Rädsla

2012-10-19 @ 10:55:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har du varit rädd någon gång när du ridit?
 
Detta var en fråga från Julia, jag vet inte riktigt vad du menar när du skriver rädd, det går att tolka på så många sätt, men jag ska försöka att ge ett så bra svar som möjligt.
 
Jag är person inte den som blir rädd utav olika situationer, jag är väldigt säker på mig själv och i min natur. Jag har tillbringat så många timmar i sadeln på så himla mycket olika hästar att jag har blivit lika säker där som jag är i mig själv. Men självklart har jag varit osäker och även rädd i vissa lägen.
 
Dessa lägen kommer när jag känner att jag verkligen inte har någon kontroll över huvudtaget. Men så länge jag är på en inhägnad yta så blir jag inte osäker speciellt lätt, då ska det till en riktigt bråkig häst eller en vettskrämd häst som jag inte har någon kontroll eller inverkan över.
 
Dock kan jag bli lite osäker på nya hästar ibland, framförallt om jag rider ut i skogen där jag inte vet vad som händer om jag skulle åka av. Då är jag inte rädd för att trilla av utan vad som blir av hästen om det skulle bli så :P Ni har säkert hört mig säga det innan, men jag har lite utav ett motto, att man kan ju inte mer än att ramla av och det gör faktiskt inte mer än ont om det nu skulle införträffa ;)
 
För att sammanfatta det hela lite kort, jag är inte den som lätt blir rädd eller osäker i sadeln, jag tycker oftast det är roligt med hästar med liten egen vilja, bara jag fortfarande har lite kontroll över dem så tycker jag det är kul. Men ute i skog och mark blir jag lättare osäker om det är på hästar som jag inte känner sedan innan.
 
Oj vad många gånger jag varit nära att åka i backen på denna pärlan, inte bara vid tävling utan när hon själv valt att tjura ihop. Men henne känner jag så himla väl att jag inte ens blir minsta lilla osäker på henne när hon håller på längre. Lika så med Flechen, han vänder och trasslar när man rider ut och är rädd för allt han ser vissa dagar. Men inte heller där blir jag osäker då jag känner hästen. Ericas hästar är rätt bra på att busa till det ute i skogen som också, men även dom känner jag och blir därför inte osäker i mig själv.
 
Jag tror det är en bra egenskap jag har inom ridnignen, det ska rätt mycket till innan jag blir osäker på mig själv!

Hoppas det var svar nog på din fråga även om inlägget blev väldigt luddigt.. :P
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback