23/2 - Träning

2012-02-24 @ 14:50:32 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ridpasset:
Jobbade mycket på böjt spår igår för att han verkligen skulle släppa efter. Han skulle kunna få lugna övergångar mellan varven så han inte passar på att slippa undan just i bytet av varv. För att få en bra galopp jobbade vi på en liten volt i först skritt och sedan trav för att fatta galopp i en lugn trav. En bra övning vi gjorde var att jobba på en mindre volt, rida tagen bakdel och samtidigt vara noggrann med att han hade en bra ställning innåt. Han tyckte detta var riktigt jobbigt och kom åt honom ordentligt vissa gånger. Mot slutet förböjde vi honom i volterna för att verkligen komma åt honom. Han måste stärka sig så han kan gå i en lagom form men behålla lugnet.

Positivt:
Kom verkligen åt honom stundtals. Tror jag har fått koll på vilka övningar och saker där jag verkligen kommer åt honom och han tycker det är jobbigt. Vi får jobba på det sättet just nu för att han ska stärka sig.

Negativt:
När vi sedan gick ut på vanliga serpentiner igen, efter att jobbat med tagen bakdel i båda varven, så blev han väldigt springig och okoncentrerad. Antagligen blev han lite för trött men det är ju bra att han verkligen jobbat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback