Nyttigt att rida olika hästar!

2012-02-18 @ 12:34:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Någonting som har fått mig till att vara den ryttare som jag är idag är att jag har haft möjligheten att rida så pass många olika hästar! Jag började på ridskolan som liten och fick då byta runt bland alla de små ponnyerna till en början. När jag sedan växte och blev duktigare fick jag även börja rida lite hästar som skulle sättas igång efter skada eller enbart motioneras utanför lektionerna.
Detta var något som jag lärde mig otroligt mycket på! Jag har sedan fortsatt rida en hel del olika hästar. Jag rider på skolhästarna en dag i veckan, rider på min egen häst samt tävlar två olika ponnyer, jag har även hjälpt en hel massa människor med deras hästar, motionerat eller tränat. Jag har tagit alla chanser jag fått för att lära mig mer! Jag har även fått chansen att rida en hel del väldigt fina tävlingshästar som går höga klasser hoppning som har lärt mig mer om både hoppning och ridningen på marken.

Genom att ha fått chansen att rida alla dessa olika hästar tror jag att jag har utvecklats enormt som ryttare. Jag har lärt mig att anpassa min ridning utefter vilken häst jag sitter på. Jag har även blivit en mer allsidig ryttare som inte enbart kan rida bra på min egen häst utan även andras.

Jag tror att ryttare som endast rider på sin egen häst inte kommer ha samma möjlighet att utvecklas som ryttare. Man lär sig då endast att rida just sin häst men när man sedan måste byta och nästa häst kanske inte alls är likadan att rida så vet de inte rktigt hur de ska göra.

Jag tycker att alla som har chansen till det ska försöka rida så många olika hästar som ni bara kan. Träna träna och träna mera. Allting du gör på häst ryggen är träning, kom ihåg det! Ta alla chanser ni får att få rida på olika hästar, det finns alltid mycket mer att lära som kanske just den hästen kan lära er!




Hade jag ridit likadant på alla de olika hästar jag rider kan jag slå vad om att inte en enda av dem hade varit nöjd eller possitiv till arbete!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback