Sanni

2011-03-11 @ 23:16:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för att inlägget kommer så himla sent men har haft fullt upp tills nu.

Som Becka redan har berättat så hoppade vi en liten bana idag på lektionen. Jag fick äntligen hoppa Sanni igen efter att inte fått ha henne på himla länge i hoppspecialen. Men eftersom hon förra veckan hade lite komunikationsproblem med en annan tjej, Sanni ville åt ett håll och tejen åt ett annat så hon ramlade av när Sanni brallade lite samtidigt. Och eftersom jag ska tävla henne på söndag så tyckte väl vår ridlärare det var bäst att jag fick rida på henne idag.
Till en början var hon lite osamarbetsvillig och ville inte alls sätta sig på bakbenen utan tyngde sig stället rött mycket på bettet, vilket hon inte brukar göra annars..
Men efter vi hade galopperat lite och hon hade lagt några bocksprång för hon tyckte det var så roligt så mjuknade hon och blev helt som vanligt igen i skritten och traven. Det vill säga, sammarbetsvillig och mycket avslappnad och fin! Sedan när vi hoppade fram ble hon något stark och ville gärna dra iväg lite men hon var iallafall glad och tyckte att det var roligt. När vi hoppade banan sedan så var hon jätte duktig hoppade fint och lyssnade bra vilket resulterade i att hon landade i rätt galopp och kunde bara fortsätta att rulla på. Någon gång landade hon i fel galopp men det var bara att lugnt bryta av och fatta ny.
I kombinationen dock så la jag mig lite på magen innan första och hon spg din chans att smita ut innan b-hindret vilket hon gjorde en gång. Men efter det skärpte jag till min ridning lite och fick bättre tramp i stigbyglarna och lite mer gas i hennes bakben och då hoppade hon jätte fint, även om hon nästan hoppar mig i sadeln så som hon tar i!

Vi hoppade banan 1 gång på ca 80-85 cm vilket är en ganska lagom höjd för henne eftersom hon bå inte bara kan hoppa på fart och glömma benen bakom sig utan måste samla upp sig lite mer och hoppa ordentligt!

Jag är jätte nöjd med henne idag och hon hoppade kanon fint och ville verkligen, även om hon ville smita in till mitten ibland för att det naturligtvis är skönare att stå still med de andra hästarna. Men efter att jag sagt till henne någon gång så fattade hon vad hon skulle göra och skötte sig super!
Mycket duktig ponny idag, men jag funderar på om jag kanske ska ha ett par sporrar på mig på Klubbhoppningen på Söndag för att få igång henne lite mer..
Vi får se hur det blir.


Mycket gammal bild från vår första klubbis eller så, tror det är 60 cm, så ganska så länge sen!

Världens finaste ponny♥


Kommentarer
Postat av: Adina

Härligt att det gick så bra! Och bra att hon blev den vanliga Sanni efter ett tag :)

2011-03-12 @ 09:26:43
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: Olivia

Den sista bilden va härlig! ;)

2011-03-13 @ 20:39:21
URL: http://isaoliviainspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback