Min sits

2012-08-08 @ 16:58:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Jag tror jag har nämnt det tidigare men jag har lite problem med min sits och speciellt när jag rider Bull. Jag lutar mig lätt framåt och skjuter fram axlarna vilket också gör att mina skänklar åker bak och jag måste verkligen träna bort det. Grejen är att jag inte hittar balansen när jag sträcker på mig – i alla fall inte när jag rider Bull. Då blir det lätt vingligt och jag kan inte ge honom det stöd jag behöver och jag tror det är därför jag har lagt på mig den ovanan att luta mig så mycket framåt. Så balansen måste det verkligen tränas på för att kunna få en bättre sits – förutom magmusklerna... ;)
 
 
Jag rider nästan alltid med väst men testade utan första gången på Öland, varför då? Jo, jag tänkte att jag kunde koncentrera mig bättre på att sträcka på mig och få bak axlarna om jag inte hade en väst att ”hänga” i. Det blir lätt, för mig i alla fall, att jag sitter lite som en hösäck i västen och inte koncentrerar mig på hur min egen sits är så kunde kanske hjälpa lite på vägen. Jag rider ALLTID med väst annars, med undantag när jag bara ska skritta litegrann, och det har bara blivit en självklarhet för mig. Jag har lite svaga ryggmuskler så får lätt ont i ryggen om jag inte rider med väst (det är nog mest en fix-idé jag fått i hjärnan men ändå) så ska träna upp ryggmusklerna och kanske rida utan väst ibland som påminnelse. Dock skulle jag aldrig rida utan väst när jag hoppar eller rider ut, jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag skadade mig när jag inte haft väst.
 
 
Att rida utan västen hjälpte faktiskt lite i början. Blev lättare påmind om att jag måste sträcka på mig och fick lättare bak axlarna till rätt position. Sedan fanns balansen inte riktigt där men den ska det ju tränas på. Ibland glömde jag av mig och fick tillbaka den dåliga sitsen men den ovanan ska tränas bort! Behöver lite av en väckarklocka ibland men när jag kommer på det och sträcker på mig så spänner sig Bull och kommer ur formen. Jobbigt läge och allt blir på en balansvåg men förhoppningsvis kan allt tränas till det bästa.
 
Långt och kanske inte så meningsfullt inlägg, eller vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: RebeccaV-allroundryttare och hobbyfotograf

Ett tips är att du rör mycket på axlarna innan du rider så du mjukar upp det, gör cirkelrörelser , när du tar sista "varvet" Och är påväg ner så stannar du där med axlarna om du förstår, och rid mycket utan stigbyglar! tänk att du ska putsa sadeln och spänn de övre magmusklerna för att vara mjuk och följsam i nederdelen! Önskar att jag kunde kommit och hjälpt dig för jag har fått otroligt mycket hjälp från min tränare när de gäller sisten! :) Prova att dra ihop skulderbladen för att sträcka på dig!

Svar: Tack för tipsen! Försöker mycket med det där med axlarna men sedan när man ska börja tänka på allt annat så glömmer jag ofta bort den biten. Det är mycket att tänka på på samma gång, lite jobbigt för min hjärna att få in allt! ;) Rida utan stigbyglar gör det dock bara värre, Bull är väldigt studsig och när jag studsar på ryggen spänner han sig och tappar formen lätt! :)
dailyhorses.blogg.se

2012-08-08 @ 22:51:12
URL: http://allroundhasten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback