Glöm inte

2011-03-31 @ 20:54:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Om bara några dagar avslutas tävlingen MÅNADENS LÄSARE så glöm inte att kommentera och besöka mycket så kanske det blir du! Dessutom är det snart slut på FOTOTÄVLINGEN också så anmäl dig nu så kan det vara du som vinner!Ridövning: Förvänd galopp

2011-03-31 @ 19:24:05 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu var det dags att tipsa er om en ridövning som jag brukar träna på Skrållan, och det var just för att jag red henne igår som jag kom på att jag kunde skriva om det.

Jag har tränat början till förvänd galopp på två sätt.
Den första är när man galopperar på fyrkantspåret i rätt galopp. När man kommer till början av en långsida gör man en liten båge in, men samtidigt håller samma galopp. Det du måste tänka på är att fortsätta att ställa hästen åt samma håll alltså inte som i en båge i trav utan du ställer hästen mot mitten och håller om med innerskänkeln. Du bör börja med en liten båge och sedan om det går bra kan du utöka den gradvis, mer mot mitten. Tänk på blicken, så att du inte tittar ner, och på handen så att du inte för över händerna till samma sida om hästens manke utan håller de på var sin sida, med ett mellanrum stor som en knytnäve i mellan.


Det andra sättet är lite svårare och där galopperar du på en volt i rätt galopp. Du påbörjar sedan en åttvolt så att du kommer ut ett varv på den andra volten men i samma galopp som du hade på förra volten, så att du alltså galopperar i fel galopp. Tänk på att hästen ska vara ställd utåt i volten som den galopperar i fel galopp och du måste driva på rätt mycket i början för att hästen inte ska bryta av eller byta galopp. Här ska du också tänka på samma saker som i andra varvet, blicken, handen, skänkeln och ställningen.


Hoppas ni får nytta av detta i er ridning.


Skolan

2011-03-31 @ 14:43:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har fått en del frågor om vad det är ör skola som jag går på egentligen eftersom jag har så mycket hästtimmar inlagda i utbildningen och även att jag är i ett tävlingsstall en dag i veckan och rider på massa fina hästar. Så jag tänkte ta det en gång till för att verkligen berätta för er hur det ligger till och förklara lite om skolan och vad jag tycker om den!

Jag går som sagt på ett gymnasium som heter Realgymnasiet och gå där linjen hästhållning. Skolan policy är att vi ska få en bra insikt i hur det är ute i arbetslivet sedan. Därför har de lagt en dag i veckan då vi är ute på praktik på olika företag där vi får knyta kontakter och samtidigt lära oss hur företagen drivs och så vidare. Det tycker jag är en väldigt bra möjlighet som inte många andra får. Men samtidigt för att vi ska klara alla våra mål i häst ämnena så behöver vi ha en lärare som kan betyg sätta oss och därför har vi yttligare en dag i veckan där vi är på ridskolan där vi har både stalltjänst, hästdållning och ridning. Därför finns det bara tre dagar kvar på veckan som vi spenderar i våra skollokaler. I själva skolan jobbar vi med ett speciellt lärnings sätt som heter PBL (problembaseratlärande). Det innebär att vi jobbar i projekt hela tiden och att alla de ämnen som vi läser vävs in i projekten så vi inte behöver sitta och lyssna på en lärare hela dagarna utan får själva hitta informationen vi behöver och klara oss själva på ett helt annat sätt vilket jag tycker är bra eftersom man då får ta sitt eget ansvar på ett helt annat sätt.
Och samtidigt så får vi in alla våra ämnen på dessa tre skoldagar vilket hade varit väldigt jobigt annars. Våra skoldagar är heller inte speciellt långa, vi går från 8-15 varje dag med 40 minuters lunch och raster på för och eftermiddag. Vi har heller inga läxor utan håller allt skolarbete i skolan så vi har tid för våra fritids intressen på eftermiddagarna.

Så mina veckor ser ut ungefär såhär i skolan: Måndag är jag på ridskolan från halv 9 till 15. På tisdagar är jag på praktik ute i ett tävlingsstall där jag får hjälpa till att rida hästarna och lära mig massor! Onsdag-Fredag är jag i skolan och jobbar med skolarbetet.

Detta fungerar väldigt bra för mig eftersom jag inte blir lika trött på skolan när jag får ta med mig mina intressen in i den. Samtidigt är vi en liten skola med få elever och man får då en väldigt bra sammanhålning mellan varandra och det är hur skönt som helst!

Det var lite om min skola oh hur mina veckor i skolan ser ut! Har ni fler funderingar så är det bara att fråga i en kommentar eller i ett mejl :)


Stallet nästa!

2011-03-31 @ 14:27:22 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu drar jag strax iväg upp till Flechen i detta otroligt rusk väder som det är idag! Och och fy för vädret.
Jag får se om Flechen eventuellt får vila idag och att jag istället rider på Söndag när det ska bli int väder!
Men vi får se hur det blir beror lite på om det ska fortsätta att regna eller om det vill sluta någon gång.
Bisse

2011-03-30 @ 22:25:37 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tog som sagt bilder på Becca och Bisse idag och dom var jätte fina båda två!
Så tänkte lägga upp lite bilder till er så ni får se.
Fina fina Bistro ♥♥♥


Skrållis

2011-03-30 @ 21:35:21 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom upp till stallet ungefär halv sju för att rida Skrållan.

I ridhuset var det bara jag och en annan, så det var lugnt och skönt. Skrållan var lite lat idag men när jag, efter att ha ridit fram, red utan stigbyglar och kom runt henne ordentligt började hon jobba med bakbenen. Hon böjer inte på nacken, men hon sänker huvudet och jobbar bättre med ryggen och bakbenen. Det var roligt att märka att hon ändå var så villig att arbeta bättre än vanligt även om hon surade till lite på mig ibland när det blev för jobbigt.

Jag tränade lite skänkelvikningar på volten, framdelsvändningar och mycket halter för att få henne att lyssna, mest framåt. Hon har lite svårt för skänkelvikningar så när jag fått till någon hyffsad i varje varv nöjde jag mig. Framdelsvändningar är hon ganska bra på men hon behöver öva på att inte "hacka" runt utan gå alla stegen på en gång utan att stanna. Även det gick bra, en gång åt varje varv, sedan var jag nöjd med det också. Hon är inte jätte musklad så hon blev ganska svettig även om jag inte galopperade jätte mycket.

Jag fick också jobba väldigt mycket för att få henne att röra sig ordentligt och lyfta på bakbenen så jag kommer säkerligen att ha träningsverk imorgon.

Tog inga bilder idag så här har ni en annan istället:
Bilden har ni sett men jag har inte så många på Skrållan sötnos!Flechen

2011-03-30 @ 20:18:42 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Flechen fick gå på banan idag också tyvärr eftersom det är lera mest överallt nu om det inte är is. Och han ar ju lite fjantig och hatar lera och vatten pölar så det är nästan ingen idé att rida ut om man inte bara ska skritta.
Vi brukar dock inte rida speciellt mycket på banan i vanliga fall utan rider oftast ut, men tyvärr har det blivit banan ett tag just nu eftersom vädret har varit så himla jobbigt. Jag hoppas på att vi kan rida ut en sväng imorgon iallafall!
Men flechen var fin idag men så jag red bara i ca 30 min och jobbade med ställningen och böjningen i både skritten traven och galoppen och han var jätte fin så vi nöjde oss där.

Blev dock inga bilder på Flechen idag tyvärr.


Gammal bild på finingen ♥


Ursäkta..

2011-03-30 @ 17:37:31 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
På grund av att min mamma fyllde år igår hade jag fullt upp och han därför inte skriva något inlägg.
Lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera!

Nu ska jag snart iväg och rida Skrållan, så vi ses efteråt.
Gammal bild på mig och Skrållan på tävling!


Fotografering

2011-03-30 @ 15:29:38 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som jag har skrivit innan så är jag intressead av fotografering, framför allt att fota hästar som ni kanske har sett på alla tusentals bilder som jag har på alla hästar jag rider.
Jag brukar även fotografera andra personer och deras hästar ibland om de vill, så idag ska jag fotografera Becca och Bisse i solskenet!
Hoppas på att det kan bli en massa fina bilder som ni får se senare!


Fin Bisse i sommras♥♥


Solsken!

2011-03-30 @ 13:48:11 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är underbart väder här i Jönköping och jag längrar bara efter att få åka upp till stallet och rida på banan i solen och njuta av att solen äntligen tittat fram igen! Underbart.
Nu slutar jag skolan om 1 timme och efter det blir det raka vägen upp till stallet och rida Flechen!

Ha det bra så länge!
Dagen

2011-03-29 @ 19:28:29 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har varit på praktiken idag som alltid på Tisdagar. Idag longerade jag en sjukt fin 4åring, jätte fin är hon!
Sedan red jag även ut på två hästar. Red första rundan på Ruben en av tävlinghästarna som var jätte laddad och tyckte det var kanon kul att få komma ut och galoppera lite.
N'sta runda red jag på ett 6 årigt sto som heter Lexie. Det är en så sjukt fin häst! Passar mig perfekt och är jätte söt att titta på. Hon var lite tittig ute men med lite övertalning så gick hon kanonfint hela tiden och tyckte det var jätte roligt! Verikligen en liten drömhäst!


Ruben, tävlinghästen jag red idag. Bild från förra veckan då jag longerade honom.

Söta stallhunden Stella!


Föl

2011-03-29 @ 07:54:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom att tänka på att jag har glömt berätta för er att vi ska få två små gulliga fölungar i Flechens stall nu i vår! Den första fölungen beräknas att komma inom 1-2 veckor! Jätte spännande ska det bli att få små föl hemma på gården!
Nästa föl kommer antagligen om ca en månad! Kanon kul ska det bli och jag lovar att hålla er uppdaterade om vad som händer!


Fölstona som står längstbort, Vienna och Ulissa. Och såklart Paddy närmast i bild, det är den Becka har ridit ibland.


Bild bomb

2011-03-28 @ 22:43:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte att eftersom det är Flechen födelsedag idag så får ni en bildbomb på honom!
Här kommer en massa härliga bilder! ♥

Världens finaste ♥


Finaste ♥

2011-03-28 @ 21:42:34 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blev ju även ridning på födelsedagshästen idag med. Vi var på banan en sväng och han var super fin! Lite stel i början och gick emot skänklarna lite men sedan släppte han igenom bra och blev jätte fin! Jobbade med volter och övergångar i traven då han gärna "dyker" i avsaktningen till skritt och gärna höjer huvudet i övergången till trav. Efter lite jobb med det gjorde han det kanon så jag nöjde mig med det där. I galoppen jobbade vi också med lite övergångar vilket han gjorde bra!
Red inte speciellt länge eftersom solen sken och det blev väldigt varmt och Flechen skulle inte gå så hårt idag. Men han var fin och jag är väldigt nöjd med dagens ridtur!


Finhästen i hagen idag ♥


Skolan

2011-03-28 @ 21:28:12 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag så hade vi "hoppning" på lektionen i skolan. Vi tränade lite på vårt caprilli program som vi ska rida upp nästnästa vecka eller något sådant. Det är en del i vårat skolmästerskap, vi ska rida en caprillibana, en hoppbana och ett dressyrprogram, sedan lägs resultaten ihop till ett och vi har en skolmästare. Väldigt lamt jag vet men det är så skolan säger att det ska bara så.
Caprilli är när man rider dressyr bandat med hoppning, alltså typ som ett dressyrprogram med hinder i.

Idag fick jag rida på Science, jag skulle egentligen haft Eliza igen men eftersom mitt knä fortfarande inte är bättre så bad jag om att få en snäll häst istället som inte brallar efterhindrena. Science var ganska fin men ville inte ta något ordentligt stöd på bettet och sökte sig inte neråt frivilligt. Det blev mycket jobb på volt och förböjja honom lite för att få honom att söka sig neråt. Efter ett tag blev han fin och tog ett fint stöd i bettet och jobbade på kanon med bakbenen! Efter att ha hoppat lite med släppte det ännu mer och han blev mycket fin när jag travade av. Ganska kul lektion även om hästen inte alls är min typ, men men inte alla som klickar ihop ;)Grattis

2011-03-28 @ 17:44:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Grattis världens bästa Fleche på Födelsedagen! Hela 14 år har han hunnit bli nu :)


Världens finaste prins♥
Älskar dig!


Första..

2011-03-28 @ 00:36:21 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fick igår önskemål om att skriva om första gången vi trillade av och jag tänkte att jag likaväl kunde börja då

Jag trillade inte av förrän mitt tredje år på ridskola, och det var på en ridlektion där vi red barbacka och jag hade Boyke. Vi skulle galoppera på fyrkanten och jag var hela tiden beredd på att han skulle bocka för jag visste att han var busig och pigg. Det gick jättebra till en början, han bara försökte dra ner huvudet men lyckades inte. När vi skulle galoppera i vänster varv så låg det ett spö mitt på spåret på en av långsidorna där vi skulle galoppera.
Jag såg det, men tänkte att han bara skulle galoppera över det, men NEJ! Han tog sin chans och skuttade åt sidan för spöt och eftersom jag inte var beredd så kom jag i obalans. Han började då bocka så jag flög av.

Haha, jag minns det jätte väl, varje detalj och bilder i huvudet liksom. Jag fick inte ont någonstans utan blev mest lite chockad!

Boyke bus!Charlies

2011-03-27 @ 15:45:59 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
På förmiddagen idag var vi på Charlies häst och hund här i Jönköping för att kolla på nya vita ridbyxor till oss båda och Becka skulle även leta efter tävlings schabrak till henne och Kuhs.
Hanna köpte ett par vita John Whitaker ridbyxor eftersom hennes var för små och för obekväma för att ha på tävling. Becka köpte äntligen ett nytt tävlingsschabrak till henne och Kuhs efter en ganska lång period av att ha kollat runt på schabrak i en halv evighet!
Vi kollade även runt på massa andra grejer så som tröjor, jackor, västar, handskar, pannband m.m.
Vi hittade ganska snygga pannband som vi tänkte köpa först men kom sedan fram till att vi inte hade helt koll på vilken nyans våra tävlingshästar har på sina träns. Så vi ska kolla det först och sedan antagligen åka till Hööks och köpa pannband där eftersom vi hittat mycket snygga pannband som inte var så dyra där!


Beckas nya tävlingsschabrak!


Hannas nya tävlingsbyxor!


Pannband vi eventuellt ska köpa


Träning

2011-03-26 @ 22:55:34 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Var med Sanna och Flechen idag när de skulle träna i ridhuset. Flechen var dock väldigt bekväm av sig och ville inte alls jobba om han fick bestämma.
Efter ett tag släppte han dock och blev kanon fin! Även om Sanna fick rida väldigt ordentligt för att han skulle jobba på med sina bakben ordentligt. Tränaren Angelica blev dock nöjd tillslut när han började ge efter lite och blev väldigt fin!
De hoppade även nått språng på slutet då Sanna ville att Angelica skulle kolla på hennes sits över hindret. Det slutade i att de hoppade på stora mitt volten med endast ett hinder och sanna fick träna på att ändra vägen så att de kom precis rätt till hindret. Flechen har tendensen att gärna hoppa av typ 3 meter innan hindret och gärna hoppa med bra fart också, därför tyckte han det blev väldigt jobbigt när han var tvungen att gå i en kort galopp och hoppa av nära hindret istället.
Men de var jätte duktiga och Angelica var nöjd med dem! Mycket fin häst vi har! ♥


En bild från träningen

Lugn dag

2011-03-26 @ 12:51:08 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag blir det en mycket lugn dag, vaknade sent och har sedan dess bara legat inne och latat mig. Men nu är Becka påväg hit så snart ska jag ta tag lite i mitt liv och göra min engelska läxa ute i det underbara vädret! Senare kommer Sanna och hämtar mig så ska vi åka till ridhuset och träna med Flechen.
Lugn och trevlig dag, hör av mig senare!


Fin Flechen♥Hiss och Diss

2011-03-26 @ 08:09:00 | Hiss & Diss | © DailyHorses 2013

Detta skit snygga JW schabrak! Riktigt snyggt framförallt till skimmlar. En gråskimmel i detta stiliga schabrak ger en fullpott i matchningen!
Dissen går till färgade träns! Vem kom på idén med att rida med blåa, gula och röda träns? Verkligen inte snyggt! Vill man sticka ut så finns det så många bättre sätt än att använda dessa extremt fula huvudlagen på sig häst!
Barbacka på Boyke

2011-03-25 @ 22:26:14 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Trimmade Boyke barbacka idag. Gick bättre än förra gången och han böjde lättare igenom även om han fortfarande är väldigt stel i båda sidorna och bakbenen. Han gick halvbra i både skritt och trav i början men efter att han släppt loss lite i galopp blev han mjukare och mot slutet gick han riktigt fint (för att vara Boyke) och sökte sig bra framåt och neråt, medan bakbenen jobbade bättre än innan. Är nöjd med honom idag, för Boyke måste jobbas oftare för att släppa igenom ordentligt.

Hittar fortfarande ingen bild på Boyke.. Får bli en som jag tog på en tävling vid min sommarstuga i somras bara för att jag är sjukt sugen på att börja tävla!
Vet inte vem det är :pInställt

2011-03-25 @ 20:24:02 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Klubbdressyren nu på Söndag har tyvärr blivit inställd eftersom det var så få som hade anmält sig. Så det blir ingen debut i dressyren för mig riktigt än. Det kanske kommer en annan gång om ni har tur, om inte annat så ska jag rida ett dressyrprogram i skolan i skolmästerskapet om några veckor. Mer info om det kommer en annan dag!


Mycket gamal bild på mig och Flechen!


Ridning

2011-03-25 @ 20:19:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Full fart upp till stallet direkt efter skolan precis som vanligt. Idag blev det två hästar som fick gå ut i skogen, Aspe och Danny. Aspe har varit på jfk i kanske 2 år nu, en väldigt stor och rubbust sto men som alltid är väldigt snäll, hon har lite svårt för att bära upp sig själv men kan bli fin med mycket jobb. Dock har hon börjat at knäcka av nacken helt utan att ta något stöd i tygeln. Men idag red vi bara ut en kort sväng för att de skulle få se något annat än ridhuset.
Danny är en c-ponny som inte går framåt ionödan, han ser ut som en liten nallebjörn och är kanon söt. Han var min favoritponny när jag var liten just för att han är så himla snäll. Han är dock väldigt känslig i munnen och vill inte att man tar i honom för då stannar han och vägrar gå fram. Har dock ridit honom någon gång då han faktiskt varit riktigt fin så han kan om han bara vill, men det var ett tag sedan nu.

Jag trimmade även på Sanni idag ;)
Red barbacka då jag tycker att jag kommer åt henne lite bättre då när hon börjar krångla. Hon var väldigt fin i skritt och trav och mjuk och fin i munnen, jätte härlig känsla. I galoppen blev hon dock något stark och ville helst springa iväg, när jag då satte tillbaka henne orkade hon inte bära upp sig utan bröt istället av. Så det blev en del jobb med galoppen samt övergångarna då hon har svårt för att hålla formen i galoppfattningen och "dyker" gärna när man bryter av.
Red även igenom LB:1 nån gång för att lära mig det lite bättre eftersom jag ska rida det programet i skolan. Det gick hyfsat tills galopp ökningen då hon inte ville samla ihop sig efter sen.
Iövrigt var hon fin idag och jag är nöjd!


DannyAvtrillning

2011-03-24 @ 22:40:08 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red ut på en storhäst som heter Charlie och ponnyn Boyke idag.
Charlie markerade dock höger fram så det blev bara en skritt och travtur i skogen och fick stå i mitten av en liten ridbana med stockar på, när Frida och Paulina galopperade på sina hästar. Det var skönt att få ta det lite lugnt i skogen också, en sådan här fin vårdag!

Sedan var det dags att rida Boyke. Jag red tillsammans med Frida på Zlatan och en som heter Angelica på Olala, stallets största häst. När vi kommit en bit in i skogen, till en äng som vi alltid brukar galoppera på på sommaren, så bestämde vi oss för att galoppera lite lugnt på stigen där. Olala gick först, sedan Zlatan och sist jag på Boyke. Boyke råkade dock komma ut rätt långt ut med bakbenen bredvid stigen i den djupa snön och eftersom han inte har så lång ben så sjönk han ner väldigt djupt. Jag drev på och styrde honom så att han skulle komma upp på stigen igen och var tvungen att ge honom lite lösa tyglar och ställa mig upp för att han skulle kunna komma upp ut den djupa snön. Han kom ganska fort upp på stigen igen och eftersom jag stod upp, hade lösa tyglar och inte var beredd så passade han på att bocka. Det var inte något stort bocksprång men han drog ner huvudet rätt mycket, men jag var inte beredd utan gjorde en liten kullerbytta på snedden bredvid halsen på honom och landade mjukt på rumpan i den djupa snön. Haha, busponny!
Det var ingen stor grej utan fick bara hoppa upp snabbt igen. Fick, som tur var inte ont någonstans (tacka den mjuka snön) så det var bara att rida vidare på lille Boyke. Blev bara lite blöt på ridbyxorna och ryggen och fick snö i vanten, värre var det inte. xP

Vi red sedan till den lilla ridbanan igen och där galopperade vi också. Boyke var pigg men ville ändå inte gasa på ordentligt framåt. Han bockade några gånger men nu var jag beredd så det var lätt att bara sjunka ner i sadeln igen.

När jag kom tillbaka till stallet igen, mindes jag inte ens att jag hade trillat av! Hahah, mitt minne är sämst.

Termometern idag, innan jag gick till stallet! Jag gillar att det bara blir varmare och varmare.Lång dag

2011-03-24 @ 22:38:02 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det blev en väldigt lång dag i stallet, inte alls som jag hade tänkt från början. Först hjälpte jag till lite på lingondressyren, eller rättare sagt jag fotograferade eftersom jag inte kunde göra mycket mer med mitt knä och fot..
När det sedan var slut gick jag och Becka och hjälpte vår ridlärare som skulle ha ridlektion för ett antal killar och tjejer som aldrig ridit innan, de kom alla från samma kyrka och skulle nu testa på att rida.
Det var väldigt underhållande om man säger så och jag har fortfarande kramp i magen så mycket som jag har skrattat! Men det roligaste på hela dagen var dock att min ridlärare försökte få ihop mig med en kille från kyrkan, jag höll på att skratta ihjäl mig ett tag, för att inte tala om Becka och Frida..

Mer om det tar vi en annan gång, nu ska jag sova så jag orkar gå upp till skolan imorgon.


Dålig bild från den stora ardennern vi körde.


Mot stallet

2011-03-24 @ 17:12:34 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Läkaren trodde att när jag vred knät så har antagligen en muskel gått sönder och ligger och blöder. Han tror därför att det är det blodet som nu rinner ner i foten och att det är därför den ser ut som en stor boll just nu. Men det ska tydligen vara helt ofarligt och det ända jag kan göra är att gå på den, knät ska helst vila men jag måste gå på foten så..

Men skit samma huvudsaken är att jag iallafall får åka till stallet nu! Ses senare!


Så ser min fot typ ut xP


ännu mer otur

2011-03-24 @ 15:40:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
När jag kom till skolan idag kände jag att jag har sjukt ont i min vad och även lite i foten, så dreg av strupman för att kolla och möttes av en sjukt svullen fot!
Även vaden var jätte svullen och öm så jag vet inte vad som har hänt faktiskt..
Tog iallafall av lindan som jag har runt knät för att få bättre stöd eftersom jag fortfarande har ont i knät och då släppte svullnaden lite i vaden och den blev bättre. Dock ser min fot fortfarande ut som satan åch trotts att jag hållit den väldigt högt hela dagen går svullnaden inte ner.. Men snart kommer pappa hem så han får kolla på det då!
Mer updates kommer senare, men jag tror dock inte att det blir något stall idag tyvärr, snarare ett läkarbesök..


Världens mest underbara Raymond får stå för bilden ♥


På väg

2011-03-24 @ 12:28:31 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu är jag på väg upp till stallet igen, för att rida ännu fler ponnyer. Idag blir det dock inte lika många eftersom det är Lingondressyr för barnen i stallet och de flesta hästar ska gå med.
Vi syns senare med mer uppdatering!

Ingen bra kvalité men tog första bästa bild...Dressyr?

2011-03-23 @ 22:05:35 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har funderat på att eventuellt starta en klubbdressyr nu på söndag på Boy.
Mitt motto har dock varit lite att bara hoppa och att dressyr inte är min grej, vilket jag fortfarande håller fast vi eftersom dressyr är så långsamt och tråkigt jämt, men det kanske vore värt ett försök? En lite klubbis lär ju inte skada, mer än att jag kommer skämma ut mig men det är smällar man får ta.

Så var tycker ni? Ska jag ställa upp i en klubbdressyr eller ska jag skita i det?


Hoppning är ju mer min grej! Gamal bild på mig och monster!


Pigga hästar

2011-03-23 @ 21:55:28 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som Becka redan skrivit så red jag ut med henne och Frida idag, jag red först på Sanni och sedan på min tävlingsponny Boy.
Jag tyckte att Sanni var ovanligt jobbig och tittig, kanske inte så konstigt eftersom det var ett tag sedan de fick gå ut i skogen nu. Hon var iallafall pigg och glad och tyckte livet var roligt vilket är kanon! På fredag får hon dock gå inne för då ska hon trimmas lite.

När jag sedan red Boy kom vi på att han har vilat i tre dagar, han var lite lagom pigg sådär och tyckte liver var underbart när man fick komma ut i skogen. Även om det gick lite fort ibland så gör det ingenting för han var ju så himla glad. Dock har jag idag fått reda på att han verkligen inte ska vila så mycket eftersom han då ser spöken överallt, har blev rädd för kottar på marken.. Och han som aldrig är tittig innan, jaja det var intressant med också!


Fin pojken♥


Boyke

2011-03-23 @ 21:42:14 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Trimmade en B-ponny som heter Boyke idag.
Han är vanligtvis stel i båda sidorna, ganska hård i munnen eftersom han går med gummiband på ridskolelektionerna och stel i bakbenen. Idag var han till en början likadan men slappnade sedan av och tuggade i alla fall på bettet. Han jobbade lite med ryggen och bakbenen i skritten och traven men ville fortfarande inte släppa ordentligt i sidorna.
Han böjde i alla fall lite och jobbade så gott han kunde så jag var nöjd.
Han går ofta väldigt högt med huvudet, och det är också därför han oftast går med gummiband, men idag sökte han sig neråt även om det inte var så stadigt.

Han tyckte det var väldigt jobbigt och han var lite trög, trippade bara långsamt på tårna så fort han fick tillfälle till det men när jag väl fick fram honom blev han fin. Han hade behövt fler genomkörare, det brukar nämligen bara bli en gång varje termin, för att han skulle mjukna till mer. Han blev dessutom ganska svettig trots att jag bara red i ungefär 40 till 45 minuter med ganska lite galopp.

Tyvärr hade jag inga bra bilder på Boyke men här har ni en..Dagens uteritter

2011-03-23 @ 21:12:50 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter skolan blev det att skynda sig hem och sedan till stallet för att hinna rida ännu fler hästar. Idag red jag Hanna och Frida ut på två hästar var, jag Sune och Zlatan, Hanna Sanni och Boy och Frida Miro och Kuhs.
Vi red längre idag än igår båda ritterna och hästarna tyckte det var skönt att få sträcka ut lite mer än vanligt i trav och även lite galopp där det var fint (bara lugnt eftersom det mest var geggigt eller isigt).

Zlatan är en liten men kraftig C-ponny som är en riktig liten skogsmulle. Han är pigg men inte trippig och ostyrbar. Super duktig ponny i ridhuset också, där han kan blio riktigt fin när man jobbar honom. En klockren ponny helt enkelt.
Gullig ponny!Uteritt

2011-03-22 @ 21:29:42 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red ut på två ponnyer idag, Sune och Boyke.
Jag och Frida (som red Miro och Sanni) skrittade och travade bara en liten sväng runt en damm som ligger i närheten av ridskolan, men hästarna tyckte ändå att det var väldigt skönt att få komma ut.

Jag och Hanna ska rida ut lite längre med några andra ponnyer i morgon och jag och Frida ska också ta ut några på torsdag, eftersom båda vi har studiedag då.

Som sagt kommer bilder på när Hanna tömkörde Bronx senare när jag laddat upp dem (och hittat sladden..) men tog inga bilder på Sune eller Boyke. Ni får se an gammal på Sune sålänge.


Teori lektion

2011-03-22 @ 21:23:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag hade jag hand om en av aktiviteterna på teoriveckan på ridskolan. Eftersom jag har gått igenom körning nu på sista tiden i skolan så var det de som jag höll i idag, ska även hålla i det på Fredgar.
Jag lärde ca 10 barn grunderna i körning och hur man spänner för en häst och gick igenom hur man gjorde halt och hur man svängde. Väldigt basic men barnen tyckte det var roligt iallafall.

Efter alla barnen hade fått testa så körde jag en sväng själv och galopperade på vilket vår shettis Teddy tyckte var väldigt roligt! Han är så söt för det bästa han vet är verkligen att dra omkring på sin vagn, han är aldrig så lycklig som han är då, det gör det ännu roligare att köra honom.Tömkörde även bronx med Becka lite senare för att han behövde motioneras lite och mjuka upp sig lite eftersom han är väldigt stel. Eftersom han är b-ponny så är det inte så många som kan rida honom och trimma till honom, därför gör vi det istället genom tömkörning. Väldigt bra och effektivt då han snabbt mjuknar och blir mycket fin i alla gångarter.

Här har ni bilderna!
Bus galoppPraktikdagen

2011-03-22 @ 21:13:29 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Praktiken idag var rolig och som alltid. Jag skulle rida typ tre hästar men det slutade med att jag bara red en eftersom jag fick så satans ont i mitt knä så kände jag att der var bäst att inte rida mer. Istället så logerade jag två hästar med Pessoa inspänning vilket gick väldigt bra. Sedan hjälpte jag Erica när hon skulle rida sina unghästar och dom var jätte duktiga! Mycket fina hästar hon har!

Det var lite om min praktikdag på världens bästa praktik :)
Utveckling

2011-03-22 @ 09:47:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte nämna lite om Sannis utveckling. Ni läser ganska ofta att hon har varit på dåligt humör och så vidare och att det inte är speciellt ovanligt så tänkte dra lite historia om henne.

Hon kom till ridskolan 2008 då hon var 8 år, de som sålde henne sa att hon var välriden och mycket fin att rida. Men det är inte alltid sådant stämmer, han vi käper hästar av skickar ofta dit dem några dagar så vi får testa hur det går och annars får de åka tillbaka till honom om vi itne är nöjda. Sanni var ett sådant fall som ALLA tyckte att vi skulle lämna tillbaka, nästan alla iallafall. När hon kom gick det knappt sadla henne, hon var arg och irriterad, när Sanna väl hade lyckats komma upp på hästen insåg vi snart att hon inte kunde någonting alls. Hon gick bara på tvären och ville inte alls vara lugn utan stimmade bara upp sig.
Men anläggnings cheften tyckte att vi skulle ge henne en chans så jag och Sanna fick sätta igång att arbeta.
Det tog 3 månader innan hon var såpass normal att jag kunde börja ta över henne efter Sanna, efter det tog det yttligare en månad innan hon fick börja gå med andra ryttare.

Ponnyn är extremt bra på att bocka och tro mig det fick jag känna på första gången jag satt på hästen, flög av efter ca 10 minuter då hon blev rädd och flög i luften och kastade sig bakåt och vända samtidigt. Inte det lättaste att hålla sig kvar kan jag lova. Men det ända som fungerade på henne var att försöka och försöka och aldrig ge upp. Vi jobbade på och under tiden blev hon bättre och bättre, men de gällde hela tiden att få henne att vilja. Hon jag jag klickade och vi förstod varandra vilket gjorde det ganska enkelt för mig att rida henne, medans ridskolechefen och andra ridlärare inte kunde rida henne alls då de inte kom överens och hon tjurade ihop och vägrade.

Hon har fortfarande sina dagar så hon surar och vägrar att göra som man vill men de kommer mer och mer sällsynt. Hon han även dagar då hon bara brallar iväg utan minsta anledning, det gör det ganska intressant att rida henne om man säger så. Som tur är så brukar hon vara snäll mot nybörjarna nu mera iallafall, men det var väldigt nyligen som hon fick börja gå med ikke rutinerade ryttare eftersom hon inte vart tillräckligt pålitlig innan.

Detta var lite om hennes historia, från helt galen häst som inte gick att göra någonting med till en mycket trevlig häst på 4 månader, det var mer än jag och Sanna hoppats på efter första gången vi skulle försöka hantera henne.

Här kommer två filmer där ni själva kan se skillnaden på henne. Den första filmen är från när Sanna hoppade in henne, det var ca 3 gången hon hoppade och hon var ingen stjärna precis.


Inte precis världens bästa, men med mycket mycket träning och massor av trim så har hennes teknik förbättrats enromt!
Förlåt för den grumt dåliga kvallen men filmade med min gamla mobil som var sämst :P


Senaste hopp filmen jag har på henne, hon hoppar så mycekt bättre men man kan fortfarande se samma tendenser efter hindren då hon vill bralla till det ibland.

Hoppas ni har hänsyn för att den första filmen är filmas för ca 4 år sedan och att hon då aldrig hoppat två hinder efter varandra innan, hon hade heller aldrig sett en oxer, därför hon tvekade så hemskt på den. Vi var mest glada över att Sanna överlevde och att hon inte blev av bockad!


Studiedag

2011-03-22 @ 09:21:54 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är ledig från skolan idag eftersom det är utvecklingssamtal för alla i skolan.
Mamma kunde bara klockan 8 på morgonen idag, så det fick bli att gå upp lika tidigt som vanligt för att åka till skolan. Det var i och för sig ganska skönt, när man nu har hela dagen på sig att göra annat, som tillexempel vara uppe i stallet.
Har inte riktigt planerat när jag ska upp dit men vi får väl se hur det blir.

Hoppas att ni har en lika fin, varm och solig vårdag som vi har här!
Och glöm inte att anmäla er till tävlingen: FOTOTÄVLING!

Ha en bra dag.
Hoppas att gräset snart börjar växa till sig och bli såhär grönt, som i somras!Filmer

2011-03-21 @ 22:25:12 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Vi filmade lite idag när vi trimmade på Sanni och Sune så här kommer två korta filmer på det.


Rebecka och Sune


Jag och Sanni, inte bästa formen jag vet men hon var på sitt bästa pissmärrs humör och mobilen vägrade filma när hon gick bra så det fick bli den här filmen ändå, bättre än inget ;)


Trim av ridskolehästar

2011-03-21 @ 21:59:38 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som Becka skrev så har alla grupper på ridskolan teori hela veckan, och tack vara detta så blir det massa av hästar som behöver ridas och trimmas. Idag trimmade jag på Sanni som var fin i traven men inte orkade bära sig själv riktigt i galoppen eftersom hon fortfarande inte har de musklerna som behövs.

Resten av veckan ska jag hålla i lite aktiviteter för de som villvara med på det under teoriveckan, jag ska dels hålla i lite körning där eleverna för testa på att köra. Jag ska även rida ut på så många ridskoleponnysar som möjligt för jag tycker så synd om dem som inte har vart ute på så länge. Så nu i veckan blir det full rulle och försöka rida ut på så många som möjligt för att ge dem lite miljö omväxling!

Det var allt för idag vi ses imon!


Två av ridskolehästarna, Gammelmannen Filur som älskar livet som ridskolehäst trotts inte ålder och Robin vår otroligt pigga b ponny som för närvarande är skadad :(


Skritt trim

2011-03-21 @ 21:52:58 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade planerat att skritta ut en tur på Flechen idag men det blåste storm så tyckte inte att det var någon jätte bra idé eftersom han är lite damp när saker blåser osv. Men fick reda på att banan var ganska okej men bara gick att skritta på tills vidare, så därför blev det ca 30 minuters trim i skritt där.
Jobbade lite med skänkelvikningar för att få honom att fokusera på mig eftersom han var lite okonsentrerad på grund av blåsten. Efter det jobbade vi lite på serpentiner och han blev bättre mot slutet och slappnade av lite mer.

Det var det mesta som gick och göra idag eftersom vädret inte tillät mer, men förhoppninsvis så blir banan bara bättre så kan vi börja rida ordentligt där igen!


Oredigerad bild.

Min älskade prins ♥


Oplanerad ridning

2011-03-21 @ 21:07:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blev tillfrågad att rida Sune och en annan ridskolehäst som heter Boyke denna veckan eftersom det är teori för rideleverna hela veckan, och man tackar ju aldrig nej till lite extra ridning!

Började därför, efter Us mötet idag, att trimma lite på Sune.
Han var mycket mjukare än vad han är på ridlektionerna med alla de andra hästarna som distraherar honom och det var jätte roligt att rida honom idag. Han började redan från början tugga lite smått på bettet i skritten men det var värre i traven. Han ville gå med huvudet rätt upp och fick honom bara att slappna av stundvis.
Skrittade och travade på volter, raktspår och serpentiner för att få honom mjuk i båda sidorna. Han ville till en början inte ställa sig åt höger men det släppte efter ett tag. Dock, om jag inte var tillräckligt uppmärksam sköt han in högerbogen, men det var lätt att bara jobba tillbaka den.

Sedan jobbade vi med galopparbete på volt och han jobbade ganska villigt framåt och neråt i galoppen också. Arbetade även på galoppfattningar från skritt och även de blev bra i båda varven tillslut.
För att han skulle få sträcka ut lite körde jag lite racergalopp runt ridhuset 2 eller 3 varv innan jag fortsatte arbetet. Han blev lite hård i munnen direkt efteråt men slappnade ganska snabbt av igen. Efter det blev både traven och galoppen ännu mjukare och han sökte sig bra framåt neråt.
Jag travade av och var sedan nöjd för han var riktigt fin och avslappnad idag, även om traven inte var den bästa.

Hanna filmade lite, så film kommer upp så fort hon hinner.
Så länge får ni denna, som ni redan sätt:
Jag är ful men Sune är sötast!Lite om mig

2011-03-21 @ 17:12:11 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom Hanna skrev ett litet inlägg om sig själv, när hon började rida med mera så tänkte jag att jag skulle göra samma sak.

Jag började alltså rida när jag var sju år och har därför ridit i snart 8 år nu. Jag började på samma ridskola som jag fortfarande rider på och red en gång i veckan då. År 2007 fick jag en sköthäst som hette Ihaila, som jag berättat om förut, och när jag inte tog hand om henne längre så hjälpte jag min kompis med hennes två hästar, Popcorn och Fleche (en ponny, inte samma som Hanna rider).
Jag började också vara uppe i stallet så ofta jag kunde, från att skolan slutade tills mamma kunde skjutsa hem mig.

Inte långt efter det så började jag rida Skrållan, regelbundet en gång i veckan och jag började snart rida två gånger i veckan på ridskolan. En gång vanlig lektion på lördagar och en gång hoppspecialen på fredagar där jag ofta red Skrållan. Därför red jag cirka tre gånger i veckan ett tag. Gruppen på lördagar splittrades någon gång efter det och jag började då istället på måndagar, där jag red i ett år ungefär, tills många nya hade börjat och gruppen blev dålig.

Nu rider jag bara en gång i veckan på ridskola och Skrållan då och då. Det är tråkigt att rida så lite men jag ska antagligen gå hästlinje på gymnasiet så då blir det mer ridning.
Jag rider oftast Sune, som ni vet, och även Kuhs eftersom jag tävlar lokal hoppning på honom.

Jag åker också på ridläger till Vedbände varje år och i sommar kommer det bli femte året jag är där, i rad. Första året hade jag en liten söt ponny som hette Maxim men de andra åren har jag haft en c-ponny som heter Salsa. Jag önskar henne varje år, nämligen. ;)

Det finns nog inte mycket mer att berätta men om ni undrar något så skriv bara en kommentar så svarar jag så fort jag kan.

Jag och Ihaila.

Jag på en ridlektion för lääääääänge sedan!


Urgammalbild på mig och Salsa, min ridlägerhäst jag rider varje år på Vedbände.


Jag och Salsa i somras på Vedbände.Mellan landing

2011-03-21 @ 16:24:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är nu hemma och mellanlandar innan jag ska åka upp till Flechen en sväng och sedan vidare till ridskolan för ett us möte.

Dagen på Ölmastad idag har varit rolig och lärorik. Vi har fått frova på massor med roliga saker så som vända på ett litet område med mega stor ardenner, inte det lättaste vill jag lova eftersom hästen och vagnen tog upp nästan hela utrymmet och sedan skulle vi vända helt om. Klurigt och svårt men väldigt roligt och lärorikt!

För er som inte har provat på detta med kärning så tycker jag att ni borde testa, det är inget som jag vill sysla med då jag tycker att det går lite långsamt och händer för lite. Men det är väldigt roligt att pröva på och lära sig hur man gör. Det kan även vara väldigt bra att kunna grunderna i körningen för att få mer förståelse för hur andra häst människor tänker osv.

En rolig och lärorik dag som sagt! Men nu måste jag skynda mig till stallet så jag hinner med Flechen innan Us mötet börjar, vi hörs senare!Bilder från dagen kommer förhoppningsvis senare ni får nöja er med en bild på en fjording jag har samma utrustning på sig som vi har använt oss av under dagen.


Körning

2011-03-21 @ 09:06:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är nu på ÖRKS, en liten ridkola utanför Jönköping som har väldigt många inkörda lektionshästar. Därför har vi nu åkt dit med skolan för att få lite mer körning än vad vi kan få med vår lilla shettis. Vi ska underdagen lära oss massa om säkerheten under för och avspänning samt lära oss anpassa utrustningen till hästen.
Vi ska även få arbeta med häst på lite anorlunda sätt, det vill säga, vi ska harva ridhus och utebana med en stor ardenner för att lära oss det också.

Men nu måste jag dra vi ska börja nu! Skriver mer om dagen senare.

Svårt att förstå?

2011-03-20 @ 21:09:52 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har uppfattat att ni läsare har haft lite svårt att hänga med i svängarna i mitt liv. Så jag tänkte ta lite fakta om mig och även om hur jag började rida och hur det sedan utvecklats.

Jag började rida på ridskola när jag var 7 år. Jag red då i nybörjar grupper 1 gång i veckan. Det var inte förens jag var typ 12 som jag började vara i stallet mer än en gång i veckan.
Det var då jag lärde känna Sanna som då var fritidsledare och hade hand om skötarna bland annat. Jag hjälpte henne massor i stallet och fick även rida en del sjukhästar som skulle börja ridas igång igen. Det var så jag först lärde känna Sanna och sedan har det bara byggts på. Det var nu ca ett år sedan hon frågade om jag ville börja rida hennes häst Flechen eftersom han vantrivdes i skåne dit Sanna flyttat för att plugga. Jag tackade ja och det var så jag började rida Flechen. Efter alla dessa år är det fortfarande Sanna som jag går till jämt om det är något eller om jag behöver hjälp med min ridning eller så. Jag tränar även för henne nästan varje gång hon är hemma för att det är hon som lärde mig rida på riktigt och därför rider jag väldigt likt henne, detta gör att jag får bäst hjälp av henne.

Men trotts att jag fick börja rida Flechen och ha honom ca 4 dagar i veckan så ville jag inte riktigt låta ridskolan och alla vänner jag har där glida ifrån mig. Speciellt inte eftersom jag vid den tidpunkten hade börjat rida i hoppspecialen och lärde mig massor om hoppning och började även komma ut att tävla så smått på lokalnivå. Och desutom kunde jag inte lämna Sanni eftersom vi bundit så starka band till varandra efter de 3-4 månaderna som jag och Sanna kämpade med att få henne till en normal häst!

Så på det sättet blev det att jag red kvar på Jfk samtidigt som jag har Flechen.
Fleche är uppstallad ca 3 km ifrån Jfk så det är dit vi rider när jag skriver att vi varit i ridhuset.

Jag går även på ett gymnasium som heter Realgymnasiet och har därför två praktiska dagar i stallet, en på riskolan på Jfk där vi har teori, stalltjänst och ridning. Och även en dag ute på praktik, därför är jag ute hos Erica varje Tisdag.

Det var lite kort om mitt liv med hästarna och min relation till Sanna som jag har förstått att ni har haft lite svårt att få ihop. Hoppas detta hjälpte er att reda ut lite om hur det ligger till!


Sanna och Qoucos, en av alla problemhästar vi kämpat med genom åren.

Elsa och Picasso, reds igång efter skadat sig på sommarbetet
Hästfilmer

2011-03-20 @ 19:12:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Under dagen har jag nu avverkat ett antal olika häst filmer!
Bland annat så har jag sett del två av den sjukt bra filmen Flicka, tvåan var dock inte alls lika bra. Efter att ha sett hur bra ettan var så blev tvåan en besvikelse.

En annan film jag tittat på denna dag som jag har spenderat i sängen för att vila mitt knä är Klara.
Vem har inte läst alla Klara böcker som liten lixsom? Var därför bara tvungen att de filmen. Men den var verkligen inte heller bra! Dom har ändrat hela handligen och personerna! Verkligen inte bra. Så har du inte sett filmen men läst böckerna så se inte filmen! Den förstörde bara.

Jag har även tittat på Hidalgo en mycket bra film som jag verkligen rekomenderar!

Ändrade planer

2011-03-20 @ 14:24:57 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
På grund av Hannas knä så kunde inte hon vara funktionär idag och jag kände inte för att stå på banan själv så det blev inget stall idag. Det var i och för sig skönt med en "vilodag" hemma.

Nu ska jag plugga tillsammans med Linda. Vi ses senare

Godmorgon

2011-03-20 @ 10:46:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har nyss ätit frukost och ska snart städa mitt rum innan det är dags att åka upp till stallet för att vara funktionär på tävlingarna som håller till på JFK idag. Jag och Hanna ska jobba eftermiddagspasset och vi får då en start som vi slipper betala nästa gång vi ska tävla hemma.

Förutom det händer det inte så mycket idag, förutom läxläsning och städning hemma.
Vad ska ni göra idag?

Sötaste Skrållan får bjuda på bilden idag.

Hoppas att ni kommer ha en roligare söndag än jag även om de timmar som ska tillbringas i stallet kommer bli roliga. Vi ses senare!

Tips?

2011-03-20 @ 08:07:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ligger hemma och är sugen på att titta på en riktigt mysig häst film! Men kan inte komma på några alls!
Lite hjälp kanske?
Har ni några tips på bra häst filmer? Kommentera gärna vilka i sånnafall ;D


Denna filmen är bra iallafall men den har jag redan sett typ 100 ggr :)


Fotografering

2011-03-19 @ 22:40:35 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom det har kommit en massa blöt snö nu så är det värdelöst att rida, det går inte rida någonstans..
Så idag valde jag och Beckis att ta en liten fotografering istället med lite vinter bilder på mig och Flechen. Så vi packade med oss kameran ut och skrittade ut barbacka.
Alla kort är tagna av Beckis med min kamera :)Spanskskritt träning


Min fina vackra underbara prins! ♥
Älskar dig över allt annat ♥Hiss & Diss

2011-03-19 @ 21:59:51 | Hiss & Diss | © DailyHorses 2013
Idag tänkte jag bjuda på lite hiss och diss inom hästmodet.


Min hiss för dagen är Swarowski pannband. De är så sjukt snygga och jag vill verkligen ha det till Kuhs på tävlingarna!
De finns självklart i andra färger, vilket är väldigt bra!
Och dissen idag har också med "stenar" att göra, men verkligen inte lika snyggt.
Det är nämligen när man har "bling" på sin hjälm i en väldigt stark färg. Jag gillar inte när man har bling på sin hjälm i silver heller men det är bättre än tillexempel på denna bilden:
Man ser dock inte så bra för det var mörkt där vi tog bilden.

Ridskolecupen

2011-03-19 @ 21:15:02 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det tävling, en tävling mellan olika ridskolor som kallas ridskolecupen. Det går ut på att lika ridskolor tävlar mot varandra på varandras hästar och den som har flest poäng efter tre omgångar går vidare till distriksfinalen.
Idag var det sista omgången och vi var på en liten klubb utanför Jönköping som heter Vissmålen.

Två ryttare från varje klubb rider dressyr och två hoppar, från vår klubb var det Frida och Alice som red dressyr och jag och en tjej som heter Cajsa hoppade.
Dressyren gick bra och jag tycker båda våra ryttare skötte sig bra!
Det resulterade i en vinst som Alica tog hem på en mycket fin och trevlig fjordning!

Sedan var det dags för hopningen, jag fick en ponny som heter Leffty, de sa att han skulle avra pigg men jag tycker inte han gick framåt alls... Frida red honom på dressyren också och han var inte alls på humör. När jag red fram kändes han inte helt ren i gången utan var lite knackig på höger bak. Men de sa att jag skulle rida ändå så jag gjorde det. Han var en mycket snäll och trevlig ponny som var endast 6 år så han hade inte hoppat alls mycket så man fick hjälpa honom väldigt mycket på traven ibland men han skötte sig bra! Vi nollade och det resulterade i en andra plats på stilbedömningen. Jag vet att jag hade kunnat rida mycket prydligare och bättre men jag hade så sjukt ont i mitt knä att jag inte kunde göra så mycket mer än at försöka ta mig runt banan så snyggt som det bara gick.

Den andra tjejen som hoppade fick ett stopp men hon hade en väldigt söt liten ponny som hoppade kanon!
Hur som helst så resulterade Alice seger och min andra plats i att laget kom tvåa i denna omgången. När de sedan räknade ihop resultatet från alla deltävlingar visade det sig att vi har vunnit så nu blir det distriksfinal!!
Mycket bra jobbat tjejer!

Här kommer lite bilder från dagen:

Ponnyn Leffty som jag och Frida red

Alice och Boran

Frida och Leffty


Alice och Boran

Dressyrlaget

Ärevarv med JFK i täten :D

Jag och Leffe

Cajsa och BalouDet var allt från vår tävlingsdag! Är nöjd faktiskt det är inte allt för ofta det händer ;)

Dock var det nog ingen bra idé att tävla idag, hade varit bättre att ligga hemma i sängen för ni kan jag inte gå.. Dumma knä :(


God morgon

2011-03-19 @ 10:17:35 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Asså detta vädret blir man ju galen på! För bara ågon dag sedan kändes det verkligen som om våren var på gång, men när jag vaknade igår morse så låg det ca 40 cm snö ute :O helt galet! Men idag skiner solen igen så vi får hoppas att snön håller sig borta nu!

Idag blir det full rulle som vanligt, först ska jag och Beckis upp till Flechen och förhoppningsvis så går det att rida på banan idag trotts snön. Om det går så ska Beckis få rida Paddy igen och jag tar en lugn tur med Flechen.
Efter det blir det sedan fullfart mot jfk för att åka iväg på sista omgången av ridskolecupen som ska vara på Vissmålen. Där ska jag på något sätt försöka hoppa en bana med stilbedömning, bara knät håller så ska väl det lösa sig hoppas jag! Beckis ska hänga med och ta kort också så ni får se bilder senare när vi kommer hem igen!

Ha det bra så länge så syns vi senare!


Monster får stå för bilden ♥


Sanni plutt

2011-03-18 @ 22:12:56 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som Becka redan skrivit så hade vi som sagt markarbete idag. Även jag valde att rida barbacka eftersom mitt knä fortfarande inte mår något som helst bättre...
Sanni var iallafall fin idag och höll en fin och lätt form nästan hela lektionen utan att tynga ner masa på bettet. Hon jobbade jätte fint i vissa stunder så jag är nöjd med henne.
Det var lite i början då vi jobbade med över gångar som hon tyckte var lite jobbigt då hon inte gärna sätter sig på sina bakben i avsaktningen utan gärna "dyker" istället. Men efter ett tag slappnade hon av fint och gjorde ett par jätte fina övergångar från trav till skritt.

När vi jobbade med att flytta dem på volten gjorde hon inte jätte bra ifrån sig i höger varvet men det beror mest på mig eftersom jag har skadat höger knät rätt rejält och kan därför inte använda den skänkeln på ett korrekt sätt. Men i vänster varvet var hon duktig och flyttade väldigt fint.

Även i galoppen höll hon en bra form idag, mesta dels i höger varvet som är hennes lätta sida, men även i vänstervarvet med jämna mellan rum. Hon brukar ha väldigt svårt för att hålla sig i en fin form i galoppen eftersom hon inte har de musklerna som hon behöver för att orka, inte så konstigt eftersom hon går på ridskola, men idag var hon villig till att arbeta och försökte. Dock är hon lite bekväm av sig och saktar gärna av till trav när det blir lite för jobbigt.

Men över lag tycker jag hon var jätte duktig och jag är kanon nöjd men tanke på att jag egentligen inte borde rida överhuvudtaget med mitt knä. Så hon skötte det kanon, men så är hon ju finast med <3


Några barn som fotade lite, inga kanon bilder men iallafall något.
Om ni undrar så har jag lindat mitt högra knä utanför ridbyxorna för att få stöd, bandaget får inte plats undet ridbyxorna nämnligen, de e knappt knät får plats :P


Tror jag ska börja med lite mer atletisk träning på pluttan hon e ju faktisk snäll när man gör sånt, bara man inte kommer för långt bak på rumpan för då blir det lite bockningar :P
Hahah veronica fick hålla i andra gången eftersom hon inte ille stå still när Becka och Sune skrittade iväg:P
Markarbete barbacka

2011-03-18 @ 22:10:52 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi har markarbete i hoppspecialen några gånger per termin och idag var det dags igen. Det är roligt att inte hoppa varje gång och få rida lite dressyr också för jag tycker det är roligt, även om hoppningen är min favorit.
Idag hade jag Sune, som vanligt, och vi red barbacka utan skor. Det är jätte mysigt och vi gjorde det varje markarbete förra och förrförra terminen (och jag hade Sune älskling varje gång ^^).
Idag red vi också med spöt mellan händerna för att få en bättre handställning vilket jag tycker är en väldigt bra grej även om det är svårt.

Idag jobbade vi mycket med att ställa hästen och med att övergångarna skulle bli så mjuka som möjligt. Vi började med att rida fram med fyra serpentiner över medellinjen i både skritt och trav. Sune var till en början inte riktigt villig att ställa sig ordentligt men han slappnade av mer och mer ju längre det gick. Vi gick sedan över till att jobba på volterna med skänkelvikning på den öppna sidan av volten i skritt. Det gick rätt så bra efter några gånger när Sune lyssnade mer på mig och var villig att jobba mer med bakbenen.

Galopparbetet var också på volterna vilket jag tyckte var bra för Sune behövde ställa igenom sig ordentligt i galoppen också. Han slappnade inte av fullt så mycket i galoppen som i traven och skritten men sökte sig lite framåt neråt ändå vilket jag är stolt över eftersom han vanligtvis har antingen jätte springig galopp eller jätte seg och hackig där han släpar benen bakom sig.

Efter galoppen blev han jätte mjuk i både skritt och trav och sökte sig mjukt framåt och neråt. Vi jobbade då med skänkelvikningar på långsidorna för både vänster och höger skänkel. Det gick inte jätte bra för han ville inte flytta sig ordentligt men när jag fått en bra flyttning för varje skänkel var jag nöjd. Han var mycket fin i skritten och jag var jätte nöjd med honom idag. Jag har fått tillbaka min vanliga Sune plus att jag kommer åt honom bättre barbacka eftersom mina ben är korta och att hans sadel inte sitter så bra på honom.

Några stallbarn tog kort på lektionen men de blev lite suddiga. Här har ni två iallafall:


Vi brukar köra lite trix på hästens rygg på slutet när vi rider barbacka, bland annat kvarnen framåt, jorden runt och stå på knä på hästens rygg. Jag och Hanna brukar även stå på hästens rygg, men vi är ju lite knasiga också. Idag fick vi iallafall bild på det och Hanna kommer bjuda på sin sen men här är min:
Jag brukar ta det lite lugnt eftersom man inte riktigt kan lita på vad Sune kan bli rädd för.


Mitt val

2011-03-18 @ 16:31:40 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som jag skrivit tidigare så har jag ju haft det ganska jobbigt med att välja vilken inriktning jag ska läsa i år två på gymnasiet. Det har stått mellan häst delen och naturvetenskap.

Idag pratade jag rätt länge med min rektor och vi kom fram till att häst är nog det som jag tjänar mest på att gå så som mitt liv ser ut just nu. Jag kommer alltså fortsätta att läsa häst ämnen i år 2 så som hovvård, hästhållning, ridning, häst och stallskötsel m.m.
Jag är faktiskt väldigt nöjd med detta och tror att jag gjorde sätt val eftersom jag är ganska trött på skolan just för tillfället.
Men samtidigt kommer jag ju naturligtvis läsa vanliga ämnen med, har valt till t.ex. matte C svenska C och engelska B för att göra det så lätt som möjligt för mig att kunna läsa vidare senare :)
Naturligtvis får jag även allmäna högskolebehörigheten så jag är nöjd med mitt val och hoppas på att det kommer bli bra :)


Det är ju trotts allt detta jaf lever för ♥


Foto-tävling

2011-03-17 @ 19:50:19 | Gemensamt • Bloggtävlingar | © DailyHorses 2013
Vår / Sommar bild från förra året!

Eftersom vintern snart är slut, och all snö snart har smält så har vi bestämt oss för att ha en foto-tävling här på bloggen med temat VINTER. Självklart ska bilden vara relaterad till hästar eftersom detta faktiskt är en hästblogg.

Lite regler:
  • Du måste ha tillstånd till bilden, alltså kan du inte kopiera från Google.
  • Om det inte är du och din häst på bilden måste du ha tillstånd från personen som är på bilden eller som äger hästen på bilden.
Så skicka din finaste, roligaste eller snyggaste vinterhästbild till dailyhorses@hotmail.com senast den 9 april så utser vi en vinnare då. Det man vinner är en länkning här på vår blogg med din bild och dessutom en annan hemlig, men mycket bra, vinst!

Lycka till!

Flechen

2011-03-17 @ 19:04:58 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red ju som sagt barbacka idag eftersom jag inte klarar av att rida med stigbyglar än pga mitt knä..
Flechen var väldigt fin och sammarbetsvillig idag, bara lite stirrig när det lät från verkstan. Valde att rida i enbart skritt och galopp idag för att underlätta så mycket som möjligt för mitt knä samt för att hans trav är grymt jobbig att sitta ner i.

I skritten jobbade vi med väldigt mycket skänkelvikningar för att få honom uppmärksam på mig och samtidigt lösgöra sig i sidorna. Det gjorde han kanon bra för båda skänklarna.
Sedan när vi skulle galoppera fattade jag naturligtvis galopp från skritt men valde att göra en skänkelvikning från trekvartslinjen ut till spåret och sedan fatta galopp innan han kom ut till spåret. På detta sätt höll han formen bra in i fattningen och satte sig på sina bakben i fattningen. Mycket duktig häst var han idag.

Galopperade lite på volter o fyrkanten med mest för att han skulle få rulla på lite och tog sedan tillbaka honom till en väl samlad galopp. Han var kanon duktig så jag valde att sluta där när han gick som bäst!


Flechen jag och Bisse på banan idag, red med Becca och Bisse så vi hade lite sällskap

Japp jag red i mjukisbyxor så det begöver ni inte kommentera, det beror på att jag inte får plats med mitt lindade knä under ridbyxor. Och det är väldigt bekvämt och rida med och det är ingen som ser mig när jag rider så hemma på banan iallafall. :)


Solen skiner

2011-03-17 @ 15:24:13 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Solen skiner och det är nästan som vår ute!
Det firas med en moppe tur upp till stallet o rida en barbacka tur på Flechen eftersom jag tyvärr inte kan rida med stigbyglar än på ett tag pga mitt dumma dumma knä..

Jaja vi hörs senare !


Längtar till sommaren och väst kusten ♥Svar på kommentar

2011-03-16 @ 21:44:04 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi fick en kommentar på inlägget jag skrev om Yakette av en anonym person så jag väljer istället att svara här.

"En häst som går i låg form har inte muskler nog att bära upp sej med hjälp av bakdelen. Vid låg form går de enbart och sliter på frambenen. Så ja dåligt musklad häst är antagligen svaret på den frågan."

Jag kanske inte var tillräckligt tydlig i mitt förra inlägg om denna hästen, men hon har alltså någon form av skada i nacke eller ryggen vilket gör att hon inte kan böja in sin nacke på det sätt om de allra flesta hästar gör när de går i en "normal" form.
Även om hon inte kröker in sin nacke så sätter hon sig fortfarande på sina bakben och lägger alltså inte sin tyngd på frambenen och sliter därför inte mer på dem än någon annan häst. Hon är lika välmusklad som vilken annan häst som helst bara det att hennes narurliga form är mycket mer öppen och hon kan inte "höja" sin nacke som andra hästar utan har där ett förhinder.

Hoppas jag klargjort tydligare nu vad jag menar med att hennes form inte är som alla andra hästarns utan väldigt speciell.


Hennes form liknar mer denna form som är mer öppen och låg.
Istället för den nedanför då hästen istället höjer nacken.
Skrållan

2011-03-16 @ 20:57:07 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det dags att rida Skrållan igen. Riktigt roligt eftersom jag tyvärr inte rider henne så ofta längre. Ett tag red jag henne två gånger i veckan men det har blivit mindre och mindre sedan jag började känna mig för lång. Mina ben går lite väl långt ner tycker jag och hon är trots allt 19 år så jag vet inte om jag ska rida så mycket längre. I alla fall så går det nog bra ett tag till, hoppas jag.

Red i ridhuset i cirka 50 minuter och körde bara lite lätt i skritt, trav och galopp. Gjorde några skänkelvikningar i skritt som gick halv bra. Skänkelvikningar är inte Skrållans starka sida om man säger så. I galoppen jobbade jag först med övergångar och till slut fick jag några riktigt bra även från skritt. Ibland fattar hon bättre från skritt än från trav för hon har en tendens att springa iväg i en slängtrav istället för att galoppera.

I slutet galopperade jag några varv åt varje håll i lätt sits för att hon skulle få sträcka ut och springa av sig lite, eftersom hon tydligen varit pigg med hennes ägare de senaste dagarna och därför inte galopperat så mycket. Hon tyckte det var roligt och hade öronen framåt hela tiden.

Orkade inte släpa med mig min systemkamera till stallet så jag tog bara min gamla digitalkamera för att ni skulle få se någon ny bild på Skrållan.
Sötnosen i hagen.Så blev det

2011-03-16 @ 17:05:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det verkade som om ni läsare tyckte om iden med att ha "Hiss & Diss" här på bloggen och därför trixade jag ihop en liten logga för det, så håll utkik efter den om ni vill läsa våra hissar och dissar.
Sådär ser den ut!

Vi ses igen senare.

Hiss och Diss?

2011-03-16 @ 10:14:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi har funderat på att börja med Hiss och Diss ca en gång i veckan.
Då skriver vi lite om de produkter eller liknande som vi antligen vill hissa eller dissa och skriver även varför vi gillar/inte gillar just detta. Det kan bli allt ifrån utrustning, lite mode, olika metoder you name it.

Så vi undrar nu var ni läsare tycker om detta, är det något ni skulle vara intresserade av att läsa?
Är det något specielt ni vill veta våra åsikter om så är det bara att kommentera så ska vi skriva om detta.

Hoppas ni gillar idén!


Fin Flechen ♥


Dagen

2011-03-15 @ 22:47:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för att jag återigen uppdaterar så himla sent!

Idag var vi alltså ute på en liten ridskola utan för Jönköping för att lära oss mer om olika körselar och vad man använder dem till och anpassar dem till hästarna, samt köra lite.
Jag har själv inget jäte intresse för detta med körning men tycker att det kan bara ganska mysigt ibland men inte mer än så.
Jag hade verkligen ingen koll på alla dessa olika selar och vad de används till eller hur folk faktiskt fortfarande använder sig av hästen till väldigt mycket mer än ridningen.
Där vi var så använder de sina vanliga lektionshästar till att tex harva ridhuset.

Det vi fick prova på idag var först och främst selning och anpasningav selar till de olika hästarna. Sedan begav vi oss ut i skogen för att tömköra. Vi gick rätt ut i en skog där vi skulle ut och gå i terräng med hästarna, det är en helt annan tömkörning än den jag provat på tidigare då vi har siktat på att få hästen att arbeta i en bra form. Det här var också träning fast på ett annat sätt, man var tvungen att ha mycket uppmärksamhet på hästen och fick definitivt lära sig att styra på ett annat sätt då man var tvungen att sick sacka mellan träd och gå uppför berg sluttningar m.m. Det var mycker roligare än jag hade trott och verkligen ett sätt att få hästen att göra något annat än bara gå runt runt i ett ridhus.

Självklart så lyckades jag halka på en isfläck och vrida till mitt knä ganska så rejält så det var bara att halta vidare och lossas som det regnade..

På eftermiddagen fick vi även gå igenom säker för och avspänning och även köra lite med tre utav hästarna! Vi avslutade sedan med att spänna för en fjording framför harven och harvade ridhuset!


Denna lilla söta b ponny tömkörde jag i skogen och körde sedan med vagn.
Bild lånad från orks.nu


Rolig och intressant dag, att komma hem skadad var väl itne det bästa kanske men smällar man får ta.


Hästens tänder

2011-03-15 @ 19:48:46 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Häromdagen skulle jag förklara för min kompis (som inte är hästintresserad) hur man satte in ett bett i munnen på hästen. Hon undrade varför det inte gjorde ont i hästens tänder att behöva bita på ett metall bett, men jag förklarade då att de inte hade några tänder emellan framtänderna och kindtänderna. Skulle även försöka förklara VARFÖR de inte hade några tänder där men det enda jag kom fram till var att de helt enkelt inte behövde de tänderna.

Eftersom jag själv blev lite nyfiken så sökte jag mer om ämnet och tänkte därför redovisa lite kort om hästens tänder för er.

Hästen har, precis som vi, mjölktänder i början och de är cirka 24 stycken, varav 12 är framtänder och 12 är kindtänder. De permanenta tänderna kommer successivt och den fulla uppsättningen tänder är 40-42 stycken och oftast har de fått alla vid 4 eller 5 års ålder. Underkäken är mindre än överkäken på hästen och den kan därför bara tugga på en sida i taget. Underkäken kan dock röras i sidled och hästen tuggar därför med roterande rörelser.
Hästens tänder växer 2 mm per år fram till att hästen fyller 20 år och efter det tar det cirka 10 år för tänderna att brytas ner, men detta varierar mycket på vilken häst det är och vilket foder hästen har.
Framtänderna är till för att bita av gräset från marken och kindtänderna för att tugga det. Det är praktiskt för hästar i frihet, eftersom de snabbt kan bita av gräset och sedan tugga med huvudet uppe så att de kan vara uppmärksamma om något rovdjur skulle komma.

Så här ser hästens mun och tänder ut!Mina första tävlingar

2011-03-15 @ 18:37:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade tänkt berätta om mina första tävlingar som jag tävlade, någonsin.

Jag började någon gång i början av 2006. Då var det bara blåbärshoppningar som gällde men jag tävlade bara två stycken innan pappa tog grönt kort så att jag kunde tävla klubbhoppningar. Första klubbhoppningen var på en ponny som hette Turbo Björnen och som var en jätte rolig och söt ponny att rida.
Jag har inte koll på hur det gick i mina första tävlingar men efter att jag tävlat Turbo Björnen tävlade jag Lille Wille och Lilleman ibland. Jag var felfri ganska många gånger, det är det ända jag kommer ihåg och i och med att det då var ganska lågt (50 / 60 cm eller något sådant) så var det bara Clear Round.

Lille Wille är en mycket liten ponny men han är en höjdare på att hoppa. De sista 2 åren kanske (1 eller 2 år) så tävlade jag 80 cm på honom, vilket är högre än vad jag någonsin tävlat på Sune nu och Lille Wille är liten b-ponny. Han lärde mig jätte mycket och jag tävlade honom fram till att jag började märka att han inte tyckte att det var roligt längre, i slutet av 2007 eller i början av 2008 tror jag. Jag var aldrig särskilt snabb för han har så korta ben men jag var ofta felfri och ibland var det Clear Round så jag har några Clear Round rosetter hemma.

Efter att jag tävlat Lille Wille så tävlade jag Skrållan ett år ungefär, kanske lite mer, och fick många clear round rosetter och en 1:a pris. Detta var 2008-2009 och 2010 blev jag för gammal för att få tävla b-ponny så det var då jag började tävla Sune. Jag har även haft en privat ponny som heter Jasper en gång, på grund av att han ägs av en ridlärare på ridskolan och han är ungponny och endast c-ponny.
Och som ni vet så tävlar jag Kuhs på lokala hopptävlingar.

Här har ni lite bilder på de olika ponnyer jag har tävlat:
Lille Wille.


Skrållan. (dålig bild men hittade ingen bättre!)


Jasper, ungponnyn.

Bilder på Kuhs och Sune har ni sett, och kommer se, många gånger.


video

2011-03-15 @ 11:19:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Här kommer filmen på den mindre lyckade tävlingen. Tyvärr så filmades bara sista rundan och inte första där hon var fin..
Jaja thats life men här är en film iallafall.Hahah nu när man tittar på den ser de knappt ut som om hon bockar, men dock så missade filmaren en del av bocksprången :p
Körning

2011-03-15 @ 08:48:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är nu på Ölmstad, en mycket liten ridlkubb som ligger några mil utanför Jönköping. De är väldigt inne på vissa saker som andra klubbar inte sysslar så mycket med. Förr hade de en gymkana grupp som tränade och tävlade lite smått i gymkana, nu har de börjar lite med WE och håller även små tävlingar i detta.
De är även väldigt inne på detta med körning och nästan alla deras hästar är inkörda och brukar användas till det ganska ofta. På jfk är det bara våra två shettisar som är inkörda så vi åker istället ut till Ölmstad för att ha lite körning där med deras hästar.


Tyckte denna bilden var väldigt härlig och klockren!


Yakette

2011-03-14 @ 21:52:25 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag red jag faktiskt tre hästar, den sista hästen jag red heter Yakette och är en kompis häst.
Hanna som min kompis också heter sa att Yakette skulle vara hemsk idag eftersom hon hoppade igår och då blir hon alltid väldigt stel. Men jag tyckte inte att det var så farligt, efter att ha jobbat på lite böjda spår så slappnade hon av mer och mer och blev fin.

Yackie har väldigt svårt för att gå i en högre form och går därför i en väldigt låg form, ingen vet riktigt vad det beror på men hennes ägare Hanna tror att hon kanske har fastnat någon gång och skadat sig, även möjligt att hon kan ha gått omkull i eller efter ett hinder och fått en smäll eftersom hon var hopphäst innan Hanna fick henne.
Men hur som helst så har hon därför en väldigt speciell form och det var väldigt intressant att rida på henne. Det var väldigt lärorikt och jag fick lära mig att rida på ett lite anorlunda sätt för att få till hennes form på bästa sätt.
Men jag är nöjd för Hanna tyckte att hon såg fin ut och jag vet hur svår hon brukar vara att rida.

Tyvärr har jag ingen bild på Yackie.. kanske en annan gång!


Flechen

2011-03-14 @ 21:18:01 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter skolan så blev det att ta min älskade lilla moppe iväg till Flechen.
Valde att rida innan jag gjorde allt i stallet vilket jag tror var ett bra val eftersom jag var sjukt trött redan innan jag hoppade upp.
Gick väl sådär om man säger så, Flechen var trött och seg och ville inte jobba i onödan och jag var så sjukt trött jag med så det blev inte mycket av ridningen måste jag erkänna.
Men men så är det ibland, vi red iallfall en sväng på ridbanan i mest skritt och trav, tog bara nån galoppfattning för att få honom att släpa efter lite i vänstersidan och sätta under sig det bakbenet vilket han inte alls ville gör idag.
Annars var han fin som vanligt, på torsdag blir det dock lite med seriöst trimm på honom om underlaget vill som jag vill, det får vi se.


Lovade ju en bild på hela nya banan och detta var det bästa jag kunde få tyvärr eftersom Flechen vägrade stå still

Jag och flechen idag i det extremt inte roliga vädret...


Tillbaka i skolan

2011-03-14 @ 21:08:36 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter att ha legat hemma och varit sjuk sedan i tisdags var det nu dags för att ta sig i kragen igen och bege sig mot stallet för en väldigt softskoldag.
Vi hade stalltjänst som vantlig och sedan hade vi teori där vi tittade på en Kyra film som jag redan sett minst 20 ggr, men men sånt är livet.

Jag fick rida Eliza idag igen vilket jag inte alls var nöjd med till en början men när vår ridlärare sa att vi skulle få rida självständigt idag så att hon kunde se och betygsätta lite hur vi valde att lägga upp den tid vi hade på oss och vad vi valde att göra för övningar.
Detta gillade jag skarpt eftersom jag visste att om jag bara fick jobba igång henne ordentligt och jobba på enbart det som vi behövde så skulle det gå bättre än om jag måste göra vissa övningar som inte alls passar dagens ridning för mig och hästen.

Eliza var mycket framåt idag och det är alltid possitivt eftersom det då är lättare att bara samla ihop den energin för att få henne att jobba ordentligt och sätta sig på bakbenen. Jag tycker det gick hyfsat bra och hon var inte alls lika tung på bettet som hon brukar vara utan lyssnade på mina halvhalter och höll en bra och fin samlad form!
Det var bara lite i galoppen då jag tappade lite fokus och hon blev för lång och började då hänga på bettet igen, men annars tycker jag att det gick bra och hon var till och med trevlig att rida på!


Samma bild igen tyvärr.. har inget annat


Ännu ett val

2011-03-14 @ 08:39:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Står just nu inför ännu ett val som kommer påverka mitt liv framöver..
Efter gymnasievalet trodde jag att thats it, inga mer jobbiga skolval, men nu har ännu ett dykt upp och jag vet inte riktigt hur jag ska göra..

De jag ska välja är vad jag vill inrikta mig på i år 2 och 3, antingen häst eller naturvetenskap.
Jag har alltid haft tanken att det är klart att jag ska gå naturvetenskapliga spåret så jag får den fullständiga behörigheten till högskolan sedan. Men nu när jag står inför valet så vill jag nog hellre gå häst och fördjupa mig lite mer i de ämnena så jag sedan kan ta häst skötarexamen när jag går ut skolan och kanske förhoppningsvis få ett jobb då. Man kan ju alltid pluhha vidare sen och gå ett så kallat naturvetenskapligt läsår för att få de ämnerna som jag missar om jag väljer häst.

Men jag vet inte hur jag ska göra, häst + ett extra år med natur ämnena eller naturvetenskap redan nu men inte ha någon häst med..
Det är svårt, vad tycker ni ?

Eller

Vad ska man välja, det jag älskar eller det som kanske kan leda till en framtid?


Appaloosa sto var det ja

2011-03-13 @ 19:57:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt att jag inteuppdaterat förens nu men behövde lite tid på mig att smälta dagen innan jag orkade skriva om den. Men här kommer iallafall en liten uppdatering om min inte alls så lyckade tävlingsdag.

När vi red fram kände jag redan då att hon inte var som hon brukar, hon var stel och konstig och tog inte mina hjälper utan gick istället emot dem så mycket hon kunde. Hon ville inte heller gå fram ordentligt trotts att jag hade både sporrar och spö.
När vi väl hoppade fram blev det lite bättre och hon fick upp lite fart och hoppade jätte fint! Inne på banan sedan blev hon åter igen konstig och ville inte alls lyssna på vad jag ville att hon skulle göra utan koncentrerade sig mest på allt annat. Men hon hoppade fint när hon väl kom till hindren även om hon tvekade en del innan hon hoppade vissa.
Vi fick ett stopp på femman i första rundan där hon helt enkelt vägrade att hoppa och visade upp sin märr sida. Men sedan hoppade hon snällt resten av banan utan några större problem.

Nästa runda satte jag lite mer tryck på henne för att hon skulle jobba igång ordentligt och lyfta på sina ben bättre. Efter första hindret ville hon dock bara dra mot ut gången, och när hon har bestämt sig för något så finns det inte mycket att göra för då ger hon sig inte förens hon fått som hon vill. Men vi lyckades utan att korsa vår egen väg men jag blev arg på henne och lade på spöt en gång. Efter tvåan blev hon då både arg och glad, hon är lite konstig min lilla ponny. Hon fick iallafall för sig att jag skulle av till varje pris och bockade som satan. På något sätt höll jag mig kvar och red vidare på nästa hinder. Det var inte snyggt och hon tog varje chans hon kunde att bralla och dryga sig och lyfte inte alls på sina ben så bra som hon kan utan rev därför två hinder. Men men hon var nöjd iallafall även om jag inte var det någonstans.

Och jag vet att alla säger att det inte kan gå bra varje gång, men nu på sista tiden har det inte gått bra någon gång.
Men min älskade lilla ponnyskrutt var iallafall väldigt nöjd med sig själv och dansade glatt ut från banan och tyckte själv att hon vart bäst som vanligt..
Hon e söt iallafall även om det verkligen kom fram idag vilket envist appaloosa sto jag rider på -.-


Gammal bild på pucko hästen

Förr eller senare kommer det någon form av film från dagen, Becka ska bara fixa det först eftersom filmerna ligger på hennes kamera.


Bättre och bättre!

2011-03-13 @ 17:25:00 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Klubbhoppning idag och jag hade (såklart) Sune.
Tävlade 60 cm och sedan LD (70 cm eftersom Sune är c-ponny).

När jag red fram kändes han ungefär som vanligt, stirrig, på tårna och lite olydig. Därför var jag inte helt säker på att det skulle gå så bra i första klassen eftersom han dessutom hade stannat en gång på räcket på framhoppningen. Jag hade rätt och han stannade / sprang åt sidan två gånger, en gång på hinder nummer tre och en gång på hinder nummer fem.

Mellan klasserna skrittade jag honom bara lite innan det var dags att sätta igång honom igen. Denna gången kändes han lugnare och rev till och med räcket en gång på framhoppningen. Han som alltid brukar lyfta onödigt mycket på hovarna för att han tycker att bommarna är läskiga. Jag fick tagga till honom lite mot oxern och skrittade sedan tills det var min tur på banan.
Denna gången gick det bättre. Super fin genom hela banan, även om han kollade på några hinder. Det var omhoppning i denna klassen och han svängde rätt så snävt, även om jag kunde ansträngt mig mer. Det hela ledde till en seger bland sju andra tävlande. Är jätte glad och nöjd över placeringen och antagligen Sune också. Han var inte ens stressad under ärevarvet, vilket var både skönt och tråkigt, han hade kunnat galoppera på lite fortare. ;)

Som vanligt filmade pappa så här har ni vinnarrundan:
Ursäkta sitsen som vanligt, den är inte den bästa! Har endel att öva på men Sune var super.

Red med martingal idag och jag tycker att det hjälper jätte mycket på Sune. Han har en tendens till att trycka upp huvudet och göra nacken kort på tävling och han fick nu bättre flyt framåt.Slapp dag

2011-03-12 @ 19:36:16 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag har jag inte gjort så jätte mycket, vilket har varit skönt eftersom det trots allt är helg.

Vid 20 över 11 åkte jag till stallet för att ha hand om dagens barnridning som vi i US på ridskolan håller i varje lördag mellan 12 och 1. Det var väldigt många barn där som ville rida, skritt och trav med ledare. Det tog därför lite för lång tid trots att vi tog in en extra ponny när halva tiden gått. De ponnyer som gick var Teddy, Mutje och Bronx.

När barnridningen var klar hade jag och min kompis Linda hand om ännu en US aktivitet nämligen "Käpphästklubben". Den startade idag och det var 6 barn anmälda, varav 3 inte kunde komma idag. De började med att göra sina käpphästar och kommer fortsätta med att pynta dem nästa gång vi har möte.
När jag var liten gillade jag att "leka häst" (observera att jag menar liten, typ mellan 6 och 8 år) så jag tror att "Käpphästklubben" kan bli riktigt rolig för de barn som är med.

Sedan gick jag och kelade lite med Sune medan jag väntade på att skjutsen hem skulle komma.
Väl hemma har jag inte gjort särskilt mycket, förutom slappat med mera.

Bild på mig i stallkläder (mellan 1/2 och 1 år sedan).Regn och rusk

2011-03-12 @ 16:54:33 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Usch vad jag inte tycker om allt detta slask som blivit efter snö/regn blandningen som har kommit nu de sista dagarna. Lera överallt och det finns inga bra ställen att rida på med en häst som hatar lera över allt annat på jorden..
Så Flechen och jag tog en promenad idag istället, väldigt mysigt faktisk och han hittade lite gammalt torkat gräs att äta så han var nöjd han med.
Efter det tränade vi lite på vår spanska skritt i hagen. Flechen var väldigt uppmärksam idag och mycket villig att göra sitt bästa (det brukar vara motivationen som saknas). Så vi tränade en stund och han fick till ett par jättebra vändor där han lyfte bra på båda benen i ca 7-8 steg !
Klar förbättring för hans del, efter att inte alls vilja lära sig till att tycka det är roligt och vara uppmärksam, mycket duktig häst ♥


Gammal bild på mig och fin hästen♥

Ska förska få lite nya bilder snart, vad vill ni helst se bilder på? Träningar, ridning, hoppning, fin kort eller kanske lite bilder på när Flechen visar att han faktiskt kan gå i spanskskritt och hälsa väldigt fint ;)
Kommentera väldigt gärna vad ni vill se för bilder så ska jag försöka fixa det så fort som möjligt!


Uppe med tuppen!

2011-03-12 @ 05:56:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu är jag redan påväg mot stallet!
Idag blir det att jobba i ridskolestallet för att tjäna in lite pengar så jag kan köpa alla fina saker jag hittat nu när jag legat hemma och varit sjuk!
Nej men jag brukar jobba minst en gång i månaden som helgarbetare på ridskolan. Då släpper jag ut hästar, mockar fodrar och tar in hästarna till lunchen.
Efter det kan vi åka hem i några timmar för att sedan åka upp till stallet igen vid 8 på kvällen för att kvällsfodra och sedan låsa hela anläggningen!
Så det är vad jag ska göra idag, ska även rida Flechen så det skriver jag om lite senare idag!


Bild från i sommras då vi badade med hästarna! ♥


Sanni

2011-03-11 @ 23:16:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för att inlägget kommer så himla sent men har haft fullt upp tills nu.

Som Becka redan har berättat så hoppade vi en liten bana idag på lektionen. Jag fick äntligen hoppa Sanni igen efter att inte fått ha henne på himla länge i hoppspecialen. Men eftersom hon förra veckan hade lite komunikationsproblem med en annan tjej, Sanni ville åt ett håll och tejen åt ett annat så hon ramlade av när Sanni brallade lite samtidigt. Och eftersom jag ska tävla henne på söndag så tyckte väl vår ridlärare det var bäst att jag fick rida på henne idag.
Till en början var hon lite osamarbetsvillig och ville inte alls sätta sig på bakbenen utan tyngde sig stället rött mycket på bettet, vilket hon inte brukar göra annars..
Men efter vi hade galopperat lite och hon hade lagt några bocksprång för hon tyckte det var så roligt så mjuknade hon och blev helt som vanligt igen i skritten och traven. Det vill säga, sammarbetsvillig och mycket avslappnad och fin! Sedan när vi hoppade fram ble hon något stark och ville gärna dra iväg lite men hon var iallafall glad och tyckte att det var roligt. När vi hoppade banan sedan så var hon jätte duktig hoppade fint och lyssnade bra vilket resulterade i att hon landade i rätt galopp och kunde bara fortsätta att rulla på. Någon gång landade hon i fel galopp men det var bara att lugnt bryta av och fatta ny.
I kombinationen dock så la jag mig lite på magen innan första och hon spg din chans att smita ut innan b-hindret vilket hon gjorde en gång. Men efter det skärpte jag till min ridning lite och fick bättre tramp i stigbyglarna och lite mer gas i hennes bakben och då hoppade hon jätte fint, även om hon nästan hoppar mig i sadeln så som hon tar i!

Vi hoppade banan 1 gång på ca 80-85 cm vilket är en ganska lagom höjd för henne eftersom hon bå inte bara kan hoppa på fart och glömma benen bakom sig utan måste samla upp sig lite mer och hoppa ordentligt!

Jag är jätte nöjd med henne idag och hon hoppade kanon fint och ville verkligen, även om hon ville smita in till mitten ibland för att det naturligtvis är skönare att stå still med de andra hästarna. Men efter att jag sagt till henne någon gång så fattade hon vad hon skulle göra och skötte sig super!
Mycket duktig ponny idag, men jag funderar på om jag kanske ska ha ett par sporrar på mig på Klubbhoppningen på Söndag för att få igång henne lite mer..
Vi får se hur det blir.


Mycket gammal bild från vår första klubbis eller så, tror det är 60 cm, så ganska så länge sen!

Världens finaste ponny♥


Hoppträning

2011-03-11 @ 22:00:28 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hoppspecialen idag för både mig och Hanna och jag hade Sune, eftersom jag ska tävla honom på söndag.
Just på grund av att det är tävling på söndag så hoppade vi en liten bana. Jag hoppade ungefär 80 cm även om jag bara ska tävla 70 cm som högst på söndag, men det kändes bra att ha lite distans om ni förstår.

Vi började med att rida fram självständigt, 5 minuter i varje varv, skritt och trav. Sune var stel men ändå bättre än förra gången om ni kommer ihåg vad jag skrev då. Det var värst i vänster varv och var inte riktigt hajj på att ställa sig åt det hållet. Däremot var höger bättre men han slappnade ändå inte av och sökte sig neråt.
Sedan galopperade vi och Sune var super pigg. Det är inte vanligt att man måste anstränga sig mer än bara sätta sig ner djupt i sadeln för att han ska bryta av men nu fick jag kämpa en stund. Det är bara roligt att han är pigg och framåt och han var glad och spetsade ofta öronen. Denna Sune gillar jag men jag tycker att han kunde lyssna lite mer så vi får hoppas att han gör det på söndag.

Sedan hoppade vi fram lite på två eller tre hinder och Sune tvekade till en början men taggade sedan till och drog mot hindren.
Sedan var det dags att hoppa hela banan som var på 6 hinder.

Här är den banan vi hoppade:
Inte den finaste ritningen men det var lite svårt att förklara.

Som sammanfattning så tycker jag att det gick rätt så bra på lektionen idag. Jag hade sagt till mig att han absolut inte fick vägra idag men när han väl sätter ut bogen för att man inte ramat in honom ordentligt så är det rätt kört.. Det blev två "förbispringningar" på den sista oxern men annars hoppade han super. 80 cm är inte längre någon hög höjd för Sune och snart blir det även 80 på tävling.
Han var som sagt mindre stel idag än förra veckan och när jag travade av så slappnade han av lite grann stundvis och sökte sig framåt neråt. Dock är han fortfarande inte lika fin som vanligt, tyvärr.

Det var denna fredag.
Vi syns i morgon igen!

Ps. Tyvärr fungerar inte igenridningsfilmen.. Ni får kika runt på de andra videosarna vi har och som kommer i framtiden.

Äntligen

2011-03-11 @ 16:24:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Äntligen så fungerar lite av min teknologi som jag vill och videon går nu ladda upp här.
Så här kommer videon från när jag rider Bisse i hagen.


Videos

2011-03-11 @ 16:23:07 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Vad tycker ni om videos på bloggen?
Själv tycker jag att det är intressant med videos och ett roligt sätt att "följa" en blogg ofta när man inte alltid orkar läsa. Det kan däremot bli väldigt tråkigt om det är en video där man bara sitter och pratar om vad man gjort under dagen, när personens dag inte innehållit någonting roligt eller värt att veta.
Jag gillar när man visar videos när folk rider (om det är en hästblogg) eller när de visar upp saker (typ berättar om sitt största intresse på ett intressant sätt med bilder o.s.v), ger tips med mera.

Detta är ju mina åsikter men vad tycker ni?
Vill ni att vi ska göra fler videos och i så fall vad vill ni se i våra videos?
Det är viktigt att vi får reda på vad ni tycker så att vi kan förbättra bloggen.

Bara för att jag nu snackat om videos så visar jag bara snabbt en video jag mixtrade ihop med lite bilder på mig och saker som betyder något för mig (bestämde mig för att inte ta med människor om jag skulle missa någon eller om de inte ville vara med) och en på en klubbhoppning för er som inte sett. Ni kan ju berätta vad ni tycker om de olika filmerna. Gillar ni när vi visar filmer på våra tävlingar eller när vi rider?

Nu fick ni se lite mer vem jag är, när jag INTE är i stallet ^^.

Jag och Sune, förra klubbhoppningen!

uttråkad

2011-03-10 @ 21:45:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är fortfarande sjuk och har varit det i några dagar nu tyvärr..
Men när man är sjuk har man ju väldigt mycket tid över till att sitta vid datan och leta efter snygga häst grejjer!
Tyvärr har inte vårkläderna kommit ut speciellt mycker än men jag har hittat en del snygga schabrak som jag inte skulle säga nej till. Och även ett super snyggt träns som jag är helt såld på! Dock säger plånboken ifrån lite, men kolla går du alltid!
Träns Dyón Working
Rondellen

2011-03-10 @ 21:34:19 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Rondellen kallas en ridövning som är bra för hästen när den ska stärka sig i galoppen.
Hästen jobbar mer med bakbenen, galoppen blir lugn och sansad och ryttaren får känna på hur viktigt det är att använda skänklarna rätt och i rätt tidpunkt.

Börja övningen vid C. Trava på fyrkantsspåret igenom hörnet. Mellan M och R lägger du en liten travvolt där du är mycket noga med att ställa hästen inåt. När du gått ett varv på volten och är tillbaka på spåret, fatta galopp ur böjningen. Galoppera ett par steg och sakta sedan av till trav igen. Upprepa så att det blir ca 4 volter på långsidan. Trava på kortsidan vid A och ställ hästen inåt på motsvarande långsida. Vill du göra det lite svårare, rid öppna längst hela långsidan. Vid M, upprepa övningen. När vänstervarvet känns bra, byt till höger och gör samma sak.

Det du behöver tänka lite extra på är att ha ett ordentligt stöd på yttertygeln så att hästen inte överböjer sig, håll innerskänkeln vid sadelgjorden så att den inte glider för långt bak och ha bra kontakt med ytterskänkeln eftersom det är den du ska styra med.
Dessutom får inte volterna bli varken för stora eller för små och detta varierar från häst till häst. Känn på hur stor volt din häst vill göra men jag brukar rida upp till medellinjen och inte längre. Hästen får absolut inte luta sig inåt mitten eller trycka på innerskänkeln.

Lycka till med övningen.

Shetlandsponnyn Teddy i hagen i somras.Ojoj..

2011-03-10 @ 17:26:38 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Precis som för Hanna så har mitt internet inte fungerat på två/tre dagar nu. Väldigt irriterande och det är ju inte roligt när man har en blogg att uppdatera och veta att Hanna behövde göra det själv. Dessutom fungerar min mobil, mail eller skrivare inge vidare det heller så jag har haft lite problem.

Nu hoppas jag i alla fall att problemet med internetet är löst så att jag kan komma tillbaka till normal uppdatering på bloggen och dessutom kunna börja med vinnarens header.. Föresten, vill ni veta hur headern ser ut när jag är klar med den? Kommentera då så att jag vet så kan jag lägga upp den då!

Nu ska jag äta, vi ses senare!

Kuhs, redo för tävling!förlåt

2011-03-10 @ 10:44:23 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sorry för den sjukt dåliga uppdateringen igår och i förrgår! Men blogg.se har inte riktigt velat som vi har velat i alla lägen. Dessutom så har mitt internet gjort lite som det vill och har inte velat fungera på ett tag. Men nu fungerar allting igen så idag ska vi försöka komma igång lite mer!

Försöker även lösa problemet med filmen från när jag rider Bisse, den vill inte alls komma upp här på bloggen.
Och min data mår inget vidare heller så den vill inte exportera filen så jag kan lägga upp den på Videofy.me.
Men så länge har jag kägt upp den på youtube så vill ni se den klicka här.


Hemskt!

2011-03-08 @ 18:34:27 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vissa människor borde verkligen inte få ha hästar, eller djur över huvudtaget!
Härom dagen såg jag en familj som satt och red på sina två hästar, för det första så såg ingen av hästarna nöjda ut utan mest lidande om man får säga så..
Båda hästarna reds på skarpa hävstångs bett var av den ena reds på ett pessoa som var spänt i den nedersta ringen. De som red verkade väldigt nöjda eftersom hästarna snällt gick och krökte ihop sina nackar eftersom de inte hade mycket till val pga de skarpa betten.
Jag tycker det är så hemskt att se hästar behandlas på det sättet och framför allt när de som rider verkligen inte bemästrar att rida med ett sådant bett.
Jag tycker verkligen inte om Pessoa bettet från början eftersom det inte har någon som helst spärr och det går därför dra hur mycket som helst vilket resulterar i ett enormt tryck på hästens nackkotor(där nackstycket ligger.) eftersom sidostyckena spänns när ryttaren tar i hästen.
Att då se någon som sliter och drar i detta skarpa bett och inte har någon som helst kontroll på sin häst är inte alls speciellt kul, stackars stackars hästar..

Jag råder er därför att inte använda detta bett utan om ni har problem med vad ni ska ha för bett på er häst så åk till en bra hästaffär och fråga dem vad de tror skulle passa just din häst.
Ett pessoa bett är verkligen inget att föredra om ni frågar mig!


Ser hästen på bilden speciellt glad ut tycker ni? Det tycker inte jag iallafall, den får dubbla signaler och blir förvirrad. Om ryttaren drar i tyglarna skapas ett tryck i sidostyckerna som i sin tur trycker på nacken och nackakotorna där hästarna har väldigt mycket nerver. Detta gör att hästen vill sänka sitt huvud för att komma undan trycket. Men samtidigt så är oftast pessoa betten två delade vilket gör att när ryttaren tar i tyglarna skapas även ett tryck upp i hästens övengom när bettet böjer sig vilket gör att hästen vill höja huvudet. Den får helt enkelt dubbla signaler och blir förvirrad samtidigt som den får ont i både nacke och gom..


Sjuk

2011-03-08 @ 12:18:39 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Usch och fy och blä, när jag vaknade idag kände jag mig jätte hängig och hade sjukt ont i halsen, mamma tror jag kan ha feber.. Inte världskul men sånt är livet. Därför blir det tyvärr inget stall eller praktik idag.
Istället tänkte jag sätta på en underbart bra film och krypa ner i sängen igen.Idag blir det den underbart fina filmen "Flicka". Så sjukt sorglig men ändå väldigt väldigt fin♥

Har ni sett den? Vad tycker ni om den?


Hoppning på fin Flechen

2011-03-07 @ 23:08:51 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter skolan så kom Sanna med Flechen till ridhuset så jag kunde få rida lite för henne, vilket jag verkligen behövde!
Vi bestämde oss för att hoppa eftersom vi ändå var i ridhuset nu och han har ju inte hoppat på flera veckor.
Vi byggde bara upp två räcken på de olika snett igenom och hoppade lite lagom. Flechen var ganska så slö till en början men taggade till sen när vi väl börjat hoppa.
Jag har verkligen en snäll häst att rida på! Även om jag sätter honom i skiten genom att hålla för mycket i inner tygeln eller tappa ytter bogen eller liknande så hoppar han alltid hur fel han än kommer.
Men med Sannas hjälp så hoppade han snart bättre när jag skärpt till mig och red ordentligt, Det märktes att det var ett tag sedan jag hoppade ordentligt och inte bara på mini höjder med ponnysarna på ridskolan.
Det behövs en helt annan drivning för att få Flechen att hoppa så bra som han kan.
Max höjden som vi hoppade idag låg omkring 1.05 vilket han hoppade hur enkelt som helst. Jag har en verklig kanon läromästare och är väldigt lyckligt lottad över att få rida och lära mig så himla mycket på honom.

Det var underbart att få hoppa ordentligt idag igen äntligen, och det sista språnget var helt kanon och han tog det så enkelt. Vår fina duktiga häst!


Gamal bild på mig och Flechen på en hoppträning.

Om ni undrar varför jag skrev att jag inte kom hem förens vid lite över 10 ikväll beror det på att vi hade Us möte senare på eftermiddagen och sedan stannade jag en stund till för att hjälpa Sanna när hon skulle trimma lite på två utav lektionshästarna och sedan när jag ville att mamma skulle hämta mig kunde hon inte det eftersom hon inte hade någon bil. Så jag fick vänta tills Sanna skulle åka hem så jag kunde åka med henne, så det blev en kvällsmat i stallet precis som förr i tiden och sedan full fart tills klockan 10 då man kan låsa anläggningen och åka hem!
Det var min dag det imorgon ska jag iväg på praktik!


Skolan

2011-03-07 @ 22:53:32 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för att ja skriver så himla sent idag men jag har verkligen inte hunnit innan eftersom jag precis kom hem från stallet. Idag blev det verkligen en heldag, spenderade nästan 14 timmar i stallet idag.
På förmiddagen var jag ju med skolan precis som vanligt och idag skulle vi hux flux lära oss alla selens delar utantill på 1 timme för att sedan kunna skriva ett prov...
Trodde aldrig at jag skulle lyckas men det gick det med och tror jag lyckades pricka in alla rätta smådelar på rätt plats.
Efter lunchen var det ridning precis som vanligt. Idag fick jag dock rida en häst som heter Eliza och som jag inte gillar speciellt mycket att rida. Dels tycker jag att hon har för stora och tunfa rörelser och sedan hänger hon ågot sjukt på bettet och vill inte alls sätta under sig sina bakben i onödan, och eftersom hon även har något som heter kronisk lynfangit vilket gör att hennes ena bakben är enormt.( inte svullet direkt men det är jätte stort och stenhårt, ska försöka få en bild på detta någon gång i veckan så ni förstår vad jag menar.) Detta gör att hon tycker det är lite extra jobbigt att sätta under sig just vänsterbak eftersom hon är lite stel och så. Men det är inget farligt och man ska rida så mycket som möjligt på benet just för att få igång blodcirkulationen så att "svullnaden" går ner. Efter varje ridpass ser man tydligt att benet inte alls är lika svullet som det var innan man red, vilket är skönt att se.

Idag red vi iallafall delar av LB:1an, med lite sepentinbågar, 15 meters volter m.m. Eliza var tung i huvudet och ganska lat. Men efter att jag fårr igång henne lite så hon började röra ordentligt på sig fick jag henne sedan att sätta sig på sina bakben ordentligt mot slutet och då var hon väldigt fin för att vara Eliza. Så jag är nöjd med henne också idag även om hon var stel och jobbig nästan hela lektionen. Så länge det släpper mot slutet så får man vara nöjd med att man iallafall åstakommit något under ridpasset.


Hade ingen bra bild på Eliza men här är en iallafall


Nya ridbanan!

2011-03-06 @ 18:49:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Under en ganska lång tid nu så har det hålts på att byggas en ny ridbana där vi har Fleche, och igår eftermiddags blev den färdig så idag var det bara att rida på.
Ridbanan är 20 x 60 tror jag och är perfekt för träning, både hoppning och markarbete.
Så idag när jag blev Flechen var jag ju självklart tvungen att rida på den nya banan för att kolla hur den var och samtidigt kunna trimma lite på Flechen.
Banan var kanon bra och jag och Flechen jobbade lite på serpentin bågaroch volter för att få med ytterbogen ordentligt. Till en början var han lite framtung men efter att ha försökt sätta honom mer på bakbenen gick det bättre och han jobbade på i en bra och trevlig form. I galoppen blev han väldigt glad och pigg men höll sig ändå i skinnet och lyssnade bra. Höger galoppen gick kanon men i vänster galoppen blev han lite "kantig" i steget. Jobade därför en del på volten för att få med de innrebakbenet mer under honom och då gick det bättre och han fick sin vanliga runda galopp igen.Fin Flechen på den nya banan efter ridturen


Månadens läsare

2011-03-06 @ 18:03:18 | | © DailyHorses 2013
I torsdags slutade vår tävling "månadens läsare".
Det var många bra bloggar som var med och vi tog därför lång tid på oss att bestämma vem som var den mest värdiga vinnaren.

Nu har vi bestämt oss för vår favorit och vi har gått både efter hur bloggen ser ut och hur mycket bloggaren har kommenterat och varit aktiv på vår blogg.
MÅNADENS VINNARE ÄR ...
ASSLATJEJERNA.BLOGG.SE
Grattis, ni har vunnit en header som kommer bli specialgjord till just er blogg!
Skicka iväg ett mail till dailyhorses@hotmail.com om hur ni vill att eran header ska se ut så får ni den tillbaka skickad så fort den är klar.

Vann du inte denna gången?
DU HAR CHANS ATT VINNA SJÄLV!
Men nu har vi ändrat reglerna lite.. Man behöver inte "anmäla" sig till tävlingen utan vi bara kollar vilken läsare som varit bäst på att besöka och kommentera under en månad och utser då den läsaren utan att hon/han behöver anmäla sig. Därför kan det vara bra i början på en månad att kika in lite extra mycket för att se om du vann och det är stor chans så länge du besöker ofta och kommenterar mycket.
Nu är dessutom priset hemligt fram till att vinnares utses i början av varje månad, men vi kan lova er att det är ett pris att kämpa för!

Hopptävlingar

2011-03-06 @ 12:07:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Både igår och idag har vi jobbat in egna starter genom att vara funktionärer på tävlingar på vår klubb.
Igår var det lokal hoppning storhäst och idag är det regional hoppning storhäst och vi har sett många fina ekipage och många duktiga hoppryttare samt hopphästar.
Klubben har nyss fått in nya, snygga hinder (mest hinderstöd och infångare) och det gör att banan ser roligare ut och jag blir mer och mer taggad inför de tävlingar vi ska vara med på.

Nästa söndag är närmaste tävlingen men det är bara en liten klubb där jag ska tävla Sune, 60 clear round och 70 med omhoppning. Därefter hoppas vi att vi har hittat några lokala hopptävlingar i närheten som vi kan åka till och tävla och där tävlar jag Kuhs, LD och LC. Ska bli roligt att åka ut och tävla eftersom det blir första gångerna för vår del och somsagt är jag VÄLDIGT taggad.

Hade inte med mig kameran varken igår eller idag men här har ni en gammal bild på något ekipage på en nationell hopptävling som vår klubb anordnade.
En av våra duktiga Jfk ekipage, Caroline och CassandraVår känslor

2011-03-05 @ 22:46:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det sådant underbart fint väder ute så man kände sig riktigt glad när man åkte upp till stallet imorse.
Men eftersom jag försov mig, (som vanligt) så han jag tyvärr inte rida Flechen idag eftersom jag hade brotom upp till jfk senare för att vara funktionär på tävlingarna.
Men jag lyckades iallafall få med mig mamma upp till stallet idag så hon och jag gick en sväng med Flechen istället.
Och han var så glad lilla plutten och försökte till och med bralla när jag ledde honom i grimma och grimskaft. Det var visst inte bara jag som hade vår känslor idag.
I morgon ska förhoppnings vis Becka med till Flechen och ta lite bilder, men vi får se hur det blir!


En bild på världens bästa team bjuds på idag.


Miro

2011-03-05 @ 10:58:43 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår på lektione hade jag Miro, han var väldigt stresad till en början och ville inte alls mjukna och söka sig till bettet. Med efter vi ridit fram ett tag i alla gång arter mjuknade han lite och började tugga på bettet och söka sig neråt.
Men då var det ju dags för hoppning.
Becka har ju redan berättat vad vi gjorde på lektionen så jag tänkte bara dra lite snabbt om hur det gick för mig.
Miro var pigg och allert så det var inga större problem att hoppa. Vi satte upp en bra grundgalopp från början och sedan gik resten av bara farten precis som det ska vara. Det var någon gång då han fick för sig att han skulle landa i kors galopp och vägrade sedan bryta av. Men det var bara att ta in honom på volten bryta avoch sedan lugnt fatta rätt galopp och fortsätta banan.
Jag är nöjd med Miro han var duktig, dock hade jag kunnat rida bätte.


Dålig bild, men Miro vid tömkörning


Hoppning på finaste

2011-03-04 @ 23:16:43 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var det dags för hoppspecialen igen.
Vi hade tre hinder som på en åttvolt, en oxer vid bokstaven X, ett räcke vid C och ett räcke vid A. Dessutom hade vi var sitt hinder "halftigenom" på vardera sida (ett bredvid hindret vid A och ett bredvid hindret vid C). Lite svårt att förklara men det spelar inte så stor roll.
Vi hoppade inte superhögt, 80 som högst men det blev i alla fall en liten bana utav det.

Jag hade Sune och det var länge sedan jag red honom (tja, 2 eller 3 veckor ÄR mycket) så det var jätte roligt. Dock var han jätte stel i båda sidorna, hård i munnen och ville inte alls bli mjuk. I vanliga fall går Sune med gummiband men jag rider honom aldrig med gummiband för då blir han bara ännu hårdare i munnen. Det är mestadels gummibanden som gjort så att han är så här men han har inte heller blivit trimmad på ett tag och skulle behöva en riktig genomkörare för att bli mjuk igen.

Idag var han framåt på hindren och det gillar jag. Han hade inte riktigt koll på sina ben alltid och snubblade till efter hindren ibland men annars tyckte jag att han hoppade okej även om jag kunde gjort en bättre prestation.
Det kändes ovant att rida honom och han var inte riktigt som han brukar men jag hoppas att han snart blir den vanliga Sune igen som är hyffsat mjuk och inte tung på bettet.

(bjuder på bilden..)
Men Sune, alltid lika kärleksfull! Älskar dig världens finaste ponny ♥ ♥ ♥Fin Flechen

2011-03-03 @ 20:20:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red ju även Fleche idag och han var jätte fin redan från början. Så vi busred mest i hagen men jobbade även på lite skänkelvikningar vilket han gjorde kanonbra idag i både skritten och traven.
I galoppen så blev han lite kanitg och spänd och när jag samlade ihop honom för att få en mer rund galopp så blev det jobbigt för honom och han försökte därför springa ifrån arbetet. Men efter att jag jobbat ihop honom ordentligt så blev galoppen bättre och han slappnade av till slut. Så efter det fick han sträcka ut lite och busa av sig, samlade sedan ihop honom igen för att han skulle veta att han fortfarande ska lyssna även om han får galoppera på lite mer på långsidorna. Han lyssnade kanon så jag valde att avsluta där och skritta av honom.

Mycket duktig Flechen idag som verkade väldigt nöjd med dig själv. Vi tränade även lite på spanskskritt i stallgången innan jag nattade honom och åkte hem. Duktig häst!


Bistro

2011-03-03 @ 20:10:31 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag när jag kom hem från skolan var det full fart eftersom jag skulle hinna med att rida två hästar innan det blev mörkt.
Jag började med Bisse som var lika pigg som vanligt, jag red i hagen idag med för säkerhets skull och eftersom han inte har varit i skogen på några veckor nu.
När jag travade fram var han mycket mjukare idag, antagligen tyckte jag bara det eftersom jag nu vet hur jag ska rida honom och har hittat knapparna så att säga. Formen var ju ganska okej igår men jag tycker att det var en mycket mer samlad och rund form idag och han jobbade på mer med sina bakben. Han var även fin i galoppen i början och höll den bra formen även där. Dock blev han lite glad efter vi galopperat en stund och villa busa lite, han ökade tempot lite och bytte galopp en gång, annars skötte han sig väldigt bra!
Becca som äger Bisse var även med och filmade lite idag så filmen kommer upp så fort hon har skickat den och jag har laddat upp den! förhoppningsvis kommer den redan ikväll!

Så länge får ni nöja er med en bild på den lilla bus hästen ♥Raymond

2011-03-03 @ 15:33:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Becka skrev ju lite igår om en av hennes gamla favoritponnyar, Kasper.
Så jag tänkte att jag skriver ett liknande inlägg jag också eftersom vi fått önskemål om att skriva om det.

Raymond var en storhäst, en brunskäck som var en av de mest godhjärtade hästar jag någonsin träffat. Han skulle aldrig få för sig att göra någonting dumt mot någon och försökte alltid att ligga alla till lags och få alla att vara glada.
Han kom till ridskolan när jag var liten så jag kommer inte ihåg det speciellt väl. Det var först år 2006 som jag uppfattade honom och började att gilla honom mer och mer för varje dag som gick.
Han var en vän som alltid fanns där för mig när jag än behövde honom, jag spenderade många timmar i hans box innan det kom massa folk till stallet, och bara satt där och tittade på honom när han åt.
Han fastnade genast i mitt hjärta och är den häst som utan tvekan har kommit mig närmst och han kommer alltid att finnas hos mig även om han inte längre finns på vår jord..
Jag kommer inte ihåg exakt när det började, men han bev skadad och det tog lång tid innan han blev så pass bra att han kunde börja skritta igång igen. Jag var överlycklig eftersom jag fick hjälpa till att rida igång honom igen. Vi gjorde så himla mycket tillsammans de året. Vi skrittade ut i skogen barbacka och bra va tillsammans, vi fick rida ut med någon annan ibland och bara bus rida i skogen, rida i paddocken och vi njöt i fulla drag båda två. Det var han jag och min kompis Julia för alltid, vi höll ihop så mycket vi kunde.
Tills en dag ridskolechefen berättade att han inte skulle bli bra efter att ha blivit skadad ännu en gång.. Vi förstod att dom skulle ta bort vår älskade vän från oss och vi spenderade så mycket tid som möjligt med honom de sista veckorna. Satt i gräset medans han betade och han såg så lycklig ut.

Men en dag när jag kom upp till stallet möttes jag av några kompisar utanför stallet och alla hade de tårar i ögonen, de berättade att Raymond, min Raymond inte längre fanns. Allt rasade och jag kunde inte sluta gråta på flera dagar.

Men nu minns jag bara en fina snälla underbara godhjärtade häst som han var och fortfarande är. Han är den som alltid kommer att finnas hos mig hur lång tid det än kommer att gå.

Många hästar kommer att komma och gå igenom mitt liv, men Raymond var speciell, han var inte bara en häst för mig han var min allra bästa vän och livet är sig inte likt utan honom.
Alltid lika glad och nyfiken ♥

Världens finaste Raymond ♥
Hästen med ett hjärta av guld, jag kommer aldrig glömma dig du är föralltid min bästa vän
Kasper Boy

2011-03-02 @ 21:29:27 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
För ett tag sedan fick vi önskemål om att skriva om före detta favoritponnyer så jag får väl ta att göra det.

För några år sedan kom en c-ponny till vår ridskola. Han var skimmel och hette Kasper, eller Kasper Boy.
I början var han lekfull och nyfiken och jag började gilla honom mer och mer. Han stod då i en box (vår ridskola byggdes nyligen om och nu har alla ponnyer och hästar boxar) men flyttade senare till spilta. Jag kommer inte riktigt ihåg när men han började vantrivas på ridskolan och visade detta genom att bita folk som kom för nära med mera. Han var egentligen inte elak men när folk betedde sig fel (enligt honom) blev han arg på dem. Han kunde sparkas, bitas, tränga in personen i spiltväggen och strök ofta öronen bakåt när man skulle rykta honom.
Efter ett tag var man tvungen att ha honom i gången när man skulle göra iordning honom före en lektion och det var många som varken vågade gå in till honom eller borsta, sadla och tränsa.
Han började försöka "attackera" framåt när han stod i gången men grimman och grimskaften som han satt fast i på båda sidor höll emot. Som sagt så var han inte elak men han vantrivdes enormt på ridskolan.

Trots att han betedde som han gjorde i stallet så var han fin att rida. Han jobbade gärna i form och han var nog den ponny som lärde mig mest om just det. Dock var hans galopp väldigt hackig och seg och den blev värre och värre ju längre han stod på ridskolan.

Många undrar varför jag kunde gilla denna ponny men för mig var han samma gamla nyfikna och söta Kasper som i början och jag har en tendens till att börja gilla ponnyer som inte uppför sig väl eller som de borde (Sune till exempel, lilla fjant hästen). Jag tyckte alltså om Kasper väldigt mycket och ville rida honom varje gång på ridningen.

Sista gången jag hoppade Kasper var en jätte varm sommardag strax innan sommarlovet. Det var inte ett moln på himmelen och vi red i paddocken på vår ridlektion. Kasper var inte alls framme men jag tyckte att det var super roligt ändå.

Jag trodde då att det var sista gången jag red Kasper men så blev det inte. Jag hjälpte nämligen ett litet barn på ridlägret en vecka senare eftersom hon hade Kasper. Jag gjorde iordning honom före lektionen åt henne hela veckan och någon gång i mitten av veckan skulle de rida ut. Kasper var opålitlig ute och kunde ibland få för sig att börja bocka. Jag visste att han snart skulle säljas från ridskolan och ville därför tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med honom och följde därför med gruppen ut.
När de inte kommit allt för långt och de skulle börja trava så bockade Kasper så att tjejen flög av. Jag fångade Kasper men tjejen ville inte rida mer så jag fick skritta honom hem.

Veckan efter åkte jag själv på ridläger till ett annat ställe och en dag smsade Hanna (ja, denna Hanna på bloggen) och sa att Kasper var såld. Det var hemskt men samtidigt kände jag mig lättad. Han skulle må mycket bättre om han inte stod på ridskola.

Bilder på Kasper kommer imorgon.


Bisse bus!

2011-03-02 @ 18:43:22 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag har jag ju som sagt ridit en kompis häst eftersom hon ramlat av och slagit i sitt huvud så pass att hon inte får rida på ett tag.
Hästen i fråga heter Bistro och är en fux valack på 18 år. Trots sin ålder är han en pigg och levnads glad häst som för det mesta alltid gör sitt bästa.
Men eftersom han har busat lite nu ett tag och sedan bara skrittat sedan dess att Becca(som hans ägare heter) ramlade av så tyckte vi allihop att det var bäst att hålla sig i hagen idag och rida.
Valde att bara ta en lugn tur och se hur han kändes, och även vänja oss lite vid varandra eftersom jag bara ridit honom 2 gånger innan. Men jag tycker det gick helt okej och han hade en ganska fin form nästan hela tiden så jag är nöjd!
Det blev en del trav och nån liten galopp och han skötte sig super, bara en gång då han ville bralla till lite när vi galopperade men annars var det ingenting och Bisse var glad och nöjd över att få röra på sig igen.
Ska rida honom även imorgon och sen får vi se om Becca hade tänkt att piggna på sig eller om jag ska rida något mer på Bisse.


Bisse bus får stå för bilden idag också, sötnosen ^^,vår

2011-03-02 @ 16:01:11 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu känns det äntligen som om våren är påväg! Idag är det strålande sol här i jönköping och nästan 18 grader varmt i solen! Helt underbart verkligen!
Så nu ska jag bege mig upp mot stallet och ta en ridtur i denna underbara vårdag! Skriver mer senare, hade så bra !


Snödropparna har börjat titta fram ♥


Foto

2011-03-01 @ 20:33:43 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har ett annat liv än det i stallet med hästarna (tro det eller ej) och eftersom jag har dåligt med idéer om vad jag ska skriva om inom häst området (ni får gärna kommentera med något ni vill att jag ska skriva om, om ni vill) så får det bli ett inlägg med något annat.

Jag gillar att fota, precis som Hanna, och jag har inte pratat så mycket om det känner jag.
Det jag fotar med är en Nikon D5000 med ett vanligt, tråkigt 18-55 objektiv. Jag vill köpa ett nytt objektiv men tar mig aldrig tiden att göra det så jag får leva på det gamla.
I alla fall, jag är mycket intresserad av redigering och webbdesign också och det är jag som har designat denna bloggen (försöker lösa problemet med den vita bakgrunden och menyn som hoppar ner..).

Det jag fotar är ofta hästar men min kamera är inte den bästa på att fota saker som rör på sig och därför fotar jag också endel natur och människor.
I sommar har jag faktiskt ett uppdrag, för min kompis vill ha modellbilder på sig själv och vi ska då åka till min sommarstuga och fota en massa.

Tyvärr har jag inte Photoshop som jag redigerar i eftersom min gratis testperiod gått ut för länge sedan och för att jag inte har pengar att köpa det (svindyrt!) men istället redigerar jag mina bilder i GIMP som är ett gratis program nästan lika bra som Photoshop.
Om du vill ladda ner det så sök på GIMP på google och gå sedan in på deras egna hemsida och klicka dig runt tills du hittar nerladdningssidan.

Om det är någonting ni undrar över så skicka iväg en kommentar direkt med din fråga!

Här har ni lite bilder jag har tagit och redigerat :
Före..

Efter..

"Före"-bilden ville inte laddas upp så ni får nöja er med bara den redigerade på mig.


Fullt ös

2011-03-01 @ 17:46:49 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag började jag min dag med att försova mig och fick springa till bussen för att inte komma försent ut till min praktikplats! När jag väl var där så var det full rulle precis som vanligt. Idag var det fyra hästar som skulle ridas och 1 som skulle longeras, de hästar som skulle ridas var en tre åring, en fem åring som inte är mycket riden och halvt galen, en 7 åring som är lite galen den med men inte så hemskt, och sen Bonyr.
Eftersom Erica ska träna för Svante Johansson imorgon så trimmade hon på Bornyr idag, och sedan red hon även 3åringen och den galna 5 åringen. Jag fick rida den lite mindre galna hästen som heter Heilie. En häst som tidigare har varit helt omöjlig att rida eftersom den varit så sjukt bakskygg och därför blivit livrädd för ryttaren hela tiden. Men efter att Erica har jobbat en väldig massa med den är den nu fin och håller bara på lite ibland.
Heilie är ganska speciell som ni kanske förstår men hon är även en väldigt bestämd dam, får hon inte som hon vill slänger hon med huvudet och går emot skänklarna så det tog ett tag för mig att komma på hur hon fungerade men sen gick det bra och hon var fin och mjuk att rida på!

Överlag så har dagen varit bra och nu tror jag att jag ska åka och köpa en extern hårddisk till min data eftersom alla mina bilder håller på att krascha ner hela datan..


Flechen i stallgången för några veckor sedan.