Komplimanger är något alla behöver

2011-10-08 @ 09:53:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hästvärlden är inte alltid den enklaste att leva i eftersom det ofta är mycket fördommar, skitsnack och många människor som är starka individer men som ska passa ihop ändå. Ibland funkar det bra, utan problem men ibland blir det bara pannkaka av allt, med missförstånd och rent skitsnack. Ibland kan självförtroendet för oss hästmänniskor svikta endel. Som när en träning inte riktigt går som förväntat, när hästen inte alltid vill sammarbeta eller bara när folk snackar alldeles för mycket.
Visst tar många det som ingenting och bara går vidare, men ibland blir det för mycket och i all stressen tar man åt sig mer än vad som kanske hade varit nödvändigt.


Om man bara får skit så stupar allt bara nedåt. Om människor säger till dig att du inte rider bra och folk pratar bakom din rygg om hur dålig du är så KLART att det inte kan gå bra när du rider! Det tycker jag alla ska tänka på. Att ett litet ord, en liten mening och lite snack kan förstöra så mycket för en människa. Det kan vara droppen som får bägaren att rinna över.
Jag har också funderat på att yngre och inte så erfarna ibland får lite för mycket kritik och kommentarer om hur de rider, men faktum är DU också har varit där en gång i tiden. Ingen föds till en superstjärna som kan allt inom hästar och rider som världseliten. För att komma dit så måste man kämpa och för de flesta börjar det på en ridskola där man sitter och åker häst varv efter varv utan att kunna hålla takten. Sedan går det uppåt steg för steg och ju mer man kämpar och ju mer man vill desto bättre går det, det är så livet är!


Och till dessa komplimanger som är så värdefulla! Även en liten positiv kommentar som "vad bra det gick på ridningen idag" eller "vilken fin tröja du har" kan vara nog för att lysa upp någons dag. Kanske även ett litet leende eller ett hej från en äldre person kan göra en yngre lite gladare. Är man själv glad går det man gör bättre och man blir också trevligare mot andra, som en kedjereaktion så kan stämningen bli så mycket mer positiv!

Har ni hört uttrycket:
If you think you're too small to have an impact, try to sleep with a mosquito in the room.
Om du tror att du är för liten för att ha en inverkan, försök sova med en mygga i rummet.
Även om du är liten eller om du bara gör en liten god gärning så kan det förändra väldigt mycket och du bidrar till en positivare och bättre stämning.

Kom och tänka på dethär när jag och Hanna fick dessa gulliga kommentarer nedan och jag kan säga att vi (tror jag kan tala för Hanna nu också) är väldigt tacksamma och glada över det! Fortsätt sprida glädje kan jag uppmana er alla som läser detta, gör skillnad och behandla folk som du själv vill bli behandlad!
Detta som söta Kajsa skrev på Hannas logg:

Och detta mailet vi fick av gulliga Anna:

Ibland behöver jag verkligen skriva av mig lite och genom att skriva ner så som jag tycker gör att jag själv börjar fundera lite. Vad tycker ni om sådana här inlägg? Tycker ni jag ska skriva mer sådant här och mer pepp-talk? Intressant att veta om ni verkligen tar åt er! :)


Kommentarer
Postat av: Adina & islandshästen Funi

Beröm betyder så grymt mycket! Samma sak är att berömma hästen mycket när man rider, på så vis blir den mer samarbetsvillig också :)

2011-10-08 @ 23:53:22
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback