Jag har en underbar sommar!

2013-06-30 @ 21:26:23 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hejsan allihopa, hur har ni det? Jag får ursäkta att jag inte hann fixa något "hejdå, vi hörs senare"-inlägg innan jag drog iväg till Vedbände men det får komma nu istället!
 
Har ju tillbringat tio underbara dagar på Vedis, mitt andra hem. Bull har gått superfint hela veckan, så mjuk och liksidig i dressyren och avslappnad trots alla de andra hästarna på banan samtidigt. Pigg och glad i skogen och självklart öronen fram och fem växlar till såfort det kommer hinder. Han har faktiskt byggt på musklerna fint och ser riktigt trevlig ut, lagom i hull och ryggmusklerna börjar jobba sig fint tillbaka!
Igår kom jag hem från Vedis alltså där jag haft väldigt roligt. Alltid lika tråkigt att åka därifrån men det var inte min sista gång där för denna sommar för i slutet av juli åker jag tillbaka igen men då som personal. Det kommer bli toppen! :D
 
Igår lämnade vi honom vid sommarbetet och idag åkte vi dit då alla hästarna skulle släppas ihop. De bråkade såklart lite men jag tror det kommer bli superbra där! Nu ska jag ju iväg tre veckor till Mexiko och då är det en annan tjej som kommer rida och ta hand om Bull samtidigt som han står på betet. Han kommer ha det superbra! :)
 
Imorgon åker jag upp till Stockholm och tidigt på tisdag morgon lyfter planet. Är såklart taggad men också väldigt nervös. Men tror det kommer bli bra det med, som allt annat denna sommar! :D
 
Vad har ni för er i sommar?
 
 
Detta blir sista inlägget på ett bra tag tyvärr. Inga tidsinställda är fixade och jag kommer inte ha någon telefon eller internet i Mexiko. Vi hörs en snabbis när jag är hemma igen innan jag åker till sköna gröna Vedbände igen! Ni får ha en underbar sommar allihopa! Kram! :)

Söndag 16/6

2013-06-16 @ 08:17:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Dagen började tidigt med morgonfodring i stallet och där är jag nog fortfarande kvar just nu (tidsinställt inlägg). Fixar allt i stallet nu på morgonen samt rider ett pass på banan på Bull. Ska senare ner mot stan och Hööks+Charlies och ikväll blir det putsning och skritt på Bull.
 
Känns som en bra början på sommarlovet det här. Att ha en vecka ledigt först innan det drar igång på riktigt, hinna landa och andas en stund och njuta lite av att vara ledig. Kunna umgås med vänner och inte behöva stressa vart jag än är - det händer inte ofta kan jag säga! Sedan har jag fortfarande endel att göra men det är inga jobbiga grejer och det är inget jag behöver stressa ihjäl mig för. Har nog inte förstått att det är sommarlov än dock... Men det kommer när jag sitter i bilen påväg till vedis!
 

Film på Jannik

2013-06-15 @ 20:55:20 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
En kort film på lite travarbete med skänkelvikning och galopp från lektionen igår. Här får ni se både bra och dåliga stunder, skänkelvikningen gick inget vidare då han slutar ta framåtdrivande skänkel och man får inte fram honom då. Början av galoppen är jag nöjd med men sedan när han inte orkar mer så lägger han av och... ja ni ser ju på filmen. Då borde jag egentligen mjukna mer i handen och lägga på ännu mer ben men blir istället stum i handen vilket bara förvärrar situationen. Det behöver jag träna på även på Bull men här märker man det tydligare. Positivt och negativt visas här med andra ord! :) Tack Tindra som filmade!
 

Förberedelser inför ridlägret

2013-06-15 @ 19:25:46 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Om bara fem dagar åker jag till Vedbände tillsammans med Bull för tio dagars ridläger. Det är endel som behöver fixas innan det så det är vad dessa fem dagar kommer innehålla. Allt läder ska putsas, benskydd och schabrak ska tvättas och Bull ska dessutom börja gå lite smått två gånger om dagen. Rider en gång ordenligt och en gång blir det bara skritt, lite längre varje dag.
 
Sedan är det ganska mycket inför Mexiko-resan som måste fixas nu innan eftersom jag bara är hemma ett par dagar innan jag åker igen. Tur att det bara är roliga grejer att förbereda inför, för jag har faktiskt ett underbart sommarlov framför mig! :)
 
Bild från Vedis förra året!

Markarbete på Jannik

2013-06-15 @ 10:27:10 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Red som sagt d-ponnyn Jannik igår i hoppspecialen, en privatponny jag ridit ett par gånger. Det kluriga med honom denna lektionen var mest att han går bakom lod endel, så det är det man får jobba med mest. Tycker det gick rätt bra, framförallt i början då han inte hunnit bli trött. Då kunde jag rida ordentligt fram till handen och då blev han riktigt trevlig stundtals. Galoppen är alltid lite svår på honom då han har lite kantig galopp eftersom han inte orkar hålla ihop den och man får rida med massa ben och mage för att få en rund galopp utan att tappa iväg honom. Högergaloppen som brukar vara den svåra gick faktiskt riktigt bra då jag fick ihop den bra!
 
Efter galoppen blev han trött och då lägger han typ all sin tyngd i handen och jag har svårt att komma ur det läget sedan. Då är det också mycket ben och mycket mage som krävs men är man då trött själv blir det svårt. Efter lite avbrott och igångsättningar blev han helt okej lätt i handen igen. Är nöjd med lektionen och han är en trevlig häst att rida tycker jag, en Rebecka-häst faktiskt (skäck till och med haha)! :)
 
Vi avslutade med lite gymkhana eftersom det var sista gången för terminen och då skötte sig skäckisponnyn också superbra. Stressade inte upp sig alls utan lyssnade bra både fram och tillbaka. Styrningen var väl sisådär då han gärna kör upp huvudet och låser sig i ett läge men men, han skötte sig fint! Duktig ponny!
 
Har tyvärr inga bilder på Jannik men kan kanske få tag på lite filmer från igår! Isåfall kommer de upp senare!

Hello

2013-06-14 @ 09:48:24 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Tog en bloggfri dag igår som ni kanske märkte men nu är jag här igen. Har varit mycket att stå i det senaste och inte så mycket tid över så har behövt mobilblogga endel vilket jag inte gillar att göra för mycket. Idag blir det också mycket att stå i för idag är det nämligen dags att fira Hannas student! :)
 
Födelsedagen kunde inte bli mycket bättre igår. Väcktes lagom tidigt och fick massa fina presenter (som jag, när jag får tid, ska visa er) och frukost på sängen. Sedan var det dags att åka till skolan för allra sista gången denna terminen för skolavslutning, min sista vanliga skolavslutning någonsin. Lunchade med några klasskompisar på en restaurang och sedan åkte vi hem till en i klassen och stannade resten av dagen och halva natten. Hade grymt roligt och kan garantera er att ingen har en så bra klass som jag!
 
Idag är det som sagt Hannas studentfirande som gäller och ikväll blir det hoppspecialen. Det är markarbete och jag ska ha en privatponny jag ridit ett par gånger åt en tjej. Vill ha lite tips och hjälp av Veronica för att komma vidare lite. Det blir min första dag på sommarlovet 2013!

Sista dagen som 16-åring

2013-06-12 @ 21:43:18 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Hej allihopa, haft en bra onsdag? Det har jag helt klart! Första lektionen var det filmtime och betygsnack där jag även idag blev positivt överraskad. Sedan en lång håltimma där jag, som ni såg, åkte till Hööks och storhandlade. Sista lektionen både för dagen och för hela tvåan på gymnasiet var också väldigt chill. Var hos frisören och klippte av två decimeter av håret innan jag åkte till Bull och red ut en sväng i alla gångarter och bara hade det mysigt! Och nu kom jag nyss hem från restaurangen - så såg min dag ut! :)

Imorgon är det skolavslutning och sedan lite annat skoj med klassen, mer händer nog inte imorgon. Eller jo, jag blir ju 17 år också! ;)

Nu ska jag sätta på en film och njuta av att det (snart i alla fall) är sommarlov. Som jag har längtat!


Shopping

2013-06-12 @ 12:41:27 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Var och shoppade lite på Hööks nu på håltimman och fick med mig mängder med nödvändigheter. Eller jag intalar mig själv att de var nödvändiga i alla fall, haha! Visar er allt senare!

Senare blir det frisören, Bull och sedan middag ute med familjen!


Tänk att du är min!

2013-06-11 @ 13:33:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
 
Så himla fina bilder från tävlingen förra veckan. Åh så fin han är mitt hjärtegull!

Skolavslutningsveckan

2013-06-11 @ 08:48:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tisdag idag då och jag ska vara i skolan och hos Bull precis som vanligt. Imorgon blir det lite mer att göra då jag ska förbi Hööks och utnyttja min rabatt jag fick som placerad senaste tävlingen. Två av mina bästa ridbyxor har gått sönder inom loppet av en vecka så behöver införskaffa nya, bland annat. Bull ska också hinnas med då och sedan middag ute med familjen.
 
På torsdag slutar vi äntligen och efter skolavslutningen ska vi ha lite picknick med klassen, mysigt! Mamma får ta Bull som vilar. Fredag ska jag först till Bull och sedan till Hannas student och sist ridskolan. Lördag och söndag är ännu oklart vad jag hittar på med förmodligen inte så mycket, förutom stallet då såklart. Då är det ju dags att börja njuta av att det är sommarlov! :)
 
Slutar ni också denna veckan?
 

Godkväll

2013-06-10 @ 19:55:41 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Då var sista måndagen i skolan för i år över, det ni! Ingen mer söndagsångest eller trötta huvudet en måndag morgon, inte på ett bra tag i alla fall. Låter rätt bra i mina öron!
 
Idag har jag haft en vanlig skoldag, fått reda på två helt okej slutbetyg och fått tillbaka den där uppsatsen jag satt med långt in på natten för en vecka sedan, med ett awesome betyg. Bull har ridits ut i det fina vädret på galoppbanan. Red i nästan en timme och jobbade mycket långa galoppsträckor varvat med skritt - gött för kondisen på honom. Sedan fick han beta en stund också så han skulle bli lite nöjd, haha!
 
Det var min måndag det, lugn och mysig som det ska vara strax innan sommarlovet!
 

Underbar helg

2013-06-10 @ 12:17:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Denna långhelgen har helt klart varit de bästa dagarna på väldigt, väldigt länge! Började helgen i torsdags med tävling där jag kom hem med en femteplacering och ett grymt bra självförtroende då vi äntligen lyckats ta oss över den där tröskeln som hindrat oss. Sedan en lugn fredag som avslutades med ett grymt bra hopp-pass på hjärtat Sune. Och lördagen går ju knappt att tala om! En helgrym konsert med bästa Håkan gjorde kvällen så himla underbar. Wow!
 
Igår var också en väldigt lugn dag, åkte hem från götet, tog det lugnt hemma och tog hand om Bullen dit bästa Frida hängde med. Red lite på banan och gick helt okej men är inte jättenöjd. Han var lite ostadig i munnen och blev lite springig efter galoppen men det märks verkligen att han har utvecklats på senare tid. Nu går det att rida honom lite normalt på banan utan att varje pass ska vara pest och pina och som Frida sa när hon satt upp, att nu går det att reglera honom bättre också. Tidigare har man typ behövt rida hela passet för att han ens ska gå i form eller ställa sig till vänster men nu får man igenom det snabbare och kan jobba vidare därifrån med saker som att få med höger bakben bättre till exempel. Det är faktiskt rätt kul att rida på banan numera, nu när vi tagit ett kliv i rätt riktning! :)
 
Hade kunnat göra om den här helgen om och om igen, speciellt konserten. Åååh, bästa Håkan! :')
 

Måndag morgon

2013-06-10 @ 07:39:00 | Rebecka • Inspiration | © DailyHorses 2013

Det kommer aldrig vara över för mig

2013-06-09 @ 16:26:50 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår var en magisk kväll då Håkan Hellström var tillbaka på scen och jag, JAG var där! Hans musik och framför allt hans texter är så himla underbara och han levererade allt igår. Nya och gamla låtar, låtar jag kan varenda textrad till och låtar jag aldrig tidigare hört. Stämningen var helt underbar och det var så så så bra! Är så glad att jag bestämde mig för att gå, det var den bästa kvällen på väldigt länge!
 

Tankar om bloggen

2013-06-09 @ 08:34:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Min bloggmotivation är väldigt varierande just nu. Vissa dagar vill jag bara släppa allt och lägga ner, aldrig med logga in och bara strunta i det. Dessa dagar kan jag stå med en tom inläggssida hur länge som helst innan jag lyckas skriva något som jag ofta blir väldigt missnöjd med. Då vill jag helst skriva ett allra sista inlägg och säga "hejdå och tack för min tid här".
 
Andra dagar är det helt omvänt. Då hittar jag inlägg efter inlägg i bakhuvudet som jag vill skriva ner och dela med mig av och jag har motivation till att föra bloggen ännu längre. Tyvärr är dessa dagar mycket färre än de dåliga dagarna numera men endå står jag kvar här. Är något oviss om vad jag vill göra faktiskt, vill jag blogga eller vill jag inte? Tyvärr tror jag att det märks ganska tydligt på bloggen när jag har bra eller dåliga dagar, läste igenom några gamla inlägg som vi skrev för något år sedan och insåg hur mycket bättre bloggen var då. Inte konstigt att siffrorna är sämre nu...
 
Men jag har svårt att ta bloggen dit igen. Vet inte vart jag ska hitta motivationen de dagar den inte finns där och har svårt att finna så mycket tid att uppdatera med hög kvalité. Men jag försöker och så länge jag gör det hoppas jag att ni stannar och fortsätter följa bloggen!
 
 
Ni får gärna ge massa tips om vad ni vill läsa! Bomba med olika inlägg ni vill ha, rubriker ni vill att jag ska skapa inlägg utifrån eller någonting speciellt ni vill att jag ska förbättra. Tillsammans gör vi detta bra!

Hoppbilder

2013-06-08 @ 19:11:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Har hittat lite bilder från banan i Vaggeryd i förrgår. De är tagna av Sanna (lolad.se) och Sandra! :)
 

Hoppning på mitt hjärta

2013-06-08 @ 14:04:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Ja ni kan ju kanske gissa vilken fin ponny jag hade i hoppspecialen igår... Världens bästa Sune såklart!
Framridningen gick sisådär. Han var galet pigg och så fort jag började trava tryckte han ut sin vackra underhals och ville mest springa. Efter många avbrott till skritt så blev det bättre och stundtals var han fin även i traven. I galoppen jobbade vi med galoppbommar där vi skulle få in olika många galoppsprång. Sune bara sög tag i bommarna och första gångerna hade jag inte så mycket att säga till om, haha. Gick på 5 trots att vissa av de större ponnyerna kunde gå på 6 utan problem, han är tokig min Sune. Fick i alla fall in 6 lagom sedan när jag fick lite kontroll på honom.
 
Hoppningen gick jääättebra! I början var han lite väl pigg och bara tog bettet så fort han såg ett hinder men sedan blev han lite trött och lugnade sig lite. Hoppade lite på båge först innan vi satte ihop hela banan som var byggt som "huset" men med en kombination. Han hoppade så fint, speciellt i kombinationen där han blir lite tveksam och är rädd om sig och då känner man hur han hoppar med ryggen. Fina fina ponny! ♥
 
Det är så kul att känna att han är så taggad till att hoppa. Ni som följt oss länge vet ju att det inte alltid varit så då han bara vägrat och vägrat och varit rädd. Nu är det enda som behövs lite extra skänkel när man känner att han tvekar och han kollade inte ens på planket vi hoppade igår. Han är verkligen bäst den där lurviga lilla ponnyn!
 

Godmorgon

2013-06-08 @ 09:37:11 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag är dagen för Håkan-konsert, hur grymt? :D Taggad till tusen verkligen, har sett honom live tidigare och han är så bra. Fin lördag helt klart! Men innan jag beger mig dit ska jag ju till Bull såklart. Han ska vila idag och skrittades en halvtimme igår efter tävlingen. Tycker det är ett bra upplägg efter tävling!
 
Ska fixa lite inför kvällen nu och självklart skriva något tidsinställt så det inte står tomt här. Utvärderar gårdagens hoppspeciallektion senare också!
 

Prisutdelningsbilder

2013-06-07 @ 12:27:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Min fina tokpålle! ♥

Ledig fredag

2013-06-07 @ 10:23:27 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Godmorgon på er allihopa, äntligen fredag eller hur? Så himla skönt att ha en extra lång helg och bara kunna chilla ett tag. Det är precis vad jag ska göra idag, ta det hur lugnt som helst och tillbringa tid på stället jag tycker så himla mycket om - stallet hos Bull. På kvällen ska jag ju till JFK som inte ligger så långt ner på den listan heller, underbar fredag!
 
Just nu redigerar jag lite bilder från tävlingen igår att visa er, har från prisutdelningen och fina uppställningsbilder efteråt som blev så himla fina. Vänta er i alla fall ett inlägg med bilder idag! Var det någon annan som var och fotade på tävlingen i Vaggeryd igår? Maila i så fall dailyhorses@hotmail.com! Hade så himla gärna velat ha lite hoppbilder från igår!
 
Ha en superfin fredag, I will!

Tävlingen i film

2013-06-06 @ 20:28:00 | Rebecka • Filmer | © DailyHorses 2013
 
Ha ljudet på och lyssna på låten, den är så bra!

Vaggeryd 6 juni

2013-06-06 @ 19:38:19 | Rebecka • Tävling | © DailyHorses 2013
Har inte så mycket att säga om dagens tävling faktiskt. Är så himla nöjd även om rundorna inte var några stilrundor precis. Insåg att jag och Bull numera är ett av de ekipagen jag själv hade blundat när jag sett och hoppats på att de inte gick omkull och dog i den farten, haha. Men jag hade rätt inställning, Bull åt och drack ordentligt mellan klasserna, han kissade (tror seriöst det var därför, han blir alltid nödig efter att man ridit och oftast kissar han inte på tävlingsplatsen haha) och vi hade turen på vår sida på de hinder i andra klassen som vi kom nära på. Sedan tappade jag som vanligt ena stigbygeln i omhoppningen och tog därför ut sista svängen rätt mycket för att säkra nollan. Trots det räckte det till en femteplats och bara två sekunder från vinnaren.
 
Vi är tillbaka på banan igen (hahaha) och jag är sååå taggad inför nästa termins alla tävlingar. Detta var sista för denna terminen och det kunde inte bli ett bättre avslut. Finaste ponnyn!
 
Har massa nya superfina bilder från idag, mamma börjar bli bra på det där!
 
Film kommer alldeles strax, den laddar för fullt!

Dagens resultat

2013-06-06 @ 15:28:43 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Fick ett pet i LDn och var dubbelnolla i LCn och tiden räckte till en femteplats! Supernöjd med dagens tävling, utvärdering och film kommer såklart senare men först ska jag sola för att få bort den bonnabränna jag redan skaffat mig! :)


I´m still alive but I´m barley breathing

2013-06-05 @ 22:13:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag lever fortfarande, livet rullar på precis som vanligt trots att ingenting någonsin kommer att bli som vanligt igen. Jag saknar fortfarande min vän, min allra bästa vän, varje sekund av varje minut, känslan går inte att beskriva och jag vet faktiskt inte hur jag tar mig igenom dagarna. Det är någonting som fattas och det kommer det alltid att vara..
 
Jag har ingen som helst blogglust över huvudtaget och därför kommer bloggen att stå tom från min sida framtills dess att jag själv känner att jag vill logga i här, om det någonsin händer vill säga. Men samtidigt saknar jag att logga in här varje dag och skriva om mina tankar och händelser i vardagen. Men utan Flechen känns det inte rätt, ingenting känns rätt utan honom om jag ska vara helt ärlig..
 
Nu vet ni iallafall hur det ligger till.
 
min bästa vän, mitt hjärta, mitt allt, jag saknar dig mer än jag trott varit möjligt...
 

Fina ponny

2013-06-05 @ 21:37:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Bull var så himla fin att rida idag. Redan från start och med lite övertalning så blev han himla trevlig att rida och jag kunde jobba med det där finliret. Att finlira på de där extra grejerna som att få in höger bakben lite till och ställa lite mer till vänster är så roliga att jobba med när resten funkar. Kunde jobba både trav och galoppökningar på långsidan och diagonalen utan att han tappade formen och jag kunde tänka ordentligt på min sits. Så himla nöjd med detta passet, kunde ju nästan tro att det var dressyr vi skulle tävla imorgon! ;)
 
Blev himla mycket mer taggad inför tävlingen imorgon nu. Om han är såhär avslappnad och mjuk i munnen så blir det betydligt lättare och roligare att hoppa bana. Ska bli riktigt roligt! Förresten så kan jag lova att ni kommer få se oss på en riktig dressyrtävling efter sommaren. Ska träna på mer och om det inte blir av med någon klubbdressyr så har jag bestämt mig för att starta en lokal. Bara en LC eller något så simpelt men i alla fall något och jag tror till och med det kommer bli kul om han kan va hyffsat fin. :)
 
Önskade att jag hade fått bilder eller filmer från idag men men... Får bli en annan gång!

Långhelg

2013-06-05 @ 21:03:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Underbart med lite extra ledighet och känns redan som om sommarlovet börjat. Svårt att greppa det verkligen, snart är det sommarlov. Galet. Och galet bra!
 
Denna helgen blir riktigt bra hoppas jag på. Lugn men med två superbra höjdpunkter. Drar lite snabbt hur helgen kommer se ut så ni har lite koll på vart jag håller hus! ;)

Torsdag - Tävling med bästa ponnyn. LD och LC, första gången på ett bra tag som jag hoppar två klasser igen. Får se hur det går och som vanligt är fokus bara på att komma runt utan stopp.
 
Fredag - Lugn dag där jag först ska till Bull och rida lite lugnt efter tävlingen och sedan på kvällen är det hoppspecialen som vanligt.
 
Lördag - Förmiddagen i stallet och sedan efter lunch drar jag med en klasskompis till bästa Göteborg för att se Håkan Hellström live. Kommer bli sååå bra!
 
Söndag - Kommer hem igen någon gång på förmiddagen och sedan ska jag ju till Bull. Mer händer inte denna söndag!
 
Vad ska ni göra nu i helgen?
 
Älskar verkligen dessa bilderna, de blev så fina!

Många inlägg i utkast

2013-06-05 @ 14:39:29 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fick mig lite tid över nu efter skolan så tog mig lite tid åt bloggen. Har några inlägg som ligger i utkast och väntar på att få skrivas klart eller publiceras och ska fortsätta jobba på den högen. Endel tankar angående bloggen, bilder jag inte visat och lite åsikter jag vill dela med mig av. Go blandning och ska försöka skriva på lite fler nu! Är det någonting speciellt ni vill läsa?
 
Om någon timme ska jag iväg och ha träning för en tjej och sedan hjälpa till i en grupp på ridskolan. Ikväll blir det trim för Bull inför morgondagens tävling samt lite andra förberedelser inför imorgon!
 

Ingen stress, ingen press

2013-06-04 @ 21:31:55 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013

Fy vad skönt att bara kunna slänga sig i soffan och chilla när man kommer hem från skolan. Ta det lite lugnt innan man cyklar till stallet och inte ha någon tid att passa när man väl är där. Inte behöva skynda sig hem och ha ett berg av plugg att ta tag i, så himla skönt. Känna sig lugn och slippa stressen och pressen!

Red ut på en underbar uteritt på ponnyn min. Red först och klättrade lite i några små klätterbackar en bra bit från stallet och sedan red jag tillbaka till galoppbanan och lullade på lugnt ett varv där så att han fick upp flåset, superbra. Blev alltså både lite styrka och kondition för Bull idag! Nu ska jag själv ut på en liten kvällrunda med joggingskorna hade jag tänkt! Sedan ska det fixas tidsinställda, lovar! :)

Bjuder på en charmig bild från mitt hjärta för några dagar sedan. Han är inte alltid så fotogenisk! ;)


Roliga planer i höst

2013-06-03 @ 20:22:04 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
I höst börjar jag mitt sista år i skolan någonsin. Spännande och läskigt. Skolan kommer ta ganska mycket tid såklart men jag tror inte det blir riktigt lika illa som detta året. Tvåan har varit galet tuff och jag har inte riktigt hängt med i svängarna ibland men i trean har jag både färre och vissa roligare ämnen så det ska nog bli super tror jag!
 
På häst och tävlingsfronten kommer det vara fullt ös. Tänker inte berätta alla detaljer förrän jag är säker på hur det blir men Bull ska ju såklart fortsätta tränas och tävlas. Hoppas på att kunna starta en LB innan årets slut och fortsätter det som det gjort de senaste tävlingarna tror jag inte det är några problem. Jag ska också fortsätta i hoppspecialen på ridskolan och sedan kommer kanske lite mer roliga grejer hända... Men som sagt mer om det när det är hugget i sten! ;)
 
Är taggad som sjutton inför hösten faktiskt, men först ska jag ha en underbar sommar!
 
Hm... Liten ledtråd kanske? Njaaaa.. :)

Bulls vecka 23

2013-06-03 @ 16:04:16 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Måndag: Sanna är snäll och rider Bull!
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Trim på banan
Torsdag: Tävling i Vaggeryd/Skillingaryd, LD och LC
Fredag: Lugn jogging i skogen
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt
 
Började skriva på vad jag skulle göra de olika dagarna också men insåg att början av veckan såg precis likadan ut som vanligt (plugg och stall) och sedan i helgen vet jag inte riktigt vad jag ska göra förutom tävlingen på torsdag och Håkan Hellström-konsert på lördag. Får väl skriva mer om helgen när jag vet vad som händer mer! Både tävlingen och konserten är jag galet taggad inför i alla fall! :)
 

Monday

2013-06-03 @ 08:43:00 | Rebecka • Inspiration | © DailyHorses 2013

Dagen

2013-06-02 @ 22:38:51 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Sorry att det blir så sent men har haft annat att stå i ikväll. Dagen har gått lite för fort och har till och med lite söndagsångest nu, inte bra! I förmiddags pluggade jag lite bland annat men annars inget speciellt. I eftermiddags däremot så var jag först iväg och hjälpte en tjej med hennes medryttarhäst och sedan var jag en sväng hos Bull och red ut. Han var väldigt irriterad på myggen och knotten så blev en ganska kort runda där jag rullade på i galopp på galoppbanan. Sedan fick han på sig sin ufo-flughuva och massa flugspray så han slipper dem imorgon!
 
Det var min söndag det, nu taggar vi en ny vecka med mer ledigt än skola - inte helt fel! :)
 

Hoppning 1/6

2013-06-02 @ 14:12:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Hoppade två hinder på linje vilket verkligen inte är vår starka sida då Bull gärna sticker iväg och slutar lyssna mellan hindren och jag blir dragandes istället för att rida med sätet. Därför ville jag träna på det! Började med att hoppa fram på volt i båda varven och sedan båda hindren på rad fast med en halt emellan så han skulle lyssna. Sedan när jag höjde lite så la jag till en volt i mitten istället för en halt just för att kunna bromsa upp och att han inte skulle sätta fart mot hindret framför direkt. När jag skulle hoppa båda hindren på rad sedan så var jag inte tillräckligt tydlig när han snällt väntade på mina signaler och då blev det istället lite vingligt och inte den effekt jag ville ha.
 
Är ganska missnöjd med hoppningen igår då det stundtals gick riktigt dåligt. Antingen lyssnade han lite väl bra eller så lyssnade han inte alls och jag var otydlig med vad han skulle göra. Hade svårt att se distanser också och fick inget jämnt flyt mellan hindren. Just på grund av detta måste jag träna hinder på linje och ofta när det är så på tävling så petar vi, eller kommer fel på andra hindret. Träning träning!

Inlägg i repris

2013-06-02 @ 11:33:30 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Don't do this!
 
Många bloggare ger ju ofta tips på hur man ska göra för att få fler läsare men jag tänkte tipsa om en sak som man inte ska göra, i alla fall inte om man ska få mig som läsare...
 
Det är jättebra att kommentera på andras bloggar för att själv få läsare till sin, det är ett jättebra tips verkligen. Det felet många gör dock är att skicka runt reklam i kommentarsfälten på andra bloggar och det är fruktansvärt irriterande. Att tipsa om en bloggtävling är okej men all annan reklam som skickas runt hit och dit är bara irriterande och ger inte bloggen ett bra rykte. Jag har i alla fall inte lust att börja läsa en blogg för att jag fått en oengagerad kommentar i stil med "Hej, kolla in min blogg!" som bloggaren klipper och klistrar in i varendra kommentarsfält som kan hittas. Nej, glöm det!
 
Något jag tycker är bra dock är när folk verkligen läser inläggen och kommenterar utefter det. Att få en lite längre eller i alla fall genomtänkt kommentar om inlägget man skrivit då blir man glad och då vill man gärna kika in på den bloggen och veta vem som står bakom kommentaren, och kanske fastnar man. Det är ett mycket hetare tips från mig!
 
 
Publicerar detta inlägg igen då det är MÅNGA som behöver tänka på detta! Please vi vill inte ställa frågor i din frågestund när vi inte ens läser din blogg! ;)

Skärmdump från dagens hoppning

2013-06-01 @ 22:02:58 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Imorgon kommer filmen från dagens hoppning upp. Skriver utvärdering då också!


Stockhoppning // Bilder

2013-06-01 @ 18:39:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013

 
Bästa (och tjocka) Kuhs! Det blev ju inga vidare språng då han behöver högre hinder för att hoppa igenom ryggen men det var väldigt kul att hoppa honom igen!
 
Stort tack till Malene och Malinda som åkte dit och fotade!

Äntligen helg

2013-06-01 @ 16:57:57 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Helt galet vad denna helgen är efterlängtad! Har i och för sig lite mer än vad jag trodde kvar i skolan till nästa vecka men de värsta "sista" veckorna är över och nu är det mest chill kvar - undebart!
 
Har startat denna lördag med att hänga lite på stan och shoppa lite nya sommarkläder. Nu ska jag strax till Bull och hoppa lite på banan tror jag. Kul kul! Bra lördag!
 
Har en himla lust att skriva något riktigt power-åsiktsinlägg men vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Får se om jag känner att jag vill dela med mig av, isåfall får ni lite mer smaskens att läsa denna helgen! Vet i alla fall att jag har endel bilder att bjuda er på från olika tillfällen!