Hoppträningen

2012-08-29 @ 13:04:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Det var alltså första hoppträningen för Erica denna terminen och det var skönt att det kom igång. Känner att vi behöver träna och få lite hjälp nu när det sitter lite fast och han håller på och stannar även om han kommer rätt och jag rider rätt, vilket han aldrig haft tendens till innan. Erica sa att det förmodligen berodde på att jag verkligen kommit åt honom och fått honom att hoppa mer på styrka än på fart som han gjorde tidigare. Det är ju självklart positivt för om vi vill hoppa högre än en meter så går det inte att hoppa på fart, men nu tycker han det är för jobbigt (latmasken haha) istället och stannar för att slippa undan.
 
Framridningen och framhoppningen gick ganska katastrofalt om jag får säga det själv. Han lyssnade inte och var stressad och okoncentrerad. Gick inte att trava ordentligt för att envisades med att fatta galopp och jag kunde inte reglera honom innan hindret över huvud taget. Första rundan på hela banan var också lite så, vi kom fel på nästan alla hinder eftersom han inte lyssnade varken fram eller tillbaka men då var det så lågt att det inte gjorde någonting. När vi höjde upp ett snäpp sedan gick det bättre. Jag fick dra upp huvudet på honom ibland då han försökte "dyka" mellan hindren men efter lite kämpande kunde jag ändra tempo hyffsat i alla fall. Kom runt banan bra förutom den sista oxern som låg på 110. Där stannade han tills vi fick sänka igen även om han kom rätt in och bjöd på först. Helt ok träning ändå även om han inte kändes som vanligt.
 
Erica satt upp och trimmade lite på honom efter träningen eftersom han varit så jobbig med mig och inte velat gå i någon form alls. Efter en stund och lite tillsägelser när han stretar emot så hemskt så blev han riktigt fin och mjuk. Härligt att veta att det går och att jag bara måste lära mig hur jag ska bära mig åt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback