Inspiration och kopiering

2012-03-06 @ 16:51:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag gillar verkligen att bli inspirerad och jag tycker det är superviktigt. Det kan vara människor, bilder, texter mm. och det är roligt att hitta nya inspirationskällor. Fokusen i detta inlägg ligger på bloggare samt deras texter, och att många kopierar istället för att inspireras.

Vi tar ett exempel. En storbloggare skriver ett inlägg om rollkür = halva hästbloggsvärldens småbloggar har skrivit liknande inlägg om rollkür. En eller flera storbloggare kör en This or That = HELA hästbloggsvärldens småbloggar kör en This or That. Allt detta blir så himla tråkigt, för vem vill läsa precis samma sak på blogg efter blogg efter blogg?


Det finns en anledning till att just storbloggarna är stora, jo att de var först med sin sak. Inte en chans att de kom dit de är idag genom kopiering och falskhet. Ingen fastnar vid en ny blogg om den ser ut som PRECIS alla andra bloggar med PRECIS likadana inlägg. Tro mig, det finns allt för många sådana bloggar här på internet. Det är de speciella, utstickande och annorlunda bloggarna som tar sig någonstans. Fundera ut vad just din favoritblogg har gjort för att få dig att fastna för den och fundera på vad som gör att din blogg är något att fastna för. Om det är samma sak som din favoritbloggare så får du nog ändra riktning. Ingen kommer långt på en stig som någon annan redan vandrat!

Jag inspireras ofta av andra bloggar men skulle inte få för mig att skriva precis som någon annan. Jag är jag och jag skriver om MITT. Jag tycker att alla borde slå bort tanken: "Storbloggaren skrev om det, då gör jag det med för då blir jag nog stor". Ta istället upp något helt nytt för jag kan garantera dig att du blir mer uppmärksammad för det än för något som redan är påhittat av någon annan.


Något väldigt komiskt är att citatet "be yourself, everyone else is already taken" har använts så mycket att det blivit uttjatat. Fundera på den en stund, haha! ;)

Kommentarer
Postat av: Nicole [ Foto & Vardag ]

Fina hästar!

2012-03-06 @ 17:05:07
URL: http://twinstars.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback