2/2 - Träning

2012-02-03 @ 15:20:40 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det blev något fel med bilen vi skulle hyra igår (vi har ingen bil med dragkrok) för att köra Bull till JFK, så Veronica fick köra till oss istället. Därför blev det något senare och ridningen tog ganska lång tid så var inte hemma förrän kvart i 11, så hade jag inte tid att skriva igårkväll. Nu kommer min utvärdering iallafall!

Ridpasset:
Var bra att ha någon som sa till mig precis vad jag skulle göra för att jobba med honom. Att hela tiden bli påmind om att slappna av själv och vad jag ska göra. Vi jobbade med att få honom lugn, lång och låg då han gärna trippar iväg. Han fick jobba mycket på volter, ställa igenom och sänka huvudet. Få honom att följa med ner när jag vänder honom inåt och tar ledande tygeltag. Jag fick honom helt okej avslappnad i traven men han drar gärna iväg i sitt tempo och man måste verkligen sätta ihop honom och tänka att det ska gå ännu långsammare hela tiden. Galoppen är också något vi måste fortsätta jobba med då han är stark och det går fortare och fortare.

Veronica satt upp efter en stund och krävde lite mer och kände lite på honom. Hon konstaterade också att han var väldigt tung i munnen och att vi kanske borde byta bett på honom. Just nu har han ett tredelat med fasta ringar, men han har även gått på ett gummibett hos förra ägaren. Kanske ska testa med ett gummibett, och låna med några olika bett från ridskolan och se vilket som passar bäst.

Positivt:
Han jobbade faktiskt riktigt bra stundvis när jag fick tillbaka honom. Gick lång och låg när jag verkligen fick igenom honom innåt i volterna. Roligt med en bra början och nu ska vi bara jobba vidare!

Negativt:
Som sagt var han väldigt tung i munnen. Självklart ska han ta stöd i munnen men det ska kännas som om man kan rida med sytrådar istället för tyglar, vilket hade varit heeeelt omöjligt igår. Nu har jag väldigt ont i axlarna och armarna för han var jättetung. Vårt mål är först och främst att få honom att inte göra det och vi får nog börja med att testa lite olika bett.

Måste verkligen ha nya bilder på honom. Får nästan skuldkänslor när jag ger er dåliga mobilbilder som ni redan sett. Men i helgen så!

Mamma filmade lite på ridpasset igår. Vill ni se?

Kommentarer
Postat av: Anna :P

Självklart ;) Jag vill se :D

2012-02-03 @ 15:27:27
URL: http://aphotodream.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur är läget?

2012-02-03 @ 16:23:19
URL: http://emeliesdaily.blogg.se/
Postat av: jennie

jag vill se ;)

2012-02-03 @ 22:04:09
URL: http://jenniennyborg.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback