Omstoppad sadel

2012-09-26 @ 14:21:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Var alltså en "sadelmakare" (låter gammalt men ni förstår vad jag menar) och kollade på Bulls sadel igår. Han konstaterade snabbt att den var för vid framtill och kommer i bakvikt (som vi kompenserat upp med padden tidigare) och han stoppade om den både fram och bak för att den ska ligga bra och jämnt på hans rygg. Jag red lite när han hade stoppat om den och även om Bull var lite skeptisk till en början så kändes det bättre. När han har vant sig så tror jag han kommer uppskatta det nu när den ligger bättre.
 
Som jag sa så ska vi ta det lite lugnt nu i början då de kan tycka att det är obehagligt och konstigt när sadeln ändrats såpass mycket och när sadeln numera ligger bättre så kommer han jobba på ett annat (bättre) sätt och kommer antagligen få en väldans träningsvärk. Så nu tar vi det lite lugnt denna veckan och ser hur det känns!
 
Här ser man padden som vi kortsiktigt löst lite av problemen med men nu ligger sadeln bra utan någonting under och det är det man ska sträva efter. Tycker det är tokigt med de som köper t.ex. fårskinnspadd för att det är snyggt eller för att dölja att sadeln inte ligger bra istället för att faktiskt lösa problemen..

Kommentarer
Postat av: Majken-hästbloggare

Väldigt fin Bild

2012-09-26 @ 15:26:03
Postat av: Maria

Vad bra att det blev bättre! :) Men man kan ju använda en fårskinnspadd för att stötdämpa, för att göra det mjukare för hästen t.ex. när man sitter ner.

Svar: Ja självklart och i det syftet är det ju bra men när folk köper det för att det är snyggt.. Då är det lite patetiskt! ;)
dailyhorses.blogg.se

2012-09-26 @ 18:59:26
URL: http://marshias.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback