Igenridning

2011-02-23 @ 21:57:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Eftersom jag var i fjällen förra fredagen så kunde jag ju inte vara med på lektionen då. Så isället red jag igen idag i en annan grupp. Jag visste inte om jag skulle kunna rida med först det berodde på ifall någon annan i gruppen inte kom, och som tur var var det en tjej som inte kom så jag fick ha den hästen som hon skulle haft. Hästen ifråga heter Bing och är en skimmel valack på 13 år. Han har rycktet om sig att vara ganska så lat och inte göra mer än man begär av honom, men vem gör egentligen det av alla ridskoleponnysar i sverige?
Idag var han iallafall pigg och glad och trampade på bra tycker jag. Vi hade markarbete och jobbade därför en del med skänkelvikningar, bakdelsvändningar och galoppfattningar. Bing var duktig men tyckte det var väldigt jobbigt eftersom han inte är van vid att jobba i en stadig form och behöva anstränga sig utan brukar ofta vara med på nybörjarlektioner. Till en början var han lite arg på mig och ville inte alls sätta under sig något av sina bakben, med efter att ha jobbat igång ordentligt i traven kom det också och han blev jätte fin stundtals!
Efter att ha jobbat med lite skänkelviknigar och bakdelsvändningar mjuknade han ännu mer och höll sig i en bra och stadig form nästan hela tiden!
I galoppen var han dock inte alls speciellt sammarbetsvillig utan stretade mest emot. Eftersom han inte är van vid att bära upp sig själv så pass som han faktiskt gjorde idag så har han inte riktigt de musklerna för att kunna hålla en fin form i galoppen. Men jag tycker det gick bra stundtals och det får man vara nöjd med eftersom han som sagt inte brukar gå så hårt.
Mot slutet gjorde vi även några så kallade "tagen bakdel" det vill säga påbörjan till sluta. Bing tyckte det var jobbigt till en början men skötte sig sedan utmärkt och gjorde några riktig fina!

Det var det mesta från dagens ridpass. Jag är nöjd och hästen var fin!

Becka satt även på läktaren och filmade en hel del från lektionen så filmer kommer senare när de har laddats upp! (Programmet som jag klipper filmerna i verkar inte vilja samarbeta med mig just nu men jag kämpar på och försöker få filmen klar så fort jag bara kan / Rebecka).
Så länge får ni en gammal bild på Sanni och Bing i hagen.





Kommentarer
Postat av: Adina

Åh vad jag älskar när det går bra på lektioner! Och Bing verkar fått sig en riktig igenomkörare :)

2011-02-24 @ 07:31:30
URL: http://adinis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback