Lite lagom nöjd

2012-10-26 @ 21:12:51 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Tja, så kan man väl beskriva dagens markarbetesträning med Aspe. Hon knäcker gärna av nacken och tycker att det räcker men jobbar inte ordentligt med bakbenen så det fick jag jobba mycket med men tyckte ändå jag fick fram henne fint stundtals till bettet. Hon var lugn och efter lite kämpande fick jag även igenom sidorna på henne. Jag är nästan mest nöjd med galoppen, vilket jag inte trodde från början eftersom hon gärna tar tillfället att dra iväg och inte sätta ihop sig men idag gick det faktiskt riktigt bra. När jag fick en bra galoppfattning och stannade hon kvar och lyssnade fint på mina skänklar. Högergaloppen var bäst, där är jag riktigt nöjd medan vänstergaloppen var desto svårare eftersom hon inte orkade hålla igång när hon satte ihop sig.
 
Men jag är väldigt nöjd i jämförelse med vad jag hade förväntat mig, jag brukar inte riktigt hitta knapparna på henne men när hon var så lugn idag gick det mycket bättre. Aspe är ganska stor och jag har lite svårt, med mina korta ben och alldeles för klena magmuskler, att sätta tillbaka henne. Men som sagt, det gick faktiskt helt okej idag vilket var väldigt roligt! :)
 
 
Jag börjar tycka mer och mer om Aspe, och när man hittar knapparna på henne (och hon är på humör att lyssna, hehe) så är hon faktiskt rolig att rida. Det svåraste är att få fram henne till bettet och inte knäcka av men det blir bättre och bättre för varje gång jag rider henne. Detta var ju faktiskt tredje gången jag red henne. Hade varit roligt att ha henne på hoppningen nästa gång, det hade jag inte sagt för några veckor sedan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback