Gott nytt år alla!

2012-12-31 @ 21:07:51 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Nu försvinner jag ut på party resten av kvällen med underbara vänner. Ha en riktig go kväll/natt allihopa och fira in det nya året för det ska jag kan jag lova er ;)

/Hanna


Styrkor och svagheter

2012-12-31 @ 14:25:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Alla har vi positiva och negativa sidor men är oftast bäst på att lyfta fram de negativa hos sig själv hela tiden. Tänkte lista några av mina styrkor och svagheter att dela med mig av till er!
 
Svagheter:
- Jag överanalyserar allt hela tiden, vad folk säger, gör och skriver ska jag ofta tolka som någon negativt mot mig vilket inte är speciellt bra för självförtroendet. Dessutom tänker jag alltid i efterhand vad jag gjort fel och sagt fel och vad folk kanske tror om mig. Ofta är det ingenting som stämmer vilket gör hela grejen väldigt onödig och jag försöker verkligen bli av med det.
- Dåligt självförtroende. Det spinner väl vidare lite på förra punkten men jag är grymt osäker på vad folk ska tycka och tänka om mig hela tiden.
- Jag har svårt att visa när jag är glad för någonting, att säga tack och att säga förlåt. Även om jag menar det så har jag riktigt svårt att visa det. Det kan göra att folk missuppfattar eller inte vet om att man blev glad för någonting. Som presenter till exempel. Eller när jag tar åt mig av komplimanger.
 
Styrkor:
- Jag har lätt att glädjas med andra, som jag sa i ett inlägg härom dagen vilket jag tycker är en bra egenskap. Jag måste bara bli bättre på att visa det.
- Jag bryr mig väldigt mycket om andra, mår dåligt om mina vänner mår dåligt och vill göra allt för att hjälpa dem. Önskar ibland att jag kunde knäppa med fingrarna och få bort alla andras problem.
- Om jag inte mår riktigt riktigt dåligt över någonting så kan jag ofta skjuta bort det ganska snabbt. Mina egna problem går jag inte speciellt länge och grubblar över, om det inte är någon annan inblandad. Istället brukar jag göra det till någonting som stärker mig istället.
 
Det var svårt att komma på styrkorna men känner ändå att de stämmer bra in på mig. Svagheterna får jag ta att bättra mig på 2013, både för min egen skull och för mina vänner!
 

Film - Mutje

2012-12-31 @ 14:12:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Här kommer filmen från när jag rider Mutje. Himla trevlig häst som hade kunnat vara riktigt riktigt fin med rätt ridning! ♥
 
 
 
Visst ser hon trevlig ut? :D
 

Klar för dagen

2012-12-31 @ 14:09:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Sådär ja, då var fyra hästar avklarade även idag. Mutje, Boy, Sanni och Linus blev det idag. Alla har skött sig fint men nu är jag dödligt trött. Bara att ta sig i kragen för snart är det dags att fira nyår! :D

/Hanna


Film - Sanni

2012-12-31 @ 12:11:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Film från gårdagens trim på stjärnan. Ska se om jag inte kan få lite småfilmer på fler av hästarna jag rider idag så ni får se mig på lite andra hästar. Film från igår när jag rider Mutje kommer upp senare idag!
 

Det spelar ingen roll vad någon säger, du kommer alltid vara nummer 1 hos mig♥
 

Mellandags ridningen

2012-12-31 @ 10:07:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Många har undrat varför jag rider på himla mycket på JFK nu i mellan dagarna, så här kommer hela historien! Haha nu lät det som om det var as långt och så är det inte det, men men ;)
 
Eftersom det är jul uppehåll på ridskolan just nu, dvs. inga lektioner så vilar alla hästarna. Och om dom vilar i fem dagar i rad så finns det inte en suck att fler än några stycken elever sitter kvar på dem när lektionerna väl drar igång igen. Så för att undvika överpigga hästar så bad vår gamla ridlärare mig och Frida att rida så mycket vi orkade och försöka se till att alla hästarna fick röra på sig någon gång iallafall.
 
Sen är det det klassiska dilemmat som jag hatar med ridskolor överlag. Hästarna får gå i ridhus minst två gånger om dagen sju dagar i veckan. Hur kul kan det vara att aldrig se någonting annat? Så nu när vi rider försöker vi att alla hästar ska få komma ut iallafall minst en gång var i skogen så att dom får se någonting annat. På julafton var det perfekt när det var så mycket snö men nu är det mest is vilket gör att det bara går att skritta. Därför måste dom ridas inne också för att få själva motionen, iallafall de piggare hästarna.
 
Så vi har försökt lägga upp det så att alla ska få skritta ut minst en gång och de som sedan behöver gå för att dom blir pigga får gå inne någon dag också och arbeta lite. Men det är så himla kul att komma ut i skogen på alla lektionshästarna. Dom blir som helt nya hästar, pigga och glada, spetsade öron och marsherar på som bara den. Dom blir så härligt lyckliga av att bara få komma ut 20 minuter i skogen att det är värt allt broddande och skit bara för att se dom så lyckliga ♥
 
Så det jag gör där uppe hela dagarna är att mesta dels skritta och trava ut hästar i skogen, iallafall de första dagarna nu. Sedan blir det trim på en hel del hästar inne också för att lösgöra och se till att de inte lagrar allt för mycket överskottsenergi tills lektionerna börjar! :)
 
Hästarna var helt galet glada på julafton, jag kunde inte ens bli arg på Sanni när hon lekte rodeo med mig för hon var så himla lycklig att jag inte själv kunde sluta le! ♥
 
 

Pågeri

2012-12-31 @ 08:52:08 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Usch vad det inte är naturligt att gå upp såhär dags för att åka till stallet och rida när man bara fått några få timmars sömn! Jag är så trött att jag tror jag stupar när som helst. Men men, dags o ta tag i livet, minst fyra hästar att rida även idag!

Hoppas alla ni får sova ut ordentligt, kan ni inte sova lite åt mig också? ;)

/Hanna


Helt slut

2012-12-30 @ 18:43:02 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Shit jag är verkligen så otroligt trött, märker verkligen av det var länge sedan jag red så här mycket och intensivt!
 
Han med att rida fem hästar även idag och vara hemma i någorlunda god tid. Testade att rida ut med Boy och några till idag men det var verkligen blank is och om man red i den lilla snön som fanns så fick dom snö, eller rättare sagt isstyltor jättesnabbt. Så vi gav snabbt upp det och red resten inne istället. Även Boy fick trava och galoppera lite inne och han var riktigt fin!
 
Jag och Frida kom även på att det går grymt mycket snabbare om man struntar i att sadla så vi red helt enkelt alla hästarna barbacka idag. Lite jobbigare men det gick så mycket snabbare att det helt klart var värt det! Häst nummer två var Sanni som till en början var lite motig men hon blev fin mot slutet, har en liten kort film ni kan få se om det går att ladda upp den! :)
 
Häst nr 3 blev vår extremt coola haflingen Mutje! Hon är så himla ball, älskar henne vekrligen! Det är även henne vi brukar ha på voltigen. Men oftast går hon med nybörjare och det kändes idag kan jag lova. Hon var så extremt högerstel, har aldrig varit med om nått liknande :P Men mot slutet släppte hon igenom och blev riktigt riktigt fin och trevlig! Så himla cool är hon, ni ska få film även på henne!
 
Red även Sjamys eller mysan som hon kallas, det var länge sen nån krävde något av henne sa hon så det blev lösgörande arbete i skritt och trav. Riktigt trelig liten häst det där som gör allting så himla lätt! Trots att hon har kroppen emot sig så har hon det störtsa hjärtat ♥
 
Sist ut var Picasso. Det var massa folk i ridhuset som var ivägen mest överallt och hade ingen som helst koll på ridhusreglerna vilket var extrermt störande! Men jag fick göra det bästa av situationen. Gick väl inte jättebra precis, han är så himla stor och jag tycker han är riktigt svår att rida rätt men han är väldigt trevlig iallafall! Mot slutet tyckte jag att jag hittade en bra form i traven iallafall där han var avslappnad och jobbade fint med rygg och bakben.
 
Japp det var min dag det, imorgon ska jag försöka hinna med fyra hästar innan klockan 1, snabba ryck blir det!
 
 

Arkivbilder

2012-12-30 @ 16:05:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
När jag, innan jag åkte, letade runt i arkiven så hittade jag några av dessa bilderna på mig och sötaste Skrållan, som jag nästan hade glömt bort (alltså bilderna inte Skrållan haha). Fina lilla Skrållan som jag red i nästan fem år och som jag lärde mig otroligt mycket på. Vi hopptränade för duktiga tränare, red ut i skogen och busade och tränade även lite dressyr ibland och med framsteg även där. Bästa lilla b-ponny!
 

Just nu

2012-12-30 @ 15:54:24 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013


Grymma julklappar

2012-12-30 @ 15:08:00 | Hanna • Utrustning | © DailyHorses 2013
Fick massa bra i julklapp, är så sjukt nöjd med allt jag fick. Men det som jag använt mest dessa dagar är mina nya stallkläder. Suprice? ;)
 
Jackan jag fick av Erica är så grymt varm och go, riktigt skön och skit snygg. Har haft den i stallet nästan varje dag sen jag fick den. Men även min nya dunväst från Spooks är så himla skön! Tar inte allt för mycket plats som jag tycker Kingslandvästarna lätt gör. Den sitter perfekt och den underbara kragen i nacken är ju to die for! ♥
 
Riktigt goa julklappar som kommit väl till användning sedan jag fick dem! :D
 
 

Kul och veta?

2012-12-30 @ 11:02:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Får alltid frågor om vad det är för hästar jag rider på jfk och hur jag rider dem osv. Är det någonting som ni vill läsa om så kan jag naturligtvis skriva det men finns det inget intresse, själv tycker jag det är rätt tråkigt att läsa om ridpass på så himla mycket olika hästar då man ändå inte kan ha någon koll på vilka alla är. Men jag vet också att många av er läsare själva håller till uppe på jfk och därför har lite koll på hästarna där osv.
 
Så min fråga till er är, Vill ni läsa om vilka och hur jag rider hästarna där uppe utöver Sanni och Boy?
 
Väldigt gammal bild på mig och en av ridskolans hästar Lipis under en träning i skolan.
 

Grym lång dag!

2012-12-29 @ 17:41:30 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har varit på JFK sen halv 11 i morse och kom precis innanför dörren hemma, det blev alltså sju timmar nonstop i stallet. Jobbigt men kul var det. Ridit fem hästar varav tre stycken ute, en först ute och sedan inne och en sista trimmade jag inne.

Hade det inte varit för att vi måste brodda på och av hela tiden när vi rider ut hade det gått så himla mycket snabbare. Men eftersom dom går i så stora flockar lär hälften bara bli skadade om de går med brodd i hagen så det är bara att skruva i och ur som en galning :P

Imorgon är det minst fem hästar till som ska ridas, om vi inte får lite mer hjälp ofc ;) men det är bara kul att umgås med vänner, rida ut på pigga och glada hästar och spendera tid i stallet så jag klagar inte :)

Men nu ska jag dra mig till kusinerna en sväng, hoppas på att Frida kommer och bor här ikväll också. Det är bland det mysigaste som finns och sitta uppe och prata massa om ingenting med en underbar vän ❤️

Får se om jag hinner logga in på datan senare ikväll. Annars hörs vi imorgon! :)

/Hanna


What's so fun about failure?

2012-12-29 @ 13:14:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Vad är det som är så roligt med misslyckanden? Eller snarare vad är så roligt med andras misslyckanden? Varför har videor med dåliga rundor fler visningar än videor med lyckade rundor? Och varför ska vi jämt och ständigt irritera oss på när folk faktiskt lyckas med någonting?
 
Om jag får säga det själv så är jag väldigt bra på att glädjas med folk. När någon annan har lyckats och gjort någonting bra så mår även jag bra av det. Dock är jag inte säker på att jag är så bra på att visa det, vilket är något jag måste bättra mig på, men jag blir uppriktigt sagt glad när någon jag känner lyckas. Som när Hanna blev placerad i Svarttorp (tar den placeringen eftersom det är den jag minns bäst) så stod jag utanför banan och med ett brett leénde och var riktigt glad för hennes skull. Eller när Linda (en av mina allra bästa vänner som också red i hoppspecialen) klarade hinder efter hinder och bana efter bana med ponnyn Stampe som kan vara lite kinkig av sig när det gäller hoppning. Att se dem lyckas gjorde mig riktigt glad.
 
Så när jag skriver detta så kan jag med rak arm säga att jag inte tillhör denna kategorin: Många (hästmänniskor framför allt) blir så fruktansvärt avundsjuka och klarar inte av att se på andras framgång utan att ha någonting att klaga på. Det är ofta man hör saker som "Usch vad hon drar hästen i munnen, det var hästens förtjänst att de vann" eller "Den ponnyn har gått SM tidigare, denna ryttaren får ju allt serverat". Sådant kan göra mig så förbannad. Dessa ryttare kanske har slitit hårt för att få denna framgången och vad folk (för att dra alla över en kant) gör då är att leta misstag och orsaker. Sedan kanske det är lättare att tävla MSV på en ponny som hoppat de klasserna innan än på en ridskoleponny med en mage för två, men ingenting är omöjligt och ingenting är serverat på silverfat. Alla har kämpat för att få sin framgång och då borde man också glädjas med dem.
 
Kände att detta inlägget spårade ut lite men jag hoppas ni förstår min poäng. Gläds med andra för deras framgångar istället för att dra nöjt på munnen när de misslyckas. Sådan vänlighet behövs det mer av inom ridsporten, tro mig!
 

God morgon!

2012-12-29 @ 09:17:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blev en ganska lång kväll/natt med bästaa Frida igår. Massa snack och kollande av barnfilmer så som madagaskar och skattkammarplaneten ;) Haha väldigt mig och Frida att titta på barnfilmer men det är dom som är bäst ;)
 
Idag blev det dock ganska tidig uppstigning och inte jättemycket sömn men så är det när man ska vara alla till lags och hjälpa till överallt. Nu beger vi oss strax upp till JFK för att rida som idioter så vi hinner klart innan läggdags :P Alla ridskolans hästar vill komma ut i skogen så det är bara att brodda och rida så mycket vi orkar, ska väl försöka att hinna med 5 hästar var iallafall, minst!
 
Så nu är det bäst att vi sätter fart, vi hörs senare under dagen! :)
 
Bästaste Sanni ska få komma ut på en skritt-tur barbacka i skogen tror jag ♥
 

Home again

2012-12-28 @ 18:07:54 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Var inte lika länge på jfk idag då vi inte hade riktigt lika mycket att göra. Trimmade på en häst, Herkules. En storhäst som har varit på jfk så länge jag kan minnas. Han är så otroligt snäll att han nästan bara får gå med nybörjare vilket gör att han var stel som en planka. Jobbade med massa lösgörande arbete i skritten för att få honom att släppa igenom och sluta streta emot. Mot slutet släppte han till och blev väldigt fin och trevlig att rida :)
 
Blev massa snack med ridlärarna och vänner också som alltid är roligt. Hjälpte till att fixa med lite praktiska saker osv. Det är min sista tid på jfk nu så spenderar en del tid där nu i helgen också, sen är min tid där uppe slut.
 
Picasso som jag red igår och Sanna för flera år sedan.
 

Favorit sommarbilder

2012-12-28 @ 15:36:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Satt och kollade runt bland alla mina bilder här om dagen och kom in på sommarbilderna. Har verkligen hur mycket bilder som helst på hästarna, framförallt på sommar tid då det är då det är lättast att tvinga med någon som vill fota ;)
 
Men jag har en absolut favoritbild som ingen annan går upp emot:
 
Får en sån underbar sommar känsla av att titta på denna bilden, vet inte riktigt vad det är faktiskt. Kanske är det hur Flechen nyfiket nosas på lilla Maya som bara älskar uppmärksamheten. Eller den perfekta känslan mellan alla tre individerna. Vad det än är så kan jag inte annat än att älska den ♥
 
Men även denna ligger nära hjärtat:
 
Ljuset och känslan i den här bilden slår det mesta, dock är det inte så bra redigerad, ska ta tag i det någon dag!
 
Vilken tycker ni är finast?
 

Lovplannering

2012-12-28 @ 13:43:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom precis på att jullovet är alldeles för kort i år, det har precis börjat och är strax slut, inte bra alls! Så för att hinna med allting jag vill måste jag plannera. Ni vet ju att jag har massor att göra jämt och ständigt men det kräver sin plannering om det ska fungera. ;)
Ungefär såhär kommer iallafall resten av mitt lov att se ut:
 
Fredag: Jfk, rida ridskolehästar, träffa vänner
Lördag: Jfk och rida
Söndag: Jfk och rida
Måndag/Nyårsafton: Jfk och rida, middag med fina vänner och ut under kvällen/natten!
Tisdag: Inte ett smack ;)
Onsdag: Sjövik!
Torsdag: Sjövik
Fredag: Sjövik
Lördag/söndag: oplannerat än så länge ;)
 
På eftermiddarna ska jag även hinna med att träffa massa vänner jag inte hinner träffa annars! Samt massa andra småsaker som jag inte ens kommer på nu men jag lär väl komma på det så småning om. Det är lite av min specialite ;) haha
 

Love ♥

2012-12-28 @ 12:01:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Min dag

2012-12-27 @ 21:57:01 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ja min dag blev inte riktigt som jag trodde från början, men jag har haft galet kul även om jag inte precis tog det lugnt som jag sa att jag skulle :P Det var visst väldigt få läger deltagare med under detta tvådagars läger vilket resulterar i massor av hästar som behöver lite motion och komma ut och röra på sig.
 
Jag började med att rida Tristan som jag ridit en del i skolan nyligen. Gick helt okej, han var framåt och villig till arbete så det var kul! Alltid roligare att rida när dom vilat lite och fått upp lite egen energi som dom tyvärr inte har någon alls när dom går tre lektioner om dagen.
En annan häst som hade galet mycket överskottsenergi och bockade omkring som en tok med barnen var fjord, shettis, welsh ponnyn Lilleman. Haha han är ju bara för söt. Han har vilat helt i nästan en vecka och idag när barnen skulle ha honom på gymkana blev han helt vild. Så fick galoppera några varv på honom också för att han skulle inse att det var lönlöst och att han inte skulle få av mig. ;)
 
Sen blev det snabba ryck och trimmning av yttligare två hästar. Lipis, som mest tjurade och var arg. Men mot slutet släppte han igenom fint iallafall i galoppen när han insåg att det var mycket trevligare att faktiskt gå i eftergift än att streta emot som en tok. Väldigt trevlig häst faktiskt när man väl får honom över på sin sida ;)
 
Sist men absolut inte minst ut var Picasso! Utan tvekan den finaste storhästen på ridskolan om du frågar mig. Men bara för att han är fin menas det inte att han är speciellt lätt riden. Det är mycket häst att rida men jag red barbacka och tycker faktiskt att det gick väldigt bra. Han är så himla mjuk och trevlig, en riktig dröm! Att han sedan inte gick ens en tiondel så bra som jag vet att han kan gå är en annan sak, men det var andra eller tredje gången jag satt på honom så jag är nöjd! Och hur man än vänder och vrider på det så kommer ingen någonsin att kunna rida honom lika bra som världens bästa Angelica gör, dom hör ihop dom två ♥
 
Stjärnan Picasso ♥
 

Fyra hästar ridna

2012-12-27 @ 19:00:32 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Det fanns massor att göra på Jfk så jag som bara skulle upp och prata med lite människor sattes snabbt in i verksamheten. Blev trimm på tre hästar och av galopperning av en busig ponny. Berättar mer senare när jag sätter mig vid datorn. Nu ska jag käka lite och kolla på breaking dawn som går på tv. Efter det loggar jag in här igen så får ni en update om min dag :)

/Hanna


God morgon på er!

2012-12-27 @ 12:36:17 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tog en rejäl sovmorgon idag, kände att jag förtjänade det nu efter jul stressen ;)
 
Hade planerat att stanna hemma idag och bara glo på film med mamma men hon ska iväg så då åker även jag iväg en sväng ;) Tänkte åka upp till jfk en sväng för att se vad som händer där och snacka lite med Veronica om hur vi ska rida de kommande dagarna och på vilka hästar osv. Finns det något över så rider jag väl antagligen en sväng idag också ;)
 
Men nu måstejag skynda mig så jag hinner komma iväg i tid. Ha en bra dag så hörs vi senare! :D
 

Tidsinställda

2012-12-27 @ 09:58:51 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Hann inte berätta för er att jag faktiskt har fixat endel tidsinställda under tiden jag är borta så att det inte gapar helt tomt från mig nu. Hade velat fixa fler men tiden fanns inte riktigt, men det är ändå något varje dag. Sedan kommer jag hem kvällen den 4e så kanske skickar iväg ett "hej jag lever" inlägg då, haha.

Jag hade faktiskt en lång lista med inlägg men har inte använt jättemånga av dem så kommer kunna ha bra med uppdatering sen när jag kommer tillbaka. Sedan har jag mycket att berätta, bland annat om ridskolan nästa termin. Det vill ni inte missa! :)

Ha det så bra och gott nytt år får jag säga redan nu. 2013 kommer bli så bra, det känner jag på mig redan nu. Taggad till tusen! Kram!

/ Rebecka


Nu flyger jag

2012-12-27 @ 08:22:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Mot USA och mot Denver. 16 timmars resa (!) med mellanlandningar och väntetider men det kommer det förhoppningsvis vara värt. Vi ses igen den 4e januari skulle jag tro! :)
 
 
Jag har med kameran (såklart) med tomt minneskort så kommer klicka bilder tills pekfingret får kramp. Kan visa er några sedan om det är intressant. Men det hörs vi om då, ha det så bra här hemma i Sverige!

Ännu en julafton

2012-12-26 @ 12:43:12 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Idag firar jag julafton för sista gången iår! Det blir många julfiranden när man ska fira med hela släkten olika dagar. Men nu har till och med jag tröttnat på julmaten och tomtarna som knackar på dörren. ;)

Men idag firar jag med mormor, morfar, moster, kusiner och kusinbarn i Mariestad. Nu återstår bara maten och sen åker vi hem mot Jönköping igen. Ska bli skönt att komma hem och landa lite nu efter allt julfirandet ;)

Hoppas ni haft en kanonbra jul precis som jag :)

/Hanna


Hejdå min sötnos

2012-12-26 @ 11:36:28 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013


Dåliga motivationen

2012-12-26 @ 10:36:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ni har fått höra ganska länge nu på mitt gnäll, hur jag är trött, saknar motivation och inte har något vettigt om att skriva här på bloggen. Och den har allt för ofta gapat tom i mitt frånvarande. Men det är faktiskt slut på det nu.
 
Jag har tänkt på det här länge nu, om jag verkligen ska fortsätta med bloggen eller om jag ska ge upp då det har känts som ett måste och inte någonting roligt som jag vill ägna mig åt. Men samtidigt har jag kommit framtill att jag faktiskt älskar att göra det här. Att genom mig själv och den jag är, genom mina åsikter och erfarenheter kan inspirera och pusha andra, Det är någonting jag vekrligen brinner för och vill fortsätta göra.
 
Jag är inte världsbäst och kommer antagligen aldrig att bli det heller. Men jag är den jag är, unik och egen. Det finns bara en person som är precis som mig, jag själv. Och om jag genom den jag är kan förmedla ut saker som jag tycker är viktiga till resten av världen, då tänker jag ta den chansen. Och den chansen har jag här på denna bloggen och jag tänker inte missa den.
 
Så ränka med mig. Från och med nu kommer jag satsa mer på det här, för det är verkligen någoting jag tycker är superroligt och vill fortsätta göra. Alla mina åsikter kommer ni att få ta del av och alla mina erfarenheter kommer också att bli era.
 
Det enda som återstår nu, är att hoppas att ni uppskattar det.
 
This is me, as happy as I will ever be.

Annandagen

2012-12-26 @ 08:46:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Vad händer idag då? Jo, börjar dagen hos Bull och säger hejdå för en vecka framöver. Kommer sakna honom, garanterat! Sedan hem och packa det allra sista och sedan upp till Stockholm där jag tillbringar natten eftersom flyget går tidigt imorgon. Så innehållsrik var min dag, haha.
 
Imorgon blir en betydligt bättre dag. Då flyger jag till USA tillsammans med två killar jag aldrig träffat förr för att tillbringa en vecka där på ett läger där jag inte känner en kotte och där jag måste prata engelska från morgon till kväll. Låter det kul? Ja! Låter det nervöst? JAAA!
 
Så bäst att ge sig iväg till favoritponnyn nu med det samma! Vi hörs, as usual! :)
 

Godkväll

2012-12-25 @ 21:58:25 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ointressant kväll för mig och packningen fortsätter. Om bara två dagar befinner jag min i USA, det är helt sjukt! Sedan börjar 2013 med massa skoj, det ser jag verkligen fram emot!
 
Nu är det sista taget och ska strax dejta sängen (fy vad töntigt det låter) sova. Ska bara göra klart en bloggdesign, fixa lite inlägg och packa lite till. Men sen, klockan 1 någongång... Haha! Sov gott nu allihopa, see you all tomorrow! :)
 
Yes, tomt på bilder. Men fick bli denna bara för att jag hoppas på snö där (och här när jag kommer tillbaka). Kameran ska självklart med dit också, den följer mig vart jag går!

Christmas presents

2012-12-25 @ 18:34:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Årets julklappar hjälpte till att göra gårdagen ännu bättre, om det ens var möjligt. Eller snarare en av presenterna om jag ska vara ärlig.. Jag är nämligen ägare till en alldeles egen Spooks-kavaj!Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle få en - som jag skrev här häromdagen - men skrev med den på listan ändå eftersom jag väldigt gärna ville ha den. Och nu är den min! Dock fanns inte rätt färg och rätt storlek men det ska beställas och sedan har jag en marinblå Spooks-kavaj. Mums! :D
 
Så mina presenter var alltså:
- Spooks-kavaj
- Eskadron-huva
- Pannlampa
- Lite smågrejer till kameran
Och lite andra småprylar mest för att.
 
Fick inte så mycket men det förstår jag eftersom en kavaj inte precis är gratis. Är supernöjd verkligen och dessutom är det jättebra att jag har en pannlampa nu också så jag kan rida ut även själv när det är mörkt! Och huvan kommer matcha min tävlingsoutfit så att den blir tiptop! Glad Rebecka!
 
Har tyvärr inte tid att ta kort på grejerna nu men ni vet ju typ hur det ser ut. När kavajen kommit i rätt storlek och färg så lovar jag er bilder på den. Den som väntar på något gott... ;)
 

Ovisade bilder

2012-12-25 @ 17:35:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Kom just på att jag har ett gäng med profilbilder på Sanna och Flechen sen ett tag tillbaka som ni aldrig har fått se. Så nu när jag är iväg på annat kan ni ju roa er med att titta på mina muppar! ;)
 
Den här sista är min absoluta favorit ♥
 

25/12/2012

2012-12-25 @ 16:19:26 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Gårdagen var så himla bra! Inget går upp mot att rida ut tillsammans med världens bästa vänner i massa nysnö på underbara hästar som var superglada! Sedan rann ju dagen på lika bra, fy sjutton - bästa julafton någonsin!
 
Idag har jag varit uppe på JFK och ridit lite igen men idag blev det bara skritt och pyttelite trav där det var okej underlag, vilket det för det mesta inte var. Idag har det ju töat regält och det var mest slask, blötsnö och is överallt. Imorse fixade jag hos Bull också men han fick vila då underlaget var uselt! Resten av dagen ska det packas och umgås med familjen. Lugn juldag!
 
Skriver om mina julklappar alldeles strax, först väntar mat!
 
Hade ni en bra julafton igår?
 
Bara för att han är så söt på denna bilden! ♥

Mina julklappar

2012-12-25 @ 11:46:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vet att ni brukar tycka det är kul att få veta vad vi fått i julklapp så tänkte att jag slänger upp lite bilder på det mesta och skriver vad jag har fått än så länge så får ni veta det nu på en gång :)
 
*Värmemadrass - är rätt frusen av sig så perfekt att ha i sängen och sätta på när det blir kallt!
*Presentkort på Charlies - ska läggas på ett nytt hjälmköp.
* Kläder - tröja, linne m.m.
* Hörbok - böcker är bland det bästa jag vet men har aldrig tid eller ork att läsa så att lyssna på dem är en grymt bra idé ;)
* Godis
* Vägg kalender
* Smink
* Pengar
 
*Högtalare för Iphone med inbyggd cd, usb och radio. Grymt ljud plus att den är skit snygg!
 
* Dunväst från Spooks
* Matchande tröja från Spooks
 
* Vinterjacka med Ericas logga på ryggen. Julklapp från Erica, riktigt skön och skit snygg! :D
 
Vad tycker ni rätt bra ändå va? Jag är sjukt nöjd! :) Vad har ni fått i julklapp?
 
 
 
 
 

Dagens planer

2012-12-25 @ 08:35:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
God morgon på er alla morgonpigga!
 
Själv är jag mer död än levande men det är smällar man får ta när man satt uppe hela natten istället för att sova! Under gårdagen firade vi jul med pappas släkt här hemma i Jönköping så idag och imorgon kommer jag att fira julen med mammas sida i Mariestad. Det blir ett himla åkande fram och tillbaka varje år men då är det när släkten intekan bo på ett och samma ställe :P
 
Har inte med mig datan till Mariestad så updaten kommer inte att vara på topp. har några tidsinställda som kommer att dyka upp här under dagen, men förutom det så blir det endast något mobilbloggs inlägg. Vill ju inte sitta och vara osocial när jag väl har chansen att träffa hela släkten ;)
 
Nu ska jag gå och tjata på pappa om att jag vill övningsköra till Mariestad, önska mig lycka till, det lär behövas :P hehe
 
Bästa uteritten igår! :D
 

Hej alla underbara läsare!

2012-12-24 @ 21:57:29 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hoppas att ni alla har haft en riktigt härlig julafton för det har verkligen jag haft! Massa snö utomhus, hunnit med en ridtur på en galen men underbar häst i snön, massa fina julklappar, underbar familj och ja, kan det bli bättre än så? ♥
 
Jag är verkligen helnöjd med denna julaftonen och kan inte föreställa mig att det kan bli mycket bättre än såhär. Har hunnit med allt det jag tycker är viktigast i livet, familjen, vänner (stort plus att bästa vännen Frida var med också♥), hästarna och den där underbara julkänslan på det, kalas bra helt enkelt!
 
Hur har er julafton varit? :D

Inlägg med de julklappar jag fått under dagen kommer imorgonbitti!
 
Älskade underbara ponnyn som helst hade velat se mig i snön idag men jag lyckades sitta kvar vilket jag faktiskt måste säga är en bedrift efter dagens bus och bockserier ;)
 

Mysig uteritt på knäpp häst

2012-12-24 @ 18:17:06 | | © DailyHorses 2013

Julaftonsuteritten på blev mer än lyckad. Det har kommit ca 3 dm snö inatt så det var helt perfekt att rida ut!

Sanni skötte sig jättebra första halvan, men så fort vi vände hemåt vaknade gamla vanliga sanni till liv! Väldigt jobbigt att bockmaskinen kom fram och jag fick verkligen hålla i mig ordentligt för att inte landa i snödrivorna. Men å andra sidan var hon så himla glad att det inte gör mig någonting alls, var så himla skönt att hon var lycklig igen ❤️

/Hanna


Bästa julen ever

2012-12-24 @ 13:49:46 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Börjar dagen med att rida ut och galoppera i snön på Zlatan tillsammans med Hanna, Frida, Elvira och Linda. Det var superhärligt och hästarna var mer än nöjda. Grym start på denna julafton!

Efter det har jag också varit hos Bull och det blev en fartfylld uteritt för oss också. Galopperade en hel del och Bull var överlycklig. Han var pigg och trippade på stället av iver men gick ändå att kontrollera, perfekt med andra ord!

Nu är det god mat, Kalle Anka och paketöppning som väntar resten av dagen. Tror inte jag haft en bättre jul någonsin! :D

/ Rebecka


24 december 2012

2012-12-24 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sista luckan i årets julkalender är här! I denna luckan ska vi dra vinnaren i bloggdesign-tävlingen vi kickade igång i början av julkalendern. Det var roligt att så många ville vara med men tyvärr kan ju inte alla vinna. Om du inte vann eller kanske inte var med så kan ni ju beställa en design - läs mer om det här!
 
Nu till vinnaren i tävlingen... *trumvirvel*
 
SARA HERMANSSON på sarahermansson.se!
 
Skicka iväg ett mail till [email protected] med dina önskemål inför bloggdesignen så fixar vi snart ihop en design till din blogg! Grattis! :)

God Jul alla fina läsare

2012-12-24 @ 08:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013

Min jul

2012-12-23 @ 21:15:53 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Imorgon är det äntligen dags, julafton och det kommer bli så himla härligt!
 
Dock har jag massor att göra hela dagen och även de närmsta dagarna efter jul på jag kan inte lova att min update kommer att vara särkilt bra men jag ska göra mitt bästa. Kommer att uppdatera min Instagram dessto bättre så vill ni hålla koll på vad jag gör i jul så följ mig där: bergmanhanna.

Dagen imorgon börjar med julfirande hemma med familjen, öppna lite julklappar, julfika och allmänt julmys på morgonen. Men iår ser det lite anorlunda ut efter det. Istället för att ta det lugnt hemma med familjen så åker jag istället upp till jfk vid 9 och rider ut en sväng på både Sanni och Boy. Tråkigt att inte kunna fira julen riktigt som vi brukar göra utan att behöva stressa iväg, men jag har inte många ridturer kvar på ponnyerna så tänker inte slösa bort någon utav dem.
Som det ser ut nu så kommer vi inte att kunna rida så långt med tanke på att det snöar som satan och vi lär få pulsa fram i en halvmeter snö, men vad gör det för då kan vi istället skritta ut en sväng barbacka i snön och det slår allt annat ♥
 
Efter stallet åker jag hem snabbt och byter om för att sedan åka ner till farmor och farfar och fira jul med dem och mina kusiner. Där stannar vi sen hela kvällen och på juldagsmorgonen åker vi sedan till Mariestad och firar med mammas släkt. Kommer hem igen på annandagen.
 
En vanlig jul för mig egentligen, full fart. Men det ska bli skönt att umgås med familjen och dem jag älskar mest i flera dagar ♥
 
 

Familjemys

2012-12-23 @ 17:50:11 | | © DailyHorses 2013


Mys

2012-12-23 @ 16:50:01 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Allt är klart i stallet och jag väntar bara på skjutsen hem, så sitter och kollar på när Bull mumsar på sitt hö. Otroligt fascinerande! ;) Nej men alltid mysigt att umgås lite med bästa ponnyn såklart!

Dagen har gått åt att fixa det sista inför julafton imorgon (alltså köpa julklappar till mamma, som är den enda jag behöver köpa något till) så en lugn dag har det varit. Bull fick vila idag då jag kom hit ganska sent men imorgon blir det ridning, mysigt på självaste julafton. Eller ja det enda som är juligt för mig denna julafton är Kalle Anka! ;)

Imorgon blir det ju också ridning på JFK tillsammans med massa goa vänner! De ska få komma ut i skogen allihopa vilket jag tror de kommer uppskatta. Det blir en härlig julafton! :D

/ Rebecka


Nu händer det!

2012-12-23 @ 13:51:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Glöm inte bort att kika in på min skolblogg ibland där jag och två vänner till skriver om vår resa till Irland i februari och mars! Hästpraktik på Irland, a dream come true, right?!
 
Biljetterna är bokade och klara och nu är det bara lite småfix kvar innan själva resan, kommer att bli så sjukt roligt. Hoppas bara familjen jag hamnar hos är bra också, lite nervös är det allt!
Som jag skrivit innan så kommer ni självklart få följa mig på resan här på bloggen men jag kommer bara att ha nån timme framför datan när jag är där, långa arbetsdagar och sedan ska man ju helst va lite social och så ibland också;), såjag kommer tyvärr vara tvungen att prioritera skolbloggen i första hand. Men ska göra mitt absolur bästa för att kunna skriva även här så mycket det bara går om resan.
 
Men vill du vara säker på att inte missa allra minsta på resan, klicka då in HÄR så får du följa resan från början till slut :)
 
 

Utrustning hit och dit

2012-12-23 @ 12:37:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Det verkar som om hela bloggvärlden kärat ner sig i det nya Glen Gordon settet i marinblått med Sverige+guld-tema och det snackas om det till höger och vänster. Visst det är snyggt, det tycker jag också, men är det något utöver det vanliga? Det hade inte suttit fel att ha det hemma men jag skulle inte vilja lägga ner speciellt mycket pengar på det då jag inte tycker det är något speciellt. Tja, till skillnad från de flesta andra.. ;)
 
Något jag tänkt på endel är att vi (häst-Sverige) hela tiden tycker och tänker om allt men kommer aldrig riktigt till kritan. Ja men om vi tar Glen Gordon settet som exempel, många bloggar om det och många hissar det till skyarna men hur många procent av dessa är det som verkligen köper det? Om ni tycker att det är det snyggaste på marknaden, varför inte införskaffa sig det?
 
Jag visade upp min "dröm-tävlingsoutfit" här för ett tag sedan men just de sakerna jag använde i outfiten hade kostat en förmögenhet vilket jag inte har. Istället knåpade jag ihop andra saker i samma stil, lite begagnat här, lite på rea där och vips så hade jag i princip min drömoutfit fast till ett billigare pris. Värt!
 
HG-schabraket är utbytt mot mitt fina Scapa-schabrak som jag köpte begagnat från en sida på facebook. Och på Charlies-rean för länge sedan införskaffade jag mig ett par vita Eskadronskydd för halva priset. Båda passar in bra i outfiten och kostade inte alls lika mycket. Än vet jag inte med Spookskavajen men jag är nästan 100% säker på att jag inte kommer få den i julklapp. Istället hoppas jag på att få den marinblå Höökskavajen som är kopia på denna. Den är också väldigt snygg och har snygg passform!
 

Dagen innan julafton

2012-12-23 @ 10:17:32 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Mysigt värre att vakna och veta att det är dagen innan julafton! Förutom självaste julafton så är nog detta den bästa dagen på julen. Ikväll samlas hela familjen och käkar den nykokta julskinkan, äter julgodis och dricker glögg, finns verkligen inte mycket som går upp emot det! ♥
 
Knät är inte mycket bättre idag tyvärr men lite iallfall, så jag kommer att dra ut till Sjövik nu på förmiddagen och hälsa på en sväng och säga godjul. Får väl se om jag kan göra lite nytta också med knät, det märker vi ;)
 
Annars är det en väldigt lugn dag på schemat, måste slå in alla mina julklappar också vilket jag inte ens börjat med så det lär ta sin tid. Men men det hör till julen så det är mysigt det också :)
 
 

23 december 2012

2012-12-23 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen före idag och vi ska dra en av vinnarna i våra tävlingar, nämligen vinnaren av gästbloggnings-tävlingen! Vi har lottat via random.org och vinnaren blev...
 
SARA på ungaryttarens.blogg.se
 
Skicka ditt gästbloggsinlägg till [email protected] så publiceras de inom de närmsta dagarna! Grattis till vinsten Sara! :)

Att jag alltid lyckas...

2012-12-22 @ 23:41:29 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag och pappa låtsas bråkade lite innan, precis som man gjorde med sin pappa när man var typ 5, japp det gör vi fortfarande, jag är ju bara 18 right? ;) Haha. Men hur som helst så har det sedan jag varit fem år alltid slutat med att jag skadat mig, seriöst alltid. Så varför göra ett undantag idag? -.-
 
Jag skulle typ låtsas knäa honom och så gjorde han exakt samma sak samtidigt så vi drog ihop knäna i världens jävla fart mitt på knäskålen, gissa om det gjorde ont eller vad?! Men efter att ha legat med ispåse på det där jäkla knät så är det iallafall inte blått vilket är en väldig lättnad, det är bara svullen och jag kan inte riktigt stödja på det fullt ut..
 
Haha asså det kan ju bara vara jag som lyckas med en sån extremt klntig grej eller? För er som inte känner mig så väl ännu, jag är en mästare på att skada mig och har väl skadat typ det mesta som går. Men jag har under flera månader klarat mig riktigt bra nu, tills idag då när jag gjorde den klantigaste grejen i världshistorien och fick så satans ont att jag knappt kan gå :P Haha ja men välkommen till min värld mina vänner!
 
Nu gäller det helt enkelt att ha knät i högläge inatt och sedan hoppas på att det blir bättre tills imorgon! :p
 
Just högerknät har varit med ett antal gånger innan och gått sig ett par smällar så det är lite extra klent. Märkte innan idag att Becka lagt upp en bild när jag har lindat högerknä, det finns fler än en bild på det kan jag lova :P

Go blandning

2012-12-22 @ 21:47:09 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Glömde att jag faktiskt hade köpt en hästgrej idag nämligen ett par supersköna vinterkängor från Hööks. Sjukt värt, och helt okej pris som vanligt på Hööks. Hoppas de håller länge också! :)
 
 
Just nu bakas det knäck parallellt med att jag fixar med två bloggdesigner till två vänner. Visar er när jag är klar med dem sedan! Riktigt go och skönt kväll att bara slappna av och om jag känner mig själv rätt så slutar den nerbäddad i sängen framför en film. Väldigt bra start på jullovet 2012!
 
Vad har ni gjort idag då? Julhandlat som majoriteten av Sveriges befolkning kanske? ;)

Tillbaka i arkiven

2012-12-22 @ 17:47:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Sitter och kikar tillbaka i arkiven på bloggen och ser vad vi skrev och uppdaterade om för ett år sedan. Jag tycker att bloggen har förändrats endel sedan dess men kan inte bestämma mig för om det är på gott eller på ont. I december 2011 var det klubbdressyr på Kuhs, jag red Skrållan för sista gången, vi hade vår första voltigeuppvisning på luciashowen, jag provred Bull för första gången och jag var i Åre och åkte skidor. Dessutom en massa mellan det och vi uppdaterade bra med bra respons.
 
Bland det bästa med att ha en blogg är just att kunna se tillbaka i arkiven. Se gamla bilder, utvärderingar på gamla ridpass, filmer från tävlingar och träningar och se hur man har utvecklats. Om jag inte haft bloggen så hade jag inte haft alls lika mycket bilder som är så himla underbart att ha nu. Alla tävlingar och massa mysiga porträttbilder som jag aldrig hade fått om jag inte hade haft bloggen. Det är underbart verkligen och dessutom kan man gå tillbaka till den tiden och se hur mycket respons vi faktiskt fick redan då. Blir riktigt motiverad av att läsa det faktiskt! :)
 
 
Två bilder som lades upp på bloggen i december 2011. Två väldigt olika ponnyer som har betytt/betyder väldigt mycket för mig. Utan bloggen hade jag kanske inte fått dessa bilder och inte kunnat kolla tillbaka på alla underbara minnen. Även om man kanske känner sig omotiverad till bloggen ibland och helst vill lägga ner så tycker jag det är väldigt bra att fortsätta för det är guld värt nu i efterhand!

Jag älskar snön

2012-12-22 @ 16:47:39 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Jag kan faktiskt inte komma på någonting annat som jag älskar lika mycket med vintern som själva snön. Visst är julen jättemysig och jag älskar julen, men den är inte den samma utan en himla massa snö!
 
Som jag skrev tidigare så var jag tidig i stallet idag och red ut en sväng med min underbara vän Frida. Bestämde oss för att göra det lite extra mysigt genom att rida barbacka, så himla härligt! Snön låg på stigarna och hästarna fick ta i ganska rejält när dom galopperade för att få upp hovarna ovanför snön i varje språng. Men gud vad roligt dom tyckte att det var, Flechen kämpade på som bara den och hade hela tiden spetsade öron, Bull flåsade oss i nacken hela vägen och var riktigt riktigt taggad. Skönt att veta att Frida kunde hålla honom annars hade det kunnat bli kapplöpning och det hade vi inte velat, haha!
 
Helt underber ridtur iallafall. Snö, underbaraste hästen, bästa vännen, det finns bara en sak att säga om det: Det bästa som finns! ♥
 

Fullt ös

2012-12-22 @ 16:19:27 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Varit och shoppat både nödvändigheter och lite annat smått och gott nu på förmiddagen. Var först på A6 (köpcenter) tillsammans med typ halva Sveriges befolkning, och vi är väl inte för julträngsel och folkmassor så vi blev klara där ganska snabbt. Åkte till mammas jobb för att hämta andan och dricka lite varm choklad, och där stod det helt tomt. Härligt! ;)
 
Frida fick låna Bull idag så att hon och Hanna kunde rida ut, vilket var supersmidigt då jag hade mängder att fixa på stan. Har varit upp nu en snabb sväng bara för att fixa insläppet och gosa med finponnyn men annars blev det en stallfri dag. Annat blir det i början på nästa vecka - då är det både Bull och JFK som gäller!
 
Ikväll blir det fix inför resan och även lite pepparkaksbak. Myskväll med andra ord. Ska även se till att bloggen blir uppdaterad ordentligt, måste verkligen bättra på mig på den fronten!
 
Gosis-Sune! ♥


22 december 2012

2012-12-22 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom vår tid i hoppspecialen på JFK nu är slut och gruppen har splittrats så bjuder vi på en bildbomb från många olika tillfällen med denna underbara grupp. De flesta av bilderna är på Hanna och Rebecka men även några på Frida, Linda, Elvira och Sofie. Tidigare gick även Emma och Tea i vår grupp men har inga bilder från det! Världens bästa gäng! ♥
 

Trötter

2012-12-22 @ 09:47:00 | | © DailyHorses 2013

Första jullovsdagen och jag är redan uppe? Usch och fy! Men men ska man hinna med allting man vill så gäller det att vara uppe i tid!

Jag börjar dagen med en uteritt med bästaste Frida och senare i eftermiddag ska jag förhoppningsvis träffa en väldigt saknas vän! ❤️

Men nu måste jag skynda mig om jag inte vill bli jätte sen, som vanligt :P

/Hanna


Upp och ner

2012-12-21 @ 23:03:57 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen har varit som en bergochdal-bana med känslor, väldigt förvirrande. Började dagen hos frissan som klippte en dm för mycket så nu är det superkort och jag saknar mitt gamla långa hår redan, i-landsproblem! Sedan en härlig skolavslutning såklart och en underbar känsla av jullov innan rektorn kommer och spoilar allt med att berätta att alla måste göra omprov på slutprovet i Fysik. Hej mardröm! Tänker inte gå in på anledningar här men det är en väldig diskussion nu kan jag lova. Åh, skolan kan gå och dö!
 
En snabb lunch med goa klasskompisar innan jag var uppe hos Bull och red ut med Sanna på Fleche. Båda hästarna var nöjda och glada och skötte sig bra. En superhärlig och bra uteritt på underbara galoppstigar. Det är livet, helt klart! Sedan var det ju, som Hanna sa, dags för sista ridningen i hoppspecialen. Det gör riktigt ont då vi varit ett grymt gäng som hållit ihop länge och varit med om mycket. Fredagskvällarna har varit underbara med underbara ponnyer, underbara vänner och en go stämning i 6 hela år och nu har det tagit slut. Även om jag ska vara kvar på ridskolan (berättar mer om det senare) så kommer det aldrig finnas en grupp så bra som fredagshoppspecialen på ponny. Gruppen för individa med speciella behov som vi lite skämtsamt kallade oss för något år sedan eller mer. Åh vad jag kommer sakna det! ♥
 
Ska fixa ihop ett inlägg med bilder från hoppspecial-tiden, när jag inte har julbak, shoppning eller är i stallet. Ska nog hinnas med någon gång i alla fall!
 
En supergammal bild på mig och Hanna från hoppspecialen. Har många fler på lager!
 
Glömde säga att jag red Boy i alla fall och vi red barbacka utan skor, klassikern! Hade velat ha Aspe, eftersom jag tycker väldigt mycket om henne, men Boy är också rolig att rida. Gick väl inte superbra men fick till några bra övergångar på slutet i alla fall!

Sista hoppspecialen

2012-12-21 @ 21:41:57 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag var sista gången som jag någonsin red i en hopspecial uppe på klämmestorp.. Men jag fick göra det med en helt underbar grupp med tjejer som betyder sjukt mycket och på världens finaste ponny, så egentligen ska jag väl inte klaga.
 
Men det känns sorgligt att allting nu är slut. Jag har ridit i den gruppen i typ 6 år nu, vi har varit ett gäng som alltid hållt ihop. Är riktigt ledsen att det är slut nu, för det har verkligen varit veckans höjdpunkt under så himla lång tid. Och nu hux flux så är det över..
 
Jag vet att många utav er inte kan förstå det här. Det är ju bara en grupp och jag kan ju träffa dom annars, right? Och det är ju bara hästar, det finns ju så många fler, och jag kan ju hälsa på dem när jag vill, eller hur?
Men i min värld är det här slutet på någonting som alltid har varit en trygghet för mig. Det har alltid funnits där, mina vänner har alltid funnits där varje fredag. Och även när jag haft det som jobbigast så har jag alltid kunnat vara migsjälv och slappna av där.
 
Men tack vare vår ridlärare får vi några gånger till på oss. Vi får rida mellan jul och nyår innan det är slut på rikigt. Så mina planer för julen ändrades just, jag kommer att spendera mycket tid uppe på jfk för att rida mina älskade underbara ponnysar så mycket jag bara kan innan det är slut för alltid.. ♥
 
Denna ponnyn kommer alltid att finnas i mitt hjärta, då, nu och föralltid♥
 

Sent ute

2012-12-21 @ 16:05:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Började dagen med skolavslutning vid 10.00, så underbart att det äntligen är jullov!
 
Så vad ska jag göra hela lovet, sova sova och sova? Om det vore så väl, haha. Jag kommer väl att tillbringa mesta delen i stallet precis som alltid när jag har lite ledig tid! Men även massa med familjen och vänner, det är det bästa som finns när det är jul!
 
På tal om julen, jag insåg idag att jag inte köpt en enda julklapp ännu i år.. great! Så efter skolan ringde jag min underbara vän Frida som hängde med mig på stan så att jag kunde köpa alla mina julklappar. Nu är nästan alla inhandlade och de som återstår överlämnar jag faktiskt till mamma, hon är bättre på det här än vad jag är.
För det absolut tråkigaste jag vet är att gå i klädaffärer, det är verkligen så sjukt tråkigt! Dock kom jag och Frida fram till att Charlies nog är den enda klädaffär vi kan gå i länge utan att tröttna, undra varför.. haha!
 
Men nu är typ alla julklappar klara iallafall så nu kan julen komma, så himla mysigt! ♥
 

21 december 2012

2012-12-21 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
När man designar en blogg på blogg.se så använder man ju sig av koder, vilket kan vara lite klurigt till en början. Jag (Rebecka) är självlärd via sidor på internet och att ha testat mig fram på olika sätt och det är verkligen ingenting man lär sig över en natt. För att göra det lite enklare för er som själva vill testa på lite kodning så innehåller denna lucka lite snabba, basic tips och trix inom kodning och bloggdesign. Bra grunder att veta om när man ska designa en blogg helt enkelt! Jag har fått inspiration till inlägget hos Rebecka Stålbrand.
 
 
Stilmall:
I stilmallen bestämmer du utseendet på din blogg, alltså placeringen, färgen, storleken osv. Stilmallen är indelad i sektioner som alltid börjar med ett #. Själva koderna är inramade med { KOD } och det är viktigt att både start och slutsymbolen finns med.
 
Stilmallen innehåller dessa delar:
Body: Bakgrunden på din blogg, det kan till exempel vara en färg eller en bild
Header: Den översta bilden i bloggen, före alla inlägg
Wrapper: Den vita ytan under alla dina inlägg
Content: Innehåll - det som håller ihop inläggen
Side: Sidmenyns bakgrund
Navheader: Titlar som finns i sidmenyn, till exempel "Kategorier", "Arkiv" och "Länkar"
Nav: Hur länkarna under dessa titlar ser ut, till exempel månaderna eller de olika kategorierna
 
(Entry headers) h3: Rubriken till varje inlägg
Entrybody: Din inläggstext
Entrymeta: Datum och klockslag då inlägget skrevs
 
Commentheader: Överdelen namn) av kommentaren
Commenttext: Texten som är skriven i kommentaren
Commentmeta: Datum/tid + blogg/hemsida av den som kommenterat
 
Margin: Hur stor yta det ska vara utanför rutan du arbetan med.
Padding: Hur stor yta det ska vara mellan kanten på rutan och texten eller innehållet i rutan.
 
 
Kodmall:
I kodmallen bestämmer du var allt ska sitta, var menyn/inläggen ska vara, vart headern ska sitta osv. Där bestämmer du även hur det ska se ut i menyn, vilken ordning allt ska vara i och om du vill lägga in egna bilder eller texter. Det finns fyra olika kodmallar, start (indexsidan), inlägg (sidan du kommenterar på), kategori (om du klickar dig in på en kategori) och arkiv (om du klickar dig in på någon månad).
 
 
Hoppas att detta blev till er hjälp och att ni förstod mina förklaringar. Hittade som sagt ett liknande inlägg hos Rebecka så kika in på hennes blogg för fler tips och även bra läsning!

A perfect day

2012-12-20 @ 22:02:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen har varit tip-top helt klart! Först få umgås med mina goa vänner i skolan utan att känna någon press inför skolarbete vilket är grymt skönt. Sedan upp till finaste ponnyn och gasa på i full fräs över ett snötäckt fält, härligt och livsfarligt på samma gång. Kunde inte sluta le en sekund även om det gick så fort att ögonen tårades. Sedan in till stan igen för att möta upp några gamla, supertighta, vänner och tillbringa hela kvällen på ett fik och bara prata av oss om allt som hänt sedan vi sågs ordentligt senast, i somras!
 
Hade önskat att denna dagen bara kunde rulla på såhär och aldrig ta slut, vill inte att det ska bli imorgon. Känner mig stressad inför helgen då det är massor som ska fixas och dessutom jättenervös inför resan nästa vecka. Idag kan få vara förevigt! :)
 
Måste få bilder när vi galopperar över fältet någon dag!

Lång skoldag

2012-12-20 @ 16:45:36 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Klart att sista skoldagen för året skulle bli den längsta.. Haha men vad gör det när det är lov imorgon? :D
 
Har jobbat i raket fart idag för att få allting inlämnat i tid vilket jag mot alla ods lyckades med! Har lämnat in tre uppgifter och en komplementering och är färidg med skolarbetet för denna terminen! Happy face! Nu är det bara en termin kvar på detta elände, även kallat skola, för i sommar tar jag studenten!! SÅ awsome kommer det att bli!
 
Har för övrigt fixat flaket till studenten idag så nu är det bokat och klart, underbart! Nu saknas bara en fet ljudanläggning och ett pyntat flak, tagga studenten eller vad?? :D
 
Har även beställt... flygbiljetter under dagen! Resan till Irland är bokad och klar och vi åker den 10 februari 2013 och kommer hem igen exakt en månad senare. Kommer att bli galet spännande och jag är taggad till tusen!
 
Rörigt inlägg, I know, men det är lite av varje från min dag. Är förövrigt helt stallledig även idag så tänkte ta fram mina popcorn och sätta på ännu ett eller flera avsnitt av One Tree Hill, livet! ♥
 
Ahhh längtar!! ♥
 

Underhållning på hög nivå!

2012-12-20 @ 10:36:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hahahahah så grymt kul!!
 
 
Haha åh jag vill ha en sådanhär tröja!! xD
 
 

20 december 2012

2012-12-20 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ni verkar uppskatta Sannas gästbloggningar och vi tänkte att det kanske är fler av er som har lust att gästblogga här. Så varför inte ha en tävling?
 
Denna lucka innehåller alltså en tävling där ni kan vinna en gästbloggning här hos oss. Vinnaren får ett inlägg att skriva om vad som helst men det vore väldigt roligt att få höra lite åsikter och tankar såklart! Det krävs inte att man har någon blogg eller någonting utan det ända ni behöver göra är att skriva en kommentar att ni är med i tävlingen. Glöm inte er email-adress så vi kan kontakta vinnaren sedan! :)
 

Nääästan lov

2012-12-20 @ 08:43:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Två lektioner kvar och ett muntligt nationellt prov i matte och sedan har jag ett väldigt efterlängtat jullov! Har avslutning på fredag men räknar inte det som någon skoldag då vi bara ska lyssna på några sånger och på rektorn som ska babbla om hur duktiga vi varit i år, lika trögt som vanligt. ;)
 
Idag ska jag träffa ett gäng gamla vänner och så självklart hinna med Bull. Tänkte nog rida lite på stubben och busa i snön, hur mysigt som helst! Hela denna dagen blir nog rätt bra med andra ord!
 
Inget mer sånthär för i år:
 
Och istället mängder med sånt här:
 
Det duger bra!

Sent inlägg

2012-12-19 @ 22:52:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Red ut med Sanna på Fleche idag innan det blev mörkt och det gick prima även om han var pigg så han studsade på stället ibland. Ibland tycker han det är lite väl kul att galoppera i skogen, speciellt när det är med Fleche. ;) Men det är roligt att han är så glad!
 
Blir bara busiga uteritter nu fram tills att han ska igång på riktigt inför nästa tävlingstermin. Känner att vi båda behöver det nu för att sedan kunna lägga krut på dressyren (och hoppningen för den delen) igen. Kommer bli ett mysigt jullov!
 
Better sleep, fortfarande en tidig skoldag att gå till imorgon. Ha det bra folks!
 

Dålig kommunikation

2012-12-19 @ 13:28:50 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Grymt irriterande att jag gick upp tidigt och åkte till skolan idag när första lektionen var i tio minuter (det var bara tre som kom, haha), andra lektionen kom det ingen lärare till och det tredje var inställd. Sjukt ovärt! Det är inte första gången något sådant händer på min skola, de har verkligen ingen vidare kommunikation här.
 
Det enda positiva med det är att jag hinner till stallet innan det blir mörkt så jag kan rida ut ordentligt. Så dit ska jag nu, men måste skynda mig för jag måste gå dit. Kunde man inte bara fått ta körkort när man var 16, hade varit väldigt smidigt dagar som denna!
 
Vi hörs senare guys, nu ska jag ut i kylan! :)
 

Fortfarande dålig

2012-12-19 @ 13:25:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Trodde verkligen att jag skulle kunna gå till skolan idag då jag tröttnat på att ligga hemma nu men inte det.. Har så galet ont i magen även om illamåendet nu har gått över. Magen typ krampar till och från, sjukt jobbigt och irriterande! Tur att jag inte har några måsten i form av flechen den här veckan iallafall.
 
Brukar få så himla dåligt samvete när jag är sjuk och inte kan åka upp och rida honom. Att han ska stå inne i sin box, som han i och för sig älskar, istället för att få komma ut och röra på sig. Nej usch och fy, tur att Sanna är hemma nu när jag är krasslig!
 
Men nu ska jag krypa ner i min säng igen och sätta på dagens avsnitt av julkalendernm mysteriet på greveholm. Hur bra är den inte eller? haha ja men på jul får man faktiskt titta på barnprogram varje dag utan att vara barnslig! ;)
 

Spex

2012-12-19 @ 13:02:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Här har ni filmerna från spexet jag skrev om tidigare, tyvärr är inte allt filmat endast på mig men jag tror ni fattar helhelet i spexet så att säga. Och är du från jfk tror jag du fattar ännu bättre ;)
 
Så vad tycker ni? ;)
 
 

19 december 2012

2012-12-19 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013

 

Under dagens lucka hittar ni... ett gästbloggsinlägg skriver av Sanna, ägaren till Fleche, om hur hon ser på hur man får en hållbar häst!

 


 

Jag fick en gång en fråga om vad jag gör för att hålla Flechen så frisk. För tro det eller ej men under de åtta år jag har haft honom har han aldrig varit halt eller behövt besök av veterinär annat vid rutinkontroller, peppar, peppar. Jag kan ibland tycka det är rätt mycket hältor på hästar runt om i landet, framförallt har jag svårt för de ridrelaterade hältorna, i min värld är det ett tecken på att man matchat sin häst på fel sätt. Om en häst blir halt av att ha vrickat sig i hagen, ja det kan man ju inte göra så mycket åt.

Flechen är som de flesta vet en f.d travhäst och han tränades även som det och har startar vilket sliter på dem. När jag köpte honom var han mycket besvärad  av patell upphakning på båda bak och han är dessutom inåttåad fram, han har alltså inte världens bästa förutsättningar.

 

Vad har vi då gjort för att Flechen skall hålla så bra, ska jag vara ärlig så följer jag bara mitt eget tänk och listat det i de olika punkterna här under.

* Det har alltid varit viktigt att han fått vara ute mycket och bara i stora hagar så han kan röra sig naturligt.

* Jag har i princip bara ridit ute på Flechen sen jag fick honom, på olika underlag vilket har stärkt hans leder och senor. På bana rider jag max två gånger i veckan, min filosofi är att alla dressyrrörelser kan man göra ute.

*Han har tävlat och tränat mycket hoppning genom åren, men jag kan på en hand räkna de gånger han stannat för att han inte vill hoppa. Det tror jag beror på att han matchats med förnuft, vi försökte en gång tävla väldigt intensivt under en period, det passade honom inte alls och han hoppade inte alls med samma entusiasm. Då återgick vi istället till att hoppa mindre så han tyckte det var kul igen, inte försöka pressa honom till att hoppa ändå som jag tycker många andra gör. Jag tävlar hellre mindre på en häst på en häst som tycker det är superkul.

* Rätt tränare, som sett till Flechens bästa och inte försökt pressa honom till mer än han kan och vill.

* Jag sitter i prinicp aldrig på honom när jag skrittar fram eller av. Hur mycket det betyder vet jag inte, men jag har ju egna ben och anser inte att jag får ut särskilt mycket av att skritta på långtygel och lite sliter det allt på Flechen. En häst är ju inte från börjad skapad för att bära på en människa ;)

* Noggrann i valet av ryttare och hur ridningen utformas. När jag fick Flechen sa en veterinär jag verkligen ser upp till att med tanke på att han är inåttåad ska han inte ridas i obalans eller göra enformigt arbete på volt dag efter dag (därför longerar jag aldrig Flechen). Därför är jag superglad att jag har Hanna som rider exakt på det sättet jag vill.

* Han har fått det han behöver i form av kiropraktor, massage och laserbehandling för att  hålla sig fräsch.


Det jag skrivit ovan är ju mitt sätt att göra och hur jag gjort med Flechen, det är inte säkert det passar alla hästar. Men skulle jag skaffa en ny häst skulle jag utan att tveka göra på samma sätt igen :)


Och jo jag kom på, Flechen har faktiskt varit halt, en halv dag. Men det var innan vi kallade på hovslagaren som kom och hittade en hovböld.  

 
 

Luciashowen

2012-12-19 @ 09:51:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hur många av er vad på jfk och såg vår luciashow i söndagskväll?
 
Själv måste jag säga att det är den bästa show jag varit med och planerat och framförallt så var det den roligaste showen jag medverkat i. Jag har antagligen gjort bort mig för all framtid men vet ni vad? Jag bjuder på den, man måste våga ha roligt ibland också ;)
 
Hoppstaffeten på Boy, som ni såg film från igår, är jag nöjd med. Jag gick in med inställningen att jag skulle ha kul tillsammans med mina underbara lagkamrater, Boy, Frida och Miro. Och satan vad kul det var. Allting satt som en smäck och det var riktigt kul. Självklart tog jag och Frida hem segern med marginal, vad trodde ni eller? ;) haha

Även voltigen är jag riktigt nöjd med, trots att vi inte kunde programet och inte tränat på ett tag så satt alla grejerna och alla vågade verkligen göra allting. Jag gjorde en helt nygrej första gången på genrepet men det gick ju fint det också. Och frida som voltar av, knäppis! Och sen har vi ju becka som alltid ska vara värst och stå på händer, haha. Men vi hade väldigt roligt iallafall, både vi och mutje och det är det som räknas!
 
Men höjdpunkten på hela showen både enligt tittarna och vi som genomförde det måste ändå ha varit vår väldigt improviserade spex! Jag måste se till att få tag på en film på detta! Hade med riktigt klockrena saker som jag tror ni hade uppskattat. Ska försöka lösa filmen annars får jag helt enkelt förklara i ett annat inlägg :P
 
Barnen hade sitt tradiotinella lucia tåg och efter det tog vi i us med mest spontana beslutet någonsin och dansade loss till gangnam style och hade allmänt skitkul! ska försöka få även det på film åt er xD
 
Jag hade en skit kul dag helt enkelt med underbara vänner, hästar och jag gjorde bort mig för livet typ, men det var så värt det! xD hahahah
 
Söta mutje i ufotäcket ;)
 

Fleche ledig

2012-12-18 @ 19:13:34 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu har min kära vän Sanna, även igenkänd som Flechens ägare, kommit hem på lite jullov från sina studier i Lund eller Halmstad eller var hon nu håller hus nu för tiden. Svårt att hålla koll på henne om jag ska vara ärlig ;)
 
Men hur som helst, det betyder att hon har hand om Flechen nu under jullovet vilket ger mig en hel del ledig tid. Så vad sjutton ska jag göra av den nu då? Jag är inte direkt van vid att ha någon fritid utan för stallet så det blir lite utav en omställning för mig. Men självklart kommer jag åka upp och rida någon gång under jullovet, vi ska hoppa någon dag också, och förhoppningsvis ta fler vinterbilder :D
 
Men annars antar jag att jag måste hitta på nått annat att göra än stallet, kanske äntligen kan ha tid att umgås lite med några vänner, det hade ju inte suttit helt fel då det var ett tag sedan nu :P Men annars kommer jag väl vara lite ute på Sjövik men framförallt ta det lugnt och hinna med mig själv lite.
Det har varit väldigt mycket stress nu det senaste och jag måste nog lugna ner mig lite så att jag orkar med att göra allt jag vill ;)
 
Haha väldigt meningslöst inlägg kände jag, men inspon är lite bortblåst.. Har ni några önskemål på inlägg så tjoatill så ska jag skriva ihop det mellan mina avsnitt av Onte Tree Hill tittande ;) haha
 

Sjuk

2012-12-18 @ 18:36:34 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för den sämsta uppdateringen i världshistorien typ. Men har haft det så sjukt stressigt i helgen att jag helt enkelt inte haft en minut över till att ens tänka på bloggen. Och hela början på denna veckan har jag legat hemma och varit sjuk. Mått så galet illa och haf sjukt ont i magen, den här stressen är inte bra för mig alltså.
 
Men nu börjar jag iallafall bli lite bättre så ska försöka dra mig till skolan imorgon och lämna in de sista uppgifterna innan jullovet! Vad har hänt annars dessa två dagar? Jag har tittat på två säsonger av Onte Tree Hill, grymt bra. Men annars mest legar i soffan/sängen och tyckt synd om mig själv :P
Har inte lämnat huset sedan jag kom hem i söndagskväll, och då är det rätt illa ändå, för att vara mig.
 
Hoppas ni haft en bättre start på veckan än vad jag har haft!
 
Finaste Boy♥
 

Wohoo!

2012-12-18 @ 15:20:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Provet är över och nu firar jag också några klasskompisar med bio, underbart! Dessutom är vi helt ensamma i biosalongen, haha! :D

/ Rebecka


18 december 2012

2012-12-18 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Vi får ju inte glömma bort att visa er våra rundor från stafetthoppningen på luciashowen i söndags så det är det vi bjuder på i denna lucka. Rebecka rider Danny och Hanna rider Boy! :)
 

Godnatt

2012-12-17 @ 21:23:28 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Mycket tankar som snurrar i hjärnan, lämnar det så och säger godnatt med tre bilder på mina absoluta favoriter. Åh, vad jag älskar er!
 

Just nu

2012-12-17 @ 16:45:23 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Fysikplugg.. Ska bli så otroligt skönt när provet är över imorgon, sedan går det äntligen att slappna av! Då blir det bättre bloggning också då jag inte behöver ägna all ledig tid med näsan i fysikböckerna! Såhär tråkig är min måndag, ni kan väl berätta lite om er istället? Slår vad om att era är roligare! ;)

/ Rebecka




Galen gårdag

2012-12-17 @ 11:47:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Herregud vad roligt jag har haft i helgen! Umgåtts med massa underbara vänner och vart i stallet mer än ett dygn i sträck. Sedan satt luciashowen som en smäck med ett underbart avslut där vi (jag, hela US och några till) dansade loss till Gagnam Style inför hela publiken! Galet roligt!
 
Var superstressad ett tag där i mitten då jag en timma innan det var dags för oss att ha vår hoppning på showen fick byta häst. Aspe gick inte ens över bommarna när vi skulle leda dem lite där inne för att vänja dem innan publiken kom och hon töntade sig jättemycket. Jag hade inte kommit över ett hinder när det dessutom skulle vara publik där så vi gjorde ett snabbt byte till Danny, en seg men otittig ponny. Han skötte sig prima och löste alla situationer trots att jag red flängigare än aldrig förr. Är nöjd över honom även om jag väldigt, väldigt gärna hade velat ha Aspe.
 
När vi kom ut från hoppningen var det ca. 15 min innan vi skulle in igen för att ha voltige på Mutje och på den tiden skulle jag byta om och köra igenom programmet lite snabbt. Men efter omständigheterna gick det ju bra som ni kunde se på filmen innan, förutom att jag glömde att jag skulle sitta kvar och köra handståendet haha. Det var galet stressat och vi kunde inte programmet ordentligt men annars gick det bättre än på träningarna till och med. Kolla på handståendet igen, galet vad bra det satt!
 
Idag är jag tröttade än tröttast och dessutom har jag nog åkt på någon smitta som mamma hade så jag har varit hemma och sovit lite nu på morgonen. Ska plugga den sista fysiken och bara ta det lugnt idag för jag har inte lust att vara sjuk imorgon när det är fysikprov. Halvrolig dag men behöver vila upp mig efter den fullspäckade men roliga helgen!
 
Vi har inga bilder från showen men jag såg att det var några som tog kort i alla fall under hoppningen, så om någon av er läser vår blogg får ni mer än gärna skicka dem till [email protected]!

17 december 2012

2012-12-17 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi vill ju självklart visa er vad vi har tränat på på voltigen och visa er resultatet så här bjuder vi er på filmen från uppvisningen igår! Allt satt jättebra, speciellt handståendet, förutom att Rebecka råkar hoppa av när hon inte ska göra det haha. Jaja, vi är verkligen jättenöjda ändå!
 
 

Dödstrött

2012-12-16 @ 22:13:47 | | © DailyHorses 2013

Shit vilken dag alltså. Har haft fullt upp sedan 06.00 imorse så nu kan jag lova er att jag är mer död än levande. Därför inte uppdateringen blir någon höjdare ikväll och imorgon men jag gör så gott jag kan ;)

Luciashowen idag gick riktigt riktigt bra! Jag var med på 5 av tio punkter så det var rätt stressigt som ni kanske förstår!!

Hoppsraffeten gick iallafall väldigt fint och jag och Frida totalutklassade dom andra två ;) även voltigen satt perfekt och spexet var en succé, lika så luciatåget och det väldigt spontana dansnummret :D hahah

Men nu ska jag sova, utvärderar mer imorgon! Godnatt på er ;)

/Hanna


Dagens luciashow

2012-12-16 @ 12:35:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ikväll är det ju luciashow (kom vetja, inläpp halv 5 på JFK) och jag är med på två saker samt lite reserv och hjälpreda här och var. Först och främst är det hoppspecialen. Vad vi ska göra får ni se om ni kommer dit och tittar (och förhoppningsvis också på film om några dagar) men jag ska ju hoppa på Aspe som ni vet. Mitt mål är att inte slå ihjäl mig för sedan är det ju voltige som gäller.
 
Voltigen satt som en smäck på genrepet igår och jag är riktigt taggad inför den. Vi gör svårare och snyggare saker i år än förra året och det kommer bli grymt kul, det är inget ni vill missa. Film på det kommer också!
 
Runt om är det ganska stressigt för alla i US (jag vet, jag var med förra året och året innan det) så jag ska hjälpa till så mycket jag kan. Luciashowen är en tradition och väldigt en väldigt mysig sådan. Kommer bli en rolig men lång dag men andra ord! :)
 
Aspe + voltige (som vi ska ha Mutje på) ;)

16 december 2012

2012-12-16 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagens lucka pryds av en bildbomb på Rebecka och Sune genom åren. Det är underbart att det har tagits så otroligt många bilder på oss och detta är bara några! ♥
 

Dags att bege sig

2012-12-15 @ 18:10:09 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Är hemma en sväng och packar inför natten som tillbringas uppe på JFK tillsammans med en väldans massa underbara vänner. Imorgon är det upp tidigt för lucia och grötfrukost som är en tradition. Sedan är det bara fix inför luciashowen resten av dagen, fast jag smiter iväg till Bull en sväng och rider ut i snön!
 
Ska se om jag hinner fixa lite tidsinställda nu innan det är dags att åka men annars får ni mobiluppdatering när tid finns. Och för er som bor i Jönköping så kom till Luciashowen på JFK imorgon, insläpp halv 5! Jag har en känsla av att detta kommer bli awesome! :)

Säger godnatt för dagen nu kära läsare, vi hörs och syns!
 
Finaste ponnyn!

Härlig uteritt

2012-12-15 @ 15:01:48 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
I morse var jag och Hanna ute och galopperade i snön, hur mysigt som helst! Bull höll sig i skinnet och bakom Fleche hela vägen men var riktigt taggad och tyckte det var jätteroligt, precis lagom. Det här måste vi göra om helt klart, bara snön håller sig lika fin och det inte smälter bort! :)
 
Nu måste jag skynda mig till JFK för genrep inför morgondagens luciashow. Kommer nog vara där ett bra tag så vi hörs nog först ikväll. Ha en härlig lördag!
 

Full fart!

2012-12-15 @ 15:01:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har avverkat två stall lite snabbt nu på förmiddagen och kom precis hem och ska slänga i mig lite mat innan jag beger mig av mot nästa och sista stallet. Men innan det måste jag packa allt jag ska ha med mig osv också och farfar kommer om en kvart, stress o yes!
 
Men Flecchen skötte sig prima idag han och Bull fick galoppera runt sjön vilket dom tyckte va lika underbart som vi tyckte! Trimmade på finaste Wiran hos Erica också och även det gick super! :D
 
 
 

15 december 2012

2012-12-15 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
 
Linnolsson.se - Hannas val
Detta var nog det mest självklara valet jag behövt göra någonsin i mitt liv tror jag ;) Linn är en tjej vars blogg jag inte följt mer än ett halvår ungefär men hon har en sådan power och inställning till livet att man inte kan låta bli att inspireras av henne. Hennes syn på livet och hennes skicklighet som bloggare är från en annan planet, har hitills aldrig hittat en annan blogg som kan mäta sig med hennes och jag lär inte hitta det heller. ;) Hon och hennes underbara ponny chagall som hon själv har utvecklat och tagit fram det bästa hos trots att hon hade de flesta emot sig. Sådant inspirerar mig. Nu har hon startat ett eget designföretag och checka in dom tävlingssetten, I´m in love!!
För er som inte läser Linns blogg, börja med det, det är en inspo boost att bara skriva in linnolsson.se numera! :)
 
 
 
Ussing.blogg.se - Rebeckas val
Eftersom Hanna valde linnolsson.se som är min absoluta favoritblogg och bloggerska så fick jag kika runt lite extra. Det var svårt med tillslut föll valet på Sara Ussings blogg. Det var en väldigt snygg och välgjord design, lite väl mycket vitt för min smak kanske men man koncentrerar sig mest på inläggen och bilderna vilket är jättebra. Det var lätt att förstå vad bloggen skulle handla om direkt vilket alltid är ett plus. Sara skriver bra och personligt och har väldigt fina bilder. Uppdateringen kunde dock varit bättre men hellre kvalitet framför kvantitet. Fin och bra blogg om Sara och hennes häst Zamiro som tävlar i hoppning tillsammans! :)
 
Plus poäng till ANNA som valde Dailyhorses.blogg.se till en av sina favoritbloggar! ;) ♥

Uppe med tuppen

2012-12-15 @ 09:18:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Denna dag alltså, shit vad jag kommer behöva stressa från typ precis nu, tills ikväll vid ca 19 tiden. Livet är rätt underbart ibland va? -.-
Som tur är så har jag snälla vänner och en väldigt snäll farfar som kör mig dit jag vill idag, annars hade det aldrig gått vägen!
 
Nu ska jag strax ta på mig alla kläder jag har för att bebe mig upp till Fleche och rida ut en sväng i snöovädret. Herregud vilket oväder det är men han kan ju inte vila hela helgen så det är bara att rida och se glad ut!
Sen beger jag mig ut till Sjövik och hjälper till att fixa stallet och motionera någon häst, får se om jag orkar rida det beror lite på min rygg idag. Men annars longerar jag väl iaf två stycken eller så.
 
Efter det blir det hem, packa ner allt jag behöver under söndagen, vilket är en himla massa har jag kommit underfund med.. Och upp till jfk för genrep, övningar och en massa annat, som tur är så spenderas kvällen och natten med roliga och goa vänner så då kan jag väl slappa av lite om jag har tur xD haha
 
Men nu måste jag dra, farfar kommer närsom och kör mig till stallet :) Ha de bäst och stressa inte ihjäl er för det kan jag ta hand om ;) haha
 
 

Missnöjd

2012-12-14 @ 22:33:22 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Vill helst av allt dra ett streck över dagens hoppning, gick inte riktigt som jag ville. Aspe var spänd och springig, drog ut bogen och töntade sig på hinder onödigt mycket. Jag red uselt, var inte ordentligt fokuserad och allt detta tillsammans blev ingen bra mix kan jag lova.
 
Känns inte som någon vidare uppladdning inför söndag direkt då vi ska vara med på luciashowen jag och Aspe och vi funderade faktiskt över om jag skulle ta en annan ponny. Men det vill jag inte heller. Dels för att jag hoppat Aspe det senaste och kännt in mig på hur hon är och hur jag ska rida henne och det är en stor omställning till en annan ponny bara sådär dagarna innan själva showen. Och dels så vill jag göra detta med Aspe. Jag tycker om henne väldigt mycket och eftersom det kan vara sista gången jag hoppar henne på söndag så vill jag inte sumpa det. Fina Aspe som jag fäst mig riktigt mycket vid det senaste!
 
Får se lite positivt i det i alla fall, förhoppningsvis kom detta humöret idag och lämnar lika fort. Får hoppas på att hon är på samma humör på söndag som hon var förra veckan för då tror jag detta kommer gå prima. Och de gånger vi faktiskt hoppade och kom bra på hindren hoppade hon jättefint och där är jag nöjd över henne (min ridning är jag inte nöjd över någonstans idag). Vi får skärpa upp oss till söndag, då ska vi visa vad vi egentligen går för!
 
I princip den enda bild jag har på mig och Aspe när vi hade henne som voltigeponny några gånger. Får se om det blir några fler i helgen, hoppas på det!

Underbaraste Boy

2012-12-14 @ 22:29:38 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hoippspecialen på Boy ikväll gick suveränt. Hoppade bara små titthinder som vi kommer att ha på luciashowen på Söndag men det gick fint. Han tittade lite men inga större problem så det ska nog gå fint på söndag bara vi löser det med växlingen.
 
Det kommer att bli galet roligt och jag och Frida kommer att ge allt för att vinna över Becka och Elvira det kan jag lova er ;) Ska se om ni kanske kan få film bevis på vår seger sen, haha!
 
En gissningslek kanske? Vem tror ni vinner en staffethoppning på tid, jag och Frida eller Elvira och Becka? ;)
 
 
Hela gänget, f. v. Becka och Kuhs, Jag och Boy, Frida och Miro, Elvira och Dotcom.
 

Äntligen

2012-12-14 @ 17:03:33 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Kunde äntligen rida på Bull igen, nu är han rustad för vinter (även om det är lite sent) och han kände likadant! Trippade på tårna hela vägen och det kändes som om han skulle explodera vilken sekund som helst, sötponnyn. Var väldigt frestande att ta en liten galopp på en av de snötäckta stigarna men jag var inte säker på att jag skulle få stopp då så det fick räcka med skritt och lite trav idag. Men det är himla kul när han är såhär pigg och glad! :)

Nu ska jag till jfk och det står hoppning med Aspe på schemat! Uppdaterar om det ikväll såklart! :)

/ Rebecka


❤️

2012-12-14 @ 14:17:01 | | © DailyHorses 2013


14 december 2012

2012-12-14 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
I dagens lucka så är det ni som ska få kommentera istället! Vi tänkte nämligen att ni tipsar oss på bra bloggar, och varför inte eran egen blogg och i morgondagens lucka väljer vi ut en var som vi tycker så där lite extra om som då får en länk och en förklaring till varför vi valde just den bloggen. Inspiration till dagens lucka fick vi från Caroline, tyckte det var en superbra idé och roligt för er läsare! :)
 
Så kommentera era favoritbloggar eller/och din egen blogg så får ni kika in igen imorgon för att se vilka vi har valt! :)
 

Lucia

2012-12-13 @ 20:28:57 | | © DailyHorses 2013

Varit på luciatåg på mitt gamla högstadieskola nu ikväll. Lika underbart och fint varje gång! <3

/Hanna


I stallet

2012-12-13 @ 16:31:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Kallt men fint väder idag, superhärligt! Idag önskar jag att jag hade haft min kamera med mig, får sån otrolig foto-lust när vädret är såhär! :)

Kommer hem runt 6 idag skulle jag tippa på och då är det plugg som gäller (antar att ni inte är förvånade). Bloggen uppdateras när/om jag får tid. Ha det gött sålänge!

I brist på riktig kamera så klickade jag några bilder med mobilen på Bull i hagen innan det hann bli för mörkt! Sötnosen!
/ Rebecka


Plus och minus

2012-12-13 @ 13:44:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
+ Det mest uppenbara just nu skulle jag tro nämligen: snart är det jullov!
+ Facebook-sidan "Hästar finns inte". Den är fruktansvärt underhållande, haha!
+ Luciashowen i helgen! Är supertaggad för både voltigen och vårt nummer vi ska ha från hoppspecialen.
+ Bull får snösulor idag = kunna rida ut i snön!
+ Om bara två veckor åker jag till uuuunderbara USA på ett (förhoppningsvis) superroligt läger.
+ 2013 och alla tävlingar som kommer, längtar!
 
- Det ska bli 0-gradigt/plusgrader nästa vecka vilket kommer leda till slask. Usch!
- Vi har massor att göra i skolan. Två slutprov innan och mängder med prov/uppgifter efter jullovet.
- Att jag saknar att rida Kuhs och Sune så att det gör ont, mina fina ponnysar! ♥
- Facebook överlag, har tröttnat något enormt.
 
För en gångs skull är plusen fler än minusen men det beror ju alltid på vilket humör man är på när man skriver dem, haha. Blandade lite olika teman men detta är väl lite av det jag tänker på just nu!
 

Stressig helg

2012-12-13 @ 13:15:41 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Herregud vilken ullspäckad helg jag kommer att ha, stressa stressa stressa. Som tur är så är jag ju ganska van vid det här laget :P
 
Fredag: Skolan, helst hinna köpa lite julklappar och sist hoppspecialen.
Lördag: Uteritt på Flechen, Sjövik, genrep på jfk. Packa allt inför söndagen. Spenderar natten uppe på klämmestorp med lite goa vänner.
Söndag: Upp vid 06.00 för Luciatåg och grötfrukost. Stannar på klmmestorp hela dagen för att förbereda kvällens luciashow. showen är på kvällen och där kommer jag ha ännu mer att göra om möjligt :P haha
 
Värst med hela helgen är att mamma och pappa är iväg och jag måste gå eller ta bussen mellan alla stallet -.- HELT värdelöst, det där med körkort hade väl varit en bra grej att ta tag i snart kanske? ;)
 
Voltigeuppvisning på söndag nu också då, inga tabbar hoppas vi :P
 

Scones bakning

2012-12-13 @ 11:20:18 | | © DailyHorses 2013

Tydligen är det vanligt att käka scones på Irland så det är ju bäst att testa innan vi åker dit right? ;)

Riktigt gott till och med! ;)

/Hanna


13 december 2012

2012-12-13 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Tidigare i julkalender har vi visat er lite av det VI önskar oss till jul men vi får ju inte glömma bort hästarnas önskelistor! Fleche och Bull måste ju också få bli lite bortskämda i jul, så här har ni deras önskelistor! Vi får ju hoppas på att tomten hör deras önskningar... ;)
 

Luciadagen

2012-12-13 @ 08:26:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Godmorgon på er! Luciadagen idag, 13 december och ända anledningen (typ) att detta är någon möjlig speciell dag är väl att det är ett halvår kvar tills jag fyller år igen. Så om ett halvår är jag 17 bast. Sjukt! Jag tillhör den sorten som inte längtar tills jag fyller 18. Vill helst vara 17 förevigt! ;)
 
Okej, vad händer idag då? Skola först såklart men inte en speciellt lång skoldag. Sedan till Bull direkt så ska han få sina fossingar fixade och broddar på. Kvällen består utan plugg, as usual, för imorgon gäller det, slutprov i Matte 2c. Wohoo! :(
 
Bäst jag drar mig till bussen nu, vi hörs såklart.
 

Det bästa vi vet

2012-12-12 @ 21:58:08 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Det absolut både jag och Flechen och jag vet är att rida ut till en sjö som ligger va 1 km från stallet. Omkretsen på sjön är va 4 km och nu på vintern när det ligger snö på vägarna går det att rida precis överallt. Så på kvällen när det är mörkt och ingen ser oss travar vi igenom hela sommarstugeområdet som ligger på ena sidan av sjön och galopperar sedan resten av varvet runt. Det är nog det bästa jag någonsin vart med om, framförallt när Flechen älskar det precis lika mycket som jag. Spelar ingen roll hur kallt det är eller hur mörkt det är, det är lika underbart varje gång! ♥
 
Det ända som saknas är min saknade vän Rebecca, vi två runt sjön i full fart, det är bara så det ska vara! 
 
Jag och Flechen efter en kall men underbar uteritt ikväll ♥
 
 

Tog ett break

2012-12-12 @ 21:44:08 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

... Från bloggen idag. Fullt upp med matteplugget då det fortfarande är delar som jag inte känner mig säker på. Vissa bitar är bara svåra att få in i huvudet!

I alla fall så får Bull nya skor igen imorgon och då blir det ridning igen, så härligt! Ska ta det lugnt i början igen såklart och han ska inte gå speciellt hårt heller tills jag åker iväg efter jul. Bara ut och busa i snön helt enkelt! Tror inte jag kan stå emot att rida lite redan imorgon, jag har ju inte suttit på en hästrygg på snart en vecka! ;)

/ Rebecka


Tack ♥

2012-12-12 @ 11:49:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vill bara säga tack till världens bästa vän, Frida♥
 
Tack för att du alltid finns där när jag behöver dig och alltid stöttar mig när någonting är jobbigt. Alla borde ha en vän som du, och jag är otroligt glad över att jag har dig. Att du alltid finns där och stöttar mig betyder så himla mycket mer än vad du förstår, så tack ♥
 
U light up my world like nobody else♥
 

Film från igår

2012-12-12 @ 10:07:51 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Hade hoppning i skolan igår och jag hoppade en ridskolehäst som heter Tristan. Gick väl inte jättebra till en början men jag är nöjd med det sista iallafall så det var väl tur det. Inte lätt att hoppa dels en ny häst och dels i världens sämsta sadel helt utan stöd, riktigt värdelöst.
 
En klasskompis filmade så här har ni lite små klipp!
 
 
 

12 december 2012

2012-12-12 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Bakom dagens lucka hittar ni... en bildbomb på Hanna och Boy, en salig blandning av både gamla och nya bilder som fotats genom åren! ♥
 

Begagnat är bättre än bra

2012-12-11 @ 20:42:45 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
 
Jag har letat febrilt efter ett snyggt tävlingsschabrak till Bull som är marinblått med vit kant. Har funderat på ett Hervé Godignon-schabrak som jag tyckt varit supersnyggt men har bara hittat gamla bilder på det då det tydligen var "Limited Edition" vilket är riktigt synd. Jag hade ju en hel tävlingsoutfit i marinblått och vitt i hjärnan så fortsatte leta efter ett schabrak som passade in.
 
Och så härom dagen snubblade jag över detta supersnygga schabrak från Scapa Sports på en "begagnade hästsaker"-sida på facebook och eftersom det var halva priset och i fint skick så tvekade jag inte en sekund innan jag köpte det. Nu har det kommit och jag är supernöjd. Tror det kommer sitta finfint på Bull och nu saknas bara en marinblå spookskavaj innan vår dröm-tävlingsoutfit är fulländad! ;)
 
Vad tycker ni? Köper ni ofta begagnat?

Paket

2012-12-11 @ 18:43:09 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013

Har nyss varit och hämtat ut mitt paket med ett ********! Ska öppna det och klicka lite bilder till er senare, ni får kika in ikväll! :)

/ Rebecka


Från skolan till stallet

2012-12-11 @ 15:11:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Har just avslutat sista lektionen och ska ta första bästa buss till stallet nu. När jag är klar där ska jag bara hem och plugga, mer än så händer det inte idag. Skönt att få ta det lite lugnt då vardagen för det mesta bara går i 110 ständigt och jämnt men samtidigt lite trist. Jag gillar när det händer saker men känner att nu är det väldigt behövligt med tre ordentliga pluggkvällar i rad.
 
Vi hörs ikväll allihopa, nu måste jag till bussen!
 

Beställningen som byttes

2012-12-11 @ 12:53:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
 
Något jag behövt länge är en vinterjacka att ha i stallet eftersom jag nu har gått runt i min vår/höst-jacka eftersom min beställning inte kommit. Det jag beställde var en sådan här Spooks-jacka men när den kom förra veckan visade det sig att den inte passade så fick dra mig till Charlies igår och leta upp en ny. Som tur var hittade jag denna ovan ganska snabbt och är supernöjd med den. Urmysig och snygg och luftig utan att bli kall eller att man ser ut som en michelin-gubbe. Likelike! :)
 
Införskaffade mig även lite andra nödvändigheter som hela vantar och mössa när jag var där så nu kommer jag inte frysa kan jag lova. Dessutom hämtar jag ut ett annat paket idag som innehåller en riktigt smarrig sak som jag köpte nyligen. Härligt!

11 december 2012

2012-12-11 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
För att spinna vidare på gårdagens lucka så bjuder vi nu på en bildbomb på Hanna och Fleches fartfyllda barbackatur på fältet. Jag (Rebecka) är inte jättebra på att ta bilder när det börjat mörkna och lyckas exponera dem rätt så de är lite brusiga eftersom de ljusats upp i photoshop efter. Hoppas ni uppskattar dem ändå. Och visst ser det härligt ut! :)
 

Sen update

2012-12-10 @ 22:50:54 | | © DailyHorses 2013
Helt sjukt vad trött jag har varit idag. Somnade i princip på första lektionen (som var foto där vi gick igenom samma sak som vi gjort de senaste fem gångerna typ) och har varit riktigt seg hela skoldagen. Sedan piggnar jag alltid till framåt kvällen så nu hade jag kunnat vara uppe ett bra tag till utan att känna mig trött, så typiskt mig.
 
Var i alla fall en lång skoldag och sedan var jag en sväng på Charlies innan jag åkte hem och fixade lite till bloggen imorgon samt pluggade matte. Nu ska jag precis sova men loggade in här en snabbis för att säga godnatt. Imorgon fortsätter allt igen som vanligt men nu väntar en god natts sömn! Godnatt!
 

Måste ta min tid

2012-12-10 @ 19:24:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Sista tävlingen igår tog väldigt väldigt hårt på mig, och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det verkligen är sant..
Det kommer ta tid för mig att smälta det här. Mer tid än vad jag trodde. Jag trodde jag var redo att släppa taget, att jag var beredd att låta vår tid vara slut och glädjas åt den tid vi haft.
 
Men i dagsläget gör det alldeles för ont, och som det ser ut nu klarar jag inte av att tänka på dem utan att tårarna tränger fram. Det är tufft och det gör ont och även om jag försöker komma över det så måste det få ta sin tid att smälta det.
 
Det får ta den tid det tar och tyvärr kommer bloggen vara lite lidande tills dess att jag känner att jag orkar ta tag i någonting igen, för just nu vill jag inte göra någonting alls..
 
Bild från en av de första lokala ihop...♥
 

Vecka f-e-m-t-i-o

2012-12-10 @ 11:48:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Helt sjukt att det redan är vecka 50. Det är ju snart jul, snart nyår och snart 2013 (om världen inte går under den 21a det vill säga, hahaha). Helt sjukt vad fort det har gått!
 
Denna veckan är fullproppad med plugg så det är lite tur att Bull kommer få vila fram till torsdag så jag har tid att plugga ordentligt. Nu gäller det på riktigt, slutprov i Matte 2 denna veckan och i Fysik 1 nästa vecka. Dessutom mycket uppgifter utöver det så att skolan snart tar död på en. Så typiskt så här innan ett lov. Av någon anledning lägger alla lärarna allting precis innan loven och nu är det mycket även om vi har flyttat fram mer än hälften av sakerna till efter lovet. Suuuuck!
 
Jaja, sluttjatat om det. Nu drar jag denna veckan lite snabbt, det är mest i helgen det händer saker!
 
Måndag-Torsdag: Bull vilar och jag lägger all min energi på skolan. Händer inte någonting speciellt utöver det utan det kommer bli väldigt segt men också väldigt behövligt. Bull skos på torsdagen.
Fredag: Slutar skolan tidigare eftersom vi har längre än 4 timmars (!!!) matteprov så hinner med Bull innan JFK på kvällen. Bull ska ridas ut lugnt en stund efter mini-vilan och sedan ska jag ju hoppa Aspe i hoppspecialen. Ska hoppa lite titthinder då också, är väldigt taggad!
Lördag: Rider lite lugnt i skogen på Bull igen och kollar så att gas och broms fungerar som de ska, haha. Genrep inför luciashowen sedan som är på söndagen och som jag kommer delta i lite saker i.
Söndag: Luciashowen kommer ta upp hela dagen men kanske åker en sväng till Bull mitt på dagen och rider. Jag är ju inte med i US längre (de håller i luciashowen varje år) men som sagt så är jag med på några bitar och även där för att hjälpa till. Mysigt värre!
 

Mer än livet♥

2012-12-10 @ 10:57:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
På detta sätt bär jag er alltid med mig och behöver aldrig vara utan er även om vår tid ihop är över..♥ Jag älskar er så. Då, nu och för alltid. I mitt hjärta kommer det alltid att vara vi. Ni betyder allt för mig, mer än något annat, mer än livet i sig..♥
 
 

10 december 2012

2012-12-10 @ 10:00:00 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Här hittar ni den första utmaningen vi valt ut av de vi fick av er. Det är nämligen Hanna och Fleche som galopperar barbacka över ett snötäckt fält, väldigt mysigt och en något övertaggad Fleche! Kolla filmen själva! :)
 
 

Måndag morgon

2012-12-10 @ 07:41:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
 
 
 

Denna söndag

2012-12-09 @ 20:05:11 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Var uppe en sväng hos Bull ganska tidigt och fixade med stallsysslorna innan jag åkte till JFK för att kolla på och hjälpa till på klubbhoppningen. Hade väldigt gärna varit med på Aspe eller Zlatan men var lite sent ute så de var redan upptagna med två ryttare. Istället fick jag sitta i domartornet och göra bort mig, vilket inte är någonting jag föredrar haha. Fick i alla fall se båda Hannas fina rundor, även Frida och Miros supersnygga runda och Elvira och Dot Coms runda där de tyvärr inte fick de bästa förutsättningarna för att prestera på topp. Var tråkigt att inte vara med själv och känna den där lilla mysiga känslan inför en klubbis, att bara få rida en runda som träning och inte ha någon press alls. Jaja, nu släpper vi det för det var ju trots allt väldigt roligt att vara där och umgås med alla härliga vänner! :)
 
Sedan var vi iväg hos Fleche och Bull igen men mer om vad som hände då får ni imorgon så kika in då. Kan lova att det inte är någonting ni vill missa! Strax ska jag baka årets lussekatter så det blir en riktigt myskväll. Sålänge kan ni väl berätta vad ni har haft för er idag?
 
Min stjärna för några veckor sedan! (Hej bildbrist!)

Världens bästa ponnysanr ♥

2012-12-09 @ 17:26:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Gjorde idag mina allra sista starter på ponny, både på Sanni och Boy. Underbara älskade djur som skötte sig så himla bra! Kunde inte hålla tillbaka tårarna som rann ner för kinderna efter båda ritterna, dom är så himla fina och underbara, älskar dem mer än livet! ♥
 
Det är för jävligt att veta att allt är slut nu, det gör så ont att jag helst vill lägga mig under täcket och stor böla tills jag blir 13 år igen.. Klarar inte av att skriva mer om detta nu, det är för jobbigt.Ni får utvärdering av dagen en annan dag helt enkelt, klarar inte att återuppleva det ännu en gång idag tyvärr..
 

9 december 2012

2012-12-09 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
I denna luckan hittar ni några av de allra först bilderna som togs på Rebecka och Bull när hon nyss fått hem honom. Finaste skäckponnyn! ♥
 


Tröttare än tröttast..

2012-12-08 @ 22:25:51 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Riktigt lång dag och både min kropp och mitt huvud är helt borta. Somnade nån timme innan jag var uppe och kvällsfodrade också, haha! Men nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för kvällen och hoppas på att jag är piggare både i kroppen och i knoppen imon så jag orkar starta klubbisen!
 
Ska även rida monster Flechen imon som har vilat två dagar nu, kan bli intressant :P haha
 
Ha de gött så hörs vi imorgon via mobilbloggning från stallet då jag lär tillbringa typ hela dagen där imorgon också ;)
 
LB debut med plutten imon, längtar!! :D
 

Kväll

2012-12-08 @ 21:24:53 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Var inte så länge hos Bull idag då han vilar (fram tills han får snösulor på torsdag) och resten av dagen har bara spenderats hemma och tagit det lugn, grymt skönt efter en stressig vecka. Nu på kvällen har vi haft lite gäster så har behövt vara lite social med familjen också, inte min grej! ;)
 
Mer intressant än såhär blir det inte för mig denna lördag men det är skönt att ha dagar ibland där det inte händer så mycket. Nu väntar matteboken en stund innan jag ska sätta på någon mysig film att somna till. Imorgon händer det lite mer i alla fall, men det tar vi då! Ha en fortsatt bra lördagskväll allihopa, vi hörs imorgon! :)
 

Home sweet home

2012-12-08 @ 17:01:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Åkte hemifrån vid 06.00 idag och kom inte hem förens nu. Kan säga att jag är ganska så trött..
 
Började dagen med att jobba upp på jfk i snöstorm, som tur var så jobbade jag med bästa Julia och vi är så grymt synkroniserade ihop så vi löste det utan minsta problem. Så himla skönt att jobba med någon som man verkligen funkar med och båda vet exakt vad dom ska göra i alla situationer. Det är trots allt hästar vi jobbar med och ungefär 50 stycken desutom så det är himla skönt när man slitter förklara hur man tänker utan kan förmedla det med en blick :P
 
Slutade jobbet ca halv 12, då hade vi mockat 50 boxar, släppt in och ut hästar, vägt hö till alla hästar samt lunch och morgonfodrat. Snabbt jobbat med tanke på vädret ;)
Jag åkte direkt ut till Sjövik efter det där det var ganska tomt, så tog tag i lite mockning som var ogjort och hjälpte till med lite annat pyssel i stallet.
Efter det var det dags för dagens höjdpunkt! Vi hade fått låna en av de som hyr in sig hos Ericas hästar att tolka efter! Så himla roligt! Det är lätt en utav de bästa grejerna med vintern, så himla kul! :D
 
Påvägen hem därifrån åkte jag och pappa förbi Flechen och mockade och fixade stallet lite snabbt. Orkade verkligen inte rida idag. Är grymt trött efter allt jobb och grejer så nu tänkte jag sätta på One Tree Hill och bara ligga och softa tills det är dags för kvällsfodring vid halv åtta snåret.
 
Riktigt bra dag måste jag säga, behöver sånna här dagar med goa vänner, framförallt Julia som jag inte träffat på hur länge som helst! Underbara hästar och massa roligheter ;)
 
Men nu ska jag mysa lite, vi hörs kanske senare! :)
 
Hade glömt bort denna bilden helt, så underbar♥
 

Gårdagens hoppning

2012-12-08 @ 15:08:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Red ju såklart Aspe igår i hoppspecialen där vi hoppade lite titthinder och så. Hon var betydligt mer samarbetsvillig än hon varit på det senaste men hade fortfarande svårt att få henne ordentligt fram till handen då hon antingen går med huvudet i vädret eller släpper bettet och knäcker av. Galoppen är jag i alla fall väldigt nöjd med då hon kunde sänka sig neråt där också utan att bli allt för likt ett ånglok. Man får dock jobba ihjäl sig för att hon ska fortsätta vara lugn men inte bryta av.
 
På hoppningen var hon pigg och glad och skuttade fint över hindren efter att ha kollat lite på dem. Hon hoppar lite tokigt ibland men det gäller bara att vara med och ha ett ordentligt mantag så löser hon det. Det vi behöver träna lite på är att få den där lagom galoppen, där det inte går för långsamt så det blir segt men inte för fort så hon tågar fram (det är nog det bästa sättet att beskriva henne haha) men det blir bättre och bättre. Tycker om att rida henne nu för tiden och hon är riktigt rolig att hoppa. Bra kontrast till Bull också då de verkligen är lika att rida! I början var det "åhnej jag vill inte ha Aspe" medan nu är det "gud vad roligt!". Hon är svår men när man kommit på lite hur man ska göra så är hon riktigt rolig. Fina Aspe! :)
 
Bild på Aspe och ett ridskolebarn från förra sommaren under igångsättningen (därav magen haha)!

Lördag 8/12

2012-12-08 @ 13:57:19 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Min morgon har bestått av städning, men mitt rum ser fortfarande ut som tredje världskriget. Städa är inte så hemskt egentligen men när det kommer till mitt eget rum då suger det, haha.
 
Idag har jag inga speciella planer faktiskt. Kanske åker till Hööks eller Charlies för att leta efter någon "anti-bit-sak" (ja, som vi sa så är Bull expert på att bita sönder Fleches täcken, skitponnyn!) men vet inte om mamma har tid att skjutsa idag så vi får se hur det blir med det. Annars blir det matteplugg och även lite fix med bloggen. Känner att det bara är på helgen jag har ordentlig tid att fixa inlägg, så kan väl passa på att fixa tidsinställda inför veckan. Nästa vecka kommer bli stressig minst sagt!
 
Självklart ska jag till Bull och kanske ska testa att göra provisoriska snösulor som Josefin tipsat om. Har får ju riktiga snösulor senare i veckan men fram tills dess. Och brodda och fixa lite allmänt ska jag med göra, lugn lördag i stallet med andra ord!
 
Vad ska alla ni hitta på idag då? :)
 

8 december 2012

2012-12-08 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Under dagens lucka är en bildbomb på Fleche och alla våra vinter favoritbilder ihop! ♥
 
 
 

Blir för gammal nu..

2012-12-07 @ 13:24:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är sorgligt men sant, efter nyår är jag för gammal för att tävla ponny.. Alla mina ponny år har blåst förbi och nu vet jag inte riktigt hur jag ska få den korta tid som finns kvar att räcka till..
 
Min allra sista tävling med både Sanni och Boy blir nu i helgen. Kommer sakna dem så otroligt mycket, det gör ont att veta att det verkligen är slut nu, att det inte finns någon ååtervändo. Våra resor tillsammans slutar här och det finns ingenting jag kan göra år saken.. Damn that hurts..
 

Våra allra sista starter gör vi ihop i helgen. Sanni ska jag bara ha roligt med, riktigt roligt en sista gång. Hon är ingen stjärna för världen, men för mig är hon den bästa som finns och jag vet inte hur jag hade klarat alla jobbiga år som tonåring om jag inte hade haft henne vid min sida. Så en sista start ihop för att ha kul och njuta, för jag är aldrig så lycklig som jag är på hennes rygg..
 
Och Boy, underbara Boy. Vår sista start ihop blir en debut, i LB. Han har gjort allt för mig den ponnyn, och jag älskar honom verkligen av hela mitt hjärta. Det är inte lätt att skiljas nu när det äntligen börjar gå bra. Men med honom känner jag att det är dags att släppa taget, vi har kommit så långt vi kan ihop och jag är stolt över min tid med honom. Vi ska satsa allt på att få en clearround i vår sista start, men framförallt ska jag ta tillvara på tiden och vara lycklig. För att tävla honom är något utav det bästa jag vet! ♥
 
Tårarna rinner nu när jag skriver det här inlägget, hjärtat värker och jag kan inte förstå att det verkligen är slut. Det känns som om det nyss började men samtidigt som om vi har känt varandra i all evighet. Mina älskade ponnysar, hur ska jag klara av att leva utan dom? Det kan bara framtiden säga oss, men det gör ont, så jävla ont att veta att vår tid är slut.
Det enda jag kan göra nu är att ta tillvara på alla stunder jag har med dom, och det ska jag.. 
 

Resten av året

2012-12-07 @ 11:49:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Som jag sagt tidigare så har jag inte så mycket planerat på hästfronten resten av detta året utan där står det väldigt stilla. Tanken var att jag skulle vara med på en klubbhoppning med Bull nu på söndag men jag har valt att avstå från det mycket på grund av vädret. Jag har inte kunnat hålla igång honom ordentligt sedan snön kom eftersom han inte fått på sig några snösulor ännu och då känns det inte som om vi har de bästa förutsättningar för att få de bra rundorna jag hade velat avsluta året med. Dessutom gör ju snön att det blir halvroligt att köra transport (det kände vi ju på i tisdags) och har vädret några planer på att blåsa upp i storm på söndag så känner jag inte för att ge mig ut en gång till. Vi har tid på oss jag och Bull så vi kör istället igen nästa termin! Tänkte vara med på Aspe istället men hon skulle redan gå två rundor så jag får stå bredvid banan istället.
 
Bull ska få börja sin vintervila strax efter jul eftersom jag åker bort till USA då. Jag kommer vara borta en vecka och Bull kommer få vila i två veckor ungefär innan han sätts igång ordentligt igen för nästa tävlingssäsong. Han får sina snösulor i nästa vecka så fram tills dess kommer han också få ta det lite lugnt men sen ska jag bara rida för att ha roligt och utan några krav innan vilan. Eftersom det är så mycket i skolan så känner jag för att inte ha stallet som ett måste och någonting jobbigt utan jag ska åka dit för att ha kul och tillbringa tid med min fina ponny. Känns som ett bra upplägg nu och sedan taggar vi nästa tävlingssäsong där vi ska klara våra mål med marginal!
 

Följ min resa

2012-12-07 @ 10:44:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
För er som är intresserade av att följa min Irlands resa från start till mål så har vi startat upp en blogg där vi kommer att föra lite "dagbok" om vad vi gör både innan resan och under tiden vi är där men även efterarbetet. Men självklart kommer jag att skriva de viktigaste delarna här också då det kommer att vara ett stort projekt som kommer ta mycket tid men galet vad kul det ska bli!
 
Men iallafall, för er som vill följa mig och mina två kompisarna resor till Irland så kan ni göra det HÄR!
 
how cool?!
 

Fredag

2012-12-07 @ 10:06:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Godmorgon på er allihopa!
 
Jag har precis haft idrott nu på morgonen, ett underbart sätt att starta dagen för att komma igång på. Big like!
 
Nu har jag en ganska kort men intensiv skoldag framför mig men inlämningar, planneringan av utomlandsresan och en debatt om det mest ointressanta ämnet jag kan tänka mig. Får väl se hur det går men det ska nog gå vägen ;)

Efter skolan blir det hem och sova någon timme innan jag ska dra mig till stallet. Sov nästan ingenting i natt så är grymt trött och risken för att jag somnar när som helst är inte helt liten.. Så det blir en tidig sänggång ikväll då jag börjar jobba vid 6 imonbitti också.. Tjoho!
 
Men nu är det dags att ta tag i dagens skolarbete, vi hörs senare! :)
 
Hoppning på bästa Boy ikväll också :D
 

7 december 2012

2012-12-07 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Här hittar ni en film på en redigering från start till mål. Det är en väldigt basic redigering som går att matcha till alla sorters bilder för att få dem sådär lite extra snygga!
 
 
Här är bilden som blev redigerad i filmen!

Torsdag

2012-12-06 @ 22:18:12 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Godkväll bloggen! Seg skoldag idag som slutade fem och som innehöll fysiklabbprov som gick rätt uselt om jag får säga det själv. Jag kunde och förstod uppgiften men slarvade och hann dessutom inte skriva klart, usch! Sedan var det bara att sätta sig på bussen till stallet men hade en vän till sällskap så det var supermysigt. Skönt att bara sitta där och prata av sig med en god vän!

En snabb sväng hos Bull och sedan till JFK för att fixa lite och stå och gosa med finaste Sune ett tag. Mysigaste goseponnyn! Det var min dag, nu måste jag få mig lite att äta och sedan sova, det är en morgondag också!

/ Rebecka


Film från hoppträningen

2012-12-06 @ 16:25:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Några filmsnuttar från hoppträningen i tisdags som ni kan läsa om här. Detta var de bästa sprången där det verkligen kändes super och flöt på bra. Vad tycker ni? :)


Nu händer det grejer

2012-12-06 @ 13:46:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ni kanske minns att jag för flera månader sedan skrev om att jag skulla åka utomlands för att ha min praktik? Planerna har ändrats ungefär 100 gånger men nu är det bestämt och det är spikat och klart! Jag kommer att åka bort under 3 veckor i början på nästa år! Närmare bestämt vecka 8, 9 och 10!
 
Jag ska åka till ett ställe som jag lovat mig själv att jag bara måste åka till innan jag dör, nämnligen Irland! Landskapet dom har där och alla underbar ponnysar som kommer därifrån, ja det var ju bara ett måste att tacka ja till detta! Så jag kommer alltså att åka iväg i tre veckor för att ha praktik på ett Connemara stuteri! I arbetsbeskrivningen står det allt från stallgöra som mockning och hästskötsel men även ridning och åka med och hjälpa till på tävlingar och utställningar osv!
 
Jag trot det kommer att bli världens upplevelse att få testa på att jobb utomlands och se hur det är. Självklart kommer ni att få följa med varenda steg på vägen från det att vi beställer flygbiljetter tills dess att vi åker och hur jag har det där. Åh vad jag längtar önskar att vi kunde åka nu på en gång, men samtidigt är jag jätte nervös! Men det kommer säkert att gå hur bra som helst, nu är det bara en himla massa förarbete som ska hinnas med innan det är dags att åka. Vi börjar redan idag så det ska bli super roligt! :D
 
Har någon av er varit på Irland? Berätta såfall gärna hur ni hade det och upplevde det! :D
 
Hur häftigt är inte detta eller?! Wow!
 

När tiden är knapp

2012-12-06 @ 11:18:59 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
Torsdag idag och snaaart helg i alla fall. Två prov kvar innan denna helgen kan börja men sedan ska det bli skönt med lite ledighet. Som ni kanske förstår så har jag inte riktigt tid att leverera långa och välskrivna inlägg till er under vardagarna just nu så istället tänkte jag tipsa er om lite andra inlägg jag snubblat över nu i veckan som jag tycker är väldigt läsvärda och bra och dessutom från grymma bloggar!
 
Vi kan ju ta och börja med DETTA inlägg från Lisa Candemyr! Några väldigt bra punkter varför det är så bra att vara bloggare och jag håller verkligen med henne. Kan ju passa på att ge en hiss till hela Lisas blogg, hon levererar alltid bra inlägg med fina bilder och kloka tankar!
 
Sedan kan man ju inte mer än beundra Linn Olsson och hennes sätt att blogga. DETTA inlägget är ju bara ett i mängden av urgrymma inlägg hon bjuder läsarna på. Hon sätter alltid fingret på rätt saker, sådant man själv tänkt på men inte kan få ner i ord kan hon alltid formulera och visa sina åsikter om. I detta fallet handlar inlägget om nätmobbning och det hemska med att hänga ut folk på internet - sådant som händer varje dag tyvärr!
 
Det tredje inlägget jag tänkte peka ut lite extra är från duktiga Josefine Pehrson. Hennes inlägg om självförtroende och annat klokt kan ni hitta HÄR och hon tar också upp saker jag tänkt mycket på men inte kunnat få till ord. Josefine är grym på att pika lagom och sätta en touch på inläggen så man själv kan känna sig "träffad" fast på ett positivt sätt. Man blir motiverad och taggad att faktiskt gå sin egen väg.
 

The real Fleche

2012-12-06 @ 10:26:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Många av er har vid fler tillfällen undrat hur Flechen är till vardags och hur han är att rida. Det kanske inte har framgått speciellt tydligt i bloggen så jag ska försöka bättra mig på den punkten för att verkligen visa även hans personlighet här då han är en väldigt stor del av bloggen.
 
Flechen är nog faktiskt, utan tvekan en utav de fegaste hästar jag träffat på i mitt liv :P När jag först började att rida honom för nästan tre år sedan så kunde han verkligen tvärvända med mig och totalvägra att gå förbi t.ex. en stubbe eller sten som han gått förbi 10000 gånger innan. Ja hur pinsamt den än är så fick jag faktiskt hoppa av och leda honom förbi läskiga saker och igenom tunnlar och liknande förr. Numera när vi lärt känna varandra så brukar jag kunna övertala honom. Han blir mindre och mindre fjantig med mig även om han har sina dagar då allt är livsfarligt och ingenting alls fungerar :P
 
Men han är faktiskt också den mest personliga häst jag träffat under de 13 år som jag har hållt på med hästar. Han är verkligen en på miljonen och jag kommer aldrig någonsin att få en häst som honom igen. Innerst inne är han en väldigt kärvänlig häst som tycker om att mysa och bli borstad och bortskämd. Men det sötaste av allt är att han verkligen totalvägrar att erkänna det! Han låtsas alltid vara sur när man borstar och det är inte ofta man får gosa med honom i stallet. Men är man helt ensam och lägger ner en stund på honom så ändrar han sig ganska snabbt och blir helt plötsligt väldigt gosig och social. Så himla söt!
 
Säga vad man vill om Flechen men det absolut bästa med honom är hans hjärta, för jag kan svära på att det är av renaste guld! Han skulle aldrig någonsin göra någon illa med mening och när du väl vunnit honom över på din sida finns det ingenting i världen som han inte skulle göra för dig!
För två år sedan när jag knappt kände honom kunde vi få stopp på 80cm hinder. Idag två år senare kan jag be honom att hoppa 130cm där jag sitter barbacka och trots att vi inte ligger helt rätt så bad jag honom hoppa och han gjorde det. Han skulle aldrig banga på någonting jag bad honom göra. Hade vi höjt hindret till 140cm hade han garanterat hoppat, utan tvekan.
 
Det är det jag älskar mest hos denna extremt underbara hästen, hans inställning och hans hjärta av guld. I dagsläget vet jag att han skulle göra allting för mig, för vi litar på varandra till 200%!
För två år sedan hade jag aldrig i hela mitt liv ridit ut och galopperat barbacka på en stubb med honom, det hade varit lika med en Hanna i snön och en Flechen påväg hem till stallet. Men nu är det inga som helst problem för jag vet att han alltid litar på mig vad som än händer, och på så sätt kan jag också lita på honom ♥
 
Det finns ingen häst som någonsin kommer kunna mäta sig med honom i mina ögon!
 
 

6 december 2012

2012-12-06 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Visste du att...
 
..Hanna har ridit och tagit hand om Flechen i snart tre år?
..Rebeckas favoritmat är pyttipanna?
..Flechen kan hälsa och pussas på kommando?
..Bull är grym på att bita sönder Flechens täcken? :P
..vi har känt varandra i ungefär 7 år nu?!
..Rebecka är superlångsam i stallet?
..Hanna käkar minst en avokado om dagen?
..Bull alltid lyfter på ena framhoven när han ska kissa? (urgulligt!)
..Flechens favoritgodis är extra starka halstabletter?
 

Min kväll...

2012-12-05 @ 19:44:34 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
... går åt fysikplugget! Har labbprov imorgon och det är en del av slutprovet i fysik så känner mig rätt pressad inför det. Räknade även ut att vi har fem prov innan skolan slutar inför jullovet. Ni kanske kan räkna ut vad jag gör den ynka lediga tid jag har? Inte så svårt kanske...
 
Hoppas ni har en roligare onsdagskväll än jag kommer ha, det blir nog inte så svårt! ;)
 

Älskar snön

2012-12-05 @ 19:33:09 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Känner ni någon som hellre rider ut på vintern i snöstorm varje dag i veckan än varma sommarkvällar? ;)
 
Haha en sån människa är jag! Tycker att det blir så enformigt att rida ut på sommaren numera och tröttnar faktiskt då det oftast blir samma slingor hela tiden. Men på vintern kan jag faktiskt inte få nog av uteritter. Det är så himla underbart att rida ut och galoppera i snön. Gjorde det även idag, på termotäcke som vanligt, för er som aldrig testat, gör det, det finns ingenting som går upp emot det! ♥
 
Jag är faktiskt aldrig lyckligare än när jag sitter barbacka på Flechens rygg i galopp i skogen en vinter med massa snö. Och för att inte tala om hur lycklig han är när han får komma ut och galoppera i snön. Han njuter minst lika mycket som jag gör och jag tror verkligen att han njuter när han pulsar genom snön helt lycklig.
 
 

Godmorgon!

2012-12-05 @ 10:08:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hej på er allaihopa!
 
Shit vad jag är trött idag, helt sjukt. Det är nog faktiskt det värsta med vintern, att det är så himla mörkt när man måste gå upp innan solen går upp och innan man hinner hem från skolan så är det lika mörkt igen.. Helt värdelöst om ni frågar mig för jag blir så himla trött av att aldrig kunna vara ute i dagsljus.
 
Men den underbara vintern, snön och julen väger upp mot det ändå faktiskt. Det är så himla myig att komma hem på kvällarna när det är mörkt ute, tända ljus och en brasa och sätta sig och titta på en bra film, det är livet det ;) 
 
Just nu sitter jag i skolan och har rast, faktiskt mysigt att titta ut och se snön falla. Det är helt sukt vad mycket snö vi har fått det senaste. men jag älskar´t!
Ska se om jag kanske kan rida ut och galoppera lite med flechen idag i skogen. Det är något utav det bästa som finns på vintern! Känner jag mig själv rätt lär det bli barbacka på ett termotäcke, haha ;)
 
Men nu är det dags att återgå till skoarbetet, engelska ska de bli, tjoho.....
 
 

5 december 2012

2012-12-05 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Under dagens lucka hittar ni... en favorit i repris!

I förra årets julkalender filmade vi på era önskemål en film om hur vi gör våra flyingeknoppar och en ardennerfläta. Så här har ni de två filmerna ännu en gång! :)
 
 

Att utmana ödet

2012-12-04 @ 21:25:18 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Sånt ska man göra ibland men inte riktigt på det här sättet kanske, haha. Vi var nämligen iväg på hoppträning idag och trotsade vädret regält. Snö och halka, inte det bästa underlaget att göra transport på men mamma klarade det galant även om det tog dubbelt så lång tid att köra! ;) Vi klarade oss bra både dit och hem men detta blev första och sista gången i detta väder. Men man måste få lära sig av sina misstag! ;)
 
Träningen gick superbra tycker jag så det var värt vägen dit och hem. Framridningen halvbra kanske då jag själv måste räta på mig (surprise, haha), komma ner i sadeln bättre och slappna av i axlarna. Har svårt med alla de delarna så där måste jag träna, träna, träna. Hoppningen gick urbra. Vi hoppade lite kombination och studs och så där och även om vi fick några få stopp - där var det antingen jag eller han som fegade när det blev högre - så flöt det på riktigt bra när det stämde. Känslan av att flyga över en oxer på 110 utan problem är rätt go'! ♥
 
 
Hanna filmade lite med sin mobil (min ville inte riktigt samarbeta) så kommer en kort film imorgon! :)
 

Loving life♥

2012-12-04 @ 20:25:51 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har idag gjort den absolut härligaste och underbaraste som jag kan tänka mig, Ingenting går upp mot den känslan, det var som att sväva på moln! ♥ Trots snöstorm och många minusgrader trottsade vi ovädret och gav oss ut jag och Flechen. För att inte frysa red jag barbacka på termotäcke och red bort till stubbåkern.
 
Att galoppera på ett snötäckt fält barbacka, det blir inte bättre än så, älskade underbara Flechen! ♥
 
 
Hade detta som utmaning också men hade ingen med mig som kunde ta kort eller filma så jag får helt enkelt göra om det, inte mig emot ;)
 

4 december 2012

2012-12-04 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Eftersom det snart är jul så tänkte vi i denna luckan bjuda er på våra önskelistor inför julen 2012. Detta är topp fem på bådas listor men de innehåller även mycket annat! Vad önskar ni er i julklapp?
 

Kall dag

2012-12-03 @ 19:36:04 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vart på praktik hela dagen i kylan. Det har varit upp mot -7 hela dagen och snöat konstant, men jag klagar inte jag älskar snön och vintern! Det gäller bara att ta på sig så att man inte fryser vilket jag verkligen lyckades med idag :P Men då kommer istället nästa problem, när jag arbetar och gör något blir jag varm och sen går jag ut eller rider ut en sväng och då blir jag kall igen. Alla dessa varmt, kallt, varmt, kallt, ger mig en sån orolig huvudvärk! Riktigt irriterande och nu efter en hel dag i stallet från 8-19 så har jag grymt ont i huvudet.
 
Så schemat för kvällen blir att knapprna alvedon, krypa ner i en varm säng och kolla på One Tree Hill med en fet godispåse, hur låter inte det en måndagkväll som denna? ;)
 
 

Gårdagen

2012-12-03 @ 19:23:18 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som ni vet så satt jag och skrev protokoll på klubbdressyren i går morse. Var max 10 anmälda då det bara var för ridskoleryttarna men trodde ändå jag skulle frysa ihjäl, helt sjukt kallt. Sedan hjälpte jag Tindra när hon hoppade lite med sin ponny innan jag begav mig till Charlies och hämtade ut min beställning (som ni ska få se bilder på någon dag) samt köpte ett riktigt tjockis-vintertäcke med hals till ponnyn min!
 
När vi sedan skulle iväg med Bull till ridhuset så råkade mamma köra ner bilen i ett dike (ingen skada skedd och ingen transport på bilen än) så pappa fick komma och tillslut fick han upp den ur diket. Det är så typiskt någonting som skulle hända oss bara för att vi för en gångs skull planerat något. Tur att vi inte skulle iväg på träning bara, haha. ;) Men Bull blev i alla fall trimmad i ridhuset i en timme igår och skötte sig prima!
 
Var hemma rätt sent efter den lilla incidenten och var genomfrusen från topp till tå. Det var seriöst 10 minusgrader och inte en grad varmare i ridhuset heller. Tur att snön och vintern är så vacker så det kan vara värt kylan för annars hade detta varit ett helvete rent ut sagt. Älskar också att vi har både bastu och öppen spis hemma, helt underbart på vintern efter kalla stalldagar!
 
Från förra vintern när jag bara haft Bull i några veckor eller så! Tänk att det nästan är ett år sedan...
Unbelievable! ♥

Hemma

2012-12-03 @ 18:33:14 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Dagen har inte varit något vidare bra. Jättekallt ute och is på hela gatorna vilket resulterade i att jag missade bussen i morse. Sedan hade jag inget batteri kvar i datorn - laddaren låg självklart hemma - och jag har varit trött och seg hela dagen. Nu gottgör jag i alla fall det med en stor kopp varm choklad med grädde! :)
 
Idag händer det inte mycket intressant. Har en lång "att göra"-lista som jag måste beta av och mycket av det behöver jag få gjort idag eftersom det är min ända stallfria dag på hela veckan. Dags att ta tag i det och bli lite strukturerad. Har tappat lite sådant på senaste - att göra saker i tid och inte natten innan deadline men nu är det slut på det. Time to catch up!
 

Problem

2012-12-03 @ 15:30:38 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Hann inte fixa några tidsinställda igår och min skoldator har inget batteri kvar = ingen ordentlig bloggning från mig förrän jag kommer hem efter skolan som slutar vid fem. Har håltimma nu så sitter och försöker få in lite andragradsfunktioner (som jag känner att jag aldrig kommer ha användning av i framtiden...) i huvudet. Ska nog fortsätta med det nu så hörs vi när jag kommer hem och kan blogga från datorn! Känns mycket bättre att ge er välskrivna inlägg istället för mobilinlägg! :)

/ Rebecka


Min Vecka

2012-12-03 @ 10:02:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har haft helt hästledigt hela helgen och bara umgåts med släkten. Riktigt mysigt att träffa alla igen, vi är ju trots att några stycken ;)
 
Denna veckan kommer att vara full fart framåt, precis som alltid, men också så jag vill ha det ;)
 
Måndag: Praktik, Flechen trim på banan
Tisdag: Flechen uteritt
Onsdag: Flechen hoppa lite hemma.
Torsdag: Träffa kompis och usmöte
Fredag: Hoppspecialen + utgång kanske? ;)
Lördag: Flechen uteritt
Söndag: Flechen, kompisar♥
 
Han antagligen missat typ hälften om jag känner mig själv rätt men det blir nog bra, kanske ;)
 
På fredag blir det träning inför lucia showen på bästa Boy, vilket påminner mig om att jag måste börja träna med Flechen också.. Framför allt miljöträning tror jag annars kommer vi dö :P Mer om det en annan dag ;)
 

3 december 2012

2012-12-03 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Under lucka nummer 3 har ni en bild- och filmbomb på Hanna och världens bästa Bornyr! ♥
 
 
 

Kyligt

2012-12-03 @ 08:07:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Brrr! Ja det vore ju synd att säga att det är varmt här i Jönköping! Har på mig tre lager ungefär men frös ändå när jag väntade på tåget innan. Men men jag ska inte klaga för jag tycker att det är urmysigt med snö och kylan. Jag måste bara ta på mig lite mer kläder imorgon så är mysfaktorn på topp sen! :D

Nu blir det praktik i ett iskallt stall, lagom taggad måste jag säga men thats life. Bara att jobba på och jobba sig varm så ska det nog gå fint det också ;)

Vi hörs senare i eftermiddag men glöm inte att titta in här igen vid 10.00 för då öppnas en ny lucka i vår julkalender! :)

/Hanna


I ridhuset

2012-12-02 @ 19:10:33 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Efter lite krångel med bilen kom vi iväg till det förra stallet Bull stod på för att trimma lite i deras ridhus! Är ett himla krångel att inte ha snösulor på så åkte hit för att kunna rida lite ordentligt efter två dagars vila. Det är ca. -10 grader ute så vet inte heller hur ridbanan är hemma.

I alla fall så blev det trim här och det gick faktiskt rikligt bra med tanke på omständigheterna. Fick kämpa med vänstersidan i mitten men mot slutet släppte det och han blev lång och avslappnad! Nu ska vi bege oss hemåt igen, uppdaterar mer när jag kommer hem!

/ Rebecka


2 december 2012

2012-12-02 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
I andra luckan ligger det...
EN BLOGGTÄVLING!
Nu kan du vinna en helt egen bloggdesign till din blogg gjord av Rebecka. För att vara med är det bara att kommentera detta inlägget att ni är med och ni har en lott! Glöm inte att skriva med er mailadress så vi kan kontakta vinnaren sedan. Bloggtävlingen avgörs på julafton, inte en helt illa julklapp right? Ni kan ju alltid anmäla någon annan ni tror skulle vilja vinna! :)
 
För att få en extra lott kan ni lägga in bilden nedan i ett inlägg på er blogg och länka till detta inlägget. Glöm då inte att ha med länken till ditt inlägg i kommentaren. Detta är självklart inget måste!
 

Just nu

2012-12-02 @ 09:49:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Fryser tårna av mig här vid domarbordet på klubbdressyren. Fanny och Morning har just ridit, de som jag har hjälpt lite och det gick superbra för dem! Nu måste jag återgå till att skriva, vi hörs senare!

/ Rebecka


Winter Wonderland

2012-12-01 @ 20:19:11 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
 
Klickade lite bilder på väg till stallet innan, men jag var lite sent ute så ljuset blev inte riktigt som jag ville. Ska se till att komma ut någon dag och ta riktigt fina vinterbilder när solen tittar fram, det kan bli så otroligt fina bilder! Förutom kylan så älskar jag vintern och hade gärna varit ute i flera timmar och fotat om det inte hade varit för att mina fingrar nästintill hade trillat av då.. ;)
 
Längtar tills vi ska fota riktigt fina och mysiga bilder i snön med hästarna!

Släktkalas

2012-12-01 @ 17:59:57 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Updaten från min sida är rätt kass idag då jag är iväg i Mariestad hos släkten. Julmarknad och träffa lite släkt som vi gör varje första advent. Mysigt!

/Hanna


Snöigt första december

2012-12-01 @ 16:59:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Äntligen december! 21 dagar kvar tills vi slutar skolan, 24 dagar kvar till julafton, 27 dagar kvar tills jag ska till USA och 31 dagar till nyår! Mycket att se fram emot med andra ord! :)
 
Det ligger mycket snö på marken nu och har varit soligt hela dagen, kan det bli mycket bättre? Ja, kom på en hel del som kunde varit mycket bättre. Har just varit i stallet och kvällen blir väldigt lugn och lite jobb framför datorn. Imorgon ska jag upp tidigt och hjälpa till på klubbdressyren och det var inte så många anmälda så kommer nog flyta på rätt snabbt. Det var väl ungefär det jag hade att säga just nu, men glöm inte att utmana oss HÄR! Vi filmar och fotar alla utmaningar och bjuder er på senare i december!
 

Tävlingssäsongen 2012

2012-12-01 @ 12:49:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Hittade listan hos Lisa, som hittat den hos Caroline haha. Tänkte den kunde vara rolig för er att läsa, lite sammanfattning av detta årets tävlingar helt enkelt! :)
 
 
Första tävlingen 2012?
Det var på hemmaplan (JFK) där jag hoppade två klasser med Kuhs och två klasser med Sune. Första med Kuhs trillade jag av på första hindret i omhoppningen men var felfri i grunden och resten var jag uteslutna i grunden. Var väl inte den mest lyckade tävlingen precis, 3/4 starter uteslutna och den 4e avtrillning i omhoppningen haha. ;)

Bästa tävlingen 2012?
På Öland med Bull helt klart, hade en superbra känsla där vilket också ledde till en felfri runda i LDn och en vinst i LCn. Dessutom var det superroligt att hoppa på gräsbana!
 
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Bull, Kuhs och Sune. Räknar inte med några klubbhoppningar i någon av frågorna för de har jag inte koll på men där har jag hoppat Zlatan också.
Vad för klasser tävlade du?
LD, LD+5, LC och LC+5

Hur många vinster?
1 vinst

Hur många placeringar?
3 placeringar totalt varav en är vinst och två är fjärdeplatser.
 
 
Vann du något täcke?
Nix, haha jag har ju bara tävlat lokal.. ;)

Vad hade du för mål 2012?
Starta LB med en bra känsla.
 
Uppnådde du dem?
Nej, eller jag hoppade ju en meter (LB på d-ponny) på en pay and jump men hade det varit en vanlig tävling hade jag ju varit utesluten efter tredje hindret haha. Fick ganska många stopp och det var första gången han stannade på "tävling" med mig. Så nej ingen bra känsla precis. Sen fortsatte ju stoppen så har inte haft någon möjlighet att starta LB igen och det tänker jag inte göra förrän LC går problemfritt.
 
Vad är målen för 2013?
Tja, svårt att säga. Beror på hur lång tid det tar för mig att få komma underfund med hur jag ska göra när han stannar. Känns patetiskt att stanna ut sig på ynka 90 cm... Men minst LB och sedan får vi se vart det tar oss helt enkelt!

Bästa tävlings arrangören 2012?
Vetlanda, tumme upp till dem!

Varför?
Fin (men stor) anläggning och bra ordning. Man visste när man skulle från framhoppningen osv. Ett plus hade varit om man kunde höra speakern på fler ställen än just inne i ridhuset men annars så. God mat också, haha!

Något speciellt minne från 2012?
Tiden på Öland. Den var både hemsk och underbar. Gick omkull, blev sparkad så jag fick sy men red också på stranden, plaskade i havet, tävlade på gräs och fick en vinst. Härliga sommarveckor med fin ponny! ♥
 

 
Min tävlingsutrustning?
Hjälm: Charles Owen Ayr 8/Lamicell Transformer
Håruppsättning: En vanlig hästsvans eller fläta
Skjorta/plastrong:
Kavaj:
Ridvantar: Roeckl
Ridbyxor: Mountain Horse och John Whitaker. Whitakerbyxorna blev dock helt svarta i skoningen i somras och det går inte bort så får klara mig utan dem nu.. :(
Ridstrumpor: Olika
Ridstövlar: Mountain Horse, Richmond High Rider
Sporrar/sporremmar: Jadu, gamla ponnysporrar.
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning?
Träns: Dyon ibland och ibland ett Hööksträns.
Pannband: Det vanliga som satt på tränset eller strass.
Schabrak: Varierade.
Sadel: Santa Cruz, Celine.
Pad: Nån gummipadd som höjer upp bak, jag ni har ju sett den konstiga saken haha.
Sadelgjord: Magplatta från Charlies
Stigbyglar: Mountain Horse som passar mina stövlar
 
 
 
Vilken klubb tävlade du för 2012?
Jönköpings Fältrittklubb

Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Förmodligen samma.

Har du ridit i något lag 2012?
Japp, div. 2.
 
Ska du rida i något lag 2013?
Förmodligen inte.

Vilken/vilka tränade du för 2012?
Veronica i dressyren och Erica i hoppningen. Hoppat för Veronica några gånger också och fått hjälp av Hanna någon gång ibland.

Ska du fortsätta med det 2013? 
Ja, är väldigt nöjd! Ska testa att träna för några andra någon gång ibland för att få lite olika synvinklar och för att jag fått lite tips om tränare!

Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nej.

Ska du tävla någon ny gren 2013?
Nej. Ska starta någon dressyrtävling (klubb) på Bull men det är ju inte nytt för mig, bara för oss.

Vad har du för förväntningar på året 2013?
Svår fråga... Utvecklas mer såklart och att Bull ska släppa sina dumheter med att stoppa (eller att jag ska vinna över honom). Ska vara roligt att komma iväg och tävla och hellre att jag får något nerslag än att han stannar. Vi ska ha möjligheten att vara med och kämpa om placeringarna. Fortsätta träna, fortsätta kämpa och framför allt ha roligt! Det är ju det man har häst för!
 

1 december 2012

2012-12-01 @ 10:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
I första luckan för årets julkalender här ska ni utmana oss!
Ni ska alltså skriva en eller flera saker ni vill att vi ska göra, som exempel hoppa barbacka osv. Kom med svåra och roliga utmaningar så väljer vi ut två var att försöka oss på! Bomba på med utmaningar!
 
 

Julkalender 2012

2012-12-01 @ 09:00:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
 
Precis som förra året tänkte vi dra igång en julkalender där ni kommer få en "lucka" varje dag klockan 10. Den kommer vara fullproppad med allt från bildbomber till tävlingar, you name it! Så kika in här varje dag för att inte missa någon lucka! Första luckan kommer om en timme, var beredda i kommentarsfältet då! ;)