Motivation till träning

2012-04-13 @ 09:43:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tycker verkligen det är jätteskönt att ha kommit igång med träningen nu och det känns verkligen som om jag har gått in för det nu. Har börjat träna många gånger men sedan har det runnit ut i sanden på grund av brist på motivation. Därför tänkte jag nu ge er lite snabba och smarta tips om du vill komma igång med din träning men inte har motivationen till det.


- Lägg inte upp ett schema för din träning. Om du har ett schema över vilka dagar du ska träna och hur mycket så tappar man lätt motivationen. Då blir träningen till ett måste istället för till en rolig grej som du gör när du känner för det. Såfort du får tanken på att träna i huvudet så slutför det direkt. Skjut inte upp någonting utan kör på såfort du får tanken. Då kommer den tanken oftare och du blir nöjdare över dig själv att du verkligen gjorde det.

- Kör inte slut på alla krafter under en träning. Man vill inte ha så mycket träningsvärk dagen efter och man vill inte komma hem efter en springrunda och sen knappast orka gå till duschen. Ta allt i en lagom mängd och känn att du skulle kunna göra om samma sak dagen efter utan träningsvärk eller trötthet. Då får du en bra känsla av att du verkligen tränat men samtidigt har du ork att göra allt annat som behövs i vardagen.

- Köp nya träningskläder. Självklart är detta inget måste men om du bara har ett par supergamla mjukisbyxor och en t-shirt att träna i så blir träningen inte lika rolig. Unna dig något nytt så blir det genast lite peppande att använda det nya. Som om du köper ett par nya ridstövlar till exempel, då längtar du ju till du får använda dem eller hur?

- Fixa en lång spellista med peppande upptempo musik att ha i öronen när du är ute och springer etc. Musik är peppande och ger kraft. Dock gör inte jag det då jag föredrar tystnad och tycker det är mycket skönare men om jag är hemma och cyklar på träningscykeln så lyssnar jag på musik för att tänka på något annat och inte på det jobbiga.

- Drick och ät ordentligt. Du måste känna att du verkligen orkar igenom hela passet och att träna med vätskebrist eller hunger är inte roligt. Ät lite lagom en stund innan så du inte får håll men inte är hungrig. Och drick massa vatten så slipper du huvudvärken.


Bara några små tips för dig som saknar motivationen. Och tänk på att mycket av träningen sitter i hjärnan. När du väl bestämt dig för att träna så går själva träningen ganska bra och du blir nöjd efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback