En stor förebild

2013-01-15 @ 09:57:00 | Hanna • Åsikter | © DailyHorses 2013
Jag har tidigare skrivit om olika förebilder som jag har i min vardag. Jag valde då medvetet att ta med de förebilder som jag själv har ett band till och känner, så som mina underbara tränare och folk som dagligen inspirerar mig.Även stjärnorna inom ridsporten så som Roffe och Marcus Ehning har nämnts otaliga gånger. Men när jag igårkväll satt och tittade på idrottsgalan kom jag på mig själv med en tanke som jag vet alltid har funnits där men som aldrig tidigare har kommit ut i ord.
 
Om jag ska vara helt ärlig mot er så kan jag faktiskt här idag erkänna att min allra största förebild, är en tjej som håller på med en helt annan sport än den jag utövar dagligen. Men hon har alltid varit, genom alla år, en enorm förebild för mig och kommer antagligen alltid att vara det. Jag pratar naturligtvis om Anja Pärson!
 
Det är någonting visst hos den tjejen som är svårt att sätta ord på. Men det jag ser upp till hos henne som person är att hon aldrig någonsin ger upp. Det spelar ingen roll hur hårt hon faller, för nästa dag står hon upp på dom där skidorna igen hur blå hon är kan tänkas vara. Jag kommer aldrig att glömma den där hemska krachen när hon flög nästan 100m för att sedan krashlanda. Alla höll andan tills snömolnet lagt sig. Jag själv var övertygad om att hon var död. Men två dagar senare stod hon där igen, i startbåset, redo för ännu en kamp mot klockan. Och trots skador och smärta gjorde hon ett fantastiskt åk och tog sig upp på pallen! Det är helt sjukt hur beundransvärd den kvinnan är!
 
När hon väl har satt upp sitt mål så går hon in för det till 310% och jag tror också att det var det som gjorde att hon kunde prestera alla dessa tävlingar. Jag beundrar verkligen den envishet hon visade upp så fort hon ställde sig på ett par skidor visste hon att om hon satte åket så som hon plannerat så skulle hon ta hem det.
 
Jag har även själv träffat Anja, och trots alla sina bragder och segrar var hon så extremt ödmjuk och trevlig. Trots att laget väntade tog hon sig tiden att stanna skriva autografer och prata med en 14 årig tjej. Sedan dess har hon utan tvekan varit mitt allra största förebild.
 
Hon besitter alla de kreterier som jag tycker är viktigast och själv vill uppnå, ödmjukheten, snällheten, beslutsamheten, jordnära, men framför allt det som har tagit henne så långt, viljan att lyckas!
 
She will always be in the hall of fame in my book.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback