Dagens hoppträning

2012-09-11 @ 21:24:17 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Idag var det tisdag och dags för hoppträning för Erica. Testade att hoppa på det tredelade idag eftersom han känns mycket bättre på det i dressyren just nu. Framridningen gick sådär, vi var lite okoncentrerade båda två tror jag men han kändes ändå ganska mjuk och fin i munnen. Vi hoppade sedan fram på en vattenmatta i både trav och galopp, rullade på det lite och kändes bra efter ett tag.
 
Själva banan innehöll två enskilda hinder (oxrar), en två kombination och en trekombination. Tyckte den var jätterolig att hoppa, kluriga svängar och något att tänka på hela tiden. Hoppade först igenom den lite lågt, sedan på kanske 90 cm eller något och till sista gången höjde vi oxern i trekombinationen (sista hindret) till 100/110 ungefär. Där nitade han två gånger innan han trixade sig över med ett superkonstigt språng från stillastående. Vi kom på det några gånger sedan och även om han tvekade så hoppade han fint sista.
 
Är nöjd med hoppningen idag. Hela banan kändes bra och även om han faktiskt hade kunnat sluta vara så töntig på sista oxern så gick det bra. Han kan ju hoppa 110 utan problem, vi kan hoppa det, men det är ju sådanna finesser han har fått för sig på sista tiden. Nu ska vi träna bort det och stärka både mitt och hans självförtroende!
 

Kommentarer
Postat av: Sara Carlsson

sv: ja det känns himla skönt! :)

2012-09-12 @ 00:58:55
URL: http://carlssonpataket.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback