Gårdagens hoppträning

2012-11-29 @ 16:22:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Igår var det antagligen den sista onsdagsträningen för Erica för iår. För nu kommer vintern och det dåliga väglaget och det känns inte värt att riskera någonting bara för att jag vill åka och hoppträna. Detssutom får Flechen alltid en lite lugnare period under vinterhalvåret, dels för att det ofta inte finns något bra ställe att rida på när marken fryser eller så är det så himla mycket snö så att det är svårt att rida för det istället. Så nån veckas vila och lite lugnare brukar han alltid få det.
 
Men hur som helst så var vi iallafall och tränade igår. Sist var det lydnads träning som är bland det värsta Flechen vet, men igår var det serier, det absolut värsta Flechen vet! Hahah det bådade gott när jag kom in i ridhuset och såg att det vara var serier uppbyggda :P
Han blir väldigt osäker i serier och vill gärna lägga i bromsen och "backa" lite in i komibationerna och får då det jobbigt att räcka över. Och just eftersom han är så osäker och vill skapa plats för sig själv så måste han lyssna väldigt mycket framåt direkt i landningen, vilket han inte gör.. Så det la vi mycket fokus på igår och islutet gick det faktiskt riktigt bra! När han tänker framåt istället så fungerade det super bra och han hoppade jättefint sista gången över en oxer på ca 110cm.
 
Detta ska vi träna mer på och jag ska bli bättre på att bygga serier hemma och träna på för att han ska få mer självförtroende och börja tänka framåt själv. Men överlag var han faktiskt väldigt duktig igår, så jag är jättenöjd med honom :)
 
Film kommer!
 

Detta är så himla typiskt Flechen och det vi har tränat mest på sista tiden att bli av med! Att få honom att få avsprångspunkten närmare hindret och hoppa på styrka och inte bara fart. När han kommer lite långt ifrån blir han istället flack hon lång och det känns som om han ska riva bakre bommen på oxern mer frambenen. Rätt läskigkänsla måste jag säga :P Men det är så mycket bättre nu så det går åt helt rätt håll! :D
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Haha, vad charmig han är!;)

2012-11-29 @ 20:00:07
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback