Boy igår

2012-11-07 @ 13:54:46 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Eftersom det var teori och jag hjälpte till att rida massa hästar som behövde ridas fick jag även trimma lite på Boy som varit riktigt stel och motvillig det senaste. Det kan jag lova att jag märkte direkt när jag satt upp på honom efter en ordentlig framskrittning för hand.
 
Han gick emot skänkeln, tog inget riktigt stöd på bettet och knäppte mest av i nacken. Fick jobba riktigt mycket i skritten med att han skulle bjuda framåt själv och ta ett ordentligt stöd i båda tyglarna. Dock fick jag ett väldigt ojämnt stöd i början då han bet sig fast i höger tygeln och släppte vänster helt. Efter mycket lösgörande arbete med både ställning, böjning och sidförande så släppte han igenom riktigt fint. Började trava och fick börja om från ruta ett där också. Men efter liknande arbete där fick jag en riktig WOWkänsla! Tror aldrig jag har suttit på honom när han själv var så villig till arbete, bjöd fram och riktigt trampade på med bak så jag trodde att jag drömde!

Öka, minska avbrott och igångsättningar. Allt fungerade klockrent och jag hade världens bästa känsla. Herregud vad fin den där ponnyn kan bli när han vill! Tog lite galopp i båda varven och även där var han super fin och jättemjuk och fin i kroppen. Ville inte sluta rida när han var så extremt fin och arbetsvillig. Men det är ju som man säger. Man ska sluta när det går som bäst för att han ska ha kvar det där lilla extra som han hade igår ett tag till!
 
Är uppriktigt ledsen att det inte är dressyr vi ska tävla i helgen för då hade han gett de andra ekipagen en riktig match! Alla de gånger jag har ridit honom och tyckt att det känns bra är ingenting, ingenting mot igår. Då har vi ändå ridit LB:1 på 75,5% på klubbis. Vill inte ens veta vad domarna hade sagt om dom sätt honom igår!
 
Det är verkligen en ponny med hjärtat på rätt ställe det där, när man väl får honom på sin sida gör han allt för sin ryttare. Och det fick jag känna på för första gången i dressyren idag. Den kämparglöden ska vi ha även på Lördag!♥
 
 
Underbara fina ponny, han har verkligen ett hjärta av guld och betyder så enormt mycket för mig! Jag är så jävla glad att jag fått chansen att lära känna honom och ännu gladare att jag fick den där magiska känslan igår. Kommer aldrig nånsin glömma vår tid ihop och vår resa♥♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback