Utvärdering RIKS

2012-05-20 @ 10:52:00 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
Tävlingsbanan
Den sämsta bana jag sett i hela mitt liv. Tävlingsbanan var 40x40 meter och underlaget var ingen höjdare, ganska tungt för hästarna. Själva tävlingsbanan var rent ut sagt katastrof! Det var en massa konstiga bågar och linjer helt utan avstånd som inte var meningen att en häst med normal galopp skulle kunna komma rätt. Vägarna var jätte konstiga och det fanns inte en chans att man kunde komma rätt på vissa hinder då man var tvungen att vända innan man ens hoppat av för att komma rätt på nästa hinder. Och detta var alltså en tävling för nybörjar hästar inom hoppning. Klasserna var 40cm, 60cm, 80cm och 1m. Det är klart att det funkade att trava runt banan på 40 och 60 cm, men som Flechen som faktiskt hoppar fint och håller galoppen som en vanlig häst var det omöjligt. Riktigt riktigt dåligt rent ut sagt!

Framhoppning/Framridning
Framridnignen var på väldigt liten yta innan för platsband och koner som blåste okull mest hela tiden, underlaget var inte heller någon höjdare. Framhoppningen var inomhus på stor yta och man var bara fem åt gången så det var bra. Dock fick man ej ha någon medhjälpare med sig inne på framhoppnignen så jag fick stå i dörren och skälla på Sanna.. Man kunde heller ej bestämma höjden man ville hoppa fram på. Hoppade man 1m klassen var hindren på framhoppningen 1meter från början, inte jätte bra när man vill hoppa fram.. Även detta var väldigt dåligt enligt oss!

Funktionärer
Trevliga och glada funktionärer dock utan speciellt mycket kunskap vilket var väldigt tråkigt!

Tävlingen i övrigt
Dåligt arrangerat och slarvigt gjort. Dåligt upplägg. Då det är en första tävling för många som har ridtravare så kan man ju tänka sig att det ska göra det så lätt som möjligt för de som är med men inte det. Riktigt dålig banbyggning och framhoppning!

Tveksamt om vi åker nästa år. Det sänker bara Flechens självförtroende att behöva gå såhär, han är van vid bra underlag, normala banor med relaterade avstånd och rimliga vägar, det var det verkligen inte här! Jag ska se om jag kan göra en banskiss åt er så ni kan få se hur hemsk den verkligen var!

Dock vet vi ju redan att vi har en av Sveriges finaste ridtravare och han var den mest välridna och välskolade hästen i hoppklasserna. Om vi beger oss dit nästa år är det med mig i sadeln, då ska vi se till att de bygger en korrekt bana så alla faktiskt har en chans, Flechen klarar av det men jag tycker synd om de som har mindre utbildade hästar som inte har kommit lika långt som Fleche faktiskt har!
Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är extremt viktigt att arrangörer får reda på sånt här!! Vår ponnytävling som vi själva arrangerade tyckte vi kändes jättebra tills Nellie Berntsson bloggade om hur dåligt det var vilket blev ett ordentligt bakslag. Det skadar mer än vad det hjälper..

2012-05-20 @ 22:32:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback