Vi har tur

2012-02-29 @ 18:44:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har ni tänkt på vilken tur vi har med den svenska hästhållningen. Även om det fortfarande finns hästar som vanvårdas och har hamnat hos människor som verkligen inte förtjänar att få ha en häst, så har vi det otroligt mycket bättre än i många andra länder. Här är det petnoga med att en häst måste skötas rätt, ha någon som tar hand om den väl, att den ska ha box (inte spilta) med mera.

När jag var i Spanien för ett tag sedan såg vi ett exempel. Nära där vi bodde i några dagar så stod det hästar med fastbundna ben. Ägaren hade bundit fast benen med ett tjockt rep och sedan släppt ut hästarna var som helst som inte var inhängnat. Smidigt tänkte väl de, vi slipper äga någon mark att hägna in och hästarna kan inte gå någonstans. Så de kunde bara ta med ett träns och sadel, hitta hästarna och rida en stund för skojs skull och sedan släppa dem igen, utan att bli borstade, få någon ordentlig mat och ha någonstans att stå i skugga.


I Sverige hade detta aldrig varit tillåtet. Aldrig att det skulle finnas en tanke på att binda ihop hästens ben och släppa ut den i det fria, där det dessutom vistades endel människor ibland. Personen skulle bli polisanmäld och dömd direkt medan i Spanien gick folk bara förbi som om det inte var något speciellt över det.

Det finns många andra länder där hästhållningen inte heller är så bra men detta är det jag själv erfarat. Självklart finns det många fina hästar också men det är ungefär som med människor, en stor klyfta mellan "fattiga" och "rika" i detta fallet "vanvårdade" och "välmående". Här i Sverige klagade vi över att någon hade gått och klippt lite i hästarnas manar och svansar i en hage men jämförelsevis var detta ingenting. Vi ska vara glada att det är så strängt med regler om djurens välbefinnande!

Fölet hade iallafall inte repen vilket var bra, men de hade varken nära till vatten eller till skugga..


Angelica och Richmond

2012-02-29 @ 17:21:27 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har just varit och tittat när Angelica och Richmond trimmat i ridhuset. Alltid lika roligt att vara med och titta på Angelica är så himla duktig och Richmond blir bara snyggare och duktigare för var gång jag ser dem! Nu har han inte varit riden på ett tag då Angelica vart sjuk men han skötte sig alldeles strålande och var riktigt fin!

Ska försöka få med mig kamern upp någon dag så att ni får se ur fina dom är! :D


Detta är ett tag sedan nu så det är väl dags för lite nya fräscha bilder på dem, tycker ni inte?? :)


Läsarfråga

2012-02-29 @ 15:41:00 | Gemensamt • Läsarfrågor | © DailyHorses 2013
Då och då kommer vi ge er läsarfrågor att svara på i kommentarsfältet. Här är den första!


Fotografering och redigering

2012-02-29 @ 12:02:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vet att många hästmänniskor är intresserade av foto (vem vill inte ha fina bilder på sin häst eller ponny liksom) och jag undrar om ni är intresserade av foto samt redigeringstips här. Jag la ju upp några i vår julkalender förra året och blandannat denna filmen nedan som är en redigering jag använder mig endel av då den är snabb och smidig.


Så, vad tycker ni om foto och redigeringstips?
Något vi borde ha mer av på bloggen?

Veckans blogg v. 8

2012-02-29 @ 09:37:02 | Gemensamt • Bloggtävlingar | © DailyHorses 2013
Ännu en gång försenat men vi ska bättra oss! Här är iallafall förra veckans vinnare!
Klicka på bilden för att komma till bloggen!

ANMÄL ER TILL NÄSTA VECKAS BLOGG GENOM ATT KOMMENTERA DETTA INLÄGGET!


Mina inköp på GHS

2012-02-29 @ 08:44:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Köpte nästan ingenting i göteborg då jag inte tyckte att de hade några jätte bra priser som de alltid har annars. Fanns en massa som jag hade kunnat tänka mig att ha men det var samma pris som det är här hemma så kände att det var onödigt att köpa det där nere och gå och släpa på då, kan lika väl köpa det hemma kändes det som!

Men två saker köpte jag iallafall!
- En kingsland tävlings tröja
- Ett par schockemöhle fleecelindor i Marinblått


Dålig vil jag vet!

Nöjd med mina inköp men är lite sur på mig själv för att jag inte köpte en jätte fin fleece från HV polo som jag tittat på länge! Fanns även massa snyga schabrak men känner att Flechen har så det räcker just nu ;)


Göteborgs Trophy del 2

2012-02-28 @ 20:23:59 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Här kommer ett inlägg med bara en massa bilder på Rolf-Göran och Ninja la Silla! Hoppas ni gillar dem!


Grymt duktig ryttare är han, allt ser så himla enkelt ut att det är otäckt. Men det är det som kännetecknar en riktigt duktig ryttare! Att kunna göra allt utan att det syns från utsidan!


Perfektionist

2012-02-28 @ 18:53:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Något ni kanske inte visste om mig är att jag är perfektionist utifrån och in. Tillexempel med utrustning. Minsta lilla smuts på sadeln, strumpan över ridstöveln, schabraket ligger lite fel osv. är saker jag kan störa ihjäl mig på. Det med utrustningen gäller dock bara för mig och det är sällan jag stör mig på andra. Förutom att jag är perfektionist så vill jag gärna att saker ska vara som de alltid varit. Gillar inte stora och plötsliga förändringar utan måste ha förberett mig för att klara en större förändring.

Det jobbigaste med min perfektionist-sida är i texter. Varenda litet fel och jag hakar upp mig direkt. Även om det bara är ett slarvfel, eller konstigt ihopsatta meningar. Har otroligt svårt att läsa bloggar med slarvigt skriven text (no offense Nellie Berntsson) men jag hackar upp mig på varenda ord. Sanningen är att jag alltid kollar igenom mina egna inlägg efter slarvfel innan jag publicerar dem, för att jag själv inte vill läsa småfel, även om jag vet att många andra inte bryr sig. Dessutom måste jag alltid förhandsgranska mitt inlägg innan det publiceras för att det ska se snyggt ut med raderna och bilderna. Om det inte stämmer så måste jag göra om, så är det bara!


Vet inte om ni märkt det men ibland rättar jag faktiskt Hannas inlägg. Ibland slinker det med ett slarvfel som varken hon (eller antagligen ni läsare) märker medan mina ögon dras till det som magneter och vägrar släppa det. Komiskt men sant!
Hade gärna rättat många andra bloggars inlägg också, men det går ju inte tyvärr.

Märker ni stavfel och slarvfel på bloggar eller bryr ni er inte?
Någon mer än jag som är perfektionist?


Sanna hemma

2012-02-28 @ 16:02:02 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu var Sanna hemma igen under en veckas tid och hon kommer då själv att ha hand om Flechen. Så därför kommer updaten om honom inte att vara som vanligt då jag inte kommer att vara där lika mycket denna veckan!

Själv ska jag vila min axel så mycket jag bara kan så att den är bättre tills på lördag! Blir den inte bättre tror jag att jag kommer vara tvungen att stryka Sanni då hon lätt blir lite bockig och om hon då drar till i min axel blir det ingen bra kombo alls! Men det återstå att se, bestämmer mig först på Lördag om jag måste ställa in. Vill verkligen inte det och kan stå ut med ganska mycket smärta men känns onödigt om det ska gå ännu mer sönder...


Uttjatad och oredigerad bild I know... Måste ta nya nån dag!


Vardagsoutfit

2012-02-28 @ 14:34:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Här är en liten outfit som är riktigt snygg och stilren. Allt kommer från Hööks och den är snäll mot plånboken. Det behöver inte vara dyrt för att vara snyggt eller vad säger ni?

Göteborgs Trophy del 1

2012-02-28 @ 11:24:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Här kommer lite bilder från Göteborgs Trophy, den näst största hoppklassen under hela GHS. Hindern ligger på 1,55!

Angelica Augustsson:


Doglas Linderlöw:
Mitt beslut

2012-02-28 @ 10:42:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Från och med nu och en tid framåt så kommer jag inte skriva så mycket om Bull på bloggen. Anledningen är att jag själv tappar den där fantastiska känslan av att ha en egen häst. När jag skulle få hem honom så var jag inte ens taggad. Jag var inte den där yperlyckliga tjejen som just fått sin önskan uppfylld utan jag hade magknip och var mest orolig för vad jag skulle skriva på bloggen om det inte gick bra osv. Tänk vilken känsla som jag har gått miste om. Att få äga en alldeles egen ponny har alltid varit min högsta dröm men så kändes det verkligen inte och nu ska jag inte gå miste om något sådant igen.

Har ännu inte förstått att det är min alldeles egna ponny. Har stressat runt som en tok och inte hunnit njuta av dagarna med Bull, och mycket pågrundav bloggen. Jag har skrivit allt som hänt här och på något sätt byggt upp en bild av hur det borde vara. Sedan blir jag bara rädd och nervös för att själv inte klara av de kraven och har inte riktigt kunnat slappna av varken i ridningen eller i stallet överhuvudtaget. Har haft problem med koncentrationen i ridningen länge och nu med en rädsla för att inte nå upp till förväntningarna OCKSÅ så blir det inte bra alls.


Därför kommer uppdateringen om Bull ligga lågt ett tag. Jag måste själv hinna ikapp verkligheten och inse vilken lycklig person jag borde vara och strunta i alla kraven. Sen kommer den tid då jag känner mig redo att ge er min upplevelse igen. När det blivit vardag och vi redan byggt upp vårt förtroende för varandra.

Ni märker såsmåningom när ni får läsa om Bull igen men för tillfället får ni klara er utan mitt charmtroll!

Coolt!

2012-02-28 @ 08:40:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
När vi gick omkring på mässan i Lördags fick vi oss minst sagt en chock! Vi gick förbi en monter, tror det var jordbuksverkets monter, när vi får syn på två väldigt bekanta hästar! Becka stannade upp och verkligen pekade på dem och jag tänkte väl nått i stil med "fina hästar, söt appaloosa" innan jag såg att det var en väldigt väldigt välbekant Appaloosa!

Tro det eller inte men där var hon, Sanni, min tävlingsponny Sanni var på bild i en monter och satt där på väggen! Fatta chocken som uppstod i min hjärna! Trodde det först inte men såg sedan Mutje, vår haflinger gå bredvid och insåg då att det verkligen var dom!

Var tvungen att gå fram och fråga dem som stod i montern och de sa att de fått bilderna av nån som jobbar i Jönköping. Dom sa även att exakt den bilden var med i en utav deras informations häften så jag snodde en sån och där var dom igen!

Hihi lite små cool att min tävlingshäst och vår voltigehäst är med på bild i Göteborgs Horse Show!


Här är dom, finingarna♥♥


Nu till salu!

2012-02-27 @ 20:58:54 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu är den lilla fölungen i vårt stall till Salu. Ni kanske kommer ihåg henne? Henne jag visade på fölchampionatet i sommras iallafall. En riktigt fin och trevlig liten fölunge som vi alla tror på i framtiden!

HÄR hittar ni annonsen!
För säkerhetsskull

2012-02-27 @ 19:09:37 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
För att jag vekrligen ska försäkra mig om att jag har mina bilder och filmer på ett säkert ställe så för jag alltid över dem till en extern hårddisk så att de alltid finns där även om min dator skulle krascha! Det gjorde den för ett tag sedan och alla mina gamla bilder försvann! Så himla surt är det så nu är jag verkligen jätte nogrann med att lägga över bilderna på den externa hårddisken!

Nu var det dock ett tag sedan jag gjorde detta så nu har jag massa bilder som ska läggas över! Bland annat de från GHS!


Hur gör ni med era bilder? Sparar ni dem på flera stället?


Precis hemkommen

2012-02-27 @ 18:31:27 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom just hem från stallet efter att ha spenderat hela dagen där. Var först i skolstallet vilket var ganska soft. Dock fick jag grymt ont i axeln igen när jag red vilket inte alls kändes bra! Flechen fick skritta ut idag på långa tyglar för att dels skona min axel lite plus att det snöade massor.... suck jag som trodde att våren var påväg!


Gammal bild men ungefär såhär såg han ut iallafall, termotäcke på! Finns inget mysigare än att rida ut på termotäcke och bara skritta ♥


Mina GHS inköp

2012-02-27 @ 14:25:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Var inte på mitt sjuka shoppinghumör i lördags, vilket jag ångrar lite idag. Hade kunnat köpa så mycket mer snyggt nu när det ändå var rea på endel saker men inte det. Fick iallafall med mig 2 underbara schabrak hem, och de passar Bull som handen i handsken!


Det beige/bruna schabraket blir finfint med bruna benskydd, bruna ridbyxor och en beige tröja. Det blå går att matcha med en gul tröja, blå ridbyxor och blå benskydd. Inte helt fel!

Massor att göra

2012-02-26 @ 21:37:30 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Håller just nu på att lägga in alla bilder på datorn som jag fotade på GHS. Sjukt massa bilder blev det, har efter att jag rensat bort hur många som helst ändå 202 bilder kvar! Har mängder att redigera och fixa nu och sen kommer ni få ta del av bilderna :)

Här får ni ett smakprov :)


RolfGöran Bengtsson och Ninja la silla!


Sjövik

2012-02-26 @ 19:43:47 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Var ju som sagt iväg på min gamla praktikplats och red lite idag då Erica var i Skandinavium hela helgen! Tog det ganska lugnt dels med tanke på att jag fortfarande har väldigt väldigt ont i axeln. Vi skrittade ut i vår solen på lite hästar som tyckte det var super roligt att komma ut i skogen och röra lite på sig! Underlaget var inte super precis men det gick iallafall skritta och trava lite vilket var ganska lagom faktiskt! Boeing som jag red var lite taggad till en början och vi har tränat lite passage i skogen idag då han blev lite laddad, haha skämt åsido.
Det var iallafall riktigt kul och skönt att vara tillbaka där ute då jag verkligen triva där!


Gammal bild på Boeing, trevlig häst som är på omskolning från dressyr till hopphäst hos Erica :)


Ni får ursäkta

2012-02-26 @ 17:44:01 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Uppdateringen från min sida kommer vara usel idag. Har så mycket plugg och annat att göra att jag stressar ihjäl mig. Förlåt!

image description

Direkt från Skandinavium

2012-02-26 @ 15:53:08 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
För er som inte kan vara i Skandinavium idag och se den fantastiska världscuphoppnignen så går sändnigen just nu på SVT 1! Väldigt spännande kommer det bli idag med en hel del svenska startande i startfältet!

Själv tycker jag det är riktigt surt att inte kunna vara där men sitter klistrad framför tv rutan iallafall!


Bild från förra årets Göteborgs Trophy, Roffe på bilden.


Mot stall sjövik!

2012-02-26 @ 12:40:25 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013

Vaknade precis och är redan ombytt och klar för att åka ut till första stallet! Nu beger jag mig ut mot stall sjövik där jag tidigare haft min praktik för att hjälpa till och rida lite :) Mycket roligt och trevligt måste jag säga! Hinner tyvärr inte blogga mer just nu men när jag kommer hem sedan kommer updaten från igår så fort som möjligt! :D


/ Hanna


Surt!

2012-02-26 @ 02:03:28 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blogg.se appen har verkligen varit jätte dålig idag så det är därför vi inte kunnat updatera någonting under dagen. Becka lyckades få igenom ett inlägg iallafall, dock gick det inte få med bilden.. Men ni har nog överlevt ändå hoppas jag? Vi har tagit mängder med bilder som vi kommer bjuda på inom de närmsta dagarna!

Nu ska jag sova för jag är rätt trött efter en hel dag på Göteborg Horse Show!


Bland annat såg vi på lite gymkana även om hoppningen var lätt bäst idag! ;)


3 tävlingsponnyer

2012-02-25 @ 15:15:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Denna terminen ska jag tävla på 3 olika ponnyer. Bull kommer det nog dröja ett tag innan vi ska tävla då vi inte ens börjat hoppa ännu (har haft honom i mer än en månad nu) men nästa lördag blir det tävling på både Sune och Kuhs. LD+5 och LC+5 på båda två! Ska bli riktigt roligt och hoppas på att Sune sköter sig. Kuhs går för det mesta som en klocka på hemmaplan.

Sedan hoppar jag Kuhs på lokala utanför klubben också, tillsammans med gänget vi var förra året också! Sune tar vi antagligen inte med ut, för vem vet hur han skulle reagera haha!

Sötnosen på vår första lokala! ♥

GP-ponnyn

2012-02-25 @ 12:13:32 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Nu är det GP-ponnyn som verkligen är en höjdpunkt. Riktigt roligt och grymt söta ponnyer! Hade inte suttit fel att själv få rida i skandinavium, kanske är nått för mig och Kuhs? Haha ;)

Snart prisutdelning! Vi hörs senare!

/ Rebecka


Sanni igår

2012-02-25 @ 09:42:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hoppade som sagt var upp på Sanni en sväng igår också för att rida till henne lite och sätta stopp för hennes dumheter. Hon ska inte få gå ifrån ett ridpass genom att kasta av sin ryttare utan ska göra om det och göra det korrekt!

Till en början var hon jätte tjurig, gick emot mina skänklar, körde upp huvudet och var allmänt jätte jobbig! Men jag känner henne så väl nu att jag vet precis vilka knappar jag ska trycka på och genom att bara lugnt och fint mjukna i handen och driva henne fram till handen så lugnade hon snart ner sig när hon kände att det var jag som satt i sadeln och att jag inte tänkte dra i henne eller på något annat sätt begära något av henne mer än att hon skulle vara lugnt och fint hos mig och med mig. Hon blev väldigt mjuk och fin ganska snabbt så vi tog ett par språng och hon skötte sig galant!

Första sprången var hon väldigt avaktande och ville inte riktigt bjuda mot hindret vilket kanske inte var så konstigt om man tänker efter. Men jag drev henne bara fram till en mjuk hand och då hoppade hon fint! La sedan ut en galopp bom före en oxer och en bakom för att hon verkligen skulle dels komma rätt och samtidigt hålla ihop sig och vara kvar hos mig. Hon hoppade så himla fint att det spratt i hela kroppen på mig! Riktigt härlig känsla över och hon landade mjukt och galopperade vidare utan att varken protestera eller busa!

Duktiga underbara ponny häst!♥
Uppför hon sig så väl nästa helg är det inga som helst problem att skutta över 85cm, bara hon lyssnar på mig och stannar hos mig kommer det gå super bra! :D


Älskar dig över allt annat♥♥


Nu åker vi mot hästfesten

2012-02-25 @ 07:09:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dags att bege sig till Göteborg Horseshow! Kommer bli så otroligt roligt och jag tycker verkligen synd om er som inte får åka dit någon av dagarna. Det är verkligen en av årets höjdpunkter!

Jag har fixat något tidsinställt, men som Hanna sa igår så kan vi blogga från mobilen om blogg.se-appen vill fungera. Annars ses vi imorgon eftersom vi kommer hem ganska sent inatt!


Hoppningen

2012-02-24 @ 22:53:01 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kuhs var fin som vanligt men han hade inte det där lilla extra. Taggade till när vi hoppade fram men annars gjorde han det jag bad honom om och inte ett öre till. Han är verkligen annorlunda att rida än Bull. Bull är glad, hela tiden samarbetsvillig och väntar på att få nästa signal. Kuhs är mer "okej, jag gör väl det då" om ni förstår vad jag menar. Men han är en fin och klockren ponny, hoppar jättefint och löser knepiga situationer bra. Tvivlar inte på att han kommer få den där lilla glimten i ögat på tävlingen, för då taggar han järnet!


Fina ponnysar!

2012-02-24 @ 21:23:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hoppträningen idag gick faktiskt bra, det är itne ofta som jag verkligen är nöjd med mig själv efter ett ridpass men idag kändes det verkligen bra i hela kroppen även om det kanske inte gick sådär super bra. Kan vara bara för att det var så himla underbart att rida båda mina favoritponnysar igen ♥

Nu undrar ni kanske varför jag skrev att jag red båda mina favoritponnysar när jag bara rider i en grupp? Jo det ska ni få veta nu! Jag skulle från början hoppa Boy då jag inte hoppat honom sedan sista tävlingen förra säsongen och det är ju tävling nästa helg! Så det kändes ganska bra att ha honom då vi behövde synka ihop oss lite innan starterna. Han gick fint och var riktigt pigg och glad och taggade på hinder vilket alltid är kul! Hoppade riktigt fint några gånger men kom också rätt fel ett par gånger men han är alltid så ärlig och snäll att han alltid hoppar ändå och ställer upp! Härlig känsla att rida denna fina ponny igen!

Men hur kom det sig nu att jag red Sanni också? Jo det var så här, det var en annan tjej i gruppen som skulle hoppa Sanni vilket hon också gjorde till en början. Men sedan kom de lite fel på ett räcke och Sanni rev vilket ofta resulterar i att hon busar i ren frustration efter hindret. Lika så gjorde hon idag och drog en riktig repa med den andra tjejen som intehade en suck att sitta kvar. Hon slog i rumpan lite och hade så pass ont att hon inte ville rida mer så då fick jag ta Sanni en sväng efter alla andra sedan! Hur det gick får ni i ett annat inlägg! :)
Avundsjuk

2012-02-24 @ 20:56:22 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade så otroligt gärna varit på Linn Olssons bloggevent just nu! Tänkte gå men insåg att jag inte skulle hunnit med att ta hand om Bull, åka till Göteborg och fixa mig iordning innan 9. Riktigt synd för tror det kommer bli en otroligt bra kväll för alla som är där! Hoppas på fler event i framtiden för då är jag på plats helt klart!

Berättar snart hur det gick på hoppningen innan, så glöm inte kika in då!

Bild lånad från linnolsson.se!


Snart hoppdags

2012-02-24 @ 17:57:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag ska jag hoppa Kuhs, vilket var mycket längesedan. Senaste gången jag red honom var på klubbdressyren för lääänge sedan och jag minns inte ens senast vi hoppade.. Det var nog sista lokala tävlingen förra terminen! Så idag ska jag hoppa honom för nästa helg blir det ju tävling.

Ska bli härligt faktiskt. Han är så olik Sune som kollar på allt och väldigt sällan verkligen tar tag i hindret. Kuhs verkligen taggar till och hoppar som en klocka i alla situationer. Vi får se hur det går idag, med tanke på hur länge sedan det var. Uppdaterar ikväll!


23/2 - Träning

2012-02-24 @ 14:50:32 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ridpasset:
Jobbade mycket på böjt spår igår för att han verkligen skulle släppa efter. Han skulle kunna få lugna övergångar mellan varven så han inte passar på att slippa undan just i bytet av varv. För att få en bra galopp jobbade vi på en liten volt i först skritt och sedan trav för att fatta galopp i en lugn trav. En bra övning vi gjorde var att jobba på en mindre volt, rida tagen bakdel och samtidigt vara noggrann med att han hade en bra ställning innåt. Han tyckte detta var riktigt jobbigt och kom åt honom ordentligt vissa gånger. Mot slutet förböjde vi honom i volterna för att verkligen komma åt honom. Han måste stärka sig så han kan gå i en lagom form men behålla lugnet.

Positivt:
Kom verkligen åt honom stundtals. Tror jag har fått koll på vilka övningar och saker där jag verkligen kommer åt honom och han tycker det är jobbigt. Vi får jobba på det sättet just nu för att han ska stärka sig.

Negativt:
När vi sedan gick ut på vanliga serpentiner igen, efter att jobbat med tagen bakdel i båda varven, så blev han väldigt springig och okoncentrerad. Antagligen blev han lite för trött men det är ju bra att han verkligen jobbat.


Taggad!

2012-02-24 @ 11:53:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Åhh imorgon bär det av till Göteborg och jag är så SJUKT taggad! Ska bli riktigt skojj precis som alltid med goa vänner massa hästar och självklart en hel del shopping på mässan :D Kollade just in på mitt konto och insåg att jag inte alls är så fattig som jag trodde så kan nog kosta på mig att köpa lite mer än jag trodde! Ska dels hitta grejer till mig själv, snygga kläder som matchar till lite outfitar men även lite till Flechen om jag hittar nått fint som jag tkr han ska ha! Ni får helt enkelt se när jag är hemma igen!

Vi kommer nog skriva lite korta blogginlägg via våra telefoner, kanske med lite bilder från showen eller vimmelbilder på mässan? Det återstå att se men jag lovar att ni kommer få update om vad vi håller på med där nere i Göteborg! :D


Angelica Augutsson som under söndagen förra året vann sin första världscup seger!


Anmäld och klar

2012-02-23 @ 15:46:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sådär ja då var jag anmäld till vårens första hoppklasser på mina små ponnysar! Ska bli riktigt roligt faktiskt och jag är sjukt taggad! Första starten är på hemmaplan vilket alltid känns lite tryggare då hästarna är vana vid miljön! Sanni ska få vara med och hoppa en LD+5 (85cm) och Boy ska hoppa både LD+5 och LC+5 (85cm och 95cm).
Nu är jag riktigt taggad och hoppas bara att hästarna håller sig lagom mycket i skinnet och är lika taggade som jag!! :D


Taggad till tusen, bara sanni är lika duktig som hon var denna gången kommer det gå kanon bra!

Dock kostar det an halvförmögenhet att efteranmäla sig och betala licenser till hästarna och mig :S Jag kommer vara ruinerad i slutet av månaden eftersom det är GHS på lördag också... Hehe jaja det är en dyr hobby men det är värt vartenda öre ♥


Härligt väder

2012-02-23 @ 14:09:48 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

7 plusgrader och vårväder ute! Känns verkligen som om våren är påväg nu, men man kan aldrig veta med Sverige. Landet vi bor i brukar ha beslutsångest om vilket väder vi ska ha.. Men det märker vi senare, nu hoppas jag på att detta håller i sig!

Älskar våren och sommaren!


Hysteriskt roligt!

2012-02-23 @ 12:59:52 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Havrepappan har lyckats ännu en gång! Läs detta extremt sanna och underbart roliga inlägg om hans teorier om varför vissa hästar är känsligare än andra! Inlägget hittar du HÄR!

Läs det jag lovar att du får dig ett gott skratt! :D


Att inhandla

2012-02-23 @ 12:13:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag tror faktiskt att jag har alla nödvändiga saker som behövs till Bull. Ska hämta mina beställda stigbyglar på Charlies när jag hinner (har fått låna ett par andra sålänge) och sedan ska vi ju hitta ett annat bett. Sedan är det inget mer som verkligen är nödvändigt att ha.

På GHS på lördag så kommer jag nog få med mig endel hem ändå. Blir så mycket lättare när man har en häst att köpa grejer till vilket jag inte haft innan. Hoppas på att få med mig minst ett schabrak hem då jag inte har så många, så det är väl det jag ska kolla mest efter. Sedan kanske jag hittar något annat men det får bli spontanköp. De blir oftast bäst!

Kanske kan hitta en tröja som matchar detta eller vad tror ni? Skulle få pricken över i-et!


Rebecka & Bull - del 1

2012-02-23 @ 09:57:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Det var första gänget med bilder! Äntligen eller vad säger ni? ;)

Illamående

2012-02-23 @ 09:09:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blir en dag hemma från skolan idag då jag verkligen inte mår bra just nu. Får ta tag i plugget här hemma istället, och mycket annat som ska göras. Borde nog vila också för jag tänker må bra ikväll för vill inte missa träningen!

Kommer lite fler inlägg under dagen, ni märker!


Sent som vanligt

2012-02-22 @ 22:15:16 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Borde verkligen börja planera ordentligare.. Kom hem sent från stallet fast jag kunde åkt hem tidigare och nu sitter jag här med läxor som inte är klara och som jag inte har tid att göra!

Slut på klagandet nu. Imorgon blir det träning för Veronica och jag är riktigt taggad. Om jag får in samma känsla som igår så ska detta nog gå super! Vi får se vad vi hittar på! ;)


Charmtrollet i hagen härom dagen!


Ont

2012-02-22 @ 21:31:43 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har fortfarande väldigt ont i axel och det släpper inte så Flechen fick vila idag också då jag tyvärr inte hittade någon annan som kunde rida honom idag! Men imorgon är det en annan tjej som ska rida som brukar rida honom någon gång i veckan och hon är jäte duktig så det kommer säkert gå kanon bra!

Hade plannerat attt vila lite nu för att slippa smärtan i axeln men det fungerar inte riktigt med mitt schema just nu då jag har träning på Fredag, måste verkligen hoppa Sanni och få lite fason på henne innan tävlingen! Och sedan fick jag erbjudandet att åka ut till min gamla praktikplats och rida på Söndag och har saknat det som sjutton så kunde helt enkelt inte säga nej!

Men med massage varje kväll hoppas jag att det släpper snart!


Borde sluta med dessa dumheter men det är ju så roligt!


21/2 - Dressyrpass

2012-02-22 @ 10:24:35 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Gårdagens ridpass:
Red alltså lite dressyr i ridhuset igår men hade inga höga förväntningar då han hade vilat i tre dagar i rad. Men så fel jag hade! Han var jättefin och mjuk redan från början och böjde, efter lite övertygande, igenom sig i sidorna. Jobbade som jag tänkt mycket med övergångar men också med serpentiner, först med stora och efter hand med lite mindre. Övergångarna gick helt okej. Bättre än vanligt och han lyssnade bra på både förhållande och framåtdrivande. Gjorde fina galoppfattningar även från skritt och behöll formen bra. Min fina ponny!

Positivt:
GALOPPEN!!! Han var så otroligt duktig igår. Sprang inte iväg och behöll sin form bra. Gick att ställa på volten och höll ihop sig även på rakt spår. Detta är första gången galoppen gick bra och vilken känsla. Kunde verkligen sitta upp och slappna av och han sprang inte! Förövrigt var ridpasset också jättebra och hade en superbra känsla!

Negativt:
Han var lite tyngre i vänstersidan och ville inte riktigt jobba igenom där. När han blev trött mot slutet så välte han inåt vänster i volterna och jag fick inte riktigt upp honom.


Träningsvärk!

2012-02-22 @ 10:12:23 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Galet vilken tränignsvärk jag har idag! Känns rätt rejält i jumskarna att jag inte har ridit på ett tag! Det var egentligen inte så länge sedan jag red ordentligt men har använt så mycket andra muskler nu förra veckan och inte använt "ridmusklerna" alls mycket vilket har resulterat i en grym träningsvärk idag!

Hoppas det släpper snart så jag kan rida ordentligt i slutet av veckan igen xD
Veckans blogg v. 7

2012-02-22 @ 09:57:33 | Gemensamt • Bloggtävlingar | © DailyHorses 2013
Klicka på bilden för att komma till Paulinas blogg!

Kommentera inlägget för att vara med och tävla i veckans blogg för vecka 8!
Vi utser en vinnare på måndag!

Mjukgörande

2012-02-21 @ 20:04:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Flechen fick gå ett lugn och mjukgörande pass på banan idag för att mjuka upp kroppen lite och komma igång igen då han vilat ganska mycket denna veckan då jag var i fjällen. Jobbade med mycket växling mellan rakt och böjtspår blandat med lite skänkelvikningar. Han var väldigt fin i skritten men lite stelare och motvilligare i traven. Galopperade något varv bara för att han skulle få röra på sig men krävde inget speciellt då jag inte vill anstränga min axel i onödan!

Har saknat att rida honom något sjukt och nu längtar jag bara efter att få komma igång med hoppningen också! För det finns verkligen inget bättre än att hoppa Flechen, vi älskar det båda två ♥


Finaste killen på jorden♥


Försenat

2012-02-21 @ 17:43:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi har inte hunnit med att kora förra veckans blogg ännu men det kommer imorgon under förmiddagen. Ni får vänta tills det och kika in om det var ni som vann och anmäla er till denna veckans blogg så ni har chansen att vinna!


Planering

2012-02-21 @ 16:43:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte skriva en liten planering om vad jag tänkt göra resten av denna veckan!

Tisdag: Rida Flechen lätt på banan och känna lite på honom
Onsdag: Förhoppningsvis rider jag ut med en kompis, annars själv
Torsdag: Hästfridag = Plugg Plugg Plugg
Fredag: Hoppträning med Sanni
Lördag: GÖTEBORG HORSE SHOW!! :D
Söndag: Ut till stall Sjövik och rida lite, sedan ska Flechen ridas antingen ut eller på banan!

Allting är inte riktigt spikat än men ungefär såhär kommer min vecka att se ut! Massa hästar så jag hoppas verkligen att axeln håller nu och inte håller på och dummar sig!
Slutar snart

2012-02-21 @ 16:27:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Slutar sent på tisdagar så får skynda mig till stallet direkt efter skolan. Planeringen för ridningen idag är att jobba mycket med galoppen. Många övergångar mellan alla gångarter och speciellt i galoppen. Trava några steg, galoppera några galoppsprång, trava några steg igen osv. Även halterna ska sitta bättre idag. Han ska inte få trippa åt sidan och hålla på utan stå tills jag ber honom om något annat.

Kommer hem sent idag eftersom vi slutar så sent och det tar ett tag att åka bussen till stallet. Ni får utvärdering ikväll eller imorgon, beroende på när jag hinner. Vi ses då!


Vårsol!

2012-02-21 @ 15:57:54 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag har solen lyst nästan hela dagen här och även om jag älskar vintern med snö och kalla underbara vinterdagar så känns det faktiskt skönt nu att veta att våren är påväg! Inte minst för att jag äntligen kan börja sätta igång Fleche ordentligt nu utan massa is och snö och att det är stenhårt överallt! Nu ska här trimmas och han ska tillbaka till den fina form han hade i somras :)


Saknar att hoppa utomhus i t-shirt på min prins! ♥


Listan är lång

2012-02-21 @ 09:55:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har en lista med inlägg som just nu innehåller runt 30 (!) inlägg. Så fort jag får tiden till så ska jag skriva ihop ett par och göra som tidsinställda, för det är verkligen den bästa funktionen någonsin. Att inte behöva sitta och blogga var och varannan timme utan sätta sig ner någon kväll och skriva ihop inlägg för nästa dag och kanske flera dagar framöver.

På tal om tidsinställda..
Vad tyckte ni om uppdateringen förra veckan?
Var det bra inlägg? Bra variation? Säg vad ni tycker!Måste redigera alla dessa bilder också! Ni har ju inte ens fått se de finaste än! :D

Stressad

2012-02-21 @ 07:59:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har otroligt mycket att göra denna veckan. Massa skolarbete som jag borde gjort på lovet med prov, redovisningar och hela köret. Dessutom är det mycket som behövs göras i stallet. Måste rida Bull ordentligt så vi kan komma igång på riktigt snart, måste städa i skåpet i stallet, putsa, prova ut bett till Bull och mycket mer.

Förlåt för allt klagande men så ser mitt liv ut just nu. Måste få ordning på allt snart!


Något att se fram emot är iallafall GHS på lördag! Är jättetaggad och hoppas på att få med mig en heldel från mässan och se mycket roligt i showen. Får trösta mig med det än sålänge!

Ilandsproblem!

2012-02-20 @ 21:00:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag sitter här framför TDB och försöker att fixa fram alla licenser och avgifter och allt som nu måste betelas innan tävlingssäsongen kan dra igång! Men herregud vad krångligt det kan vara, varför måste folk alltid krågla till allt?

Nu har jag iallafall lyckats att klicka hem en licens till mig och en till Sanni! Dock har Boy en licens sedan innan och eftersom den löstes innan 2012 så ska den ju gälla på livstid, eller hur?! Men hur sjutton får man datorn att fatta det? Den vill bara att jag ska betala ännu mer pengar som jag inte vill bli av med i onödan!

Någon som har koll på hur man gör för att daan ska fatta att han redan har livstidslicens?? Väldigt tacksam för svar!


Tiden för anmälning börjar rinna ut också och kan inte anmäla förens hans licens är på plats!
Och Sannis licens har jag betalat in för länge sedan men den väntar fortfarande på godkännande? Hur lång tid ska det ta egentligen?

Åh jag blir så irriterad när ingenting fungerar och som vanligt är jag inte ute i tid -.-


Hemma

2012-02-20 @ 20:52:01 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det har varit en lång och stressig dag för mig så ni får ursäkta att uppdateringen varit usel. I natt (svensk tid) flög jag från New York och landade 8 timmar senare utan att kunna sova mer än någon timma. Sedan var det bara att sätta sig på tåget från Köpenhamn och inte heller där fick jag mig mycket sömn. Kom till Jönköping vid 12 tiden och sedan var jag bara hemma och vände innan jag skulle till skolan, mer död än levande.

Efter skolan var iallafall höjdpunkten. Jag åkte till stallet och träffade min lilla skruttponny igen. SOM JAG HAR SAKNAT HONOM! Blev ingen ridning idag men en regäl rykt och några extra pussar, men imorgon blir det ridning i ridhuset med mycket galopp för han kommer vara superpigg efter 3 dagars vila!


Lyckats igen

2012-02-20 @ 19:55:29 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag lyckas verkligen alltid skada mig när jag är i fjällen, nästan lite pinsamt! I år var det axeln som fick sig en smäll.. Vet inte riktigt vad jag gjorde men slog typ i staven eller något i landningen på ett av hoppen.. Sånt som händer ;)

Hoppade i skolan idag också och red en häst som var pigg och stark och verkligen drog i axeln på mig.. Det resulterade naturligvis i att jag hade ännu ondare efter det sen.. Inte helt roligt då jag inte kunde rida flechen bara för det! Imorgon ska jag försöka rida en sväng iallafall om jag lyckas sadla, annars får det bli barbacka! :D


Världens finaste kille ♥


Internet byte

2012-02-20 @ 19:27:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har under eftermiddagen nu bytt internet här hemma och har därför inte haft tillgång till internet förens nu. Men nu så fungerar det igen och jag ska skriva lite inlägg till er både nu till ikväll och även tills imorgon.

Har ni något speciellt ni vill att jag ska skriva om? Om ni vill ha åsiktsinlägg får ni väldigt gärna skriva vad ni tycker jag ska tycka till om :)Dålig bild tagen från film, men det är iallafall jag förra veckan i fjällen ;)


Mer voltige?

2012-02-19 @ 17:29:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som ni kanske kommer ihåg så hade jag, Becka och två kompisar till en liten voltigeuppvisning på klubbens årliga luciashow. Nu i Maj kommer eventuellt en husdjursmässa att ägarum på vår klubb och vi har då blivit tillfrågade om vi inte kan tänka oss att ställa upp och göra ännu en föreställning där.

Självklart svarade vi ja, på ett villkor och det är att vi får låna Mutje från ridskolan att ha som voltige häst precis som vi hade förra gången!

Voltige är något som jag inte testat innan vi började träna inför showen, men det var verkligen någonting vi alla fastnade för! Det var så himla roligt att få göra någonting annat på hästryggen och verkligen träna upp sin balans och lära sig ha mer koll på sin balans!

Här kommer filmen från förra showen, har ni några tips på va vi ska göra mer för att det ska bli lite roligare att titta på? :)
Elsa - En vanlig vecka på Flyinge

2012-02-19 @ 11:25:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hej, nu blev det min tur att kasta in ett gästbloggningsinlägg igen! Jag hade från början tänkt att jag skulle skriva om en vanlig dag i skolan här på Flyinge men insåg ganska snabbt att man får en bättre helhetsuppfattning över en hel vecka. Dagarna ser faktiskt väldigt olika ut under en vecka på hippologigymnasiet. Hippologigymnasiet är en tre-årig gymnasieutbildning som är naturvetenskapligt inriktad men med häst på schemat. Det betyder att två dagar i veckan befinner jag mig inne i Lund på Polhemsskolan och läser ”vanliga” ämnen, två dagar ute på Flyinge med både praktiska och teoretiska hästkurser och som det ser ut idag är vi lediga en dag i veckan. Men så mycket ledigt blir det aldrig med projektarbete, läxor, häst och eget boende att ansvara för, matlagning som tvätt.

 

Bild på Flyinges chefsbostad och Kastanjegården från Breeders 2011.

 

En vanlig dag är egentligen så att förmiddagarna och en bit in på eftermiddagen spenderas i skolan och eftermiddag/kväll spenderas i stallet hos den egna hästen men även läxor, och andra evenemang utöver skolan. Jag tänkte fokusera på de två viktigaste och roligaste dagarna vilka är torsdag och fredag då vi befinner oss på Flyinge.

 

Liten bild av fyrkanten med smedja och hingststallet där Paul Schockemöhle nu ska bedriva sin avel.

 

Under torsdagarna är vi i helklass, klassen är uppdelad i två delar beroende på om man valt att läsa det fullständiga naturvetenskapliga programmet eller om man som jag läser inriktning hästhållning. Idag ser inte programmet ut så för de som börjar/ har börjar från och med hösten 2011. Idag läser alla på programmet naturvetenskap men har även hästkurser ute på Flyinge 1 dag per vecka.

 

Torsdagarna börjar så att vi har ridning under förmiddagen. Under sista året väljer man antingen körning/ridning på schemat och jag valde ridningen just för att få möjlighet att få träna för Bo Jenå, som är förbundskapten i dressyrlandslaget, och Ann-Catrin Carlsson som är en mycket duktig hopptränare, vissa av er kanske vet vem det är? Just nu rider vi också mycket för Hanna Carlsson som är vår ordinarie lärare i ridning. I körningen har man Fredrik Persson som lärare, han är fyrspannskusk och har bland annat ett VM-guld i bagaget. Fredrik kör man också för i årskurs 1 & 2 då kursen heter ”Ridning och körning grundkurs”.

 

 

I gymnasiestallet har vi runt 10 stycken ridhästar som är riktiga läromästare, gör du rätt så gör dem rätt. I körstallet har vi ungefär 10 stycken hästar till. Alla hästarna i stallet har ganska fascinerande meritlistor och alla har ett stort hjärta.


Under torsdagseftermiddagarna har vi en kurs som heter ”Pedagogiskt Ledarskap”, vi börjar närma oss slutet av alla kurser och just sluttampen på den här kursen är att vi tillsammans ska planera och genomföra en ponnytävling som kallas Flyinge Future Cup! I år är det andra året som tävlingen anordnas och den kommer att gå stapeln 11-13 maj. Vi är fullt upp i planeringen inför tävlingen med allt från sponsorer till uppstallningen, extra aktiviteter, montrar m.m. allt för att det ska bli en tävlingsplats för alla som besöker oss. Så småningom kommer det förhoppningsvis finnas en blogg där man kan följa vårt arbete fram till tävling men även uppdateras under själva tävlingshelgen. Om ni är intresserade mer av tävlingen så kan ni alltid skicka frågor till Hanna så kan hon säkert föra vidare detta till mig.

 

Fredagar är ju som alltid roliga, just nu har vi en kurs som heter ”Hästens utbildning” vilket gör att vi för tillfället håller på och kör in fyra stycken 2-åringar som är uppfödda av Flyinge. Det här är verkligen inspirerande för oss elever, varje lektion innehåller garanterat ett gott skratt men också full koncentration då det är unghästar vi arbetar med. Vi arbetar mycket med hästarna på vad vi kallar Täckta banan, en oval som fungerar som en galoppbana under tak. Här får hästarna oftast en lite mer naturlig bjudning och det blir lättare för oss att arbeta med dem. Tanken har slagit mig flera gånger att någon borde springa efter oss och ta kort när vi är i full gång. Elever som springer efter unghästar med ledare, piskförare, tömhållare, draglinehållare och tre galningar som tappert försöker springa med vagnen bakom hästarna. Det här kan låta som att det alltid är kaos men det går faktiskt under kontrollerande former, nästa veckan ska vagn sättas bakom två av hästarna. Och även fast vi inte får på vagnen på alla hästarna så har i alla fall vi elever fått motion, vi satsar på balen 2012!

 

Unghästinridning i Wallenberg, ridhuset där vi för det mesta håller hus.

 

Eftermiddagarna består av ridning på schemat med vår lärare Christina Eghall. Hästarna går då lite mer road work och vi fokuserar på lösgjordhet framför konditionsträning. Oftast beror det lite på vad hästarna gjort dagen innan och här kan också tömkörning ligga på schemat.

 

Bilden är ifrån Flyinges gräsbana, där Flyinge Future Cup kommer gå av stapeln. Här på mig och min kompis häst  Aero.

 

Allt som allt är det riktigt underbara dagar som vi spenderar i skolan. Allt är inte alltid en dans på rosor men bara att befinna sig i denna vackra miljö gör det värdefullt. Det bör tilläggas att vi också har stalltjänst de dagar vi är på Flyinge men det är en gång per dag antingen morgon, lunch eller eftermiddag (kvällsfodringen fixar hippologerna). Under lektionstid får vi också möjlighet att ta med våra egna hästar men skolhästarna går alltid i första hand i utbildningen. För mig är Flyinge så mycket mer än bara skola, det här är mitt hem men också ett centrum för ridsport i Sverige. De tre närmst veckorna efter vårt sportlov vecka 8 är det bruksprov, SM-tävlingar och hingstvisning så att bara kunna se de här evenemangen är enormt utvecklande. Favoriten är nog ändå Svenskt Avel- och Sportchampionat som är i oktober varje år. Sveriges bästa unghästar ska koras och hela anläggningen fullständigt kokar av människor och hästar.


Som ni sett är det lite varierad kvalité på bilderna men det beror på att min andra dator är på lagning, har bara skoldatorn tillhanda. Vill ni se mer BRA bilder så kika in på min klasskompis hemsida, hon fotograferar lite på tävlingar och så: http://www.vjfoto.se/

 

Det har var en liten inblick av vardagen på Flyinge och hur en vanlig skoldag kan se ut. Ha det bra så kanske vi ses en annan gång. Och om ni har några som helst frågor så fråga på!

 

/Elsa


På väg hem

2012-02-19 @ 10:06:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sitter nu i bilen påväg hem från fjällen! Ska bli riktigt skönt att få komma hem igen och bo i min egna säng, träffa mina saknade vänner igen men framför allt att få komma hem till alla underbara hästar som bara längtar efter lite uteritt och hoppning ;)
Dock är jag inte lika pepp på att det är skola redan imorgon.. Men men är ju i skolstallet iallafall så det är ju ganska soft! Även om jag kommer vara mer död än levande ;)


Saknar världens absolut finaste och underbaraste ponnyskrutt♥♥


Brunt och marinblått

2012-02-18 @ 19:38:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Här har ni en outfit jag plockade ihop, som är brun och marinblå. Tycker verkligen dessa färger passar jättebra tillsammans och inget av det blir skrikigt eller skär sig. Kunde inte bestämma mig för vilket schabrak jag skulle ta så fick bli båda.
Vilket tror ni skulle bli snyggast?

Sakerna är hittade på Charlies, Sharpman och Hööks.


Nyttigt att rida olika hästar!

2012-02-18 @ 12:34:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Någonting som har fått mig till att vara den ryttare som jag är idag är att jag har haft möjligheten att rida så pass många olika hästar! Jag började på ridskolan som liten och fick då byta runt bland alla de små ponnyerna till en början. När jag sedan växte och blev duktigare fick jag även börja rida lite hästar som skulle sättas igång efter skada eller enbart motioneras utanför lektionerna.
Detta var något som jag lärde mig otroligt mycket på! Jag har sedan fortsatt rida en hel del olika hästar. Jag rider på skolhästarna en dag i veckan, rider på min egen häst samt tävlar två olika ponnyer, jag har även hjälpt en hel massa människor med deras hästar, motionerat eller tränat. Jag har tagit alla chanser jag fått för att lära mig mer! Jag har även fått chansen att rida en hel del väldigt fina tävlingshästar som går höga klasser hoppning som har lärt mig mer om både hoppning och ridningen på marken.

Genom att ha fått chansen att rida alla dessa olika hästar tror jag att jag har utvecklats enormt som ryttare. Jag har lärt mig att anpassa min ridning utefter vilken häst jag sitter på. Jag har även blivit en mer allsidig ryttare som inte enbart kan rida bra på min egen häst utan även andras.

Jag tror att ryttare som endast rider på sin egen häst inte kommer ha samma möjlighet att utvecklas som ryttare. Man lär sig då endast att rida just sin häst men när man sedan måste byta och nästa häst kanske inte alls är likadan att rida så vet de inte rktigt hur de ska göra.

Jag tycker att alla som har chansen till det ska försöka rida så många olika hästar som ni bara kan. Träna träna och träna mera. Allting du gör på häst ryggen är träning, kom ihåg det! Ta alla chanser ni får att få rida på olika hästar, det finns alltid mycket mer att lära som kanske just den hästen kan lära er!
Hade jag ridit likadant på alla de olika hästar jag rider kan jag slå vad om att inte en enda av dem hade varit nöjd eller possitiv till arbete!


Härlig sommar

2012-02-18 @ 09:25:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Min absoluta favoritmånad är sommaren. Varmt, ingen skola och massa fritid att göra precis vad man vill på. Den kommande sommaren är nästan helt planerad faktiskt och det kommer hända massor av härliga saker!

Efter att skolan har slutat så har jag en vecka hemma att bara ta det lugnt och njuta av att slippa skolan. Sedan åker jag till Vedbände Ridläger som varje år, men denna gången ska jag ju ta med Bull. Blir lite annorlunda med egen häst men ska bli riktigt roligt! Åker direkt till Öland och min sommarstuga efter ridlägret och självklart får Bull följa med dit. Blir en vecka med fortsatt träning då vi förmodligen ska vara med i en tävling nära där vi bor, en vecka efter ridlägret. Har varit och fotat på den tävlingen många gånger men nu ska jag alltså vara med själv!

Från när jag fotade på den tävlingen förra året!

Efter det tar jag och Bull ett välbehövligt sommarlov med lugna uteritter, sommarbete och bad i havet tillsammans. Stannar nog på Öland ganska många veckor som vanligt.
Som vanligt ska jag sedan jobba de 3 sista veckorna på ridlägren på JFK. Har gjort det de senaste 2 åren och vill gärna göra det igen. Alltid roligt att hjälpa till och ibland finns det några hästar att rida vilket inte är helt fel!

Storhästen Sjamys i somras då ridlägerbarnen fick rida både ponnyer och storhästar.

Bara nu när jag tänker på sommaren så längtar jag enormt. Kommer blir väldigt väldigt roligt och vill bara iväg från denna kylan nu. Dock känns sommaren allt för långt bort just nu...

Tävlingssäsongen börjar

2012-02-17 @ 16:49:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu har vi äntligen börjat planera tävlingssäsongen för mina underbara små ponnysar! Är så himla taggad för att komma ut på tävlingsbanorna nu igen! Förhoppningsvis så behåller Sanni den härliga känslan vi hade på klubbhoppnignen sist och Boy taggar till lite extra och hoppar lika bra som på sista omgången av div 2 förra året!

Första tävlingen kommer att vara på hemma plan som vanligt vilket alltid är skönt! Både Sanni och Boy ska få vara med! Sanni ska hoppa 85cm och jag hoppas verkligen att hon taggar igång lite istället för att fjanta sig! :)
Boy ska få hoppa både 85 cm och 95 cm!

Jag tror och hoppas att 2012 kommer att bli ett bra tävlingsår för båda mina ponnysar och Flechen! Hans säsong börjar dock lite senare då han inte vill gå inomhus utan trivs bäst på utomhus tävlingar ;)
Bevis på dåligt självförtroende

2012-02-17 @ 13:57:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi går rakt på sak!
Något jag kan irritera mig på är när bloggare visar filmer eller bilder på sig och sin häst under ett ridpass, och sedan alltid skriva under något i stil med "det var i början av passet så h*n var mycket finare sen" eller "fick ingen bild på när h*n gick finast" osv. Ni förstår poängen.

Detta är som att skylla ifrån sig. Försöka halvhjärtat att verka duktigare eller bättre men det får motsatt effekt. Om du lägger till den där onödiga kommentaren under filmen så förväntar sig läsaren att det ska se dåligt ut, och får också uppfattningen om att det är så när de ser filmen eller bilden. Det hjälper inte att du försöker skylla ifrån dig att det ser ut som det gör, var istället stolt över det. Var stolt över den nivån du ligger på och över det du kan, och visa upp att du är självsäker och stark. Även om du kanske inte har det bästa självförtroendet så försök visa att du har det, och låt andra tro det.

Om man ljuger allt för många gånger så kan man börja tro på lögnen själv. Utnyttja det och visa upp den självsäkra du. Då folk kommer istället se upp till dig och när du själv börjar tro att du har bra självförtroende, då får du det. Var säker och låt folk få veta att du är det!


Och snälla, sluta skylla ifrån er. Tycker du att du rider dåligt på en film, så visa då inte upp den. Visa det du kan vara stolt över, och bry dig inte om vad andra kan tycka om det. Tycker du att det ser bra ut så är det bra. Acceptera det!

Krubb-bitare

2012-02-17 @ 10:29:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Något jag inte har berättat för er är att Bull är krubb-bitare. Han har alltså krubb-bitarrem i både boxen och hagen, för att han inte ska bita tag i något och svälja luft. Det har varit lite jobbigt nu i början då man inte vet hur hårt man ska spänna remmen och varit orolig för att man spänt för löst. Det känns verkligen inte snällt att spänna remmen så hårt, men man måste tänka från andra hållet. Vad hade hänt om jag INTE spände remmen..

Jag har ludd runt hela krubb-bitarremmen och det har förra ägaren också haft. Ändå har han endel skav och och sårskorpor i nacken, vilket ser hemskt ut. Men just nu vet jag inget annat sätt att lösa krubb-bitningen på och det går ju inte precis att vänja av.

Såhär ser det alltså ut!


Och med tjockisluddet och krubb-bitarremmen!

Har någon av er en häst som är krubb-bitare?
Eller känner någon som är?
Har ni några tips och råd, eller är det bäst med att köra på vanlig krubb-bitarrem?


Ungponnyn i PA

2012-02-16 @ 17:54:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag kollar, som de flesta, på ponnyakuten varje vecka och tycker denna säsongen ska bli extra rolig på grund av ungponnyn som är med. Tycker det ska bli riktigt intressant att få se deras sätt att rida in den på och det är roligt med något nytt som inte är så speciellt. För hur många ponnyer och hästar är inte svåra att lasta liksom?

Jag hoppas att de har mycket filmtid med Casanova (som ponnyn heter) för det blir lite extra lärorikt!

Kollar ni på ponnyakuten?
Vem är er favoritdeltagare/ponny?


Hälsning från New York

2012-02-16 @ 16:34:18 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hi guys!
Tänkte skicka iväg en liten hälsning här ifrån New York. Jag har det riktigt härligt och roligt med många nya uttryck som ska tas in. Har varit uppe i en av skyskraporna för att se den fantastiska utsikten, varit på musikal på Broadway, upplevt vimlet på Times Square och självklart shoppat. Har mycket kvar att se, som Ground Zero, Brooklyn Bridge och vyn över Manhattan. Inte helt fel sätt att tillbringa ett sportlov!

Hur har erat sportlov varit hittills? :)


Mina färger

2012-02-16 @ 13:43:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har ni tänkt på att nästan alla mina stallkläder och härnarnas utrustning som jag använder är blått? Har själv inte tänkt på det innan men när jag kollade igenom garderoben för ett tag sedan insåg jag att jag har väldigt mycket blå grejer med röda och vita detaljer!

Även när jag tävlar är det Marinblått, vitt och rött som jag har. Själv tycker jag det är jätte snyggt med den färgmatchningen så jag antar att det är därför jag har så mycket av den.

Var tycker ni om det? Hiss eller diss?


Sanna - Förutfattade meningar

2012-02-16 @ 10:23:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
"Din häst behöver väl inte en sådan sadel"

Just den meningen gjorde så himla ont den där gången för många år sedan. Jag hade precis köpt en ny sadel till Flechen en zaldi om jag inte minns fel eftersom han växt ur sin gamla och så klart skulle någon av mina kära klasskompisar påpeka att en travare knappast behöver sådan utrustning. Det var knappast första gången och inte heller sista som någon påpekade vad Flechen var för häst, inom ridvärlden är knappast alla hästar lika mycket värda. Men varför skulle inte min häst få bra saker bara för han var "travare"? Jag har mött på fördomar överallt, ifrån tränare, mina lärare i skolan, häst människor, vänner, ibland har det känts som från en hel värld. Men något har hänt, idag är det ingen som säger nått elakt om honom om de sett han. Snarare blir folk chockade om de råkar få reda på att han är en travare, för kan en travare verkligen vara så fin.... Ja uppenbarligen, att tro och hävda något annat är ren okunskap, travare i sig själva har sällan de rätta förutsättningarna för att bli bra ridhästar, men man kan ge dem förutsättningarna. Flechen krävde otroligt mycket jobb men ett halvblod oinriden på sju år hade knappast heller varit en drömhäst direkt.

Det bästa är att jag nu kan säga HA till alla som tittade snett på Flechen eller sa nått elak om honom eller det behöver jag knappt säga det räcker med att se deras min när Flechen kommer långt före dem i resultatlistorna. För idag är Flechen som vilken häst som helst, det är sällan någon ens kan se att han är en travare. Han har tagit hem mängder med priser i hoppning han har under många år ingått i JFKs division II lag. Han har imponerat på en mängd tränare, Marika Martinsson, Björne Carlsson, Tomas Hammar för att nämna några för sin fantastiska inställning, hoppförmåga samt att han är så välriden.

Medan andra köper hästar för långt över 100 000 så kostade Flechen 5000, mindre än sadeln vissa personer inte tyckte han var värd. Men med facit i hand, jag skulle aldrig byta bort Flechen. Jag har ridit så mycket olika hästar i mitt liv från oinridna ponnyer till hästar i svårklass dressyr samt hoppning. Men för mig är Flechen perfekt, han kan och gör allt jag ber honom om, jag har ridit långt mycket dyrare hästar som inte alls är så trevliga som Flechen är. Allt hänger inte på hästen, onekligen kan även en travare bli fin om den får rätt förutsättningar, det tycker jag Flechen är ett levande bevis för.

Jag ska även erkänna att jag inte skulle vilja ha en islandshäst eller nordsvensk, jag skulle inte vilja ha en travare heller. Men jag VET att alla hästar kan bli bra och passa för det ändamålet man vill ha dem till, det gäller bara att hitta rätt häst. Precis som jag gjorde med Flechen.
I stallgången

2012-02-15 @ 19:02:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Klickade lite bilder på Bull i stallgången förra veckan. Sötnosen var mycket intresserad av kameran, och ville helst äta upp den. Det klickande ljudet när bilden tas var också väldigt intressant.. ;)


Inköp GHS

2012-02-15 @ 15:12:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som ni alla antagligen vet så är det ju Göteborg horseshow nästa helg och självklart kommer vi att befinna oss på plats! Dock blir det enbart under Lördagen men det ska bli riktigt roligt!

Självklart kommer det bli massa spring på mässan precis som vanligt men jag har inte bestämt något specifikt som jag verkligen "måste" köpa. Man får med sig så himla mycket hem jämt ändå!

Men ett par ridbyxor ska jag iallafall få med mig hem! Sedan blir det antagligen något nytt snyggt schabrak, kanske några benlindor eller liknande till Flechen, han skulle behöva ha ett par marinblå faktiskt!
Men om jag känner mig själv så kommer jag komme hem med mycket mer än det, så vi får väl helt enkelt se vad det blir!

Ska ni till GHS? Vilka dagar?


Ett par blå lindor till detta hade faktiskt vart rätt snyggt.. får se vad jag hittar ;)


Gästbloggning Elsa - Presentation

2012-02-15 @ 10:56:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hej alla bloggläsare! Hanna har tidigare nämnt att det skulle ske lite gästbloggning och nu är det äntligen dags! Förmodligen har ni inte hört så mycket av vem jag är så jag tänkte börja med en presentation:

Elsa Bertills heter jag och är 18 år, uppvuxen på en gård utanför Habo, i trakterna runt Jönköping. Som 16-åring valde jag att flytta söderut för att ta ett steg närmare drömmen, jag flyttade till Flyinge för att gå på hippologigymnasiet på en av Sveriges riksanläggningar men även påbörja mina gymnasiestudier i Lund. Hästintresset startade för mig i ganska tidig ålder men på grund av mina föräldrars ointresse, och förmodligen rädsla, för hästar så fick det vänta tills jag fyllde 8 år, då fick jag börja på ridskola. Red ett tag på en liten mindre ridskola i trakten men ganska snart beslutade min mamma att jag skulle byta till Jönköpings Fältrittklubb. Fick även ganska tidigt en egen shetlandsponny som jag hade samtidigt som jag red kvar på ridskolan. Det lilla busfröet hette Annelunds Askunge, en envis krabat som än idag ligger mig nära hjärtat trots alla sina hyss, och som var kvar i familjens ägo fram tills våren 2010.

 


Sen har karriären fortsatt, den mesta tiden har spenderats på ridskolan tillsammans med Sanna som var min stora förebild i stallet, men även de två som ligger till grund för allt jag kan idag, Veronica och Angelica som jobbar på ridskolan. Jag red både ponny och stor häst på ridskolan i både vanlig grupp och hoppspecial, jobbade som stallvärdinna, satt med i Ungdomssektionen och blev också utbildad ungdomsledare. Men 2009 var året då jag var tvungen att fatta ett tufft beslut vilket resulterade i att jag idag är bosatt på elevhemmet i Flyinge, knappa 100 m från ett av världens äldsta stuterier, Flyinge Kungsgård.

 


Bild på klocktornet på Flyinge!

 

Idag har jag cirka 4 månader kvar av mina tre år på Flyinge, jag lever tillsammans med 20 stycken underbara tjejer från hela Sverige och jag lever i en liten del av min dröm. Med mig har jag också en foderhäst som heter JPS Challenger f. -04 e. Cardento-Everest, ägare/uppfödare är Peter Sundling. Challe har jag haft sedan slutet av hösten 2011 och idag tränar vi för att ta oss ut på tävlingsbanorna. (Challe har ni också hört talas om innan, han råkade sparka Hanna under jullovet när hon skulle ta in honom från hagen;) Men jag varnade henne faktiskt…)

 


En bild på Challe från Julafton då vi har hemma i Jönköping!

Det här var en liten presentation av mig och mitt liv, nästa gång tänkte jag prata lite mer om hur det är att gå på gymnasiet i Flyinge. Ni kanske också undrar hur jag känner Hanna & Rebecka? Genom ridskolan såklart! Rebecka har jag träffat lite till och från under alla år men Hanna umgås jag med även utanför stallet.

Så länge, sköt om er tills vi hörs nästa gång!

/Elsa


Klippa vs. Rycka?

2012-02-14 @ 17:34:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag tycker att man borde rycka manarna på sina hästar så gott som det går då jag tycker det ser mest naturligt ut. Samt att manen inte blir så tjocka och "fluffig" som den lätt blir när den är för tjock. En klippt man ser heller inte lika naturligt ut och om man inte vet precis vad man håller på med så tycker jag inte att man ska klippa manen då det kan bli väldigt konstigt då.

Vissa hästar tycker dock inte om att bli ryckta men och andra sidan så kan men faktiskt bremsa dem under en kort stund medans man rycker, det är inget hästen tar skada av med det är säkrare för den som ska rycka. Alla hästar går att rycka, det är bara lättare eller svårare beroende på vilken häst det är.

Hästar med väldigt tunn man är det dock ingen idé att rycka då man tillslut inte har någon man kvar då så för dem är det ett undantag för mig, men jag tycker det är mycket snyggare med ryckta manar!

Var tycker ni? Ryckta eller klippta manar?
Anonyma kommentarer

2012-02-14 @ 14:05:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vad är grejen med att klaga på anonyma kommentarer egentligen?

Det står alltid på bloggar hit och dit att det är dåligt att kommentera anonymt och att man ändå kan se ip-numret, men jag förstår verkligen inte problemet. Var glad över de kommentarer du får och över att folk faktiskt tar åt sig och läser det du skriver istället för att klaga. "Har man gett sig in i spelet så får man spelet tåla". Det är DU som har valt att blogga så klaga inte över att folk då ger respons på det du skriver, varesig de är anonyma eller inte.

Vill man vara anonym så ska man få vara det!Förresten vem orkar egentligen kolla upp varenda ip-nummer från anonyma, som de hotar med att göra? Om det är något riktigt elakt och kränkande (som går mot lagen, alltså ett grovt brott) så är det klart man anmäler till polisen, men alla andra anonyma kommentarer. Dessa som kanske bara innehåller en fråga eller en tillrättavisning överdrivs så otroligt, bara för att den är anonym. Om personen hade hittat på ett namn istället, hade det varit okej då?

Nej, faktiskt så tycker jag att de flesta kommentarer tas så seriöst. Äkta mobbning och kränkning så är det klart att det är allvarligt men annars. Ta åt dig av den bra respons du får och försök lära dig av tipsen, men sluta för guds skull klaga över elaka kommentarer. Bara strunta i dem och om du inte kan det så bör du kanske inte blogga.


Detta är alltså min åsikt men berätta gärna vad ni tycker!

Fleches historia Del 2

2012-02-14 @ 10:05:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Här kommer andra och sista delen i Fleches historia!

Från början hade jag Flechen i min kusins stall där det bara fanns plats för 2 hästar, jag var ofta själv i stallet men mina kompisar hade hästar i ett stall brevid så dem kunde jag rida ut med ibland. Flechens liv där var inte jättestrukturerat och det hände att han fick dela hage med kossor, vilket gick bra eftersom det ändå var han som bestämde. 2007 flyttade jag till stallet där Flechen står nu och i samband med det så började Flechen lugna ner sig lite inne i stallet. Innan stod han aldrig still utan studsade mest runt och var lite orolig, mennu när han fick tydliga rutiner i sitt liv lugnade han sig. Vi tror att han har någon släng av ADHD för så fort man ändrar hans rutiner blir hans  liv nästan outhärdligt vilket märktes när jag flyttade till Skåne och tog med mig Flechen. Han hatade sitt nya liv och var superstressad hela tiden och blev med tiden knappt ridbar. Efter mycket velande och tårar bestämde jag att han skulle få flytta hem igen och det har jag aldrig ångrat. När vi lastade ur honom hemma efter sex timmars bilfärd var det som hela hästen andades ut och när vi släpte honom på gårdsplanen gick han direkt in i sin gamla box och var sitt vanliga jag igen.Flechen har alltid varit en häst som gillar att bestämma själv, får han inte det blir han sur och om man skäller på honom vet han knappt var han ska ta vägen så upprörd blir han. Han hatar att bli borstad och gillar inte att kela men är ändå väldigt charmig. Han är otroligt väluppfostrad även om han ibland försöker testa gränserna. Som ung var han väldigt pigg nästan galen, numera är han mer bekväm av sig även om han tänder till då och då. När jag fick Flechen var han inte rädd för särskilt mycket det är nått som kommit mer och mer för varje år, men jag hoppas att han snart ska lugna ner sig. Flechen har aldrig varit riden särskilt mycket på bana eller i ridhus, jag anser att all träning kan man göra ute i skogen och det är på det sättet jag hållit honom på gott humör. Han har under alla år jag haft honom aldrig varit sjuk eller skadad, dock hade han både patella upphakningar i båda bakknäna samt blåsljud på hjärtat, men av det märker vi inte mycket av. Vad mer kan jag säga, ja den person som Flechen älskar mest i hela världen är knappast mig eller Hanna, nej det är min mamma. Så fort han ser mamma gnäggar han och kommer galopperande i hagen, som tur är brukar hon vara i stallet minst tre dagar i veckan så han är nöjd.Jag har så många minnen med Flechen både roliga, och mindre roliga men alla är speciella för att de är just med Flechen. Han är den bästa häst jag någonsin kunnat få och jag skulle aldrig kunna byta bort honom. Jag är jätteglad att Hanna vill rida Flechen för numera är han den perfekta läromästaren. Jag lärde honom, han lärde mig och nu lär han Hanna och ställer upp som första häst. Flechens liv har blivit så mycket bättre än någon kunnat tro och jag är jätteglad att jag fick ge denna fantastiska häst en chans, det har jag aldrig ångrat.


Om ni har några fler frågor om Flechen får ni gärna skriva dem här :)

/Sanna

Ilandsproblem

2012-02-13 @ 18:47:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är mycket som är krångligt i stallet just nu, pågrundav kylan. Vattenkopparna har frusit och Bull välter bara ut sin vattenhink på natten. Dessutom är det inte ens någon idé att ställa ut vatten i hagen då det fryser ända ner till botten bara över natten, så han har ändå inget vatten att dricka när han kommer ut på morgonen.

Något som försenar min planering är att mocka boxen. Jag har då aldrig mockat en hästs box som skiter så mycket som Bull.. Och inte nog med det så sprider han ut det och "gömmer" det överallt så det tar en halv evighet att mocka ur boxen. Jag skulle också vilja mocka hagen då den inte är allt för fräsch men det är stenhårt och går inte att få loss, så den idén sprack. Allt detta plus att jag inte kan spänna sadelgjorden (ibland går det, ibland inte)..

Men men, det är helt klart värt allt slit när man får ha egen ponny!

Busponnyn!


Fin vinterdag

2012-02-13 @ 12:03:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tog lite bilder med Iphonen när jag var på praktik i måndags. Var så himla härliga väder så jag kunde inte låta bli!
Kom på att jag inte visat er dem så här kommer dem!
En treåring på bilden, oinriden och nästan ohanterad.

Fina hästar, fint väder, kan det bli bättre? :D


Fleches historia Del 1

2012-02-13 @ 10:03:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Här kommer första delen i Flechens historia skriven av Sanna!


För mig är historien om Flechen lite som taget ur en saga där den fula ankungen blev om inte en svan så iallafall en fin anka.

Flechen har en väldigt bra travstam och köptes in som unghäst för 200 000 med förhoppningar att springa in mycket pengar, men det blev aldrig så. Flechen var alldeles för stressad för ett liv som travhäst och galopperade mest. Tillslut ville ingen satsa på honom längre och han lånades ut som ridhäst, dock blev det inte heller där som man tänkt och han kom tillbaka igen. Hans liv hängde på en skör tråd och om han inte kommit till oss hade han förmodligen inte funnits idag.Som jag tidigare berättat kom Flechen 2004 för att ersätta min gamla ponny Pontus och ta över uppgiften som sällskap till halvblodet Frida (min kusins häst). Jag hade aldrig sett Flechen innan han anlände till gården, två timmar för sent eftersom han vägrat gå in i transporten. Jag kan ärligt erkänna att jag inte var särskilt imponerad när jag fick se honom, liten, smal, kantig och med lång man, tänk om jag vetat hur bra det skulle bli. Första ridturen på Flechen var nog mest en skräckupplevelse han sprang bara med huvudet rakt upp i luften och kunde knappt fatta galopp om det inte var från slängtrav. Men Flechen var i alle fall snäll och jag kunde rida ut på honom utan problem även om jag inte tyckte han var så där jätterolig och jag i början red jag inte så mycket.
Men så hände något och jag vet egentligen inte vad men jag började lägga ner mer tid på honom och tycka om honom mer och mer. Det var så små steg framåt men jag gav mig inte, första gången jag hoppade honom var över en stor gren på ett fält och han hoppade direkt. Kanske var det där jag insåg att det faktiskt fanns potensial hos honom. När jag haft honom cirka ett år började jag hoppträna för Peter Lindqvist vilket kan vara det bästa jag gjort. Allt var svårt för mig och Flechen och det såg förmodligen rätt hemskt ut men Peter såg att det fanns något där, men jag trodde inte på honom när han sa det. Men det visade sig ju sen att jag som tur var hade fel men utan Peter hade det varit omöjligt. Han såg Flechens potensial och hjälpte mig att utveckla honom från att överhoppa sig i trav på 40 cm till att hoppa bana på 120. Det var dock inte bara ridningen som var lite svår med Flechen, han ville nämligen inte bli lastad. Han blev superstressad bara han såg transporten, men för att komma till träningen på vinten var vi tvugna att åka. transport. Varje resa blev en kamp med linor och katastrofer som när vi var kvar i ridhuset till elva på kvällen eller när han slängde sig ut under bommen. Men mycket tålamod och träning har gett resultat, nu går Flechen gärna in i transporten och lastar ur sig själv om man säger varsågod.


2011.

Tålamod och träning har onekligen varit ledorden med Flechen och det har gett resultat. För allt eftersom gick det bättre och bättre och på våren 2007 var det dags för Flechen att göra tävlingsdebut i en lokalhoppning 90 cm i Forserum. Det gick över förväntan, han var inte särskilt framåt och ville helst trava men runt kom vi med bara en rivning. Tävlingen efter gick ännu bättre då vi debuterade i 1 meter med en rivning på sista hindret, efter det har det bar flutit på. Flechen har presterat över alla förväntningar, vi har många gånger ridit i JFKs div II lag och medverkade även i finalen 2007. I den tävlingen debuterade Flechen 110 samt gjorde sin första inomhusstart i livet så onekligen gick han snabbt framåt på tävlingsbanorna. Han har plockat många priser och placeringar, men det som är roligast med honom är att han verkligen älskar att tävla, gångerna han stannat på tävling går att räkna på en hand. Hemma är han ofta jobbig, rädd för allt och har svårt att koncentrera sig men på tävlingar är han en klocka och uppför sig prickfritt. Någon dressyrstart har det ännu inte blivit, och om inte Hanna startar lär det heller aldrig hända haha. Han älskar att göra galoppombyten och använder det dessutom gärna som försvar om det blir jobbigt i ena galoppen kan han ju alltid prova andra.


Fleches första start 2007.

Fortsättnignen kommer imorgon!

/Sanna

Ur funktion

2012-02-12 @ 18:56:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blogg.se appen i min Iphone har helt slutat att fungera! Har försökt att blogga från den i ca en månad nu men det vägrar att fungera! Så fort jag ska skriva ett inlägg så bangar telefonen ihop och stänger ner hela appen.. Jätte irriterande är det då det ibland kan vara jätte smidigt att skriva ett litet kort inlägg via telefonen!

Har det krånglat för någon annan eller är de kanske min telefon som inte mår så bra?
Tips!

2012-02-12 @ 15:26:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har du svårt att komma på ridövningar till dig och din ponny/häst? Blir det lätt att ni alltid gör samma sak då fantasin inte längre räcker till? Eller känns det kanske som om ni bara rider runt runt?

Kolla då in här för att läsa om nya ridövningar både inom hoppning och dressyr! Jätte bra om du börjar få slut på ideér!

Klicka HÄR för at komma till sidan!
Alla provridningar

2012-02-12 @ 10:45:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag ångrar absolut inte mitt val av ponny, även om det tog lång tid innan vi fann just honom. Provred sammanlagt 8 ponnyer innan vi bestämde oss för honom. Ni som inte följt bloggen sedan jag började provrida, så har ni alla filmerna här igen!


De är alltså i ordning efter hur jag provred dem. Det var en som jag glömde ta med kameran till så den har vi inte film på, men den red jag innan Bull!

Mot fjällen!

2012-02-12 @ 04:00:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu beger jag mig av mot de svenska fjällen och Klövsjö som är fjället vi ska till! Det ska bli helt underbart skönt att komma upp dit igen då det verkligen är en av årets höjdpunkter! Dock är det inte lika lockande att sitta i en bil i 11 timmar nu framöver, tur att vi åker såhär tidigt iallafall (04.00) så kan man ju sova största delen av vägen!

Ha nu ett underbart lov allihopa för det ska jag ha! Updaten på bloggen kommer dock vara som normalt förhoppningsvis :)
Klar!

2012-02-11 @ 19:01:08 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sådär ja då var jag nästan klar med allting som måste vara klart innan jag åker! En väska är packad och en annan är halvt packad. Alla blogginlägg tills i veckan är nu skrivna och bara väntar på att få publiceras under den kommande veckan!

Nu ska jag snart gå och lägga mig tror jag så jag orkar släpa mig ur sängen inatt igen... ;)
Teorilektion

2012-02-11 @ 13:18:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår var det alltså teori på ridskolan, och även för oss. Egentligen skulle vi kollat på en film om träns men vi tjatade till oss att få kolla på hoppträningarna i ridhuset istället. Det var duktiga Anders Wemlerth som var tränare och jag har faktiskt tränat för honom själv, på Skrållan för många år sedan. Då skuttade vi över banor på 80 cm med murar och allt möjligt. Riktigt roligt och superduktig tränare!

Vet inte hur mycket vi lärde oss egentligen men det är ändå intressant att kolla på träningar. Själv tycker jag att man kan lär sig av att kolla på träningar eller andra som rider. Att få se hur andra gör och själv försöka tänka hur man ska lösa de problem som uppstår. Hade velat kolla på träningar och ridlektioner oftare men tiden räcker inte till tyvärr.

Socker söta Skrållan!


Hemma dag

2012-02-11 @ 12:26:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
På grund av att jag känner att jag håller på att bli sjuk så ska jag faktiskt vara hemma från stallet hela dagen idag! Det blir en soft dag med mycket filmtittande och godisätande om jag känner mig själv rätt! Men jag måste även börja med packningen som jag inte ens har påbörjat ännu! Så jag har nog ganska fullt upp idag iallafall om jag ska hinna packa allt (som alltid blir såååå himla mycket mer än vad jag egentligen kommer att använda..) För imorgon går bilen hemifrån 04.00!!


Min fina lilla prins♥ kommer sakna honom massor!


Hals ont!

2012-02-11 @ 11:41:56 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kändes riktigt roligt att vakna med täppt näsa och hals ont i morse och veta att bilen mot fjällen går om ca 18 timmar... Nej inte alss faktiskt! Så nu ligger jag ner bäddad i sängen och tittar på barnfilm och dricker mängder med te för jag tänker verkligen inte vara sjuk när jag kommer upp till fjällen!


Åh vad jag längar upp nu♥

Någon mer som ska åka skidor på lovet? :D


Tömkörning

2012-02-11 @ 10:08:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Linda tömkörde Lucky (en ponny på ridskolan) igår eftersom det var teori då och hon behöver röra på sig. Jag tog över lite mot slutet och stundtals släppte hon faktiskt lite. Dock hjälper det inte att ge henne beröm genom att lätta lite i handen utan då flyger huvudet direkt upp igen. Med lite träning skulle den ponnyn kunna bli fin att tömköra, och om hon inte haft sin stora mage och med en duktig ryttare så hade hon kunnat bli fin i dressyren också.

Lucky från sommarbetet i somras. Tjockisponnyn!


Tidig morgon

2012-02-11 @ 07:55:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Åker mot stallet en sista gång innan New York resan. Hade tänkt skritta lite barbacka så får bli en kort sväng i skogen. Vi åker hemifrån halv 11 så kan bli lite stressigt. Kommer sakna min pluttponny, och stallet överhuvudtaget men det ska bli härligt att komma bort lite också. Ska försöka få lite plugg gjort iallafall så det inte blir för stressigt när jag kommer hem sedan.

Ni får ha ett underbart sportlov och glöm inte att kika in några gånger om dagen ändå för både jag och Hanna har massvis med tidsinställda åt er. Fortsätt kommentera också, så ses vi nästa vecka!

Times Square, New York!


Gästbloggninar

2012-02-10 @ 16:43:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu när vi åker iväg båda två under sportlovet har vi valt att ta in två olika gästbloggare som kommer skriva något inlägg under veckan! Den ena som ni redan fått läsa ett inlägg om är Sanna, ägaren till Flechen. Hon kommer dels att dela med sig av Flechens historia samt alla fördomar som stött på under åren hon haft honom.

Den andra gästbloggaren kommer att bli en tjej som heter Elsa! Hon är uppvuxen med oss på ridskolan men har nu under gymnasiet valt att flytta ner till Flyinge och läsa deras Hästprogram! Riktigt spännande och hon kommer berätta lite om sin vardag och hur livet ser ut nere på Flyinge!


Sanna och Fleche♥♥


Lov!

2012-02-10 @ 15:37:59 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu har jag slutat skolan för dagen och äntligen är det sportlov! Ska bli så himla skönt att slippa gå till skolan på en hel vecka och bara ta det lugnt och vara! Ingen stress, inget som måste hinnas med (förutom en del plugg...) och framförallt ingen press! Så underbart skönt!

Vad ska ni göra på era sportlov? :DBara för att jag älskar min känguru♥


9/2 - Träning

2012-02-10 @ 09:37:20 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Gårdagens träning:
Gick riktigt bra igår. Jobbade mycket med små serpentinbågar och på att han skulle hålla ihop sig och inte springa iväg. Till en början var han stark och tung i munnen men det släppte efter ett tag och han blev mjuk och fin. Vi jobbade bara i en låg form då han först och främst inte ska gå som en stjärnkikare utan verkligen sträcka ut. Även i den långa formen så jobbade han stundtals bra med bakbenen och gick avslappnat. Nästa steg är att försöka få upp formen och sätta ihop honom mer, men han är inte så stark i bakkärran ännu. När han inte orkar bära upp sig själv så springer han och tynger i handen, men somsagt det är nästa steg att jobba på.

Positivt:
Han var lugn igår och blev ganska avslappnad i den låga formen. Släppte igenom ganska bra i sidorna mot slutet och var inte alls lika tung då heller.

Negativt:
Han trycker gärna ut bogen när man stället honom på volten så man får passa på honom hela tiden. I bytet av varv (tillexempel över medellinjen i serpentinbågarna) så tar han gärna chansen att öka farten och slippa arbetet. Och som vanligt; galoppen. Den är inget att tala om men den kanske blir bättre sedan när vi bytt bett.


Friluftsdag!

2012-02-09 @ 19:58:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har haft friluftsdag i skolan idag och varit iväg och åkt massa skidor och haft jätte roligt! Skönt att hålla på med en annan sport ibland faktiskt även om hästarna alltid kommer vara nummer ett!
Just skidor är nått jag åkt så länge jag har kunnat stå på benen själv så det är något som är självklart för mig att hålla igång! En underbar känsla att susa ner för slalombacken med full fart ;)


Jag i backen idag!Hästfri dag

2012-02-09 @ 19:32:43 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är inte ofta som jag har en helt hästfri dag då jag inte är i stallet över huvudtaget! Men idag har jag faktiskt lyckats med det och passat på att träffa lite av mina vänner och haft en lugn och skön dag som omväxling!
Nu är Sanna hemma över några dagar så då tar hon hand om Flechen så jag får lite ledigt, men mitt schema är rätt fullproppat hela tiden iallafall. Men det är faktiskt lite skönt att veta att man inte behöver stressa upp till stallet och hinner med det också nu när det är så mycekt som ska hinnas med ;)


Även om det blir lite tomt utan min prins ibland♥


Sen kväll igen

2012-02-09 @ 18:35:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ikväll blir det sent igen då jag ska träna för Veronica när ridskolan är slut. Åker upp till stallet nu men utvärderingen av träningen kommer imorgon istället, då jag inte kommer hinna skriva det ikväll.
Så vi hörs då helt enkelt!


Varför går jag natur?

2012-02-09 @ 15:41:27 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag drunknar snart i alla läxor och prov vi har de närmaste veckorna. Har 4 prov på de närmaste två veckorna efter lovet och dessutom många inlämningar, redovisningar och gud vet vad. Jag orkar verkligen inte och det känns som om jag kommer behöva sitta inne varenda dag när jag är i New York.. Roligt det låter eller hur?

Dessutom är allt förgäves. Jag går natur/samhäll på gymnasiet och det är en av de värsta plugglinjerna sägs det. Jag ska inte läsa på någon högskola efter gymnasiet och har verkligen ingen användning av att veta hur många valenselektroner det finns i en Skandium-atom. Varför sjutton valde jag natur när jag kunde chillat runt på inriktiningen häst just nu? Inte ens jag har svaret på den frågan.


För det är ju verkligen ridningen jag brinner för och skolan tar all min tid. Vill kunna lägga ner tid på Bull, så vi verkligen kan utvecklas men det kommer jag aldrig ha tid med. Det kommer bara bli att jag rider för att han ska bli riden och stressar runt i stallet vilket inte någon tjänar på i längden.

Förbereder

2012-02-08 @ 19:55:30 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sitter just nu och skriver lite tidsinställda inlägg till er som kommer att pucliceras under sportlovet! Själv kommer jag att befinna mig i de svenska fjällen hela lovet och susa ner för skidbackarna! (Inte lika häftigt som att åka till New York kanske men Becka ska alltid vara värst....)

Det blir dels lite gästbloggning från Sanna, Flechens ägare, under veckan men även lite åsiktist inlägg och liknande!
Hoppas ni ska vara nöjda med det även om det inte blir någon update om Flechen och liknande!


Jag på förra årets skidresa!♥


Vilodag

2012-02-08 @ 13:06:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag får Bull vila då jag har annat att ta itu med. Ska på US-möte och sedan ska jag hem och göra läxor och skriva inlägg inför nästa vecka. Har också många bilder från fotograferingen på mig och Bull att visa så hoppas på att hinna redigera dem innan jag åker på lördag så ni kan få se dem när jag är borta. Söta är de iallafall, men gillar inte att visa oredigerade bilder.. ;)


Förresten kolla hans svans. Supercool är den!

Film tips!

2012-02-08 @ 11:32:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår kväll kollade jag på filmen Dreamer. En film om en tjej och hennes pappa som tränar en galopphäst.
En verklighets baseradfilm som verkligen är värd att titta på! Riktigt bra och mysig film!

För er som inte sett den, se den!
Nytt försök

2012-02-08 @ 08:37:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Då inga av mina tidigare försök till att få vattnet att inte frysa i hagen fungerat så gick jag till pappa och klagade lite. Han tröttnade ganska fort på mitt klagande och kom på idén med att göra en låda av frigolit att ställa vatten hinken i för att den inte ska frysa från sidorna eller underifrån.

Görhoppningsvis hinner det bara frysa såpass mycket att flechen själv kan krossa isen med mulen, om han nu vågar gå i närheten av den vill säga.. Han var lite skeptisk när jag visade honom den men sedan fick han käka lite hö ur den och då var det ganska okej iallafall. Så nu får vi hoppas att han vänjer sig och slutar vara så fjantig ;)

Tennisbollen får dock ligga kvar ett tag till, den kanske kan göra lite nytta ändå! Och höet är bara för att Flechen ska våga gå fram till den och inse att det finna vatten där ;)


7/2 - Travbommar

2012-02-08 @ 07:52:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Gårdagens ridpass:
Som rubriken lyder så hade jag lite travbommar framme när jag red igår. Jobbade dels på att han inte skulle bli tung i munnen när jag ställde honom men också att han inte skulle dra iväg i sitt tempo på raks spår. Han ökar gärna tempot när det blir rakt och jag inte har lika stor kontroll över honom som på volten och detsamma gäller när man ska byta volt. Travbommarna ville han gärna dra iväg mot, men gjorde en skänkelvikning precis innan och precis efter så att han skulle lyssna bättre på mig. Gick bra när han väl fått se dem några gånger.
I galoppen var han lugnare än vanligt men även här är det han som bestämmer tempot på rakt spår. Har inte så mycket att säga till om i galoppen utan när jag försöker att verkligen sitta djupt och hålla emot med magen så går det bara ännu fortare. Galoppen är verkligen något vi måste öva på då ända anledningen till att jag galopperar just nu är för att han ska bli av med lite energi. Det går inte att jobba honom i galoppen.. Än!

Positivt:
Till en början var han inte alls lika tung i munnen som annars. Fick en ganska lång form i ett lugnt tempo och han gjorde fina framdelsvändningar och skänkelvikningar. Bra start helt enkelt.

Negativt:
Han står inte gärna still så länge. Skötte sig bra när jag skulle sitta upp men annars i halterna vill han bara trippa åt sidan. Detta är verkligen något vi behöver öva extra på.


Barbacka galopp

2012-02-07 @ 18:14:55 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tror helt seriöst inte att det finns någonting i världen som kan mäta sig med en galopp ute i snö barbacka! Så sjukt underbart är det! Flechen var väl inte speciellt normal idag heller, såg spöken överallt och var allmänt jätte jobbig. Men när han väl lugnade ner sig och man kände att han slappnade av i galoppen och man kunde njuta fullt ut av den. Härligaste känslan man någonsin kan uppleva!♥


Även idag blev det den här outfiten, termotäcke♥


Sportlovet

2012-02-07 @ 14:32:39 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nästa vecka är det ju sportlov som jag inte tror någon har missat. Mitt sportlov blir superbra då jag åker till NEW YORK på lördag! Ska bli jätteroligt då jag aldrig varit i USA, och nu passade vi på att åka dit då min syster ska praktisera där i några månader.

Hur blir det med uppdateringen då?
Jo, jag har många inlägg pågång och ska försöka skriva så många som möjligt innan jag åker. Blir minst ett inlägg om dagen så ni har att läsa ändå! Och Bull har jag lite olika folk som ska ta hand om.


Frågan är bara hur jag ska kunna behärska mig själv att inte shoppa upp alla mina pengar. Måste ha pengar kvar till mässan på Göteborg Horseshow! ;)

Sjuk

2012-02-07 @ 11:46:40 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är hemma från skolan idag då jag itne känner mig frisk, förkyld och skit samtidigt som jag har grymt ont i magen. Vet inte riktigt vad det kan bero på men det är lite bättre nu så imorgon ska jag nog kunna ta mig till skolan iallafall! :)Blir att åka upp till Flechen senare idag iallafall, får se om jag mår så pass bra att jag kan rida en sväng annars får han vila!


Bestämt!

2012-02-07 @ 10:50:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu har jag efter en del velande bestämt mig! Någon gång snart ska jag åka ner till Hööks och Charlies och köpa detta till mig och flechen! Efter att ha tänkt rätt ordentligt så tror jag faktiskt att han kommer att bli fin i det!
Scabraket och lindorna kommer köpas på Hööks medans tröjan förhoppningsvis finns hemma på charlies annars får jag beställa den på nätet! :D
Veckans blogg v. 5

2012-02-07 @ 06:43:00 | Gemensamt • Bloggtävlingar | © DailyHorses 2013
Klicka på bilden för att komma till bloggen!

Och som vanligt, vill du vara med i nästa veckans blogg så kommentera detta inlägget att du är med! Då utser vi en ny vinnare nästa vecka!

Misslyckat

2012-02-06 @ 23:24:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Pinsamt men sant är att jag inte klarar av att spänna sadelgjorden på Bull. Har lyckats med det en gång själv sedan han kom, och idag när jag dessutom hade det nya Hööks schabraket som är tjockare än vanliga schabrak så var det helt omöjligt.. Fick be mamma komma upp och hjälpa mig, haha!

Ridningen gick inte heller något vidare. Bull var duktig men jag hade inte någon bra dag utan när han inte förstod vad jag bad honom att göra så blev jag arg och sedan arg på mig själv för att jag inte borde bli arg. Ja, ingen bra kombination helt enkelt. Red uselt men när vi travade av var han riktigt fin så får glädja mig med det!

Schabraket som är jättesnyggt på ponnyplutt!

Vill också tacka alla som svarade på min fråga i detta inlägget angående storleken på schabrak! Det blir att köpa full-schabrak i framtiden men kanske kolla lite extra att just den modellen inte är stor i storleken. Blir att åka till Charlies när de fått in lite nya vårschabrak!

Nu blir det att sitta uppe halva natten och skriva en Samhälls inlämning. Sov gott!

Sista dagen på praktiken!

2012-02-06 @ 18:57:28 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var sista gången jag var ute på stall Sjövik och hade min praktik. Verkligen så himla trist då jag stormtrivs där och verkligen känner att jag "hör hemma" där. Nu har jag varit där en dag i veckan i ett helt år men det känns verkligen som jag precis började. Men nu har skolan beslutat att jag itne längre får vara kvar där och den dagen vi spenderade på praktik ska nu spenderas i skolan.. Inte alls lika roligt!

Förhoppningsvis kommer jag att hjälpa Erica då och då igen då det verkligen är lärorikt och så grymt roligt!


En utav Ericas extremt fina hästar och hon själv på en hopptävling!Tre stall!

2012-02-06 @ 18:52:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har under dagen hunnit med att var i tre olika stall och fixat och grejat. Först på min praktik och sedan var jag en sväng på jfk och hjälpte Angelica innan jag åkte till Flechen för att fixa  allt hos honom. Dock känner jag mit lite sjuk och mår inte helt bra så han fick vila idag, imorgon ska vi försöka oss på en uteritt igen!


Finaste killen♥


Schabrakdilemma

2012-02-06 @ 08:41:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag vet verkligen inte vilken storlek jag ska ha på schabraken till Bull. Det finns tydligen nästan inga schabrak som görs i cob utan det är full och ponny som jag har att välja mellan. Full blir lite för stort medan ponny är alldeles för litet.. Sedan varierar storlekarna från schabrak till schabrak också. John Whitaker schabraket i sammet som jag har tillexempel är mindre i storlekarna och då passar full jättebra, medan ett annat fullschabrak jag köpte var alldeles för stort.

Det känns lite jobbigt att behöva testa alla schabraken och lämna tillbaka dem om de inte passar.
Ni med D-ponny, hur gör ni med schabraken? Köper ni full eller ponny?


JW schabraket som sitter jättebra på ryggen på Bull!


Kort ridpass

2012-02-05 @ 21:02:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red inte så länge i ridhuset efter att vi skrittat ut, men blev endel travarbete. Jobbade på att få honom lugn och det gick riktigt bra till en början. Bull gick faktiskt ganska fint ett tag men jag måste verkligen jobba på min sits, som lätt blir lite framåtlutad. När vi galopperat så tog det ett tag att få honom lugn igen och när vi sedan galopperat i andra varvet så var han jätte pigg och spänd. Fick aldrig tillbaka honom till lugnet och känslan vi hade i början så fick sluta så, tyvärr.

Bild som Frida tog idag!


Barbacka uteritt

2012-02-05 @ 18:20:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Flechen fick idag komma ut i skogen då det nu nästan finns tillräckligt med snö för att det ska vara fint underlag överallt. Vi hittade iallafall några stigar där det var bra underlag så Flechen äntligen kunde få galoppera lite igen! Dock mötte vi två andra hästar från stallet i skogen som skulle åt andra hållet och då fick han lite hjärnfel så att säga. Stegrade och hoppade omkring och försökta bocka och hade sig. Det var lite halt att försöka sitta kvar på ett termotäcke i termobyxor, men det gick! Efter ca fem minuters ryck lugnade han ner sig och var sedan lugn och fin!

Riktigt härligt att galoppera barbacka ute i snön, finns inget bättre♥


Flechen när vi kommit hem efter dagens ridtur

Dagens outfit

2012-02-05 @ 17:58:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Jag:
- Hjälm, Lamicell Transformer
- Jacka, Kingsland (köpt igår)
- Ridbyxor, CRW
- Strumpor, Kingsland
- Skor, Mountain Horse
- Säkerhetsväst, Riders Company (syns inte)

Bull:
- Sadel, Santa Cruz
- Träns, Dyon
- Schabrak, John Whitaker (syns inte)
- Sadelgjord, Charlies
- Skritt-täcke, Charlies
- Benskydd, Equi-guard

Sanna - Presentation

2012-02-05 @ 17:46:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013

Jag vet ju att Hanna brukar nämna mig då och då här på bloggen men jag tänker att en egen presentation kan vara bra.

 

Jag är 23 år och pluggar numera på universitete i Lund där jag läser till kriminolog, vilket inte är så spännande som det låter. Eftersom det här är en blogg som handlar om hästar så fårpresentationen spegla mitt liv med hästarna och inte studentlivet med tentor, ångest och fester.

 

Jag började rida på Jönköpings fältrittklubb när jag var sju år och sen kan man säga att det bara rullade på, mina föräldrar har aldrig behövt undra var jag hållit hus. Varje ledig minut tillbringades i stallet bland hästar och vänner. Jag var skötare på ridskolehästar, först Sero och sedan Lilleman som fortfarande ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag fick tidigt börja rida de ridskolehästar som behövdes ridas och orädd som jag var som liten så bekom det mig inte om det var en storhäst eller helvild ponny. Samtidigt skötte jag även en unghäst som sedan blev tävlingshäst i hoppning vilket lärde mig väldigt mycket. Precis som Hanna har jag jobbat som stallvärdinna och även helgjobbat samt läst hästinriktning på gymnastiet. När jag var 17 år fick jag tjänst som fritidsledare på ridskolan och några år senare fick jag även jobb som ridlärare på JFK, vilket var jättekul och jag saknar det ibland. Även om jag inte längre jobbar med hästar har jag inte släppt dem, Flechen är fortfarande min, jag rider till lite hästar på JFK ibland, då och då ger jag privatlektioner, dessutom jobbar jag på en ridskola i Lund med handikappsridning. Så nog har jag ett hästliv fortfarande men inte 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

 

Jag har alltid haft turen att få rida många olika hästar och ponnyer, jag har precis som Hanna (ovanligt) ridit i hoppspecialen och tävlat både ridskoleponny och storhäst på lokalhoppningar. Jag har fått rida och rida till privathästar, jag har tävlat andras hästar men framförallt har jag alltid tränat väldigt mycket för tränare vilket är A och O om man vill bli en duktig ryttare. Jag har utbildat många hästar på JFK som numera går i ridskoleverksamheten bland annat Sanni som Hanna gillar. De är utbildade på det sättet jag uppskattar. Nämligen att varje häst är en egen individ med sina egna behov och begränsningar. Man jobbar helt enkelt med hästen och inte mot den, dessutom varierar man träningen mycket.

 

Med tanke på alla hästar jag haft tillgång till i mitt liv hade jag inte behövt någon egen och ville egentligen inte ha men nu blev det inte så. Först kom Pontus när jag var 15 år, en galet tjock och busig fjording på 19 år. Han var bara inköpt som sällskapshäst till min kusins häst och var inte världens bästa ridhäst men jag älskade honom ändå. Tyvärr drabbades han av cancer och vi blev tvugna att låta honom somna in. Vi behövde dock en ny sällskapshäst omgående och så kom han Flechen, en mager, omusklad och outbildad travare, jag kunde inte en i min vildaste fantasi ana att han skulle bli mina drömars häst.

Men om det berättar jag om i nästa inlägg!
Pontus

Sanna och Sanni, efter tre månaders tillridning var hon riktigt fin!

Mina drömars häst, Fleche!


Fotografering

2012-02-05 @ 17:16:42 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag följde Frida med till Bull och vi tog en skritt-tur i skogen och fotade mig och Bull. Blev en hel del bilder som ska redigeras, och sedan visas för er! Har dock en massa plugg så får bli en annan dag. Håll utkik!
Red även inne i ridhuset och travade och galopperade. Alldeles för hårt underlag för att göra någonting annat än skritta ute. Berättar iallafall mer om passet senare!

Sneakpeak!

Jobbat

2012-02-05 @ 15:10:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för den grymt dåliga updaten igår och idag men jag var iväg igår kväll och sedan har jag jobbat i stallet hela dagen idag från klockan 6 i morse tills nu då jag precis kom hem och ska käka lite och snart ska jag upp till Flechen och skritta ut en sväng tror jag om underlaget håller för det!

Jag hör av mig igen senare! :)
En vecka

2012-02-04 @ 19:36:51 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu har jag haft Bull i exakt en vecka. Har inte hänt så mycket än men jag tror verkligen detta kommer bli superbra! Vi ska träna upp förtroendet mellan varandra och ridningen ska gå bättre och bättre. Ska bli härligt när vi ska börja hoppa och såsmåningom börja tävla!


Idag

2012-02-04 @ 19:11:09 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Släppte Bull i ridhuset idag så han fick springa av sig lite. Tanken var att han skulle få springa lite av sig själv och rulla sig om han ville men när han tröttnat så kom han bara till mig hela tiden med blicken "vad ska vi göra nu?". Haha, sötponny!
Eftersom de inte rör sig så mycket i hagen så tror jag han tyckte det var skönt att få sträcka ut lite. Han fick motionera en bra stund så han inte är allt för pigg när jag ska rida imorgon! ;)


Fyndat

2012-02-04 @ 17:54:01 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Detta (och lite till) fick jag med mig hem från Hööks idag! Ni får en bättre bild med det på honom imorgon!


Film från träningen

2012-02-04 @ 14:16:00 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Här kommer filmen från träningen för Veronica i torsdags. Klippte ihop lite så ni skulle få se alla gångarter. Nästa träning blir nästa torsdag, så får hoppas på att ha hittat ett gummibett att testa innan det. Syns inte att han tynger så mycket i munnen men det känns i mina armar och axlar kan jag meddela.. ;)


Photoshoot inställd

2012-02-04 @ 13:23:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Meningen var att vi skulle fotat Becka och Bull idag men tyvärr har Hanna åkt på en förkylning och känner inte riktigt för att bli ännu sjukare genom att stå ute och fota i -18grader!
Men en photoshoot på Becka och Bull kommer att komma men det blir nog inte förens efter sportlovet tyvärr!Blivande outfit?

2012-02-04 @ 08:57:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Satt och kollade runt lite och hittade verkligen en sjukt fin outfit!
Bara älskar den häst outfiten men frågan är, tror ni att den passar på Fleche? Han är ju brun så jag vet inte om det blir så snyggt på honom. Vad tror ni?
Underbara ponny

2012-02-04 @ 07:47:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Trodde vi hade hoppträning igår, men det var markarbete. Har inte riktigt koll på det, men vi har alltså hoppning varje vecka förutom när de vanliga grupperna har hoppning, då har vi alltså markarbete! Iallafall så red jag barbacka precis som Hanna, och det är då lättare att komma åt honom.

Sune var jätteduktig! Förra veckan var han jättetung i munnen och bara dök (som ni kanske kommer ihåg) men idag gick han riktigt fint när jag övertalat honom i början. Tog skänkelvikningarna helt fantastiskt och man behöver bara ge honom "komandot" en gång och sedan går han där. Kanske behöver påminna honom någon gång men annars tar han hela långsidan i skänkelvikning utan att jag snuddar honom med förflyttande skänkeln.

I travarbetet i mitten av passet så lättade han lite väl i munnen. Han höll på med tungan utanför munnen och jag vet inte riktigt vad han gjorde men jag tog honom inte ens i munnen. Det släppte efter ett tag, och han fick tillbaka en bra form igen. Galoppen var helt underbar. Jag bara satt rätt upp och ner och drev honom fram till handen så gick han som en klocka. Så underbart var det!

Bilder från i somras. Första ridpasset på Sune för den terminen!

Det är så otroligt skönt att det gick bra igår. Det har, som ni märkt, gått ganska dåligt på några månader nu och inget har riktigt fungerat. Han har gått rätt upp i vädret med huvudet och vägrat på hinder efter hinder som han egentligen inte behövt kolla på. Hoppas på att det fortsätter uppåt nu, då det blir en lokal på honom om några veckor!
Världens finaste ponny! ♥

Barbacka i kylan!

2012-02-03 @ 21:33:49 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det markarbete på hoppspecialen och eftersom det var så himla kallt så valde jag att rida barbacka så jag åtminstonne fick lite värme från hästen! Sanni var lite jobbig i början och ville inte alls ta stöd i höger tygeln i vänstervarvet. Men efter att ha fått igenom höger sidan ordentligt så började jag ställa henne utåt i höger varvet för att verkligen få igenom den sidan och då släppte hon igenom fint efter ett tag. Gjorde fina skänkelvikningar för höger skänkel men hade jobbigare för vänster då hon tappade ut höger bogen. Gjorde då motställda skänkelvikninar istället för att få in höger bogen och det gick mycket bättre!

Över lag nöjd med ridpasset då min lilla ponny var väldigt fin precis som alltid♥


Jag älskar dig♥


Hoppspecialen

2012-02-03 @ 17:42:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu åker jag från Bull till JFK för att ha hoppträning. Jag ska inte ha Bull på hoppträningen för, precis som Veronica sa, så blir det nog bara springigt och okontrollerat. Och om vi då kommer fel in på ett hinder.. Nej, idag får det bli Sune (förhoppningsvis), men det blir jätteroligt det också!

Vi hörs när vi kommer hem!


Gästbloggare?

2012-02-03 @ 16:29:31 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fick för ett tag sedan önskemål om att ni ville att Sanna, hon som ägen Flechen skulle gästblogga här.
Är det något som ni tycker vore roligt att läsa? Att läsa hennes åsikter om tankar? Kanske att hon mer utförligt berättar om Flechens historia från det att hon fick honom. Då jag bara känt honom de senare åren så har jag ju inte all fakta som Sanna sitter på angående honom.

Tycker ni det är en bra idé?
2/2 - Träning

2012-02-03 @ 15:20:40 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det blev något fel med bilen vi skulle hyra igår (vi har ingen bil med dragkrok) för att köra Bull till JFK, så Veronica fick köra till oss istället. Därför blev det något senare och ridningen tog ganska lång tid så var inte hemma förrän kvart i 11, så hade jag inte tid att skriva igårkväll. Nu kommer min utvärdering iallafall!

Ridpasset:
Var bra att ha någon som sa till mig precis vad jag skulle göra för att jobba med honom. Att hela tiden bli påmind om att slappna av själv och vad jag ska göra. Vi jobbade med att få honom lugn, lång och låg då han gärna trippar iväg. Han fick jobba mycket på volter, ställa igenom och sänka huvudet. Få honom att följa med ner när jag vänder honom inåt och tar ledande tygeltag. Jag fick honom helt okej avslappnad i traven men han drar gärna iväg i sitt tempo och man måste verkligen sätta ihop honom och tänka att det ska gå ännu långsammare hela tiden. Galoppen är också något vi måste fortsätta jobba med då han är stark och det går fortare och fortare.

Veronica satt upp efter en stund och krävde lite mer och kände lite på honom. Hon konstaterade också att han var väldigt tung i munnen och att vi kanske borde byta bett på honom. Just nu har han ett tredelat med fasta ringar, men han har även gått på ett gummibett hos förra ägaren. Kanske ska testa med ett gummibett, och låna med några olika bett från ridskolan och se vilket som passar bäst.

Positivt:
Han jobbade faktiskt riktigt bra stundvis när jag fick tillbaka honom. Gick lång och låg när jag verkligen fick igenom honom innåt i volterna. Roligt med en bra början och nu ska vi bara jobba vidare!

Negativt:
Som sagt var han väldigt tung i munnen. Självklart ska han ta stöd i munnen men det ska kännas som om man kan rida med sytrådar istället för tyglar, vilket hade varit heeeelt omöjligt igår. Nu har jag väldigt ont i axlarna och armarna för han var jättetung. Vårt mål är först och främst att få honom att inte göra det och vi får nog börja med att testa lite olika bett.

Måste verkligen ha nya bilder på honom. Får nästan skuldkänslor när jag ger er dåliga mobilbilder som ni redan sett. Men i helgen så!

Mamma filmade lite på ridpasset igår. Vill ni se?

Utomlandspraktik!

2012-02-03 @ 12:27:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vår skola erbjuder oss att under någon gång under våra tre år här få åka och praktisera utsomlands! Hur häftigt hade det inte vart och få åka iväg i fyra veckor och bara jobba med hästar?
Skolan håller just nu på att söka en massa stipendium till oss och förhoppningsvis så drar jag och två kompisar iväg till Florida, USA i fyra veckor i trean för att jobba med hästar och lära oss massor!

Det vore så himla underbart och en sådan upplevelse att få göra detta!


Bild lånad från google


Misslyckat

2012-02-03 @ 09:17:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idén om att lägga i en tennis boll i vatten hinken ute i hagen fungerade sådär, när jag kom igår eftermiddags hittade jag vatten hinken såhär:

Väldigt infrusen i isen.. Så just denna idén funkade inget vidare nu när det är så här kallt! Kanske skulle fyllt vatten ända upp så att blåsten hade större chans att få bollen att röra sig? Inte vet jag men det fungerade inte iallafall.

Så nu går jag vidare på nästa tips från er läsare för att försöka lösa detta jobbiga dilemma med fruset vatten!
Jag ska senare idag åka och köpa lite vanlig matolja som jag sedan ska blanda i lite gran i vattnet. Eftersom olja inte kan frysa så kanske det kan hindra vattnet från att frysa då det lägger sig överst? Och lite olja är ju ingenting som är skadligt för hästen!

Utvärdering om detta kommer så fort jag har resultatet alltså typ på lördag ;)


Slut på ideér?

2012-02-02 @ 15:18:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är inte alltid man är så kreativ eller fantasifull och ibland känns dagarna bara mörka och tråkiga. Vad ska jag ha på mig? Vilken outfit ska jag ha när jag rider idag? Ska jag rida ut eller rida inne? Dressyr eller hoppa? Vad ska jag skriva för inlägg? Ja, listan kan göras lång!

Men nu till tipset.
Det finns ju de dagar du kreativiteten är på topp och man kommer på idé efter idé, och det ska man inte slösa bort. Har skrivit det om inlägg innan, att man ska skriva ner alla inlägg men det är bra att göra även om andra saker. När du kommer på bra saker att göra, eller knåpar ihop en massa snygga outfits så skriv dem på en liten lapp och lägg dem i en specifik burk (eller liknande). När du sedan har slut på ideér eller inspiration så tar du upp burken för just det du har svårt med och drar en lapp, som berättar precis vad du ska göra, ha på dig eller skriva för inlägg.

Skapa alltså dina egna IDÉ-BURKAR som fungerar till allt och problemen med beslutsångest är över!


Just nu

2012-02-02 @ 14:03:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Då var dagen i skolan över, men ska stanna ett bra tag och verkligen ta tag i plugget. Är bra på att skjuta fram allting till sista sekund (som nu när jag har engelska prov imorgon och inte ens öppnat engelskaboken), men nu ska jag verkligen jobba. Inget mer blogg eller facebook på några timmar för nu ska jag plugga till runt 4 då jag tar bussen till stallet.

Dock har jag fuskat lite, så det dyker upp ett tidsinställt om ett tag. Vad gör man inte för er? ;)


Fråga till er - outfit

2012-02-02 @ 11:58:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag gillar både stilrena och utstickande outfits och jag kan ha lite allt möjligt sålänge det matchar. Kanske vill man piffa upp vardagen lite med en iögonfallande outfit och ibland vill man matcha snyggt och stilrent. Även en blandning funkar, med en outfit som är stilren men ändå drar ögonen till sig. Det är svårt det där med outfits, men det är roligt att knåpa ihop och fixa.

Vad tycker ni, stilrent eller utstickande?
Är ni noga med er outfit även till vardags, eller är det bara på tävling?

Fick bli en fin och passande bild på Hanna & Fleche!


Du och jag föralltid♥

2012-02-02 @ 11:19:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Du är min prins och jag älskar dig.
Jag kommer aldrig lämna din sida.
Du betyder allt för mig
och för mig är du världens finaste,
vad alla andra än tycker!♥
I mina ögon kommer du alltid vara världens finaste! ♥


Vad andra tycker om dig är oviktigt,
alla dessa förutfattade meningar om ridtravare..
De har inget att säga då de inte känner dig!

Världens underbaraste kille!♥♥


Testar

2012-02-02 @ 10:13:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har på senaste tiden haft väldiga problem med vad jag ska göra med vattnet i hagen då jag får byta varje dag för att det fryst. Och när Fleche kommer ut på morgonen så har det redan hunnit frysa igen så han har inte tillgång till vatten på hela dagen vilket känns jätte elakt!

Allt som oftast brukar det vara såhär bottenfryst och det finns ju inte en chans att Flechen kan ta sönder den isen med mulen..


Så igår testade jag att lägga i en tennisboll i vattenhinken, förhoppningsvis så kommer den att rotera i vattnet och göra så att det inte fryser lika lätt. Jag vet inte om det kommer funka men kände att det var värt ett försök iallafall. Så jag får se i eftermiddag om det har fryst eller hur det blev!
Knasponny

2012-02-02 @ 09:47:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
När jag kom till stallet igår så bestämde jag mig för att bara kolla till Bull innan jag började mocka, och tur var väl det. När jag kommer till hagen står han nämligen halvvägs utanför hagen och försöker krypa under tråden för att nå lite hö som blåst iväg. Elen var alltså inte på i staketet så han höll på att riva ner hela nedersta tråden. Knasig ponny jag har.. :)

Heeelt oskyldig efter incidenten, haha!


1/2 Piggelin

2012-02-01 @ 21:52:36 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag tycker själv om att läsa utvärderingar av ridpass på andra bloggar så tänkte göra det här också, vad tycker ni om det? 1/2 står alltså för 1a februari!

Ridpasset:
Bull var ännu piggare idag än igår, så fick jobba på ungefär samma sätt. Volter och serpentiner med tempoväxlingar, övergångar och endel skänkelvikningar så han skulle lyssna på mig. Fungerar fram till att man galopperar första gången för efter det så är han hyper resten av passet. Då blir ända målet att få honom att lugna ner sig och vara någorlunda avslappnad innan man kan börja tänka på formen.

Positivt:
När vi travade av på åttvolter i slutet så längde han på steget istället för att trippa eller rusa. Sänkte ner huvudet något och slappnade av mer än annars. Avslappnad vore ju att överdriva, men bra avslut ändå!

Negativt:
I galoppen så går det bara fortare och fortare. Jag har inte mycket att sitta emot med så bli många volter innan jag får kontroll igen och kan bryta av. Dessutom tränger han ut ytterbogen i volterna i galoppen och så fort man lägger till liiiite skänkel så tar han det som framåtdrivande och springer bara fortare utan att flytta in bogen. Måste verkligen börja få ordning på honom i traven innan galoppen ska kunna fungera.


Nu blev det visst mer negativt än positivt, vilket det inte ska vara men som jag sa igår så behöver vi lära känna varandra bättre och det ska det inte stressas med. Ska bli skönt att rida för Veronica imorgon då jag inte riktigt vet hur jag ska lösa problemen själv. Härligt med privatlektion för min jätteduktiga ridlärare som jag ridit för i många år!

Skrittpass

2012-02-01 @ 20:02:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Då underlaget inte var bra idag heller så blev det bara skritt för Flechens del. Vi höll till på banan och jobbade med lite skänkelvikningar, öppnor och slutor. Red på hackamoret vilket gjorde det lite svårt att ställa igenom honom ibland och även att visa vägen, men och andra sidan är det väldigt nyttigt för mig att verkligen rida med mitt säte mina skänklar och vikten! Mot slutet gjorde han jätte fina öppnor även om slutorna var lite jobbigare för honom!
Dåligt underlag

2012-02-01 @ 14:27:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu när vi börjar få det så himla kallt en fortfarande inte har fått mer snö så blir underlaget verkligen stelhårt och vi har nästan ingenstans där vi kan rida. Alla vägar ute i skogen är stelhårda så där vill man inte göra annat än att skritta just nu. Och igår hade banan börjat frysa på igen, hoppas bara att den inte är stenhård idag så att jag kan rida där en sväng iallafall annars vet jag inte riktigt var jag och Flechen ska ta vägen just nu..

Det märker vi, mer update om det kommer senare ikväll när jag är hemma från stallet igen!


Den lilla snön som fanns när dessa bilder togs är nästan helt borta nu, vi har endast någon cm just nu..


Kallt

2012-02-01 @ 10:48:08 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det ska bli jättekallt i helgen, tydligen runt 8-10 minusgrader på dagen. Riktigt jobbigt då jag (precis som Hanna) har problem med vattnet i hagen. Det är nu det är otroligt skönt att det finns ridhus där, men jag kan ju inte rida inne hela tiden. Imorgon ska jag till JFK för att träna för Veronica och sedan får vi se om jag ska hoppa honom i hoppspecialen på fredag. Dock hittar jag inte runt om stallet, så rida ut kan jag inte göra än. Får ta en liten sväng när vi ska fota men annars vet jag inte riktigt. Han kan ju inte gå i ridhuset 5 dagar i rad, usch!

Lite onödig information men nu vet ni mina dilemman just nu! ;)

Längtar till sommaren!


Första ridningen

2012-02-01 @ 10:34:04 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som jag sa igår så var han otroligt pigg och. Kanske inte så konstigt då han vilat i 2 dagar nu och dessutom när det är på ett nytt ställe. I både traven och galoppen gick det bara fortare och fortare då jag inte har så mycket att sitta emot med, men jobbade endel med serpentinbågar där han varannan gång skulle galoppera på mittenserpentinen och varannan gång skritta. Han lyssnade lite bättre på slutet men han hade mycket energi kvar då också.

När vi lärt känna varandra lite bättre, så tror jag detta kommer bli jättebra. Jag måste hitta knapparna och han måste vänja sig vid stället och slappna av. Då blir det super!

Mobilkameran hade blivit jätteimmig pga kylan, så bilden är inte den bästa!

Snyggt på Hööks

2012-02-01 @ 09:20:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kollade in lite snabbt på Hööks hemsida för att se om de fått in något nytt och fräscht. Det var inget vidare stort utbud på nya grejer men hittade iallafall två saker som jag tyckte var snygga och inte vore helt fel att ha hemma!

Dessa sjukt snygga schabrak som finns både i allround och dressyrmodell tycker jag är jätte snygga. Verkligen lite starkare och klarare färger för den som vill sticka ut och synas!

Denna vanilga snygga stilrena piken hade heller inte varit fel att ha i garderoben!