Den stora frågan

2013-09-24 @ 14:59:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Varför köpte du inte Sune istället för Bull?
 
Jag vet inte hur många gånger jag har fått den frågan och det verkar vara "the big question", speciellt här på bloggen. Jag har nog svarat olika varje gång jag fått den för ärligt talat så har jag inte själv svaret på den frågan.
 
Självklart hade jag den diskussionen, att jag skulle köpa Sune, och det kändes som en självklarhet när jag först fick reda på att jag skulle få en egen ponny. Jag blev tvingad (eller nej det är fel ord, uppmuntrad snarare) att provrida andra hästar innan jag bestämde mig och det kändes rimligt. Det var nog inte förrän jag väl började provrida andra som jag insåg vad jag skulle gå miste om ifall jag skulle köpt Sune.
 
 
Jag älskar Sune och det skulle vara underbart att få kalla honom min på riktigt. Men samtidigt, hur mycket mer skulle jag utvecklas genom att rida honom? Hur långt hade jag kunnat komma i klasserna om jag hade honom? Hur mycket mer hade vi kunnat göra än vad vi redan gjorde? Det hade legat på ungefär den nivån vi redan var på. Vi hade redan gått igenom vår svåraste tid och vi hade redan nått det vi så länge kämpat för. Jättemycket längre hade vi inte kunnat gå.
 
Det hade varit helt fantastiskt att få rida på mitt hjärta varenda dag. Att det skulle vara han som stod i hagen och väntade när jag kom till stallet. Men jag ville utvecklas mycket och efter att ha provridit ett par hästar såg jag framför mig vad jag kunde ha med en annan ponny och vad jag inte skulle få med Sune. Jag vet inte svaret på varför jag inte köpte Sune istället och vem vet, hade jag inte hittat just Bull som jag verkligen kände att jag hörde ihop med så hade jag kanske haft min lurviga C-ponny hemma istället.
 
 
Jag är så glad att jag har Bull och jag är så glad för den resa vi gjort och kommer fortsätta på ett bra tag till. Jag ångrar verkligen inte att jag köpte Bull, jag älskar Bull och jag kände redan på provridningen att detta var en ponny jag trivdes med. Jag skulle aldrig välja att köpa Sune istället för Bull om jag fick gå tillbaka och göra om valet, jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan Bull - lika lite som jag skulle kunna tänka mig ett liv utan Sune. Det är där det blir knivigt. Släppa taget om Sune känns som enda utvägen just nu men klarar jag det? Jag är tveksam...
 
Okej, långt och ärligt inlägg på en fråga jag inte ens kunde svara på. Hoppas ni är nöjda ändå och att jag slipper denna frågan på ett tag nu. Den förföljer mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback