Två ryttare, en häst

2011-02-24 @ 21:09:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade Flechen idag också och eftersom en av mina bästa vänner Elsa var hemma för en gångs skull så tyckte jag att det var dags för henne att få träffa världens finaste häst och rida lite på honom igen! Elsa går nämnligen på gymnasiet nere på Flyinge och är därför inte hemma jätte ofta, så det var verkligen läge att haffa henne nu så hon fick rida på en fin häst!
Vi valde att vara i hagen idag igen eftersom vi var två stycken som skulle rida. Jag började med att rida och jobbade lite med öppnor, slutor och lite skänkelvikningar i skritten och lite i traven. Efter ett tag slappnade han av och blev jätte fin stundtals. Han blev dock något framtung imellan åt så vi jobbade en del med att han skulle sätta sig mer på sina bakben och bära sig själv på ett bättre sätt, det släppte efter ett tag och han var fin! När jag skulle galoppera blev han dock sjukt spänd och tittig på allt och ingenting. Men efter att verkligen ha jobbat ihop honom lite i båda varven blev det bättre och han var fin när han koncentrerade sig på mig och inte på allt runt om.

Sedan var det dags för Elsa att rida lite. Hon hade dock lite otur eftersom vi fick sällskap i hagen precis då av dels min handledare från min praktikplats som har en ponny hos våra grannar.
Efterom Flechen är lite smp störd ibland så blev han naturligtvis hel knäpp när dom kom och stressade upp sig massor. Men elsa redde ut det bra och även hon skrittade, trravade och galopperade lite på honom. Tyvärr gick det ju inte göra speciellt mycket mer eftersom han fick hjärnsläpp, men när han lugnade ner sig, typ 5 meter åt gången var han fin och jobbade bra, innan han hittade något nytt att bli rädd för...
Jaja han är ju som han är det är ju bara att inse det för eller senare.

Tänkte filma när Elsa red först, men det blev mörkt så fort så att det tyvärr inte var någon idé.
Dock hoppas jag att filmerna från igår kommer in någon gång under kvällen, så fort Becka lagt in dem på datan. Så håll utkik!


Gammal bild på finaste ♥


Kommentarer
Postat av: petra

den här hästen Flechen.. vad heter han egentligen?

Är lite nyfiken på de nämligen pga av att vi hade en häst för ett par årsen med samma namn och utseende..

2011-02-28 @ 12:35:09
URL: http://xologiskt.blogg.se/
Postat av: Elsa

Hej Petra! Flechen heter egentligen Fleche Gallant och är en varmblodig travare;)

2011-03-01 @ 16:21:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback