppspecialen gick okej, ni ska få veta mer om allt det imorgon!

Just nu sitter jag på bussen påväg till lite vänner. Senare ikväll blir det utgång! Ska bli riktigt kul att göra något annat nu efter denna intensiva stallveckan ;) haha

Ni får klara er utan mig tills imon, då lovar jag att det blir bra med update!
Ha de gött så länge, jag ska ut och ha galet kul iallafall ;)

/Hanna


Visste du att... [5]

2012-11-02 @ 16:19:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
... jag älskar att resa!
Inte själva flygbiten kanske, där är jag mest rädd hehe, men att få uppleva nya platser tycker jag är superhäftigt. Drömställen jag har varit på är New York (åh, älskade New York!! ♥), Filippinerna, London och Barcelona. Andra ställen jag gärna åker till är Dublin, Sydney och Rio. En sak som är säker är jag inte kommer bo kvar i Jönköping länge efter gymnasiet. Helst vill jag inte bo i Sverige heller men det gäller ju att pengarna räcker till det också och det är tveksamt att de kommer göra det... ;)
 
Jag ska faktiskt till Denver (ligger i mitten av USA) över nyår, på läger. Är galet taggad redan! :D
 
New York på första, Spanien på andra!

Mina tre favoriter ♥

2012-11-02 @ 13:34:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013

Bästa Bonny

2012-11-02 @ 12:46:00 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Hoppade världens bästa Bonny igår. Den känslan, den hästen, me love!♥
 
Hoppade en bana på 1.20 och det gick som satan. Shit vad hon är underbar det där hästen. Så fort jag gör rätt så stämmer allting och då går det som tåget. Och även om vi kanske inte kommer super varje gång så löser hon det alltid. Världens bästa häst att komma upp i klasserna på!
 
Det ända jag behöver tänka lite extra på är att ha en bra grund galopp med rejält tryck i så att jag bara kan sitta upp och samla ihop energin innan hindren och se avståndet. Stämmer det så fixar sig allt annat också, underbara hästen ♥
 
Behöver jag säga att jag är sjuk nöjd? Det var så grymt kul att hoppa lite större hinder och känna att jag fixar verkligen det här. Det är inga problem, det är bara extremt roligt! Världens bästa känsla! ♥
 
Behöver lite nya bilder, även skolan vill ha det eftersom det är mitt projekt så tänkte försöka få med mig en vän ut nästa vecka som kan trycka av lite bilder så vi får nya hoppbilder! :D
 

Fredag, 2 november

2012-11-02 @ 10:23:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Väldigt lugn morgon idag också. Har legat kvar i sängen hur länge som helst och bara tagit det lugnt, jag älskar lovdagar! Nu måste jag dock ta tag i högen med skolarbete men uppdaterar er en snabbis först!
 
Hela dagen idag blir förövrigt ganska lugn och väldigt lik alla andra dagar denna veckan. Det är skönt att ha det så när det bara är en vecka men en längre tid hade jag inte velat ha faktiskt, jag gillar när det händer saker hela tiden och när man har ett fullproppat schema. Idag ska jag alltså plugga lite matte inför ett stort matteprov nästa vecka och även lite andra uppgifter som ska lämnas in. Senare drar jag mig mot Bull och rider ut en sväng och putsar allt läder, det var allt för länge sedan. Är verkligen usel på att sköta mina lädersaker men det ska det bli ändring på! Efter Bull blir det ju hoppspecialen som vanligt på fredagar och sedan hem och kolla på Skavlan, mitt absoluta favorit-program! Lugn och skön fredag med andra ord!
 
Nej nu ska jag sluta babbla, ha en bra fredag! :)
 

Tidsoptimist

2012-11-02 @ 07:40:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hehe ja det kan man väl säga att jag är. Ligger alltid kvar i sängen så länge som möjligt på morgonen. Ofta resulterar det dock i att jag måste springa son en skållad råtta för att hinna med bussen.

En rush på 400m på morgonen innan man har vaknat är inte att föredra kan jag meddela er som inte själva testat på det ;)

Men även idag han jag med bussen så är nu påväg ut till bästa Sjövik igen. Vart en helt awsome vecka där ute och idag ska vi hoppa de tre hästar vi inte han igår så det sk bli nice! Jag hoppar en och Erica hoppar två.

Ni får ha en grym dag så hörs vi! :)

/Hanna


Döds trött

2012-11-01 @ 22:39:16 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu somnar jag snart med huvudet på tangentbordet så tror jag jag kan få fram några vettiga inlägg ikväll heller. Det tar på krafterna att hålla igång så hela dagarna men det är lätt värt det. Dock blir bloggen lite lidande men så får det tyvärr vara denna veckan. Ska bättra mig sen när vardagen kommer tillbaka igen! ;)
 
Kommer dessvärre vara ganska tomt från min sida här under morgondagen också. Har massor att göra hela dagen och på kvällen är det hoppapecialen som gäller innan jag drar ut med lite underbara vänner. Det var alldeles för länge sedan så det ska bli riktigt fint! ♥
 
Bara för att jag inte hade en aning om vad jag skulle ha för bild här :P
 

Slut på denna torsdag

2012-11-01 @ 22:30:13 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har precis tryckt i mig en sallad som kvällsmat, mumsigt! Red Bull tidigare och han var fin i början men väldigt vänsterstel. Sedan blev han bara piggare och piggare och bet sig verkligen fast i vänstersidan och jag fick svårt att komma åt honom. Vi behöver verkligen träna för Veronica känner jag, det blev nämligen ingen träning idag tyvärr.

Nu ska jag snart ta och sova lite så jag orkar med matteboken och två ridpass imorgon. Godnatt! :)

/ Rebecka


Visste du att... [4]

2012-11-01 @ 16:44:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
... min största förebild inom ridsporten är Marcus Ehning.
 
Det är helt otroligt hur snyggt han rider och hur duktig han är. Helt stilla i sadeln, ger perfekt eftergift över hindren och det ser så himla enkelt ut allt han gör. En dröm för mig hade varit att få jobba i hans stall som hästskötare för jag kan inte ens tänka mig hur mycket man hade lärt sig!
 
Bara titta och njut:
 
 
Dessutom är ju den här hästen Plot Blue superhäftig och tillsammans.. Ja, perfektion!

Gårdagens träning

2012-11-01 @ 12:57:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Äntligen träning för Erica igen, kändes verkligen som om det behövdes med Flechen just nu och där fick jag rätt. Shit vad pigg han var! Han som aldrig nånsin är pigg inne hade verkligen myror i baken igår. Men han är å andra sidan så himla mycket lättare att rida ihop när han har egen motor så det var egentligen ganska posetivt även om det var lite jobbigt precis just då när han vara tog bettet och sprang :P
 
Hopade en liten bana med rätt hinder ganska snävt ur sväng vilket Flechen gjorde bra när han väl var samlad och lyssnade på mina hjälper. Men annars en bana som alla andra ;) Som ni vet har jag en del svårigheter med att få Flechen att sluta lägga in sina små travsteg innan hindret vilket han gör så fort han inte ligger 100% rätt. Grymt irriterande och vi vill ha så runda och starka språng som möjligt och för att få den styrkan behöver han komma in i galopp och hålla den hela vägen fram. Så det jobbade vi med även idag. Men det gick mycket bättre idag än tidigare, antaligen för att han själv bjöd framåt så det var riktigt skönt!
 
Sedan gäller det att jag orkar hålla ihop honom hela vägen fram och verkligen stötta honom så att han håller galoppen men det jobbar vi på hela tiden och det blir bättre och bättre. Mycket tack vare grymma Erica!
 
I slutet hoppade vi banan när den låg på lite över 1m och höjden är absolut inga problem det löser han hur lätt som helst. Det är bara det där med galoppen också. Men han har ju lite svårare för sig än andra hästar, han är ju faktiskt avlad för att springa fort i trav och rakt fram, detta är lite raka motsatsen. Jag är nöjd med träningen, det känns att det ger resultat vilket är himla roligt!
 
Han är ju bra fin min lilla prins ♥
 
 

Min Bull ♥

2012-11-01 @ 12:23:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Hoppträning 31 oktober

2012-11-01 @ 10:24:31 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Var alltså med i Hannas grupp på Sjövik och tränade igår, vill att det ska vara lite oftare mellan träningarna och inte varannan vecka som det varit tidigare och speciellt nu innan nästa tävling. Framridningen gick sådär, han var väldigt stark och gick emot min skänkel väldigt mycket men med lite hjälp av Erica gick det bättre efter ett tag. Framhoppningen och hoppningen upp till 80/90 gick bra, där är jag jättenöjd även om vi fick några distanser fel så han fick hoppa av stort.
 
När det sedan blev lite högre, 1 meter/1,10 eller något (kollade inte så noga om jag ska vara ärlig) så fegade han ur och även om vi kom rätt in så tvekar han och nitar. Efter några försök och lite bättre övertalning från min sida så kom vi över ett räcke och en oxer på 1,10. Är väl inte helnöjd med den biten men det gäller bara att både han och jag ska släppa lite på spärrarna i huvudet och veta att vi klarar det. Jag börjar bli bättre på den biten, men han fegar fortfarande ibland så mer träning på det behövs.
 
Nästa träning blir på tisdag nästa vecka, och sedan på lördagen är det tävling på JFK!
 
Har nästan inga hoppbilder på mig och Bull, får införskaffa mig det snart! ;)

Godmorgon världen

2012-11-01 @ 07:51:55 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Vilken underbar dag! Haha hur länge sen var det inte man hörde den låten? ;)
Vakna upp till ett varmt hus idag då pappa hade tänt en brasa innan han åkte till jobbet, underbart!

Nu är jag påväg till Sjövik med bussen som jag han med idag, bra jobbat av mig ;)
Idag är det hoppning som gäller. Jag ska hoppa Bonny och hjälpa Erica med resten. Kommer bli lika bra som alltid skulle jag tippa på! ;)

/Hanna