Hemskt!

2011-03-08 @ 18:34:27 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vissa människor borde verkligen inte få ha hästar, eller djur över huvudtaget!
Härom dagen såg jag en familj som satt och red på sina två hästar, för det första så såg ingen av hästarna nöjda ut utan mest lidande om man får säga så..
Båda hästarna reds på skarpa hävstångs bett var av den ena reds på ett pessoa som var spänt i den nedersta ringen. De som red verkade väldigt nöjda eftersom hästarna snällt gick och krökte ihop sina nackar eftersom de inte hade mycket till val pga de skarpa betten.
Jag tycker det är så hemskt att se hästar behandlas på det sättet och framför allt när de som rider verkligen inte bemästrar att rida med ett sådant bett.
Jag tycker verkligen inte om Pessoa bettet från början eftersom det inte har någon som helst spärr och det går därför dra hur mycket som helst vilket resulterar i ett enormt tryck på hästens nackkotor(där nackstycket ligger.) eftersom sidostyckena spänns när ryttaren tar i hästen.
Att då se någon som sliter och drar i detta skarpa bett och inte har någon som helst kontroll på sin häst är inte alls speciellt kul, stackars stackars hästar..

Jag råder er därför att inte använda detta bett utan om ni har problem med vad ni ska ha för bett på er häst så åk till en bra hästaffär och fråga dem vad de tror skulle passa just din häst.
Ett pessoa bett är verkligen inget att föredra om ni frågar mig!


Ser hästen på bilden speciellt glad ut tycker ni? Det tycker inte jag iallafall, den får dubbla signaler och blir förvirrad. Om ryttaren drar i tyglarna skapas ett tryck i sidostyckerna som i sin tur trycker på nacken och nackakotorna där hästarna har väldigt mycket nerver. Detta gör att hästen vill sänka sitt huvud för att komma undan trycket. Men samtidigt så är oftast pessoa betten två delade vilket gör att när ryttaren tar i tyglarna skapas även ett tryck upp i hästens övengom när bettet böjer sig vilket gör att hästen vill höja huvudet. Den får helt enkelt dubbla signaler och blir förvirrad samtidigt som den får ont i både nacke och gom..


Kommentarer
Postat av: Julia

Bra inlägg! På vår blogg hittar du en liten film om hur stor inverkan bettet har och hur stor skda man kan göra med det, om du är intressead.

Fin blogg ni har!

2011-03-10 @ 20:13:43
URL: http://zebracolours.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback