Foto

2011-03-01 @ 20:33:43 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag har ett annat liv än det i stallet med hästarna (tro det eller ej) och eftersom jag har dåligt med idéer om vad jag ska skriva om inom häst området (ni får gärna kommentera med något ni vill att jag ska skriva om, om ni vill) så får det bli ett inlägg med något annat.

Jag gillar att fota, precis som Hanna, och jag har inte pratat så mycket om det känner jag.
Det jag fotar med är en Nikon D5000 med ett vanligt, tråkigt 18-55 objektiv. Jag vill köpa ett nytt objektiv men tar mig aldrig tiden att göra det så jag får leva på det gamla.
I alla fall, jag är mycket intresserad av redigering och webbdesign också och det är jag som har designat denna bloggen (försöker lösa problemet med den vita bakgrunden och menyn som hoppar ner..).

Det jag fotar är ofta hästar men min kamera är inte den bästa på att fota saker som rör på sig och därför fotar jag också endel natur och människor.
I sommar har jag faktiskt ett uppdrag, för min kompis vill ha modellbilder på sig själv och vi ska då åka till min sommarstuga och fota en massa.

Tyvärr har jag inte Photoshop som jag redigerar i eftersom min gratis testperiod gått ut för länge sedan och för att jag inte har pengar att köpa det (svindyrt!) men istället redigerar jag mina bilder i GIMP som är ett gratis program nästan lika bra som Photoshop.
Om du vill ladda ner det så sök på GIMP på google och gå sedan in på deras egna hemsida och klicka dig runt tills du hittar nerladdningssidan.

Om det är någonting ni undrar över så skicka iväg en kommentar direkt med din fråga!

Här har ni lite bilder jag har tagit och redigerat :
Före..

Efter..

"Före"-bilden ville inte laddas upp så ni får nöja er med bara den redigerade på mig.


Kommentarer
Postat av: Adina

Hejdu! Jag vill bara påpeka att det faktiskt inte är kameran som spelar roll, ingen kamera gör fotografen bättre. Det är fotografen som gör kameran.



Jag har själv bara en nikon d40x vilket är en äldre version än din och enligt mig sämre än din. d3000 är lite bättre än min och jag antar att d5000 är ytterligare lite bättre än d3000?

Om du vill få bättre sportbilder gäller det att prova mycket olika och sedan bara öva, öva, öva :) Men du har inte bästa förutsättningarna när det gäller objektivet - ett större ett hade passat bättre för sport. Satsa på att köpa ett med hyfsad bländare som du kan ha ett tag :) t ex ett nikkor 18-200 med bländare på mindre än 2 skulle vara helt perfekt (vet dock inte vad det skulle ligga på för pris - högt antar jag). 18-200 är en perfekt storlek, då kan man använda den till allt. Man behöver verkligen inte ha en större zoom än 200 :)



Bara en liten hjälp på traven :)

2011-03-03 @ 05:21:08
URL: http://adinis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback