Fler svar

2012-07-26 @ 17:37:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Favoo färg?
Bra fråga jag gillar väldigt många färger men blå är en färg jag har mycket av om ni inte missat det ;) (Tror ej det är möjligt dock ;)
Gud vilken fin blogg du har!! jag har bara en liten fråga på vilken hemsida har du gjort din header den va verkligen supper fin!
Vad kul att du gillar bloggen! Det är Rebecka som gör all design och headern och om jag inte misstar mig så har hon gjort headern i GIMP eller i PS.
Favorithäst på ridskolan?
Sanni naturligtvis! (Boy ligger dock väldigt nära)
Har du nån i din släkt som rider eller har hästar?
Min kusin hade häst när jag var liten så när jag var och hälsade på dem så vad jag med en hel del i stallet.
Favoritmärke på hästkläder?
Beror lite på med KL har mycket snygga kläder, lika så HV Polo och JW.
Har du några ridtips för Sanni? ;)
Sanni är en häst som är väldigt känslig. Man får ej greja med munnen på henne utan ska va så mjuk som möjligt i handen och driva henne fram till bettet med hjälp av skänklarna (som man ska göra på alla hästar men tyvärr är inte inte alltid man ser det tänket hos ryttare). När hon har sina ”dåliga” dagar hjälper det inte att bli arg. Jag skrattar alltid åt henne, låter henne hållas en stund med sitt studsande och flängande då jag känner henne så väl att jag vet när det inte är någon idé att tjafsa med henne, när hon väl ger med sig tar jag lika mjukt som innan och driver henne fram till ett stadigt bett, så brukar hon lägga av ganska snabbt ;) Men hon är en dam som vill bli riden på "sitt sätt" för att hon verkligen ska ge det lilla extra. Rider man på sitt eget sätt sätter hon sig gärna på tvären om det inte passar henne. En känslig dam men det är världens absolut finaste ponny och om man lär sig rida henne är hon hur underbar som helst♥
Vad var det första ordet du lärde dig när du var liten?
Mamma ;)
Hittade du intresset för hästar själv eller red typ nån av dina föräldrar när dem var yngre?
Mamma red när hon va yngre men är nu livrädd för hästar. Fick en del via min moster då kusinen hade häst ett tag.
Vad är din åsikt om sporrar och spön?
Jag anser att om man använder det på rätt sätt så är det inget att haka upp sig på. Men används de felaktigt tycker jag absolut att det är väldigt fel! Själv vill jag sträva efter att inte behöva rida med något utav det men använder det vid behov då jag vet att jag inte på något sätt skadar hästen när jag använder det.
Har du vart på ridläger nån gång? Isåfall vilket?
Enbart på jfk när jag var liten, dagläger.
Gillar du skräckfilmer? :D
Nej jag hatar skräckfilmer!
Är det nån ponny du inte har ridit på ridskolan?
Lolli, den lilla shetisen har jag aldrig ridit, resten har jag faktiskt ridit ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Har bara en fråga ;) ska Annika på ridskolan fortsätta där och med samma grupper? Haha kanske du inte vet men men...

2012-07-26 @ 22:10:17
Postat av: Hanna

kan du inte göra ett inlägg där du förklarar "ridtermer" lite mer ordagrant? Vad menas egentligen med att "driva hästen fram till bettet" och till "ett stadigt bett" samt annat så som "mellan hand och skänkel", driva/bromsa med sitsen, rida med vikthjälperna, hur man rider med magen osv? Begrepp man hör så ofta men kanske inte egentligen förstår ordagrant. Vore lite intressant :) om du kommer på fler får du gärna lägga till dem med.

2012-07-27 @ 08:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback