9/2 - Träning

2012-02-10 @ 09:37:20 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Gårdagens träning:
Gick riktigt bra igår. Jobbade mycket med små serpentinbågar och på att han skulle hålla ihop sig och inte springa iväg. Till en början var han stark och tung i munnen men det släppte efter ett tag och han blev mjuk och fin. Vi jobbade bara i en låg form då han först och främst inte ska gå som en stjärnkikare utan verkligen sträcka ut. Även i den långa formen så jobbade han stundtals bra med bakbenen och gick avslappnat. Nästa steg är att försöka få upp formen och sätta ihop honom mer, men han är inte så stark i bakkärran ännu. När han inte orkar bära upp sig själv så springer han och tynger i handen, men somsagt det är nästa steg att jobba på.

Positivt:
Han var lugn igår och blev ganska avslappnad i den låga formen. Släppte igenom ganska bra i sidorna mot slutet och var inte alls lika tung då heller.

Negativt:
Han trycker gärna ut bogen när man stället honom på volten så man får passa på honom hela tiden. I bytet av varv (tillexempel över medellinjen i serpentinbågarna) så tar han gärna chansen att öka farten och slippa arbetet. Och som vanligt; galoppen. Den är inget att tala om men den kanske blir bättre sedan när vi bytt bett.


Kommentarer
Postat av: Anonym

allt bra?

2012-02-10 @ 19:43:41
URL: http://emeliesdaily.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback