Hoppträning

2011-03-11 @ 22:00:28 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hoppspecialen idag för både mig och Hanna och jag hade Sune, eftersom jag ska tävla honom på söndag.
Just på grund av att det är tävling på söndag så hoppade vi en liten bana. Jag hoppade ungefär 80 cm även om jag bara ska tävla 70 cm som högst på söndag, men det kändes bra att ha lite distans om ni förstår.

Vi började med att rida fram självständigt, 5 minuter i varje varv, skritt och trav. Sune var stel men ändå bättre än förra gången om ni kommer ihåg vad jag skrev då. Det var värst i vänster varv och var inte riktigt hajj på att ställa sig åt det hållet. Däremot var höger bättre men han slappnade ändå inte av och sökte sig neråt.
Sedan galopperade vi och Sune var super pigg. Det är inte vanligt att man måste anstränga sig mer än bara sätta sig ner djupt i sadeln för att han ska bryta av men nu fick jag kämpa en stund. Det är bara roligt att han är pigg och framåt och han var glad och spetsade ofta öronen. Denna Sune gillar jag men jag tycker att han kunde lyssna lite mer så vi får hoppas att han gör det på söndag.

Sedan hoppade vi fram lite på två eller tre hinder och Sune tvekade till en början men taggade sedan till och drog mot hindren.
Sedan var det dags att hoppa hela banan som var på 6 hinder.

Här är den banan vi hoppade:
Inte den finaste ritningen men det var lite svårt att förklara.

Som sammanfattning så tycker jag att det gick rätt så bra på lektionen idag. Jag hade sagt till mig att han absolut inte fick vägra idag men när han väl sätter ut bogen för att man inte ramat in honom ordentligt så är det rätt kört.. Det blev två "förbispringningar" på den sista oxern men annars hoppade han super. 80 cm är inte längre någon hög höjd för Sune och snart blir det även 80 på tävling.
Han var som sagt mindre stel idag än förra veckan och när jag travade av så slappnade han av lite grann stundvis och sökte sig framåt neråt. Dock är han fortfarande inte lika fin som vanligt, tyvärr.

Det var denna fredag.
Vi syns i morgon igen!

Ps. Tyvärr fungerar inte igenridningsfilmen.. Ni får kika runt på de andra videosarna vi har och som kommer i framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback