1/2 Piggelin

2012-02-01 @ 21:52:36 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag tycker själv om att läsa utvärderingar av ridpass på andra bloggar så tänkte göra det här också, vad tycker ni om det? 1/2 står alltså för 1a februari!

Ridpasset:
Bull var ännu piggare idag än igår, så fick jobba på ungefär samma sätt. Volter och serpentiner med tempoväxlingar, övergångar och endel skänkelvikningar så han skulle lyssna på mig. Fungerar fram till att man galopperar första gången för efter det så är han hyper resten av passet. Då blir ända målet att få honom att lugna ner sig och vara någorlunda avslappnad innan man kan börja tänka på formen.

Positivt:
När vi travade av på åttvolter i slutet så längde han på steget istället för att trippa eller rusa. Sänkte ner huvudet något och slappnade av mer än annars. Avslappnad vore ju att överdriva, men bra avslut ändå!

Negativt:
I galoppen så går det bara fortare och fortare. Jag har inte mycket att sitta emot med så bli många volter innan jag får kontroll igen och kan bryta av. Dessutom tränger han ut ytterbogen i volterna i galoppen och så fort man lägger till liiiite skänkel så tar han det som framåtdrivande och springer bara fortare utan att flytta in bogen. Måste verkligen börja få ordning på honom i traven innan galoppen ska kunna fungera.


Nu blev det visst mer negativt än positivt, vilket det inte ska vara men som jag sa igår så behöver vi lära känna varandra bättre och det ska det inte stressas med. Ska bli skönt att rida för Veronica imorgon då jag inte riktigt vet hur jag ska lösa problemen själv. Härligt med privatlektion för min jätteduktiga ridlärare som jag ridit för i många år!

Kommentarer
Postat av: johanna

hejsan :) gör ni designer? :) o headrar?

2012-02-02 @ 11:06:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback