Ålders skilldnad i olika sporter

2012-07-30 @ 15:38:00 | Hanna • Åsikter | © DailyHorses 2013
Här kommer ännu ett inlägg som är anknutet till OS. Har ju inte speciellt mycket annat att blogga om just nu med tanke på att jag inte ser till några hästar på dagarna ;) Men det blir en del åsikts inlägg iallafall! Har ni några andra förslag på inlägg så säg bara till så ska jag knappra ihop dem!

 
Kollade på OS i simning häromdagen (suprise? ;) ) och reagerade ganska stark på hur unga vissa var som faktiskt var med i en OS final! För många är det en väldigt hög dröm att få vara med i en OS final, en dröm som många aldrig få upleva, men här kommer två 14 åriga tjejer från Kina in och tar en medalj! Japp, just det, 14 ÅR!
 
I ridsporten ser man ingen under 20 som är med och tävlar på denna invån och de som ligger precis över 20 anses som väldigt unga för att vara på denna nivån. Men 14 år, enligt mig är man då, ursäkta uttrycket, en liten skitunge fortfarande.
 
Sedan är det ju allmänt känt att Kina ofta pressar fram framgång hos sina atleter för att inte lämna den 16 åriga kines som tog OSguld och slog världsrekord med en hel sekund! Men om man kollar startfältet är det inte bara Kina som har dessa unga åldrar utav även andra länder.
 
Men herregud, 14 år och tar medalj i OS, jag kan inte annat än att beundra dessa otroliga tjejer! Så hatten av för dem, riktigt starkt jobbat!
 
Men vad tror ni gör att de kan skilja så enormt i åldrarna mellan de olika sporterna?
Bildkälla

Kommentarer
Postat av: Elin

Sjukt coolt ändå, det är som om jag skulle ta OS-medalj nästa år, hehe.. Kan jag inte tänka mig XD

2012-07-31 @ 10:57:51
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/
Postat av: Camilla

Fin blogg! :)
Jag tror att om man nu tex. jämför ridning och simning så tror jag att det tar mycket längre tid att lära sig rida eftersom det är två individer som ska tränas och lära sig och man måste lära sig att reagera på hästens reaktioner och handla snabbt. Man måste ju även tänka mycket på säkerheten också. Sen är det ju ändå som sagt helt otroligt att en 14åring tar OS-guld!

2012-07-31 @ 17:20:37
URL: http://omycupcake.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback