Tömkörningen igår

2012-08-24 @ 16:59:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Vi tömkörde alltså Bull på träningen igår för att se om han kunde släppa igenom och våga bli lång och låg. Veronica började tömköra i skritt och när han var mjuk och fin där så började hon trava och få honom att trava lugn. Det tog en stund och med mycket övergångar innan han började jobba i traven också men då vågade han ändå inte släppa igenom hela ryggen. Sedan koncentrerade vi oss på vänstervarvet där han har svårt att mjukna när man rider honom och efter en stund blev han fin och verkligen tog stöd i bettet och sänkte huvudet.
 
Jag tömkörde lite i högervarvet på slutet och försökte få honom lika mjuk där. Han lossnade snabbt i skritten men i traven tog det ett tag innan han började ta för sig. När han var fin och jobbade igenom ryggen där så nöjde vi oss. Galopp får det bli en annan gång!
 
 
Tycker han blev riktigt fin när han väl släppte igenom ryggen och vågade jobba på. Han spänner sig gärna i ryggen och går i en hög form utan och vi eftersträvar att han ska kunna bli lång och låg även när man rider. Detta var en jättebra träning och tömkörning ska jag fortsätta jobba med då och då!

Kommentarer
Postat av: Emilia

Sjukt fin header och design! ;)

2012-08-24 @ 21:24:32
URL: http://macamonkey.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback