Hoppning - studs och kombination

2012-07-25 @ 09:47:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Hade ställt upp en 3 studs och en kombination med ett galoppsprång igår för att träna kvickhet och avstånd. Dessutom måste han vänta och lyssna och hoppa upp sig - inte bara hoppa på fart - då vilket är bra saker han behöver träna på. Blev ett ganska hårt pass men det behövde han, idag ska han vila kanske promenera lite för att få bort eventuell träningsvärk!
 
I början var han mest motvillig och hård i munnen och ville inte lyssna på mig mot eller efter hindren. Vi började hoppa bara ett räcke och en oxer enskillt lite lågt och det gick väl sådär. Sedan när vi la på lite hinder och han fick tänka lite mer gick det bättre, men jag måste träna på att sträcka på mig och aktivera honom efter hindren. Studsen höjde vi sedan litegrann bara - fokuset där låg inte på någon höjd utan att han skulle ta det lugn och hoppa upp sig. Låg på ca 50/60/70 kanske, men när vi kortade avståndet och han var tvungen att korta sig så gick det ganska bra.
 
Kombinationen var först ett sockerbitshinder att komma på i trav och sedan ett galoppsprång till en oxer. Började på 70/80 och det flöt på bra så Frida som var med höjde ganska snabbt upp till en meter. Det studsade han över utan problem och 1,10 likaså. Han hoppade det lekande lätt även om det var första gången vi hoppade 1,10 med oxer. Duktig ponny! ♥
 
Behöver nya hoppbilder på oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback