Min skola

2012-10-03 @ 14:01:05 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har fått en del frågor om min skola och vad jag går för linje och liknande så tänkte dra det ännu en gång så att alla verkligen hänger med.
 
Då hästar är mitt absolut största intresse och då det är det jag verkligen vill jobba med i framtiden så valde jag ett gymnasium som skulle ge mig den utbildning som jag ville ha rent teoretiskt men även ge mig några utav de hästkurser som jag var mest intressead av. Att få kombinera skola och nöje var det enda alternativet för mig då jag var väldigt trött på skolan efter 9an och hade ingen motivation alls till att behöva sitta och vrålplugga på kvällar och helger, de ville jag spendera med vänner och hästar!
 
Därför valde jag Realgymnasiet. De erbjöd mig en skolgång väldigt centralt med ett bra uplägg som passade mig. Man jobbar mestadels i projekt och väver då samman olika ämnen i dessa projekt och slipper då de vanliga klassiska lektionerna bakom skolbänken med läraren längst fram som förklarar. Det passar mig bra då jag gärna tar saker i egna händer och jobbar på mycket ensam.
 
Upplägget i skolan är inte precis som alla andra hästinriktningar. Som ni förstår så är det ganska svårt att ha ridkurser mitt inne i stan? ;) Vi har därför en hel dag i veckan (just nu tisdagar) som vi spenderar uppe på jfk, jönköpings största ridskola och ryttaranläggning. Där hyr vi ridskolehästarna och rider på en gång i veckan för instruktör samt har alla hästämnen både praktiska och teoretiska.
Vi har även en dag i veckan ute på praktik, detta för att ge oss elever möjlighet att knyta kontakter och se hur det är att jobba med hästar på heltid ute i arbetslivet.
 
En vanlig vecka för mig ser just nu ut såhär:
Måndag: Praktik, Tisadag: Jfk, endast hästämnen och ridning, Onsdag-Fredag: Inne i skolan och jobbar med teoretiska ämnen.
Detta fungerar jättebra för mig då jag aldrig hinner bli riktigt trött på skolan samtidigt som mitt största intresse vävs in väldigt bra. Vi har heller inga läxor vilket nog är det bästa med hela skolan om ni frågar mig ;)
 
För mig lät detta som det bästa möjliga alternativet när jag ansökte, men de har dock inte blivit lika bra som de utlovat. Vi var den första klassen på skolan då den var nystartad i Jönkping. Av någon andledning (tar inte upp det offentligt här) så kom det aldrig in fler klasser, vi är alltså den enda klassen och vi går nu i trean.. De har heller inte kunnat hålla alla de löften som de gav när vi ansökte när det gäller proffstränare och liknande vilket jag blir grymt irriterad på! Men vem hade inte blivit det när man blir lovad Pether Markne och Maria Gretzer (folk med den erfarenheten) och får en amatör istället på gästträningarna..?
 
Men själva skolan och tänket kring den tycker jag är jättebra, och om allting bara hade fungerat som de gör i andra städer hade det nog varit en kanon skola, men tyvärr gör det inte det av olika anledningar.
Dock verkar det vara väldigt bra för dem som går på skolan i andra städer så det är antagligen bara här i Jönköping som det inte alls fungerar som utlovat.
 
Men allt är inte så negativt som jag just fick det att låta. Skolan är soft, vi har en bra sammanhållning med lärare och kompisar. Och jag har ju faktiskt min skola att tacka för att jag nu har den underbara chansen att få vara ute hos Erica! Utan skolan hade jag aldrig kommit i kontakt med henne och aldrig fått den här chansen att utvecklas och rida så unerbara fina hästar på fritiden! Jag har även fått fler bra kontakter genom skolan som jag kommer ha användning för i framtiden. Men det jag främst kommer att tacka min skola för i vår när jag tar studenten är att de gav mig praktikplatsen hos Erica som idag har gett mig dessa grymma möjligheter, det kommer jag vara evigt tacksam för♥
 
Detta blev ett grymt långt inlägg om min skola och lite tankar kring den, men snart är det slut på den, länhtar ihjäl mig till studenten!! :D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback