Clinicen

2012-03-23 @ 12:39:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi hade ju som sagt en jätte stor Clinic uppe på JFK i måndag men en hel del roligt på schemat. Det blev väldigt populärt och det var ca 400 förbokade biljetter så det var väl nästan upp mot 500 personer som var och tittade på det hela. Riktigt roligt att det blev så stort och att så många kunde komma och titta.

Det hela invigdes med en lite modevisning från Charlies häst och hund, de visade de nya vår nyheterna och vissa grejer var riktigt snygga!


Efter det så var det hingstvisning där de visade upp dem hingstar, bland annat Coporal och Radisson! Mer om dem får ni i ett annan inlägg.



Sen var det äntligen dags för kvällens höjdpunkt, en clinic med Douglas Linderlöw och Angelica Augustsson! De red två för dem helt okända hästar som de aldrig suttit på innan. Hästarna ägs och rids i vanliga fall av duktiga Jenny Berglund och Emelie von Essen. Det fanns även en expertpanel på plats som vad där för att disskutera vissa ämnen som kom upp och lika så olika frågor publiken hade.

Angelica och Douglas visade hur de värmer upp och sätter igång hästar och berättade sedan varför de valde att göra som de gjorde. Angelica hade lite med baktanke bakom vad hon gjorde och varför medans det kändes mer som om Douglas gick på känsla och hittade på lite allt eftersom. Hur som helst så var de väldigt duktiga båda två och jag tyckte det sätt som de berättade för oss som lyssnade på var väldigt bra och enkelt att förstå.



De visade även lite hoppning men olika avstånd och berättade även där va de själva gör och hur de tänker hela tiden. Riktigt inspirerande och roligt!
Men mest av allt gillade jag nog faktiskt hur de verkligen vågade bjuda på sig själva och inte göra sig till. Det märktes nog tydligast på Douglas som inte skämdes alls utan var sig själv rakt igenom, gav Angelica lite gliringar på skämt och liknande. Han satt även och nynnade för sig själv medans han hoppade vilket jag tyckte var väldigt roligt eftersom de hördes så väl i högtalarna :P

Riktigt rolig och lärorik clinic med väldit mycket bra ridning och fina hästar. Nu ska jag ta med mig denna insiration som jag fick här och verkligen börja komma igång med träningen på Flechen!

Mer bilder från Clinicen kommer i senare inlägg.



Kommentarer
Postat av: oyeah

en av hopphingstarna hoppade as högt ju !! =D

2012-03-23 @ 15:19:06
Postat av: Anonym

Douglas red på finast häst oxå ;)))

2012-03-23 @ 17:09:33
URL: http://teamthav.blogg.se/
Postat av: Jenni Bloom - Team LB

Väljer ut en valfri läsare som får gästblogga och därmed göra reklam för sin blogg hos mig. Passa på att anmäla dig!

http://teamlabom.blogg.se/2012/march/gastblogg-tidsinstallt.html#comment

2012-03-23 @ 19:44:54
URL: http://teamlabom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback