Gårdagens hoppträning

2012-06-06 @ 12:24:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Bull kändes inte riktigt som vanligt i början och tyngde gärna i munnen och försökte springa ifrån jobbet. På framridningen slappnade han ändå av lite i galoppen vilket kändes positivt inför träningen men det ändrades snabbt. Han spände sig och lyssnade inte på hjälperna jag gav honom när vi skulle börja galoppera över bommar och ibland fick jag säga till honom på skarpen och ta ner honom i skritt så han kunde slappna av lite. Samma sak var det när vi skulle börja hoppa och han försökte springa ifrån mig mot hindren. Det började inget bra helt enkelt.

När vi skulle hoppa banan sista gången och hindren låg på runt 1 meter så skärpte vi båda upp oss ordentligt. Då fick jag verkligen ihop honom och han lugnade sig och hoppade jättefint. Det är skönt när det släpper på slutet och när man slutar bra. Kändes superbra verkligen! :)

Jag måste träna på att verkligen komma ner i sadeln och få en korekt sits, vilket jag tycker är svårt. Blir ofta väldigt lätt och känner inte sittbenen ordentligt och det gör det svårt för mig att bromsa upp honom och sätta tillbaka honom. Det känns nämligen som om han blir piggare och springen mer när jag gör så i markarbetet men jag vet inte riktigt. Dessutom måste jag träna på att sträcka upp mig och inte luta mig så mycket framåt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback