Förklaring

2012-08-18 @ 14:17:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kommentar: Hur rider man med sitsen egentligen? Tycker alla förklaringar man fått är så luddiga, kanske är svårt att förklara? :)
 
Svar: Jag är inte speciellt bra på att förklara men ska göra mitt bästa. Rida med sitsen ska man egentligen alltid göra, vara så stilla som möjligt i handen och rida fram hästen till handen med hjälp av sitsen och skänklarna. Tänk det såhär, att när man ska sakta av ska man inte bromsa med handen i första hand utan sätta sig djupare i sadeln och räta upp sig mer. För att få hästen i form så ska man inte trixa massa med handen utan man ska ha ett bra stöd och vara stilla. Sedan ska skänklarna och sitsen få hästen fram till bettet och få med bakbenen.
 
Svårt att förklara men hoppas ni förstår lite. Det här är inget man lär sig över en natt utan känslan kommer med tiden. Man ska bara inte tänka enbart på formen utan man ska kämpa fram den med sitsen under hela passet. Det är någonting jag själv måste träna på!
 

Kommentarer
Postat av: ellen

vad har du under sadeln? där bak?

2012-08-20 @ 12:04:05
Postat av: Hanna

men hur rider man hästen fram till handen utan att den bara blir springig och går iväg? :) mycket frågor, haha...

Svar: Med skänkeln, sedan "fångar" du upp energin genom stödet i handen och stark mage! Svårt att förklara såhär när man inte ser det framför sig men på Bull fungerar det ofta att hela tiden sluta om med benen och samla upp honom med stödet i handen, sedan behöver jag träna på det här med magmusklerna! ;) Hoppas du förstod, det är bara roligt när ni frågar! :)
dailyhorses.blogg.se

2012-08-20 @ 13:38:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback