Utveckling

2011-03-22 @ 09:47:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte nämna lite om Sannis utveckling. Ni läser ganska ofta att hon har varit på dåligt humör och så vidare och att det inte är speciellt ovanligt så tänkte dra lite historia om henne.

Hon kom till ridskolan 2008 då hon var 8 år, de som sålde henne sa att hon var välriden och mycket fin att rida. Men det är inte alltid sådant stämmer, han vi käper hästar av skickar ofta dit dem några dagar så vi får testa hur det går och annars får de åka tillbaka till honom om vi itne är nöjda. Sanni var ett sådant fall som ALLA tyckte att vi skulle lämna tillbaka, nästan alla iallafall. När hon kom gick det knappt sadla henne, hon var arg och irriterad, när Sanna väl hade lyckats komma upp på hästen insåg vi snart att hon inte kunde någonting alls. Hon gick bara på tvären och ville inte alls vara lugn utan stimmade bara upp sig.
Men anläggnings cheften tyckte att vi skulle ge henne en chans så jag och Sanna fick sätta igång att arbeta.
Det tog 3 månader innan hon var såpass normal att jag kunde börja ta över henne efter Sanna, efter det tog det yttligare en månad innan hon fick börja gå med andra ryttare.

Ponnyn är extremt bra på att bocka och tro mig det fick jag känna på första gången jag satt på hästen, flög av efter ca 10 minuter då hon blev rädd och flög i luften och kastade sig bakåt och vända samtidigt. Inte det lättaste att hålla sig kvar kan jag lova. Men det ända som fungerade på henne var att försöka och försöka och aldrig ge upp. Vi jobbade på och under tiden blev hon bättre och bättre, men de gällde hela tiden att få henne att vilja. Hon jag jag klickade och vi förstod varandra vilket gjorde det ganska enkelt för mig att rida henne, medans ridskolechefen och andra ridlärare inte kunde rida henne alls då de inte kom överens och hon tjurade ihop och vägrade.

Hon har fortfarande sina dagar så hon surar och vägrar att göra som man vill men de kommer mer och mer sällsynt. Hon han även dagar då hon bara brallar iväg utan minsta anledning, det gör det ganska intressant att rida henne om man säger så. Som tur är så brukar hon vara snäll mot nybörjarna nu mera iallafall, men det var väldigt nyligen som hon fick börja gå med ikke rutinerade ryttare eftersom hon inte vart tillräckligt pålitlig innan.

Detta var lite om hennes historia, från helt galen häst som inte gick att göra någonting med till en mycket trevlig häst på 4 månader, det var mer än jag och Sanna hoppats på efter första gången vi skulle försöka hantera henne.

Här kommer två filmer där ni själva kan se skillnaden på henne. Den första filmen är från när Sanna hoppade in henne, det var ca 3 gången hon hoppade och hon var ingen stjärna precis.


Inte precis världens bästa, men med mycket mycket träning och massor av trim så har hennes teknik förbättrats enromt!
Förlåt för den grumt dåliga kvallen men filmade med min gamla mobil som var sämst :P


Senaste hopp filmen jag har på henne, hon hoppar så mycekt bättre men man kan fortfarande se samma tendenser efter hindren då hon vill bralla till det ibland.

Hoppas ni har hänsyn för att den första filmen är filmas för ca 4 år sedan och att hon då aldrig hoppat två hinder efter varandra innan, hon hade heller aldrig sett en oxer, därför hon tvekade så hemskt på den. Vi var mest glada över att Sanna överlevde och att hon inte blev av bockad!


Kommentarer
Postat av: MALOU KASTMAN

sv: visst är han! :)

2011-03-22 @ 19:16:30
URL: http://maloukastman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback