Ridning

2011-03-25 @ 20:19:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Full fart upp till stallet direkt efter skolan precis som vanligt. Idag blev det två hästar som fick gå ut i skogen, Aspe och Danny. Aspe har varit på jfk i kanske 2 år nu, en väldigt stor och rubbust sto men som alltid är väldigt snäll, hon har lite svårt för att bära upp sig själv men kan bli fin med mycket jobb. Dock har hon börjat at knäcka av nacken helt utan att ta något stöd i tygeln. Men idag red vi bara ut en kort sväng för att de skulle få se något annat än ridhuset.
Danny är en c-ponny som inte går framåt ionödan, han ser ut som en liten nallebjörn och är kanon söt. Han var min favoritponny när jag var liten just för att han är så himla snäll. Han är dock väldigt känslig i munnen och vill inte att man tar i honom för då stannar han och vägrar gå fram. Har dock ridit honom någon gång då han faktiskt varit riktigt fin så han kan om han bara vill, men det var ett tag sedan nu.

Jag trimmade även på Sanni idag ;)
Red barbacka då jag tycker att jag kommer åt henne lite bättre då när hon börjar krångla. Hon var väldigt fin i skritt och trav och mjuk och fin i munnen, jätte härlig känsla. I galoppen blev hon dock något stark och ville helst springa iväg, när jag då satte tillbaka henne orkade hon inte bära upp sig utan bröt istället av. Så det blev en del jobb med galoppen samt övergångarna då hon har svårt för att hålla formen i galoppfattningen och "dyker" gärna när man bryter av.
Red även igenom LB:1 nån gång för att lära mig det lite bättre eftersom jag ska rida det programet i skolan. Det gick hyfsat tills galopp ökningen då hon inte ville samla ihop sig efter sen.
Iövrigt var hon fin idag och jag är nöjd!


Danny



Kommentarer
Postat av: Anonym

Aspe kom den 5 dec 2009, samma dag som dalle :)

2011-03-27 @ 21:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback