Skillnad på kvalité

2012-07-29 @ 14:08:19 | Hanna • Åsikter | © DailyHorses 2013
Ligger och följer fälttävlans OS som även idag rider dressyr. Någonting jag reagerat väldigt starkt på är hur extremt olika de olika ryttarna rider. Man har väl blivit lite bortskämd med att bara se den mjuka ridning som det är i den högsta dressyr toppen med Patrik Kittel och gänget. Men dessa ryttare håller ju faktiskt på med tre olika grenar och har därför itne riktigt samma förutsättningar.
 
Av det jag såg igår så var jag nästan lite chockad över hur låg standarden var på de ryttarna, det var inte alls den mjuka och fina ridning som man brukar se i dressyren på världstoppen. Hästarna såg inte helt nöjda ut, gick och gapade och ryttarna såg stela ut och hade inte alls så mjuk och fin ridning.
Men så då och då får jag mig en liten chock över hur mjukt vissa ryttare rider! Att det kan vara en sådan skillnad mellan ryttarna som rider på samma nivå!
Men jag antar att det allid är så inom ridsporten, alla är så himla olika och gör på olika sätt för att ta sig till toppen.
 
En ryttare som jag riktigt fattade tycke för var Japanen Kenki Sato. Efter att ha sett en del kantiga sitter så kom han in och red ett mycket bra avslappnat dressyrprogram på en nöjd och fin häst. Riktigt kul då det är ett namn jag aldrig hört innan men hans ridning var väldigt mjuk och fin, himla kul!
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag såg också hans ritt, jättefin och verkligen trevlig! :)

2012-07-29 @ 16:30:55
URL: http://marshias.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback