Banskiss

2012-10-20 @ 14:57:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tanja önskade få se banskisser på banor på hoppat på träningar. Ni får ursäkta min grymt dåligt ritade skiss men ni ser iallafall var hindern stod och vad det var för typ av hinder ;)
 
Detta var den bana som vi hoppade på tränignen för Svante Johansson i Tisdags. Ettan är som ni ser på ett kort snett igenom och efter hindret kommer ganska snabbt en rätt skarp kurva så det gällde att landa i balans och forsätta se vägen framför sig. Hinder nummer två var en oxer på långsidan, till trean ett räcke, aningen 8 korta galoppsprång eller 7 lite längre galoppsprång. Hinder fyra kom rätt snävt ur sväng och det gällde där att ha med ytterbog och hålla galoppen genom svängen. Ner på en båge till hinder fem på sex ganska framåt galoppsprång beronde på hur väl man höll ut vägen. Lång transportsträcka till hinder nummer sex som var en mur. Snäv kurva till hinder nummer sju på långsidan och sedan en linje på fem lite framåt galoppsprång in i kombinationen med två galoppsprång imellan.
 
Jag tyckte att banan var väldigt välgenomtänkt och bra. Man fick med många viktiga delar som man behöver ha i banhoppning och det var väldigt lärorikt och bra träning överlag! :D
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Var gör du de där banskissarna? :) kolla bloggen :)

2012-10-20 @ 18:28:02
URL: http://sagoponnisar.blogg.se
Postat av: Tanja

Jippiii :D

2012-10-23 @ 07:54:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback