Känner mig duktig!

2012-05-31 @ 21:23:15 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Religionprov - check!
Inlämning i skolan - check!
Hoppa Flechen - check!
Jogga 4 km - check! 

Japp nu måste jag säga att jag känner mig väldigt duktig och jag är nöjd och glad för dagen! Nu ska jag bara skriva lite blogginlägg inför morgondagen så ni har något att läsa när jag är i skolan! Efter det väntar den underbart sköna sängen på mig ♥

Blogg.se totalar att lägga upp en bild så ni får överleva utan..


Utmaning 2 - Rebecka

2012-05-31 @ 19:14:00 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013Stall nummer två

2012-05-31 @ 18:26:30 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Efter 2 missade bussar och ett stycke skoskav påväg hem från Bull så drar jag mig mot stall nummer två - JFK. Sune och Kuhs ska skrittas lite längre idag (Kuhs 40 minuter och Sune 20 minuter) så det kommer ta sin lilla tid. Börjar bli lite långtråkigt att gå varv efter varv runt stallet men men, jag får ju göra det med mina hjärtan som sällskap och det skadar ju inte! ;)

Nästa vecka ska de iväg till veterinären igen och jag hoppas på att kunna ta ledigt för att hänga med. Det är väldigt nyttigt och lärorikt!


Pay and Jump

2012-05-31 @ 15:45:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Såg igår att det kommer att vara en Pay and Jump lite utanför Jönköping nu på Söndag och kunde verkligen inte motstå så jag anmälde mig och Flechen till två klasser. Vi ska lulla runt 90cm och 1m bara för att känna att allt stämmer och att han lyssnar på mig. Ska bli riktigt roligt att komma iväg och hoppa lite bana med honom!

Tycker verkligen att det är kanon när klubbar anordnar pay and jump hoppningar lite då och då som man kan åka på både som en rolig grej och som träning för både en själv och hästen. Taggar verkligen Söndagen, det kommer bli kanon kul och förhoppningsvis så sköter sig min underbara häst lika bra som han gjorde sist vi hoppade klubbhoppningen :)

Min och Flechen förra start, hindren ligger här på 1m:Snart klar

2012-05-31 @ 13:39:13 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Nu har jag gjort klart ännu en uppgift i skola och har bara ett prov kvar denna veckan. Har två inlämningar som jag måste bli klar med nästa vecka också för efter det tänker jag ta ett rejält sommarlov och jag kommer inte så mycket som titta eller tänka på skolan förens dagen innan vi börjar igen. Jag är oftast inte den som är skoltrött utan brukar alltid ta tag i allting och göra det, men det här året har varit ett helvete rent ut sagt i skolan och jag pallar verkligen inte med det längre. Så nu ska jag ta mig i kragen nästa vecka och skriva bra på provet och göra färdigt mina inlämningar så jag sedan med gott samvete kan ta sommarlov och inte ha en enda tanke på skolan på hela sommaren!
Svar på frågestunden - del 3

2012-05-31 @ 09:36:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vilken av ridskolans ponnyer gillar du mest förutom Kuhs och Sune?
Svår fråga, men gillar hela högen väldigt mycket eftersom de är som en liten familj. Om jag måste välja... Zlatan!

Zlatan och Jag

Är du och Hanna bra kompisar?
Ja, klart! :)

Vad är det bästa med att blogga?
Responsen från läsare och möjligheten att kunna nå ut med saker och inspirera. Jag har många förebilder men vill också kunna vara en förebild för andra. Lära ut och få kritik!

Vilken av ridskolans ponnyer gillar du minst?
Gillar som sagt alla men att rida tycker jag inte speciellt mycket om Mutje (sålänge det inte är voltige såklart). Hon är stor och plöjer liksom fram på något sätt som jag inte gillar. Annars gillar jag henne mycket!

Kuhs/Sune?
Sune eftersom han verkligen betyder allt för mig, min älskade ponny! Han har betytt mest genom tiden och vi har ett band som jag inte har till någon annan häst.

Sune och jag

Rider du på ridskola och privat? I sånna fall varför?
Rider på ridskola 1 gång i veckan och privat 1/2 gånger i veckan ungefär. Ridskolan behåller jag för att mina vänner är där och för att jag inte vill släppa Sune, Kuhs och de andra ridskolehästarna. Privat eftersom jag vill utvecklas med Bull och jag aldrig skulle kunna göra det utan tränare. Utan Veronica hade jag antagligen fortfarande haft en stjärnkikare till ponny som går i 110 km/h.

Vad tycker du om skvaller/nyhetsbloggar?
Helt ok, sålänge de inte är allt för taskiga. Dock tycker jag att ponnysanning börjar bli lite för snälla men det är min egna åsikt. Tycker att skvallerbloggar ska vara lite hårda, ifrågasätta och ge skvaller som man inte hittar så lätt!

Vad fick dig att börja blogga med Hanna?
Vi diskuterade bloggar och hon frågade om jag ville starta en hästblogg med henne och det lät roligt.. ;)

Nämn något/några intressen utöver ridning!
Spelar fiol, har hoppat simhopp (vilket jag fortfarande tycker är kul), målar och tecknar ibland när jag har tid och så självklart fotografering och redigering.

Bara ett exempel på fotad och redigerad bild av mig. Fina Kuhs

Vilken är din favorit ponny om man inte räknar med Bull?
SUNE!!!

Hur tycker du en bra hästblogg ska vara?
Varierade inlägg, bra och fina bilder, bilder i princip alla inlägg och noggrannt skriven text. En blogg med enbart "hej, idag red jag min ponny och han var såååå fin, nu ska jag äta. vi ses, puss puss" är galet tråkig. Ni förstår!

Hur många ridläger har du vart på? Vilket har isåfall varit bäst?
Det enda ridläger jag har varit på förutom världens bästa Vedbände, är dagridläger på JFK.. Vedbände är bäst ingen protest!

Skogstur

2012-05-30 @ 21:51:34 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Kom fram till hur grymt bra jag har det i mitt stall faktiskt. Underbara människor som alltid är trevliga och hjälper till, mysigt och fint stall med lagom avstånd från stan. Fin stor ridbana och ine långt till fina sandade ridvägar med massa naturhinder. Kan man få det bättre egentligen?

Idag fick Felchen gå runt den så kallade galoppbanan. Det är en sandad ridväg i skogen som går som en slinga runt och är helt perfekt att galoppera på. Massa galopp blev det och under de tillfällen han slappnade av var han jätte fin! Sen har han ju väldigt svårt att inte vara rädd för allt och går mest rakt upp när han ser livsfarliga stenar, subbar eller träd! Men vet ni vad? Jag älskar honom ändå♥
Tillfälligt sadelbyte

2012-05-30 @ 20:01:13 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Som jag skrev igår har vi haft lite problem med Flechens sadel det sista så idag testade jag att rida med en annan sadel som jag fick låna. En hoppsadel som var lite bred för honom men vi la en Mattespadd under och då låg den helt okej och släppte inte allt lika mycket ibak som hans gör. Så för tillfället så kommer jag rida omkring i den här sadeln istället!

Tusen tack till vår snälla snälla stallägare som lånar ut sadeln till oss!


Min sommar

2012-05-30 @ 15:25:28 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Åh helt sjukt det är sommarlov jätte snart! Nu har jag endast 9 skoldagar kvar av tvåan! Det ska bli så himla underbart med lov, det kan jag verkligen behöva just nu känner jag!
Och ännu bättre är att om precis 18 dagar kvar innan jag drar till Egypten i en vecka med familjen! Så underbart!

Resten av sommaren kommer att bjuda på en väldigt blandad kompott men det ska bli en kanonsommar det kan jag lova er! Bland annat så ska jag förmodligen jobba lite på stall Sjövik hos Erica och hjälpa till lite. Vi ska även till Gotland, Visby och tävla en helg och då ska jag med som hästskötare, kommer bli awsome!

Förutom det så ska jag umgås mängder med mina underbara vänner och bara njuta i solen och ha det underbart! Drar även till sommarstuga nån vecka i slutet på sommaren och där blir det ännu mer sol och bad i havet, kan livet bli bättre? ♥


Kommer sakna älsklings Flechen lite men han ska gå på bete och tjocka sig så han får det bra!♥


Svar på frågestunden - del 2

2012-05-30 @ 11:22:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag undrar hur det kan vara så att du är 15 och går i gymnasiet, man brukar väl gå i 8:an/9:an då?
Det har du alldeles rätt i! Det är nämligen så att jag aldrig gick i klass två. Bytte upp direkt från 1an till 3an, för på den tiden gillade jag skolan och taggad för att lära mig mer!

Svåraste häst du ridit på jfk?
Riktigt svår fråga! Alla är svåra på sitt sätt men Aspe är ganska svår att komma i underfund med hur man ska rida.

Aspe

Sanni/Miro?
Jag har ridit Miro 2 gånger för jättelänge sedan och Sanni 1 gång så har inte så mycket att jämföra med. Säger Sanni i dressyr och Miro i hoppning!

Var bor du?
Jönköping.

Hur ofta rider du Sune och Kuhs?
Just nu ingenting eftersom båda är halta men om de inte skulle vara det så ibland på hoppspecialen. Oftast brukar jag ha Sune (världens bästa ponny) men även Kuhs ibland sådär innan tävling och på tävling.

Vilken var den första ponnyn du tävlade med?
Har tävlat massa blåbärshoppningar och klubbhoppningar när jag var liten så har inte en aning faktiskt. Kommer ihåg att jag tävlade klubbhoppning endel på en ponny som heter Lille Wille men vet inte om det var den första.

Lille Wille

Finns det någon ponny på JFK som du inte har ridit?
Nej inte längre. Hade inte ridit Boy förrän för några veckor sedan men nu så. ;)

Vilka av storhästarna på JFK har du ridit och vem/vilka av dem gillar du mest?
Jantar, Oline, Sjamys, Najsan, Tristan, Daira, Foxy, Honey och Charlie. Tror inte jag har glömt någon iallafall.. Vissa har jag bara skrittat på när de skulle igång efter hälta. Gillar Jantar mest bara för att jag fastnat för honom mest redan för några år sedan. Han och Elisa (som jag aldrig ridit på) är mina favorit-storhästar på ridskolan!

Elisa

Welsh/Newforest

Svart/Skimmel

Smink/Ej smink - Alltså jag brukar inte direkt sminka mig för att åka till stallet men tycker det är roligt med smink. Jag tycker att man ska sminka sig om man trivs i det men inte för någon annans skull liksom.

Blogg.se/Devote.se - Har aldrig bloggat på devote men blogg.se går att göra snyggare designer på (om jag får säga vad jag tycker) så väljer det!

Bläs/Stjärn - Älskar breda bläsar!

Plugg

2012-05-30 @ 09:30:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Det är verkligen sjukt hur dåligt en skola kan plannera arbetet under ett läsår. Vi har inte haft ett enda normalt prov på hela året förutom någon mattediagnos då och då. Men inga stora prov som man måste plugga till överhuvudtaget. Men nu de sista veckorna öser det in med prov och inlämningar blandade med nationella.. Pain in my as rent ut sagt!

Men jag ska nog inte klaga om man jämför med hur mycket alla andra har och har haft. Är bara så grymt trött på min skola just nu och var grymt nära att byta skola till hösten! Men nu blir jag nog kvar ändå.. varför vet jag dock inte, hade gärna bytt...


Tur att min älskade underbara häst förgyller mina dagar♥


Studiedag

2012-05-30 @ 08:32:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Lediga nästan hela dagen igår och studiedag idag, kan det bli bättre? ;) Ja det kan det, haha!
Idag SKA jag faktiskt plugga. För det mesta blir det inte att jag pluggar även om jag skriver att jag ska göra det, så har försökt undvika det på sistonde. Men idag SKA jag så det så!

Bull kanske får sitt vaccin idag (beroende på när veterinären kan komma) men om han inte får det så står det en uteritt på schemat. Men förhoppningsvis får han idag så att jag kan vara med och hoppa på söndag när Hanna ändå är där och hoppar Dogge!


Dressyrpass

2012-05-29 @ 20:45:01 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Hade egentligen tänkt att rida ut och klättra idag men då himlen såg väldigt mörk ut och det varnades för regn och det tar 1,5 timmar för mig att rida till klätterbackarna, klättra en stund och rida hem igen, kändes inte jätte lockadnde i regn! Så jag ändrade planerna lite och trimmade lite på banan istället! Flechen var faktiskt riktigt fin idag och skötte sig fint! Lite jobbigt att jobba igenom i skritten men det släppte mot slutet och traven och galoppen var fin!

Provade även lite andra sadlar på honom idag när jag ridit klart då hans sadel släpper baktill just nu. Väntar på att en sadelmakare som vi haft innan ska komma och titta på det och stoppa om den. Har nog hinnat en allroundsadel som han kan ha, ska testa rida med den nån dag i veckan. Hittade även en dressyrsadel som inte låg helt tokigt, så nu får vi se hur det blir ;)
Tävlingsfunderingar

2012-05-29 @ 17:44:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nästa tävling för min och Bulls del blir inte förrän 8 juli pga vaccinering, ridläger med mera men jag är inte säker på vilka klasser det blir än. De har LD, LC, LC+5 och LB och det högsta jag har tävlat med honom innan är LC+5. Frågan är om jag ska tävla LD och LC eller LC och LC+5 eller om jag ska testa mig på LB eftersom vi hoppat det på träning och jag vet att han klarar det. Självklart vill jag igång med tävlandet och kunna komma högre men samtidigt ska man inte stressa. Dessutom är det på gräs och jag har aldrig hoppat på gräs förut (och jag vet inte om han har gjort det heller). Då kanske jag ska ta LD och LC ändå.

Bara dilemman och beslutsångest, men vi får se hur det blir. Det är ju ett tag kvar så att säga! ;) Det är så typiskt mig att börja planera mer än en månad i förväg!


Om jag haft en dressyrsadel...

2012-05-29 @ 15:11:09 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Skulle jag väldigt gärna haft dessa schabrak i garderoben. Dressyrutrustning är snyggt och jag har ju fastnat för dressyrträns med, hoppmänniska som jag är. Men kommer inte skaffa någon dressyrsadel och Bull ska inte omskolas till dressyrhäst (dressyr i hoppsadel passar bra för oss) så jag får fortsätta att bara kolla. Kanske lika bra det eftersom allt är så förbaskat dyrt! ;)

Finns här, här och här!
En riktig vän♥

2012-05-29 @ 12:07:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013Vardag

2012-05-29 @ 10:21:40 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Hemkommen från det nationella provet och det gick faktiskt ganska bra (men när det känns bra blir det ofta dåligt för mig, haha). Skönt att ha det överstökat iallafall! Som jag sa igår så ska jag ta det lugnt idag och ska börja med att sätta på lite musik och förhoppningsvis hinna färdigt med en bloggdesign-beställning. Annars ska jag fixa klart lite skrivuppgifter och städa mitt rum som ser ut som tredje världskriget.

Jag måste också ta mig i kragen och skriva lite vettiga inlägg. Dessa lama vardagsinlägg kan väl vara roligt ibland men har inte riktigt haft tiden att skriva något vettigare. Dags att ta tag i det också alltså!
Vad ska ni göra idag? :)

Mina hjärtan ska ledas idag också men det tar vi senare!

Dressyr på Eliza

2012-05-29 @ 09:22:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Igår stod det dressyr på schemat i skolan och vi tränade lite inför dressyrprogramet som vi ska rida nästa vecka. Eftersom jag ska ha Eliza då så hade jag även Eliza igår. Hon var lite lam i början och hade inte den där energin som jag vill ha i henne. Men i mitten av träningen släppte det och hon var riktigt energisk och fin. Kunde båda samla och länga så gott hon kunde med små hjälper. Traven var riktigt fin och jag hade en kanon känsla!

I galoppen brukar hon vara väldigt tung och stark i handen men idag satt hon fint på bakbenen redan från början och hon kunde samla sig jätte fint. Så fin har hon nog aldrig varit med mig i galopp innan, riktigt härlig känsla!
Gillar den hästen mer och mer för varje gång jag rider henne!


Fulingen i hagen häromdagen ;)


Påväg hem

2012-05-28 @ 23:26:04 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blev lite väl sent men nu är vi iallafall nästan hemma! Sedan måste jag sova för vill inte försova mig igen... Imorgon har jag ingen skola, förutom en halvtimmes nationellt matteprov muntligt på morgonen! Så imorgon ska jag ta det lugnt! Skönt!

/Rebecka

Galopp

2012-05-28 @ 21:11:19 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Det har inte varit riktigt lika varmt idag och framförallt inte i eftermiddags då det faktiskt var lite småkallt. Men jag var inte ledsen för det utan tog tillfället i akt och var ute i skogen och galopperade i mängder på min underbara vän. Flechen tyckte det var minst lika roligt som jag och vi galopperade massor och busade en hel del. Hoppade även lite stockar vilket var så himla härligt! Flechen var riktigt fin på små stockarna så han fick hoppa lite på en av de högra stockarna också. Rikigt härlig känsla att sväva över naturhinder på världens bästa polle♥
Livet leker

2012-05-28 @ 19:09:28 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Uteritt på min underbara häst! Finns inget bättre är härliga galopper i skogen <3

/Hanna


Så kan det gå

2012-05-28 @ 16:49:03 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Försov mig i morse så blev inga tidsinställda fixade tyvärr. Nu har jag nyligen slutat skolan och ska mot Göteborg för lite äventyr och ett viktigt val. Blir spännande men lite nervöst, helt klart!

Kommer hem sent så Frida har hand om Bull idag. Tror det kommer gå bra för dem och ska bli roligt att få höra hennes perspektiv av honom. Hon ska trimma i ridhuset och jag är ju redan så insatt i hur man ska rida honom att jag kanske är "blind" för hur han är, var han är stel osv. Blir lätt så när man rider samma häst varje dag!

Förhoppningsvis hinner jag med något inlägg ikväll men annars får Hanna hålla ställningen här idag. Skärper upp mig tills imorgon!


2012-05-28 @ 10:09:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Fina underbara Flechen♥


Sista bilden är så underbart fint! ♥


Redigerar

2012-05-27 @ 20:15:48 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Sitter och redigerar massor av bilder som jag och Becka fotade på mig och Flechen idag. Blev jätte mycket fina sommarbilder. Hade nästan inga sommarbilder på mig och Flechen innan så det var riktigt kul att få några nu♥

Jag har utan tvekan världens absolut finaste häst♥
Jag älskar dig av hela mitt hjärta♥


Gårdagens inköp

2012-05-27 @ 15:47:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Ni verkade tycka om att se de nya inköpen så bjuder på bilder på det jag köpte igår. Förutom det nedan så köpte jag också hästgodis och hästtofsar men jag antog att ni visste hur det såg ut redan.. ;)

John Whitaker jeans-ridbyxor (600 kr)

Charlies piké (100 kronor)

Sadelgjord (250 kronor)

Eskadron benskydd (250 framskydd+250 bakskydd)

Vad tycker ni? Värt pengarna?

Idag är ingen vanlig dag

2012-05-27 @ 13:40:12 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
För det är Hannas födelsedag! Japp ni läste rätt, idag fyller jag 18 år och det ska firas ute i detta underbara väder! Har fått en hel del små saker som jag är jättenöjd med, finns intresset att visa vad jag fått så kan jag fota och lägga upp det senare!

Men nu ska jag ut i det underbara vädret, jag och becka kanske ska upp och fota mig och Flechen en sväng senare! Blir det så kan ni räkna med massor av fina sommarbilder senare idag! Beror dock lite på när hon har tid att fota, annars tar vi det en annan dag.

Ha det bra så hörs vi senare!


Denna underbara sommarbild får stå för dagen, för jag är aldrig lyckligare än vad jag är vid din sida♥


Morninglight

2012-05-27 @ 12:19:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red som ni vet en annan ponny igår och den heter Morninglight och är 4 år gammal. Hon tillhör en barnfamilj som nyligen köpt henne men de har haft lite problem med högergaloppen och hon har inte velat fatta galopp i höger över huvud taget. Hon föddes upp för att gå ponnytrav men passade inte för det och såldes därför som barnponny. Men hon tränades ändå endel i trav och eftersom man i traven går i vänster varv så är hon stark i vänstersidan. Höger därimot är hon hur stel som helst i och hon orkar verkligen inte ställa igenom till den sidan.

Red inte så länge eftersom hon är ung och är en b-ponny. Tränade mest på att ställningen i höger (logiskt) och försökte göra det så enkelt som möjligt för henne genom att ställa utåt på långsidorna och berömma henne när hon gjorde rätt, och sedan ställa höger i hörnen där hon kunde få lite hjälp. Det var ingen lätt match eftersom hon inte riktigt förstod det där med att skänkeln är något annat än framåtdrivande också men då och då släppte det lite. Galoppen i höger gick faktiskt ganska bra men hon ville helst bara slängtrava iväg. Tog ett spö i högerhanden och nuddade lite lätt på innerbogen i galoppfattningen och då fattade hon fint. Kanske ska rida henne någon mer gång, men hon ska också få tömköras lite för att hjälpa till med ställningen.

Tog en snabb bild på henne i boxen. Inte den charmigaste bilden men hon är väldigt söt!

Jag är lyckligt lottad

2012-05-27 @ 09:58:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Älskar dig min fina! ♥


Trött nu igen

2012-05-26 @ 21:29:21 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Känner mig riktigt trött idag också, har varit väldigt off rätt länge nu, dags att rycka upp sig lite faktiskt!
Men efter denna dagen så får jag faktiskt lov att vara lite trött. Har jobbat sedan sex i stallet, mockat alla boxar och fodrat och fixat. Släppte även ihop lite hästar på gräs även idag vilket gick förvånansvärt bra. Flechen fick som sagt va busa av sig lite på banan idag vilket han tyckte var jätte roligt. Men höjdpunkten på hans dag var att få beta massa gröngräs, då var han nöjdast i världens tror jag ♥


Gammal bild på mig och min prins♥


Man hinner om man planerar

2012-05-26 @ 20:36:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Har haft endel att stå idag och olika ställen att fara hit och dit till så hade lite svårt att få in allting. Jag är väldigt bra på att planera och gör ganska ofta det. Sedan följer jag nästan aldrig det tidsschemat vilket gör att det alltid blir stressigt i slutändan ändå. Idag var det Charlies öppettider som räddade min planering, de stängde nämligen en timme efter vanlig stängningstid vilket gjorde att jag hann med den biten också!

Nu ska jag iväg och köpa godis och chips för jag hoppas ni vet vilket tv-program jag sitter bänkad vid ikväll! Dessutom hoppas jag att resten av er också sätter på svt1 klockan 21.00... ♥


Är ni intresserade?

2012-05-26 @ 19:06:49 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Lägger för det mesta upp bilder på det jag har köpt men jag vet inte riktigt om ni vill se det eller inte. Det är inte så att jag tar bilder för skojs skull utan det tar jag om ni vill se, men jag får ingen riktigt respons på om ni gillar det eller inte. Så nu får ni säga vad ni tycker!

Ska jag visa bilder på nyköpta hästsaker/ridkläder osv?
Shopaholic

2012-05-26 @ 17:00:34 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Lyckades få med mig en hel del grejer från rean och är nöjd med mina köp! Men hur lyckas det alltid bli så mycket såfort man är på Charlies? Haha, jaja det var ju trots allt rea!


Sommarfeeling

2012-05-26 @ 13:33:56 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Sitter ute i gröngräset och betar flechen i enbart tshirt just nu, hur underbart är inte livet? Det är så himla varmt så jag skiter nog i att rida idag och låter flechen busa av sig lite på gamla ridbanan istället. Det var ett tag sedan och han tycker det är så himla roligt!


Äntligen helg

2012-05-26 @ 08:41:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Har segat mig igenom denna veckan med ingen motivation någonstans varken i skolan eller till bloggandet. Riktigt skönt att få en helg att andas ut lite på och dessutom är vi lediga två dagar från skolan nästa vecka!

Idag ska det hinnas med en tur på Charlies-rean för att kika runt lite, promenix av mina sötnosar, markarbete på Bull och ridning av en annan ponny som är ung och envis om man ska beskriva den snabbt. Hoppas iallafall att hitta lite trevligt på rean och på att få ett sådant där superbra ridpass på Bull som höjer självförtroendet till skyn.. Ni vet vad jag menar! Vi hörs allt medans dagen går!

image description

Mot jobbet

2012-05-26 @ 05:54:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Ni beger jag mig upp för att jobba, halvdag i stallet står på schemat men ändå väldigt soft måste jag säga. Tar även med mig kameran upp så ni kan förvänta er lite bilder! Har jag lite tid över tänkte jag ta och beta en rejälstund med Sanni och bara njuta av hennes sällskap och det underbara vädret!♥


No matter what happens, u will allways be in my heart♥


Underbart

2012-05-25 @ 17:25:08 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013

Håller just nu på att släppa ihop lite hästar i gräshage i detta underbara väder! Ska bli intressant och se vad dom hittar på! Hoppas dom håller sig i skinnet bara!

Richmond och Eliza njuter i solen 


Nytt bling-bling

2012-05-25 @ 17:22:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013

Två ganska usla bilder (eftersom jag var tvungen att beskära ganska mycket) men detta pannbandet köpte jag för någon vecka sedan. Det är ett Charlies-pannband köpt på Charlies (förvånande) med svarta stenar.
Vad tycker ni? Passade det Bull?


Som vanligt

2012-05-25 @ 16:20:35 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Dags att dra mig mot JFK för att promenera med pollarna. Tiden ska utökas med 10 minuter för dem båda idag, så kommer ta lite längre tid, men var gör det i denna värmen? Tar ett par shorts så kommer jag överleva! Sedan bär det av mot Bull precis som alltid och kommer hem runt 8 någon gång.

Nu ska jag ta en glass och sedan cykla iväg!

image description

Underbart väder!

2012-05-25 @ 08:37:08 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Det är verkligen sjukt vilket underbart väder det är ute här i Jönköping! Över 20 grager varmt och strålande sol. Det enda och största problemet med dagen är att jag sitter inlåst i skolan och måste jobba med något så tråkigt som religion.. Världen är rätt bra orättvis ibland! Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer men hoppträningen är iallafall inställd, så vi får se helt enkelt, att bara njuta i solen hade inte suttit helt fel!


Tråkigt att inte få hoppträna med mig älskling idag dock..


Barbackaritt

2012-05-24 @ 21:51:06 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Det var alldeles för varmt för att ens tänka på att försöka sig på ett dressyrpass, så tog en barbackaritt i skogen istället vilket var otroligt mysigt. Lite galopp men mest skritt och mys, perfekt en dag som denna!

Lovade er de nya bilderna ikväll men har bara hunnit redigera en så ni får den sålänge och vänta på resten till imorgon! Tror ni överlever.. ;)


Flechen fick..

2012-05-24 @ 20:50:23 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013

.. bli ridskolehäst för en eftermiddag! Japp, idag var det dags för pappa att ta en premiär tur på flechen! Eftersom det var ungefär 28 grader i solen så passade det alldeles lagom med en skritt runda på ungefär en halvtimme för Flechens del idag.

 


Usel update

2012-05-24 @ 17:12:05 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Ni får ursäkta min nästintill obefintliga updatering det senaste. Men jag har haft massor att fundera på och göra samtidigt som jag inte mått så bra. Har varit hemma från skolan idag men måste nu bege mig upp mot Fleche för den dagliga omskötseln av honom.

Dock är det inte jag som ska rida idag, vem det blir får vi se om jag får avslöja senare!
Inställd voltigeuppvisning

2012-05-24 @ 15:34:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Mässan som skulle vara på JFK i helgen blir det antagligen inget av och därför ingen uppvisning för oss. Blir otroligt irriterad eftersom vi verkligen gått in för att träna, burit ut vår trähäst Börje, fått lov att träna på Whitan och tränat lite på Mutje med. Vi har lagt ner tid och energi på träning och så blir det inget av..

Nä nu ska jag inte prata mer för då säger jag lite för mycket.. Är för irriterad nu!


Vedbände ridläger

2012-05-24 @ 11:59:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Varje sommar åker jag på ridläger till Vedbände och har gjort sedan 2007. Fick en förfrågan om jag inte kunde berätta lite mer om lägret samt för- och nackdelar så here you go! ;)

Enligt mig är Vedbände det bästa ridlägret som finns, men det kan ju bero på att jag inte har så mycket att jämföra med. Jag åkte dit år 2007 för att jag fått det rekomenderat av en vän, och sedan blev jag fast. Jag känner många i personalen samt ägarna av lägret rätt bra nu efter 5 år (blir 6e året i sommar) och det är som en enda stor Vedbände-familj på ett läger. Vissa vänner är gamla som man träffat tidigare och vissa är helt nya och det blir oftast en perfekt blandning!


Positivt:
- Vedbände har ett bra gäng med välutbildade hästar och en bra blandning så att man kan få den svårighetsgrad på häst som man själv behöver för att utvecklas.

- Mycket krut läggs självklart på ridningen och vi har ett markarbetespass om dagen samt en härlig uteritt. Men även runt allting med ridningen är det en härlig stämning. Alla har samma intresse och även om alla ligger på olika nivå inom ridningen så har jag aldrig varit med om att någon har klankat ner på någon annan.

- Det är enbart 25/30 elever per läger vilket jag tycker är alldeles lagom. Med fler tycker jag det blir för många och nu hinner man verkligen lära känna de flesta vilket gör att gruppen blir ännu mer samansvetsad.

- Måste ge lite creed till den underbara personalen varje år. Inte för snälla inte för stränga och allmänt härliga personer. Jag har inte träffat alla men ägarna på Vedbände skulle inte tillåta att fel personer blev personal. Både personal och deltagare blir ett härligt gäng tillsammans.

- Man får testa på lite olika saker inom ridsporten de sista dagarna. Saker jag testat på är bland annat western, åsneridning (de har två otroligt söta åsnor där), körning och voltige.

- Självförtroendet får sig en rejäl skjuts uppåt. Man får bra beröm och kritik från ridlärare och personal, man får "lära" sig att våga bjuda på sig själv och man har inget att vara rädd för.

- De ridlärare jag har ridit för där har varit helt fantastiska. Jättebra på att förklara, hitta dina starka sidor samt svaga sidor och hjälpa dig att utveckla din ridning. Det är helt otroligt mycket man får lära sig under bara ett läger både på hästen och avsuttet.


Negativt:
Kan inte komma på så mycket negativt direkt men ska försöka tvinga fram lite.
- Att man rider samma uteritter på samma dagar varje år, haha. Jag kan vägarna utantill vid det här laget och även om det är mysigt att rida ut så hade jag gärna haft lite nya ridvägar nu efter 5 år.

- Vissa vägar ute är grusvägar med stora stenar vilket gör att man bara kan trava och skritta där. Sedan finns det många fina galoppstigar också, såklart!

- Man rider inte och badar med hästarna utan bara plaskar i en sjö utan själva badet liksom. Sedan får man doppa sig om man vill men när hästarna bajsat i vattnet så är det inte så lockande längre..


Jag har ridit 3 olika hästar under dessa 5 år på Vedbände och första året hade jag en liten b-ponny vid namn Maxim. Han var ypersöt och en bra liten läromästare även om man behövde kämpa för att det skulle gå bra. Sedan hade jag en c-ponny som heter Salsa som är min absoluta favorit. Jag fastnade verkligen för henne och hade henne 2 år till efter det (samanlagt 3 år irad). Det senaste året fick jag inte Salsa även om jag hade önskat henne utan då fick jag en 6-årig d-ponny vid namn X-Mintha. Jag gillade henne väldigt mycket också, och lärde mig väldigt mycket det året!

X-Mintha!

Salsa!


Hoppas ni fick svar på alla era frågor men om det är någonting mer ni undrar så är det bara att fråga på, precis som alltid! :)

Mycket i huvudet

2012-05-24 @ 10:51:11 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har mycket att göra och mycket att tänka på så bloggen har fått bli lite lidande tyvärr. Nu ska jag iallafall försöka komma igång igen och skriva lite önskeinlägg vi fått förfrågan om. Lite senare idag kommer det upp ett långt inlägg om mitt ridläger som någon undrade om för ett tag sedan. Där räknar jag upp för- och nackdelar och mycket mer! När jag har tid ska jag skriva de andra också och även redigera lite bilder som mamma tog på mig och Bull igår. Bättre uppdatering resten av veckan, med andra ord! ;)


Promenix och uteritt

2012-05-23 @ 15:57:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Påväg hem från stan nu och ska skynda mig upp till jfk. Sötnosarna ska ledas och kameran hänger med i det härliga vädret! Efter jfk ska jag till Bull och rida ut en sväng. Man måste ju passa på när vädret är såhär! :)

Bara cirka 20 dagar kvar innan det är SOMMARLOV! Längtar något otroligt, och jag orkar verkligen inte med mer skola nu! Dessutom kommer det bli en mycket härlig sommar!


Inte sig lik

2012-05-23 @ 11:24:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Flechen var sig inte riktigt lik på hoppträningen igår. Jag fick inte alls igenom vänstersidan på honom, vilket jag inte riktigt fick i förrgår heller men då var det ändå bättre. Dock var han fin på hinder även om han tyckte det var väldigt jobbigt med en massa bommar på marken som inte är hans favoriter!

Men jag lyckades inte hålla ihop honom som vanligt, han kom ofta i lägen där han valde att lägga in travsteg och han har inte gjort så det senaste så jag blev himla paff. Det kändes inte som om jag hade med mig bakbenen ordentligt men jag lyckades heller inte få dem riktigt under mig.

Nja träningen gick sådär helt enkelt men han hoppade bra och det är som Erica säger, han är en super ärlig häst som verkligen vill göra rätt, det ska han ha beröm för. Att han sedan har lite svårare för vissa grejer är en annan sak, och så länge han gör så gott han bara kan och löser situationen ska han ha beröm för det♥

Han är bra fin min underbara lilla polle♥


Snart är det tävlingsdags för oss också♥ Ska bli så himla roligt! Antagligen rider jag två klasser i Svarttorp den 15 Juni♥


Mina hjärtan♥

2012-05-23 @ 09:49:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Ni har gjort mig till den jag är idag och jag älskar er för det♥
Ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta♥


Mycket på gång

2012-05-22 @ 22:18:21 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Det är mycket på gång just nu och jag vet inte riktigt var allt kommer sluta. Vet att jag kommer vara sur och besviken på mig själv om jag inte tar chansen nu, men samtidigt är det ett stort ansvar och mycket jobb. Jag har bra med duktiga människor runt mig och jag vet att det hade gått, men tänk om det inte går? Vad gör jag då?

Men tar jag inte chansen nu kommer jag aldrig förlåta mig själv..


Hoppträningen

2012-05-22 @ 21:48:06 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Bull skötte sig alldeles utmärkt på träningen idag. Hoppade en vattenmatta och lite läskiga tittgrejer under hindren. Vattenmattan brydde han sig inte så mycket om men de andra grejerna var lite obehagliga tyckte han. Hoppade bra när han fått kolla på det bara. Hoppade lite kombination, en längd med hinder och bommar på ena långsidan och en oxer och han var superduktig, lyssnade både fram och tillbaka. När vi skuttade runt på 1 meter var det inga problem och han hoppade finfint!

Sedan höjde vi upp 2 av hindren till 1.10 och då fegade jag lite och la mig på mage. Jag måste stötta honom när det blir lite högre eftersom han inte är så van vid de högre höjderna men det är svårt när jag själv är lite osäker. Han stannade två gånger men sedan skärpte jag upp mig och red ihop honom bättre och då gick det superbra. Nu ska vi bli säkrare på höjden båda två, för hoppa kan han! :)


Redigerar och skickar

2012-05-22 @ 17:15:28 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Sitter och redigerar och skickar bilder i mängder till folk som är intresserade av att köpa bilderna jag tog på treårs testet. Kul att det uppskattas och att folk vill ha bilderna, även om det är jobbigt och tar tid att redigera och skicka alla bilder så är det ändå roligt!
Skolmästerskap

2012-05-22 @ 12:35:19 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Igår hade vi skolmästerskap i hoppning. Men eftersom jag ej får rida ponny i skolan längre var jag tvungen att ha en storhäst som heter Tristan som jag aldrig hoppat tidigare.. Inte det optimala när det är stilhoppning eftersom alla andra fick rida antignen sina egna eller hästar de hoppat en del förut. Men skrattar bäst som skrattar sist!

Tristan var iallafall trevlig att hoppa. Hade lite svårt att hitta rätt galopp till en början men det gick bättre mot slutet. Jag var heller inte bered på att han skulle hoppa så himla mycket som han gjorde på de små hindren så jag gav honom inte tillräckligt med eftergift i alla lägen. Men jag tyckte han skötte sig väldigt bra med tanke på att det var första gången jag hoppade honom. Vi var felfria och stilpoängen var helt okej även om jag vet att jag kan bättre än så!

Tror detta resultatet ska läggas ihop med dressyren sedan så vi får en skolmästare. Är inte riktigt säker på att det är så det ska gå till. Men jag lovar att medela resultat så fort vi vet ;)Tristan -99
Imp. Holland
Paradiesvogel-Coriograf B


Gräsätare

2012-05-22 @ 11:49:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ridskoleponnyerna har nyligen fått gå och känna på gräset för iår vilket är superhärligt. Dock fasar jag för de tjocka sommarmagar de kommer få (vissa har ju inte blivit av med sina från förra året, typ som Kuhs..) efter sommarbetet. Men det är mysigt för dem att få gå ute och röra på sig lite mer och äta färskt grönt gräs!

Även Bull har jag börjat beta lite smått och ska försöka hinna med att göra det lite varje dag för att han ska vänja in sig. På riktigt gräs får han börja gå först på Vedbände och sedan kommer han få gå på gräs på Öland också. Kanske även till och från när jag har honom på JFK under min feriepraktik, men det märker vi då!

Har era hästar/sköthästar börjat gå på gräs, eller betar ni dem?


Klockren!

2012-05-22 @ 09:25:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Fick en helt sjuk bild på 3års testen. En häst som hoppade riktigt fint överhoppade lite när hon kom lite fel. Men Shit vilket hopp det var!
Dagsplanen

2012-05-22 @ 07:32:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Börjar dagen med slutprov i matte 1. Jag satsar på att bli godkänd iallafall, haha! Sedan fortsätter dagen i skolan fram till 5 (värsta dagen att börja med ett långt prov och sedan sluta supersent) då jag åker ut mot Bull för hoppträning. Det var länge sedan och det ska bli superroligt! Det bli nästan lika varmt idag som det var igår så jag vågar inte ens tänka på hur kvavt det kommer vara i ridhuset... Hoppas vi får träna på utebanan! :)

Kvällen avslutas med delfinal i Eurovision Song Contest.. Ett av mina favoritprogram (som ni fick veta igår) och det är 3 dagar denna veckan! Fast finalen är ju det bästa!


Dags att skaffa en stegräknare?

2012-05-21 @ 21:41:31 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Sune och Kuhs ska börja ledas lite smått inför nästa återbesök på kliniken som är om ca. 2 veckor. Började idag att leda dem båda och fick dessutom jobba på min kommande bonna-bränna.. ;) Solen stekte på som om det var mitt i sommaren. HÄRLIGT!

Hinner inte med att åka dit imorgon eftersom det är hoppträning för mig och Bull, men resten av veckan ska jag dit och promenixa. Får ta med någon gammal stegräknare hemifrån för det kommer bli en heldel med tiden!


Mot Sjövik

2012-05-21 @ 19:32:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013

Nu åker jag ut mot Erica för att titta när in kompis ska provrida en annan kompis häst! Ska bli kanon att komma ut till sjövik igen, det var alldeles för länge sedan nu! Framför allt så är det kul att komma ut och tjöta lite med massa goa människor ;)

Imorgon åker ju jag och tränar med Flechen på Kolaryd för Erica, ska även det bli kanon roligt!


Min häst är bäst♥


Ponnypappa

2012-05-21 @ 18:53:24 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Jag är inte van vid lyxen av att få hjälp med sysslorna i stallet men på den senaste tiden så har pappa börjat hjälpa till lite ibland! Jätte roligt nu när han börjar bli lite mer engagerad i mitt intresse! Idag gjorde han allt i stallet medans jag red Flechen, sådan lyx!!
Inte alls vad jag är van vid och jag kan inte tänka mig att det kommer hända speciellt ofta men det är skönt att det händer lite då och då!


Imon blir det träning :D


Svar - del 1

2012-05-21 @ 15:46:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Varför har du inte Bull uppstallad på JFK ifall du ändå verkar tillbringa mycket, mycket tid där?
Dels för att jag inte gillar att JFKs hagar är så små. Ridskolehästarna har det bra eftersom de kan stå i flock men privathästarna har inga vidare hagar. Dessutom är det alldeles för mycket folk och alla ska dömma och tänka saker om varandra och varandras hästar hela tiden. Skönt att stå på ett mindre ställe!

Är Bull din förstahäst?
Jajemen! :)

Hur gammal är Bull?
11 år i år.

Hur många gånger har du ramlat av Bull?
Aldrig, peppar peppar ;)

Hur många kilometer står Bull från ditt hus?
Nästan 1 mil.


Vilket är ditt favoritprogram på tv:n?
Jag har inte så mycket tid att kolla på tv, men kollar ofta på sport (alla möjliga sporter) när det är mästerskap och även de vanliga programmen som idol osv. Måste nog för sjutton säga Eurovision Song Contest. Eller när det är OS på tv. Nööörd!

Favoritgodis?
Blanda marabou choklad med sura ahlgrens bilar, mums!

Favoritläsk?
Cola.

Vad är det högsta du hoppat och på vilken häst?
Det är 1.10 på en häst som heter Indus och som står på Tenhults Naturbruksgymnasium. Var där och "provred" inför att jag kanske skulle börja där (vilket jag också gjorde... I 3 dagar sedan bytte jag) och då hoppade vi. Det var alltså en storhäst!

Utmaning 2 med Hanna

2012-05-21 @ 12:32:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Lite sent, men här kommer iallafall den andra utmaningen med mig! Ska försöka få till dem andra snart!
Dödlig vecka

2012-05-21 @ 10:58:50 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förra veckan var helt galen, och det känns i både huvudet och kroppen nu. Det var ridning av 2 andra hästar, hoppning med Bull en dag, tävling med Bull 2 klasser, voltigeträning på Mutje, hoppträning barbacka, helgjour och mycket mer. Denna veckan blir iallafall lite lugnare men voltige måste det tränas eftersom allt måste sitta 100% på lördag.. Nervöst!

Ska försöka förbättra uppdateringen denna veckan också, så börjar med att publicera de första svaren från frågestunden senare idag. Nu måste jag plugga matte; slutprov imorgon!


Dogge igår

2012-05-21 @ 10:08:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Åkte ut och hoppade Dogge efter treårs igår. Han skötte sig riktigt fin och var kanon duktig! Lyssnade fint på mig och väntade när jag bad honom. Men han var ändå laddad och ville iväg. Jätte förbättring från förra gången, tror det kommer gå bättre och bättre från och med nu. Det är en kanon ponny som jag tror är super trevlig när man lärt känna honom lite mer! Hoppa kan han också :)Duktiga Dogge!


Godnatt

2012-05-20 @ 22:36:33 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Efter en extremt lång och händelserik helg är det nu äntligen dags för lite sömn. Tagga skolan imorgon! Eller..?


Helgens höjdpunkt har ändå varit Boy♥


Trött tjej!

2012-05-20 @ 20:29:32 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Om jag var trött igår är det ingenting mot vad jag är nu. Efter 9 timmar på treårstest med kameran i högsta hugg hela tiden är jag ganska slut i huvudet. Men jag har fått se mängder med fina hästar och tagit massor av bilder!
Var din häst med på treårstestet på Riddersberg idag? Jag har bilder på alla hästar från dagen.

Efter 3års begav jag mig direkt ut till Bankeryd för att hoppa Dogge igen. Han var riktigt riktigt fin idag och lyssnade kanon fint! Var inte alls så studsig och så som han var sist, rikiga framsteg så snart, det gillas :)


Dogge och jag idag!


RIKS banan

2012-05-20 @ 13:13:00 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
Ja som sagt, banan var en riktigt katastrof, på bilden nedan kan ni se min amatörmässiga bild. Men ni kan ju iallafall se hur konstigt det är byggt! Tänk er också att det inte finna några som helst avstånd uppmätta varken mellan hinder 2-3, 4-5 eller 6-7.. Omhoppningen var efter man fått ny startsignal och är markerade på bilden med Oh. framför för att markera vilket som var i omhoppningen.

Riktigt kass bana, hur har dom tänkt sig mellan 6an och sjuan i grunden lix? helt sjukt. Fick inte riktigt till linjen mellan hinder nummer 1 och 2 i grunden men den bågen var ännu konstigare i verklgienheten än vad den är på bilden.

Vi har faktiskt bättre standard på våra klubbhoppnignar än vad de hade här..Ändrad plan

2012-05-20 @ 13:11:47 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade tänkt plugga matte och skriva inlägg till er under tiden jag var hemma men den planen fungerade inte så bra eftersom jag somnade 2 minuter efter att jag skrev det förra inlägget... Haha, nej jag var inte aaalls trött! ;)

Nu måste jag tyvärr bege mig till stallet utan några tidsinställda fixade. Får kanske iväg något inlägg från mobilen men annars får ni klara er utan mig tills ikväll när vi kvällsfodrat!


Utvärdering RIKS

2012-05-20 @ 10:52:00 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
Tävlingsbanan
Den sämsta bana jag sett i hela mitt liv. Tävlingsbanan var 40x40 meter och underlaget var ingen höjdare, ganska tungt för hästarna. Själva tävlingsbanan var rent ut sagt katastrof! Det var en massa konstiga bågar och linjer helt utan avstånd som inte var meningen att en häst med normal galopp skulle kunna komma rätt. Vägarna var jätte konstiga och det fanns inte en chans att man kunde komma rätt på vissa hinder då man var tvungen att vända innan man ens hoppat av för att komma rätt på nästa hinder. Och detta var alltså en tävling för nybörjar hästar inom hoppning. Klasserna var 40cm, 60cm, 80cm och 1m. Det är klart att det funkade att trava runt banan på 40 och 60 cm, men som Flechen som faktiskt hoppar fint och håller galoppen som en vanlig häst var det omöjligt. Riktigt riktigt dåligt rent ut sagt!

Framhoppning/Framridning
Framridnignen var på väldigt liten yta innan för platsband och koner som blåste okull mest hela tiden, underlaget var inte heller någon höjdare. Framhoppningen var inomhus på stor yta och man var bara fem åt gången så det var bra. Dock fick man ej ha någon medhjälpare med sig inne på framhoppnignen så jag fick stå i dörren och skälla på Sanna.. Man kunde heller ej bestämma höjden man ville hoppa fram på. Hoppade man 1m klassen var hindren på framhoppningen 1meter från början, inte jätte bra när man vill hoppa fram.. Även detta var väldigt dåligt enligt oss!

Funktionärer
Trevliga och glada funktionärer dock utan speciellt mycket kunskap vilket var väldigt tråkigt!

Tävlingen i övrigt
Dåligt arrangerat och slarvigt gjort. Dåligt upplägg. Då det är en första tävling för många som har ridtravare så kan man ju tänka sig att det ska göra det så lätt som möjligt för de som är med men inte det. Riktigt dålig banbyggning och framhoppning!

Tveksamt om vi åker nästa år. Det sänker bara Flechens självförtroende att behöva gå såhär, han är van vid bra underlag, normala banor med relaterade avstånd och rimliga vägar, det var det verkligen inte här! Jag ska se om jag kan göra en banskiss åt er så ni kan få se hur hemsk den verkligen var!

Dock vet vi ju redan att vi har en av Sveriges finaste ridtravare och han var den mest välridna och välskolade hästen i hoppklasserna. Om vi beger oss dit nästa år är det med mig i sadeln, då ska vi se till att de bygger en korrekt bana så alla faktiskt har en chans, Flechen klarar av det men jag tycker synd om de som har mindre utbildade hästar som inte har kommit lika långt som Fleche faktiskt har!
Helgjour

2012-05-20 @ 09:52:15 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har redan varit i stallet och morgonfodrat och släppt ut hästarna i hagen men nu är jag hemma och har krupit ner i sängen igen. Är så trött så jag hade kunnat sova 24 timmar i sträck!

Dagen på Boda Borg igår var iallafall lyckad. Barnen verkade tycka det var jätteroligt precis som förra året! När vi kom hem sedan åkte jag till Bull och red ut sådär på kvällskvisten. Blev en ritt med mest skritt men även endel trav och galopp, mysigt.

Nu ska jag vila upp mig för att sedan åka upp till stallet igen vid lunch. Då stannar jag kvar länge för det är mycket som ska göras; stallet ska städas, Bull ska ridas osv. Vi hörs!


Tidigt morgon

2012-05-20 @ 07:03:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
För tredje dagen denna helgen går jag upp alldeles för tidigt för att åka iväg på ännu ett häst arrangemang. Dom som säger att det är soft att vara hästtjej har inte haft min helg kan jag lova, och denna dagen kommer att li galet lång!

Jag ger mig nu iväg ut till Tenhult för att fotografera 3 års testen är ute idag. Jag kommer att stå inne på banan hela dagen och fota precis alla hästarna. Ska du visa en häst på 3 års imorgon? Vill du bli fotograferad? Jag kommer som sagt fota alla hästarna och bilderna kommer sedan säljas för en billig peng.

Jag kommer befinna mig i Tenhult från 08.30 - 17.00. Lång dag minst sagt! Sedan beger jag mig raka vägen ut till Bankeryd för att hoppa Dogge en sväng. Lång men rolig dag!


Dålig bild från långt håll från förra årets 3års test på Grevagården.


RIKS

2012-05-19 @ 19:56:55 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
Ja idag var det alltså RIKS mästerskap för ridtravare i Skara och vi var på plats mer Flechen. Han var kanonfin på framridningen och framhoppningen men blev stressad inne på den mini lilla banan. Han nollade första klassen och fick ett ner i andra. Inga jätte bra rundor då han var spänd och banan var nått så sjukt konstigt bygd. Mer om det i ett annat inlägg. Men men han är iallafall Sveriges finaste varmblod, endast slagen av en enda häst idag och det var ett kallblod så vi får väl vara glada och nöjda ändå. Vi vet ju att han kan så mycket bättre än vad han visade upp idag. Nästa år soppar vi mattan med allihopa!


Värdelöst ridhus = värdelösa bilder..


Sjukligt trött

2012-05-19 @ 16:46:37 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Jag har nog aldrig i hela mitt liv varit så trött som jag är just nu. Att jag inte somnat än är faktiskt ett under!
Helgen har varit väääääldigt lång och än är den inte slut. Fullt upp jämt och ständigt och för lite sömn är inte rikitgt en bra kombo känner jag just nu, min kropp är rätt döende.

Nu ska jag nog faktiskt sova en sväng..


Bäst hitills i helgen är min underbara hoppponny iallafall :)


Fäller en tår

2012-05-19 @ 11:44:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Kollade igenom gamla bilder och det är helt sjukt vad jag saknar denna underbara ponny.
Världens finaste Kasper, du kommer alltid betyda mycket för mig! ♥

Mysponny

2012-05-19 @ 11:15:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Orkade knappt rida alls igår kändes det som så det blev en barbacka hoppning även för mig och Sanni. Hon var inte riktigt sig själv dock.. Ville inte jobba och försökte spring ifrån arbetet. Funkade väl lite sådär men jag orkade inte lägga någon energi på att bråka med henne så vi gjorde det bästa åt saken och hade roligt iallafall!

Hon hoppade helt okej och skötte sig någorlunda bra även om hon kunde vart mer allert på mina hjälper. Det var ingen bra dag för oss helt enkelt men vi la energin på att ha roligt iallafall och det hade vi!

Njuter av varje sekund jag spenderar i närheten av henne♥


Min vackra ängel♥


Boda Borg nästa

2012-05-19 @ 09:05:07 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Spenderar dagen på Boda Borg med stallbarnen! Ha en bra lördag! :)

/ Rebecka


Mot RIKS

2012-05-19 @ 06:58:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Nu beger jag mig av mot Skara med Sanna och Flechen. Det är dags för RIKS-mästerskap för varmblod, (ridtravare). Sanna ska hoppa två klasser på honom om hon sköter sig, annars får jag skälla på henne. Nej men det ska nog gå fint, Flechen är i fin form och det kommer gå utmärkt för dem!

Jag ska försöka uppdatera er med hjälp av mobilen under dagen!


Världens bästa Sanna och Flechen


Barbackahoppning

2012-05-18 @ 22:17:17 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Hade Boy på hoppningen tidigare ikväll. Har aldrig ridit honom innan men struntade i sadeln ändå, vilket jag inte ångrar. Det var jättehärligt med barbackahoppning!
Så fort man tar tyglarna på Boy så knäcker han av nacken och man får inget ordentligt stöd i munnen. Då jobbar han alltså inte med bakbenen överhuvudtaget så det var det vi jobbade med på framridningen. Jag lät honom gå uppe med huvudet om han inte jobbade ordentligt eftersom det bara blir svårare för både honom och mig då. Försökte rida honom ordentligt framåt så han skulle ta stöd men det gick inget vidare. Skänkelvikningarna tog han bra och efter en stund även ställningen i båda varven.

Själva hoppningen gick jättebra tycker jag. Hoppade inte så jättemycket men det var ju bara skönt för honom eftersom han tävlade igår. Han kändes lagom taggad och fin, hade kanske lite känsla kvar från igår? Han har lite svårt att landa i rätt galopp (eller så är han lite lat och envis) men idag gick det bra. 2 gånger var jag inte riktigt med på det så då landade han fel, men resten gick bra. När vi travade av sedan fick jag bättre stöd i munnen på honom och han gick ganska bra. Det är en härlig ponny och nu förstår jag vad Hanna ser i honom! :)

Hanna och Boy från igår!


Härligt väder

2012-05-18 @ 17:37:09 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Lagom varmt och soligt idag och det är förutspått att bli lika härligt imorgon! Idag fick Bull vila efter tävlingen igår men imorgon har jag planerat in en uteritt! Mysigt!

Nu är jag påväg därifrån och ska upp till jfk för att hoppträna! Det är ett mysterium vem jag kommer att få eftersom mina hjärtan är halta.. Vi får se! :)

Någon vecka gammal bild, idag fick han gå utan täcke!

Tröttare än tröttast

2012-05-18 @ 13:54:23 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Just nu sitter vi som två döda sillar i min säng och känner oss mer döda än levande.. Det tog på krafterna igår kan jag lova! Ömma i kroppen är vi och trötta som skam. Men nu är det fatiskt dags att ta tag i livet och åka och göra lite nytta! Stallet nästa...


Wannabe?

2012-05-18 @ 12:59:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Har två verkligen jättelika bilder på mig och Flechen och Becka och Bull!


Jag och Flechen 2011.


Becka och Bull 2012.

Vadå wannabe? ;)


Hanna och Boy

2012-05-18 @ 10:39:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Här kommer lite bilder även på mig och Boy från gårdagen, bara för att han är världens finaste ♥
Becka och Bull

2012-05-18 @ 09:36:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Här kommer lite bilder från gårdagens tävling på Becka och Bull, blev inte jättemånga bra men en del iallafall :)


Fin Bull

2012-05-17 @ 22:07:17 | Rebecka • Tävling | © DailyHorses 2013
Första LCn
Han kändes lugn och fin och som vanligt hela framridningen och på banan. Tog det lite väl lugnt till första hindret och kom därför nära så han petade det men resten gick superbra och det kändes perfekt med tempo och allt. Bra runda helt enkelt men lite surt att jag kunde skärpt upp mig till första hindret...

Andra LCn
Gick liiiite för fort denna klassen även om det kändes lugnt och fint på framhoppningen. Han taggade till ordentligt och jag hade inte riktigt ork att sitta emot. Kom lite fel på endel hinder men han hoppade superfint. Det är otroligt hur den ponnyn kan hoppa, finingen! ♥ Kom fel på hinder 11 då det gick för fort mot och han hann inte lyfta på fötterna och rev. Det var lite av en kaos ritt men det är sådant vi får träna på!


Bjuder på en bild från dagen, fler kommer i helgen!


Boys tävlingsdag

2012-05-17 @ 20:23:24 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
LC
Hoppade inte fram jätte mycket men han kändes vaken och fin även om distanserna inte alltid stämde så hoppade han av stort när jag bad honom och väntade när jag bad honom om det. Inne på banan taggade han och tyckte det var kanon kul! Han hoppade jätte fint hela banan och räddade mig verkligen på ett par ställen där jag gjorde bort mig. Mycket duktig häst som verkligen ville idag! Dubbelnollade utan problem och jag hade en kanon känsla! Slutade på en andra placering, mycket duktig häst♥

LC
Han kändes lite trött när jag red fram men lyssnade ändå bra. Han har verkligen hjärtat på rätt ställe denna ponnyn och stället upp för mig i alla lägen♥ Hoppade jätte fint första halvan av banan men mot en linje höll jag lite mycket i innertygeln och han ha inte bli rak innan hindret och han han inte se det i tid. Sedan kunde han bjudit till och hoppat då vi inte kom så fel på, men vi fick ett stopp iallafall och jag tar på mig det! Resten av banan hoppade han kanonfint efter det så jag är jätte nöjd ändå då jag hade en bra känsla henom hela banan. Distanserna stämde och han lyssnade och besvarade mina hjälper helt kanon!


Prisutdelning första klassen♥Äntligen hemma

2012-05-17 @ 19:43:06 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Efter en sjukt lång dag i stallet så är jag nu äntligen hemma, underbar känsla! Har varit i stallet i mer än 12 timmar idag så kände verkligen att det skulle bli skönt att komma hem och bara andas lite! Kvällen spenderas hemma och antagligen kommer Becka över hit senare.

Men mycket har vi hunnit med iallafall, bland annat voltige träning och utförning av två utmaningar! Och självklart så kunde jag inte hejda mig utan över drev lite precis som förra gången ;)
Filmer på detta kommer upp under helgen!

Men nu ska jag lägga in bilderna från dagens tävling, vi hörs senare!


Påväg hem

2012-05-17 @ 12:14:01 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Nu är vi redan påväg hem efter en kort men helt okej tävlingsdag ute i svarttorp! Boy har varit jätte duktig och jag är nöjd med dagen. Kom tvåa i första klassen på min fina stjärna <3 Utvärdering kommer senare ikväll när jag kommer hem från stallet.

Nu väntar voltige träning på mutje!

/ Hanna


Nu bär det av!

2012-05-17 @ 07:00:39 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hästen är lastad och bilen är packad, nu är enda frågan var chauffören håller hus...?


Långhelg

2012-05-16 @ 15:36:05 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Ska bli så underbart att vara ledig fyra dagar irad! Jag är så sjukligt trött på skolan och orkar verkligen inte med den, vill bara ha sommarlov, nu nu nu!

Helgen kommer iallafall bli väldigt lugn och skön hoppas jag med massa tid över att hitta på roliga saker med vänner! Ha! Det trodde ni inte på va? Ni har väl börjat känna mig vid det här laget och vet att jag inte kan sitta stilla en minut!

Dessa dagar kommer vara fullspäckade som vanligt, mer om det kommer senare under helgen :)


Min prins ska ut och visa upp sig iallafall :9


Cinta

2012-05-16 @ 15:24:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade alltså hand om en ponny som heter Cinta igår, och ni som hänger med vet ju att Bull delar hage tillsammans med henne! Hon är en supergullig d-ponny fjording som ägaren Louice har gjort ett otroligt bra jobb med. Hon är verkligen en jätteduktig ponny som kan bli fin i både hoppningen och dressyren och dessutom är hon genomsnäll!

Eftersom jag aldrig ridit henne innan (satt upp och testade lite i 5 min i förrgår men annars inte) så tog det lite tid att vänja sig. Hon var högerstel precis som Bull varit det sista så hade lite att jobba med där. Stundtals gick det bra men hon är en envis liten dam så fick nöja mig med det. Vänstersidan gick jättebra och traven där blev riktigt fin ibland. Är nöjd för att vara första gången på henne!

Bull och Cinta i hagen!


Fix inför morgondagen

2012-05-16 @ 12:21:07 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Denna eftermiddagen kommer innehålla en hel massa fix inför morgondagen för min del! Har mängder att fixa innan Boy kan få åka iväg till tävlingen imorgon!
Måste bland annat åka och hämta en bil som jag får låna av en kompis föräldrar, så himla snällt! Och sedan måste jag och Sanna på nått sätt få in mellanväggen i transporten som just nu finns uppe på loftet i stallet. Kan bli väldigt intressant kan jag lova!
Efter det bär det av till jfk för knoppning av häst, putsning, packning och även lite voltige träning!

Full fart som alltid, hoppas jag hinner med allt bara!Tagga tävling med finaste hästen♥


Mot veterinären

2012-05-16 @ 12:06:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Nu håller vi alla tummar för att mina hjärtan kan bli bra och hela i alla sina ben igen! ♥


Dogge

2012-05-16 @ 09:04:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Som många av er uppmärksammade så var jag och provade en ponny igår! Han är en maxad D-ponny och ett riktigt charmtroll med bra med fart i baken vid hoppning! Jag provade honom för att jag eventuellt skulle börja hoppa honom ca en gång i veckan då hans ägare varken riktigt klarar av honom när han taggar igång eller har intresset för hoppning.

Dogge är en väldigt speciell ponny som det tog ett litet tag innan man kom på honom. Men vid hoppning var han verkligen hur rolig som helst! Älskade verkligen att hoppa och studsade på stället i iver att få komma fram till hindret. Detta ska vänjas bort så att han nu ska hoppa avslappnat och lugnt även när man kommer in i galopp på hindren. Som det är nu så drar han väldigt och det kommer inte bli så bra på lite högre hinder.

Men jag gillade verkligen att hoppa honom så det ska jag nu fortsätta att göra ca en gång i veckan eller så! Så ni kommer få se mer av honom här på bloggen! Hoppade bara ett litet räcke och en 5,5a idag men det skötte han fin fint! Hoppade upp till 1.10 på honom och det var inga som helst problem när han kom på att han skulle lyfta på fötterna ;)

Som sagt, riktigt trevlig häst som ni kommer få se mer av i framtiden hoppas jag :)


Såhär ser han ut lilla Dogge, Bild lånade jag från ägarens Facebook hoppas det är okej med dej Matilda!


31 dagar kvar

2012-05-16 @ 07:47:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Börjar den 31a dagen som är kvar innan sommarlovet med ett nationellt prov i engelska. Tror faktiskt det kommer gå helt okej om jag är koncentrerad. Har så mycket prov nu så jag knappt hinner med längre, men tur att man kan trösta sig med att det inte är så långt kvar nu. Dessutom är inte helgerna och helgdagarna bort räknade så själva skoldagarna är ännu färre, skönt!

Dock kommer inte allt bli som vanligt sedan så måste ta vara på dessa sista dagarna. Ni kommer förstå senare, men som jag sagt så avslöjar jag ingenting innan det är 100% klart!

Sooooommarlov!!!


Slutkörd

2012-05-15 @ 23:16:49 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Sen uppdatering, jag vet men har inte haft tid tidigare! Dagen började som ni vet med ekobussen vilket var lika tråkigt som jag förutspått. Tur att man har en sådan härlig klass som förgyller alla tråkiga dagar i skolan! Var tillbaka i stan runt 4 och då skyndade jag mig på första bästa buss för att åka till Bull. Ville vara med och skutta lite när Hanna skulle provrida ponny (som hon berättar mer om imorgon) så det gjorde vi. Bull lyssnade faktiskt bra bakåt idag men vi hoppade bara litegrann lite lågt för att känna på inför tävlingen på torsdag. Blev ett räcke och en 5½:a med kryss först sedan oxer och som högst 80 cm vilket räckte gott och väl för oss idag!

Tog även hand om en annan ponny idag, men henne berättar jag om imorgon nu somnar jag snart över datorn! Godnatt och glöm inte kika in imorgon igen!


Sen kväll i stallet

2012-05-15 @ 22:43:31 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Blev kvar på Jfk till 22 ikväll så har inte hunnit hem och slänga i mig mat förens nu. Var social med Angelica och stod med på hennes lektioner, mycket givande och bra! Måste passa på att vara så mycket som möjligt jfk nu så länge Angelica är kvar, kommer bli väldigt tomt efter henne men samtidigt förstår jag henne!

Men nu ska jag faktiskt sova, är galet trött! Mer update kommer under morgondagen så håll koll ;)


Världens bästa Angelica och fina Richie får stå för bilden!


Just nu

2012-05-15 @ 19:49:27 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Träning på Börje för fullt med Frida och tindra, gick väl inte jätte bra då vi alla var väldigt trötta allihopa! Men men så är det ibland ;)


Träns-mani

2012-05-15 @ 12:49:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Har blivit helt tokig i att kolla runt på nätet efter träns. Jag har detta tränset på Bull som jag fick med i köpet, vilket jag själv tycker är ett av de snyggaste tränsen som finns (vad egoistiskt det där lät, haha). Dessutom har jag ju ett billigt från Hööks för att kunna byta mellan bett smidigt! Nu har jag alltså fastnat för lite andra, främst från Dyon, så tänkte visa er lite!

Jag tycker att träns med remontnosgrimma är otroligt snyggt på vissa hästar. Här finns ett som jag tror hade suttit superfint på till exempel Kuhs men hade sett helt dumt ut på Sune. Något annat jag tycker är grymt snyggt är tunna träns med pullarnosgrimma. Här är ett exempel eller här som är en lite billigare modell. Dessa däremot hade varit otroligt gulligt på Sune.

Något kanske lite konstigare är att jag tycker det är JÄTTESNYGGT med dressyrträns. Har kärat ner mig ordentligt i hyffsat tunna dressyrträns med en regäl bred aschennosgrimma. Mumma! Här är ett jag gärna hade haft på Bull (haha, vi som är ett hoppekipage och har flatback sadel).

Bulls Dyon-träns!

Börjar gilla att kolla på den "vanliga" utrustningen som träns och stövlar. Annars blir det ju oftast schabrak och ridkläder men här börjar jag kära ner mig i läderutrustning. Dumt att det ska vara så dyrt!

Dagen

2012-05-15 @ 09:51:46 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Sitter just nu i skolan på en rast och har tråkigt, lite som vanligt. Men efter lunch blir det bättre för då är det hästämnen jag ska jobba med och det är alltid mycket roligare och mer givande!

I eftermiddag ska jag iväg och provrida en ponny, mer än så säger jag inte än men det ska bli roligt och spännande och se vad det är för ponny. Efter det blir det antagligen iväg till jfk fr lite voltige träning, det kan behövas ;)


Börje, vår fina voltige "häst".


Mycket att göra

2012-05-15 @ 07:43:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Ni får ursäkta obefintligheten igårkväll men hade mycket att göra i stallet och red Bull ganska ordentligt. Han var verkligen en dröm att rida igår. Inte högerstel som han varit det sista utan helt okej liksidig faktiskt, härligt! Nu hoppas vi på att det håller i sig till tävlingen på torsdag. Börjar faktiskt bli taggad inför den, trots att det är LC, LC!

Har för mycket planerat som vanligt och hinner inte riktigt med allt som ska göras. Insåg igår att jag glömt endel saker på mitt lilla schema för veckan, såsom voltigeträningar och ridning av en annan ponny i stallet. Jaja, sånt får pressas in någonstans. Tror bannemej inte jag kommer ha tid att andas.. Ni märker om jag avlider!

Slutklagat, nu är det dags för ekobussen...


Sorry

2012-05-14 @ 22:07:03 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Förlåt fö min helt ikke existerande uppdatering här idag! Han vart på himla mycket den senaste tiden att magkatarren aldrig går över och jag har så mycket att göra att jag aldrig kan varva ner så att det går över.. Så nu den senaste tiden har jag faktiskt valt min hälsa framför bloggen lite, känns som om jag verkligen behöver lugna ner mig lite och tyvärr är det bloggen som blivit lidande. Men det ska vi ändra på tills imorgon hoppas jag!

Under tiden får ni en bild på mig, när jag är som allra lyckligast♥Slutspurt

2012-05-14 @ 16:59:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu är sista chansen att ställa dina frågor till mig i FRÅGESTUNDEN! Jag börjar svara på dem någon gång denna veckan så passa på att ställa frågorna nu. Svarar på allt så det är bara att bomba in frågor om allt och lite till. Frågestunden hittar du HÄR!

Bjuder på minen, haha!


Numera min

2012-05-14 @ 11:55:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013

Glad tjej!

Måndag morgon

2012-05-14 @ 09:33:30 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Det är skönt att denna veckan inte är en helt vanlig lång skolvecka för det hade jag inte orkat med. Såhär ser veckan ut:

Måndag: Vanlig skoldag. Bull ska trimmas.
Tisdag: Ekobussen i skolan (usch!). Bull ska studsa lite småhinder inför tävlingen.
Onsdag: Nationellt prov i engelska. Åka med Sune och Kuhs till veterinären. Bull ska skrittas.
Torsdag: Ledigt. Tävling på Bull.
Fredag: Ledigt. Bull ska skrittas. Hoppträning på JFK.
Lördag/söndag: Har helgjouren i stallet. Bulls motionering beror på väder, förhoppningsvis uteritt!


Bull idag

2012-05-13 @ 20:48:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Red ut en runda till en sandad galoppsträcka där vi gasade på endel. Både jag och Bull tyckte nog det var lika roligt och så himla härligt! Har inte ridit där innan, men kan lova er att det kommer det bli mycket av i framtiden. Det var bland det härligaste jag gjort! :D

Någon gång måste det fotas där men sålänge får ni nöja er med denna gamla bilden!

Förresten glöm inte att ställa frågor i frågestunden som du hittar HÄR!

Hemma igen

2012-05-13 @ 19:41:29 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter blåbärshoppningen stannade jag på JFK en stund och tränade lite voltige, hjälpte till med insläpp av hästar och snackade lite. Åkte sedan en snabbis till Charlies och inhandlade lite nödvändigt och lite onödigt innan det var dags för Bull att få sin dagliga motion!

Är helt slutkörd nu och har träningsvärk i halva kroppens muskler. Nu ska jag käka mat och sedan godis resten av kvällen, det är jag värd haha!

Är taggad att träna ännu mer voltige, men först måste jag styrketräna enheldel för att orka med! ;)

Crazy

2012-05-13 @ 17:38:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har planer på G inför höstterminen som kanske är helt galna att ge sig in på. Är inte helt säker på hur det blir ännu så därför avslöjar jag ingenting, men antagligen går planen som den ska.

Man måste våga satsa för att vinna och man ångrar bara det man inte gjort!
Hopprunda på Sisko

2012-05-13 @ 15:34:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Efter som det inte gick speciellt bra på klubbhoppningen för mig och Sisko sist, (två avramlingar om ni missat det) så bestämde vi at jag skulle vara med även idag och hoppa den såkallade blåbärshoppningen för småbarn bara för att Sisko skulle få gå sin runda och göra det bra och snyggt utan att kasta av sin ryttare, det vill säga mig ;)

Men han skötte sig alldeles utmärkt och det var igna som helst problem så det var väldigt skönt! Dock känns det rätt löjligt att hoppa 40cm på en stor storhäst :P Men men vad gör man inte för hästarnas skull, och Angelica blev ju nöjd så det är ju bra det iallafall ;)
Full rulle

2012-05-13 @ 14:30:15 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Ja det kan man verkligen säga att det är här hemma just nu! Har besök av lite släkt från Mariestad så jag måste umgås lite med dem ett tag, vi ska åka upp och kolla på fölis med lillkusinen också.

För övrigt så är voltigetränignen inställd idag, dock ska jag rida Flechen senare i eftermiddag!

Får se, kanske ger jag mig ut och springer en sunda ikväll igen, beroende på om jag har tid eller inte!


Träningen går dock bättre och bättre, kanske kan vi lyckas utan att göra bort oss allt för mycket ;)


Kuhs i svartvitt

2012-05-13 @ 11:18:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013

Valde att redigera bilderna svartvita eftersom han hade sin mycket vackra (läs: gräsliga) oranga grimma på sig. Dessutom var han inte allt för pigg på fotohumör men söt som socker! ♥

Voltigebilder

2012-05-13 @ 09:44:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Blev lite bilder fotade igår på voltigen med bästa Whitan, här får ni ett par stycken!


Proppad helg

2012-05-13 @ 07:36:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Gårdagen var fullfräs hela dagen igenom. Gick upp sent, började spåna i en bloggdesign-beställning för att sedan åka iväg mot Bull. Där blev det lite lösgörande arbete i ridhuset och det gick faktiskt helt okej. Man märker verkligen när han har sina dagar där han kämpar för att göra rätt och igår var en sådan dag!

Sedan var det hem en snabbsväng innan vi hade voltigeträning med Whitan. Gick betygligt bättre än första gången på henne men nu öste ju inte regnet ner heller vilket kan vara en fördel.. Allt gick bra utom möjligtvis handståendet där jag behöver bli starkare. Det är sånt vi ska finslipa på!


Nu bär det iväg mot JFK tidigt för att hjälpa till på en blåbärshoppning som vi i US håller i. Lång dag väntar efter det, med ridning på Bull och voltigeträning igen!

Voltigeträning

2012-05-12 @ 20:27:38 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Träningen på Whitan idag gick faktiskt helt okej. Dock gör vi nästan allt i skritt på henne för att spara på henne eftersom hon är gammal. Men i skritten sitter det iallafall och vissa saker även i traven. i behöver bara tragla in det lite så att det verkligen sitter men det ska vi jobba på!


Tack världens bästa Rebecca för att du fotade!♥

Jogging

2012-05-12 @ 15:40:25 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu beger jag mig ut på en joggingrunda! Efter det blir det voltigeträning!


Betande Sune

2012-05-12 @ 15:39:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013

Han lyfte inte ens på huvudet när jag ropade på honom. Tråkig men söt ponnyskrutt! ♥

Planer för dagen

2012-05-12 @ 14:09:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Är hos Bull nu och ska rida lite lugnt i ridhuset. Han har fått ta det lugnt några dagar nu men nu ska han igång igen. När jag är klar här ska jag hem och plugga. Hade velat rida på Sune idag, men nu går ju inte det..

Senare ikväll blir det iallafall voltigeträning på Whitan igen! Det behöver övas vill jag lova!

image description

Finaste ponnyn i världen

2012-05-12 @ 11:04:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Det blev inte Boy på träningen igår som jag hade förutsagt, det blev faktiskt bättre! Fick äntligen hoppa min underbara älsklingsponny igen! Jag vet inte vad det är med den ponnyn men hon har verkligen etsats fast i hjärtat på mig och kommer alltid ha en speciellplats där då jag älskar henne över allt annat♥

Som ni kanske minns så var hon inte alls sig själv på klubbisen sist och hade ingen som helst livsglädje, hon ville inte alls och det kändes så hemskt! Så igår la jag endast allt fokus på att vi båda skulle ha roligt och det hade vi!
Hoppade bara en enkel fyrstuds och jag kan inte påstå att det såg bra ut för det gjorde det verkligen inte. Jag red inte speciellt bra, Sanni hoppade inget vidare, men vet ni vad? Det gör mig absolut ingenting!

För det viktigaste av allt var att hon var lycklig! Hon ville hoppa, inte till en början då hon var väldig osäker på om hon skulle få ett ryck i munnen eller en duns i ryggen, men efter två hopp var det som om hon kände att det var jag som satt på och då släppte allt. Hon tyckte det var jätte kul och taggade verkligen. lycklig blev jag när jag kände hennes vilja och glädje!

Folk på läktaren tittade väldigt konstigt på mig när jag slängde mig runt halsen på min ponny och överöste henne med beröm efter att vi hoppar en fyrstuds på 50cm. Men vad gör det? Vi var lyckliga och hade så himla roligt ihop, precis som det ska vara. Hon och jag mot världen♥Utan dig finns inget jag, du är mitt allt♥


Hoppning på Danny

2012-05-12 @ 09:52:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Fick en c-ponny vid namn Danny på hoppträningen igår. Har ridit honom en gång innan och det var typ 3 år sedan eller någonting i den stilen så det var lite ovant. Jag gillar dock att man får anpassa sig efter varje häst såhär när man rider på ridskola och har egen häst. Det är stor kontrast mellan Bull och många ridskoleponnyer men ändå ska man tänka lite samma tänk i ridningen!

Hur som helst så är Danny inte en av de piggaste ponnyerna på denna jord, men efter lite övertalning och tempoväxlingar i början så gick det faktiskt helt okej. Vi hoppade bara lite gymnastikhoppning i form av 4-studs men det var alldeles lagom. Sista gången kom vi superbra in och Danny hoppade galant. När man väl har farten uppe så är han en superduktig ponny!

Ingen vidare bra bild men det är den enda jag har på Danny!

Shoppar

2012-05-12 @ 09:51:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Är borta hela förmiddagen då jag och mamma ska åka och shoppa lite. Kan verklige behövas känner jag då jag inte köpt nått till mig själv på ett ganska bra tag.
Men oroa er inte jag har fixat lite tidsinställda till er så ni kommer att ha att läsa ändå, bland annat kommer utverdering från gårdagens pass och ett åsiktsinlägg missa inte det!


Lycka!

2012-05-11 @ 21:35:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Att rida på min underbara älskade ponny skrutt är det absolut bäst som finns. Idag tyckte vi det var minst lika roligt båda två, underbara ponnyskrutt!

På henne är jag lyckligare än vad som borde vara tillåtet♥
Min älskade Sune

2012-05-11 @ 21:06:59 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Han är halt igen. Det kändes direkt såfort man bytte till vänster varv. Har inte kännt någonting tidigare i veckan men nu.. Oh, jag orkar inte!

Imorgon tar jag nya tag, men just nu orkar jag inte. Ni får utvärdering av träningen imorgon också!

image description
Jag älskar dig! ♥


Börje

2012-05-11 @ 20:26:06 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Japp nu är han återupplivad vår gamle vän, Börje! Hahah Börje är en plint som vi lekte på när vi var små men nu har ha stått undanstoppad längst in i ett skjul som är över fyllt emd grejer i många år. Men eftersom det snart är dags för voltige är det hög tid att vi börjar träna ordentligt och Börje är det perfekta stillastående hästen!

Det var jobbigt och det tog tid men vi lyckades gräva ut honom bakom alla kylskåp, vagnar, oljetunnor och gud vet vad. Här har ni honom, det berömde Börje!


Tusen tack till Linda och Linn som var så snälla och hjälpte mig och Frida att gräva fram honom!♥


Färdigt!

2012-05-11 @ 14:31:34 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Nu är det färidgpluggat för denna veckan! Har precis gjort klart ett projektarbete om allt ifrån cellerna uppbyggnad till hästens mag och tarmkanal. Känner att jag inte orkar läsa ett enda ord till om fotosyntes eller enzymer och allt vad det nu var! Men nu är jag klar och är faktiskt ganska nöjd med resultatet.

Nu slutar jag skolan om ca 20 minuter och då ska jag åka hem och slänga i mig lite mat för att sedan bege mig mot stallet. En hel del som ska hinnas med även idag och jag ska försöka hålla er uppdaterade med mobilbloggar under eftermiddagen.

Bland annat så blir det voltige träning och hoppträning. Hoppas på att få hoppa Boy då det är tävling om mindre än en vecka :D


Bild från förra året i Svarttorp, LC


Frågestund

2012-05-11 @ 11:51:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013


Har fått många frågor på sistonde men hinner inte med att svara på alla. Kör därför en frågestund så ni kan bomba in frågor till mig om allt och lite till! Ni får chansen att fråga i 1 eller 2 veckor innan jag börjar svara på frågorna. Så är det något du undrar så är det nu du har chansen!

Fredag

2012-05-11 @ 09:09:08 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu drar jag mig mot skolan för sista gången denna veckan för sedan är det helg! Efter skolan blir det stressigt, då jag först ska hinna med Bull, sedan kanske en voltigeträning innan jag har hoppträning och efter den skynda mig och rida Sune. Om en liten stund dyker en frågestund med mig upp här, så ni får ladda med frågor!

Min kossa, kunde du inte bara varit frisk?


Hemma från stallet

2012-05-10 @ 20:48:45 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Det blev en hel del tid i stallet idag men inte så mycket gjort. Eller jo en del har vi faktiskt hunnit med. Men eftersom det ösregnade när jag kom upp så fixade jag allt i stallet och sedan blev det en liten (läs ganska lång) paus där det hände en hel del andra saker. Bland annat så blev jag intervjuad av TV4 vilket eventuellt kommer komma ut på måndag. Sedan var det massa trevliga människor som vi pratade med ganska länge.

Efter det tog jag mig iallafall i kragen och red en sväng, inte länge och inte jobbigt, men mysigt var det♥
Skrittade barbacka ca 20-25 minuter med Rebecca, kanon mysigt!


Flechen innan ridturen.

En vanlig outfit för oss kan se ut såhär om man dyker upp på en av de lugnare dagarna ;)

Flechen:
Vintertäcke, vattenavstötande
Läder grimma
Grimskaft
Slit och släng skydd

Jag:
Mjukisbyxor
Jacka med uppfälld luva
Slit och slänghandskar
Hjälm

Inte det glammigaste i världen precis men vi trivs bra så!


Tar det lite lugnt

2012-05-10 @ 19:09:37 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Mår inte så där jättebra så ska inte rida Sune idag, vilket jag hade sett fram emot. Vill verkligen inte bli sjuk så ska ta det lugnt ikväll så jag är fitforfight imorgon igen! Men jag tror inte Sune dör av att vila en dag och dessutom ska jag rida honom imorgon (och övermorgon och hela nästa vecka och veckan efter det) så jag klara mig nog också ganska bra! :)

Nu ska jag ta och baka lite (det var inte igår) medan regnet fortsätter utanför. Sedan ska jag självklart fixa inlägg till er och försöka få igång lite motivation. Men det är inte så svårt med era underbara kommentarer!


Läsarfråga

2012-05-10 @ 16:55:00 | Gemensamt • Läsarfrågor | © DailyHorses 2013

Regn och rusk

2012-05-10 @ 15:40:45 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Det är inte ofta jag gnäller och vill ha ett ridhus i stallet där jag har Flechen. Men idag är en sådan typisk dag då jag skulle kunna göra vad som helst för ett ridhus! Regnet vräker ner och det är lite små rått ute. Inget vidare väder för uteritt med andra ord!

Framför allt så går Flechen bara och spänner sig och försöker köra upp rumpan åt det håll regnet kommer ifrån så det bli aldrig någon ridning även om jag försöker. Får se hur jag gör idag men eftersom han vilade igår pågrund av allt regn så borde jag egentligen rida idag. Kanske skrittar ut en sväng i regnställ och regntäcke, bättre än inget!

Men om Flechen själv hade gått bestämma hade vi spenderat dagen i boxen med mängder med mat ;)

image description

Skoning

2012-05-10 @ 15:09:34 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Bull fick nya skor tidigare idag så idag får han vila. Är påväg dit nu för att fixa allt annat innan jag ska hem en sväng för att sedan upp och rida Sune på JFK. Fick en fråga för några dagar sedan som jag glömt att svara på: Bull står alltså inte på JFK utan i ett stall en bit utanför Jönköping. ;)


Gemensam hage

2012-05-10 @ 11:12:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Sune och Kuhs går just nu i samma hage, vilket är hur gulligt som helst! Kuhs är ju halt och Sune sätts ju igång så ingen av dem ska gå tillsammans med de andra ponnyerna. Så nu delar de på en lite mindre hage!

Häromveckan när jag skulle hämta dem så knäppde jag lite bilder på dem så det kommer ni få se lite senare i veckan. Visar er två smakprover. Dock var inte Kuhs världens charmigaste ponny den dagen utan stod mest och sov.. ;)


Fick ett ryck

2012-05-10 @ 09:48:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
I veckan fick jag ett riktigt ryck och skrev ner en hel del åsiktsinlägg som jag funderat på att skriva länge. Vet inte vart motivationen kom ifrån men den kom flygandes med en himla fart kan jag lova! Nu har jag en hel del bra ideer på lager och även några fädigskrivna inlägg som kommer att komma upp så småning om.

Gillar ni åsiktsinlägg? Vill ni ha fler? Några specifika ämnen? :)
Regnig voltigeträning

2012-05-09 @ 21:23:02 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Vi var ett gäng hurtiga tjejer (och ponny) som gav oss ut och voltigade i spöregnet tidigare. Det blev en sådär halvseriös träning men löste endel grejer ganska bra. Det behöver övas betydligt mycket mer för ännu är det en gåta hur jag ska lyckas stå på händer på hästen i trav... Vi märker hur det slutar, haha!

Dyblöta och nöjda efter träningen.. ;)


Väntar

2012-05-09 @ 18:44:20 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Sådär ja då var jag och whitan klara för ett voltigepass. Frågan är bara, vad håller Becka och Frida hus någonstans?


Feriepraktik

2012-05-09 @ 17:27:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förutom att jag själv ska på läger i sommar så ska jag även jobba som feriepraktikant på tre läger i slutet av sommaren, fast då på vår egen ridskola JFK! Jag har varit med och hjälpt till där de senaste två åren men ska bli skönt att få lite betalning för det också (förutom att jag får rida på våra hästar då och då). Har inte haft någon inkomst förutom barnbidraget på hur länge som helst så kan vara dags nu haha!

Ni kanske kommer ihåg förra året då jag fotade barnen första veckan, när de red igång hästarna. Hade fina bildbomber dagarna ut haha! Ni har att vänta i sommar.. ;)

Bild från i somras på "igångsättnings"-lägret!

Voltigen

2012-05-09 @ 17:13:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Nu är det hög tid att börja träna voltige igen då det snart är dags för uppvisning! Denna gången ska vi även testa våra gränser yttligare för att göra det roligare att titta på, men galet vad svårt det är! Det ser verkligen hur enkelt som helst ut när andra gör det men det är grymt jobbigt och svårt att lyckas själv!

Eftersom vi har så mycekt skadade ponnysar just nu så kan vi ej låna Mutje andra tider än när det inte är några lektioner vilket kommer vara ungefär en eller två gånger innan själva föreställningen. Ni kanske förstår att det inte kommet sluta jätte bra om vi bara får träna så lite. Men som tur var har jag fixat så vi får låna vår amla ridskolehäst Whitan som nu är pensionär att träna lite på!

Så idag ska vi träna för första gången på länge, ska bli jätte roligt faktiskt. Hoppas att Whitan inte tycker det är allt för roligt att få göra något nytt bara för du kan jag lova att min balans på ett ben inte kommer fungera helt bra :P

Update och förhoppningsvis lite bilder kommer senare ikväll!


Yttersgammal tränignsbild på mig Becka och Aspe!


Pusha varandra - Åsikter

2012-05-09 @ 12:43:44 | Hanna • Åsikter | © DailyHorses 2013
Någonting jag verkligen har stört mig på den sista tiden är hur sjukt egoistiska många ryttare är. Hur de bara tänker på sig själva och just sin häst och totalt kör över alla andra som står i vägen. Hur kan man bete sig på det sättet?
Självklart är det jätteroligt för just dig om det går bra på en tävling eller träning och det ska du självklart ha cred för. Men varför ska det vara så himla svårt att ge cred till andra i din omgivning? Kan man inte glädjas åt varandra och försöka hjälpas åt istället för att klanka ner på varandra hela tiden.

Om det går kanon bra för någon annan på en träning eller tävling kan man inte vara glad för den personens skull och ge lite cred till henne eller honom för att de har presterat bra?

Att vara negativ och avundsjuk tar bara på krafterna och det gör ingenting bättre för någon över huvudtaget. Så varför kan inte hästvärlden på den lägre nivån ta samma steg som den högre nivån redan gjort. Tror ni på fullaste allvar att Roffe eller Malin blir avundsjuka på varandra om det går bättre för den andra? Nej det tror inte jag heller. Jag tror de glädjs åt varandras framgångar och hjälps åt för att nå toppen. Även om de inte har ett samarbete mellan varandra så ger de fortfarande varandra tips och liknande för att det ska gå så bra som möjligt för dem båda två.
Men på de lägre nivåerna går det inte alls till på samma sätt. Folk gör allt för att själva lyckas och skiter i hur många de trampar ner på vägen för att nå dit. Att vara otrevlig kommer man ingen vart med och man förlorar enligt mig en stor del av den härliga stämning som man annars har att uppleva i hästvärlden. Allting handlar inte om framgång, en gemenskap inte bara mellan häst och ryttare utan även mellan olika ryttare gör sporten vi håller på med så mycket roligare att utöva.

Skärp upp er alla där ute och börja glädjas åt varandras framgångar och hjälp varandra, pusha och peppa varandra, det kommer ni alla komma mycket längre på både som människor och inom hästvärlden!


Vi är ett gäng tjejer från ridskolan som peppar varandra och hjälper varandra så mycket vi kan för att vi alla ska lyckas, jag tror det har varit till stor hjälp för oss genom åren! Men även vi kan bli bättre på detta för att hjälpa varandra till framgång!Otaggad till tusen

2012-05-09 @ 11:14:08 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Känner inte för att göra någonting alls just nu faktiskt, gårdagens skitdag tog med sig all lust till att göra någonting seriöst överhuvudtaget faktiskt.. Började även denna dagn med stort nationellt prov i engelska som verkligen inte gick så bra som jag vet att jag egentligen kan.

Nu ska jag ta tag i den tråkiga uppgift jag har i skolan och göra klart den, om jag orkar ta tag i skiten vill säga.
Nej nu är det verkligen dags att rycka upp sig! Eftermiddagen och kvällen kommer bestå av massa roligt, mer om det får ni läsa lite senare!

Nu ska jag rycka upp mig och sluta vara så lack på allt ;)


Hoppas Flechen sköter sig bättre idag, för han ligger på minus sen igår!


Läger i sommar

2012-05-09 @ 10:41:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu är allting fixat inför sommarens ridläger på Vedbände (nej, jag har inte packat än men tror ni förstår vad jag menar). Jag ska ha med mig Bull vilket ska bli helt sjukt roligt och vi kommer lära oss massor. Vedbändelägret varje år är verkligen sommarens höjdpunkt och längtar snart ihjäl mig!

Brukar ni åka på ridläger? Isåfall vart?


Håltimma

2012-05-09 @ 09:27:31 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är precis lika trött som i gårkväll (om inte ännu tröttare) men får kämpa mig igenom denna dagen ändå. Har precis haft lektion och har nu en håltimme på 1,5 timmar innan jag har lektion igen. Både skönt och ovärt.. Hade hellre börjat senare!

Nu är det enbart 36 dagar kvar innan sommarlovet, varav 22 är skoldagar. Kommer bli ett av de bästa sommarloven någonsin och dessutom det som varit mest behövt! Vad har ni för planer i sommar?
Pissdag!

2012-05-08 @ 21:33:21 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Usch ja, idag har verkligen inte varit någon bra dag..

Började dagen med ett prov på foder till hästar och massa om det. Sedan var det träning för någon dressyrtant som tvingade mig rida i slovmotion så att hästens bakben var borta i Kina och vände. Varje gång jag ökade lite för att få lite bakbensaktivitet blev jag tillsagd att jag skulle ta tillbaka och rida i världens undertempo... Ingen bra träning!
När jag sedan kom till Flechen fick han för sig att han skulle springa ut över mig och stack iväg innan jag kunde fånga honom, jaga häst var det ja. När jag hoppade lite gick det väl helt okej men han lyssnade inget vidare.

Har även fått reda på att jag inte har någon bil tills jag ska tävla nästa vecka.. Chaufför och transport har jag men jag måste ha en bil som kan dra transporten också..

Skitdag rent ut sagt!


Behövande sömn

2012-05-08 @ 21:09:41 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Puh, denna dagen var lite för mycket känner jag. Börjar känna mig sjuk (stress-sjuk?) och behöver ta det lite lugnt och andas ut. Dagen började ju med skola och nationellt prov i 3,5 h klockan 8. Eftersom träningen var inställd nu ikväll så drog jag och två andra tjejer fram lite hinder och hoppade på utebanan. Bull var pigg som jag vet inte vad och det var väl inte det mest lyckade ridpasset direkt..

Men men man måste ha dåliga dagar för att kunna ha bra, right?! ;)


Nu ska jag slänga i mig lite att äta och sedan sova tidigt. Börjar 8 imorgon också så det är bara att ladda inför en tidig skoldag. Men ska ju rida Sune på eftermiddagen och dessutom ska vi ha lite voltigeträning också vilket alltid är roligt!

Dagens outfit

2012-05-08 @ 17:49:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013


Jag:
Hjälm - Lamicell
Väst - Riders Company
Stickad tröja - JC
Ridbyxor - CRW Excellent
Stövlar - Mountain Horse Richmond High Rider

Bull:
Träns - Dyon Working Collection
Schabrak - Hööks (Elevation Gold Medal)
Benskydd - Catago


Nu är det hoppträning på G!
Hoppträningen är inställd! :(

Inställd träning

2012-05-08 @ 16:50:08 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013

Dagens hoppträning är tyvärr inställd så det blir ingen idag tyvärr. Lite surt faktiskt då jag var riktigt taggad inför dagens träning. Men får se kanske hoppar lite hemma istället om jag orkar bära ut lite hinder vill säga..

Usch, vi som hade behövt träna lite, men men sånt som händer. Vi får helt enkelt ta nya tag tills nästnästa vecka och hoppas på att det blir träning då istället!
Boktips

2012-05-08 @ 13:51:00 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
För er som aldrig har läst Heartland-böckerna så gör det! Läste dem i 6:an (?) och sedan förra sommaren igen, och de är faktiskt helt fantastiska. Bra story och om problemhästar som ska lösas problem på. Möjligtvis lite orealistiskt men ändå, sjukt fina böcker!

Bäst att åka till biblioteket direkt, guys! ;)


Ja det är 13 böcker men man blir så fast i dem så det går inte att sluta läsa! :)

Nationella prov

2012-05-08 @ 11:23:23 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Är precis klar med mitt nationella prov i tyska.. Varför i hela friden ska man ha nationella i språk för? Dessutom gick provet helt åt skogen, och tyska är det enda ämnet jag verkligen vill ha bra betyg i! Usch... :(

Nu har vi tre lektioner kvar och slutar inte förrän klockan 5. Då ska det stressas vidare mot Bull för då är det hoppträning. Alltid något att se fram emot! Vi hörs senare, lovar er dagens outfit för mig och Bull på träningen!

/ Rebecka


Lösgörande

2012-05-07 @ 21:46:11 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Jobbade lite lätt på banan idag och Flechen kändes rätt fin faktiskt. Han var rund och fin i formen men stressade upp sig lite för lätt. Hade av någon anledning svårt för högergaloppen idag men det släppte som tur var ganska snabbt. Men det märks att han behöder trimmas igenom lite nu igen och lossa ordentligt i kroppen. Han fick även lite streching idag vilket jag tror kan vara bra för honom inför morgondagens hoppträning.

Och för att göra honom extra lycklig fick han även beta i nästan en halvtimme, mycket nöjd häst kan jag lova!
Just nu

2012-05-07 @ 18:53:07 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Skrittar av flechen efter dagens trimpass. Nu ska det stretshat och betas samt packa inför morgondagens träning! Skriver ikväll om dagens pass!

/ Hanna


Appaloosa?

2012-05-07 @ 16:52:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Nej, Sune är inte alls dammig... Inte alls!


Haha, detta var alltså innan jag började borsta honom för några dagar sedan. Det mesta försvann men han såg ut lite som en appaloosa efter borstningen också.. Han hade behövt ett vårbad men det är en ganska stor utmaning när det gäller Sune. Att lyckas tvätta någonting annat än benen på honom utan att vara minst 4 personer är en bedrift vill jag lova. ;)

Nytt bett

2012-05-07 @ 12:17:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Tog mig faktiskt i kragen och köpte ett pelham-bett när jag ändå var på Charlies igår. Har funderat på det länge och dessutom letat runt efter begagnade men utan resultat. Fick bli ett nytt helt enkelt och i värsta fall får jag sälja det om Bull inte går bra på det. Eftersom han går bäst på sitt gummibett (blir stark och tung på sitt tredelade) så fick det bli ett gummipelham också. Skänklarna är så små det går att få dem eftersom jag inte vill ha för mycket hävstång. Tror faktiskt detta kan bli bra, att ha att rida med då och då men inte för mycket.


Skit allergi

2012-05-07 @ 08:55:31 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Min allergi medecin är slut och pollenet är riktigt jävligt just för tillfället. Inte helt okej när man är allergisk.. Ögonen kliar och rinner och jag nyser minst 1 gång i kvarten. I know jätte intressant info men det är så sjukt jobbigt!

När jag slutat skolan idag bär det av upp mot Flechen för att trimma lite på honom och sedan ska jag hem och plugga. Imorgon har jag prov på hästens matsmältning och en massa annat, kan behöva läsa på det lite extra känner jag ;)
Min bäbis

2012-05-07 @ 08:31:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
På grund av inställda lektioner och muntliga nationella prov (som jag redan gjort) så är jag helt ledig idag!
värt! :D

Dagen ska tillbringas i stallet (förvånande) hos både Bull och på JFK. Idag ska Sune börja travas! Hej, jag heter Rebecka och jag är cp-glad över att få trava på favoritponnyn 4 varv i ridhuset haha! Nej men jag är jätteglad att få ha hand om hans igångridning och kommer rida honom helt galet många gånger de kommande veckorna. Nu när vi skrittat i 2 veckor så var det väl dags att börja trava.. :)

Låten får beskriva känslan!

Sötaste ponnyn, älskar dig! ♥

Busgalopp

2012-05-06 @ 18:50:14 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Blev en härlig uteritt i det soliga vädret och galopperade enheldel på en äng. Bull var taggad till tusen och vi tyckte nog det var lika roligt båda två! ;) Nu ska jag tillbaka dit igen för att ge dem eftermiddagsmaten och ta på honom ett täcke. Det ska bli minusgrader inatt!


Fleche V.19

2012-05-06 @ 16:44:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Veckans planering för Flechen kommer se ut ungefär såhär nästa vecka:

Måndag: Trim på banan, lösgörande arbete.
Tisdag: Erica träning
Onsdag: Lugn tur i skogen
Torsdag: Uteritt
Fredag:Vila
Lördag: Uteritt/klättra
Söndag: Markarbete på banan med bommar eller skogen.

Jag ser verkligen fram emot träningen för Erica nu när Flechen går så himla bra! Ska bli jätte roligt och se vad hon ska ge oss för utmaning denna gången! Han ska även få komma ut i skogen och klättra i lite branta backar för att bygga lite mer muskler och få jobba på ordentligt!

Själv ska jag också komma igång med min tränin nu och på torsdag är det hinderbana och löpning som gäller med Angelica, Ellen, Frida och kanske kan vi få med oss Beckis ockå ;)


Han är rätt fin min lilla häst♥


Anmäld

2012-05-06 @ 15:18:00 | Rebecka • Tävling | © DailyHorses 2013
Jajemen, den 17 maj ska det tävlas på Bull igen! Klasserna blir LC, LC (det fanns ingen LD och vill absolut inte tävla LB än) alltså 90 cm. Innan har LC alltid varit 80 ju, eftersom jag ridit c-ponny, men nu är det högt ju.. Men jag vet ju att Bull klarar det lätt som en plätt så varför oroa sig? ;)
Sån fegis är jag!

image description
Förra gången gick det ju bra..!

Fler bilder från Eksjö

2012-05-06 @ 13:23:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013

Dagens mest osmickrande bild ;)

Trött men nöjd häst :)


Hej på er

2012-05-06 @ 13:01:49 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Sorry att uppdateringen från min sida vart lite sisådär de senaste dagarna men jag har haft så sjukt mycket att göra att jag inte riktigt hunnit med. Men nuså ska jag ta tag i bloggen lite!

Gårdags kvällen/natten var sjukt kul, jag och Rebecca hade svin roligt och lyssnade på grymt bra band och allmänt skitroligt! Dessto jobbigare var det att komma upp imorse.. Men fyller kusinen år så får man väl offra sig! Idag vet jag inte riktigt vad som hittas på, solen skiner så tänkte gå ut och sola lite och sedan bege mig upp till fotbollsplanen och kolla hur det går för mina kära kusiner när de spelar.
Inga hästar idag som det ser ut nu iallafall, desto mer blir det nästa vecka ;)


Bara för att min häst är bäst :)


Nödvändigt köp

2012-05-06 @ 12:15:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Har haft ont om ridhandskar att rida i nu när det börjar bli varmt så tog mig en sväng ner till Charlies nu på förmiddagen och ändrade på det. Blev ett par vanliga, tunna svarta och ett par bruna!

Nu ska jag till Bull och antingen rida ut, tömköra eller bara släppa honom i ridhuset.. Vi får se! ;)


Bra fråga

2012-05-06 @ 10:56:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013


Svar: Väldigt bra fråga som jag ska försöka svara på så bra det går! Jag började provrida c-ponnyer, men efter några provridningar (som jag alltså visade på film för min ridlärare) så kom vi fram till att c-ponny var lite litet. Grejen är att mina ben blir alldeles lagom på en c-ponny medan överkroppen blir lite för lång och det lätt blir obalans då. Jag hade kunnat ha c-ponny men vi började istället provrida lite d-ponnyer eftersom jag trots allt skulle kunna ha ponnyn så länge som möjligt!

Och sedan hittade vi ju Bull som jag fastnade för även om jag kanske ser lite liten ut just nu. När jag växt klart kommer jag antagligen vara precis lagom på Bull! :)


Hur ser det ut nu?

2012-05-05 @ 23:01:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kanske kan ha löst problemet med designen nu, men är inte säker.. Hur ser det ut för er? :)
Uppdatera bloggen!

Kvällen

2012-05-05 @ 21:29:52 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Bull gick ganska fint idag, fick det lite krångligt i mitten av passet men jag kunde lösa det och han jobbade på bra mot slutet. Jobbade lite med skänkelvikningar samt bogen in men det behöver det slipas på!

Nu ikväll har jag bara tagit det lugnt och just nu kollar jag på hockey (sportnörd som jag är, haha). Imorgon blir det uteritt på Bull, plugg och bloggning såklart! Skönt med en lugn helg! :)


Bilder från Eksjö

2012-05-05 @ 18:46:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Här kommer lite bilder på Sanna och Flechen från idag, världens bästa♥
Hahah han är ju en bit över iallafall ;)

Fler bilder kommer upp imorgon!

Problem med den nya designen

2012-05-05 @ 17:11:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det har varit lite krångligt att komma in på bloggen med den nya designen men om ni uppdaterar bloggen flera gånger så fungerar det! Vi löste det problemet men man måste alltså uppdatera för att kunna se förändringen! Hoppas det fungerar för er, annars får ni gärna säga till! :)

image description

Beger mig ut

2012-05-05 @ 16:17:41 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Kvällen och natten kommer spenderas i Husqvarna på Popadelica med härliga människor, kanske ses vi där?
Lite uppdatering kommer att dyka upp under kvällen, bland annat bilder från dagens tävling med de bästa♥

Vi hörs imorgon, då vet jag inte vad vi ska hitta på för spännande ;)


Dagens tävling

2012-05-05 @ 14:29:37 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
Ovanligt kort tävlingsdag idag vilket jag gillar skarpt! Sanna startade nästan sist i första klassen och bland de hörsta i nästa klass, mycket bra! Flechen var dock lite loj idag och inte alls så på hugget som han brukar vara men han skötte sig fint ändå. Han var ganska spänd i 90cm och Sanna vågade inte riktigt pusha på honom det lilla extra men det gick bra iallafall. De nollade första klassen utan några som helst problem. I andra klassen var han mycket mer framåt och Sanna red kanon bra! En riktigt fin runda och ännu en clearround.

Vi har världens bästa häst♥
Bild från 2010Sommarbilder - Rebecka & Kuhs

2012-05-05 @ 13:04:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Har ju visat fler på Boy, Sanni och Sune tidigare men insåg att jag glömt redigera och visa de på Kuhs och mig! De är alltså från när jag och Hanna var i sommarhagen i somras!


Bloggdesigner

2012-05-05 @ 10:44:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi har bestämt oss för att börja sälja bloggdesigner och headers till er!
 
Olika beställningar:
Du kan beställa tre olika alternativ, avancerad bloggdesign, enkel bloggdesign eller enbart en header.
 
Avancerad bloggdesign - Du får allt som ingår i en bloggdesign med personlig meny mm. Det är noggrannt och avancerat gjort och med vilka effekter du vill ha som animerad header, horisontell meny osv. 70 kr.
Enkel bloggdesign - Du får en basic bloggdesign som är snygg men inte jätteavancerad. Inga svåra effekter utan en vanlig meny, men med header och bild i menyn om du önskar. 50 kr.
Header - Du får en header efter dina önskemål. Det går inte att ha en animering i denna tyvärr. Du måste ange bredd på headern när du beställer. 30 kr.
 
Ett krav för att beställa bloggdesign är att ha blogg.se. Header kan jag göra till andra bloggportaler också!
 
 
Såhär gör du en beställning:
Du skriver med alla de krav du har på bloggdesignen, speciell färg, speciella effekter osv. Om du beställer en header måste du också ange bredd på den. Designen anpassas utefter dina krav, men du kan ge oss så mycket frihet du vill. Maila beställningen till dailyhorses@hotmail.com.
 
 
Såhär kommer det gå till:
- Du gör en beställning med ditt önskemål till vår mail dailyhorses@hotmail.com
- Rebecka gör din design på en testblogg där du kommer få se den och tycka till tills vi får fram det slutgiltiga resultatet.
- Därefter sätter du in pengar på vårt bankkonto.
- När vi fått in pengarna sätter vi in designen på din blogg eller skickar koderna beroende på hur du vill ha det.
 

Planer för dagen

2012-05-05 @ 08:23:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag ska Sune skrittas, Bull trimmas litegrann och plugga tyska. Dessutom ska jag försöka redigera lite bilder som jag kom på att jag glömt visa er och det kommer också släppas en liten nyhet på bloggen som ni med egna bloggar INTE vill missa! Återkommer medan dagen går! :)


Markarbete på Aspe

2012-05-04 @ 21:44:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Med varken Kuhs eller Sune igång så blev det ju en överraskning idag igen, alltså vilken ponny jag skulle ha. Fick Aspe, en maxad D-ponny som jag inte har något minne av att jag ridit innan. Hon blir lätt springig och knäcker av nacken utan att egentligen jobba med rygg eller bakben.

Lite så kändes det i början. Knäckte av ibland och gick som en svan ibland. Hon ville inte lyssna på mina skänklar, ville inte ställa sig eller flytta för skänkeln och tog inget stöd i munnen. Det gick riktigt uselt fram till galoppen, som faktiskt gick ganska bra även om det var den jag trodde skulle vara värst. Dock orkar hon inte hålla igång i ett lugnt tempo utan vill bryta av, så man har lite att jobba med. Efter galoppen la jag upp stigbyglarna för att verkligen komma ner i sadeln och få henne att lyssna för mina skänklar och mitt säte. Vi jobbade med bogen in i trav och det gick riktigt bra. Jag fick en bättre reaktion av skänklarna och hon jobbade på helt okej. Även avtravningen gick bra där hon kom fram och jobbade på utan att knäcka av.

Är missnöjd med början av passet men nöjd med slutet. Men det blir ju så när man ska rida en ny häst, det gäller att försöka komma in i det så fort som möjligt och idag tog det lite längre tid. Det var ganska roligt att rida henne efter ett tag och jag fick jobba riktigt hårt, men det gav ju resultat!

Från i somras när eleverna på ridlägren red igång ponnyerna efter sommarbetet!

Dålig koll

2012-05-04 @ 21:32:28 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Har som vanligt inte koll på när det är hoppträning och när det är markarbete men idag var det iallafall markarbete på schemat. Och eftersom det fortfarande är lite ont om ponnysar eftersom vi har en del halta så fick jag rida storhäst även idag.. Intehelt nöjd över detta då jag verkligen ville rida på Sanni eller Boy.. Men men red Eliza iallafall och vi var på utebanan så hon var lite taggad och framåt vilket jag gillar. Hon var riktigt fin i skritten och traven men vi galopperade inte alls mycket så jag han inte riktigt få henne att släppa efter där vilket var väldigt synd. Men hon behöver några varv på sig och så mycket galopperade vi tyvärr inte då alla hästarna var lite taggade. Trevlig häst den där Eliza även om hon inte är min typ av häst. Skulle dock vara roligt att hoppa henne någon gång då hon älskar det och brallar och har sig ;)
I paketet...

2012-05-04 @ 17:21:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013


... fanns alltså detta snygga Jacson schabraket som jag köpte begagnat av Sara! Det var snyggt och passade bra till Bull. Otroligt nöjd med köpet! :)

Ändringar

2012-05-04 @ 15:15:36 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kuhs är halt igen (fortfarande) så det blev lite ändringar i planeringen. Tanken var att jag skulle ha med honom till en tävling den 17 maj, men nu fungerar ju inte det. Kanske ska ha med Bull men är inte säker än. Ska fundera på det över helgen men annars följer jag bara med och fotar/filmar och som hästskötare.

Åh, min Kuhs.. Hade ju längtat så otroligt efter att tävla med honom. Hoppas han blir frisk snart, men han skulle med till veterinären någon dag så vi får se hur det går.. :(

image description
Min sötnos! ♥

Nya designen

2012-05-04 @ 12:28:22 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013

Nu ligger den nya designen inne. Om ni inte ser den så får ni uppdatera bloggen! Kan vara lite småsaker som ska ändras men inget stort. Kommentera gärna vad ni tycker! :)


Träningsvärk

2012-05-04 @ 12:26:22 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Som jag misstänkte så är inte träningsvärken nådig idag alltså.. Mina ben är helt slut och jag kom knappt ur sängen imorse, men så ska det kännas dagen efter träning! Vet i sjutton hur jag ska orka med en hoppträning ikväll men det löser vi väl på något sätt, en barbacka hoppnign hade suttit fint måste jag säga!

Men nu ska jag börja med lite skolarbete så jag hinner jobba i fas med schemat, vi hörs senare ;)


Världens finaste Sanni får stå för bilden bara för att hon alltid kommer vara världens finaste för mig♥


Mer bilder

2012-05-04 @ 10:45:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Laddar upp yttligare några bilder på mig och min prins från i Tisdags, bara för att han är bäst♥
Trött tjej

2012-05-03 @ 21:59:01 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Grymt vad skönt det är när man kommer hem efter ett ordentligt löppass! Lagom mör i kroppen är jag och jag kan tänka mig att träningsvärken imorgon inte kommer vara nådig men det är smällar man får ta! Himla skönt var det iallafall så nu blir det lite löpning ungefär en gång i veckan om tiden räcker till ;)

Nu är jag galet trött och kommer somna som en stock. Sömnproblemen blir som bortblåsta efter ett ordentligt träningspass, awsome!♥

Blogg.se vägrar ladda upp bilder.....


Dags för stallet

2012-05-03 @ 18:16:27 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Mot JFK och Sune. Här ska det skrittas! Går nog förbi affären och hämtar ut ett paket jag har där. Visar er innehållet imorgon, kommer nämligen hem sent ikväll! Slut-tjatat, dags att gå! :)


Ut i det fina vädret

2012-05-03 @ 17:50:55 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Riktigt härligt väder även idag. Njuter för fullt och har unnat mig en solstund även idag eftersom jag är hästledig och allt! Men nu ska jag ta mig i kragen och ge mig ut på en löparrunda med Angelica och Angelica. Komiskt jag vet, lagom jobbigt att hålla koll på vem som pratar om vem ibland ;)

Vi hörs senare, om jag överlever... har inte tränat ordentligt sedan jag slutade på handbollen för två år sedan nu, kan bli intressant det här!


Min prins i vårsolen får stå för bilden♥


Tävling i helgen

2012-05-03 @ 14:18:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Som rubriken lyder så blir det ännu en tä ligshelg för mig. Denna gången är det Flechen som ska åka till Eksjö och hoppa 90cm och 1m. Dock är det inte jag som ska rida utan hans ägare Sanna som kommer hem från skåne idag och ska tävla på lördag. Men självklart ska jag följa med och hjälpa till med min lilla stjärnhäst!
Sköter han sig lika bra som han gjort det senaste kommer det inte vara några som helst problem för Sanna och nolla båda klasserna. Kameran ska naturligtvis följa med den också så om det inte ös regnar kan ni vänta mer massor av bilder på mina favoriter ♥


Sanna och Flechen sist hon var hemma!


Galet trött

2012-05-03 @ 13:00:26 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Dagen har innehållit nationella engelskaprov, tyska lektion samt fysiklektion. Nu har jag en lektion kvar innan jag ska hem och sova, för jag är så trött så jag inte vet var jag ska ta vägen.

Senare blir det ridning på Sune och sedan träning med Bull. Dock är jag så trött i benen så jag har en känsla av att träningen kommer gå käpprätt åt skogen... Det märker vi!

Nej nu får jag rycka upp mig, dags för Samhälls lektion!


Charmigt

2012-05-03 @ 12:23:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Bjuder på denna ur charmiga bild på söta Iris. Hur söt får man lov att vara egentligen?
Mer Gasol

2012-05-03 @ 09:21:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Bilderna på Gasol är så himla söta att jag bara måste visa er några till. Riktigt fin och snäll häst det där alltså!
Fina Gasol och världens bästa Angelica♥


Lätt trim

2012-05-02 @ 20:14:08 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag blev det ett lätt trimpass på banan för lille Flechen. Det var så sjukt varmt och härligt att vi nöjt i fulla drag båda två! Flechen är verkligen inne i en god fas just nu där allt flyter på helt galant, min fina fina häst♥ Idag var han lite pigg och svår att hålla koll på då han gärna slank ut med ett bakben i farten ibland. Men överlag var han fin och mjuk och härlig i kroppen. Stort plus till mitt monster även idag♥


Hahah bjussar på bilden, men han har börjat få tillbaka sin runda härliga galopp, stort plus!


Bonte Peter

2012-05-02 @ 18:58:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013

Min fina ponny! ♥

Rörigt

2012-05-02 @ 16:41:18 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kommentar: Hej! Jag har en liten fråga till Rebecka som jag funderat länge på. Jag förstår inte riktigt vilka hästar du rider och så, eller jag har förstått att du rider Sune och Bull men är det ridskolans, medryttarhästar eller egna - svara gärna på det så förstår jag lite mer, hehe! :)

Svar: Förstår att det kan bli lite snurrigt ibland men ska försöka förklara. Bull är alltså min egna ponny och Sune är en ridskoleponny. Sune har jag tävlat endel på både klubbhoppningar och lite lokala och just nu rider jag igång honom eftersom han har varit halt. Men Sune är alltså inte min egna ponny!

Jag rider också endel på Kuhs eftersom jag tävlar lokala på honom men han är också en ridskoleponny. Samanfattningsvis: jag äger Bull men INTE Sune eller Kuhs! Hoppas ni hängde med ;)


Fleche bilder

2012-05-02 @ 14:45:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Blev en hel massa bilder igår så tänkte bjuda er på några av de bästa på mig och min prins♥
Mycket på gång

2012-05-02 @ 13:12:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Händer mycket med bloggen just för tillfället vilket vi tycker är superkul! Inom snar framtid kommer vi ha en ny design, samarbeta med ett företag samt lite annat smått och gott! :D

Nu får ni hänga med i svängarna för att inte missa något!


Gårdagens Outfit

2012-05-02 @ 11:30:00 | Hanna • Utrustning | © DailyHorses 2013


Jag:
Ridbyxor - Horselife
Strumpor - Kingsland
Skor - Mountaian Horse
T-shirt - Equipage
Handskar - Röckel

Flechen:
Schabrak - Tattini
Skydd - Bruna Catago Pro
Boots


Jag klagar inte

2012-05-02 @ 11:25:12 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen ska tillbringas ute så mycket det går, helt klart! :)Hanna tuggar grus

2012-05-02 @ 09:13:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Insåg just att vi faktiskt har fått på film när jag ramlade av Sisko för andra gången i Söndags! Tyvärr filmades inte första rundan men vi har film på när jag åkte av andra gången. Vet inte hur många gånger jag har tittat på det språnget om och om igen och as garvar. Hindret är vekrligen minilitet och hästen är sjukt stor och ändå flyger jag som en vante :P

Tänkte iallafall bjuda er på denna extremt roliga film och hoppas ni skrattar lite gott som jag åt det! Blåmärkena och ömheten är lätt värt det när man ser denna filmen!
Dagens failbild!

2012-05-01 @ 19:35:04 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Det blev en hel del bilder idag och även en hel del mindre smickrande bilder då Flechen inte riktigt var på sitt bästa fotohumör utan var mest irriterad och trött på oss som skulle fota en massa :P

Bjuder här på dagens absolut mest klockrena bild!
Han är bra charmig min häst...
Allergi

2012-05-01 @ 19:16:49 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Satt ute och slolade ganska länge i förmiddags och det var så himla varmt och skönt, var verkligen värt att bara ta det lugnt och vara en stund. Dock har min dumma pollenallergi börjat komma igång igen vilket gör vardagen grymt jobbig. Men men bara det blir sommar snart :D


Härlig sommar bild på mig och min vovve i havet♥


Så här såg vi ut idag...

2012-05-01 @ 18:50:27 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013


Jag - Ljusgrå CRW ridbyxor, en mörkblå CRW tröja och blå/vita Roekl handskar.
Bull - Mörkblått HV Polo schabrak och mörkblå Equigard benskydd.

Tävlingsplanering

2012-05-01 @ 14:36:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Just nu är tävlingsplaneringen för ridskoleponnyerna lite luddig. Vi har inte bestämt oss riktigt för vilka vi ska åka till, men det blir minst en till iallafall. Till nästa klubbhoppning hoppas jag på att Sune är frisk så jag kan skutta runt lite på honom igen, vore superhärligt!

För Bull var detta sista tävlingen på länge. Ska träna för fullt så vi blir mer sammansvetsade innan vi ska iväg på någon mer. Det blir en den 7 eller 8 juli nära min sommarstuga där vi ska ha Bull några veckor i sommar, men inget innan det. Nu ska här tränas för fullt! :D


Update

2012-05-01 @ 13:51:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Som Hanna sa så hade vi en supergo kväll/natt med mycket prat. I morse steg vi upp tidigt och jag begav mig mot Bull medan de åkte till Angelica och Gasol. Bull fick en uteritt och mamma var med och fotade. Nu när hon hittat zoomen så blev bilderna riktigt bra så lovar att bjuda er på dem senare!

Nu har jag precis ätit och ska ta ut kemiboken i solen och det härliga vädret. Senare ska jag iväg till Fleche med Hanna för att fota dem också! Härlig dag! :)


Fotografering

2012-05-01 @ 12:18:47 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Som jag skrev igår så var vi och fotograferade uppställda bilder på Angelicas fina fyraåring under gårdagen. Blev några bra bilder som ni kommer få se efter hand om intresset finns.
Här har ni honom iallafall.

Gasol f. -08
e. Fetcher N - Landesfurst
Gårdags kvällen

2012-05-01 @ 12:00:14 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Sorry för att updateringen var minst sagt obefintlig udner gårdagskvällen men det var ju trotts allt Valborg. Vem har tid att sitta vid datorn och blogga då? ;)

Det blev en ganska lång natt men goa vänner i Bankeryd, men tidig uppgång idag! Efter 3,5 timmars sömn släpade vi oss upp ur sängen för att bege oss mot Rikarp och Angelica för att vi lovat att vara med när de red unghästarna idag! Båda unghästarna skötte sig fint trotts att de gick ihop för första gången tillsammans på uteritt med ryttare på ryggen!


John och Iris samt Angelica och Gasol :)